Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 05:04   #631
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Happy 38th National Day UAE

2nd December 2009

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 05:06   #632
Eva ID

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez matamateck Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
mam pytanie do osob pracujacych w UAE,
z dosc duzym prawdopodobienstwem pod koniec czerwca skoncze studia, bede niedoswiadczonym inzynierem od inzynierii prdukcji/zarzadzania jakoscia. Z doswiadczeniem jest niestety slabo, mam zrobiony tylko jeden staz w Unilever Polska i chcialbym to nadrobic gdzies za granicami naszego pieknego Kraju. W zwiazku z tym chcialbym sie od Was dowiedziec czy w tamtejszych firmach jest szansa na staz dla osoby po polskiej uczelni?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Witaj Matamateck.

Raczej będzie trudno.... ale próbuj skontaktować się z kilkoma agencjami pracy przedstawiając im swoje CV, nigdy nic nie wiadomo.

Powodzenia!

55 kg
Stary 2009-12-03, 22:53   #633
matamateck
Przyczajenie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Dzieki za szybka odpowiedz, jak pozamykam bierzace sprawy to troche ich wszystkich pomecze, jak otrzymam jakiekolwiek odpowiedzi to napewno dam znac czy jest sens zawracac sobie glowe takimi aplikacjami.
Pozdrawiam
matamateck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 09:45   #634
Wenila
Wtajemniczenie

polecam uwadze prace studentów turystyki dot. analizy rynków turystycznych wybranych krajów, moze sie komuś przydać, bo zamieszczono tam sporo ciekawych informacji

http://wtir.awf.krakow.pl/pdf/studen...ojekty_me.html
Stary 2009-12-09, 08:28   #635
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez matamateck Pokaż wiadomość
Dzieki za szybka odpowiedz, jak pozamykam bierzace sprawy to troche ich wszystkich pomecze, jak otrzymam jakiekolwiek odpowiedzi to napewno dam znac czy jest sens zawracac sobie glowe takimi aplikacjami.
Pozdrawiam
Koniecznie daj znać i życzę powodzenia!!!
Pozdrawiam.

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
polecam uwadze prace studentów turystyki dot. analizy rynków turystycznych wybranych krajów, moze sie komuś przydać, bo zamieszczono tam sporo ciekawych informacji
Nie otwiera mi się strona z Emiratami, jest informacja, że to pliki w PDF ale nie widzę tekstu.

Specjalna dedykacja dla BO66 w załączeniu... to tak w nawiązaniu do "ninja" czyli wahhabe style

55 kg
Stary 2009-12-09, 09:33   #636
ana_alby
Raczkowanie

witam wszystkich serdecznie od 10 dni jestem w abu dhabi i troche nie moge sie odnalezc ,chcialabym sie dowiedziec gdzie szukac dobrego fryzjera i kosmetyczke i moze na tym forum sa zony arabow chetnie bym sie spotkala .Pozdrawiam serdecznie
ana_alby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 09:53   #637
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez ana_alby Pokaż wiadomość
witam wszystkich serdecznie od 10 dni jestem w abu dhabi i troche nie moge sie odnalezc ,chcialabym sie dowiedziec gdzie szukac dobrego fryzjera i kosmetyczke i moze na tym forum sa zony arabow chetnie bym sie spotkala .Pozdrawiam serdecznie

Witaj Ana Alby Alby? Twój mąż jest Egipcjaninem?

Polecam Ci poczytać wątek, gdzieś tu przewinął się adres polskiej fryzjerki w Dubaju.

Ma tutaj swoje przedstawicielstwo DERMIKA w Al Muhairy Centre.

Bardzo dobre studio paznokci Nail jest w Marks&Spencer.

To tak na szybko garść informacji.

55 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-09, 09:57   #638
ana_alby
Raczkowanie

tak jest egipcjaninem dziekuje za informacje
ana_alby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 13:42   #639
Wenila
Wtajemniczenie

a zobacz tutaj;
http://wtir.awf.krakow.pl/pdf/studen...na_lepiarz.pdf

u mnie działa
Stary 2009-12-10, 08:07   #640
Zuzannaklara
Przyczajenie

znam świetną fryzjerkę - Polkę, tylko trudno jest się z nią umówić - nie pracuje w żadnym salonie, przyjechała niedawno z Polski, gdzie prowadzila salon,

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

prace ciekawe tylko automatyczny tłumacz zbyt często był w użyciu ;-)
Zuzannaklara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 09:14   #641
Olusia007
Przyczajenie

Dziewczyny, ja mam pytanie innego gatunku - czy ktoras z was brala 'szybki slub' w emiratach? Byc moze znacie kogos kto musial szybko podpisac papierek?
Musimy szybko zalegalizowac zwiazek (on Brytyjczyk, ja Polka) i nie mamy za duzo czasu. Blagam o jakies porady.

xx
Olusia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-11, 09:30   #642
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Dzieńdobry
pochwalę się wizą - w ciągu 2 dni została załatwiona przez biuro odkryjdubaj ważna 60 dni.
Możemy na spokojnie jechać szkoda ze tylko tydzien.....
Magda_M_1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 14:30   #643
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
a zobacz tutaj;
Dziękuję już otworzyłam.

Cytat:
Napisane przez Olusia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam pytanie innego gatunku - czy ktoras z was brala 'szybki slub' w emiratach? Byc moze znacie kogos kto musial szybko podpisac papierek?
Musimy szybko zalegalizowac zwiazek (on Brytyjczyk, ja Polka) i nie mamy za duzo czasu. Blagam o jakies porady.

xx
Oj... szybkie śluby dotyczą raczej muzułman...

Jeśli jesteś w ciąży, radzę natychmiast wyjechać do Europy... tam na spokojnie zalegalizować związek i wrócić już jako para.

Ewentualnie skontaktuj się z Polską Ambasadą i zapytaj w jaki sposób możesz tutaj jak najszybciej zawrzeć związek małżeński.

O to samo niech zapyta Twój partner w swojej Ambasadzie.

Cytat:
Napisane przez Magda_M_1973 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
pochwalę się wizą - w ciągu 2 dni została załatwiona przez biuro odkryjdubaj ważna 60 dni.
Możemy na spokojnie jechać szkoda ze tylko tydzien.....
Gratuluję !!!

Czekam na Twój wpis już z Dubaju!!!

55 kg
Stary 2009-12-12, 08:23   #644
Olusia007
Przyczajenie

Dzieki Eva, wlasnie sie dowiedzielismy ze mozna wziac w miare szybki slub w ***el Ali, i pozniej 'zalegalizowac' zwiazek skladajac odpowiednie dokumenty w naszych ambasadach. Jesli nie zlozymy dokumentow w ambasadzie, dokument o zawarciu zwiazku bedzie wazny tylko w Emiratach ale nie bedzie legalnym dokumentem poza granicami kraju.

W Polsce albo Anglii na slub cywilny trzeba czekac, a my nie mamy czasu do dyspozycji. Mozemy ewentualnie zalegalizowac zwiazek na Cyprze (biurokratyczne ceregiele trwaja 5 dni) i to bedzie dla nas opcja numer 2 jezeli kosciol w ***el Ali nie bedzie w stanie nas 'przyjac' w ciagu nastepnych tygodni.

Pozdrawiam
Stary 2009-12-12, 08:49   #645
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Dzieki Eva, wlasnie sie dowiedzielismy ze mozna wziac w miare szybki slub w ***el Ali, i pozniej 'zalegalizowac' zwiazek skladajac odpowiednie dokumenty w naszych ambasadach. Jesli nie zlozymy dokumentow w ambasadzie, dokument o zawarciu zwiazku bedzie wazny tylko w Emiratach ale nie bedzie legalnym dokumentem poza granicami kraju.

W Polsce albo Anglii na slub cywilny trzeba czekac, a my nie mamy czasu do dyspozycji. Mozemy ewentualnie zalegalizowac zwiazek na Cyprze (biurokratyczne ceregiele trwaja 5 dni) i to bedzie dla nas opcja numer 2 jezeli kosciol w ***el Ali nie bedzie w stanie nas 'przyjac' w ciagu nastepnych tygodni.

Pozdrawiam
Ahhh.... to w takim razie mówisz o ślubie w kościele?

W J.e.b.e.l. Ali (gwiazdkuje automatycznie, to napisałam z kropkami) w którym kościele? Anglikańskim?

Bo katolicki wymaga dość dużo dokumentów:

Cytat:

The documents required are:
  • Certificate of Baptism.
  • Certificate of Confirmation (Can. 1065).
  • Certificate of "Freedom to Marry" from your parish where you were baptized.
  • Attendance of Marriage Preparation course.
  • Passport copies and one photograph (passport size).
  • Certificate of Singleness from your Embassy/Consulate.
  • Certificates have to be in original and less than six months old.
Swoją drogą, to bardzo przydatna informacja jest.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-12-12 o 08:55
Stary 2009-12-14, 07:26   #646
BO66
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Koniecznie daj znać i życzę powodzenia!!!
Pozdrawiam.

Nie otwiera mi się strona z Emiratami, jest informacja, że to pliki w PDF ale nie widzę tekstu.

Specjalna dedykacja dla BO66 w załączeniu... to tak w nawiązaniu do "ninja" czyli wahhabe style
Witam Eva ID.
Bardzo dziekuje Absolutnie wszystko sie zgadzaPozdrawiam goraco.
BO66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 10:01   #647
Eva ID

GG do Eva ID

BO66 byłaś w Petrze? Planuję się tam wybrać kiedyś. Masz jakieś przydatne info?

Dzisiaj mam wiadomości niezwykłe, po pierwsze, przez dwa dni padał deszcz!!! No!!!

Nie taki zwykły deszcz, ale mokry i dużo wody w połączeniu z wyładowaniami atmosferycznymi.... spowodował śmierć pięciu osób na drogach, setki rannych w szpitalach, wypadków i kolizji w samym emiracie Abu Dhabi - 503.

Miasto było sparaliżowane (piszę o AD ale podobnie było wszędzie). Ja 12 km jechałam (sic!) 130 minut, ponad 2 godziny.... makabra.

Pod wiaduktem wołałam pomocy Mojżesza aby cud Morza Czerwonego się stał, niestety musiałam przejechać/przepłynąć bez cudów i wiem już, że moje auto to amfibia... w tym morzu omijałam zgrabnie niskopienne podłogowce zatopione po silnik....

Dla porówniania, deszcz był mniej więcej jak typowe dwa dni burzy w Sierpniu w Polsce.... temperatura spadła do..... UWAGA całych 17 stopni!!!

Aż sobie włączyłam podgrzewanie foteli...

Zabawa też była z wycieraczkami, nie każdy wie przecież, jak taką opcję luksusową się włącza więc jechali niektórzy z oczami na masce, a ponieważ są też i tacy, którzy pojęcia nie mają jak włączyć światła w swoich autach, co w nocy tu nawet niepotrzebne bo wszystkie ulice są oświetlone, tak w ciemnym deszczu należałoby te światła włączyć... no niestety, niektórzy tej dodatkowej opcji nie znalaźli.

Jedna mała dygresja... ja wcale nie żartuję, osobiście znam osobę, która pojęcia nie ma jak w swoim Audi A8 światła włączyć. No w sumie, to ja też nie wiem

Dodam potem kilka zdjęć z KATAKLIZMU.

Teraz druga wiadomość:

Szejkowie z Abu Dhabi postanowili pomóc biedniejszym kuzynom z Dubaju... dadzą im 10 miliardów U$D. Od razu Giełdy zaczęły radośniej pracować.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-12-14 o 10:34
Stary 2009-12-14, 10:35   #648
Magda_M_1973
Wtajemniczenie

Eva super sobie poradziłaś
tylko ryjek mi sie cieszy do tych opcji wycieraczki:hahah a:

i tak w porównaniu z tym co mamy za oknem -parę, szaro-buro, trochę śniegu........ to taaaaaki deszcz i temperatura marzenie.
No ja liczę na taka pogode 20-pare stopni co obiecuje mi prognoza na accuweahter.com

Edytowane przez Magda_M_1973
Czas edycji: 2009-12-26 o 08:58
Magda_M_1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 12:33   #649
olika128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda_M_1973 Pokaż wiadomość
Eva super sobie poradziłaś
tylko ryjek mi sie cieszy do tych opcji wycieraczki:hahah a:

i tak w porównaniu z tym co mamy za oknem -parę, szaro-buro, trochę śniegu........ to taaaaaki deszcz i temperatura marzenie.
No ja liczę na taka pogode 20-pare stopni co obiecuje mi prognoza na accuweahter.com

edit. widzę zdjęcia oooo kanalizacja deszczowa to tam jest??? może nie ma i woda nie miała sie gdzie podziać
ciekawe ciekawe akurat wodny mam zawód
hmmm nas w Dubaju tez zalalo a krew wszystkich zalewala ekstra podczas powrotu do domu na szczescie juz po deszczach, ma byc slonecznie, wiec mysle ze wakacje bedziesz miec Magda udane.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Ahhh.... to w takim razie mówisz o ślubie w kościele?

W J.e.b.e.l. Ali (gwiazdkuje automatycznie, to napisałam z kropkami) w którym kościele? Anglikańskim?
[/LIST]Swoją drogą, to bardzo przydatna informacja jest.
Eva ma racje, w katolickim kosciele cuda na kiju chca, lacznie z naukami przedmalzenskimi i milionem innych papierkow, chociaz do pomyslowosci co niektorych polskich ksiezy i tak im jeszcze daleko, wiem z wlasnego doswiadczenia DDDW Je*el Ali powinno byc latwiej, zycze powodzenia
olika128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 14:06   #650
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Uff przebrnelam przez caly watek

Bardzo ciekawe rzeczy piszecie dziewczyny, duzo sie dowiedzialam Chcialabym tam kiedys pojechac, narazie jestem jeszcze mloda i musze skonczyc szkole, a dopiero potem spelniac marzenia

W kazdym badz razie bede czesto tu zagladac
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 09:15   #651
Olusia007
Przyczajenie

Dzieki dziewczyny za wsparcie.
Szukajac najlepszej dla nas opcji zglosilam sie do ambasady polskiej po porade, niestety pan konsul bardzo patronizujacym tonem oznajmil ze to nie informacja i mam sobie sama dac rade. Polska ambasada w Abu Dhabi udziela slubow tylko dla obywateli Polski, eh.
Z kosciolem katolickim poddalismy sie na starcie - biurokracja jakbysmy sie wybierali przynajmniej na wycieczke na marsa. Na szczescie kosciol anglikanski przyjal nas bardzo cieplo i mamy nadzieje ze uda nam sie wszystko szybko zalatwic.
x
Stary 2009-12-15, 09:27   #652
Eva ID

GG do Eva ID

Olusia, a nie macie możliwości "wyskoczyć" na Święta teraz do Europy i wziąć szybki ślub w UK lub Polsce?
Jeżeli jesteś w ciąży, to bardzo dużo ryzykujesz będąc tutaj teraz, nie możesz absolutnie iść do żadnego lekarza i nie rób żadnych badań.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

W takim przypadku, zwiewałabym stąd jak najszybciej, pod byle jakim pretekstem, chociażby choroby w rodzinie... no nie wiem....

55 kg
Stary 2009-12-15, 10:18   #653
BO66
Przyczajenie

[QUOTE=Eva ID;15847223]BO66 byłaś w Petrze? Planuję się tam wybrać kiedyś. Masz jakieś przydatne info?

Witam Eva ID .Tak byłam w Petrze dwa razy (tylko) i mam niedosyt , i ciagle sobie obiecuje powtornie ja odwiedzic.Ciekawe miejsca w Jordanii najlepiej sie zwiedza za pośrednictwem biur podroży.Jezeli zdecydujesz sie na przyjazd do Jordanii daj mi znac,a wtedy chetnie Ci pomoge.Pozdrawim goraco
Stary 2009-12-15, 18:54   #654
Eva ID

GG do Eva ID

BO66 kochana, Ty sama te zdjęcia robiłaś?

Dziękuję, za każdym razym widząc Petrę pozostaję pod ogromnym wrażeniem.

Już nawet zerkałam na plany wycieczek stąd ale muszę to dobrze rozpracować aby zobaczyć Petrę i zahaczyć o Syrię i zajść do najstarszego kościoła na świecie w Dura-Europos, który "pobił" Jordański w okolicy Jerash... raaaanyyyy... jakie Wy tam macie piękne zabytki.... aż mnie zatyka.

Załączam zdjęcia z pamiętnego dwugodzinnego przejazdu 12 km podczas deszczu a właściwie w skutkach podeszczowych.

Wyjaśniam dekorację przy drodze:

Liczba 38 - to 38 lat państwa United Arab Emirates.

Liczba 7 - to 7 Emiratów, które wchodzą w skład tego państwa, trochę na podobnej zasadzie co stany w USA.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-12-15 o 18:58
Stary 2009-12-16, 07:29   #655
BO66
Przyczajenie

Cytat:
BO66 :cmok: kochana, Ty sama te zdjęcia robiłaś?

Dziękuję, za każdym razym widząc Petrę pozostaję pod ogromnym wrażeniem.

Już nawet zerkałam na plany wycieczek stąd ale muszę to dobrze rozpracować aby zobaczyć Petrę i zahaczyć o Syrię i zajść do najstarszego kościoła na świecie w Dura-Europos, który "pobił" Jordański w okolicy Jerash... raaaanyyyy... jakie Wy tam macie piękne zabytki.... aż mnie zatyka.

Załączam zdjęcia z pamiętnego dwugodzinnego przejazdu 12 km podczas deszczu a właściwie w skutkach podeszczowych

Wyjaśniam dekorację przy drodze:

Liczba 38 - to 38 lat państwa United Arab Emirates.

Liczba 7 - to 7 Emiratów, które wchodzą w skład tego państwa, trochę na podobnej zasadzie co stany w USA.
Eva ID Witaj co do zdjec to czesc ja robilam,a czesc moja corka..Wydaje mi sie ,ze te dobre ujecie to raczej corka. Bardzo lubie Syrie i koniecznie trzeba jej dotknac.Kocham stary Damaszek z waskimi uliczkami.Kilka zdjec dla zachety.:cmok:

Edytowane przez BO66
Czas edycji: 2009-12-16 o 07:30
Stary 2009-12-17, 05:10   #656
Olusia007
Przyczajenie

Myslelismy zeby wyjechac 'na chwile' do Polski albo UK zeby wziac slub, ale w Polsce raz ze kolejki do urzedu stanu cywilnego jak w czasie PRL-u po kielbase, a dwa ze u nas straaaaszna biurokracja i cala procedura by sie ciagla miesiacami. W UK slub z obcokrajowcem tez nie jest latwy... Cypr albo kraje azjatyckie udzielaja w miare szybkiego slubu obcokrajowcom ... W kosciele anglikanskim jestesmy wpisani na styczen, drugi tydzien - to juz nie tak daleko
... A lekaze tez nie sa tacy straszni w Dubaju Znalazlam lekarza z Europy i nawet drugiego z USA - bardzo przyjemne panie. Nie ma problemu z badaniami i ciaza nawet do pelnego terminu, problem by sie pojawil jesli chcielibysmy zarejestrowac malenstwo w emiratach bez 'papierka'...ufff, oczywiscie mam troche stracha bo rozne rzeczy moga sie przydarzyc, ale zbliza sie swiateczny okres, mam wolne od pracy, a te dwa tygodnie nowego roku szybko przeleca ...trzeba myslec pozytywnie i wszystko sie ulozy
Stary 2009-12-17, 05:26   #657
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez BO66 Pokaż wiadomość
Eva ID Witaj co do zdjec to czesc ja robilam,a czesc moja corka..Wydaje mi sie ,ze te dobre ujecie to raczej corka. Bardzo lubie Syrie i koniecznie trzeba jej dotknac.Kocham stary Damaszek z waskimi uliczkami.Kilka zdjec dla zachety.
BO dzięki kochana za Damaszek, zakochałam się

Bardzo ładne ujęcia robisz, chętnie pooglądam ich więcej, uwielbiam oglądać zdjecia.

Może na wiosnę uda mi się, jeśli Bóg pozwoli odwiedzić Cię w Jordanii, bardzo bym chciała.

Cytat:
Myslelismy zeby wyjechac 'na chwile' do Polski albo UK zeby wziac slub, ale w Polsce raz ze kolejki do urzedu stanu cywilnego jak w czasie PRL-u po kielbase, a dwa ze u nas straaaaszna biurokracja i cala procedura by sie ciagla miesiacami. W UK slub z obcokrajowcem tez nie jest latwy... Cypr albo kraje azjatyckie udzielaja w miare szybkiego slubu obcokrajowcom ... W kosciele anglikanskim jestesmy wpisani na styczen, drugi tydzien - to juz nie tak daleko
... A lekaze tez nie sa tacy straszni w Dubaju Znalazlam lekarza z Europy i nawet drugiego z USA - bardzo przyjemne panie. Nie ma problemu z badaniami i ciaza nawet do pelnego terminu, problem by sie pojawil jesli chcielibysmy zarejestrowac malenstwo w emiratach bez 'papierka'...ufff, oczywiscie mam troche stracha bo rozne rzeczy moga sie przydarzyc, ale zbliza sie swiateczny okres, mam wolne od pracy, a te dwa tygodnie nowego roku szybko przeleca ...trzeba myslec pozytywnie i wszystko sie ulozy

Olusia, cudownie że jesteś pod dobra opieką uważaj na siebie.

Jeśli weźmiecie ślub już w Styczniu to dobrze.... co do kolejek w USC w Polsce, to pewnie można byłoby znaleźć termin w środku tygodnia, mniej popularny niż Soboty. Biurokracja to inna bajka, faktycznie wymagane jest wiele dokumentów.

Ślub w kościele anglikańskim będziesz chyba musiała potem potwierdzić w naszej ambasadzie? Przyznam, że nie wiem tego dokładnie.

Problem by się pojawił, gdybyś trafiła w ciąży do szpitala, bez względu czy to początek ciąży czy też poród.

Stwierdzenie ciąży pozamałżeńskiej powoduje uwięzienie kobiety do czasu porodu, po porodzie natychmiast wraca ona do więzienia a po odsiedzeniu wyroku jest deportowana z zakazem powtórnego przyjazdu do tego kraju.
EDIT: zapomniałam dopisać, że karę chłosty otrzymuje się już po porodzie.

Najważniejsze, że Twój partner jest odpowiedzialnym facetem i nie zostawił Cię samej z "problemem".

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-12-17 o 05:54
Stary 2009-12-17, 07:53   #658
Wenila
Wtajemniczenie

to tam prawo działa aż do takiego stopnie? masakra. A może to tylko tak w kodeksach jest, bo jakoś tak trudno w to uwierzyć.
Stary 2009-12-17, 14:00   #659
mel89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Podziwiam Was za wyjazd do egzotycznego, zupełnie innego kulturowo kraju
Spędziłam 4 lata w Stanach Zjednoczonych i nie mogłam się tam odnaleźć, a Wy powędrowałyście w odwrotnym kierunku i radzicie sobie
Co sprawiło, że wyjechałyście?

powodzonka, EMIgrantki
Stary 2009-12-17, 16:26   #660
BO66
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BO66 Pokaż wiadomość
Eva ID Witaj co do zdjec to czesc ja robilam,a czesc moja corka..Wydaje mi sie ,ze te dobre ujecie to raczej corka. Bardzo lubie Syrie i koniecznie trzeba jej dotknac.Kocham stary Damaszek z waskimi uliczkami.Kilka zdjec dla zachety.
Eva ID .Serdecznie zapraszam.Damaszek ciag dalszy.Twoje namiary na skypa i gg w dalszym ciagu sa aktualne?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości