Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 12:33   #601
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oo właśnie miałam pisać, Wasze dzieciaczki odkrywają kolanka, stopy, a W mimo , że lada dzień kończy pół roczku, ma w nosie swoje stopy
pewnie dlatego, że mu się tak pocą i śmierdzą nie ma sensu ich brać do buzi:P:P
Smaruj mu stopu maścią zwykłą z wit. A.
I tylko i wyłacznie skarpetki 100 bawełny.
Mój chrześniak miał tak samo nie mogłam się nadziwić, że małemu dziecku śmierdzą stopy

Nie cytuję więcej, bo u nas zrobił się rodzinny sajgon. Nie wiem jak to dalej będzie. Na szczęście mała grzeczna, dalej walczymy z jej znów niejedzeniem mleka, robieniem kup, i pleśniawkami, które już chyba nimi nie są, a chyba aftami?! Ale poza tym do przodu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:37   #602
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Muszę Wam napisać, że nie żałuję że zdecydowałam się podać zupki wcześniej i nie karmić tak jak wcześniej deklarowałam do 6 miesiąca wyłącznie piersią. Korzyści mamy takie, że poprawiły się kupy, są codziennie, mała pięknie je, wydaje mi się że nabrała też kolorytu a bardzo blada była.
mam takie same odczucia u nas w ogole kupy byly powodem wczesniejszego rozszerzania diety o warzywa - ale akurat u nas byly 8 razy dziennie, rzadkie i czesto ze sladami krwi. teraz sa 1-3 razy dziennie, nie takie luzne, bardziej zwiezle i bez krwi. i bez wysilku jelitka w koncu odpoczely!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:38   #603
puchatkowa
Zakorzenienie

Dobry

Lecę posmarowac mojej Małej marudce dziasla i przekonamy się czy to ząbki
Dziś ja się czuje jak zombie

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:39   #604
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
o spacery pytałam, mówiła by dziś i jutro sobie je odpuścić, jak mu będzie gorzej to i niedzielę posiedzieć w domu, a jeśli będzie miał delikatny katar to wychodzić ale na trochę. My zawsze minimum 1,5 h na podwórku jesteśmy to dla małego nowością będzie siedzenie w domu cały dzień
Uu no to szkoda. Pewnie w tym temacie też co lekarz to opinia albo katar katarowi nierówny.

Deb, a czemu przy mężu nie chcesz ćwiczyć?
W ogóle niezłe jesteście z tymi ćwiczeniami. Ja się dalej boję po cesarce cokolwiek robić czasem czuję jakbym miała ślad w środku brzucha po tym przecięciu (to pewnie złudzenie, bo wszystko jest ok).
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:41   #605
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Deb, a czemu przy mężu nie chcesz ćwiczyć?
W ogóle niezłe jesteście z tymi ćwiczeniami. Ja się dalej boję po cesarce cokolwiek robić czasem czuję jakbym miała ślad w środku brzucha po tym przecięciu (to pewnie złudzenie, bo wszystko jest ok).
Nie umiem tego logicznie uzasadnić wszystko co napisze będzie głupio brzmiało
Ja też uważam z niektórymi ćwiczeniami bo boję się jeszcze o to spojenie...nie wiem ile czasu to może się goić i schodzić, lekarz kazał uważać a że nie raz mnie jeszcze zaboli to uważam
Więc może skoro Ty się niepewnie czujesz to też uważaj.
Stary 2013-10-11, 14:15   #606
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Mój wszystko widzi ale główka nie wisi poza nosidłem kwestia dociągniecia przy ramionach zresztą Przemek to już tak duży, że chyba nawet na plecach możesz go nosić
o właśnie, nawet powinno być wygodniej
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pięknie jest, wróciliśmy ze spacerku i jutro jedziemy na wieś

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Smaruj mu stopu maścią zwykłą z wit. A.
I tylko i wyłacznie skarpetki 100 bawełny.
Mój chrześniak miał tak samo nie mogłam się nadziwić, że małemu dziecku śmierdzą stopy
serio śmierdziały?

Byliśmy w biedro - promocja jakaś na słoiki Hippa - 2,69zł - to tanio? kupiłam 4 pooglądałam też na all i zazdroszczę Cloche tych smaków

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:28   #607
ankaaa206
Wtajemniczenie

mały śpi juz ponad 2 godz, rano spal godzinkę
jak wstanie to znowu ruszamy do parku

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 14:55   #608
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

serio śmierdziały?

Byliśmy w biedro - promocja jakaś na słoiki Hippa - 2,69zł - to tanio? kupiłam 4 pooglądałam też na all i zazdroszczę Cloche tych smaków
To dederki chyba? Bo obiadki po 4,50 z gerbera sa po 2, 69 tez kupilam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:22   #609
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
To dederki chyba? Bo obiadki po 4,50 z gerbera sa po 2, 69 tez kupilam

Nie, marchew, marchew+ziemniak, dynia+ziemniak, zupka jarzynowa ale te małe słoiczki

Stary 2013-10-11, 15:29   #610
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, marchew, marchew+ziemniak, dynia+ziemniak, zupka jarzynowa ale te małe słoiczki
Aaa tak masz racje po 4 mc no tak ja juz te po 6 zakupuje inpowiem wam ze np obiadek z kasza manna ma takie grudki i M. Sobie fajnie radzil mam nadzieje ze da rade pozniej z tymi mniej rozrobionymi obiadkami

Stary 2013-10-11, 15:49   #611
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ja melduje tylko że żyjemy i mamy czarną serię.
Najpierw ja chora, potem Ala glut do pasa który się przerodził w zapalenie oskrzeli. Teraz Majka kaszle jak szalona

A najgorsze jest to że od wczoraj mi chodzi po głowie piosenka z zumby i nie mogę jej znaleźć w necie
faktycznie z tego wszystkiego NAJGORSZE alez Ty jesteś faaaajnaaaaa! wysciskaj dziewczyny i oddajcie w konu ten katar tatusiowi

Banka - Holle w rossmanie? ooo to ide szukac. znajoma mowila, ze nie ma ich w sklepach, a do rossmana biega po hippy :P

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

pootwierałam sobie linki - potem pooglądam i coś czuje że to będzie wielkie kuszenie

ale tygrysiątko

a kusic nie chcemy, zapisz sobie co chcecie "kiedyś tam" kupic

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Śliczny ten kombinezonik - tymbardziej na takiej modelce

Clo - rozbroilas mnie tym śniegiem u nas za oknem chyba ze 20 stopni, piekna polska zlota jesien...i niech trwa! liscie zrobily się cudne i licze na jakas fajna sesje

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja znów z doskoku... Ale dzień u mnie wygląda tak:
wstaje z małą, jem sniadanie, ćwiczymy, kładę spać, sprzątam jak śpi. ona wstaje, karmię, chwilkę odpoczynku dla jej brzuszka, ćwiczymy, bawimy się, ona usypia, ja lecę sprzątać... I tak w kółko... Codziennie muszę poodkurzać, bo mam wrażenie, że jest bałagan.Jutro i pojutrze mamy gości bo imprezka imieninowa i muszę coś upiec. W planach mam na pewno malinowca i coś jeszcze wymyślę.
kolejna perfekcyjna pani domu...a kiedy czas na spacer, na relaks? hmm na emeryturze? wyluzuj - u mnie odkurzacz w ruchu codziennie tylko dlatego, ze lapie nim biedronki fajnie się topia w wodniaku...straszna plaga. nie mogę okien w domu zostawić otwartych, bo zaraz ich pelno. a w taka pogode nie da się nie wietrzyć

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
diabli- ale piękna tygrysica
Mój dostał strój dyni na helołin Może być już w sumie przymały, najwyżej stópki obetnę i tak czy siak Go w to wsadzę chociażby żeby foty na pamiątkę strzelić... Mąż stwierdził, że jestem niepoczytalna...
hehe tylko dziecku stopek nie obetnij niepoczytalna mamusko. dynie chyba tez gdzies miałam...i diabla

kurcze, babcia porwala mala na spacer, mielismy jechać na zakupy i od pol godz. czekam na tatusia...ma coraz większy poślizg.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
ja mam jasne ściany w kuchni, magnolia z duluxa i ciemne meble, kurcze z ciemnymi ścianami to nie wiem czy się zgra w dużym pokoju mamy bardzo ciemne panele prawie czarne i ściany mamy w białą czekoladę z duluxa i kilka ścian z mieszalnika baaardzo ciemny brąz. Czasem słyszałam, że strasznie ciemni, bo ciemna podłoga, ciemne meble, no i niektóre ściany, ale mamy biały dywan pod stolikiem i pokój od południa i jak dla mnie jest przytulnie

Cytat:
mamy ten niekapek z tt, ale jeszcze nie próbowałam, łyżeczki zmieniające kolor są super, bo mi się wydawało, że marchewka spoko, a one kolor zmieniały, że za ciepłe
te moje lyzeczki chyba nie zmieniają koloru ale i tak sa super.

Cytat:
ej ja w ogólnie wie wiem o co chodzi, bo wszytskie piszecie, że ta marchewka taka straszna, a ja normlanie na 40 stopni doprałam bez zapierania żadnego na proszku dzieciowym
nela wyslinila marchewka cale rękawy białego body. lovela nie dala rady...wywiesiłam na balkonie w sloncu i taaaadaaaam PLAM NIE MA :d

cdn. - znikam na zakupy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 16:04   #612
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
popros o drugi gips!
:brzyda l:

u nas dużo lepiej ! pomogła chyba camilla, bo młody się duuużo lepiej czuje, chętnie je i się bawi poza tym sophie się sprawdza świetnie gryzie jej nogi i ciamka tyłek jak smoka
Stary 2013-10-11, 16:16   #613
Veronic
Wtajemniczenie

Motyl mówisz, że maść z wit A pomoże ? skarpetki mam tylko bawełniane...
ale żeby już od Małego Młody się tak pocił ?

tż dzisiaj do mnie mówi: "no tak, on jest naszą mieszanką genetyczną czyli bez Antidralu albo Blokera nie podchodź"

===
ale jestem zmęczona po jesiennym spacerku .... pochłonęlam kremówkę i leżę
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:18   #614
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej...

Xal miło było usłyszeć Twój głos
cieszę się że tak szybko udało Ci się zażegnać problem z cycusiem...

dziewczyny próbuje czytac Was na bieżąco ale z pisaniem to już sztuka przy maluchach
ciągle jak tylko zabieram się do odniesienia jakiegoś tematu to coś..

Ash....test negatywnyufff...
no bez przesady...trójka wystarczy...mimo że K. wyfrunie lada dzień z gniazda

No teraz może sobie odpocznij od ciąż, ale za kilka lat, kto wie moja mama urodziła moja siostre w wieku 40 lat

A propos glutenu to do mnie przemawia ten artykuł :
http://www.hafija.pl/2011/12/wprowad...eliakia-i.html
nie ma tu co prawda nic o tym okienku immunologicznym... wiec musze jeszcze troche poszukac...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:26   #615
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No teraz może sobie odpocznij od ciąż, ale za kilka lat, kto wie moja mama urodziła moja siostre w wieku 40 lat

nie ma tu co prawda nic o tym okienku immunologicznym... wiec musze jeszcze troche poszukac...
czyli generalnie jak ktoś planuje karmić piersią długo to może spokojnie poczekać z wprowadzaniem glutenu....
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:32   #616
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl mówisz, że maść z wit A pomoże ? skarpetki mam tylko bawełniane...
ale żeby już od Małego Młody się tak pocił ?

tż dzisiaj do mnie mówi: "no tak, on jest naszą mieszanką genetyczną czyli bez Antidralu albo Blokera nie podchodź"

===
Co do pogrubionego to coś w tym jest. Ja się nie pocę, ale mój R. wylewa hektolitry potu i nasza Macia też się bardzo poci.

Chrześniak miał smarowane witaminą A własnie z zaleceń pediatry. Z wiekiem mu przeszło, ale do tej pory jak całuję stopy młodej to przypomina mi się Chrześniak i jego stopy, zapachowe stopy

Cytat:
:brzyda l:

u nas dużo lepiej ! pomogła chyba camilla, bo młody się duuużo lepiej czuje, chętnie je i się bawi poza tym sophie się sprawdza świetnie gryzie jej nogi i ciamka tyłek jak smoka
Ooo kolejna mama zadowolona z żyrafy

Magiusa a Dareczek jak zaprzyjaźnił się??

Cytat:

serio śmierdziały?

Ojjj śmierdziały, śmierdziały...Łącznie ze skarpetkami

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 16:59   #617
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tanio bo w rossmannie są chyba najtaniej po 2,99
Cytat:
Ahh znów kusicie ta sophie

Zaraz muszę zamówić puzzle przez Salviae też chcę skip hop, ale mąż nie wykazuje entuzjazmu, także biorę te co Justi

Cloche jaka zima

Ząbki
Stary 2013-10-11, 17:00   #618
maarchewka
Zakorzenienie

Powiem Wam jedno urzędy ssą, po samą gałę:p

Dzisiaj bylam w zusie wziąśc te pierdzielone zaświadczenie do becikowego.. No i mąz mi wypisał upoważnienie, że mnie upoważnia do odebrania takiego zaświadczenia dla niego.. No i co? Nie mogłam go odebrać, bo żęby odebrać zaświadczenie najpierw trzeba wypisać wniosek i się na nim podpisać a takiego upoważnienia nie mam. Wiec mi pani dała wniosek, żebym zaniosłą męzowi niech on wypełni i mogę znowu przyjść i wtedy mi już zaświadczenie dla niego wyda
Elektroniecznie tez się nie da takiego zaświadczenia uzyskać bo tylko dla firm mają zrobioną taką opcje.. Nawet zadowolona Pani pokazała mi ulotke jak to można zrobić.. niech se w dupe tą opcje wsadzą!

Potem polazłam do Mopsu zeby zaniesc papiery do becikowego. Kij z tym, że nie mam zaświadczenia od męża, mam jego rumua to możę przejdzie.. Dzownie czy przejdzie.. no przejdzie niech pani przychodzi się coś wypisze, coś podpisze i będzie.. No to Lece do MOpsu.. Ale na miejscu jednak nie, Ruma nie bardzo bo oni muszę miec coś tam.. a to z Zusu zaświadczenie też złę bo napisali ze wysokość zadeklarowanych skłądek wniosła tyle i tyle.. A w Mopsie chcą ile ja tych skłądek faktycznie zapłąciłam, a nie ile zadeklarowałam ze zapłące Wiec i tak mnie czego wyciaczka i do Zusu i do Mopsu..

I tak spędziłam dzisiaj 5 godzin na spacerze robiąc 12 kilometrów z wózkiem...ale spacer byl - nikt mi nie zarzuci ze nie.. Nawet przez park przechodziliśmy:p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:16   #619
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Tanio bo w rossmannie są chyba najtaniej po 2,99

Ahh znów kusicie ta sophie

Zaraz muszę zamówić puzzle przez Salviae też chcę skip hop, ale mąż nie wykazuje entuzjazmu, także biorę te co Justi

Cloche jaka zima
Podaj linka tych puzli od Justi moze zamowimy 2 op jeden koszt przesylki ? Heee

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 17:35   #620
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

i do mnie to przemawia tylko nie mam pewnosci czy po 56 m bede nadal miala mleko przez kolejne 2 miesiace i tego sie obawiam bo tak to z pewnoscia bym odlozyla i sie nie zastanawiala

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Powiem Wam jedno urzędy ssą, po samą gałę:p

Dzisiaj bylam w zusie wziąśc te pierdzielone zaświadczenie do becikowego.. No i mąz mi wypisał upoważnienie, że mnie upoważnia do odebrania takiego zaświadczenia dla niego.. No i co? Nie mogłam go odebrać, bo żęby odebrać zaświadczenie najpierw trzeba wypisać wniosek i się na nim podpisać a takiego upoważnienia nie mam. Wiec mi pani dała wniosek, żebym zaniosłą męzowi niech on wypełni i mogę znowu przyjść i wtedy mi już zaświadczenie dla niego wyda
Elektroniecznie tez się nie da takiego zaświadczenia uzyskać bo tylko dla firm mają zrobioną taką opcje.. Nawet zadowolona Pani pokazała mi ulotke jak to można zrobić.. niech se w dupe tą opcje wsadzą!

Potem polazłam do Mopsu zeby zaniesc papiery do becikowego. Kij z tym, że nie mam zaświadczenia od męża, mam jego rumua to możę przejdzie.. Dzownie czy przejdzie.. no przejdzie niech pani przychodzi się coś wypisze, coś podpisze i będzie.. No to Lece do MOpsu.. Ale na miejscu jednak nie, Ruma nie bardzo bo oni muszę miec coś tam.. a to z Zusu zaświadczenie też złę bo napisali ze wysokość zadeklarowanych skłądek wniosła tyle i tyle.. A w Mopsie chcą ile ja tych skłądek faktycznie zapłąciłam, a nie ile zadeklarowałam ze zapłące Wiec i tak mnie czego wyciaczka i do Zusu i do Mopsu..

I tak spędziłam dzisiaj 5 godzin na spacerze robiąc 12 kilometrów z wózkiem...ale spacer byl - nikt mi nie zarzuci ze nie.. Nawet przez park przechodziliśmy:p
oj dobrze cie rozumiem mialam to samo ulatalam sie po tych instytucjach i ciagle im czegos jeszcze brakowalo nasza polska biurokracja o marne 1000 zł zaswiadczen o dochodach to z kazdej mozliwej instytucji chcieli - umowy o prace, pity zaswiadczenia ze skarbówki itp. masakra

tez bylam w biedrze po hippa i mam pytanko czy jak wprowadzam jedzonko to pierw marchewke pozniej ziemniak a dopiero po tym lacze ziemniak z marchewką ?

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-10-11 o 17:36
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:37   #621
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja znów z doskoku... Ale dzień u mnie wygląda tak:
wstaje z małą, jem sniadanie, ćwiczymy, kładę spać, sprzątam jak śpi. ona wstaje, karmię, chwilkę odpoczynku dla jej brzuszka, ćwiczymy, bawimy się, ona usypia, ja lecę sprzątać... I tak w kółko... Codziennie muszę poodkurzać, bo mam wrażenie, że jest bałagan.Jutro i pojutrze mamy gości bo imprezka imieninowa i muszę coś upiec. W planach mam na pewno malinowca i coś jeszcze wymyślę.

A i ważę 58 kg Ale zamiast chudnąć, trzeba wziąć się za ćwiczenia i ujędrnić.
Biedna...
I za wagę!
Ja też muszę się ujędrnić, ale ciężko mi się zabrać za siebie mimo, że nie mogę na siebie patrzeć...

Cytat:
szprotka, prosimy o fotki Kubusia helolinowym kostiumie
W załączniku helołinowy Kubuś

Cytat:
oo właśnie miałam pisać, Wasze dzieciaczki odkrywają kolanka, stopy, a W mimo , że lada dzień kończy pół roczku, ma w nosie swoje stopy
pewnie dlatego, że mu się tak pocą i śmierdzą nie ma sensu ich brać do buzi:P:P

Kuba też się nie interesuje swoimi syrkami. Rączki są znacznie bardziej interesujące

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Veronic mojego najbardziej interesują jajka chociaż czasami stope też złapie

Buahaha!

Cytat:
A ja poleciałam rano do Biedry i nie było żadnych promo na jedzonko dla dzieci

Cytat:

===
Ja też jestem zmęczona... Kasztanki są pyszne...

----

Byliśmy z Kubą na spacerze łącznie z 5-6 godzin. Nogi mi w du.pę wchodzą Ale kupiłam sobie butki za całe 69,99

Justi- Kuba też nauczył się przełączać stopami melodyjki w karuzeli...

W załączniku foto Kubusia w stroju dyni z iście helołinowym wyrazem twarzy (nie chciał współpracować, bo ledwo na Niego włożyłam tę dynię... jest zdecydowanie za mała- nawet nóżek nie może w niej wyprostować , ale zdjęcie jest)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-10-23 o 10:28
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:44   #622
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

W załączniku foto Kubusia w stroju dyni z iście helołinowym wyrazem twarzy (nie chciał współpracować, bo ledwo na Niego włożyłam tę dynię... jest zdecydowanie za mała- nawet nóżek nie może w niej wyprostować , ale zdjęcie jest)
słodziak
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 17:55   #623
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie same odczucia u nas w ogole kupy byly powodem wczesniejszego rozszerzania diety o warzywa - ale akurat u nas byly 8 razy dziennie, rzadkie i czesto ze sladami krwi. teraz sa 1-3 razy dziennie, nie takie luzne, bardziej zwiezle i bez krwi. i bez wysilku jelitka w koncu odpoczely!
No popatrz, to tym bardziej się cieszę, że za maks miesiąc będę też wprowadzała jedzonko.
Szczerze mówiąc byłam przekonana, że dzieci po wprowadzeniu mają większe problemy brzuszkowe, a tutaj poprawa

Cytat:
No póki co wrażenia na nim nie zrobiła, woli robala z Lamaze...ale ciągle jej daje szansę

Co do artykułu dot. glutenu też mnie przekonuje, tylko też nie wiem czy będę karmiła dłużej niż 6 mies, więc od jutra chcę zacząć wprowadzać. Trochę się boję, bo nie wiem jakie mogą być objawy jak coś będzie nie tak...a nie chcę przegapić.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 18:09   #624
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
i do mnie to przemawia tylko nie mam pewnosci czy po 56 m bede nadal miala mleko przez kolejne 2 miesiace i tego sie obawiam bo tak to z pewnoscia bym odlozyla i sie nie zastanawiala
Becik, a co sprawia, że obawiasz się, że Ci zniknie mleko? Karmisz już tyle czasu, laktację masz ustabilizowaną i dopóki będziesz karmić, doputy będzie mleczko.

Cytat:
Jakaś chuda ta dynia Ale śliczny jest Kubuś Pokaż jeszcze buty
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:17   #625
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj linka tych puzli od Justi moze zamowimy 2 op jeden koszt przesylki ? Heee

http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...572390244.html

Najbardziej opłaca się kurierem przy 2szt bo po 7zł wtedy.
Zamawiać?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Właśnie miałam pisać, że nawet wyraz twarzy dopasowal do stroju

Cytat:
tez bylam w biedrze po hippa i mam pytanko czy jak wprowadzam jedzonko to pierw marchewke pozniej ziemniak a dopiero po tym lacze ziemniak z marchewką ?[/B]
Najpierw marchewka a potem od razu marchewka z ziemniakiem

Ząbki
Stary 2013-10-11, 18:20   #626
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...572390244.html

Najbardziej opłaca się kurierem przy 2szt bo po 7zł wtedy.
Zamawiać?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Właśnie miałam pisać, że nawet wyraz twarzy dopasowal do stroju

Najpierw marchewka a potem od razu marchewka z ziemniakiem
To zamawiaj i na pw lub na fb podaj nr konta i adres i robie przelew odrazu

Stary 2013-10-11, 18:34   #627
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
To zamawiaj i na pw lub na fb podaj nr konta i adres i robie przelew odrazu

Spoko masz mi oddać jak przyjdą i się spotkamy
To kupuje to na wtorek powinny być

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Kupione

Ząbki
Stary 2013-10-11, 18:35   #628
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa tak masz racje po 4 mc no tak ja juz te po 6 zakupuje inpowiem wam ze np obiadek z kasza manna ma takie grudki i M. Sobie fajnie radzil mam nadzieje ze da rade pozniej z tymi mniej rozrobionymi obiadkami
no to super, planujesz BLW?

Cytat:
czyli generalnie jak ktoś planuje karmić piersią długo to może spokojnie poczekać z wprowadzaniem glutenu....
i dlatego też czekam
Cytat:
Co do pogrubionego to coś w tym jest. Ja się nie pocę, ale mój R. wylewa hektolitry potu i nasza Macia też się bardzo poci.

Chrześniak miał smarowane witaminą A własnie z zaleceń pediatry. Z wiekiem mu przeszło, ale do tej pory jak całuję stopy młodej to przypomina mi się Chrześniak i jego stopy, zapachowe stopy

Ooo kolejna mama zadowolona z żyrafy

Ojjj śmierdziały, śmierdziały...Łącznie ze skarpetkami
może Ty dlatego taką fobię stopową masz?
Cytat:
ja nie wiem co z tymi chłopami, mojemu też ta jedna cecha się nie spodobała
Cytat:

tez bylam w biedrze po hippa i mam pytanko czy jak wprowadzam jedzonko to pierw marchewke pozniej ziemniak a dopiero po tym lacze ziemniak z marchewką ?
oczywiście, że będziesz miała mleko - będziesz przystawiać, będzie mleko

ja mam zamiar od razu po marchwii podać marchew + ziemniak

Cytat:
W załączniku helołinowy Kubuś

Justi- Kuba też nauczył się przełączać stopami melodyjki w karuzeli...

słodki i bystry Kuba!

My po basenie, matka wariatka przesadziła i trzymała dziecko za długo pod wodą i mi się rozpłakał na moment
Zapisaliśmy się na kontynuację trochę podrożało ale nie będziemy żałować dziecku

Stary 2013-10-11, 18:50   #629
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

ja wprowadziłam najpierw marchew, potem jabłuszko, marchew+jabłko, i wtedy marchew+ziemniak, oddzielnie ziemniaczka nie wprowadzałam- młody zaakceptował to, więc potem był ziemniak+dynia

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:55   #630
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No póki co wrażenia na nim nie zrobiła, woli robala z Lamaze...ale ciągle jej daje szansę
.
Dareczek jeszcze nie ząbkuje prawda? myślę, że wtedy doceni sophie bo cała zabawa jest w gryzieniu jak dziąsła swędzą

laski na baby's secret są nosidła tanie i te kubki doidy oraz śmieszne smoczki

ej co w tych kubkach jest takiego extra?

http://www.babyssecret.pl/today/amazonas-nosid.html
http://www.babyssecret.pl/today/doidy-cup.html
http://www.babyssecret.pl/today/billy-bob.html

młody usypia juz godzinę złapał tasiemca na jedzenie i cycki już puste to wciągnąl butlę mm, ale dalej marudzi a jeść już nie chce:/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości