|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie i staraczki
Nie myślałam
Może rzeczywiście to rozwiązanie, tylko jak go wezmę na ręce to sami noszenie nie pomaga bo popłakuje a jak tylko dam cycka to jakby dziecka nie było. Z tego co pamiętam to siostra miała chuste może w chuście będzie jak w kokoniku i to pomoże? Musze wypróbować Teraz od 13-stej cały czas karmie, odbił go mąż położył, 5 min spał i znowu domagał się cycka, dom wariatów
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
A smoczka nie chcecie podac?
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam, próbowałam kilka razy ale wypluwa, jak chce przytrzymać dłużej to jest płacz. Jest 14:30 a ja jeszcze karmie, zaczełam o 13-stej i niech mi ktoś jeszcze powie, że lepiej mieć dziecko leżące
Musze do wc
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Docik próbuj próbuj moja od razu do smoka tez sie nie przekonała
|
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie dawaj smoczka moja po 3dniu przekonala sie a jak mi sutki do krwi pogryzla to juz nie mialam sil i smoczek byl wybawieniem..do dzis nie zasnie bez smoka musi byc jak i jej kocyk mysle ze za rok bede chowac smoka ale poki co smoczek musi byc...
Probuj az do skutku inaczej bedziesz uziemiona |
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Beautifuldream dokladnie jak dusiolka piszie mialam na listopad taki pluszowy misowy kombinezonik a potem na zime normalny
|
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/kombinezon-misiowy...588613206.html Czyli taki byłby ok na listopad? Kurcze jakoś się boję, że Małemu będzie zimno w tym w listopadzie..
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
To jest welur z tego co widze. Hm.. To zalezy jaki ten listopad bedzie.. Trudno przewidziec
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- http://allegro.pl/showItem2.php?item=5109236916 Taki bym wzięła. Ty i tak pod koniec listopada rodzisz wirc prawie na zime |
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
Beauty a moze wstrzymaj sie z zakupem tego kombinezonu do pazdziernika , 22listopad to prawie grudzien wiec ciezko przewidziec jaka bedzie pogoda.Ja bym poczekala z zakupem
|
|
|
|
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
Tak myślę, że na razie się wstrzymam. Nie kojarzę jaki był listopad w zeszłym roku, ale wydaje mi się, że już jest zimno. Pamiętam tylko, że w moją 18tkę (21listopada) spadło metr śniegu, także chyba sobie odpuszczę ten cieńszy. Dziewczyny powiedzcie mi ile i jakie pampersy powinnam mieć na początku?? Widziałam, że jest promocja w Lidlu i na stronie Smyka, ale to są 2 więc nie wiem czy zamawiać??
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Na poczatku 1. Mozesz kupic te 2 napewno zużyjesz
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mój aniołek dziś pierwszy raz smoczka dziumga, wzruszyłam się ale jestem z niego dumna
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Docik wkoncu mozesz zjeść!
|
|
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
Ciumka smoka to super odetchniesz
Napewno 1 Ci sie przydadza 2oczywiscie tez ja dzis zakupilam 4ki 2paczki i mam jeszcze z tesco chyba z 200sztuk mam wszystkie i tak pojda do kosza
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Meg 4 to my juz używamy troche
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez ale one sa do 14kg a moja wazy moze z 10kg wiec pewnie jeszcze na nich pociagniemy
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Beauty listopad byl ladny w tamtym roku. Na spacery z mala wychodzilksmy juz po 5 dniach. Jak rodzisz pod koniec to lepiej juz kupic ten normalny kombinezon
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Alekaz co tam u Was?
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Mi idzie 3paczka jedynek a Kamilek ma 4kg, dwójki mogłyby już być ale w nich się jeszcze troche topi. Z zapasów mam dwa opakowania 2 tj. 160sz i sporo paczek 3 tj.532 sztuki w sumie. Jeszcze siostra ma mi w lidlu kupić 2 paczki dwójek i jedną trójek.
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Docik apropo, moja gin twierdziła ze dzieci wlasnie około tych 4kg (moja miała 4.100 urodzeniowa a przy wypisie 3770) wlasnie ciagle na (.) wiszą jeszcze wiecej niz mniejsze dzieci.zd maja większe zapotrzebowanie
moze cos w tym byc poproboj z chusta tez chociaz smoka narazie zalapal moja dodatkowo miała jakis radar ze np leżała nie płakała ale jak tylko wyszłam to płakała bidula moja.
|
|
|
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano czuję w tym miejscu takie chwilowe pieczenie. Nie wiem jak to opisać, nie umiem rozpoznać czy piecze mnie skóra czy mięsień w środku, ale raczej jest to ze środka. Trwa to ułamek sekundy, tak mnie zapiecze i przestaje. Co to może być? Mój lekarz jest na urlopie nie wiem co robić. Mogą to być więzadła, które się rozciągają?
23.07.2007r. --> 08.10.2013r. Wojtuś jest już z nami Edytowane przez beautifuldream Czas edycji: 2015-08-18 o 21:18 |
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Beauty nie wiem trudno powiedziec.. Nie pamietam by mnie cos piekło. A nie przeciazylas sie ?
|
|
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Macica sie rozciaga i moze czujesz rozciaganie ?osoby szczuple bardziej to odczuwaja ja czulam rociaganie takie rwanie to macica sie rozciagala ale pieczenia.nie czulam
|
|
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie wczoraj przez cały dzień nawet 5minut nie leżałam. Siedziałam przy komputerze trochę, ale nie leżałam. W dzień zrywałam maliny przez godzinę na stojąco to może przez to? Dzisiaj już jest ok, jak wstałam to raz czy dwa to poczułam, a teraz nic. Sama nie wiem co to może być..
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Beauty i bez ciazy nieraz cos zaboli spokojnie
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolak a u nas dobrze. Mloda rosnie rozrabia. Chce juz chodzic wiec oczy do okola glowy mam.
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Coś u nas ucichło
Jak samopoczucie dziewczyny? Świeże Mamusie pewnie bardzo zajęte AnaBell co u Ciebie?? dusiolka, meg jakie kosmetyki polecacie dla malucha? I co oprócz nich muszę mieć? Wiem, że Octanisept i Sudocrem, coś jeszcze?
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyki hmmm do pupci napewno linomag jest rewelacyjny sudocrem tylko na odparzenia i mielismy tylko raz wiec schowany jest w szafce..plyn do kapieli Oliatum do 6miesiaca stosowalam teraz myje ja mydelkiem oliatum ...dzieki bogu nie ma.na nic alergii...husteczki rowniez z pampersa do wycierania pupci...
Moja od dlugich kapieli dotala lojotokowego zapalenia skory jak skonczyla 3miesiac to kapalismy sie wspolnie w wannie i te kapiele trwaly po 25min stanowczo za dlugo wysuszylismy skore dziecku ale stosowalismy Dexeryl i juz sladu brak teraz kapiele sa krotkie pod prysznic wskakuje 2minuty i koniec ![]() Warto bys zakupila aspirator do noska(moja nie nawidzila tej pielegnacji) z kosmetykow tyle mialam i mam po dzien dzisiejszy... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ten octanisept to tylko na pepuszek ja moze popsikalam 2razy po kapieli bardzo ladnie zeszlo corce po 4dniach kikut odpadl i zagoilo sie migiem ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Zakup tez zestaw do obcinania paznokci u raczek jak sie urodzila miala takie dlugie az sie zadrapala na buzce wiec po 6dniach jej obcielam
|
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Beauty na poczatku i przez długi czas używałam oillan baby -bardzo delikatny. Ostatnio zachciało mi sie eksperymentować i kupiłam mustela do mycia i rewelacja
podoba mi sie bo ma piekny zapach no i nie podraznia skory Octenisept ja używałam do pępka ale tez do przecierania skory w przypadku jakis wysypek i jak goście przyłązily i dotykali raczej cory to odkazalam tym haha :d U nas pępek długo odpadał bo 3tyg. W szpitalu kazali raz dziwnie robic octeniseptem i prawie ze kuku sie zrobiło bo pępek zaczął śmierdzieć tzn wydzielina wokół niego.. To trzeba mega dokładnie robic. Spsikac i wyczyścić patyczkiem do uszu najlepiej. Robiłam 2razy dziennie a pozniej przy każdej zmianie pieluchy jak ta wydzielina zaczela brzydko pachnieć. To tak naprawde indywidualna kwestia to gojenie i odpadanie kikuta. Napewno przyda sie sol fizjologiczna i gaziki jałowe małe do przemywania oczek, woda morska plus aspirator do czyszczenia noska. Linomag jest rewelacyjny do pupci i tez polecam chodzi o ten zielony Balsam do ciała używaliśmy z emolium a teraz mam hipp ale w planach jest zakup musteli chyba sie przerzucę na ta mustele ze wszystkim![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Chusteczki tez dla mnie najlepsze z pampersa chociaz srokao jedzie po nich ale nam to gdzies ;p ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Beauty ja w tamtej części szczegółowo wypisałam co trzeba miec tylko musiałabys odkopać
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Puk, puk...
witam , czy to nadal forum dla staraczek? Pew nie mnie juz nie pamietacie... Dawno mnie tu nie było i widzę, że sporo się pozmieniało. GRATULUJĘ SERDECZNIE mamusiom i tym przyszłym które juz oczekują, za pozostałe nadal trzymam kciuka!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

Może rzeczywiście to rozwiązanie, tylko jak go wezmę na ręce to sami noszenie nie pomaga bo popłakuje a jak tylko dam cycka to jakby dziecka nie było. Z tego co pamiętam to siostra miała chuste może w chuście będzie jak w kokoniku i to pomoże? Musze wypróbować
Teraz od 13-stej cały czas karmie, odbił go mąż położył, 5 min spał i znowu domagał się cycka, dom wariatów

Musze do wc
--> 08.10.2013r.