Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-01, 20:11   #631
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006 II

Tatuś usypia Alutę, oj ciężko będzie po tej drzemce.... Cały dzień siedzimy dziś w domu, dała nam Ala w kość W pokoju zostawiła pobojowisko ale nie mam sił dzis sprzątać.
Siedzę cały dzień i ciagle coś przeżuwam O ćwiczeniach nawet nie myślę

Dziewczyny jedziecie nadal na mleku modyfikowanym czy dajecie już zwykłe krowie???
aaa, jutro i pojutrze jest promocja na Pampersy w Realu, Jumbo Pack chyba 39 z groszami

Miałam o coś jeszcze zapytać ale juz nie pamiętam
Stary 2008-01-01, 20:53   #632
monka23
Zakorzenienie

Doridee to i tak dobrze ze tz ci mala polozy spac moj czasem tez polozy jak jest .Mi maly normalnie zasnol dobrze ze mu do glowy nie przychodza takie mysli ze pozniej moze isc spac haha Ja dalej daje mleko modyfikowane ale czasem dam mu cos z normalnym mlekiem ale to sporadycznie Chyba do 3 roku zycia powinno sie dawac mleko wiec to przyajmniej bede stosowac Ja juz pocwiczylam troche bo tak skacowanej mi sie za bardzo niechce Czeka mnie prasowanie i tak sie zbieram
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:20   #633
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Ja nadal daje Darii mleko w proszku bo innego ani nie probowalam jej dawacpozatym malo go pije 120ml rano i tyle samo na noc...oczywiscie smakowe albo z kakao rozpuszczalnym bo inaczej nie chce wcaleale ciesze sie bo ostatnio ma dobry apetyt

Sniezynka ty diablico!!!!

Dorideesliczny awatarek
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:24   #634
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monika co sie stalo ?????????

Moja mala pije mleko modyfikowane, raz dziennie ( na noc ) ale wypija 250 - 300 ml Sporadycznie daje jej kasze ( zamiast mleka ) i tez zje

Monka co robisz ????
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 21:30   #635
monka23
Zakorzenienie

Moj dzidek mleka modyfikowanego samego nie pije , ja mu daje rano i wieczorem ale albo kaszki albo inne klimaty sniadaniowo kolacyjne z mlekiem No moj tez ostatnio cos ladnie zajada i sproboje nawet wczesniej bylo bardzo ciezko .Ale dalej nie jemy topowowego drugiego obiadu typu ziemnioki plus kotleci Zawsze zupki plus jakis gulasz czy ryz z warzywami .

Sniezynka wlasnie skonczylam pic goroacy rosolek e miodzio mowie ci hehe zaraz sobie ddrugi kubek odgrzeje a dzidek nie bedzie mial co jutro jesc hehe cos mu tam zostawie Zaczelam tez ogladac film na dvd ale waruje tutaj na wizazu tez hehe szukam jakis przepisikow na zupy lekkie i malo kaloryczne dobre na dietke Znam jedna ale ilez mozna jest ciagle to samo.
Stary 2008-01-01, 21:30   #636
MONIKA1850
Zakorzenienie

no bo kurde zakrecilam sie z tym okresem....ale jajaale juz spoko.
Fajnie masz jak ci mala kaszke je,Daria to na sam widok z daleka pluje

Czytalam przed chwilka nowy watek"przelomowe dzieci "czy cos takiego i wiecie cozal mi sie robi jak slysze ze ktos jest w ciazyno juz calkiem mi nachodzi...tez by sie chcialo takiego malenstwa...bo te nasze to juz wiercipietki i male broje,nawet sie poprzytulac nie chca.

Ale ja mam dosc
Stary 2008-01-01, 21:30   #637
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka a nie nie, to nie tak hop siup z tym moim mężem Dzis rano sie umówiliśmy, ze on dłuzej pośpi ale za to położy Alę... No i jeszcze za to robię mu właśnie frytki z jajkiem sadzonym, narobie zapachu i tak będę siedzieć buuuu

Monia dzięki Ale niestety to aniołek tylko na obrazku

No to widzę, ze większosć dzieciaczków pije jeszcze mleko mod., chyba Gosiuli Ninka pije już od dawna zwykłe... i chyba jeszcze któraś mam pisała, hmmm. Ja planuję dawać co najmniej do 2 r.ż.
A jak Wam wychodzi nocnikowanie?? U nas tak sobie, co prawda Ala siedzi chętnie ale co z tego jak rzadko cokolwiek zrobi, co chwila wstaje i już dwa razy zesikała mi sie na podłogę
Stary 2008-01-01, 21:37   #638
monka23
Zakorzenienie

Doridee hehe uwielbiam frytasy i jajko sadzone O ile ja tego sie najadlam jak bylam w ciazy hehe Ja jeszcze nie nocnikuje ale rozmawialam wczoraj z mamuska i jej oswiadczylam ze jak w lutym wrocimy to ona sie tym zajmie wkacu ma wprawe z dwojka hehe pozatym cieplej bedzie sie robic maly bedzie bez gatek latal i tak mysle ze w lecie zakuma Nie stresuje sie tym Tutaj mam dywany i juz mi pare razy osikal dywam wiec podziekowalam Ja do przebieram a ten dluga i ucieka staje i patrzy jak sika a ja sikam ze smiechu on jeszcze mowi OOOOO i sie cieszy.

Monika tez tak mam tez tak mam ostatnio takiego szkrabika widzialm w tesco normalnie chcialm odrazu isc robic hehe ale wszystko ma swoje miejsce i czas .

Siezynka aaaaa to okresik masz czylo znowu dietka? hehe ja niby zaczelam jak na dzien po piciu i tak jest dobrze
Stary 2008-01-01, 21:43   #639
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka widze apetyt mamy co rusz to cos wcinasz pewnie, nie zaluj sobie Ja znowu jadlam skrzydelka, cos mi podchodza i caly czas bym je jadla... mam ochote na pierogi, ale nie chce mi sie gotowac.

Monika bo ja hm... tzn moj TZ robi Olivii kaszke, ale do butelki, ona nie je jej lyzka tylko pije jak mleczko ( nawet nie wiem, jak on to robi ) Moj TZ juz jakies 4 m-ce daje jej wieczorem mleko, to on ja kladzie spac ( ode mnie nie chce pic ) a ja mam wolne ( dobry ten moj maz )

Doridee widze nowe zdjecie Alusi w avatarku ( ladne ) Mysmy dzisiaj spali do 12:30 tzn Olivia wstala o 10:00 TZ przebral jej pampka i pobawilismy sie z nia jakies 20 min i poszlismy spac Na nocnik mala nie chce wcale siadac, najlepiej jak probowalismy za wszelka cene ja posadzic na nim, to pokazywala, ze najpierw ja musze usiasc, wiec siadlam a TZ w tym czasie boki zrywal, ja zeszlam a ona pokazuje, ze teraz tata A Gregor na to, ze nie siadzie, to ona sie rozplakala, wiec usiadl, ale jak to wygladalo on ma 190 cm Po jakims czasie musielismy do tego majtki sciagac wiec zrezygnowalismy z tych prob
Stary 2008-01-01, 21:51   #640
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Śnieżynka, haha to Was Olivia ustawiła a raczej posadziła na nocniku, Spróbuj sadzać lalki, miśki, może to zadziała U mnie Teściowa uczyła Alę, też sama siadała, potem miśki i Ala bardzo lubi nocnik, czasem sama każe się sadzać albo widzi jak ja siedzę na kibelku to tez od razu nocnik wyciaga i siada, potem każe sobie dać papier, podciera sobie tyłeczek i wyrzuca do kibelka

Moja Ala tez już wieki samego mleka nie pije, zawsze z kaszą ryżową lub pszenną albo daje jej już taką gotową mleczno-ryżową, też zawsze z butelki Aaa, no właśnie o to miałam zapytać, próbowałyście juz odstawić wieczorne butelkowanie?? Chyba tylko Monka daje łyżeczką

Mi tez podobają sie takie maleństwa ale nawet o tym nie myślę
Stary 2008-01-01, 21:52   #641
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka haha dobra mala aparatka wie jak tate skrecic Udka zjadlas o ty franco hehe zamna caly dzien chodza ale podjadlam donera w sklepiejak bylam i to mi musialo wystarczyc Wlasnie grzeje drugi kubek rosolu hehe lepsze to nic frytki z jajkiem nie Doridee? hehe

Doridee a no aniolek czadowy ja sobie mysle o czym wy piszecie nawet nie zauwazylam fotki jakas slepota dzisiaj jeste .

Wogule zuwazylam u dzidka przypalony nadgrstek zabijcie mnie bo nie wiem skad tak jakby sie zelazkiem przypalil Zakladam mu zegarek na reke i szok .

Znalazlam jakis przepis na zupe kapuscinska czy jakos tak hehe jadl to ktos kiedys? dobre to chociaz? hehe

A mnie ciekawi jak podajecie dzieciakom jedzonko drobnicie jeszcze? ja lekko zdrobnie mu widelcem Jest poprawa kiedys jak mu dawalam kuraka w rosole to wypluwal a teraz nozem kroje na kawalki szama .

Doridee mysl mysl jeszcze od myslenia dzieci sie nie ma

Wogule nie wiem o co chodzi w tym filmie klimat wampira i tyle ale mu odgryzla skure z reki i pije krew mniami hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-01, 21:57   #642
Sniezynka21
Zakorzenienie

Doridee nie probowalam odstawic nocnego butelkowania, samo przyjdzie Chyba nie jest zle, albo ???? Chociaz moja lekarka mowila, ze po roku juz nie powinnam dawac jej mleka w butelce....

A myjecie Waszym maluchom zabki ???? Moja mala to uwielbia, ale nie robie tego codziennie, ze wzgledu, na to ze ma swoj rytual, TZ daje jej mleko, jak juz lezy w lozeczku ( w tym czasie MUSI byc zgaszone swiatlo u niej w pokoju, ale zapalone na przedpokoju )

Doridee jak Twoja szczoteczka do zebow ??? Wogole juz nie chcesz dziecka, czy tylko teraz ??

Monka jak skonczy mi sie @ to bbede sie odchudzac
Stary 2008-01-01, 21:58   #643
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka ja sie tylko smakiem obyłam, skubnęłam może ze trzy fryteczki i byłoby na tyle... Pozostał mi tylko słonecznik

Ja różnie daje Ali jedzonko ale zazwyczaj rozdrabniam widelcem (zupkę), natomiast inne rzeczy je w kawałkach Ona zresztą lubi kawałki i jeszcze bezzębna dobrze sobie z nimi radziła

Ta zupa kapuściana to podobno super dietetyczna, można sobie fundnąć od czasu do czasu Myślę ze w smaku przypomina kapuśniak tylko jest chudsza Nie znam przepisu dokładnie, gotuje sie ja na jakiejś kości czy tylko warzywa??

Śnieżynka ja w ogóle nie planował dzieci, jest Ala i chwała bogu za to ale ja juz podziękuję Wy sie rozmnażajcie - na zdrówko
No właśnie szczoteczka - REWELACJA!!!! Po jednym uzyciu zęby wypolerowane! Miałam od wewnątrz taki nieprzyjemny osad i juz nie ma po nim śladu. Mam dwie nakładki - czyszczącą i polerujacą (wybielajacą). Jestem zachwycona!!

Co do mycia zębów Ala też uwielbia ale tylko sama wiec myciem tego nie nazywam. Mi nie pozwala tego robić, wrr
Stary 2008-01-01, 22:04   #644
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka no tez mi sie o uczy obila ze powinno sie odstawic butle bo to chyba na zebole nie dobre jest . My mujemy zeby ale dzis zapomnialam haha zjadl odbilo mu sie i eskorta do lozeczka Zmeczona dzis jestem

Doridee tu jest link http://fitness-cafe.net/dieta-oparta...-bazie-kapusty do tej zupy chyba to ta Sproboje ja poczytalam komentaze na innej stronie i kobitki sobie chwalily Tez bede to taktowac tak w doskoku Zrobie sobie jeszcze inna zupe tez dobra na dietke i skutkuje a ze jest ostra to dlamnie gitesik Trzeba sie wziasc za siebiekorcze na studia wracam hehe lato idzie Turcja w planach wesele w planach a pozatym mam kiepskie samopoczucie jak tak sie ojem i ciezko sie czuje Mowisz ze pazdziocha jesz? O ty daj skubnac Pazdzioch dobry na odchudzanie tez bo to ziarenka ale oczywiscie z umiarem a ja w pazdziochu umiaru nie mam polkilowe opakowanie idze hehe dlatego przestalam kupowac
Stary 2008-01-01, 22:13   #645
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka dawaj tutaj szyko dawaj dawaj Parapet sie zjawil

Doridee moj tz ta wybielajaca uzywa a ja ta normalna kocowke W zestawie jeszcze bylo do czyszczenia jezyka takie cus i miedzy zebami To do jezyka a idz ty hehe taka wibracja i gilgoty ze nie uzywam narazie tego. A moze kup Ali taka elektryczna szczoteczke zawsze to cos wibruje moj dzidek wsadz do buzi i cos tam rusza "myje" Ja taka szczoteczke kupilam za niecale 8 funta chyba jakos tak .Tazke na 2 lub 3 miechy to nie az takie wielkie koszta .Bo raczej tej koncowki sie nie wymienia .
Stary 2008-01-01, 22:16   #646
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka Ty wariatko Leze sobie w pokoju i ogladam film i nagle Twoj krzyk, ze parapet sie pojawil

Ja tez rozdrabniam malej, ale nie wszystko, w wiekszosci robi to sama Wlasnie slysze, ze wywalila smoczka, bede musiala do niej leciec.

Jak Wam smakuja frytki i do tego jajko ????????????? Nigdy tak nie jadlam chociaz lubie i to i to, ale zeby razem ??? Musze kiedys sprobowac

Ide rozbierac choinke, bo sie sypie, jak mokre zyto
Stary 2008-01-01, 22:17   #647
MONIKA1850
Zakorzenienie

A ja posiedzialam chwilke w usmiechnij sie i znalazlam to:

http://www.jeja.pl/superstrona.html

Fajne!!
Stary 2008-01-01, 22:22   #648
monka23
Zakorzenienie

Monika nikt cie jeszcze dzis nie kopnal? jak ja tego cholerstwa nieznosze hehe

Siezynka jaki film ogladasz? moj sie skonczyl albo zacial to przelaczylam Nie mam jakos weny do ogladania filmow na dvd wczesniej to dzie w dzien po dwa ogladalam Teraz tylko pozyczam i ogladam jak cwicze na sprzecie na gorze .Sproboj sproboj dobre jest jajo i frytasy Juz choike rozbierasz? mi sie niechce niech sobie bedzie hehe
Stary 2008-01-01, 22:25   #649
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika oż Ty Musiałam wyłaczyć przegladarke, to sie kiedys kończy?? Bo ja nie czekałam

Śnieżynka
spróbuj spróbuj, niezłe A ja nie miałam choinki i nie mam teraz kłopotu
Stary 2008-01-01, 22:31   #650
monka23
Zakorzenienie

Doridee konczy sie konczy hehe smieszne to ja juz powysylalm znajomym jutro bedzie dzien mojego przeklenstwa

O zaczelo sie
Stary 2008-01-01, 23:01   #651
Sniezynka21
Zakorzenienie

Choineczka rozebrana i wyrzucona Tyle przygotowan a juz koniec....

Monika Ty piczko jedna, znalam ta stronke, ale nie wiedzialam, ze na nia wchodze

Doridee napewno sprobuje, TZ-owi juz mowilam co jecie powiedzial, ze sprobujemy

Monka ogladalismy Rocky II nie lubie tego, ale TZ chcialam sprawic przyjemnosc
Stary 2008-01-01, 23:10   #652
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka tak to juz jest ze swietami czeka sie na nie i czeka a w sekunde sie koncza . JA tam lubie Rockiego .

Spadam ogladac tv he pozamulam sie i moze na tz-ta poczekam bo pracuje dzis do 12 potem sparzatanki i o 1 bedzie Ale za to jutro i pojutrze ma dwa dni wolnego Kupie chyba jutro ta ramke dla mamuski na urodziny

Ale mam zamuleeee .
Stary 2008-01-01, 23:22   #653
Sniezynka21
Zakorzenienie

Co bedziesz ogladac ???? Mi sie wcale spac nie chce, siedze i czytam o pazurach, stosowalam juz wszystko co tylko mozliwe a nadal mi sie rozdwajaja

Monka mialas jakies nowe foty wrzucic
Stary 2008-01-01, 23:29   #654
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka te foty to wrzuce tylko w przyszlosci ale nie wiem czy bliskiej czy dalekiej.

Co do paznokci to nie wiem sama Lykasz jakies witaminy? jedz jakies warzywka czy cos tam ktore maja duzo witamin i sa wskazane przy paznokciachh hehe kremiki pewnie stosujesz to moze zmien firme , ktorych moze na ciebie za dziala Witamin jakis ci pewnie brakuje

Mi sie jako tako spac chce niechce bardziej zmeczona jestem i lenia mam totalnego

zaraz ci cos znajde na te pazokcie a moze jakas wizyta u kosmetyczki moze serwoja jakies zabiegi pielegacyjne na rozdwajanie paznokci Mi sie nie rozdwajaja przynajmniej to hehe.

Poczytalam z deka troche i podobno brak witaminy B7 przyczynia sie do rozdwajania paznokci Witamie zajdziesz ta w mleku watrobce ZOLTKU JAJ ja jem duzo wiec moze to to hehe i w inncyh pokarmach dam ci linka http://www.resmedica.pl/zdart2998.html prawie na samym dole sa wypisane zrodla. Druga sprawa to stosujesz pilnik metalowy? jak tak to zmien go bo metalowy uszkadza pazokcie i moze zle pilujesz za mocno Uzywasz w pracy detergenty? moze to przez nie

Ide zapalic
Stary 2008-01-01, 23:42   #655
Sniezynka21
Zakorzenienie

Tez siedze i szukam, diety nie bede zmieniac, o w nich brakuje tego co ja lubie A tak powaznie to pewnie sa jakies wzmacniacze, ale jakie dobre dla mnie Codziennie wsmarowuje wit C, lykam wyciag ze skrzypu polnego i nic... nawet wydaje mi sie ze jeszcze gorzej

Musze jeszcze jedzenie TZ do pracy naszykowac, ale nie chce mi sie Poczekam az mi sie zachce

Moja mala wcale nie spi, caly czas ja slysze, jak sobie dyskutuje

Edit: poczytalam co mi napisalas, zaraz lookne na ta stronke co podalas.

Ile kosztuja u Ciebie fajki ???? Jak dlugo palisz ???
Stary 2008-01-01, 23:52   #656
monka23
Zakorzenienie

Siezynka ja wlasnie szukam takiej dietki ktora mi spasi a z ta zupka moze wypali bo jesz ja i owoce i warzywa tylko w kakretne dni ale zeby sie nie zamulic to bede cos innego serwowac hehe

Nie spi ci mala hehe ale aparatka moze ona przez sen gada.

Wyczytalam tez ze dziewczyny moczyly rece w oliwie z miodem i sokiem z cytryny tylko OLIWKE trzeba rozgrzac i potem dodac te miod i sok .

ooo pale juz od 15 roku zycia z przerwa ciazowa ale dlugo lo matko.Szlugi kosztuja Malboro 5.35 funciaka ale nie zucam tego bo nie przyjme wiecej kilosow na siebie o nie hehe.

Luknij sobie na strone tam o tej witaminie pisze moze cos pomoze i kremoj jak ci sie przypomni .
Stary 2008-01-01, 23:58   #657
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ja odkad nie pale to tylko kg mi przybywa. Tz nie pozwala mi palic... ma raje Kupe siana placisz za to cudo

Olivke zaraz rozgrzeje A moja udusze

Twoj TZ pewnie juz w domu, co ???

Ja lece szykowac to sniadanie i do wyra. Rano mam kupe roboty, do jutra

Edit: a co do kremowania, to chyba nikt mnie nie przebije nie moge miec suchych rak, bo zaraz mi slabo jest, wiec non stopa cos wsmarowuje, a jak nie mam kremu przy sobie to mocze gdzie popadnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-02, 00:04   #658
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka no glupia jeste ze tyle hajcu idzie w bloto i jeszcze sobie szkodze ale nie czuje sie na tyle silna zeby przestac palic.Twoj tz dobrze robi bo czasem wsparcie drugiej osoby bardzo pomaga Moj za to pali cygara jak je pali to czuje kupe hehe.

Idz szykuj sniadanko ja jeszcze siedze dalej waruje na tz-ta Zaraz zamykac beda o ile juz ludzi nie ma Posprzata i wroci za 1 h Ogladam reality show Gej - radar

Moj dzidek tez cos sie wierci caly wieczo ale spi Tylko slysze jak sie obija a co jutro masz do roboty zowu jakies pierogi? hehe

Dobranoc
Stary 2008-01-02, 00:06   #659
monka23
Zakorzenienie

Edit: a co do kremowania, to chyba nikt mnie nie przebije nie moge miec suchych rak, bo zaraz mi slabo jest, wiec non stopa cos wsmarowuje, a jak nie mam kremu przy sobie to mocze gdzie popadnie [/quote]

nawet niechce sobie tego wyobrazac dobre dobre to bylo haha

Ja tez co chwile smaruje KREM haha i namnie to dziala
Stary 2008-01-02, 00:40   #660
Sniezynka21
Zakorzenienie

Umylam sie, wyszoraowalam zeby i spac mi sie odechcialo

Naprawde z tymi rekami, to mam problem, bi nie moge miec suchych i tyle Jak bylam mlodsza to nawet w kaluzy je moczylam. jak doroslam to slinilam a teraz kremuje

Zawsze tak czekasz na swojego TZ-ta ???? Ile Ty Go dziennie widzisz ????

Jutro ( czytaj dzisiaj ) musze posprzatac po choince i porzadek w papierach zrobic, aaa noi troche prania mam do prasowania

Lece za chwilke do wyra. Do jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości