Mamy sierpniowe 2019 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-13, 23:31   #631
biedronka19
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez AFB Pokaż wiadomość
Ja jestem z Gdańska

Tak sobie pomyślałam, ciekawe ile będzie bliźniaków na wątku !
W czerwcówkach 2018 byly chyba 3 pary bliźniąt, w tym jedna dzieeczyna dowiedziała się chyba dopiero w 14 tyg (dopiero wtedy ginekolog dostrzegł drugie dziecię )
Mam nadzieje że to nie ja

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 07:02   #632
Delice1992
Raczkowanie

Ja jestem też ciekawa która będzie podwójną mamą ja się w duchu śmieję, że będę miała bliźniaki po tym jak mi brzuch rośnie ale wydaje mi się, że to może być od jedzenia

Stary 2018-12-14, 08:06   #633
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AFB Pokaż wiadomość
Ja jestem z Gdańska

Tak sobie pomyślałam, ciekawe ile będzie bliźniaków na wątku !
W czerwcówkach 2018 byly chyba 3 pary bliźniąt, w tym jedna dzieeczyna dowiedziała się chyba dopiero w 14 tyg (dopiero wtedy ginekolog dostrzegł drugie dziecię )
O wow, to musiała się zdziwić. 14tc, to jednak późno!
Ja tam wszystko przyjmę, oby tylko zdrowie dopisywało
Ale TŻ wolałby na dwa razy

Cytat:
Napisane przez Delice1992 Pokaż wiadomość
Ja jestem też ciekawa która będzie podwójną mamą ja się w duchu śmieję, że będę miała bliźniaki po tym jak mi brzuch rośnie ale wydaje mi się, że to może być od jedzenia

Haha
Stary 2018-12-14, 08:09   #634
Kaatie88
Raczkowanie

Ja bym zawału dostała ba bank jakby okazało się że bliźniaki Wizją jednego się stresuję a co dopiero jakby okazało się że będzie dwójeczka

Dziewczyny czy Wy też się tak boicie, że coś pójdzie nie tak? Jak sobie z tym radzicie? Podpowiedzcie coś bo ja zaczynam popadać w paranoję... Każda wizyta w toalecie kończy się oglądaniem papieru toaletowego... jak poczuję wilgoć to od razu mam jakieś dziwne myśli... Zaczynam obmyślać scenariusze co robić jak coś się zadzieje... Wiem, że stres nie służy więc jak sobie z nim radzić?
Kaatie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 08:11   #635
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaatie88 Pokaż wiadomość
Ja jestem z Łodzi

Ja tez łódzkie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Ja jestem z kuj-pom
Ale mnie zawsze na wieczór boli brzuch... bol jak na @, ale z dwa razy mocniejszy..

A z kuj- pom pochodzę :p

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Mam zle przeczucia, w nocy mam sny związane z ciąża a następna wizyta 8.01 - osiwieje

soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 08:21   #636
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym zawału dostała ba bank jakby okazało się że bliźniaki Wizją jednego się stresuję a co dopiero jakby okazało się że będzie dwójeczka

Dziewczyny czy Wy też się tak boicie, że coś pójdzie nie tak? Jak sobie z tym radzicie? Podpowiedzcie coś bo ja zaczynam popadać w paranoję... Każda wizyta w toalecie kończy się oglądaniem papieru toaletowego... jak poczuję wilgoć to od razu mam jakieś dziwne myśli... Zaczynam obmyślać scenariusze co robić jak coś się zadzieje... Wiem, że stres nie służy więc jak sobie z nim radzić?
Też się stresuję i też oglądam papier Ja zaczęłam się modlić i nie czytam już tylu pierdół w internecie, co w pierwszych dniach. Staram się nie analizować każdej rzeczy aż tak. No ale trudno jest...
Stary 2018-12-14, 09:43   #637
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Ja staram się mysleć pozytywnie, nie szukać jakichś objawów, staram się żyć z dnia na dzień i cieszyć że będziemy mieli dziecko, jest mi łatwiej, bo wcześniej non stop mówiłam tżtowi że tyle dziewczyn roni itp. i byłam przerażona;/ ale od dwóch dni stawiam na pozytywizm i mam nadzieję że to mi pomoże w przejściu

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-14, 09:55   #638
martynka89
Zakorzenienie

Strach, to naturalny odruch. Chyba kazda kobieta sie martwi chociaz troche, tym bardziej jesli zna osobe, ktora wczesniej poronila (ja znam conajmniej 4) albo naczyta sie wujka google.
Tez mialam jazdy z ogladaniem papieru. Do tygodnia po spoznionej @ zakladalam podpaske jak wychodzilam z domu bo brzuch bolal fosyc mocno, jakby @ miala sie za chwile pojawic i obawialam sie, ze nagle mi poleci po nogach w sklepie albo w pracy.
Teraz bol jest sporo mniejszy i juz az tak sie nie stresuje, ale nadal jest jakas niepewnosc.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 10:10   #639
intense2103
Rozeznanie

Stres jest normalny. Ja też się martwię i też oglądam papier. Da się jakoś przyzwyczaić - to nigdy nie mija. Potem będziemy stresować się ruchami (codziennie rano w łóżku czekałam aż dziecko się poruszy), później porodem. Jak małe się urodzi, też nie będzie spokoju. Non stop stres, bo gorączka, bo zęby, bo kaszle w nocy, wymiotu☠☠☠ itp... Takie już życie mamy

Stary 2018-12-14, 10:31   #640
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delice1992 Pokaż wiadomość

Haha, mam takie same myśli... po moim brzuchu to boję się trojaczków 🤣🤣

czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 11:15   #641
hey there Delilah
Raczkowanie

Ja jestem z Małopolski

Też jestem ciekawa czy będą jakieś bliźniaki tutaj

Co do nerwów to ciężko coś doradzić. Też się stresuje. Dobrze jest mieć świadomość, że nie na wszystko mamy wpływ. Nie ma co się zamęczać złymi myślami, trzeba myśleć pozytywnie. Będzie dobrze

@intense2103 dokładnie, pamiętam to liczenie ruchów, czasami oszaleć można było

@czerwiec2017 trojaczki mówisz, haha

"Szczęście polega na tym - całe szczęście - by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów."
hey there Delilah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-14, 11:20   #642
Karoktoto
Przyczajenie

ja też mam takie jazdy od początku... Oglądanie papieru? no myślałam, że tylko ja to mam a dopóki tutaj nie trafiłam to w ogóle jakoś nie dowierzałam w tą ciążę, bo myślałam, że to totalnie za wcześnie żeby się cieszyć. naprawdę to dodaje otuchy że wiele z Was ma podobne odczucia.

a co do mówienia bliskim to też chcemy w święta, chociaż boję się, że za wcześnie. Ale nie mam siły ściemniać np. dlaczego nie piję wina Mamie planowałam też w święta powiedzieć, ale przy pierwszej rozmowie telefonicznej ( mieszkamy na dwóch końcach Polski) wypaplałam, więc w ogóle nie zbyt romantycznie wyszło
Karoktoto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 13:26   #643
zabiszna
Raczkowanie

Mnie stresuje tylko to że nie mam objawów ciąży, no Może tylko poza wzmożoną chęcią palenia ( z którą masakrycznie jest walxzyc) I z zwrotami głowy lekkimi.
Ale pociesza się że może w pierwszej ciąży wszystkie skutki uboczne ciąży spadły na mnie , więc teraz będzie haj lajf. Jutro na 10 ginekolog. 3.majcie kciuki

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
zabiszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 13:47   #644
biedronka19
Rozeznanie

I ja też się martwię ale przedewszystkim myślę pozytywnie. Nic a nic mi to nie da że będę pisać czarne scenariusze bo na to i tak się nie da przygotować

Stary 2018-12-14, 13:50   #645
Kaatie88
Raczkowanie

Ja powoli zaczynam ogarniać, że rzeczywiście stres mi nic nie da... co ma być to będzie... i cieszę się, że na Was trafiłam bo dzięki Wam uświadamiam sobie że nie ześwirowałam i moje reakcje są w miarę normalne

Stary 2018-12-14, 15:16   #646
biedronka19
Rozeznanie

Oooo i ja też oglądam papier toaletowy haha

Dziś wolne od szkoły, córcia odsypia ja się byczę. Jutro mam urodzinowy obiad z znajomymi i czas kłamania uważam za rozpoczęty. Całe szczęście jest tam ciężarna to może nikt nie zwróci uwagi że nie piję i cała uwaga pójdzie na nią. Znajomi dowiedzą się po 12 tygodniu tak jak ostatnio. Ja bym wygadała ale mąż nie chce a jego zdanie też się liczy

Stary 2018-12-14, 15:29   #647
AmnesiaB
Raczkowanie

Dziewczyny byłam dziś na becie ,wyniki mają być ok 20 ale ja już oczywiscie sprawdzam xD ale jak wpisuje numer zlecenia i date urodzenia na diagnostyce to wyskakuje mi nieprawidłowy numer zlecenia lub data urodzenia. Czy to znaczy że tak wyskakuje bo nie ma jeszcze wyników czy znowu coś poknocili i np zła datę urodzenia mi wpisali ? Ja mam pecha co do urzędowych spraw więc wcale by mnie to nie zdziwiło xD

Co do ogladania papieru to ja tez oglądam przy podcieraniu, myślę,że to taki naturalny odruch. Czy wy też tak macie że czujecie sie dziwnie w podbrzuszu ? Ja np nie moge wciągnąć brzucha bo coś mnie troche blokuje ,pewnie macica xD
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 15:32   #648
Kaatie88
Raczkowanie

Ja jutro jadę do rodziców i będę musiała się mocno hamować żeby mamie się nie wygadać Za to mój narzeczony ma dzisiaj wigilię firmową i już mu przygroziłam że jak się wstawi to żeby kolegom nie wypaplał... Ale twardo zapiera się, że pić nie będzie i szybko wróci do domu zobaczymy ja mam wieczór dla siebie humor trochę lepszy ale w momencie mi się potrafi zmienić. Dzisiaj w pracy na klientów warczałam a domu śmichy-chichy. PMS to przy tym pikuś

A Wy jak się dzisiaj czujecie?

Stary 2018-12-14, 15:41   #649
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Ja jutro jadę do rodziców i będę musiała się mocno hamować żeby mamie się nie wygadać Za to mój narzeczony ma dzisiaj wigilię firmową i już mu przygroziłam że jak się wstawi to żeby kolegom nie wypaplał... Ale twardo zapiera się, że pić nie będzie i szybko wróci do domu zobaczymy ja mam wieczór dla siebie humor trochę lepszy ale w momencie mi się potrafi zmienić. Dzisiaj w pracy na klientów warczałam a domu śmichy-chichy. PMS to przy tym pikuś

A Wy jak się dzisiaj czujecie?

Ja różnie, mój nastrój się trochę zmienia w ciągu dnia. Rano w pracy byłam nerwowa, teraz już w miarę się trzymam. A wczoraj cały wieczór marudziłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-14, 15:52   #650
zabiszna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam dziś na becie ,wyniki mają być ok 20 ale ja już oczywiscie sprawdzam xD ale jak wpisuje numer zlecenia i date urodzenia na diagnostyce to wyskakuje mi nieprawidłowy numer zlecenia lub data urodzenia. Czy to znaczy że tak wyskakuje bo nie ma jeszcze wyników czy znowu coś poknocili i np zła datę urodzenia mi wpisali ? Ja mam pecha co do urzędowych spraw więc wcale by mnie to nie zdziwiło xD

Co do ogladania papieru to ja tez oglądam przy podcieraniu, myślę,że to taki naturalny odruch. Czy wy też tak macie że czujecie sie dziwnie w podbrzuszu ? Ja np nie moge wciągnąć brzucha bo coś mnie troche blokuje ,pewnie macica xD
Ja mam kartę I loguję się dla stałych klientów. Wpisuje tam albo nr karty albo PESEL i hasło ( nie dawno był kod, ale po to co zmienili na haslo) I wyskakują zlecenia... wszystkie jakie są na moją kartę
Jeżeli wyskakuje ci to co napisałaś to niestety coś.musisz źle.robic . Bo jak w diagnostyce nir ma to jest "wrak wydruków w.formie tekstowej" czy jakoś tak

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
zabiszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 16:01   #651
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
A to zonk Dobrze, że masz też tą prywatną wizytę

W sumie racja, mi też szybko czas zleciał, o ciąży dowiedziałam się 1.12, to już prawie dwa tygodnie

Też powiemy wszystkim w święta, oby tylko było wszystko ok I... też nie mogę się już doczekać! Chcę już z mamą pogadać i w ogóle
Karmelku ja mam tak samo ☺ tez nikt nie wie jeszcze . Czekam do serduszkowego usg
Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo ciekawa reakcji teściów

Ja tez 🙊🙈
Cytat:
U mnie póki co wie tylko narzeczony i 2 przyjaciółki które przyniosły mi test do pracy i dały godzinę na jego zrobienie :P Finał był taki, że one skakały z radości a ja stałam odrętwiona z przerażenia :P Narzeczony już od kilku dni mówił do mnie w liczbie mnogiej więc jak wieczorem weszłam do domu i zobaczył moją przerażoną minę to od razu miał potwierdzienie mimo, że nawet ust nie zdążyłam otworzyć :P

Moim rodzicom powiemy w święta, jak już potwierdzi się u lekarza Chociaż nie wiem czy wytrzymam jeszcze ponad tydzień żeby się mamie nie wygadać
Haha narzeczony lepszy niż test
Cytat:
Hej to bardzo szybko Wam poszło

Ja ide do lekarza jak bede dokladnie w 5tc 0 dni wiem ,że nie będzie nic widać, ale ide potwierdzic ciążę i tak samo dostać skierowania na badania . Na wizyte sercową pójdę prywatnie
Niekoniecznie. Ja miałam usg 4t+4d i był pęcherzyk

21.12 mam miec usg w przychodni ale aparat jest wciąż w naprawie i na 90% nie zostanie naprawiony do tego czasu. :/ I tak sie zastanawiam czy sie nie zapisać na usg do gina prywatnie, ktory prowadził moją ciążę . Zalezy mi zeby wizyta była przed Świętami...
Stary 2018-12-14, 16:25   #652
intense2103
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam taki sam problem jak robiłam betę, myślałam, że zejdę! Okazało się, że jeszcze nie wprowadzili mnie do systemu, bo jakiś czas późnien było już moje konto, ale brak wyników. Dopiero potem przyszły wyniki . Spokojnie czekaj, moja pierwsza beta była już przed 17, a druga dopiero przed 21

Stary 2018-12-14, 16:36   #653
Merssi
Raczkowanie

Ja ze śląskiego.
Widziałam pęcherzyk 4+0
Merssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 17:10   #654
AmnesiaB
Raczkowanie

Mam !!!!!! Taka beta a dziś termin okresu dopiero teraz do mnie dotarło ze jestem w ciąży!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20181214-180829_Samsung Internet.jpg (35,0 KB, 59 załadowań)
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-14, 17:27   #655
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Mam !!!!!! Taka beta a dziś termin okresu dopiero teraz do mnie dotarło ze jestem w ciąży!!!!!
Gratulacje!

Stary 2018-12-14, 17:34   #656
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Super!
Stary 2018-12-14, 17:34   #657
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
To już się możesz uspokoić

Stary 2018-12-14, 17:34   #658
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Ja juz wymiekam i mam wszystkiego dosc. Nigdzie sie nie ruszam bez woreczkow. Mam je poupychane w kieszeniach, torebce, zeby w razie czego nie szukac tylko zlapac ten, ktory pierwszy mi w rece wpadnie.
Dzisiaj w pracy bez przerwy myslalam tylko o tym, zeby nie puscic pawia. Jeszcze mi sie to nie przytrafilo, ale od wczoraj tak potwornie mnie mdli, ze nie idzie wytrzymac. Czuje jakbym zoladek miala w gardle.
Stary 2018-12-14, 17:39   #659
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ja juz wymiekam i mam wszystkiego dosc. Nigdzie sie nie ruszam bez woreczkow. Mam je poupychane w kieszeniach, torebce, zeby w razie czego nie szukac tylko zlapac ten, ktory pierwszy mi w rece wpadnie.
Dzisiaj w pracy bez przerwy myslalam tylko o tym, zeby nie puscic pawia. Jeszcze mi sie to nie przytrafilo, ale od wczoraj tak potwornie mnie mdli, ze nie idzie wytrzymac. Czuje jakbym zoladek miala w gardle.
Któraś jeszcze ma już mdłości? Oby cię nie trzymało dłużej niż do końca 1 trymestru.

Stary 2018-12-14, 17:41   #660
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Któraś jeszcze ma już mdłości? Oby cię nie trzymało dłużej niż do końca 1 trymestru.

W pierwszej ciazy przeszlo kolo 12 tyg, mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie. Tyle, ze w tej ciazy mdlosci sa silniejsze.
W swieta sobie nie pojem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości