|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
BAN stały
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
piękne zdjęcia - aż zazdroszczę, u mnie narazie odwyk - do kwietnia - mam w mieszkaniu 2 kwitnące ![]() ![]()
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Wracając do poruszonego wcześniej tematu podlewania i korzeni powietrznych - jak często zraszacie, czy nawilżacie korzenie powietrzne i jak to robicie?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Wodę destylowaną można kupić m.in we wszelkich hipermarketach.
#635 |
Przyczajenie
|
Witajcie kochane!
słoneczko świeciło dziś to Wam się z nim podzielę ![]() Edytowane przez storczykomaniaczka Czas edycji: 2009-02-09 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrobiłam ale trudno..... od kilku dni zauważyłam że u mojego największego COŚ rośnie w podłożu....jakby grzyb zdjęcia załączam, przesadziłam obcięłam zgniłe korzonki, chyba będzie dobrze....
Coś dziwnego było w tym podłożu czy to jest to spangum czy cuś? i jeszcze dwa moje śpiochy.... czekam na kwiatki ale cieszę się z listków lub korzonków... buziole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Storczykomaniaczko piękne storczyki. ten zielony śliczny
![]() A to co wstawiłaś na ostatnich zdjęciach to rzeczywiście sphagnum. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-02-09 o 17:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
byłam dziś w Netto, storczyki zdrowe, dorodne, przewaga białych i fioletowych wybrałam 2 jednego na konto Walentynek od męża jutro postaram się wstawić fotki. Teraz 2 tygodnie storczykowej abstynencji!
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Rozeznanie
|
#641 |
Raczkowanie
|
nie umiem wstawiać miniaturek na forum- póki co korzystam z Fotosika
prezent od męża na Walentynki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e0bcf4b936.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...65d25316b.html |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
Platynko cudne ja za 2 tygodnie ruszam do obi, bo mam trochę za daleko 60 km, ale ferie będą mam nadzieję, że upoluję jakieś ciekawe okazy, bo dziś nie czuję się usatysfakcjonowana zakupami.
Nie wszystkie markety palą się do przeceniania kwiatków wiele razy widziałam w Brico padnięte wysuszone kwiatki a płacić kazali jak za niewiadomo jakie dorodne okazy, a póki co kupiłam jeszcze w Biedronce zamię ciekawe, czy mi nie padnie? a przy jednym moim nowym, tym nakrapianym zauwazyłam coś grubego pod jednym z oczek czyżby to był zaczątek nowego pędu kwiatowego? |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
Gratuluje udanych zakupów
![]() ![]() ![]() SLICZNIUTKIE SA!!!!!! zazdroszcze Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
ja dzis bylam w castoramie, mialam ochote kupic nawet kilka, ale... 22,90 i takie beznadziejne, biedne, zmarszczone, klapniete, bez kwiatow...
![]()
#645 |
Przyczajenie
|
witam, jestem pierwszy raz na Waszym forum i nadziwić się nie mogę jakie macie piękne te storczyki. Ja od niedawna fascynuje sie tymi kwiatami(od kiedy w ciaży siedzę w domu na zwolnieniu). Dostalam 2 lata temu 1-ego ale mama gdy bylam za granica zalala go i zgnil.
Drugi, ktory tez od meza dostalam rok temu puscil nowy ped kolo 1 miesiac temu, rosl szybko ale nagle po srodku pedu oklo 1 centymetr pedu zrobil sie brazowy i juz caly pęd padł;[[[ nie wiem co sie stało, możę coś poradzicie??? . Trzeci, biały dostalismy na slub i teraz wlasnie puścił nowy pęd, narazie rośnie i tylko codzien patrze czy wszystko z nim ok, żeby choć on przetrwał. Dziś postanowiłam zaryzykować i kupiłam mężowi na prezent mini-storczyka (29 zl-z tego co czytam to strasznie duzo zaplacilam), narazie kwitnie ładnie, podobno juz drugi raz w tej kwiaciarni -dlatego musi być zdrowy - ale dziś wieczorem po bacznej obserwacji zauważyłam kilka białych robaczków w doniczce, wogóle wydaje mi sie ze podloze jest przemoczone. Co to moze być, co robić w tej sytuacji? Pozdrawiam Was serdecznie i z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. ps. znacie podłoże do storczyków firmy Krajewsy bo chce takie zakupić? Edytowane przez kamilkaa25 Czas edycji: 2009-02-09 o 21:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
najlepiej nie czekaj i przesadz od razu
#647 |
Przyczajenie
|
można przesadzać jak kwitnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Glizdka - dziękuję za poradę z "wacikiem" to takie prost rozwiązanie a nie wpadłam na to
![]() ![]() Platynko - zazdroszczę tych "zbliżeń" przepiękne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izka29 - no tylko pozazdrościć zakupów na Walentego ![]() ![]() Gelatynka - ładniutki ten twój kwiatuszek ![]() Storczykomaniaczka - takie słoneczko to ja poproszę przez cały tydzień - piękności ![]()
#649 |
Raczkowanie
|
Kamilka - oczywiście, że można nawet należy tym bardziej jeśli zauważysz że jest coś nie tak z obecnym podłożem ![]() ![]()
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
mozna!!! kwitnieniu sie nic nie stanie
#651 |
Raczkowanie
|
platynka - super te zbliżenia..
storczykomaniaczka - cudny ten zielony .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Raczkowanie
|
storczykomaniaczka - prawie jakbym patrzyła na swoje zdjęcia
![]() Edytowane przez liwias Czas edycji: 2009-02-10 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
gelatynka - śliczne te maleńkie kwiatki - dwa tygodnie temu kupiłam chyba identycznego. Piszę "chyba identycznego", bo kupiłam go z przeceny (9,9 w polo) i nie miał żadenego rozwiniętego kwiatka. Wnioskuję po kolorze przekwitniętych kwiatuszków i zrzuconych pączków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
liwias dzieki, tak te kwiatuszki choc takie drobne maja wiele uroku w sobie pewnie dlatego mnie zauroczyły wiec kupilam tego storczyka, niestety ja dałam o wiele wiecej nic ty bo prawie 35 zl- wiec pewnie zrobilas dobry interes skoro jest w dobrym stanie, mimo tego ze nie mial kwiatkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
BAN stały
|
a ja sobie nic ostatnio nie kupiłam i nie kupie juz nigdy bo dwum moim storczykom korzenie zgniły nie mam pojęcia dlaczego a jeden miała zgnity stożek i poszedł na śmieci...... teraz oba chore siedzą w plastikowych mega dziurawych doniczkach w keramzycie drobnym i czekają az im korzenie urosną ( mają po dwa) czekamy tez na mikoryzę bo cosik mi tak marniej ą moje kwiatuchy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Witam.Piękne te Wasze kwiatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
dziewczyny potrzebna mi wasza rada, wiem ze ktoras z was miala storczyka w ktorym ped kwiatowy wyrosl ze srodka stozka, gdzie potem wam wyrusl lisc ? bo w moim rosnie albo keik albo lisc i to z boku tak jakby przyklejony do stozka ;/
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
Hernisie Platynko Berlinkodziękuje Wam za miłe słowa skierowane do moich śliczności kochanych.......
Platynko super zbliżenia ![]() Frido jeśli chodzi o zdjęcia jesteś Mistrzynią!!!! bez dwóch zdań Glizdko ja właśnie wsadziłam moje w szkła...... i co teraz wyciągać? powiedzieć wynocha z takich domków z powrotem do niższego standardu ale zdrowszego? hihihihi a niech siedzą i się przyzwyczajają ![]() na poprawę humorków to to coś na dole - kilka zdjątek Edytowane przez storczykomaniaczka Czas edycji: 2009-02-10 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
moje też od 2 tygodni siedzą w szkle, bacznie je codziennie ogladam,czy aby im nie gniją korzenie moje 2 dendrobium też nie wiedzieć czemu poszły na śmieci
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja swojego "pierworodnego" (mam go od sierpnia, w szkle od września) też przedwczoraj wyciągnęłam ze szkła. Aż żal patrzeć na korzenie... Ale zauważyłam, że są dwa malenkie nowe, więc jest nadzieja! Przesadziłam do plastikowej doniczki w grubą korę i keramzyt, zaaplikowałam mikoryzę i będę czekać na efekty. Najwyraźniej nie jest to najlepsza metoda dla moich storczyków, albo raczej dla mnie
![]() Najdziwniejsze, że mimo fatalnego stanu korzeni kwiatek pieknie kwitnie i liście też ma w idealnym stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.