Panny Młode 2016 cz. 34 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-17, 21:38   #601
lolusl
Japońska rzepa

Dot.: Panny Młode 2016 cz. 34

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
ja mam zle wspomnienia z reklamacja butow. bratu po 2 miesiacach rozwalily sie glany hd, puscily na laczeniu nosa z reszta "zle uzytkowanie". litosci. moje glany kosztujace 4 razy mniej przezyly 5lat, a tu sru po 2 miesiach.
a mamie Deichmann na zimowe buty, ktore po 3 tygodniach sie rozkleily, odpisali ze byly uzytkowane na sniegu i dlatego puscilo ale wojas lepsza firma.
Taaa,mojemu tż to samo odpisali w innym sklepie na zimowe buty za 3 stówy Oczywiście ICH rzecznik potwierdził ich wersję, mogliśmy sobie sami rzecznika załatawiać,ale to gruby hajs kosztowało
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:39   #602
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja mam w tym roku 26 ale zdążę jeszcze wyjsć za mąż w wieku 25 a Tż zdąży sie ożenić przed 30tka w tym roku właśnie

Tż chce czarny garnitur na slub, na cywilny tez ma czarny i mi to nie przeszkadza nic złego w tym nie widzę jaki chce taki ma, mi sie tez podoba w czarnych najbardziej
Bedzie miał jeden, nie bedzie sie przebierać.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:39   #603
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Koleżanka się ostatnio burzyła, ze goście powinni sobie odpuścić muchy bo wtedy pan młody się nie wyróżnia jeśli ją ma (a w sumie jeszcze bardziej gdy jej nie ma), coś w tym chyba jest
ale tż jest bratem pana młodego i do tego świadkiem moim zdaniem świadek fajnie wygląda z muchą, jeśli i młody ma
Stary 2015-08-17, 21:39   #604
201608212239
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, reklamowałyście coś kiedyś w wojasie? Bardzo robią problemy? Bo mój tż kupił w maju eleganckie buty do garnituru, był w nich 3 razy i normalnie skóra pękła na jakiś centymetr :/ Standardowo zgubił paragon, ale płacił kartą, więc jest dowód niby. Kosztowały dużo, no i mamy w przyszłym roku 4 czy 5 wesel, więc są mu potrzebne. Boję się, że to była kasa wyrzucona w błoto :/
Reklamowałam zimowe botki od nich, bo popękała skóra po 3 miesiącach noszenia. Też byłam wkurzona, bo najtańszych butów nie mają. Wymienili mi na nowe (inny model), bo naprawa nie była możliwa, ale na zwrot gotówki raczej nie ma co liczyć.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:39   #605
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
ja mam zle wspomnienia z reklamacja butow. bratu po 2 miesiacach rozwalily sie glany hd, puscily na laczeniu nosa z reszta "zle uzytkowanie". litosci. moje glany kosztujace 4 razy mniej przezyly 5lat, a tu sru po 2 miesiach.
a mamie Deichmann na zimowe buty, ktore po 3 tygodniach sie rozkleily, odpisali ze byly uzytkowane na sniegu i dlatego puscilo ale wojas lepsza firma.
Zimowe buty używane na śniegu, niesamowite Ale kiedyś widziałam instrukcje do butów gdzie było napisane, że nie uznają reklamacji butów źle użytkowanych czyli używanych w deszczu lub śniegu :/

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:41   #606
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dalisa Pokaż wiadomość
Reklamowałam zimowe botki od nich, bo popękała skóra po 3 miesiącach noszenia. Też byłam wkurzona, bo najtańszych butów nie mają. Wymienili mi na nowe (inny model), bo naprawa nie była możliwa, ale na zwrot gotówki raczej nie ma co liczyć.

Cytat:
Zimowe buty używane na śniegu, niesamowite Ale kiedyś widziałam instrukcje do butów gdzie było napisane, że nie uznają reklamacji butów źle użytkowanych czyli używanych w deszczu lub śniegu :/
Dlatego nie można się na gwarancję powoływać, bo tam są właśnie takie kwiatki

Buty źle uzytkowane, trzeba było trzymać w domu na półce i się na nie przyglądać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:43   #607
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
My tak samo
to pjona

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Buty źle uzytkowane, trzeba było trzymać w domu na półce i się na nie przyglądać
tja, oraz częściej trzeba tak robić w sumie

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 21:45   #608
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś kupiłam tam buty zimowe i po pierwszym założeniu zostały mi takie białe plamy po kroplach deszczu, wygladały jak takie zacieki od soli (ale nie była to sól). Zaniosłam do sklepu i od ręki dostałam zwrot pieniędzy Pan był bardzo miły i upewnił się tylko czy to nie sól i czy nie da się zetrzeć tych plam szmatką.

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:47   #609
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja reklamowałam kiedyś w deichmannie kozaki na zime, też się rozkleiły PO zimie, od razu dostałam zwrot gotówki 'bo są nie do naprawienia', kupiłam za to szpilki i została ładna reszta
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:47   #610
201608212239
Konto usunięte

Najgorsze jeśli chodzi o reklamację jest CCC. Składałam tam chyba z 5 i żadnej mi nie uznali. A buty mają naprawdę fatalnej jakości.
201608212239 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:47   #611
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

Dokładnie,lepiej z rękojmi korzystać
It never fails.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 21:52   #612
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dokładnie,lepiej z rękojmi korzystać
ale wiesz to tez trzeba sie troche znac/poczytac.
a jednak wiekszosc osob uwaza, ze reklamacja to reklamacja i juz.
przekichane no
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:52   #613
DontSaySorry
Zakorzenienie

Czyli co najlepiej powiedzieć przy składaniu reklamacji, żeby się nie wykręcili?

Że były beznadziejnej jakości i w związku z tym pękła skóra?
Bo ja nie widzęróżnicy, więc mi wyjaśnijcie. Tak mi szkoda tych butów, takie śliczne są ... Nie taka typowa wielka narta, zgrabniutkie były mega
Stary 2015-08-17, 21:54   #614
sunny0
PeeMa

Ja reklamację w Deichmannie składałam trzy razy, dwa razy uznali bez problemu, a za trzecim nie (to były trzy różne pary butów zimowych), mimo że wady były podobne Może dlatego, że tę trzecią składałam w innym sklepie
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:54   #615
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli co najlepiej powiedzieć przy składaniu reklamacji, żeby się nie wykręcili?

Bo ja nie widzęróżnicy, więc mi wyjaśnijcie. Tak mi szkoda tych butów, takie śliczne są ... Nie taka typowa wielka narta, zgrabniutkie były mega
Warto poczytać w necie jaka jest różnica i napisać w domu pismo z zaznaczeniem, że zgodnie z tym i tamtym paragrafem powolujesz się na niezgodność towaru z umową i oczekujesz zwrotu pieniędzy. Wręczyć to w sklepie razem z butami i przygotować się, że mogą marudzić. Warto być obeznanym w kwestii swoich praw konsumenckich, czasem sprzedawcy w takich sklepach gadają głupoty i nie można się dać przegadac
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 21:59   #616
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

Poczytaj tu : https://pl.wikipedia.org/wiki/R%C4%99kojmia

Napisz pismo,tak jak mówi vision, że w związku z wadą fizyczną rzeczy, która wyszła podczas użytkowania, a niewątpliwie istniała już podczas zawarcia umowy sprzedaży (tylko nie kupna-sprzedaży,bo taka nie istnieje ), tylko była wadą ukrytą, która w sposób oczywisty zmniejszyła wartość oraz użyteczność zakupionego obuwia oraz uniemożliwiła korzystanie z niego w sposób, w jaki powinno być użytkowane, żądasz zwrotu kosztów poniesionych na zakup. I niech się gonią xD

A tu masz wszystkie artykułu do tego :http://prawo.money.pl/kodeks/cywilny...kojmia-za-wady
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2015-08-17 o 22:00
Stary 2015-08-17, 22:09   #617
candy111
Zakorzenienie

2gi post taki sam

Edytowane przez candy111
Czas edycji: 2015-08-17 o 22:10
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 22:12   #618
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co do bliźniakow bie podoba mi się jak mają popularne łączenia imion jak Jaś i Małgosia, Adam i Ewa czy podobnie brzmiące na Kasia i Asia. Dla mnie to trochę tak bezosobowo później i znajomi mogą się mylić itd no ale na szczęście mam jedno więc nie mnie ten dylemat rozwiązywać Haha :-D
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-17, 22:14   #619
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dzięki, poproszę siostrę, żeby mi coś w prawniczym języku stworzyła
I w sklepie złożyć to pismo razem z butami nawet jak sprzedawczynie będą miały jakieś ale? Muszą przyjąć zgłoszenie, tak? I potem ewentualnie się odwoływać od negatywnie rozpatrzonego wniosku o zwrot kasy?
Bo czytam na necie historie związane z reklamacjami w wojasie i ogólnie tragedia jest, każdemu wmawiają, że użytkował buty niezgodnie z przeznaczeniem i wady powstały z winy kupującego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 22:28   #620
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
ja reklamowałam kiedyś w deichmannie kozaki na zime, też się rozkleiły PO zimie, od razu dostałam zwrot gotówki 'bo są nie do naprawienia', kupiłam za to szpilki i została ładna reszta
Deichmann pod tym względem jest super :P Mój kolega tym sposobem miał 7 par butów za darmo Tzn. zapłacił tylko za te pierwsze, po roku mu się rozwalały (nie to, że specjalnie) i brał kolejne
Stary 2015-08-17, 22:30   #621
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Deichmann pod tym względem jest super :P Mój kolega tym sposobem miał 7 par butów za darmo Tzn. zapłacił tylko za te pierwsze, po roku mu się rozwalały (nie to, że specjalnie) i brał kolejne
Ale Janusz
Stary 2015-08-17, 22:32   #622
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ale Janusz
Janusz pseudo cebularz, jak zwał tak zwał :P
Podeślij mi na fb te piwonie jak będziesz miała chwilę
Stary 2015-08-17, 22:39   #623
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ten to się umiał ustawić .

Ja nigdy nie reklamowałam żadnych ubrań bo odrazu stwierdzałam że nie ma sensu. Moja bratowa za to reklamowała bo kupiła sandałki na koturnie i podczas spaceru odpadła cała podeszwa . W sklepie powiedzieli jej że wymienią jej na nowe, a zrobili tylko tyle że skleili te same buty i jej oddali, bratowa odrazu się zorientowała bo miała jedno przetarcie w charakterystycznym miejscu.. no i zrobiła grande przy kierowniku, na co ten bezczelnie kłamał że buty zostały wymienione. Co najlepsze- od tej pory trzymają się do dziś .

Ja reklamowałam tylko raz w Media Markcie telefon za 800 zł, padł cały system a oni stwierdzili że to moja wina . Telefon poszedł w kosz bo koszta naprawy przekroczyły jej sens.
Ale w media Markcie to nie jedyna nasza taka przygoda z reklamowaniem bo TŻ też reklamował telefon, ba nawet 3 razy z tą samą usterką a oni nic nie robili. Ponoć po 3 zwrotach powinni telefon wymienić na nowy, nic takiego się nie stało . Nawet doszli do wniosku że to normalne w tym telefonie, tak zapewne normalnym jest że telefon potrafił się sam wyłączyć w trakcie rozmowy lub czegokolwiek

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 05:50   #624
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

nadrobiłam, choć na szybciora

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
eee nie on jest matujący( chociaż nie jakiś płaski mat), kryje mocno, ja właśnie takie lubię więc nie będę ci mówić co to za podkład i jaka cena
Cytat:
Mi powiedz, bo jestem ciekawa i używam kryjacych podkładów
aż chyba sprawdzę, bo potrzebuję mocnego krycia (naczynka)

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
My z imion mamy wybrane dla dziewczynki i chłopca. Helenka i Tadek. Tylko, że chcemy mieć 4-6 dzieci, a imiona mamy tylko 2
spora gromadka

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Ile?
też mnie trochę zatkało,ale to fajnie, że ktoś chce więcej niż jedno

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Oooo znów temat imion

My niezmiennie jak chłopczyk to Dominik, ( jeśli bliźniaki to jeszcze Filip ) jak dziewczynka to Nina lub Liwia podoba mi się Mia ale M. się nie zgodzi
Liwia ostatnio na chrzcie była u mojego brata w parafii, nawet mi się spodobało

Cytat:
Napisane przez aiza19 Pokaż wiadomość
O dziewczyny dwa dni mnie nie było a tu już nowy wątek;p
Muszę się pochwalić rozradowana UDAŁO SIĘ! mamy nową salę, mama mnie zaskoczyła i na wszystko się zgodziła także teraz to aż mi wstyd...

Zwyciężyła odległość od mojego domu, do Katarzynki było az 40 km w jedną stronę do drugiej sali zaledwie 5;p No i wystrój, jak rodzice zobaczyli - osłupieli;D

Także humor mam doskonały i cieszę się, że mi doradziłyście i szczerze napisałyście co myślicie, bo już byłam skłonna zrezygnować ze zmiany. Ale jak pokazałam Tżtowi wasze opinie to stwierdził krótko - zmieniamy;D

A mój wiek - 27;p
super, napisz na lubelskim co w końcu wybraliście

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Mój TŻ będzie miał granatowy garnitur Ale to nie dlatego, że jest modny, po prostu nam się takie podobają i podobały od dawna
pjjonaaa, też chcemy granat,ale trochę mnie wkurza, że zrobiły się takie mega popularne

Cytat:
Dziewczyny, reklamowałyście coś kiedyś w wojasie? Bardzo robią problemy? Bo mój tż kupił w maju eleganckie buty do garnituru, był w nich 3 razy i normalnie skóra pękła na jakiś centymetr :/ Standardowo zgubił paragon, ale płacił kartą, więc jest dowód niby. Kosztowały dużo, no i mamy w przyszłym roku 4 czy 5 wesel, więc są mu potrzebne. Boję się, że to była kasa wyrzucona w błoto :/
koleżanka reklamowała sandałki- odkleiła się jej podeszwa. przykleili

lecę do roboty
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 06:46   #625
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Ja też się zbieram do pracy. Tragicznie mi się dzisiaj spało i pierwsze co zrobię w robocie to kawa. Chociaż możliwe, ze mi pomoże ona tyle co wczoraj, czyli nic
Stary 2015-08-18, 07:00   #626
lenka990
Zaszynszylowana

heeeeej

ja się do pracy przygotowuje powoli:P

takie pytanko, czemu nie ma wierszykowego tytułu?

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:02   #627
Lilly Greace
Dostojna peema.

http://es.aliexpress.com/item/new-20...266417119.html kurcze, widziałam te kurtki stacjonarnie u siebie w mieście i się zakochałam. Chyba kupię na zimę beżową
Stary 2015-08-18, 07:04   #628
Arya90
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52444991]Po raz kolejny żadna z sukienek mi się nie podobała wizyta była niechcący, więc nie zwracajcie uwagi na granatowy stanik i moje pozy zapaśnika (ale nie wiedziałam co z rękami zrobić by sukienek nie zasłonić) waga też jest większa niż na zdjęciach z poprzednich wizyt
1. Avenue Diagonal Palaem - uwielbiam takie modele w katalogach, na mnie wyglądają strasznie.
2. San Patrick 5310 - wyglądam strasznie, ale mojej koleżance strasznie się podobała rozmiar jest za duży i materiału nie dało się dobrze złapać.
3. San Patrick 5343 - bez komentarza
4. Avenue Diagonal Gelion - chyba najlepsza koronkowa jaką przymierzałam, ale źle się w takich czuję.

Były to najprostsze sukienki w salonie [/QUOTE]
mam wrażenie, że te sukienki Cię pogrubiają

Ja mam 25 lat, w dniu ślubu 26. Mój Tż tak samo. O dzieci chcemy się starać w krótkim czasie po ślubie, do kilku msc. A własciwie o dziecko, bo chcemy jedno

hejka

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:08   #629
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj znowu 12h w pracy. Ale do urlopu coraz bliżej!

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 07:09   #630
taedio
MerDer 4ever

Hej
Tz mi napisał smsa ze stracił prawko na 3 miesiące nie bardzo w to wierze bo napisał ze na jeden ulicy ustawili najnowsze amerykańskie urządzenie jeśli to jednak prawda to przecież ja go zabije

Ja mam 20 lat
Tz chyba będzie miał jakiś kobaltowy garnitur ale nie mierzył jeszcze

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości