|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idealny podkład
To pseudo minerał
![]() Kiedyś miałam Revlon Shine Control i byłam baardzo zadowolona, nie wiem czy jest dostępny, ja kupiłam go na all. Był bardzo leciutki, wyrównywał koloryt i był niewidoczny na twarzy. Krycie miał znikome więc nadaje się tylko do cer bezproblemowych. A próbowałaś nowego Bourjois? Jest lekki, ładnie się wtapia, nie widać go na twarzy, może rozświetlenie nie jest jakieś super ale twarz wygląda po użyciu na wypoczętą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Wątpię, że ktoś znajdzie dla ciebie złoty środek. Musisz dalej sama szukać podkładu - my jedynie możemy ci podrzucić pomysły, które z resztą przy odrobinie chęci możesz wykopać sama, bo na całym forum jest mnóstwo opisanych i przetestowanych podkładów.
![]() Życzę powodzenia i wytrwałości!
#633 |
Raczkowanie
|
ja używam od jakiegoś tygodnia podkładu z Lirene i jest świetny
![]()
#634 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Ja też miałam już wiele podkładów, mam cere mieszana skłonną do wyprysków. NIE POLECAM Ci podkladu kryjącego z lirene, bo on jeszcze bardziej podkresla niedskonaloci, swieci sie po nim twarz itd. Ja nabardziej lubie z soraya matujacy odcień 1 -nie drogi a fantastycznie mi matowi skórę, ukrywa zaczerwienienia i pryszcze. Nie polecam nikomu z under twenty bo także sa beznadziejne, najtańszy za przeproszeniem szajs. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Przyczajenie
|
Dot.: podkład do cery naczynkowej
W
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Wtajemniczenie
|
znalazłam nowego faworyta i śmiało bede go polecac
![]() http://https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-34738-opis-Astor-Perfect-Stay-Makeup-24H-Multi-Action-Perfekcyjny-podklad-do-twarzy.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() Mam bardzo jasną cerę i trądzik na czole większość podkładów które kupiłam były za ciemne i była duża różnica z szyją ![]() Kompletnie nie wiem jaki kupić podkład z jakiej firmy żeby dobrze krył i był jakoś do 25zł. max. ![]() z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bardzo jasna cera z trądzikiem. Jaki podkład?
Pewnie przyda Ci się ten link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=300403&page=95 , poza tym bardzo zachęcam do poszperania na forum dotyczącego kosmetyków mineralnych. Są lekkie, z pewnością poprawią stan cery i bardzo wydajne. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Sucha cera,jaki podkład?!
Mam suchą cerę, skłonną do podrażnień. Jestem bardzo blada. Potrzebuję dobrego,ale niedrogiego podkładu. Coś co nie przesuszy skóry, bo z ostatnim miałam taki problem... Zastanawiam się nad Rimmel Stay Matte,ale czytając opinie chyba zrezygnuję. Co z Maybelline Dream Satin Liquid albo Maybelline Mineral Power? Czy są ok? A może jakiś podkład z Inglota? Proszę o pomoc, bo już naprawdę nie mam pojęcia cos wybrać, a mam dość z ciągłymi eksperymentami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! Sucha cera,jaki podkład?!
Ja mam bardzo jasną karnację i również suchą cerę ale używam revlona (buff) dla cery tłustej i mieszanej i nie przesusza mi on skóry. Fakt, kosztuje ok 70 zł (na allegro dużo taniej) ale jest bardzo wydajny i ma super gamę kolorystyczną. Polecam go z czystym sumieniem
![]()
#641 |
Przyczajenie
|
dzięki za informację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
Chyba właśnie w takiej cenie chodzą na allegro...
![]() ![]()
#643 |
Raczkowanie
|
idealny podkład do cery trądzikowej?
Witam
![]() Potrzebuje podkładu ,który nie zatyka porów i dosyć dobrze zakrywa suche skórki. Mam cerę trądzikową i chciałabym żeby nie było efektu maski ,ale by dobrze ukrywał niedoskonałości .Dobrze by było gdyby podkład był do 25 zł ![]() Myslę też nad zakupem podkładu z Inglota ysm. |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Przyczajenie
|
właśnie kupiłam podkład inglot ysm, zobaczymy jaki będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
Dot.: idealny podkład do cery trądzikowej?
Dobry podkład, którego sama uzywam przy mojej cerze trądzikowej to średniokryjący z Mary Kay. Nie zatyka porów, gdyż jest pozbawiony składników komedogennych i dodatkowo jest beztłuszczowy. KOsztuje 61zł. Bardzo wydajny i wart swojej ceny.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
ideały nie istnieją
![]() polecam:
#647 |
Raczkowanie
|
polecam Ingrid Ideal Face. Tez mam problem z trądzikiem, bardzo dobrze kryje, fajnie matuje, nie wysusza, wytrzymuje cały dzień, kosztuje ok 15 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
hm, no niestety w cenie do 25zł nie znam,ale polecam podkład Vichy -"Normateint" dla cery z niedoskonałościami. Kosztuje sporo,bo 65zł,ale jest Baardzo dobry i wydajny(starcza mi na ok 2,5 miesiaca,więc średnio wychodzi po 26zł miesięcznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Przyczajenie
|
Podkład i korektorkryjący dla 16latki
Witam! Już od długiego czasu poszukuję podkładu dobrze kryjącego, do cery mieszanej, bardzo tłustej w strefie T, ze wypryskami(mam je prawie zawsze, czasami wyjdzie 1 a czsami nawet 6-7) i średnimi wągrami. Chciałabym, aby trzymał się przynajmniej 8-9 godzin, żebym w szkole nie musiała poprawiać makijazu. Szukam też odpowiedniego korektora/ów do krycia wyprysków i cieni pod oczami. Aktualnie używam podkładu Lancome Photogenic Lumessence (2C mam b. jasną skórę). To co mi się podoba w tym podkładzie to, że dobrze rozswielta moją szarą buzię
![]() Czy macie coś godnego polecenia? Moze tez jakies kosmetyki pielęgnacyjne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkład i korektorkryjący dla 16latki
Polecam:
przejrzenie wątku: jak podkreślić jasną cerę pielęgnacja: biochemia, dermatologia, kosmetyczka Podkładu nikt Ci nie dobierze, każdy ma inną skórę, trzeba próbować. Wizaż (oraz wyszukiwarka) to nieocenione źródło wiedzy. Szkoda, że nie każdemu chce się z nich korzystać ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepszy podkład kryjący
Dziewczyny po zmieszaniu Pierre Rene Skin Balance i Max Factor Lasting Performance jakoś kryje twarz nawet całkiem nieźle. Niestety przy mojej zbyt suchej skórze to się nie sprawdza. Szukam teraz czegoś na wiosnę lekkiego, nawilżającego, naturalnego a przy tym kryjącego. Zastanawiam się nad:
- Max Factor Miracle Touch - Maybelline Dream Cream Foundation - L'Oreal Mat Morphose. Co polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Przyczajenie
|
Podkład. Cera problemowa i mieszana/tłusta.
Witam. Mam 16 lat i szukam podkładu do cery problemowej miesznej lub tłustej. Przeglądałam KWC ale nie jestem pewna co mam wybrać. Zależy mi na trwałości podkładu. Do 50zł. Ogólnie dostepny. Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Dot.: Podkład. Cera problemowa i mieszana/tłusta.
Pharmaceris proponuje dość kryjący podkład dla cer problemowych (około 35zł w aptece), jest bardzo fajny - nie pogarsza stanu cery, ale wymaga przypudrowania, gdyż stosunkowo szybko twarz zaczyna się po jego zastosowaniu świecić.
Może spróbuj z minerałami (np. Everyday Minerals)? Zamawiając przez internet nie wyjdzie aż tak drogo, a podkłady te są bardzo wydajne i zdrowotne dla skóry. Powodzenia w poszukiwaniach ![]()
#654 |
Zakorzenienie
|
trwalość to Max Factor Lasting Performans i Revlon Color Stay - ceny to ok 60 zł chyba, ale na allegro na pewno można kupić do 50 zł z przesyłką
jest osobny wątek, w ktorym zadaje się pytania na temat "jaki podkład" ![]()
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Dobry podkład do takiej cery to średniokryjący i bez zapychaczy. Czytaj składy INCI.
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
jak masz cere tłustą to nie polecem ci fluidu pharmacerisa,ja sie na mim zawiodłam, w ogóle nie stapaia sie ze skórą, i świeci sie już po nalożeniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
a więc wracam z nowym pytaniem
![]() kiedyś miałam revlon colorstay- fajnie krył, ale czułam go na twarzy. teraz testowałam kilka innych, m.in mf lasting performance, el double wear, clinique... i jakoś mi nie podpasowały. niedawno kupiłam art deco kamuflaż- świetny korektor, zastępuje podkład kryjący<jupi> więc tak sobie pomyślałam, że idzie wiosna i może by jakiś lżejszy podkład kupić? poradzicie coś? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem. moja cera błyszczy się i jest mieszana. Najlepszy podkład jaki do tej pory miałam to lirene city matt ( ok. 20 zł. ) Nie obędzie się oczywiście bez pudru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
Podłączam się pod pytanie. Możecie polecic podkład, który nie zapycha? testowałam minerały - tez mnie zapchały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: który podkład ?
także szukam niekomedogennego, matującego podkładu.Mam wrazenie, ze zapycha mnie juz wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.