Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 216 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 19:46   #6451
iloona79
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

[QUOTE=gawisz;40481396]A gdzie Martika? No... bo zostało chyba 12 dni...

A czy Martika nie zmieniła terminu??
też rzadko tu ostatnio zaglądam,ale coś chyba takiego mi się tu przewinęło
Stary 2013-04-25, 19:51   #6452
takaja13
Zakorzenienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Witam kobietki
po pierwsze to dziekuje za wszystkie cieple slowa
przyszlam sie pochwalic,ze dzis jestesmy po nastepnej wizycie u prawnika i mamy w nastepny piatek 1 sprawe
adwokat powiedzial ,ze moze to wszystko sie ciagnac nawet do roku i sprawa za sprawa bedzie a co najgorsze beda odraczac bo zawsze bedzie trzeba cos uzupelnic ale adwokat od razu chce zeby zaplacili mojemu dziecku odszkodowanie,tylko nie wiem czy jakakolwiek suma wynagrodzi mu to co przeszedl-raczej smie watpic ale chociaz bedzie mial zeby sobie kupic to co mu sie marzy
na razie za kazda jedna wizyte u adwokata musimy placic ale jesli wygramy sprawe( a wygramy ja na pewno bo sa tasmy z CCTV kamer)to sprawcy beda musieli Nam oddac koszty ktore ponieslismy
moje marzenie na razie schodzi na dalszy plan bo dziecko jest najwazniejsze,bede miala przynajmniej czas na to aby swojego guzka usunac na spokojnie bez nerwow ,widocznie mialo tak byc,bede miala pewnosc przynajmniej i na spokojnie bede mogla piersi zrobic jak zbadaja,ze guzek ktorego mam nie jest niczym zlym
bede na razie zagladala do Was ale niestety na razie nie pochwale sie cycochami
a teraz lece bo szaszlyszek z grila musimy sciagnac
milego wieczorka kochane
NINKA28 a Ty szybciutko wracaj do siebie

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 19:57   #6453
ladybarque
Raczkowanie

Zastanawiam się tylko, czy dam radę na wakacjach po 3 tyg od operacji, jak będę miała je zrobione podmięśniowo. W sumie mam ten wybór bo moje piersi mają taką budowę że mogę i tak i tak. Chodzi tylko o różnicę w bólu, czy ogólnie o dochodzenie do siebie (po podmięśniowym a nie podgruczołowym) ?
ladybarque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 21:04   #6454
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
Witaj. Dasz radę, ale całe wakacje spędzisz w staniku pooperacyjnym, więc nie będzie to szczyt wygody i trzeba będzie się tak ubierać, aby go zakrywać, bo do seksownych on nie należy
Na pewno odpada pływanie, moczyć się w wodzie pewnie już będziesz mogła, ale stroju kąpielowego raczej też nie założysz. Piersi nie można przegrzewać, więc leżenie w pełnym słońcu też nie wchodzi w grę.
Kurcze, wyszły z tego same negatywy, ale nie miało tak zabrzmieć

Na pewno odpoczniesz, bo wszyscy za Ciebie będą wszystko robić
Odbijesz sobie najgorsze dni po operacji. Spacery nie mają przeciwskazań Na pewno będzie super, ale te wakacje będą podporządkowane piersiom. Ubieranie czy aktywność fizyczna a nawet leżenie w pewnych pozycjach może sprawiać lekki kłopot. Ale i tak warto zrobić piersi

Ladybarque,
no ja bym się też nie odważyła na wakacje po 3 tygodniach od operacji-jakąkolwiek metodą bylaby ona robiona...
Ja jeszcze nie jestem po zabiegu,ale z tego co tu dziewczyny piszą a dużo się naczytalam i dowiedziałam,to jednak potrzeba trochę tego czasu aby dojść do siebie. A kto by chciał się kontrolować na wakacjach...na wszystko uważać itp.a gdzie jeszcze jakieś przygotowania do wyjazdu...Ja się zastanawiałam czy po 4 miesiącach dam radę,bo nie lubię ograniczeń na wakacjach a Ty piszesz o 3tygodniach!!Szok:brzydal :

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybarque Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tylko, czy dam radę na wakacjach po 3 tyg od operacji, jak będę miała je zrobione podmięśniowo. W sumie mam ten wybór bo moje piersi mają taką budowę że mogę i tak i tak. Chodzi tylko o różnicę w bólu, czy ogólnie o dochodzenie do siebie (po podmięśniowym a nie podgruczołowym) ?
Powiem Ci tak-ja też miałam początkowo proponowaną tą metodę u mojego dr-a i to,co piszesz o bólu i dochodzeniu do siebie po operacji to duży plus,a mi też na tym zależy bo mam małe dzieci i tylko max 2 m-ce na całkowite wygojenie...ale nie można się tylko tym kierować,bo cycki zostają już z Tobą na całe życie i lepiej to dobrze "odchorować" i być zadowolonym,niż robić na szybko i potem okaże się,ze sa powikłania....chyba za mało nas tu czytałaś,bo nie zdecydowałabys sie tak szybko na wakacje po operacji. Pewnie chcialas cycuchy na wakacje,ale jeszcze nie jedne lato przed Tobą-co nagle to po diable....
Także ja zrezygnowałam na razie z op.,ale będę chciała na pewno pod mięsień i później mam zamiar dbać o siebie tak aby się maksymalnie wygoić

Takaja,
trzymam kciuki,aby wszystko dobrze się potoczyło-infromuj nas o tym co u CiebieNiestety trauma po takim przeżyciu może długo w dziecku siedzieć,ale miejmy nadzieje,że czas zaleczy rany...w razie czego można prosić o pomoc psychologa...
Stary 2013-04-25, 21:21   #6455
ladybarque
Raczkowanie

macie rację że co nagle to po diable ale powiem jeszcze co mnie przekonuje do tego terminu bo nie znacie całej historii:

1) ja tez mam 2 dzieci małych i tydzien po jednej z nich nie ma bo jest na wakacjach z dziadkami

2) tydzien przed wyjazdem mam urlop i nie mogę go przekładać i w czerwcu ani lipcu juz nie bede miala

3) wyjdzie na to ze prawie 3-4 tyg mam wolne od pracy a dla mnie to dosc istotne

Chce zdążyć przed letnimi "wakacjami", więc nie mam za bardzo opcji na inny termin zabiegu.
Stary 2013-04-26, 05:24   #6456
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
macie rację że co nagle to po diable ale powiem jeszcze co mnie przekonuje do tego terminu bo nie znacie całej historii:

1) ja tez mam 2 dzieci małych i tydzien po jednej z nich nie ma bo jest na wakacjach z dziadkami

2) tydzien przed wyjazdem mam urlop i nie mogę go przekładać i w czerwcu ani lipcu juz nie bede miala

3) wyjdzie na to ze prawie 3-4 tyg mam wolne od pracy a dla mnie to dosc istotne

Chce zdążyć przed letnimi "wakacjami", więc nie mam za bardzo opcji na inny termin zabiegu.

Wg mnie dasz rade pojechac tylko bedzie to czas Twojej rehabilitacji po op, czas odpoczynku. Nie beda to wakacje Twoich marzen. Ale jak mozesz koniecznie rob pod miesien. Bol ? Kazdy go przechodzi inaczej. Ja nie mialam strasznego bolu, ale ograniczenia sa bardzo duze. Dopiero teraz a jestem 3,5 miesiaca po nie odczuwam zadnych dolegliwosci. Nawet zaczelam juz dzieciaki podnosic na rece. Chociaz jak dluzej popracuje np sprzafajac dom to nadtepnego dnia odczuwam dyskomfort.
Stary 2013-04-26, 07:07   #6457
gawisz
Raczkowanie

No i piątek

Witaj ladybarque Kwestię metody masz tu przez nas wyjaśnioną i ja się do niej dołączę.. sama sporo od mojego dr się dowiedziałam na ten temat i w jego pojęciu umiejscowienie implantu pod mięśniem daje zdecydowanie lepsze efekty. Co do bólu i czasu po operacji to źle jest przez pierwsze 5 dni, słabo do 2 tygodni... a później już tylko lepiej. Hmm wakacje 3 tygodnie po.. ja myślę, że nie ma problemu o ile nastawiasz się na spokojny wypoczynek.

Co można już robić 3 tygodnie po op (z mojego doświadczenia):
- w miarę wygodnie spać - tzn. jesteś w stanie spokojnie przespać noc i wstać wypoczęta, bez bólu
- chodzić, spacerować (trucht, podskoki czy bieg - nie)
- ruszać rękami w sposób jaki wymaga tego codzienne normalne funkcjonowanie (np. suszenie włosów - tak, ale mycie okien - nie)
- bawić się z dziećmi - bez podnoszenia, nagłych ruchów, wspierania się na rękach
- prysznic, kąpiel (pływanie - nie)
- seks (tak! )
Także powinnaś na wakacjach czuć się nieźle, ale trzeba zaznaczyć to o czym pisała Unsafe... czyli stanik pooperacyjny, zero opalania, dużo odpoczynku, bez aktywności fizycznej/sportów, a bikini trzeba sobie darować. Ale i tak piersi pięknie się prezentują i w letnich ubraniach wyglądają świetnie nawet zapięte w stanik pooperacyjny . A zaplanowany urlop i pomoc w opiece nad dziećmi to wazny argument !
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 07:44   #6458
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

takaja13 super wiadomości będzie dobrze zobaczysz trzymam kciukaski

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

ladybarque nie przejmój się tak tego bólu przeszłaś porody to też piersi przejdziesz a te pare dni przetrwasz na pewno potem to z górki każda z nas dała radę i teraz jest szczęśliwą posiadaczką piersi ja nie miałam bólu praktycznie wcale nie potrzebowałam tabletek przeciwbólowych nawet kroplówek w klinice ale i tak mi dawały wrazie w więc każda z nas ból inaczej przechodzi co do wakacji to mam takie same zdanie jak dziewczyny
Stary 2013-04-26, 11:13   #6459
gawisz
Raczkowanie

Dziewczyny, wczoraj zauwazyłam, że moje piersi w dolnej częsci (od blizny do brodawki) strasznie się świecą i skóra taka napięta... czyżby teraz miała zamiar się złuszczyć??
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:11   #6460
ladybarque
Raczkowanie

Dziewczynki na razie trzymam ten termin operacji. Gdybym miała ja robić w czerwcu to na drugi dzień musiałabym byc w pracy jakis koszmar i niewykonalne dzieki za odzew

Jeszcze kilka pytań technicznych wiem ze pewnie wszystko dałoby sie odnaleźć ale ja pisze z tel wyszukiwarka mi jakoś słabo działa więc zapytam was i nie gniewajcie sie dobrze ?

1) czy 3 tyg po operacji będe mogła wejść i pomoczyc sie w basenie (nie pływać tylko np z dziećmi w brodziku czy na chwile w dużym basenie dla ochlody /opalac sie nie będe na słońcu bo juz mnie to męczy na stare lata poza tym dzieci muszą byc w cieniu /

2) czy sa jakieś fajne staniki sportowe żebym mogła siedzieć w nim jak w bikini np na leżaku? Podajcie jakieś namiary wiem ze jest Anita i Triumph ale może jeszcze cos fajnego?
Stary 2013-04-26, 12:27   #6461
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Dziewczynki na razie trzymam ten termin operacji. Gdybym miała ja robić w czerwcu to na drugi dzień musiałabym byc w pracy jakis koszmar i niewykonalne dzieki za odzew

Jeszcze kilka pytań technicznych wiem ze pewnie wszystko dałoby sie odnaleźć ale ja pisze z tel wyszukiwarka mi jakoś słabo działa więc zapytam was i nie gniewajcie sie dobrze ?

1) czy 3 tyg po operacji będe mogła wejść i pomoczyc sie w basenie (nie pływać tylko np z dziećmi w brodziku czy na chwile w dużym basenie dla ochlody /opalac sie nie będe na słońcu bo juz mnie to męczy na stare lata poza tym dzieci muszą byc w cieniu /

2) czy sa jakieś fajne staniki sportowe żebym mogła siedzieć w nim jak w bikini np na leżaku? Podajcie jakieś namiary wiem ze jest Anita i Triumph ale może jeszcze cos fajnego?

mi dr zabronił nosić inny stanik przez m-c niż ten pooperacyjny jedynie co na ten moment prania inny założyć... nawet na instrukcji pooperacyjnej pisało to somo co mówił ja bym nie ryzykowała na Twoim miejscu rekonwalenscencja po op jest równie ważna jak sama op ...co do kąpania to nie wiem czy chlor nie wpływa negatywnie na blizny... najwyżej posiedzisz z dziećmi w brodziku nie będziesz wchodziła cała do basenu i tyle a do normalnej wody zawsze można wskoczyć i się ochłodzić jak ja byłam w Turcji to strasznie mocno chlorowali wodę w basenach balabym się moczyć blizn w takiej wodzie... a te staniki pooperacyjne nie sa takie złe i śmiało bedziesz mogła w nim smigać ja mam taki fajny czarcy ze śliskiego materialu więc bez skrępowania bym na leżaczku siedziala zresztą nikt Cię tam nie będzie znał

Edytowane przez jusi84
Czas edycji: 2013-04-26 o 12:29
jusi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:42   #6462
ania2003
Raczkowanie

Cytat:

Mi lekarz w staniku pooperacyjnym kazał chodzić dzień i noc przez 2 tygodnie, a przez następne dwa tygodnie w dzień. Ja szybko chodziłam i do dziś chodzę w sportowym Triumpha i jest on bardzo elegancki, wygodny i fajnie trzyma piersi. Ja 3 tygodnie po chodziłam już tylko w stanikach sportowych. A w nocy chociaż po 2 tyg. lekarz pozwolił mi spać bez to do dziś śpię w sportowym staniku.
Co do moczenia to tak jak pisze Jusi bym uważała ze względu na blizny ( ten nieszczęsny chlor może Ci je podrażnić).

Edytowane przez ania2003
Czas edycji: 2013-04-26 o 12:52
ania2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:55   #6463
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:

odpowiedz na 1 pytanie: ABSOLUTNIE NIE chyba że tylko tylek pomoczyć tak zeby blizny nie dotykaly wody.

odpowiedz na drugie pytanie: miesiąc po operacji MUSISZ chodzic w pncernym staniku ktory dostaniesz, dzien i noc w nim musisz byc. Nie ma mowy o zadnych przerwach bo jezeli bedziesz nosila pas to stanik i pas obowiazkowe sa pierwsze miesiace sa najwazniejsze w ksztaltowaniu sie piersi. Po drugie pol roku po operacji nie mozna grzać piersi zabronione jest opalanie czy chodzenie na solarium a Ty chcesz wypoczywac na leżaku

Ja operacje mialam robioną latem i powiem że nie polecam Ci wakacji. Pomimo że lezalam sobie w domu a wokół mnie wiatraki działały pocilam sie i to mialo ogromny wplyw na moje blizny. A Ty chcesz leżakować sobie 3 tygodnie po operacji. Z tego co piszesz masz male dzieci wiec bedziesz musiala je pilnowac itp wiec nieuniknione jest wychodzenie na slonce w Twoim przypadku. Ja bym wybrala wakacje lub piersi.

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 13:10   #6464
ladybarque
Raczkowanie

Najgorsze ze sa tu tak rożne opinie od was, na przyklad na temat noszenia tego stanika pancernika 3 tyg po... Do operacji mam jeszcze czas, mogę ją zawsz przełożyć nawet w poniedziałek ... Ach jeszcze rozwazam wszystko bo jak nie zrobię tych piersi teraz to nie wiem kiedy będe miała znowu okazje
Stary 2013-04-26, 13:30   #6465
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
Najgorsze ze sa tu tak rożne opinie od was, na przyklad na temat noszenia tego stanika pancernika 3 tyg po... Do operacji mam jeszcze czas, mogę ją zawsz przełożyć nawet w poniedziałek ... Ach jeszcze rozwazam wszystko bo jak nie zrobię tych piersi teraz to nie wiem kiedy będe miała znowu okazje
A może uda Ci się przesunąć wakacje na późne lato, wczesną jesień..? Wakacje są tylko wakacjami, można je tak naprawdę zaplanować i zarezerwować w godzinę, a operacja wymaga jednak wielu przygotowań z L4, opieką dla dzieci, trzeba mieć pewność, że 2-3 tyg po operacji będziesz miała pomoc. Po 3 miesiącach możesz pływać, paradować w bikini, cieszyć się w pełni nowym biustem Mnie osobiście było by szkoda wydać na pewno nie małe pieniądze na wakacje, na których byłabym ze wszystkim ograniczona zamiast się nimi cieszyć.. A sama mówisz, że jak teraz nie zrobisz operacji, to sama nie wiesz kiedy znowu będzie na to szansa.

A rozmawiałaś ze swoim lekarzem na ten temat?

Edytowane przez unsafe_girl
Czas edycji: 2013-04-26 o 13:40
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 14:23   #6466
korinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
A może uda Ci się przesunąć wakacje na późne lato, wczesną jesień..? Wakacje są tylko wakacjami, można je tak naprawdę zaplanować i zarezerwować w godzinę, a operacja wymaga jednak wielu przygotowań z L4, opieką dla dzieci, trzeba mieć pewność, że 2-3 tyg po operacji będziesz miała pomoc. Po 3 miesiącach możesz pływać, paradować w bikini, cieszyć się w pełni nowym biustem Mnie osobiście było by szkoda wydać na pewno nie małe pieniądze na wakacje, na których byłabym ze wszystkim ograniczona zamiast się nimi cieszyć.. A sama mówisz, że jak teraz nie zrobisz operacji, to sama nie wiesz kiedy znowu będzie na to szansa.

A rozmawiałaś ze swoim lekarzem na ten temat?
A ja wlasnie zostawiłabym 8 maja.....co prawda nie wiem kiedy planujesz jakiś urlop, ale zapewne wakacje...wiec do tego czasu powinnaś już móc chodzić w bikini itp. a w ogóle jak wyjedziesz na przełomie sierpnia i września to będziesz mogła wiele moim zdaniem powinnaś iść za ciosem, a nie przekładać
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 14:48   #6467
ninka28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Witam kobietki
przyszlam sie pochwalic,ze dzis jestesmy po nastepnej wizycie u prawnika i mamy w nastepny piatek 1 sprawe
adwokat powiedzial ,ze moze to wszystko sie ciagnac nawet do roku i sprawa za sprawa bedzie a co najgorsze beda odraczac bo zawsze bedzie trzeba cos uzupelnic ale adwokat od razu chce zeby zaplacili mojemu dziecku odszkodowanie,tylko nie wiem czy jakakolwiek suma wynagrodzi mu to co przeszedl-raczej smie watpic ale chociaz bedzie mial zeby sobie kupic to co mu sie marzy
na razie za kazda jedna wizyte u adwokata musimy placic ale jesli wygramy sprawe( a wygramy ja na pewno bo sa tasmy z CCTV kamer)to sprawcy beda musieli Nam oddac koszty ktore ponieslismy
moje marzenie na razie schodzi na dalszy plan bo dziecko jest najwazniejsze,bede miala przynajmniej czas na to aby swojego guzka usunac na spokojnie bez nerwow ,widocznie mialo tak byc,bede miala pewnosc przynajmniej i na spokojnie bede mogla piersi zrobic jak zbadaja,ze guzek ktorego mam nie jest niczym zlym
a teraz lece bo szaszlyszek z grila musimy sciagnac
milego wieczorka kochane
NINKA28 a Ty szybciutko wracaj do siebie
dziękuję a ty słońce na pewno doczekasz się swoich piersiątek, przyjdzie twój czas tak jak mówisz dziecko najważniejsze

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hej kobitki trochę was podczytuję za długo nie mogę siedzieć przed kompem bo cycuchy jeszcze bolą jak piszę, jak tylko się ogarnę i wrócę do domu to popstrykam zdjęcia

ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:02   #6468
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj zauwazyłam, że moje piersi w dolnej częsci (od blizny do brodawki) strasznie się świecą i skóra taka napięta... czyżby teraz miała zamiar się złuszczyć??
tak tak bardzo mozliwe moje perelki tez sie mega swiecilyi nawet jakas skorka zeszlajak ci lekarz pzowolil to nawilzaj je kremem dla karmiacychmoge polecic z bielendy

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
hm no napewno bedziesz miala zalecony stanik ktory musisz nosic caly czas a juz na pewno 3 tyg
wypoczywanie na lezaku bym sobie darowala juz pomijam blizny ale piersi nie powinno sie przegrzewac
po takim czasie bedziesz mocno ograniczona ruchowo a pamietaj ze dzieci to urwisy

ps operacje mialam w lipcu a pogoda w pl sama wiesz rozna bywa a TURCJI sobie 3 tyg po nie wyobrazam
tak jak oliwka napisala cycki albo wakacje
pojedziesz to sie nimi nie nacieszyc a jeszcze mozesz sobie zaszkodzic
pomijam fakt operacji pod gruczol to juz twoj wybor ale wakacje odradzam
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:04   #6469
Niepytajozdanie
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! dodałam zdjęcia moich 9 miesięcznych cycolinek Pozdrawiam, całuję i miłego piąteczku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 16:35   #6470
malwi92
Przyczajenie

Witam się, dzień dobry bardzo dziękuje wszystkim za przyjęcie moich zaproszeń. Bardzo mi wasze zdjęcia pomogą. Zrobiłam właśnie i ja album ale mi coś nie wyszło najpierw zdjęcia nie chciały się załadować . A jak weszły są bardzo malutkie. Nie wiem o co chodzi( Może zobaczycie czy też widzicie miniaturki. Może poproszę wieczorem męża żeby mi pomógł bo sama sobie nie poradzę.
Chciałam się pochwalić że jestem już umówiona na konsultacje!!!!!!!!!!!! Najpierw w maju pani dr potem w czerwcu pan dr w Gdyni ) W w-wie na razie się nie umawiam , ale mam ich na miejscu więc jeszcze zdecyduję. Dzięki wam nie mogę się doczekać!!!!

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
dziękuję a ty słońce na pewno doczekasz się swoich piersiątek, przyjdzie twój czas tak jak mówisz dziecko najważniejsze

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hej kobitki trochę was podczytuję za długo nie mogę siedzieć przed kompem bo cycuchy jeszcze bolą jak piszę, jak tylko się ogarnę i wrócę do domu to popstrykam zdjęcia
Ty już po operacji! gratuluję mocno i będę czytać cię z uwagą bo wybieram się do twojego lekarza na konsultację. Życzę byś jak najszybciej doszła do siebie.
malwi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 16:48   #6471
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Andzikus,
wysłałam zaproszenie,zeby zobaczyc Twoje urodzinowe ciacha
Iloona, przepraszam, że z opóźnieniem ale przyjęłąm zaproszonko od Ciebie

Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png

Edytowane przez Andzikus
Czas edycji: 2013-04-26 o 16:49
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 20:43   #6472
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Zrobisz jak zechcesz, ale wydaje mi się, że szkoda pieniędzy i bólu, żeby zniszczyć efekt wakacjami. Albo jedno albo drugie. Dobry lekarz odradzi Ci wakacje no chyba, że będzie zacierał już ręce na pieniądze na poprawkę Jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć na leżaku w staniku pooperacyjnym, pasie i ledwo mogąc się ruszać. A niech ktoś na Ciebie wpadnie? Uderzy Ci przypadkiem. Dziecko wpadnie do wody, czy coś się stanie i będziesz musiała zareagować? Jakoś tego nie widzę.

Tak mi się przypomniało, mój lekarz mi (w temacie komplikacji) opowiadał o Pani, która krótko po operacji pojechała do Egiptu i usmażyła implanty.

Operacja nie jest czymś, co powinnaś robić "bo inaczej nie dasz rady". Jak będziesz chciała, to ustawisz wszystko ponownie. Generalnie poczytaj sobie o ryzyku, o komplikacjach, to jest poważna operacja, a nie wyjście na zakupy. MUSISZ się po niej oszczędzać.
Stary 2013-04-26, 21:31   #6473
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Oczywiście ja tez potrafie być chamska ale wiem kiedy i do kogo a niestety ludzie nie wiedza czasami..nie raz spotkalam sie z takimi ludzmi ze szkoda gadac. Za granica takiego zjawiska nie zaobserwowawałam albo nie bylam w miejscach gdzie mozna to zaobserwowac. No ogolnie polaka za granica poznasz nawet z daleka pierwsza sytuacja stoi kobieta mezczyna i dziecko i co robia? zrywaja metki z ubran droższych i przypinaja do nich metki z ubran tanszychi co slyche po chwili piekna polszczyne druga sytacja stoja dwie polki rozmawiaja po polsku usłyszały ze ja tez rozmawiam w takim jezyku one nagle zaczynaja po angielsku:hahaha: kilka "Asow" mam jeszcze w rekawie ale nie bede pisac[COLOR="Silver"]
Hihihi - dokładnie, to bardzo częste. Nie wiem z czego to wynika- ale też nie raz się z tym spotkałam

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Witam kobietki
Miejmy nadzieje że sprawa potoczy się szybko i oczywiście z pomyślnym skutkiem A cycuchy poczekają- na spokojnie guzka wytniesz, wyjaśnisz co i jak, czas zleci piorunem i będziesz w czołówce na naszej liście.

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Jeśli możesz (zadzwoń do lekarza) smaruj ten obszar jakimś kremem dla mam karmiących albo olejkiem naturalnym

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 21:47   #6474
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Zrobisz jak zechcesz, ale wydaje mi się, że szkoda pieniędzy i bólu, żeby zniszczyć efekt wakacjami. Albo jedno albo drugie. Dobry lekarz odradzi Ci wakacje no chyba, że będzie zacierał już ręce na pieniądze na poprawkę Jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć na leżaku w staniku pooperacyjnym, pasie i ledwo mogąc się ruszać. A niech ktoś na Ciebie wpadnie? Uderzy Ci przypadkiem. Dziecko wpadnie do wody, czy coś się stanie i będziesz musiała zareagować? Jakoś tego nie widzę.

Tak mi się przypomniało, mój lekarz mi (w temacie komplikacji) opowiadał o Pani, która krótko po operacji pojechała do Egiptu i usmażyła implanty.

Operacja nie jest czymś, co powinnaś robić "bo inaczej nie dasz rady". Jak będziesz chciała, to ustawisz wszystko ponownie. Generalnie poczytaj sobie o ryzyku, o komplikacjach, to jest poważna operacja, a nie wyjście na zakupy. MUSISZ się po niej oszczędzać.

Zgadzam się , pośpiech opłaca się tylko przy łapaniu pcheł

Dziewczyny wpadłam na nowy wątek powiększanie piersi na wizaz i jestem w szoku poziomem konwersacji

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Niepytajozdanie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! dodałam zdjęcia moich 9 miesięcznych cycolinek Pozdrawiam, całuję i miłego piąteczku

Powaliłaś mnie swoim wyglądem i figurą. Szczerze zazdroszczę

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dobranoc dziewczynki spadam już do łóżeczka, bo mam jutro ciężki dzień - 2 urodziny córci więc znowu imprezka
Stary 2013-04-26, 22:00   #6475
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

1) dziewczynki już napisały o wodzie z chlorem - że może podrażnić. Ale ja dodam że z kolei woda nie chlorowana (a więc morze albo jeziorko) może zarazić świeże blizny. A blizny 3 tygodniowe - są bardzo świeżymi bliznami. Bardzo możliwe że będziesz jeszcze miała strupki- a więc w piersi będą otwarte wrota na bakterie. Takich piersi w ogóle nie można namaczać - nawet w domowej wannie Z dwojga złego-chlor czy bakterie- chyba na krótką chwilę już chlor bezpieczniejszy.
2) stanik pooperacyjny nosi się przez 4 -6 tygodni. Podobnie pas na staniku- jeśli jest zalecony.
Ale wiesz - Olivka dobrze napisała bo ona miała operację latem i siedziała potem przy wiatrakach Nie wyobrażam sobie dochodzić do siebie w takim upale - polskie lato to jest nic. Ty nie będziesz jeszcze w pełni sprawna, blizny będą się pocić, piersi będą się przegrzewać- to normalnie prośba o powikłania. Opuchlizna się zatrzyma w takich warunkach , blizny mogą się rozpaprać do tego przygotowania do wyjazdu, pakowanie, dzieci i opieka nad nimi, walizki, podróż- Twój Tż wie co go czeka? wszystko będzie musiał robić sam- wie jakie wakacje mu szykujesz? A co na ten pomysł Twoja lekarka?

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2013-04-26, 22:15   #6476
celina777
Rozeznanie

Hej wpadlam zeby Was wszytskie pozdrowic
...no i wstrzelilam sie widze dobrze... MYA

Edytowane przez celina777
Czas edycji: 2013-04-26 o 22:16
celina777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 22:44   #6477
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze ze sa tu tak rożne opinie od was, na przyklad na temat noszenia tego stanika pancernika 3 tyg po... Do operacji mam jeszcze czas, mogę ją zawsz przełożyć nawet w poniedziałek ... Ach jeszcze rozwazam wszystko bo jak nie zrobię tych piersi teraz to nie wiem kiedy będę miała znowu okazje
Ale opinie nie są różne- stanik pooperacyjny nosi się 4-6 tyg. Ty masz piersi po karmieniu, Pani dr dobrała Ci spore wkładki pod gruczoł- więc musisz mieć w nich sporo miejsca. Po operacji to nie będą małe i sztywne, przyklejone do klatki i mega napięte piersi które muszą puścić. Twoje też będą spuchnięte i twarde ale będą też słabsze w okresie po operacji- więc dobry stanik i prawidłowe postępowanie to podstawa bez względu na metodę jaka wybierzesz.
A jak będzie coś nie tak? wzięłaś to pod uwagę? albo jak coś się stanie w czasie wyjazdu - jakie ubezpieczenie pokryje koszty powikłań po operacji piersi? Wakacje 3 tyg po operacji to zły pomysł
A może Tż nich sam pojedzie z dziećmi- mówiąc szczerze bez Ciebie będzie mu lżej bo nie będzie musiał dodatkowo niańczyć Ciebie. A Ty spokojnie w tym czasie dojdziesz do siebie w domku - bo Tobie przede wszystkim będzie potrzebny spokój a nie atrakcje. Operacji piersi nie da się wcisnąć w wolny termin przed wakacjami- bo to jest OPERACJA a nie okazja do złapania. Tylko na filmach to tak ładnie wygląda- rzeczywistość taka nie jest

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Hej wpadlam zeby Was wszytskie pozdrowic
...no i wstrzelilam sie widze dobrze... MYA
Jak się ciesze że jesteś chyba jesteś ostatnio strasznie zabiegana

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość

Dokładnie hihi.

Stary 2013-04-26, 22:58   #6478
celina777
Rozeznanie

Mya ja cale zycie zabiegana jestem od kiedy pamietam. Czas na op byl troche odpoczynkiem od tego
Stary 2013-04-26, 23:12   #6479
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość

Dziewczyny wpadłam na nowy wątek powiększanie piersi na wizaz i jestem w szoku poziomem konwersacji[COLOR="Silver"]
to jakieś małolaty robią sobie żarty trzeba od razu zgłaszać takie posty- moderatorzy sami ich nie znajdą.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Mya ja cale zycie zabiegana jestem od kiedy pamietam. Czas na op byl troche odpoczynkiem od tego
Hihi -bo czas po operacji jest czasem leniuchowania dobrze napisałaś- wiele z nas wtedy się zatrzymuje na chwilę
A ja Ciebie ostatnio ściągam myślami - i patrz, udało się zostawiłam Ci pytanie w wątku kosmetycznym o tą maseczkę algową - napisz coś więcej jak będziesz miała chwilkę

Ja już zmykam

Stary 2013-04-27, 06:46   #6480
ninka28
Raczkowanie

cześć dziewczyny witam się z rana bo spać nie mogę przez piersiątka i mojego synka kurcze mam pytanko do was kochane czy stanik pooperacyjny może być za mały bo mój mi tak uciska szwy że aż płakać mi się chce nie mogę spać przez to w dzień jest w miarę ok bo tak o tym nie myślę i chyba dlatego mnie tak nie boli ale noc jest straszna boję się że jak ten stanik tak mi uciska to się blizny nie zagoją
no a drugi powód mój synuś starszy ostatnio ma jakieś histerie takie że nie można go uspokoić budzi się i jest jeden wielki ryk krzyk i tylko mama jakaś masakra bo robi tak w nocy kilka razy i i nad ranem i nad ranem już wstaje nie ma spania
przepraszam że tak od rana same narzekania mimo wszystko miłej soboty

ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości