![]() |
#6451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
dzięki kochana , praca w zawodzie , "trudną młodzieżą", pieniądze żadne pierwsza pensja nie wystarczy mi nawet na wersalke na nowe mieszkanie które jest jeszcze w remoncie oczywiście.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#6452 |
Zakorzenienie
|
Nesko gratuluję nowej pracy
![]() Życzę Wam Czarowniczki miłego nowego tygodnia ![]() Pogoda cudna, myślę już o wyjeździe nad morze, a tu jeszcze trzeba miesiąc poczekać .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6453 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane Czarowniczki,
tęsknię za Wami. Ostatnio jakoś mało mamy na pogaduchy, ale mam nadzieję, że niebawem to nadrobimy. Caluję Was wszystkie bardoz mocno. Neseczko, gratuluję Ci nowej pracy. Dobrze, że w zawodzie, a na zmiany jeszcze pzryjdzie czas, od czegoś musimy zacyznać. Dorinko Kochana, dostałaś już swoje perfumki? W piatek powąchałam w Sephorze i pamięc mi wrociła - doskonale je znam. Caluski |
![]() ![]() |
![]() |
#6454 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko jeszcze nie dostałam ich ?!!!!!!
A jak Twoje odczucia co do tego zapachu? Czy kojarzą Ci się męsko jak Johannie? |
![]() ![]() |
![]() |
#6455 |
Wtajemniczenie
|
Kochana Moja,
są bardzo ładne i eleganckie, ale dla mnie zbyt mało slodkie i waniliowe. ja wciąż szukam swojego ideału. Probowałam ostatnio wanilii Sephory - wrożnych wersjach, ale jest abdrzo nietrwała - wręcz tragicznie nietrwała, szkoda pieniędzy. Ale co się Kochanie dzieje z Twoimi perfumkami? Dlaczego jeszcze nie dotarły? |
![]() ![]() |
![]() |
#6456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprzedawca wysłał je dopiero w środę po południu, więc znając możliwości poczty to wtorek- środa dostanę, a nie chce mi się juz robić śledztwa ![]() Mam nauczkę, następnym razem odżałuję i zamówię dostawę poprzez kuriera, bo takie wyczekiowanie mnie wkurza.........i czasem wolałabym zapłacić drożej i mieć szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6457 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
a może lepiej umawiać się osobiście - tak jak Ty z Przystojnym Panem. Wtedy jest nawet szansa na objrzenie towaru. Gdybym zdecydowała się na internetowy zakup - to własnie tak zrobię. Całuski |
![]() ![]() |
![]() |
#6458 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#6459 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam perfumy!!!!!!
![]() Na szczęście to oryginał ![]() Świtezianko nie mogłam się umówić na odbiór osobisty, bo Sprzedawca był z Sopotu, a miał cenę okazyjną i tester. W Warszawie mieli duuużo większe ceny, więc opłacało się mimo wszystko poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6460 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Laseczki!
Od dziś jestem na Dorinkowej diecie i na razie bardzo mi sie podoba ten porządek w moim odżywianiu, wreszcie coś mnie zmotywowało. No ale to raptem dwa posiłki. Zobaczymy czy taka twarda będę dalej. Niestety poranna kawa bez cukru nie przeszła, jest blee... wieć spróbuję wytrzymać bez niej ![]() Ponadto kupiłam te omega3, ale jakie to wielkie tabletki ![]() No, ale przemogłam sie i jedna poszła, więc myśle, że reszta też mi przejdzie ![]() Miłego dzionka Kobitki zyczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6461 | ||
Zakorzenienie
|
Dorinko. Ciesze się, że u Ciebie nie ma problemow z poczta
![]() Troche "optymizmu": czekam na kolejna przesylke. I dzisiaj prawdopodobnie tez zakupie cos na allegro, wiec znowu bede czekać. Chyba w ramach desperacji zloze swoje CV na poczte ;P
![]() |
#6462 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
to gratuluje perfum - możesz się już skropić od stóp do głów. Ja właśnie czaje sie na powąchcanie Kenzo by Flower Oriental - z opisu wynika, że zapach wymarzony dla mnie. Muszę tylko wyszukać odpowiedniego sprzedawcę. Leweczku Kochana, cześć - napisz Kochanie, co dzis zjadłaś zgodnie z zaleceniami diety? Ciekawa jestem jakie dania sobie serwujesz? Całuski |
![]() ![]() |
![]() |
#6463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj, że zawsze służę Ci radą i pomocą ![]() Co do wielkości tabletek, też mnie przeraziła, za to łatwość ich przełykania jest zadziwiająca, więc nie przejmuj się wielkością.... P.s. Kup sobie słodzik do tej kawy, nie katuje się od początku bo będziesz zniechęcona.... Pamiętam, że nie możesz być głodna na tej diecie, bo tu nie o to chodzi. Jedz często ale mało, pij dużo wody mineralnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6464 |
Wtajemniczenie
|
Kochane,
przyłączę się chyba do Waszej diety. Brzmi zachęcająco. Obawiam sie tylko, że moge nie mieć warunków do pzrygotowania odpowiednich kompozycji i potraw. Ale jak podpowiecie Kochane, to pewnie tez się skuszę ![]() Wspominałam Wam wcezśniej, że ja rowniez zażywam tabletki z Omega 3,6 i 9, z olejem z ogórecznika i innymi super specyfikami. Widze już poprawę stanu paznokci . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6465 |
Zakorzenienie
|
ETAP PIERWSZY - jesz inaczej i tracisz kilogramy
Trwa 2 tygodnie. Jest najtrudniejszy, bo organizm musi się przyzwyczaić do nowego (często znacznie różniącego się od obecnego) sposobu odżywiania. Zdarza się, że chęć na ulubione produkty jest trudna do pokonania. Na talerzu powinno się teraz znaleźć dużo białka, ale mało węglowodanów. Zjadasz trzy główne posiłki i dwie przekąski. Komponujesz je sama - nie liczysz kalorii ani nie ważysz produktów. Wskazane: chude mięsa i białe sery, ryby, jaja, orzechy, grzyby, serek tofu, warzywa o niskim indeksie glikemicznym (poniżej 60). Niedozwolone: pieczywo, ryż, ziemniaki, makaron, tłuste sery, masło, tłuste mleko, jogurt, ciasta i słodycze, alkohol, owoce i soki owocowe. 14 dni bez cukru i mąki normuje produkcję insuliny. Dzięki temu maleje ochota na słodycze. Po 2 tygodniach powinnaś ważyć kilka kilogramów mniej i mieć płaski brzuch. Przykładowy jadłospis Śniadanie: sok pomidorowy, omlet z pieczarkami, chudy ser, herbata ziołowa lub kawa z odtłuszczonym mlekiem Przekąska (godz. 10-11): chudy biały ser Obiad: sałatka z szynki, chudego sera, orzechów, doprawiona sosem z oliwy z oliwek i octu winnego Przekąska (ok. godz. 16): pomidory z mozzarellą. Kolacja: pierś kurczaka z grilla, gotowane na parze brokuły, seler i świeże pomidory, sałata Deser: 100 g chudego twarożku wymieszanego z łyżką kakao, esencją waniliową, łyżeczką kawy rozpuszczalnej i odrobiną słodziku ETAP DRUGI - wzbogacasz menu, a waga nadal spada Sama ustalasz, jak długo potrwa - najlepiej do uzyskania wymarzonej wagi. Kilogramy będziesz teraz tracić nieco wolniej, powinnaś jednak swój codzienny jadłospis wzbogacić o nowe produkty. Wskazane: razowe pieczywo, niełuskane kasze, brązowy ryż, niektóre owoce, gorzka czekolada. Niedozwolone nadal są: ziemniaki, pszenny chleb, buraki, marchewka, kukurydza, lody, dżemy, z owoców: arbuz, banany, brzoskwinie, ananas. Cały czas obserwuj swoją wagę. Jeśli dłuższy czas stoi w miejscu, zredukuj owoce do jednej sztuki dziennie, a chleb zastąp owsianką (1/2 filiżanki płatków owsianych gotuj w filiżance wody lub chudego mleka mniej więcej przez 4 minuty). Przykładowy jadłospis Śniadanie: jogurt z truskawkami lub jagodami oraz otrębami, herbata ziołowa lub kawa z odtłuszczonym mlekiem Przekąska (godz. 10-11): jajko na twardo lub chudy serek polany łyżeczką miodu Obiad: pieczony pstrąg, mieszanka warzyw (np. brokuły, papryka, zielony groszek) polana 2 łyżkami sosu sojowego, pół główki dużej sałaty, przyprawionej oliwą i octem winnym Przekąska (ok. godz. 16): gruszka, kawałek chudego sera Deser: 4 truskawki polane łyżeczką rozpuszczonej, gorzkiej czekolady Kolacja: filet z indyka, kasza kuskus, sałata z pomidorami ETAP TRZECI - trzymasz wagę, ale uważasz na to, co jesz Tak naprawdę ten etap nie jest żadną dietą. Znowu możesz jeść prawie wszystko. Ważysz już przecież tyle, ile chciałaś. Teraz najważniejsze, żebyś odżywiała się według zasad, których nauczyłaś się w pierwszym i drugim etapie. Dania główne mogą być bogatsze, nie trzeba również rezygnować z deseru - ważne jest tylko, abyś posiłki komponowała z produktów o IG poniżej 60. Od czasu do czasu możesz nawet sięgać po złe węglowodany, ale powinnaś nauczyć się je neutralizować. Jeśli masz ochotę np. na bagietkę czy marchewkę, jedz ją z dodatkiem sera lub oliwy z oliwek - to spowolni przetwarzanie cukrów. Jeśli jednak zbyt często będziesz ulegała pokusie i zauważysz, że waga niebezpiecznie idzie w górę - wróć na tydzień do pierwszego etapu, a po odzyskaniu dawnej wagi łagodnie przejdź do trzeciego. Dla regularnej pracy trzustki (wydzielającej insulinę) trzy posiłki dziennie wystarczają. Aby jednak nie ryzykować, że między posiłkami poczujesz nieznośne ssanie w żołądku, miej zawsze pod ręką coś na przekąskę, np. kilka orzeszków. Życze powodzenia i pozdrawiam ![]() ![]() Dziewczyny wklejam raz jeszcze skrótową wersję całej Diety Plaż Południowych- aby zglębić szczegóły odsyłam Was do wątku .... Co do przepisów to pytajcie, bo nie wiem jakie macie dylematy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6466 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko, dziś na śniadanko zjadłam jajecznicę z cebulką i szczypiorkiem - pycha, o dziwo weszła bez chlebka
![]() Do pracy zrobiłam sobie zawijaski z sałatą, wędlinką, serkiem i kapką majonezu. Poza tym zajadam orzechy i mam jeszcze serek wiejski. Na obiadek planuję rybkę z jakimś warzywkiem. Dorinko głodzić się nie zamierzam, od tego jestem daleka ![]() Poza tym ta dietka jest naprawdę fajna, można jeść prawie wszystko, a że bez chlebka czy bułki... Damy radę ![]() A co do słodzików.... jakoś jestem do nich uprzedzona, one chyba też nie są zbyt zdrowe. Najpierw spróbuję wytrzymać bez kawki w ogóle ![]() Te tabletki faktycznei dosyć dobrze się łyka, a to chyba dlatego że one są na szczęście miękkie, jak żelki. Chciałam sprawdzić czy można ją przegryźć, ale wtedy wypłynął mi z niej olej rybny.... fuj. Więc lepiej łykać bez gryzienia ![]() Dziękuję Dorinko, jak skończą mi sie pomysły na obiadki i inne, to się zgłoszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6467 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
ja właśnie prawie tak jadam i pijam na codzień. Z wyjątkiem owocow, bo bardzo je lubię. Dziekuję Ci Kochana, za te wskazówki, zaraz sobie wydrukuje i będę miała świetną ściągwę. Lewku Kochana, ja rowniez bardzo lubię jajeczniczkę, ale rano niestety nie mam sznas na jej zjedzenie. Zostaja mi weekendy, ale wtedy tez krucho z czasem. kawke pijam tylko ze slodzikiem, a herbaty nie słodze wcale. Niestety słodycze czasem pokradam - tu sie przyznaje i mogę zebrac baty na tłusta pupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6468 |
Zakorzenienie
|
Lewku świetnie to sobie wymyśliłaś, a dzisiejszy jadłospis pierwsza klasa
![]() Ja codziennie jadłam serek wiejski light, tylko zmieniałam dodatek- czasem z pietruszką do środka, czasem pomidorek, czasem ogórek świeży czy rzodkiewka. I tak pozostało do dzisiaj, codziennie w pracy jem serek wiejski, a minimum co drugi dzień, jakoś tak polubiłam go bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6469 |
Wtajemniczenie
|
A ja , Moje Kochane, po uporczywym jedzeniu serca wiejskiego z rożnorodnymi dodatkami, poczułam do niego awersje i nie moge go już w siebie wmusić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może za mało piejsz wody ? Spróbuj odstawić słodycze i owoce na 2 tyg, później spróbuj kostkę gorzkiej czekolady dziennie, później czasem można zgrzeszyć.........ale później i jakoś ta waga nie wraca??????? Z owocami po 2 tyg też możesz zaszaleć ![]() Ja mam nadal rozmiar 36, chociaż teraz podjadam pizzę czasem piwko czasem, lasagne, i inne smakowite zakazane potrawy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6471 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
byc może jeadm zbyt wiele owoców, być może zbyt mało sie ruszam, byc może pzremiana metaboliczna juz nie taka jak w wieku trzydziestu lat bywało. Ze słodyczami Kochanie Moje, tez nie pzresadzam, czasem urwę sobie kawałek czekoladki, od czasu do czasu zjem na śniadanię drożdżowkę z kefirem. Chlebek jem cały czas chrupki i to w dodatku - 4-5 kromeczek dziennie. Gdzies robię jednak błąd. Do rozmiaru 36 niestety mi jeszcze "trochę "brakuje. Ale najważniejsze jest to, ż ekontroluje wage i mam wrażenie, że nie tyje - a to w moim wieku jest sukces. ![]() Ps. Kochana, ja wody w czystej postaci prawie nie pijam, zamiast wody wypijam mnóstwo filiżanek czarnej, gorzkiej herbaty. ostatnio pijam rowniez regularnie zielona herbatkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana herbata czarna i kawa zatrzymują wodę w organiźmie, że nie wspomnę o wysuszaniu skóry.....itp. Świtezianko musisz nauczyć się pić wodę niegazowaną, też kiedyś nie piłam. Herbatę czarną i kawę ogranicz do filiżanki dziennie, zieloną i czerwoną możesz pić bez opamiętania, ale tylko te ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6474 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
jakos ta herbata mnie zupełnie nie wysusza, cere mam az nadmiernie tłustą. kawkę to pijam jedna dziennie z duz ilościa mleka - bardzo słabiutką. Leweczku Kochana, mięsko rowniez uwielbiam - szczególnie cycka kurczakowego, jajka też, a rybki najbardziej wędzone. Nie mam tylko warunków na pzrygotowanie sobie takich kurczakowo- rybnych fantazji, ale mam nadziejeę, że jeszcze trochę i będę mogła pozrądzic sie we własnej kuchni - choć pzrez rok lub dwa.' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#6476 |
Wtajemniczenie
|
Tak szczerze powiem, że nie widze u siebie zatrzymania wody w organiżmie - jakoś często sie jej pozbywam
![]() A teraz właśnie popijam zieloną herbatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6477 |
Zakorzenienie
|
Niestety Szpiegu Earl Grey też
![]() ![]() Świtezianko a może Ci się tylko wydaje, że nie zatrzymuje wody w organiźmie? Ja też nie miałam niby objawów, ale też nie chudłam ?... Woda mineralna to podstawa każdej diety a nawet zdrowego żywienia, ona oczyszcza organizm i ma zbawienny wpływ na wszystko, naprawdę. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2007-06-18 o 14:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#6478 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() U mnie (to nie Warszawa, ale jednak)nie tylko listonosz jest sumienny i miły i nosi wszystko chętnie i punktualnie (małe przesyłki), ale i sam paczkowiec to fenomenalny facet. Wie, że pracuję po nocach i rano śpię, więc wysyła mi sms-a, a ja daję mu znać, kiedy wstałam. Potrafi przyjechać drugi raz, specjalnie do mnie, w odpowiadającej mi porze; czasem pogadać, wymienić się płytami (stary pancur), przywieźć, albo pożyczyć książkę (i oddać!). W ogóle doręczyciele robią na mnie dobre wrażenie ( Szczególnie jeden zrobił kiedyś. ![]() A robotę mają parszywą, przyznajcie same. No więc (wiem, że tak się nie zaczyna zdania - celowo ma być zadziornie) ja tych swoich, i nie tylko swoich, doręczycieli bronię. Niniejszym właśnie. Nie wiem po co, ale moje poczucie sprawiedliwości społecznej się tego domaga. ![]() ![]()
![]() |
#6479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zawsze drżę z obawy czy paczka dotrze czy nie, czy zaginie ...i tylko to mnie skutecznie powstrzymuje przed zwielokrotnieniem zakupów poprzez net ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6480 | ||
Zakorzenienie
|
Sabbath, u mnie niestety nie ma tak milych pracownikow poczty :/
Mowilam niejednokrotnie ze w domu jestem zawsze w godzinach gdy roznosza poczte. Niestety dostaje ciagle awiza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.