|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Sabotek - Paphiopedilum ? Kwitnący?
Ciekawiło mnie zawsze jak wyglądają takie przesyłki. Jak zapakowany jest kwiat. Jeżeli można zapytac to ile Cię kosztował? |
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
pan powiedzial,ze dojedzie nienaruszony, ma ponad 800 komentarzy pozytywnych. kupilam, bo kosztowal tylko 38zl...
http://www.allegro.pl/item383311448_...icznotka_.html to z tych... czekam,jak dojedzie,opisze,jaki stan i opakowanie...
|
|
#633 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś właśnie dostałam storczyka od mamy a że nie mogłam sie oprzeć kupiłam sobie jednego sama
Jeden ma dwie łodygi |
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomocy moje nowe storczyki mają robaki tzn. ten zielony miał takie centki biało-szare i jakies takie czarne ale te czarne to chyba mu nie zaszkodzą u różowego znalazłam jednego szarego zmieniłam im podłoże obejrzałam je dokładnie w sklepie to sie wydało dopiero przy przesadzaniubo one były w podłożu ale czy któraś z was kupiła takiego robaczywego storczyka podpowiedzcie co jeszcze moge zrobić
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Martuś, cudne!!! a zdradzisz, gdzie kupiłas łaciatego-krowę???
piękny!!ja też chcę!!!!!!
|
|
#636 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Takie dorodne????????????????on e na metrowe wyglądają!!!!!!!!!!!
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Marta - oddawaj!!!!
Ja takiego ciapatego chcę Lecę na ciapate jak pszczoły do miodu ![]() Justyna na robalach się zbytnio nie znam, ale trzeba najpierw zorientowac się co to za robale - wstaw fotki pomożemy zidentyfikowac i poszukamy co na nie poradzic. Może jakieś pałeczki owadobójcze na początek? |
|
|
|
#639 |
|
Konto usunięte
|
Tez sie dziwiłam bo byliśmy wcześniej w castoramie i były storczyki po 25 zł ale takie zmarnowane i jak wróciliśmy pojechaliśmy do tesco bo chciałam jakieś drobiazgi kupić i tak patrze storczyki 19.99
I z tego co zauważyłam były dopiero co wyłożone bo żadnego nie brakowało i mimo ze byli ich mało był spory wybór kolorów![]() Edit. zapomniałam napisać ze obydwa delikatnie pchną frido nie oddam bo już sie w nich zakochałam zresztą to była miłość od pierwszego wejrzenia
|
|
|
|
#640 |
|
Rozeznanie
|
Jadę do Tesco... Dziewczyny, gdzie stawiać storczyki, jeśli miejsca na parapecie brakuje?
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Martka przecudne te Twoje rośliny
i za tą cenę.. WOW!
|
|
#642 |
|
Konto usunięte
|
platynko powodzenia
Moja nie stoja na parapecie bo mam okno południowe tylko na stoliczku jakieś 2 metry od oknakulbit Dziękuję |
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
niestety nieporobiłam zdięc ale tak szperam w sieci to podejrzewamskoczogonki lub wciornastki ale obstawiam te pierwsze
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
tak wyglądały( zdięcie z sieci)
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko to zdjęcie z sieci jest PRZERAŻAJĄCE
![]() Platynko - moje storczyki nie stoją na parapetach. Wszystkie w głębi mieszkania. Niektóre blisko okna - około 50cm - do 1 m, a najdalej tak około 3m - w pokoju w którym słońce świeci bezpośrednio od 9 do 14 ( jakoś tak) |
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
frido zgadzam sie z tobą ale naszczęście było ich dużo dużo mniej chyba nie więcej niż 10 szt.
ale z drugiej strony to gdyby to były jakieś szkodniki to roślina by nie kwitła tak ładnie (pocieszam sie) |
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
no tak ale aż tyle ich nie było
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko nie pisz posta pod postem bo zaraz wpadnie Moderator i Cię nakrzyczy.
|
|
|
|
#649 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, macie jakichś sprawdzonych sprzedawców storczyków w Allegro?kupowałyście już rośliny w taki sposób?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie kupowałam na allegro kwiatów. Chyba bym się bała, że poczta zawiedzie i roślinka nie przyjedzie w jednym kawałku. Bo w uczciwośc sprzedawców (niektórych) wierzę.
Ostatnio ktoś wystawiał phalaenopsisy na allegro phalaenopsisy ewidentnie przekwitające, bez pąków, a w opisie twardo stało, że obecnie pięknie kwitną. Oczywiście była zaraz klauzula, że wygląd kwiatka może się różnic od tego na dołączonych zdjęciach. |
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam ale ja sama nie wiem co ja zrobiłam że są dwa posty bo tan drugi tj bezsensu wybaczcie
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
Mój chłopak własnie powiedział ze jak dostanie wypłate to mi kupi 3 takie sliczne storczyki bo tak ciagle je ogladam heh
Lubie przegladac ten watek i ogladac wasze sliczne storczyki![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba każdy lubi
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Moj jeden z najulubienszych watkow
![]() Piękne kwiaty macie ![]() W tamtym roku w listopadzie dostalam storczyka,szybko zgubil kwiaty i od tamtej pory leniuszek odpoczywal. Myslalam ze nic z niego juz nie bedzie a tu prosze.... wypuscil mi 2 nowe piekne pędy ,jeden ma 8 pączkow juz niemoge sie doczekac kiedy rozkwitnie.
|
|
|
|
#655 |
|
Rozeznanie
|
W wiecie , że w moich 2 nowych storczykach pąki się całkowicie rozwinęły? Teraz każdy nowy storczyk ma po 6 kwiatów a nie po 5
![]() jestem w szoku , że tak szybko....tylko w tym białym nakrapianym najmniejsze pączki żółkną..ale to chyba normalne zanim sie zaklimatyzują? |
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
tak,normalne
jeden z moich najnowszych miał 4 rozwiniete kwiaty i pąki, które opadły po przyniesieniu do domu, ale... za tymi pąkami wypuścił do przodu pęd i pojawiły się nowe pączki, więc teraz storczyk wygląda tak: 6 kwiatów, kawał pustego pędu, końcówka pędu z pączkami ![]() WITAMY BOMBKĘ czekamy na zdjęcia
Edytowane przez platynka80 Czas edycji: 2008-06-18 o 10:58 |
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Kupiłam dzisiaj storczyka, z którego od góry z doniczki wychodzą korzenie, pod spodem też
Co niektóre korzenie są jakieś uschnięte, czy mam je obciąć? Czy trzeba go przesadzić? Doniczka jeszcze nie pęka ale na zewnątrz jest strasznie z tymi korzeniami. Kupiłam storczyka trochę z przeceny więc nie dziwcie się. Błagam, pomóżcie mi i napiszcie czy mam go poobcinać czy przesadzić. Jeżeli przesadzić to jak?Proszę niech ktoś odpowie bo ta orchidea kwiatki ma piękne, gorzej z tymi korzonkami. |
|
|
|
#658 |
|
Przyczajenie
|
Wiatam moje kochane dziewczyyny
wczoraj kupilam swoejgeo pierszego storczyka zachwycona waszymy;p z tym, ze nie moge zrozumiec jak to sie liczy te oczka zeby potem go obciac;/ dolacze wam zdjatka mojego niemowlaka bo ma dopiero roczek przedwczoraj skonczyl od posadzenia;p dołaczam tez donicze jaka mu zrobilam to szkladana miseczka;d z malymi drobiazgami;d powiedzcie mi jak mam go obciac tylko te kwiatki czy ta grubsza gałaż gdzies<zaklopotany> prosze o odpowiedz
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Droga Kasiu! Śliczna ta doniczka, ale nie myślisz, że te muszelki w doniczce mogą zaszkodzić orchidei?
|
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu, niczego nie obcinaj,storczyk sam Ci pokaze.czego chce, moze na lodydze wypusci nowe pedy?
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

platynka
Jeden ma dwie łodygi

Ja takiego ciapatego chcę
I z tego co zauważyłam były dopiero co wyłożone bo żadnego nie brakowało i mimo ze byli ich mało był spory wybór kolorów
i za tą cenę.. WOW!

przepraszam ale ja sama nie wiem co ja zrobiłam że są dwa posty bo tan drugi tj bezsensu wybaczcie

Co niektóre korzenie są jakieś uschnięte, czy mam je obciąć? Czy trzeba go przesadzić? Doniczka jeszcze nie pęka ale na zewnątrz jest strasznie z tymi korzeniami. Kupiłam storczyka trochę z przeceny więc nie dziwcie się. Błagam, pomóżcie mi i napiszcie czy mam go poobcinać czy przesadzić. Jeżeli przesadzić to jak?