![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wybielanie zębów-czym???
witam
mam pytanko==> po zastosowaniu Aquafresh pure white jaką paste używasz na co dzień? nio i powiedz czy nie uszkodiła ząbków??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
dziewczynki, zeby was pocieszyc , powiem, ze z kolorem zebow zwiazana jest ich kodycja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
![]() jesli chodzi o moje zabki to najbardziej im przypadla do gustu CZERWONA Diamentowa Emalia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
Na mnie pasta Diamont Email nie zadziałała w ogóle. Teraz używam pasków Aquafresh pure white ultra, jestem w połowie kuracji. W zasadzie mam ładne zęby i nie są ciemne, ale chciałabym je jeszcze wybielić. Zobaczymy czy paski zadziałają.
Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
mam pytanie Michała84 i do całej reszty. Po ilu zastosowaniach białej perły widać pierwsze efekty? ja ją stosowałam już 2x i nic nie widze... Niecierpliwa z natury jestem... Aha! i ile sie nakłada tego żelu? bo ja wyczytałam że wystarczy 5 ml ale to przecież strasznie mało jest... Proszę Was o odp!
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Oj... Mi sie wzielo tez na wybielanie, ale nie wiem na co sie zdecydowac
![]()
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
.........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: CZYM WYBIELIC ZABKI????
hej właśnie kupiłam sobie tą paste diamont ale nie wiem jak ją używać bo nie ma instrukcji i nie mam zielonego pojęcia jak ja używać mówiłaś że trzeba jej urzywać na suche zęby możesz napisać cos wiecej pozdropapa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
kurcze wybielam już BP 7 h i nie widzę efektów... kurcze ale ja niecierpliwa jestem. Normalne to że sie jeszcze nie wybieliły ani o jeden ton?
![]() |
#641 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#643 |
Przyczajenie
|
![]()
Rzuciłam niedawno palenie i chciałabym teraz zaopiekować się moimi zębami. Chodzi mi o to, abyście poradziły mi jakiś dobry i skuteczny środek do wybielania zębów, który mogę kupić w aptece i sama w domku go stosować. Nie chcę korzystać z zabiegu robionego u dentysty,ponieważ jest zbyt kosztowny.
Jesli znacie jakies dobre i wypróbowane środki to prosze o porade. Dziękuje za wszelkie pomocne posty! Szukałam w wątkach takiego tematu-niestety albo przeoczyłam albo faktycznie go nie ma. Jeśli jest to przepraszam za nowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zebów
Zabieg u dentysty jest kosztowny, ale to jednorazowy i bardzo opłacalny wydatek. Ja zafundowałam sobie takie wybielanie jakieś 5 lat temu, przed swoim ślubem. Różnica była niesamowita. Nie była, jest. Efekt utrzymał się bez wspomagania przez te wszystkie lata. Zęby wybieliły mi się o ile dobrze pamiętam o 2 czy 3 tony w stosunku do koloru wyjściowego. Teraz gabinety z pewnością dysponują jeszcze lepszymi, nowocześniejszymi środkami. Jestem zdania, że warto zainwestować żeby cieszyć się prawie holywoodzkim kolorem ząbków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie myślę o wybielaniu zębów u dentysty. Zdaje sobie sprawę, że jest to najlepszy choć bardoz kosztowny sposów.
Szkoda, że zawsze zapominam się zpytać mojego dentysty ile bedzie to kosztowało. Niestety nie znam się na srodkach wybielających- nie mam do nich zaufania, dlatego nie mogę Ci pomóc.
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
Hmmm... no cóż... a ile mniej więcej kosztuje taki zabieg wybielania zębów u dentysty?
A moze Ktoś jednak próbował kiedyś jakiegoś środka do wybielania zębów - może go poleci lub wręcz przeciwnie - odradzi jakiś, który zupełnie do niczego się nie nadaje. http://www.poradnikzdrowie.pl/69_255.htm http://serwisy.gazeta.pl/avanti/1,53382,2418474.html Edytowane przez AGArtha Czas edycji: 2006-03-14 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Rozeznanie
|
Jest na rynku preparat Colgate (nie pamietam jaka nazwa) w bailym opakowaniu z pedzelkiem nakladasz go na zabki i widzisz takie małe pęcherzyki powietrza
![]()
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
carmen
![]() ![]()
![]() |
#650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak używałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#651 |
Przyczajenie
|
a czy moze któras z was ile taki zabieg kosztuje u dentysty w pzyblizeniu. no i czy to jest jednorazowo czy chodzi sie etapami
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Mój zabieg z tego co pamiętam, a było to jak pisałam jakieś 5 lat temu kosztował 500 zł. A wyglądał tak; zrobiono mi takie silikonowe formy na ząbki i wieczorem te foremki napełniałam specjalnym żelem i spała z tym nałożonym na zęby. Wybielanie trwało 2 tygodnie. Efekt trwa do dzisiaj, nie pamiętam czy dentysta mówił coś o konieczności powtarzania, ale ja nie mam takiej potrzeby. Wybielanie nie wypłynęło też na zdrowie zębów. Na kontrolach co pół roku wszystko jest w porządku. Jestem ogromnie zadowolona z tego zabiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
na allegro i zapewne w sklepach tez jest takie cus jak "Biala Perla" takie cudo tez z nakldakami na zeby do wybielenia w domu. Podobno fajne nie wiem nie uzywalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
ja osobiscie polecam Opalescence. cos w tym rodzaju nie pamietam dokladnie nazwy. na allegro mozna kupic deczko taniej. u dentysty rynienka do tego kkosztuje całkiem sporo[około400zl]. ale ja robiłam rynienki ze sreberka i tez dalo efekt! i mam bialutkie ząbki. mozna to powtorzyc kilka razy co jakis czas po 20min. Tylko trzeba pamietac, zeby odrazu po zastosowaniu nie pic farbujacych soków i marchwiowych.. jak cos jeszcze mi sie przypomni to napisze;]]
![]() |
![]() |
#655 |
Przyczajenie
|
Widze , ze colgate ma nawet powodzenie
![]() Dziękuje bardzo za wszystkie posty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Kiedys podpytywałam mojego dentyste o wybielanie ząbków w domu i stanowczo mi to odradził.
![]() Wszystkie preparaty, dostępne w sklepach, mają bardzo silne dzialanie (to dobrze bo wybielą), jednak gdy stężenie jest nieodpowiednio dobrane i mogą spowodować poważne uszkodzenie szkliwa - więc chyba nie warto ryzykować. Sama przymierzam sie do wybielenia wlasnie Opalescence, słyszałam że jest to najlepsza metoda wybielania! Chce wybielić ząbki w gabinecie, aby miec pewnosc,ze wszystko jest pod kontrolą! A w przypadku Opalescence tylko pierwszy zabieg tyle kosztuje, najwięcej płaci się za foremki, a potem (za ok 3 lata) wystarczy kupić preparat, który jest duzo tańszy. Mysle, ze warto zainwestowac, by pieknie wyglądać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
wszystkie produkty w zwykłych sklepach [np.Colgate itd] bardzo niszcza zeby i szkliwo wiec odradzam;] sama wybielałam Olpalescensce i mam ladne zabki;]
![]() |
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może wystarczy szczotkować zęby kilka razy dziennie oraz nie jeść i nie pić tego, co może barwić zęby? Spytaj dentystę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.