![]() |
#631 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
A, noni jeszcze trochę i zapomnisz o pracy 😉 tego się trzymaj 😙 Cytat:
Ja bóle jak na okres miewam i to nawet stosunkowo często. Na każdej wizycie informuje lekarkę, ale ona zawsze uspokaja, że tak ma prawo być. Wszystko ci się tam zmienia i rozciąga i prawie nie ma możliwości, żeby nie odczuwać nic. Tak więc ja jestem spokojna, ale też zawsze mówię lekarzowi o wszytskim, wiec i ty dopytaj 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7186910 6]ja szukalam po parasolkach i najtansza opcja to 250 zł...wiec nie jest to 50 zł... ja mówię tak - pójdziemy do sklepu, zobaczymy, dotkniemy i wybierzemy.[/QUOTE]
Jak kupowałam spacerówkę dla Amelii to były tak z myszką miki za 50 zł ![]() ![]() Jejku jak dziś pięknie jest na dworzu. Czuć wiosnę ❤❤. Znalazłam w internecie super tani sklep z niektórymi kosmetykami i alcesoriami. Zrobiłam już pół wyprawki kosmetyczno higienicznej- w tym podkłady, podpaski, aspirator ITd Kupiłam Mustele przeciw rozstepom. Używała którąś z was? Mam nadzieje , że będzie tak samo dobra jak Tołpa. I w Eclercu upolowała mega słodkie spodenki ❤ kupiłam też 2 tetrówki i w sumie sama już nie wiem ile tych pieluch dokupić. Mam 3 muślionowe BabyOno, 2 tetrowe ( plus w piwnicy muszę poszukać moze coś po Amelii zostało) , jedną dużą bambusową. A wy ile kupujecie tych pieluch ? Ma którąś z was te muśliniwe z IKEA? Za tydzień jedziemy po łóżeczko a tam widziałam takie szare w gwiazdki. Dziewczyny czy któraś z was jest z Warszawy? Możecie polecić jakiś sklep z dużym wyborem wózków? Nie koniecznie w extra cenach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez marikaxp Czas edycji: 2017-03-14 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
Takie minky kupiłam, pod spodem większy kocyk dla córki, a na górze watowana kolderka na jesień i zimę dla synka
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I do tego dwie takie wielkie mam jako otulacze. Co do wózków to moja koleżanka bardzo chwalila jakieś stoisko na Marywilskiej. Podobno ogólnie sporo z wyprawki tam kupiła bo było taniej niż w necie. U do tego babka nie naciagala tylko dobrze doradzala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wtajemniczenie
|
Ale dziś cisza, co robicie?
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Konto usunięte
|
Ja też dostałam troszkę tetrowych pieluch - również mocno sprana. Nie wiem.. może dokupię ale na razie z tego co przeglądam to wygląda na to, że została mi tylko apteka, oraz akcesoria dla mnie po porodowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
A ja wsadziłam gdzieś pieluszki tetrowe i nie wiem gdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Daga ja tez czuje prądy hehe czulam juz je kiedys chyba okolo 14 tc i dzis znowu sie pojawily..lek twierdzi ze jakis nerw ..rozciągane itp
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ja mam jedna flanelowa duza....dokupie 3 te z babyono i 10 tetrowych bialych albo na necie albo pepco ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
W grupach Pieluchowych bardzo polecane są polskie pieluchy Katal. Maja różne rozmiary, wzory i gramature. Ja na pewno będę od nich zamawiała.
Odebrałam przesyłkę z poczty z koszem Mojżesza i ubrankami. Zachwycona jestem zakupem. Na prawdę całość jest boska. A ubranka to w ogóle cud miód ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#644 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie ścięło po tej glukozie, jeszcze u dermatologa nam tyle zeszło a ja marzyłam tylko o mojej podusi i ciepłej kołderce
![]() Zaraz po rozwiązaniu muszę jechać wciąć jednego pieprzyka, eh...myślałam że się obejdzie trochę dłużej ale jest zaraz pod piersią i ma dziwną strukturę więc znów będziemy się ciąć ![]() Glukozę przeżyłam, tak jak pisałam ja jestem cukrzyk, im słodsze tym lepsze więc ze smakiem to wypiłam ![]() ![]() Mam wyniki, przeliczyli mi je na mmol/l: Na czczo - 4,63 Po 1 godzinie - 7,12 Po 2 godzinach - 6,33 Według tych norm które wstawiałyście na FB i które wyszukałam w internecie jest ok ![]() Maja - mnie też co jakiś czas boli jak na okres. Raz słabiej raz mocniej. Tak już chyba będzie do końca, w końcu cały czas nasze dzieciątka rosną więc takie bóle są normalne ![]() USG - Pisałyście o tym usg genetycznym, ja będę je miała robione jako zwykłe usg na wizycie, bo mój lekarz robi wszystkie te usg prenatalne. U mojego lekarza jest tak, że na końcówce kontroluje się ilość wód płodowych, tętno, ułożenie dziecka więc pacjentki dość często mają te USG. Na pewno 2 tygodnie przed terminem i później jeśli do terminu nic nie ruszy to kolejne jest w dniu terminu, i później się monitoruje wg potrzeby. Mamaginekolog pisała kiedyś, że oprócz tych 3 USG na NFZ warto zrobić jeszcze 2 dodatkowe badania. W 6-7 tc i własnie w okolicy 35-36 tc, aby sprawdzić wody płodowe i ułożenie dziecka. Więc ja na pewno bym poszła gdzieś prywatnie przed porodem jeszcze, aby ktoś sprawdził czy tam jest wszystko ok. Zapłaciłabym te 150 zł za USG ale przynajmniej byłabym spokojna że jest wszystko dobrze, bo zaniedbać coś na końcówce to byłaby masakra ![]() Pieluchy - kurcze nie wiem czy ja nie mam ich za dużo, ale pisałyście kiedyś że pieluchy zwłaszcza te tetrowe dość szybko się zużywa, tym bardziej że my w upalne dni będziemy pewnie nimi przykrywać dziecko. Mam 2 duże bambusowe - 100x100 - do otulania Muślinowe z BabyOno - 3 sztuki 2 flanelowe - 70x80 pieluchy tetrowe - tutaj tak chciałam ok. 15 wziąć. 5 kolorowych, 10 białych. A i mam jeszcze 6 takich małych ręczniczków bawełnianych 30x30- do wytarcia buźki czy przemycia pupy będą jak znalazł. Daga - ale piękny kocyk! ![]()
![]() |
#645 |
Konto usunięte
|
Mnie na razie żadne bóle (podobne do okresowych) nie męczą. w zasadzie jedyne co czuję czasem to delikatne rozciąganie po bokach w okolicach żeber (wysoko).
Co do pieluch - na pewno jedna będzie na mycie buźki, druga do przykrycia, trzecia w sumie na kąpanko, więc jak nic jak sobie liczę to 10 trzeba kupić będzie. Do wytarcia pupy - chusteczki jednorazowe. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-14 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
Paula - dzięki za tą stronę Katal z pieluchami
![]() Strasznie duży wybór mają, a jak piszesz że są polecane to już w ogóle! Bo właśnie bałam się brać z allegro czy jakiegoś marketu żeby się nie okazało że po dwóch praniach pielucha będzie do kosza.
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Vela skad w koncu kupilas bambusowe pieluchy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Jutro musze isc do urzedu bo podatek zaplacilam na inne konto Tez nasza dzialka ale bedzie oddana miastu w celu poszerzenia drogi eh 20 zl ale moze przeksieguja. .. Zobaczymy.. U mnie to usg kosztuje 270 zl i mocno sie zastanawiam..bo baardzo u nas teraz krucho z kasa.. Zaczelo się przygotowanie do budowy..maz kupuje mase narzedzi..wjechala koparka..kupujemy piach do utwardzenia.. Zobaczymy co powie moj lekarz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
Heh, napisałam że mam, a to "mam" to na razie jest na liście wyprawkowej
![]() Wezmę je od tego sprzedawcy HubiWorld z Allegro. Bo to są te same co są na stronie Supermami i z Texpolu - a jak będę zamawiać większe ilości od niego, to zapłace raz za przesyłkę. Poza tym są ciut tańsze niż na stronie Texpolu.
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
No tez o nich mysle i zeby tam zamowic reszte pieluch
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Dzis pospacerowalam z psem i mnostwo ludzi spacerowalo z wozkami..aj niedlugo my tak będziemy dreptac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko wezmę te tetry od tego producenta którego poleciła Paula, bo na jakości tetry mi zależy akurat aby wytrzymały jak najdłużej
![]() A resztę od niego, mam jeszcze dorzucone do koszyka: szczotkę do butelek, cążki do paznokci, woreczki zapachowe na pieluchy, woreczki do mrożenia pokarmu, podkłady na przewijak, szczoteczka silikonowa do ząbków, termometr do kąpieli, smoczek Lovi. Ma taniej niż na Gemini i BabyOno a produkty te same, więc nie będę przepłacać ![]()
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Czyli wszystkie takie niezbedniki ..fajnie..zajmne sie tym zajmne..w maju
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie że moja kuzynka dla swojej córki używa pieluch tetrowych, które zostały jeszcze po niej, a ma 31 lat? Wtedy to była jakość, nic nie zżółkło, nic się nie rozlazło, w życiu bym nie powiedziała ze one tyle mają.
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Rozeznanie
|
Ja będę miała planowe jeszcze 2 usg- dziwne , że niektórzy tylko jedno. Teraz za 2 tyg te prenatalne plus jeszcze jedno.
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
O ja mam te Ketal kolorowe, ale zaplacilam za jedną 5 zł a na stronie są tańsze.
![]() ![]() |
![]() |
#658 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to wróciłam właśnie z tej szkoły rodzenia i jak narazie mam mieszane uczucia.
O ile to, co mówiła położna było ok, chociaż nie powiedziała nic co bym nie wiedziała :p inne dziewczyny notowały. Było o tym, kiedy bezwzględnie jechać do szpitala, nie tylko do porodu, co powinno nas zaniepokoić, o tym całym czopie i jak rozróżnic skurcze przepowiadające od tych właściwych. Za to pani psycholog mówiła coś, co do mnie w ogóle nie trafia. Powiedzcie jakie jest Wasze zdanie, może ma rację, a ja wyrodna jestem. No wieć tak, jak się dziecko rodzi, najlepiej się zamknąć na minimum miesiąc w domu, odizolować od wszystkich i nawiązywać więź dzieckiem. Nie dopuszczać do noszenia i opieki nad dzieckiem nikogo, nawet ojca, mamy czy teściowej, niech się nie wtrącają itp. Np. jak padasz na pysk bo nie spałaś dwie doby dasz dziecko mamie a ty się w tym czasie prześpisz czy wykąpiesz to jesteś w sumie wyrodną matką. Rolą męża czy mamy powinno byś robienie zakupów, sprzątanie czy donoszenie posiłków. No sory ale to do mnie w ogóle nie przemawia, nie dziwię się, że potem niektóre laski zachowują się jak wyprane z mózgów, a małżeństwo kończy się rozwodem :/ Ja jestem na nie. Potem były ćwiczenia na salne, jak oddychać i trochę takich na kręgosłup i rozluźniających ogólnych. W czwartek jest coś co mnie właśnie interesuje, jak wygląda plan porodu i wyprawka do szpitala w którym będę rodzić, a że wszystkie w sumie rodzimy w jednym to fajnie, bo się skupi połozna na tym danym szpitalu ![]() Dostałam też jakąś pierdołę, ale jeszcze nie zaglądałam co to :p jakaś książeczka i próbki czegoś ale nie wiem czego :p |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie ja mam sporo tetry, 10 białych i 10 kolorowych. To bardzo praktyczne jest, do wszystkiego się nadaje,a już zwłaszcza latem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.