|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kolor i umeblowanie pokoju - prosze o pomoc
Aha!!! no to sciany jasne i wydaje mi sie ze dwa kolorki scian zeby nie bylo nudno
zaraz pokombinujemy
|
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
![]() szarego bym nie dawala ewentualnie w dodatkach
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
i moze tak jeszcze
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
najpierw wybierz sciany a pozniej pomyslimy nad meblami
pozdrawiam
|
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kasiiik za odpowiedzi i propozycje
niż pozostałe. W Red Black White mają fajne meble nowoczesne (niestety nie moge załączyć fotki ale opisze jak mozna je znależć:http://www.brw.com.pl/ ----> systemy modułowe nowoczesne -----> re_set
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje, że przy takiej sofie to jakieś jasne kolory. Trzeba się też zastanowić nad jakimś dodatkiem (kolorem), który ożywi pokój może czerwony, biały
Zbytnio nie znam się na kolorach (sama mam z tym urwanie głowyA mogę się przy okazji spytać jakiej firmy jest ta sofka i czy można do kompletu dokupić fotele? Szukam czegoś bardzo podoobnego ps. próbowałam znależć jakieś gotowe aranżacje z taką sofką ale jak na razie bezskutecznie wszędzio są albo białe (ecru), czarne lub czerwone
|
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki magi81 za zainteresowanie moim problemem
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym chyba dala zielone dodatki ???
|
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
No zobacze jak juz wszysto wstawię do pokoju który bardziej bedzie mi odpowiadał czy czerwony czy może ta zieleń. Ale dziękuje kasiiik za podpowiedź
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze przyszedł mi taki pomysł do głowy, a mianowicie: nie fioletowe ściany tylko ecru tak jak poduszki na sofie i jasne drewniane meble, czyli komódka, witryna i toaletka. Co Wy na to? Jeszcze tylko dywan i zasłonki
ale coś mi podpowiedźcie w jakich kolorach kupić - proszę. Pozdrawiam
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Pomożecie urządzić mi pokój? :>
Witam!
Drogie Wizażanki zamieniłem się z moją siostrą na pokoje. No i mam problem ![]() Nie wiem jak go urządzić, bo jest mały. Przydałoby się odmalować ściany, jakieś dodatki, firanki, zasłonki. Tylko w jakich kolorach aby pokój wydawał się większy? Co zrobić z dużą ilością magazynów - zostawić jak jest, czy pochować w pudełkach? Jakie obrazy powiesić na ścianach? Może jakoś odnowić meble? Mam nadzieję, że pomożecie
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mój pokój po remoncie:-)
Magdzia33 śliczny jest Twój pokoik tez "choruję" na ten kolor mebli, jak uda mi się już zrobi remont to też wleje swoje zdjęcia
|
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój? :>
fajny przyklad odnowienia mebli:
www.muratordom.pl/7780_4483.htm nawet chcialam tak swoje machnąć, ale nie chce mi się a ściany chyba pomaluj na jakiś fajny kolorek, taki jaki lubisz? Trudno mi doradzić. PS fajnie spotkać kogoś znajomego
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Myślałem żeby na szafki przykleić taką matą
a ściany pomalować odcieniami zielonego koloru... Wogóle pokój chciałbym urządzić w stylu hm... takim podróżniczym
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
to moze jakies mapy na scianach?
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mój pokój po remoncie:-)
Cytat:
ja tez nie moglam sie doczekac remontu!
|
|
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
fajna jest ta drewniana półeczka
faktycznie przydałoby się pomalować na jakieś fajne kolorki może tapeta? w sumie nie masz duzo tego bo masz drewniane scianki (takie jak ja) jakies oryginalne zywe kolorki bo te co masz są takie bez zycia, i nad lozkiem moze jakas antyrama ze zdjeciem?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
Up up
|
#650 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
Spójrz na zdęcie.....może podsunie ci kilka pomysłów
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#652 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji i pomoc w odnowieniu pokoju
![]() ![]() Cytat:
.Lampę (tą która wisi na suficie) chciałbym zmienić na taką jak znajdująca się w załączniku. Do tej wiszącej półki przyczepić nad łóżkiem i biurkiem takie lampki biurkowe na klipisie .Cytat:
Wogóle jeśli chodzi o pomalowanie ściany to chciałem zrobić tak: jeden barwnik rozmieszać dokładnie, a drugi wlać i nieco zamieszać żeby były takie 'mazaje'. Na ścianie powstaną wtedy takie jakby paski ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze tak a'propo: Na łóżko chcę kupić jakąś taką lnianą narzutę Firanki zmienić na zasłaniające 3/4 okna i na parapecie poustawiać przeróżne pierdółki :P
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz również podejrzeć coś w katalogu mebli VOX (kolekcja Magellan):
http://www.vox.pl/pl/e-katalog/2006/...lodziezowe.pdf http://www.vox.pl/pl/e-katalog/2006/VOX_07_Gabinety.pdf http://www.vox.pl/pl/e-katalog/2006/...ojeDzienne.pdf
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
Ja słyszałam o jakimś konkursie organizoanym m.in przez meble VOX "Zostań młodym prokektantem" I etap już był skończył sie 1 czerwca a teraz jest II etap pt. "Wzorowe miejsce do nauki". Wiecie coś możę o tym?? Podobnoo w salonach meblowych firmy VOX miały być bezpłatne spotkania z projektantami.
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
no faktycznie, na ciemniejszy kolor nie ma sensu tej boazerii zmieniac.
jesli chodzi o lampę.. wiesz ze pomyslalam o takiej samej? :P(oczywiscie juz po napisaniu posta mi to wpadlo do glowy) dobry wybor IMO. rozumiem o co chodzi z tą farbą, ale to tak wychodzi? :P nie wiem, nie probowalam. jak sie uda to daj znac, sama chetnie wyprobuje. pozdrawiam ;*
|
#656 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
YYY.... co to IMO? ![]() Cytat:
![]() Także pozdrawiam
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
IMO- In My Opinion, skrot z angielskiego ;]
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Siemka
Akurat nteresuję sę dekorowaniem wnetrz więc poradziłabym c pomalować pokój na kolor "miodowy pastelowy" ...czyli ten taki żółtawy na zdjęciu http://img186.imageshack.us/my.php?i...braz063sr0.jpg ..będzie pasował do twoich brązowych mebli...pozatym kupiłabym firanki z odcieniem złotego: a obrazki na ścianach jakie chcesz byleby były w odpowiednij tonacji kolorów i miały ramkę brązową albo złotą np takie: (niżej zdjęcie mojego obrazka) ...myślę że w grę wchodziłyby np jakieś egpskie obrazki które ja np baardzo lubie. Aby tak się nie pakować w koszty kupłabym zółty polarowy kocyk aby przektyć nim łóżko. Nom i jeszcze mały porządek na półkach hehe..dodałabym jeszcze na półkach jakieś fajne dodatki np czerowne...świece..suszon e kwaty ? Myślę ze jakoś ci pomogłam...Twój pokój zrobiłby sę taki cieplutki i słoneczny Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Z tego powodu, że urządzam, "na nowo" mój pokój, potrzebuje INSPIRACJI
a myśle, że z Waszymi pomysłami, macie naprawde świetne pokoje... myśle o moim pokoju, jako młodzieżowy - nowoczesny ... nawet chciałabym zawiesić sobie "płótno" na ścianie... ma może ktoś pokój z takim płótnem ? bo się troche boje jak to będzie wyglądać ...więc, macie fotki swoich pokoi, lub innych z netu, z fajnymi młodzieżowymi pokojami, lub pokojami z "płótnem" na ścianie? za wszystkie odpowiedzi baaardzo dziękuje ![]() to dla mnie bardzo ważne, pzdr. |
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokoj w ciut "wyrafinowanym" stylu ;) zwał jak zwał :) cosik klasycznego...
zagląda , zagląda .... ale dziewczyny powiedziały juz tak wiele że nie wiem co dopowiedziec .... jeżeli podoba ci się ta zieleń na ścianach i te ciemne meble to tapicerkę też powinnaś w tej tonacji utrzymać ....
pochwal się pokojem bo może juz cos do lipca wymysliłaś .... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

zaraz pokombinujemy
pozdrawiam

Zbytnio nie znam się na kolorach (sama mam z tym urwanie głowy
wszędzio są albo białe (ecru), czarne lub czerwone
ale coś mi podpowiedźcie w jakich kolorach kupić - proszę. Pozdrawiam