Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 14:12   #631
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
No i ja pracuję i nie pozwolę na to żeby TŻ tak dziadował. Jego brak pracy bardzo mnie ogranicza i TŻ chyba nie ma wyjścia . W każdym razie czemu ja mam siedzieć w domu z powodu TŻ-a? A po drugie wkurzają mnie jego narzekania na brak kasy bo to przecież nie moja wina, nie sponsoruje mnie więc niech przestaje marudzić i bierze się do roboty. Swoją drogą on i tak już podjął decyzję jakiś czas temu
Cytat:
TŻ jest na uniwersytecie medycznym... I połowa ludzi u niego pracuje na cały etat. I to, że TŻ dojeżdża mnie nie przekonuje bo jak chce to może tam zamieszkać (ale nie chce) . W każdym razie u nas wszystko się rozbija o to czy TŻ będzie mieć kasę i mam już tego dość! Już mi nawet powiedział, że on nie wie czy będzie mieć kasę na sylwestra i jeśli chcę to mogę z kimś innym iść . Do roboty a nie jakieś herezje opowiada!
Cytat:
No i jeśli to się nie zmieni to chyba znajdę bo jak tak dalej pójdzie to TŻ nie będzie mieć kasy żeby się ze mną widywać.

Czy ja naprawdę wymagam niewiadomo czego? Zarobienie na benzynę i jakieś wyjście od czasu do czasu na prawdę jest takie obciążające?

A brylant sobie sama kupiłam
masz spore wymagania. Z tego, co zrozumiałam z twoich opisów tż musi spełniać twoje wszystkie życzenia i zachcianki, czyli jeśli wakacje, to tylko takie jak sobie wymarzyłaś, jeśli sylwester, to tylko wielka impreza w jakimś lokalu. Chlopak studiuje, do ciebie musi dojeżdżać... czasu wolnego pewnie ma niewiele a ty naciskasz, żeby szedł do pracy. Ja bym nie szła na jego miejscu, jeśli nie musi i rodzice go utrzymują. Jeszcze się w życiu napracuje
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:17   #632
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
masz spore wymagania. Z tego, co zrozumiałam z twoich opisów tż musi spełniać twoje wszystkie życzenia i zachcianki, czyli jeśli wakacje, to tylko takie jak sobie wymarzyłaś, jeśli sylwester, to tylko wielka impreza w jakimś lokalu. Chlopak studiuje, do ciebie musi dojeżdżać... czasu wolnego pewnie ma niewiele a ty naciskasz, żeby szedł do pracy. Ja bym nie szła na jego miejscu, jeśli nie musi i rodzice go utrzymują. Jeszcze się w życiu napracuje
Jeśli by nie musiał to bym nie nie mówiła.

A najciekawsze jest to, że TŻ szyka pracy i zgadza się ze mną w tej kwestii, moje przyjaciółki też, a tutaj taka afera .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:18   #633
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dostosować się do niego? Czyli siedzieć cały tydzień w domu i w ogóle się z nim nie widywać? Jeśli mu się nie chce ze mną widywać to nie widzę sensu w takim związku.

Nie, nie siedzieć w domu......
Ale dlaczego do razu Sylwester w najdroższej knajpie w Twoim mieście, bo na domówkę to nie, obraza na honorze z tego co czytałam nawet martwiłaś się kogo będzie stać na tego Sylwestra z Waszego towarzystwa co wymyśliłaś bo bardzo drogo

A jeśli wakacje to już Egipt bo tak sobie wymarzyłąś, każdy ma marzenia ale nie każdy ma wymagania aby od razu je spełniać.....ja dla przykładu już 3 lata z rzędu zrezygnowałam z wakacji luksusowych, trudno był Bałtyk i też było cudownie....jeszcze zdążymy, nie wszystko naraz, nie czuję się gorsza nieszczęśliwa, że znowu Egipt nam nie wypalił

Cytat:
Dokładnie, wymagania masz spore i chyba nie do końca zdajesz sobie z tego sprawę....

Edit'I ja nie widzę tu żadnej afery, mówimy co myślimy, to Ty jesteś wzburzona bo widzisz to inaczej

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:20
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:21   #634
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Dorniko, Haniu, miskowa zdaje sobie sprawę jakie wyjątkowe jesteście dlatego tak chętnie się z Wami identyfikuje.

Svinecko jak samopoczucie?:P

Dzien dobry wszystkim
dziekuje nie narzekam

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Wchodzę dziś na W a tu same dobre nowiny dawno już tu nie było tak wesoło

Svinecko gratuluję a co robicie ze ślubem? przyspieszacie czy czekacie aż sie urodzi? Bo w czerwcu to już będziesz grubiutka Panna młoda 2008?

o mnie Witaj

Gratuluję Bardzo ładny pierścień mocy
wiesz co....chyba nie bedzie slubu poki co, bo teraz musielibysmy na szybko i tylko z obiadem dla rodziny, w sumie dla mnie ok ale Tz raczej by tak nie chcial
no a po porodzie to sie w ogole przeciagnie w czasie

poza tym chce dostawac kase z zusu a jako samotna matka bede dostawac przez 2 lata, musze myslec w ta strone bo znow nie moge isc do pracy i TZ bedzie musial utrzymac nasza 4

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Cześć
Gratuluję Svinecko!))

I witam wszystkich po-weekendowo.
Dzisiaj urlop od gotowania, mama się popisała i zrobiła pierogi (z mięsem,, ulubione mojego Tż....)
A więc upiekę pieguski
dziekuje

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem. Rano jadac do pracy się poryczałam w autobusie. Moi rodzice sie kłócą. Nie wiem co dalej będzie.
L_V biedactwo
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:22   #635
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli by nie musiał to bym nie nie mówiła.

A najciekawsze jest to, że TŻ szyka pracy i zgadza się ze mną w tej kwestii, moje przyjaciółki też, a tutaj taka afera .
nie afera, piszę co myślę wnioskując z twoich postów, oczywiście mogę nie mieć racji, bo was nie znam, ale takie mam wrażenie. Wygląda na to, tak jak Dorinka pisała, że on się musi non stop do ciebie dopasowywać i robicie tylko to, co ty chcesz. Ciekawe czy czasem chociaż robicie coś tak, jakby on sobie tego życzył
Stary 2008-11-24, 14:29   #636
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Nie, nie siedzieć w domu......
Ale dlaczego do razu Sylwester w najdroższej knajpie w Twoim mieście, bo na domówkę to nie, obraza na honorze z tego co czytałam nawet martwiłaś się kogo będzie stać na tego Sylwestra z Waszego towarzystwa co wymyśliłaś bo bardzo drogo
To nie jest najdroższa kanjpa ani nawet moje miasto... Ani nawet miasto. Kto powiedział, że bardzo drogo? Akurat bardzo tanio . A "najdroższa knajpa" (która wcale nie jest najdroższa, nie wiem skąd ten wniosek) to była propozycja mojej mamy. Na domówkę nie idziemy bo nie mamy do kogo. Nikomu się nie chce organizować.

Cytat:
A jeśli wakacje to już Egipt bo tak sobie wymarzyłąś, każdy ma marzenia ale nie każdy ma wymagania aby od razu je spełniać.....ja dla przykładu już 3 lata z rzędu zrezygnowałam z wakacji luksusowych, trudno był Bałtyk i też było cudownie....jeszcze zdążymy, nie wszystko naraz, nie czuję się gorsza nieszczęśliwa, że znowu Egipt nam nie wypalił
TŻ-owi też się podobało, oboje pracowaliśmy w wakacje i spokojnie sobie zarobiliśmy. Wniosek - nie na temat.

Cytat:
Dokładnie, wymagania masz spore i chyba nie do końca zdajesz sobie z tego sprawę....

Edit'I ja nie widzę tu żadnej afery, mówimy co myślimy, to Ty jesteś wzburzona bo widzisz to inaczej
No, tak, wymagania takie spore, że aż strach . Rok temu TŻ miał stypendium (200 zł miesięcznie) i spokojnie sobie radził z moimi sporymi wymaganiami .

Po prostu nie wiem o co tyle zamieszania
Stary 2008-11-24, 14:29   #637
madmuazelle
BAN stały

Witam.

Rozpisałam się i mi posta wcieło. W dodatku czuje się dzisiaj rozbita bo zasnąć wczoraj nie mogłam,ale tak to jest jak się za dużo przed snem rozmyśla.
Glówa mnie boli,musze kawy się napić i wyjść do miasta.

Poemi faktycznie wymagająca z ciebie kobiecina.

L_V trzymaj się ,bo nie wiem co doradzić.Też nigdy nie lubiłam jak się rodzice kłócili/kłóca.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 14:30   #638
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Dostosować się do niego? Czyli siedzieć cały tydzień w domu i w ogóle się z nim nie widywać? Jeśli mu się nie chce ze mną widywać to nie widzę sensu w takim związku.
Poemi nie chcę Cię atakować, ale wydaje mi się, że masz potrzebe bycia z kimś bogatszym, z lepszego towarzystwa. Naprawdę prześledź swoje wypowiedzi, a zauważasz, że głównym tematem są kwestie związane z kasą, luksusem. Wiadomo, ja sama lubie od czasu do czasu zaszaleć, TŻ też, ale nie wyobrażam sobie aby wszystko koncentrowało się wokół pieniędzy. Co innego dążenie do bycia lepiej sytuowanym, a co innego uzależnianie od tego dalszego trwania związku.

Rozumiałabym, że wysyłasz go do pracy gdybyś go utrzymywała, ale z tego co piszesz tak nie jest...

Pomyśl czy jesteś w stanie być przez całe życie z kimś takim jak Twój TŻ. Cały czas chcesz mu stawiać warunki? Przecież wpędzasz go w niesamowite kompleksy, że nie może spełniać Twoich zachcianek: np. pierścionka za 5000. A nei zastanawiałaś się, czy on czasami nie zwleka z tymi zaręczynami, bo obawia się czy podoła Twoim wymaganiom?? heh naprawdę warto nad tym pomyśleć

Poemi zanim napisałam tego posta to dziewczyny mnie ubiegły, zobacz, że wszystkie podobnie Cię odbieramy. To chyba nie jest zbieg okoliczności.

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:34 Powód: Dopisek
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:32   #639
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
nie afera, piszę co myślę wnioskując z twoich postów, oczywiście mogę nie mieć racji, bo was nie znam, ale takie mam wrażenie. Wygląda na to, tak jak Dorinka pisała, że on się musi non stop do ciebie dopasowywać i robicie tylko to, co ty chcesz. Ciekawe czy czasem chociaż robicie coś tak, jakby on sobie tego życzył
Dopasowywać? Nie ma powodu, TŻ patrzy na to tak samo jak ja.
Stary 2008-11-24, 14:35   #640
dorinka30
Zakorzenienie

Kończąc temat uważam, ze facet powinien być zaradny, miec swoją kasę itp. ale na wszystko jest czas a jak czytam czasem na wiżażu, jakie dziewczyny mają teraz wymagania mimo włodego wieku to w szoku jestem.....
W końcu tak upraszczając obowiązek utrzymywania czy współuczestniczenia materialnie w życiu ma dopiero wówczas jeśli zdecyduja się mieszkać razem, dopóki nie, nic nie musi, jest wolny, kwestia priorytetów i własnych wyborów, predyspozycji, charakteru, możliwości....

...
Gdyby patrzył tak samo jak Ty, to chyba nie proponowałby abyś na tego drogiego Sylwestra poszła z kim innym..........

Edit2
Zgadzam sie z Mango kwestia kasy jest numerem jeden w wielu Twoich postach, chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy jak...

Edit 3
Co do wakacji, fajnie że mu się podobało, super, tylko pamiętam dokładnie że on nieżle harował na te wakacje a Tobie opłaciła mama Istotna różnica, prawda ?

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:42
Stary 2008-11-24, 14:36   #641
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dopasowywać? Nie ma powodu, TŻ patrzy na to tak samo jak ja.
no to w porządku, może źle cię zrozumiałam a może niejasno się wyraziłaś. jesli wam obojgu wszystko pasuje, to nie ma o czym dyskutować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 14:36   #642
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Poemi nie chcę Cię atakować, ale wydaje mi się, że masz potrzebe bycia z kimś bogatszym, z lepszego towarzystwa. Naprawdę prześledź swoje wypowiedzi, a zauważasz, że głównym tematem są kwestie związane z kasą, luksusem. Wiadomo, ja sama lubie od czasu do czasu zaszaleć, TŻ też, ale nie wyobrażam sobie aby wszystko koncentrowało się wokół pieniędzy. Co innego dążenie do bycia lepiej sytuowanym, a co innego uzależnianie od tego dalszego trwania związku.

Rozumiałabym, że wysyłasz go do pracy gdybyś go utrzymywała, ale z tego co piszesz tak nie jest...

Pomyśl czy jesteś w stanie być przez całe życie z kimś takim jak Twój TŻ. Cały czas chcesz mu stawiać warunki? Przecież wpędzasz go w niesamowite kompleksy, że nie może spełniać Twoich zachcianek: np. pierścionka za 5000. A nei zastanawiałaś się, czy on czasami nie zwleka z tymi zaręczynami, bo obawia się czy podoła Twoim wymaganiom?? heh naprawdę warto nad tym pomyśleć
Napiszę jeszcze raz... TŻ sam chce iść do pracy! Ja go do tego nie zmuszam!

A ten pierścionek za 5000 zł... Że niby moja zachcianka? Ciekawe. Skąd to wzięłaś?

I jak można zwlekać z czymś co ma nie nastąpić?
Stary 2008-11-24, 14:44   #643
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

A ten pierścionek za 5000 zł... Że niby moja zachcianka? Ciekawe. Skąd to wzięłaś?

Ja też to pamiętam, z Twoich pierwszych postów na tym wątku o tym jaki pierśionek sobie wymarzyłaś Wtedy mnie to trochę odurzyło nie powiem i zapamiętałam dokładnie
Stary 2008-11-24, 14:46   #644
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby patrzył tak samo jak Ty, to chyba nie proponowałby abyś na tego drogiego Sylwestra poszła z kim innym..........
Jakiego drogiego sylwestra? TŻ powiedział, że jeżeli nie będzie mieć kasy to mam iść z kimś innym (ale oczywiście nie ma takiej opcji). Tak samo jak mówi, że mam jechać z mamą do Paryża, a nie siedzieć w domu i się nudzić itp. O, to tak jak mówiłam TŻ-owi, że ma iść na wesele z inną dziewczyną bo ja nie mam się w co ubrać, no, wiecie o co chodzi .

Cytat:
no to w porządku, może źle cię zrozumiałam a może niejasno się wyraziłaś. jesli wam obojgu wszystko pasuje, to nie ma o czym dyskutować
Tak, pasuje . I wszyscy są szczęśliwi .
Stary 2008-11-24, 14:47   #645
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też to pamiętam, z Twoich pierwszych postów na tym wątku o tym jaki pierśionek sobie wymarzyłaś Wtedy mnie to trochę odurzyło nie powiem i zapamiętałam dokładnie
A ja nie pamiętam, ale chętnie sobie przypomnę . Gdzie tego szukać?
Stary 2008-11-24, 14:51   #646
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

Ja naprawdę nie mam zamiaru się sprzeczać....

Pierśconek skąd wzięłam?? Wielokrotnie opisywałaś jak Ci się podobają pierścionki z dużym brylantem, że są warte ok. 10 000 czy też więcej itp. Jeśli Twój TŻ słyszy wkółko to gadanie, to pewnie sobie myśli, że jak dam takiego "zwyklaczka" za kilkaset zł to nie będzie nic dla niej znaczył... Zrozum, że skoro Cię kocha, to chciałby spełniać Twoje zachcianki ale najzwyczajniej go na to nie stać.

Jeśli ja nie chcę aby coś się stało, to o tym nie myśle, co więcej nie gadam, a u Ciebie nie ma tygodnia abyś nie wspominała o zaręczynach.

Zapamiętałam pewną sytuację, jak mówiłaś TŻ-owi, że chciałbyś aby wcześniej zabrał Cię na wieeeelkie zakupy. Poprostu nie mogłam uwierzyć co czytam.
Dla mnie zaręczyny były przeżyciem emocjonalnym, deklaracją na wieczne bycie razem, a nie kwestią materialną.

Oczwyiście
Stary 2008-11-24, 14:53   #647
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

Pierśconek skąd wzięłam?? Wielokrotnie opisywałaś jak Ci się podobają pierścionki z dużym brylantem, że są warte ok. 10 000 czy też więcej itp. Jeśli Twój TŻ słyszy wkółko to gadanie, to pewnie sobie myśli, że jak dam takiego "zwyklaczka" za kilkaset zł to nie będzie nic dla niej znaczył... Zrozum, że skoro Cię kocha, to chciałby spełniać Twoje zachcianki ale najzwyczajniej go na to nie stać.

Jeśli ja nie chcę aby coś się stało, to o tym nie myśle, co więcej nie gadam, a u Ciebie nie ma tygodnia abyś nie wspominała o zaręczynach.

Zapamiętałam pewną sytuację, jak mówiłaś TŻ-owi, że chciałbyś aby wcześniej zabrał Cię na wieeeelkie zakupy. Poprostu nie mogłam uwierzyć co czytam.
Dla mnie zaręczyny były przeżyciem emocjonalnym, deklaracją na wieczne bycie razem, a nie kwestią materialną.

Oczwyiście nie znam Twojego TŻ, dlatego nie mogę być stuprocentowo obiektywna....

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:57 Powód: Kurde dziewczyny przepraszam za tego posta, ale komputer się zaciął i dwa razy powtierdziłam wysyłanie. Przepraszam:)
Stary 2008-11-24, 14:54   #648
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiego drogiego sylwestra? TŻ powiedział, że jeżeli nie będzie mieć kasy to mam iść z kimś innym (ale oczywiście nie ma takiej opcji). Tak samo jak mówi, że mam jechać z mamą do Paryża, a nie siedzieć w domu i się nudzić itp. O, to tak jak mówiłam TŻ-owi, że ma iść na wesele z inną dziewczyną bo ja nie mam się w co ubrać, no, wiecie o co chodzi .

.
fajne podjeście, chyba nieźle Cię zna jakie dla Ciebie to ważne, nie znam pary, gdzie na takie rozwiązanie facet zaproponowałby innego faceta, zamiast siebie

Ale jak mówiłam, ja jestem dziwna i jak dla mnie masz wygórowane żądania, teraz widzę Paryż ....a miało być tylko na beznynę i knajpę raz miesiącu
Stary 2008-11-24, 14:55   #649
miskowa
Zakorzenienie

zmieniając temat, jakoś przetrwałam poniedziałek a to zawsze najgorsze. Teraz odliczanie do następnego weekendu, zima przyszła, spadł śnieg a ja mam letnie opony jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 14:55   #650
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Poemi, niestety zgadzam się z dziewczynami. choć bardzo Cię wirtualnie lubię, to uważam, że jesteś troszkę egoistką, która wszystko musi mieć tak, jak sobie zaplanowała. tak jak Dorinka pisała - egipt tak, pierścionek taki, prezent taki, sylwester taki.. nie wiem..
mówisz, że jak nie pójdzie do pracy to będzie siedzenie w domu.
a czemu Ty nie mogłabyś do niego pojechać?

LV,

Dyskretnej troski trzeba mi..

Edytowane przez et-ka
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:57
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:59   #651
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
zmieniając temat, jakoś przetrwałam poniedziałek a to zawsze najgorsze. Teraz odliczanie do następnego weekendu, zima przyszła, spadł śnieg a ja mam letnie opony jeszcze

Siostro łączę się w bólu, ja też na letnich
Czekam na felgi stalowe z allegro

Tak byle do przyszłego piątku, Andrzejki są wiecie ?
Stary 2008-11-24, 15:02   #652
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:

Oczwyiście nie znam Twojego TŻ, dlatego nie mogę być stuprocentowo obiektywna....
Nie podobają mi się pierścionki z dużym brylantem. Szczerze mówiąc jedyny pierścionek jaki do mnie trafił w 100% (taki widziamy u jubilara) to z przeceny w Aparcie za niecałe 300 zł. TŻ go nie zaakceptował bo jego zdaniem pierścionek zaręczynowy ma kosztować od 1500 zł, ale to i tak już nie ważne.

A z tymi zakupami to było ze sporym przymróżeniem oka . I TŻ o tym wie.

Cytat:
fajne podjeście, chyba nieźle Cię zna jakie dla Ciebie to ważne, nie znam pary, gdzie na takie rozwiązanie facet zaproponowałby innego faceta, zamiast siebie

Ale jak mówiłam, ja jestem dziwna i jak dla mnie masz wygórowane żądania, teraz widzę Paryż ....a miało być tylko na beznynę i knajpę raz miesiącu
To było tylko takie gadanie. Tak samo jak to moje z weselem, w życiu bym go nie puściła z kimś innym ani on mnie. A co ma wycieczka do Paryża z moją mamą do TŻ-a?
Stary 2008-11-24, 15:05   #653
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, tez to zauwazyłam P

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
L_V biedactwo
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Witam.

L_V trzymaj się ,bo nie wiem co doradzić.Też nigdy nie lubiłam jak się rodzice kłócili/kłóca.
Dzięki dziewczyny, jakoś daje radę. TZt zabiera mnie na drina po pracy, więc humor powili mi wraca.

Cytat:
.
Niestety, odnosze podobne wrażenie. Poemi lubi drogie rzeczy. pamietam jak pisała o zakupach w Pradze, obiedzie w luksusowej restauracji, parze szpilek od manola, a potem o oświadczynach. Biedny chłopak, pewnie musiałby na to oszczędzac parę lat.

A czy fajna kolacja przygotowana w domu i pierscionek za kilkaset zł, dany od serca - to byłby gorszy scenariusz imprezy?

Niedawno na wizazu pojawił się wątek, gdzie "zdesperowana, zrozpaczona i sfrustrowana" świezo upieczona narzeczona żaliła się, że jej TZ schrznił zaręczyny. Nie uklęknął przed nią, nie wyznał miłości, a co najgorsze zrobił to w domu, a nie w w 5-gwiazdkowej restauracji! Po prostu dramat i tragedia.
Rany, to już nawet nei jest materializm

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-11-24 o 15:08
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:05   #654
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Współczuje, biegnij szybko je zmieniać, bo jazda na letnich jest straszna. Ja na szczęście w tym roku zdążyłam przed śniegiem.
Stary 2008-11-24, 15:07   #655
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem Dorinko, ale Ty mnei więcej wiesz jaki moja mama ma charakter - dosyć toksyczny. I ma ostatnio napady niekontrolowanek agresji - głownie słownej, ale nei tylko. I co z tym robic? Przeciez nie będa jej oddawac, bo to by była patologia.
I tak sie zastanawiam - czy to jest menopauza, czy może ona nas nienawidzi?

Nie wiem właśnie, wiem tlyko, że jak tak sie nasłucham, to potem mam juz z głowy cały dzień. Zobaczcie - myślę o tym od 8 rano.
Moja wydajność w pracy jest dzisiaj zerowa

U mnei tak jest teraz - warczenie na przemian z wielodniowymi cichymi momentami, gdzie nikt z nikim nie rozmawia.
L_V, bardzo mi przykro Kłótnie najbliższych to nic przyjemnego, ale może faktycznie jest to związane z menopauzą. Może namów mamę na jakieś tabletki-są jakieś sojowe chyba... Inna sprawa jest, jeśli takie kacje się zdarzały, a menopauza tylko je potęguje Wtedy problem nie zniknie dzięki fitohormonom Biedna Twoja siostra. Ty nie mieszkasz z rodzicami, a ona biedna musi jakoś w tym domu funkcjonować. Naprawdę mi przykro i mam nadzieję, że jakoś się te chmury rozejdą

Cytat:
Lemoorko to super, że też wybraliście taką formę spędzania Świąt Jak tak Was słucham o tych teściowych to stwierdzam po cichutku , że mam farta Moja jest zawsze (jak na razie)za mną i nie wtrąca się wcale więc mamy Święty Spokój
Ja też nie mogę narzekać, na szczęście. Jasne, że teściowie mają jakieś wady, ale nie jest to nic, co sprawia, że rwę włosy z głowy. Cieszę się, że się lubimy i nie muszę się na nich tutaj żalić Z moimi rodzicami M. też się lubi, ale znowu, nie oznacza to, że nie widzi wad moich rodziców Nie wyobrażam sobie sytuacji, o których czasem słyszę-jakieś walki z teściową, rywalizacja, brak szacunku czy akceptacji. Masakra. I moi rodzice i mojego przyszłego męża rodzice bardzo są zadowoleni z naszego związku i tego, jakich partnerów sobie znaleźliśmy (w sensie, że ja Jego, a On mnie ) To miłe

A tak w ogóle to witam Was wszystkie

Edytowane przez mekintoszek
Czas edycji: 2008-11-24 o 15:09
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:10   #656
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też przetrwałam... Ale sposobem . Nie poszłam na zajęcia

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Poemi, niestety zgadzam się z dziewczynami. choć bardzo Cię wirtualnie lubię, to uważam, że jesteś troszkę egoistką, która wszystko musi mieć tak, jak sobie zaplanowała. tak jak Dorinka pisała - egipt tak, pierścionek taki, prezent taki, sylwester taki.. nie wiem..
mówisz, że jak nie pójdzie do pracy to będzie siedzenie w domu.
a czemu Ty nie mogłabyś do niego pojechać?
Może to tak wygląda, ale tak nie jest. Z TŻ-em mamy bardzo podobne oczekiwania i ani ja, ani TŻ nie narzekamy . Egipt i sylwester to nasze wspólne pomysły, nie staczałam o to walki. A pierścionek... Akurat TŻ mnie wtedy nie posłuchał, a teraz to i tak nie ważne .

Wczoraj pojechałam. Ale ogólnie to wygląda tak, że gdybym po pracy chciała jechać do TŻ-a to ledwo bym dojechała, a już musiałabym wskakiwać do powrotnego pociągu. No i autem wychodzi taniej.
Stary 2008-11-24, 15:10   #657
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co....chyba nie bedzie slubu poki co, bo teraz musielibysmy na szybko i tylko z obiadem dla rodziny, w sumie dla mnie ok ale Tz raczej by tak nie chcial

poza tym chce dostawac kase z zusu a jako samotna matka bede dostawac przez 2 lata, musze myslec w ta strone bo znow nie moge isc do pracy i TZ bedzie musial utrzymac nasza 4
czyli rezygnujesz ze swoich marzeń o ślubie na kolejne 2 lata? kiedyś jak rozmawiałam z TŻ o ewentualnej wpadce to on powiedział, ze po co by było brać ślub skoro dostawałabym pieniadze od państwa (oczywiście bylibysmy razem). Na szczęście teraz juz zmienił zdanie. Wiem, ze się cieszysz (i my razem z Tobą ) ale nie wyobrażam sobie jeszcze czekać na ten dzień...

p.s. przejżałam już chyba wszystkie suknie z chin i kurcze... nie umiem się zdecydować, a takiej mojej wymarzonej nie widziałam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 15:12   #658
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Svinecko, i będziesz z taką decyzją szczesliwa?

Aha, zapomniałam pogratulowac zafasolkowania!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:14   #659
twin--maid
Zakorzenienie

O rany Poemi... podpisuje się pod wszystkim co Dziewczyny naskrobały.... zastanów się jak Ty byś się czuła jak TŻ Tobie by opowiadała co on by chciał...
Stary 2008-11-24, 15:18   #660
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, odnosze podobne wrażenie. Poemi lubi drogie rzeczy. pamietam jak pisała o zakupach w Pradze, obiedzie w luksusowej restauracji, parze szpilek od manola, a potem o oświadczynach. Biedny chłopak, pewnie musiałby na to oszczędzac parę lat.

A czy fajna kolacja przygotowana w domu i pierscionek za kilkaset zł, dany od serca - to byłby gorszy scenariusz imprezy?

Niedawno na wizazu pojawił się wątek, gdzie "zdesperowana, zrozpaczona i sfrustrowana" świezo upieczona narzeczona żaliła się, że jej TZ schrznił zaręczyny. Nie uklęknął przed nią, nie wyznał miłości, a co najgorsze zrobił to w domu, a nie w w 5-gwiazdkowej restauracji! Po prostu dramat i tragedia.
Rany, to już nawet nei jest materializm
Z tymi oświadczynami to były żarty. Nasze rozmowy zazwyczaj są takie z przymróżeniem oka. TŻ mnie zna i wie . Jak teraz o tym myślę to stwierdzam, że o "poważnych" rozmowach mało tutaj piszę.

Ps.
Gdzie Sanetka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości