|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#6451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
[QUOTE=gawisz;40481396]A gdzie Martika? No... bo zostało chyba 12 dni...
A czy Martika nie zmieniła terminu?? też rzadko tu ostatnio zaglądam,ale coś chyba takiego mi się tu przewinęło ![]()
#6452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Witam kobietki
![]() po pierwsze to dziekuje za wszystkie cieple slowa ![]() przyszlam sie pochwalic,ze dzis jestesmy po nastepnej wizycie u prawnika i mamy w nastepny piatek 1 sprawe ![]() adwokat powiedzial ,ze moze to wszystko sie ciagnac nawet do roku i sprawa za sprawa bedzie a co najgorsze beda odraczac bo zawsze bedzie trzeba cos uzupelnic ale adwokat od razu chce zeby zaplacili mojemu dziecku odszkodowanie,tylko nie wiem czy jakakolwiek suma wynagrodzi mu to co przeszedl-raczej smie watpic ale chociaz bedzie mial zeby sobie kupic to co mu sie marzy na razie za kazda jedna wizyte u adwokata musimy placic ale jesli wygramy sprawe( a wygramy ja na pewno bo sa tasmy z CCTV kamer)to sprawcy beda musieli Nam oddac koszty ktore ponieslismy moje marzenie na razie schodzi na dalszy plan bo dziecko jest najwazniejsze,bede miala przynajmniej czas na to aby swojego guzka usunac na spokojnie bez nerwow ,widocznie mialo tak byc,bede miala pewnosc przynajmniej i na spokojnie bede mogla piersi zrobic jak zbadaja,ze guzek ktorego mam nie jest niczym zlym ![]() bede na razie zagladala do Was ale niestety na razie nie pochwale sie cycochami ![]() a teraz lece bo szaszlyszek z grila musimy sciagnac ![]() milego wieczorka kochane ![]() NINKA28 a Ty szybciutko wracaj do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6453 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się tylko, czy dam radę na wakacjach po 3 tyg od operacji, jak będę miała je zrobione podmięśniowo. W sumie mam ten wybór bo moje piersi mają taką budowę że mogę i tak i tak. Chodzi tylko o różnicę w bólu, czy ogólnie o dochodzenie do siebie (po podmięśniowym a nie podgruczołowym) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#6454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ladybarque, no ja bym się też nie odważyła na wakacje po 3 tygodniach od operacji-jakąkolwiek metodą bylaby ona robiona... Ja jeszcze nie jestem po zabiegu,ale z tego co tu dziewczyny piszą a dużo się naczytalam i dowiedziałam,to jednak potrzeba trochę tego czasu aby dojść do siebie. A kto by chciał się kontrolować na wakacjach...na wszystko uważać itp.a gdzie jeszcze jakieś przygotowania do wyjazdu...Ja się zastanawiałam czy po 4 miesiącach dam radę,bo nie lubię ograniczeń na wakacjach a Ty piszesz o 3tygodniach!!Szok:brzydal : ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Także ja zrezygnowałam na razie z op.,ale będę chciała na pewno pod mięsień i później mam zamiar dbać o siebie tak aby się maksymalnie wygoić ![]() Takaja, trzymam kciuki,aby wszystko dobrze się potoczyło-infromuj nas o tym co u Ciebie ![]()
![]() |
#6455 |
Raczkowanie
|
macie rację że co nagle to po diable ale powiem jeszcze co mnie przekonuje do tego terminu bo nie znacie całej historii:
1) ja tez mam 2 dzieci małych i tydzien po jednej z nich nie ma bo jest na wakacjach z dziadkami 2) tydzien przed wyjazdem mam urlop i nie mogę go przekładać i w czerwcu ani lipcu juz nie bede miala 3) wyjdzie na to ze prawie 3-4 tyg mam wolne od pracy a dla mnie to dosc istotne Chce zdążyć przed letnimi "wakacjami", więc nie mam za bardzo opcji na inny termin zabiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
#6456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie dasz rade pojechac tylko bedzie to czas Twojej rehabilitacji po op, czas odpoczynku. Nie beda to wakacje Twoich marzen. Ale jak mozesz koniecznie rob pod miesien. Bol ? Kazdy go przechodzi inaczej. Ja nie mialam strasznego bolu, ale ograniczenia sa bardzo duze. Dopiero teraz a jestem 3,5 miesiaca po nie odczuwam zadnych dolegliwosci. Nawet zaczelam juz dzieciaki podnosic na rece. Chociaz jak dluzej popracuje np sprzafajac dom to nadtepnego dnia odczuwam dyskomfort.
![]() |
#6457 |
Raczkowanie
|
No i piątek
![]() Witaj ladybarque ![]() Co można już robić 3 tygodnie po op (z mojego doświadczenia): - w miarę wygodnie spać - tzn. jesteś w stanie spokojnie przespać noc i wstać wypoczęta, bez bólu - chodzić, spacerować (trucht, podskoki czy bieg - nie) - ruszać rękami w sposób jaki wymaga tego codzienne normalne funkcjonowanie (np. suszenie włosów - tak, ale mycie okien - nie) - bawić się z dziećmi - bez podnoszenia, nagłych ruchów, wspierania się na rękach - prysznic, kąpiel (pływanie - nie) - seks (tak! ![]() Także powinnaś na wakacjach czuć się nieźle, ale trzeba zaznaczyć to o czym pisała Unsafe... czyli stanik pooperacyjny, zero opalania, dużo odpoczynku, bez aktywności fizycznej/sportów, a bikini trzeba sobie darować. Ale i tak piersi pięknie się prezentują i w letnich ubraniach wyglądają świetnie nawet zapięte w stanik pooperacyjny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6458 |
Raczkowanie
|
takaja13 super wiadomości będzie dobrze zobaczysz trzymam kciukaski
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- ladybarque nie przejmój się tak tego bólu przeszłaś porody to też piersi przejdziesz a te pare dni przetrwasz na pewno potem to z górki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6459 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wczoraj zauwazyłam, że moje piersi w dolnej częsci (od blizny do brodawki) strasznie się świecą i skóra taka napięta... czyżby teraz miała zamiar się złuszczyć??
|
![]() ![]() |
![]() |
#6460 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki na razie trzymam ten termin operacji. Gdybym miała ja robić w czerwcu to na drugi dzień musiałabym byc w pracy jakis koszmar i niewykonalne
![]() ![]() Jeszcze kilka pytań technicznych wiem ze pewnie wszystko dałoby sie odnaleźć ale ja pisze z tel wyszukiwarka mi jakoś słabo działa więc zapytam was i nie gniewajcie sie dobrze ![]() 1) czy 3 tyg po operacji będe mogła wejść i pomoczyc sie w basenie (nie pływać tylko np z dziećmi w brodziku czy na chwile w dużym basenie dla ochlody /opalac sie nie będe na słońcu bo juz mnie to męczy na stare lata poza tym dzieci muszą byc w cieniu / 2) czy sa jakieś fajne staniki sportowe żebym mogła siedzieć w nim jak w bikini np na leżaku? Podajcie jakieś namiary wiem ze jest Anita i Triumph ale może jeszcze cos fajnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#6461 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi dr zabronił nosić inny stanik przez m-c niż ten pooperacyjny jedynie co na ten moment prania inny założyć... nawet na instrukcji pooperacyjnej pisało to somo co mówił ja bym nie ryzykowała na Twoim miejscu rekonwalenscencja po op jest równie ważna jak sama op ...co do kąpania to nie wiem czy chlor nie wpływa negatywnie na blizny... najwyżej posiedzisz z dziećmi w brodziku nie będziesz wchodziła cała do basenu i tyle a do normalnej wody zawsze można wskoczyć i się ochłodzić jak ja byłam w Turcji to strasznie mocno chlorowali wodę w basenach balabym się moczyć blizn w takiej wodzie... a te staniki pooperacyjne nie sa takie złe i śmiało bedziesz mogła w nim smigać ja mam taki fajny czarcy ze śliskiego materialu więc bez skrępowania bym na leżaczku siedziala zresztą nikt Cię tam nie będzie znał ![]() ![]()
już są 28.02.2013 dr J.J. Wrocław ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jusi84 Czas edycji: 2013-04-26 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#6462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do moczenia to tak jak pisze Jusi bym uważała ze względu na blizny ( ten nieszczęsny chlor może Ci je podrażnić).
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ania2003 Czas edycji: 2013-04-26 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiedz na 1 pytanie: ABSOLUTNIE NIE chyba że tylko tylek pomoczyć tak zeby blizny nie dotykaly wody. odpowiedz na drugie pytanie: miesiąc po operacji MUSISZ chodzic w pncernym staniku ktory dostaniesz, dzien i noc w nim musisz byc. Nie ma mowy o zadnych przerwach bo jezeli bedziesz nosila pas to stanik i pas obowiazkowe sa pierwsze miesiace sa najwazniejsze w ksztaltowaniu sie piersi. Po drugie pol roku po operacji nie mozna grzać piersi zabronione jest opalanie czy chodzenie na solarium a Ty chcesz wypoczywac na leżaku Ja operacje mialam robioną latem i powiem że nie polecam Ci wakacji. Pomimo że lezalam sobie w domu a wokół mnie wiatraki działały pocilam sie i to mialo ogromny wplyw na moje blizny. A Ty chcesz leżakować sobie 3 tygodnie po operacji. Z tego co piszesz masz male dzieci wiec bedziesz musiala je pilnowac itp wiec nieuniknione jest wychodzenie na slonce w Twoim przypadku. Ja bym wybrala wakacje lub piersi.
![]() |
#6464 |
Raczkowanie
|
Najgorsze ze sa tu tak rożne opinie od was, na przyklad na temat noszenia tego stanika pancernika 3 tyg po... Do operacji mam jeszcze czas, mogę ją zawsz przełożyć nawet w poniedziałek ... Ach jeszcze rozwazam wszystko bo jak nie zrobię tych piersi teraz to nie wiem kiedy będe miała znowu okazje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A rozmawiałaś ze swoim lekarzem na ten temat? Edytowane przez unsafe_girl Czas edycji: 2013-04-26 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#6466 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- hej kobitki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6468 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
wypoczywanie na lezaku bym sobie darowala juz pomijam blizny ale piersi nie powinno sie przegrzewac po takim czasie bedziesz mocno ograniczona ruchowo a pamietaj ze dzieci to urwisy ![]() ps operacje mialam w lipcu a pogoda w pl sama wiesz rozna bywa a TURCJI sobie 3 tyg po nie wyobrazam tak jak oliwka napisala cycki albo wakacje pojedziesz to sie nimi nie nacieszyc a jeszcze mozesz sobie zaszkodzic ![]() pomijam fakt operacji pod gruczol to juz twoj wybor ale wakacje odradzam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#6469 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() ![]() ![]()
#6470 | |
Przyczajenie
|
Witam się, dzień dobry
![]() ![]() ![]() Chciałam się pochwalić że jestem już umówiona na konsultacje!!!!!!!!!!!! Najpierw w maju pani dr potem w czerwcu pan dr w Gdyni ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#6471 |
Raczkowanie
|
Iloona, przepraszam, że z opóźnieniem ale przyjęłąm zaproszonko od Ciebie
![]()
Niczego nie żałuję!!! ![]() ![]() ![]() Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png Edytowane przez Andzikus Czas edycji: 2013-04-26 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#6472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak mi się przypomniało, mój lekarz mi (w temacie komplikacji) opowiadał o Pani, która krótko po operacji pojechała do Egiptu i usmażyła implanty. Operacja nie jest czymś, co powinnaś robić "bo inaczej nie dasz rady". Jak będziesz chciała, to ustawisz wszystko ponownie. Generalnie poczytaj sobie o ryzyku, o komplikacjach, to jest poważna operacja, a nie wyjście na zakupy. MUSISZ się po niej oszczędzać.
![]() |
#6473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#6474 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się , pośpiech opłaca się tylko przy łapaniu pcheł ![]() Dziewczyny wpadłam na nowy wątek powiększanie piersi na wizaz i jestem w szoku poziomem konwersacji ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Powaliłaś mnie swoim wyglądem i figurą. Szczerze zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Dobranoc dziewczynki spadam już do łóżeczka, bo mam jutro ciężki dzień - 2 urodziny córci więc znowu imprezka
![]() |
#6475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) stanik pooperacyjny nosi się przez 4 -6 tygodni. Podobnie pas na staniku- jeśli jest zalecony. Ale wiesz - Olivka dobrze napisała bo ona miała operację latem i siedziała potem przy wiatrakach ![]() ![]()
![]() |
#6476 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ...no i wstrzelilam sie widze dobrze... MYA ![]() ![]()
Dr. E.S. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez celina777 Czas edycji: 2013-04-26 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#6477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak będzie coś nie tak? wzięłaś to pod uwagę? albo jak coś się stanie w czasie wyjazdu - jakie ubezpieczenie pokryje koszty powikłań po operacji piersi? Wakacje 3 tyg po operacji to zły pomysł ![]() A może Tż nich sam pojedzie z dziećmi- mówiąc szczerze bez Ciebie będzie mu lżej bo nie będzie musiał dodatkowo niańczyć Ciebie. A Ty spokojnie w tym czasie dojdziesz do siebie w domku - bo Tobie przede wszystkim będzie potrzebny spokój a nie atrakcje. Operacji piersi nie da się wcisnąć w wolny termin przed wakacjami- bo to jest OPERACJA a nie okazja do złapania. Tylko na filmach to tak ładnie wygląda- rzeczywistość taka nie jest ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#6478 |
Rozeznanie
|
Mya ja cale zycie zabiegana jestem od kiedy pamietam. Czas na op byl troche odpoczynkiem od tego
![]()
#6479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() A ja Ciebie ostatnio ściągam myślami ![]() ![]() ![]() Ja już zmykam ![]()
![]() |
#6480 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny witam się z rana bo spać nie mogę przez piersiątka
![]() ![]() ![]() no a drugi powód mój synuś starszy ostatnio ma jakieś histerie takie że nie można go uspokoić budzi się i jest jeden wielki ryk krzyk i tylko mama jakaś masakra bo robi tak w nocy kilka razy i i nad ranem i nad ranem już wstaje nie ma spania ![]() przepraszam że tak od rana same narzekania mimo wszystko miłej soboty ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.