|
|
#631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
U mnie USG będzie 12+5, więc taki bezpieczny termin
tylko pappę mam zrobić w ten piątek, to będzie 11+2 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Z drugiej strony w poprzedniej ciąży na wynik pappy czekałam chyba tydzień i nie miałam go na USG, więc teraz wolę zrobić ją trochę wcześniej.
|
|
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylvvcia proszę wpisz mi jeszcze zwykłą wizytę na 18.03
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
To i odrazu mnie wpisz proszę na 15.03 zwykła wizyta.
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam nieśmiało. Były 2 wyraźne krechy, beta z dzisiaj ponad 4000. Wg aplikacji termin na haloween
|
|
|
|
#636 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to nie powinno byc jednego dnia, zeby bylo miarodajne? Bo piszac pappa masz na mysli samo badanie krwi, tak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie ostatnio pobranie pappy było w ten sam dzień co USG. Potem na zestawienie wyników czekałam chyba tydzień. Teraz pewnie też tak będzie bo nic nie mówili o innym terminie pobrania. Ale słyszałam, że różnie robią. Ja się chyba za wcześnie pochwaliłam, że objawy słabe. Od wczoraj cały czas jestem w kiblu, nawet nie mam mdłości tylko od razu wymiotuję. Jeszcze do tego migrena. Całą noc nie spałam. Teraz sobie zrobiłam pół bułki z serkiem i boję się jej ugryźć. Co zjem to od razu zwracam. Wydałam więcej niż jem. jako uniwersalny lek na wszystko kupiłam colę i mam nadzieję, że mi pomoże. A kalafior to już mam taki, że nawet serek schowałam do chlebaka. :cojest?:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Można mi dopisać prenatalne na 02.04. babka w rejestracji powiedziała, że lepiej przyjść wcześniej niż za późno bo jak coś to przyjdę jeszcze raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajny termin ![]() ja też mam krew dzień później bo już nie załapałam się na termin, a w ten dzień co pappa znów nie było usg ale szalejemy też z nifty, w ten sam dzień, co usg, to myślę, że już wszystko powinno wyjść.. łącznie z płcią nie mogę się doczekać. szefowa oby się samopoczucie trochę poprawiło Ja z kolei dziś z gorączką, ucho mi gdzieś przewiało
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
U nas pappa jest w ten dzień co usg, poprzednio miałam tak samo, po prostu po tygodniu do mnie dzwonili, że są wyniki i tyle. To pobieranie krwi przed usg żeby już było do interpretacji podczas usg jest chyba częsta praktyka ale pamiętam że czytałam kiedyś jakiś artykuł, że to chyba nie jest takie do końca miarodajne (??).
Szefowa współczuję samopoczucia, mam nadzieję, że cola choć trochę uleczy. Ja jestem już etapie przebierania nogami przed kolejna wizyta (dopiero co poprzednia była tydzień temu ), dobrze, że to tylko dwa tygodnie. Ta luteina mnie denerwuje bo na noc to pół biedy, ale rano nawet jak chwilę poleżę to potem i tak mam wrażenie, że mi ta tabletka wypływa, meh.. Muszę też kupić sobie jakiś komfortowy do życia stanik bo cycki mi tak spuchły, że te które mam to mnie aż gniota ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przyłącze się i ja. Podczytuje od początku ale z moimi schizami ciążowymi...... Wolałam poczekac do w miarę bezpiecznego terminu, obecnie 10+3 z OM, TP 2.10. 19 marca prenatalne. To moja druga ciaza, w domu mam już ośmiolatka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Rety, znowu plamienie..
zwariuję.. zauważyłam małe brudzenie rano po tym jak mnie mocno wyszarpały 🤮 w ciągu dnia w pracy miałam stresujący dzień, ale nie nasilało się, a teraz patrzę że jest tego więcej dziś 9t2d.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#649 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cola jako lek ostatniej szansy zadziałała. Nawet udało mi się zjeść żurek bez zwrotu i już się lepiej czuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ja planuję powiedzieć w Wielkanoc. Będzie już po prenatalnych, więc już będzie bezpieczniejszy czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Witaj! No i gratulacje
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() jak pięknie nam się wątek rozsrasta 🥰Ja się dziś zapisałam na prenatalne 23.03. To będzie 12+5. W przyszłym tygodniu seria badań, już się boję ile wydam. Do tego wizyta. Szybko zleciało. ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze wyglada na to ze większość z was ma już dzieci, czy jestem jedyna która nie ma pojęcia co ja czeka bo to będzie jej pierwsze dziecko?
|
|
|
|
#653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#654 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cola jako lek ostatniej szansy zadziałała. Nawet udało mi się zjeść żurek bez zwrotu i już się lepiej czuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ja planuję powiedzieć w Wielkanoc. Będzie już po prenatalnych, więc już będzie bezpieczniejszy czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dzięki dziewczyny, wczoraj udało mi się jeszcze o 20 mieć teleporadę z gin, biorę duphaston i wystawiła mi skierowanie na usg, dzisiaj jadę o 13. Nie jechałam na IP, bo to plamienie nie nasilało się, potem widoczne już tylko na papierze, a nie wiadomo ile tam bym się wyczekała, także odpoczęłam, poczytałam książeczki synkowi i jakoś się uspokoiłam. trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizytę i tego mojego babelka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
Za 12 dni mam prenatalne. Już zaczynam wariować...
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś z was robiła już ten pierwszy rzut badań? W sensie krew/mocz, te wszystkie jakieś tam przeciwciala itd, to jest z reguły chyba zawsze dość podobny zestaw na start. Możecie napisać ile płaciłyście? Idę w przyszłym tygodniu też zrobić i myślę na jaką kwotę się przygotować ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
seesunrise trzymam mocno kciuki za bąbla i za Ciebie. będzie ok.
Cuddly u mnie też pierwsza ciąża i wszystko nowe ![]() szmyglo dziękuję i kciuki za wizytę! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

tylko pappę mam zrobić w ten piątek, to będzie 11+2 i zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Z drugiej strony w poprzedniej ciąży na wynik pappy czekałam chyba tydzień i nie miałam go na USG, więc teraz wolę zrobić ją trochę wcześniej.

jako uniwersalny lek na wszystko kupiłam colę i mam nadzieję, że mi pomoże. A kalafior to już mam taki, że nawet serek schowałam do chlebaka. :cojest?:
), dobrze, że to tylko dwa tygodnie. Ta luteina mnie denerwuje bo na noc to pół biedy, ale rano nawet jak chwilę poleżę to potem i tak mam wrażenie, że mi ta tabletka wypływa, meh.. Muszę też kupić sobie jakiś komfortowy do życia stanik bo cycki mi tak spuchły, że te które mam to mnie aż gniota 

zwariuję.. zauważyłam małe brudzenie rano po tym jak mnie mocno wyszarpały 🤮 w ciągu dnia w pracy miałam stresujący dzień, ale nie nasilało się, a teraz patrzę że jest tego więcej
dziś 9t2d.