![]() |
#631 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tajlandia
Na wypoczynek ( 4 dni) wybraliśmy wstępnie wyspę Ko Samet, ale czytając różne opinie zaczynamy się zastanawiać czy to dobry wybór. Może ktoś coś polecić na wybrzeżu w niedalekiej odległości od Bangkoku tak do 4 godz jazdy, gdyż nie chcemy tracic czasu na dojazd. Nie musi to być wyspa, ale zależy nam na miejscu urokliwym, z klimatem i ładną plażą na której chcemy spędzic troche czasu w ciszy a wieczorkiem żeby można było pospacerować, coś dobrego zjeść oraz milo spędzić czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olencjaaa - ja kupię TYLKO apteczne filtry - w inne nie wierzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
![]() ![]() też postanowiłam zabrać tylko apteczne filtry ![]()
![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak przy okazji filtrów czytałam nie tak dawno że te np Garniera nieraz są gorsze (pod względem składu) od tych bez markowych z Lidla |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, poradźcie proszę co poleciłybyście jeszcze na zwiedzanie w Bangkoku, sama nie wiem ile na to dni przeznaczyc. Ja jadę po raz 3, ale dla mojego narzeczonego będzie to 1 raz w Tajlandii i chciałabym mu pokazac jak najwięcej, mi akurat nie przeszkadza że będę znowu w tych samych miejscach, chętnie do nich wrócę. Na chwilę obecną mam taki plan:
- 1 dzień za zwiedzanie świątyń - 1 dzień na floating market, most na rzece Kwai, Tiger Temple - 1 dzień na........???? - potem lot na Phuket i stamtąd promem na Phi Phi - 3 noce na Phi Phi - powrót do BKK wieczorem dzień przed powrotem do PL - no i ostatniego dnia (wylatujemy ok 20) chciałabym podjechac na kilka godzin do Siam Ocean World, tak żeby już nie łazic gdzieś po dworze i tym upale. Do tego przez 3 wieczory chciałabym pójsc na Soi Cowboy i na drinka do któregoś z Sky Barów. Więc 1 wieczór też bez planu. Zastanawiam się jeszcze nad Crocodile Farm albo Safari World (to drugie chyba bardziej mi się podobało). A może China Town (nie byłam). Polecicie coś proszę co moglibyśmy robic 1 dnia w BKK? Nie wiem czy wszystko wypali wg. planu, może się np. okazac że w dniu w którym zaplanowałam zwiedzanie świątań będzie lało i zwiedzanie nie będzie miało sensu, ale chciałabym mniej więcej sobie każdy dzień zaplanowac ![]()
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-02-18 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
A może walki muay thai?? mój tż spełnił jedno ze swoich marzeń
![]() China town też fajne, mieszkaliśmy obok ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-18 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
Walki są też na Phi Phi i tam to mamy w planach. A co do łódki to może uda nam się to zaliczyc w dniu zwiedzania świątyń.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
A to chyba, że tak sprawa wygląda... może po prostu warto się "pobujać" po BKK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałabym pojechać na Krabi, Ko Lanta, może do Birmy (Lenya National Park). Zupełnie nie jesteśmy zainteresowani tymi najbardziej tłocznymi i modnymi miejscami ![]() Zastanawiam się przez jakie serwisy najkorzystniej rezerwować noclegi. Najbardziej nie mogę się doczekać kuchni tajskiej - jest wspaniała!!! Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2013-02-19 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
My też chcieliśmy uciec szybko z miasta
![]() Ale jeśli chodzi o oazę spokoju to polecam Koh Lipe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Organizatorkaaa :)
|
Cytat:
![]() na pewno będziemy na Krabi i Ko Lanta- tutaj chcemy zrobić kurs gotowania, też nie mogę się doczekać kuchni tajskiej ![]() ![]() my na początku chcieliśmy rezerwować noclegi ale stwierdziliśmy, że po co być uwiązanym planem, czytałam też na forach że na miejscu zawsze idzie dostać tańszą cenę niż przez internet
![]() |
![]() |
#645 |
Przyczajenie
|
Malgos_12 dzięki za poprzednie wpisy
![]() ![]() Ahh...i ja z pełna odpowiedzialnością polecam Chiang Mai, najlepiej na weekend, świetny targ jest wieczorem ![]() Edytowane przez sysia333 Czas edycji: 2013-02-20 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
A co ciekawego przywozicie na prezenty z Tajlandii?
Czy do wody potrzebne są jakies buty? Wiem, że plaże są piaszczste, ale chodzi mi o to czy nie ma jakis żyjątek w wodzie na które można nadepnąć i się skaleczyć .... wcale nie mam tu na myśli jeżowców tylko bardziej egzotyczne stworki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Są meduzy różnego rodzaju, jedna nawet poparzyła mojego tż-ta bo miał potem takie punkty, ale nieraz można spotkać na plażach punkt pierwszej pomocy w takich przypadkach czyli butelkę octu
![]() ![]() Butów żadnych nie trzeba, dno jest super piaszczyste i przyjemne ... tylko woda tam nie chłodzi ![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-25 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad wyjazdem do Tajlandii. Mam dwie opcje do wyboru:
jechać z biurem podróży Bangkok (2dni)+Phuket(4 dni) wraz z wycieczkami za 3tys zł lub na własną rękę do Bangkoku (bilet lotniczy z miejsca w którym przebywam 1400zł). I teraz się zastanawiam, gdyż zawsze chciałam zatrzymać się w Phuket i zobaczyć słynne Phi Phi. Z racji tego, że nie mam lotu do tej miejscowości pozostaje mi Bangkok i ewentualne przemieszczenie się do miejscowości Pattaya. Czy warto jechać do tego rejonu? Czy raczej wybrać opcję z biura? Dodatkowo czy któraś z Was była na Bali? Koszt wycieczki praktycznie identyczny a nie byłam w żadnym z tych miejsc i nie wiem co będzie lepsze.
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
a czemu na własną rękę nie chcesz polecieć z BKK na Phuket?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zdecydowaliśmy się jednak dopłacić za bezpośredni lot do Phuket, niby wypada drożej ale z tego co wyczytałam ten rejon jest lepszy (interesuje mnie głównie plażowanie
![]() Jakie wycieczki polecacie z Phuket? Wiem, że zdecyduje się na Phi Phi oraz trekking na słoniach. Mam 9 dni. Co warto jeszcze zobaczyć?
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Poza tym będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady. Na innych forach trwają dyskusje czy kupić plecach 70 czy 50 l, a to nie do końca to o co mi chodzi. Chcę zwiedzić jak najwięcej, wyleżeć się na plaży i ponurkować, ale bez ekstremalnych noclegów w dżungli ![]() Więc zapytam na starcie - plecak czy walizka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo, że wszystkie informacje. Już nie mogę się doczekać ....zostało 2 tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
A u mnie równe 2 miesiące
![]()
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
a ja juz w przyszly piątek fruuu do Bangkoku
![]() ![]() ![]() w ogole u mnie szal, oprocz przygotowan do wyjazdu, przygotowania do slubu i wesela, ktore jest 3 tygodnie po powrocie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a wy chcecie całkowicie zrezygnować z BKK? bilety lotnicze z BKK na Phuket nie są drogie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy wypożyczenie skutera nie jest niebezpieczne? Pytam bo gdzieś czytałam, że często zdarzają się oszuści i np oskarżają i zniszczenie ich. Jaka cena wypożyczenia? Jakie dokumenty są potrzebne?
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Ja mam w planach wypad w jakieś wspaniałe, egzotyczne miejsce w przyszłe ferie i właśnie marzy mi się Tajlandia. Zazdroszczę wszystkim dziewczynom, które miały okazje już ją zwiedzić!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat ci ludzie, którzy opiekowali się tymi naszym apartamentami byli super, więc nie było obaw, a wycieczka była świetna. Oczywiście trzeba zachować ostrożność na drodze, ale ogólnie warto. A i koło Kata beach (tzn niedaleko) we wtorki i czwartki odbywa się lokalny targ. Koniecznie trzeba pójść... można spróbować tamtejszych specyfików - typu pieczona szarańcza itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.