Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 22:11   #631
Shazney
Zakorzenienie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

comeyah, to się domyślam, że było to znieczulenie miejscowe? Gratuluję odwagi

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:09   #632
malwina2286
Raczkowanie

czy ktos moze cos napisac na temat Dr. Lubomir Lembas blagam zbliza sie moj termin i zaczynam sie troszeczke bac wiem ze ten chirurg pracuje w renomowanej klinice dr. Sankowskiego i to mnie troche uspokaja, ale jednak chciala bym poznac wasze opinie moze ktos z was robil sobie nosek u tego lekarza prosze o opinie zdaam relacje z wizyty i postaram wkleic zdiecia przed i po operacji
malwina2286 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:22   #633
hakuna159
Przyczajenie

Czy osoby niepełnoletnie mogą poddać się operacji plastycznej nosa?
hakuna159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 11:00   #634
ciasteczko36
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa.

hej hej podziwiam was

Edytowane przez ciasteczko36
Czas edycji: 2009-01-29 o 21:59
ciasteczko36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:23   #635
Ghost19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hakuna159 Pokaż wiadomość
Czy osoby niepełnoletnie mogą poddać się operacji plastycznej nosa?
Hakuna teoretycznie mogą, ale u młodych osób przed 19 rokiem życia nosek nie jest jeszcze do końca ukształtowany. Dopiero po (około) 19 rokiem życia wzrost szkieletu kostnego jest zakończony.
Poza tym osoby niepełnoletnie muszą mieć zgodę rodziców i według mnie powinny bardziej niż osoby starsze zastanowić się nad taką operacją. Okres dojrzewania nie jest najlepszy do podejmowania takich decyzji których efekty zostaną już na całe życie. Trzeba też pamiętać, że nosek może się jeszcze ciut zmienić w ciągu tych paru lat.
Mój wygląda zupełnie inaczej niż wtedy gdy miałam 16
Ghost19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 12:58   #636
asiap65
Przyczajenie

witam,
Mam prośbę do zadowolonych i niezadowolonych o przesłania fotek przed i po operacji oraz z nazwiskiem lekarza, który was operował. Sama zastanawiam się nad operacją ale nie wiem kogo wybrać .... boję się że trafię na partacza.
pozdrawiam
Asia
asiap65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:22   #637
asiap65
Przyczajenie

witam,
Mam prośbę do zadowolonych i niezadowolonych o przesłania fotek przed i po operacji oraz z nazwiskiem lekarza, który was operował. Sama zastanawiam się nad operacją ale nie wiem kogo wybrać .... boję się że trafię na partacza.
pozdrawiam
Asia
asiap65@wp.pl
asiap65 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 15:01   #638
foxy123
Zakorzenienie

Dziewczyny,tak na szybkiego bo kuzynka pyta- jakie badania sa potrzebne do op. nosa?
Stary 2009-01-07, 11:32   #639
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,tak na szybkiego bo kuzynka pyta- jakie badania sa potrzebne do op. nosa?
Z tego co pamietam: morfologia, czas k-k, OB, EKG i niektorzy lekarze zalecają jeszcze jakies dodatkowe.
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 11:37   #640
różowiutka
Zakorzenienie

Z tego co wiem, dr Zukowska specjalizuje sie raczej w biustach- widzialam kilka, calkiem fajnie jej wychodzą. Jednak o nosach nic nie wiem, nic na ten temat nie "slychac". Dlatego mysle, ze lepiej wybrac chirurga, ktory ma wieksze doswiadczenie w "nosach", dolozyc troche pieniedzy, ale klasc sie spokojnie na stół operacyjny.
Stary 2009-01-08, 12:09   #641
oriana123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Olsztynianka Pokaż wiadomość
A czy to był koszt całkowitej korekty nosa?weszłam na stronke Linea Corporis i właśnie nie rozumiem bo tam podane są ceny za korekcje przegrody nosa 4500 i za plastyke nosa-czubek 6600(ceny bez zniżek).Ja bym chciała oprócz przegrody skrócić nosek, wieć mam dodać te ceny i wyjdzie całkowity koszt???czy to wtedy jest inaczej liczone?
no właśnie - dołączam się do tego pytania i dokładam własne; a jeśli u mnie nie będzie nic robione z kością tylko naciągnięta skóra żeby usunąć zadartą końcówkę? jak wtedy wygląda cennik? z góry dziękuję za odpowiedzi
oriana123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 12:14   #642
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriana123 Pokaż wiadomość
no właśnie - dołączam się do tego pytania i dokładam własne; a jeśli u mnie nie będzie nic robione z kością tylko naciągnięta skóra żeby usunąć zadartą końcówkę? jak wtedy wygląda cennik? z góry dziękuję za odpowiedzi

Mysle, ze najlepiej jest tam bezposrednio zadzwonic, przynajmniej masz wiarygodne informacje.
Ponad 10tys to strasznie duzo (o polowe za duzo) za calkowita korekte nosa. Nie sadze, by az tyle kosztowala calosc, chciaz... wszystko mozliwe, niektorzy chirurdzy tak sie cenią, ze az glowa boli.
Stary 2009-01-08, 12:24   #643
oriana123
Przyczajenie

auć! myślisz że aż tyle zapłacę za naciągnięcie skóry?? uuu chyba mi się odechciewa ;( ale dzięki za odpowiedź
oriana123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:29   #644
patbar
Zadomowienie

W Linea Corporis calkowita korekta wynosi 7500. Przynajmniej jak narazie.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:21   #645
nieletnia123
Przyczajenie

mam pytanie:
Ile lat trzeba ukończyc aby móc przeprowadzić operacje? wyczytałam że najlepiej jest niewczesniej jak przed 16. nie mam jeszcze 16 lat a juz jestem zakompleksiona
nieletnia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:24   #646
różowiutka
Zakorzenienie

Najlepiej poczekac do 18, wtedy przyjmuje sie, ze nastepuje koniec 'rozwoju' kości.
Wiekszosc chirurgow nie robi operacji przed 18tymi urodzinami, jednak jesli na takowego uda Ci sie trafic, pewnie bedziesz potrzebowala zgody rodzica.
Stary 2009-01-09, 19:37   #647
uspiona
Przyczajenie

witam Was.nie bede owijac w ,czy mial mam 40 lat,chce zrobic sobie operacje nosa(i nie tylko)wyslalam maila do kliniki plastycznej we lwowie i podoba mi sie ta klinika rowniez ze wzgledu na cene ale chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o niej,moze mial ktos z was albo waszych znajomych cos tam robione?czy ktoras z was zdecydowalaby sie na taki wyjazd?ja jestem wlasciwie zdecydowana ale boje sie sama tam jechac.prosze jesli cos wiecie napiszcie.pozdrawiam Was
uspiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 11:20   #648
różowiutka
Zakorzenienie

Uspiona, nic nie wiem na temat tamtejszej kliniki, ale skoro poczytalas, dowiadywalas sie i jestes pewna to jedź Zycze powodzonka, w koncu marzenia są po to zeby je spelniac!
Stary 2009-01-10, 11:47   #649
Kiciunia85
Rozeznanie

Witam Was, mam małe pytanie dotyczące nosa (po co zakładać nowy wątek).
Mój nos jest chyba jakimś niespotykanym okazem, bo tak: idąc od góry, na początku ma małe uwypuklenie, po czym jest mały "dołek" i na końcu nos jest lekko zadarty. Czyli jest taki pofalowany. ;/ Z boku, z daleka, to nie rzuca sie w oczy, choć obie nierówności widać. Ale jak popatrzy sie z półprofilu, to końcówka nosa jest po prostu masakryczna. ;/ Niezależnie od której strony z półprofilu sie popatrzy, nos jest wygięty i w lewo i w prawo. Tam chyba nie ma kości, tam jest chyba samo mięso i/lub chrząstka. Czy dałoby się zabiegowo to zadarcie usunąć, nie "ingerując" że tak powiem w kość nosa? I czy wystarczyłoby znieczulenie miejscowe...? Ja się na tym nie znam a narkozy mieć nie chcę. ;( Do pełnoletności brakuje mi ponad 2 lata... często myślę o tym nosie i miewam kompletne załamanie.
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 16:19   #650
różowiutka
Zakorzenienie

Jak najbardziej, da się skorygowac koncowke nosa bez ingerencji w kość. Ale nie wiem czy uda Ci sie znalezc chirurga, ktory przeprowadzi operacje pod znieczuleniem miejscowym. Narkoza wskazana i raczej nieunikniona. To nic strasznego, nie ma co się bać.
Stary 2009-01-10, 17:25   #651
Kiciunia85
Rozeznanie

Yyyh. ;/ Coś mnie to nie przekonuje... to tylko korygowanie miękkiej koncówki tak jak modelowanie ust pod znieczuleniem miejscowym... Nie wiem po co by była narkoza do tego...
nie znam się.

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Stary 2009-01-10, 17:37   #652
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiciunia85 Pokaż wiadomość
Yyyh. ;/ Coś mnie to nie przekonuje... to tylko korygowanie miękkiej koncówki tak jak modelowanie ust pod znieczuleniem miejscowym... Nie wiem po co by była narkoza do tego...
nie znam się.
Przeczytaj strone wczesniej. Znajdziesz wypowiedz dziewczyny, ktora miala zabieg w znieczuleniu. Najlepiej jakbys ja spytala.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 19:12   #653
Kiciunia85
Rozeznanie

comeyah, miałaś prostowane przegrody i w ogóle... tylko pod znieczuleniem...? To chyba ja niepowinnam się aż tak bać jeśli wyprostowaliby mi tylko ten miękki zadarty czubek nosa...

ehh...
aha, a czy w ten dołek (co jest miedzy górnym uwypukleniem a zadarciem końca) lekarz może mi coś włożyć, jakiś implant, który go podprostuje (czyt. podniesie)? Bo w to górne uwypuklenie nie chciałabym żeby ingerowano...
hmm a może nos wtedy będzie sie wydawał za duży? Oj, chyba nie powinien... chce, aby był choć ciut prostszy... i nie tak kretyństko zadarty.

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Stary 2009-01-11, 19:05   #654
uspiona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez różowiutka Pokaż wiadomość
Uspiona, nic nie wiem na temat tamtejszej kliniki, ale skoro poczytalas, dowiadywalas sie i jestes pewna to jedź Zycze powodzonka, w koncu marzenia są po to zeby je spelniac!

Dzieki rozowiotka za cieple slowa to faktycznie jest moim marzeniem.buziaki
uspiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 10:14   #655
Justuchna
Raczkowanie

Boli głowa. Niedługo koszt wyniesie 20.tys. Na polskie warunki. Lekarze chcą zarobić, ale dzięki temu windowaniu cen Ci, których nie stać, mają żyć gorzej...? Mają całe życie cierpieć nie dość, że na brak pieniędzy, to jeszcze na niską samoocenę? Ech...

A propos bólu głowy: Od operacji minęło 3,5 miesiąca. Czuję się świetnie - poza bólem głowy właśnie, ale to chyba od nienoszenia okularów. Czasami zaboli kość (np. ktoś mnie dotknie lekko) i niestety muszę unikać miejsc publicznych (choć mam wielką ochotę tańczyć!!). Chcę - nie ze względu na brak koordynacji ruchów (bo z tym wszystko ok), ale ze względów bezpieczeństwa - unikać sytuacji, w których mogłabym "w łeb" dostać - przypadkiem nawet...
I się żyje w klatce póki co.

Jak tylko poczuję się pewnie, to też dam Wam znać Póki co nie zanosi się

Ach, i jeszcze muszę dodać, że przy katarze (przeziębiłam się) były spore problemy - trzeba być ultra-delikatnym... A kilka dni temu (niezwiązane z przeziębieniem) poszła mi krew z nosa - kobiety miesiączkujące wiedzą jak to wyglądało... I się lekko przestraszyłam, ale chyba czasu minęło już tak dużo, że nic się nie może dziać... Mam nadzieję

P.S. Oriana123 - zadzwoń, pytaj. Ale naciągnięcie skóry to na pewno marne pieniądze (każdy bez znieczulenia może to zrobić;p) - a co za tym idzie niepotrzebna narkoza ogólna, piłowanie itd. Na pewno taniej. Daj znać

Edytowane przez Justuchna
Czas edycji: 2009-01-12 o 10:16
Justuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 11:24   #656
ciasteczko36
Raczkowanie

pozdrawiam

Czas edycji: 2009-01-29 o 21:55
Stary 2009-01-12, 11:34   #657
ciasteczko36
Raczkowanie

hej hej ,

Czas edycji: 2009-01-29 o 21:55
Stary 2009-01-12, 12:12   #658
ciasteczko36
Raczkowanie

pozdrawiam wszystkie odważne noski , pamietajcie strach ma tylko wielkie oczy musicie i przetrwac normalnie ten okres , papatki

Czas edycji: 2009-01-29 o 21:56
Stary 2009-01-13, 11:15   #659
Martucha152
Przyczajenie

Witam,jestem tu nowa.
Szukam informacji o dr Kubasiku.Zapisałam sie do niego na operacje noska i szukam kogos ,komu rowniez ten lekarz operował nosek.Może mi ktos powiedziec czy to dobry wybór.
Martucha152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 12:29   #660
moniczka90210
Przyczajenie

a ja chce sobie tylko skrocic nos, mam malutkiego garbka ale on mi nie przeszkadza nie lubie swojego profilu dlatego chce tylko skrocic .i wybieram sie do polanicy, doktora Łątkowskiego. Czy ktos wie moze czy to dobra klinika? . Jutro jade na konsultacje, ale po prezczytaniu niektorych postow az sie boje zobaczymy co powiem mi lekarz.

pozdrawiam
moniczka90210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości