|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
poniżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
168 | 74,01% |
powyżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
59 | 25,99% |
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
.
.
Edytowane przez Joanna4000 Czas edycji: 2008-11-28 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MICROGYNON 21 - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Joanna4000 Czas edycji: 2008-11-28 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Biore 4 opakowanie M21. Zadnych objawow niepozadanych nie mam: ani boli glowy, ani brzucha, ani nic z tyc rzeczy, jestem tylko czasem nieco nerwowa. Miesiaczke dostaje planowo i wszystko ok.
Ale zauwazylam co innego: mam bardzo silne orgazmy. Duzo silniejsze niz dotychczas. Ale tylko te 'wlasne' (wiecie co mam na mysli ![]() ![]() Zwykle mnie one nawet nie budzily, bylam w polswiadomosci, a teraz sa tak silne, ze sie az budze. Czy ktoras z was miala cos takiego? Czy to normalne? Dodam, ze w czasie seksu z tz-tem wszystko jest ok, tylko podczas snow sa one silniejsze. Czy to oznacza, ze M21 jest dla mnie za mocny?
![]() |
![]() |
#636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
dramat jest wchdodzic do tego tematu. za kadym razem jak wchodze i czytam te glupie pytania jakie zadajecie i jeszcze glupsze odpowiedzi [ok, nie wszystkie ale wiekszosc] to ja sie naprawde nie dziwie ze potem placzecie bo jednak wpadliscie.....
ale rozumiem w sumie to bo ja tez bylam glupia jak but jesli chodzi o tabletki, a pani ginekolog do ktorej chodzilam nie powiedziala mi nic o anykoncepcji a na kazde moje pytanie sie smiala i drweila zamiast mi po porsotu odpowiedziec. ale trafilam na cudownego pana ginekologa ktory nie dosc ze podczas wizyty zrobil mi wszystkie mozliwe badania lacznie z badaniem piersi, to jeszcze wszystko ladnie wytlumaczyl. przepisujac mi mycrogynon zapytalam jak dziala czy mimo niskiej ceny jest tak samo skuteczny jak inne leki "nowoczesniejsze" i drozsze. opowiedzial troche teori ksiazkowej ktorej wam nie przytocze bo nie pamietam ale na kniec pwiedzial mi tak, ze skutecznosc M21 jest taka sama jak kazdych innych tabletek antykoncepcyjnych, i jesli kiedys bralam je [bo teraz mialam przerwe] to nie widzi zadnych pprzeciwskazan bym brala te tabletki, wrecz nawet nie widzi sensu zmienaic ich na jakes ine skoro wczesneij mi sie nic po nich nie dzialo. nie ma sensu zmieniac czegos co dobrze dziala. poza tym dal mi ulotke jak brac tabletki i podobno nie powinno sie brac w pierwszym dniu miesiaczki [przy pierwszym opakowaniu] ale w drugim. w kadym badz razie postanowilam zeskanowac ta ulotke i wam pokazac, mysle ze wszystkie najpotrzebniejsze informacje na neij sa. a wam dziewczyny radze zapytac ginekologa o to co was nurtuje a nie tutaj na forum. oto link do ulotki http://files.myopera.com/elffee/albu...87/Schowek.jpg
Idą wakacje a ja idę na plaże ![]() Edytowane przez elffee Czas edycji: 2008-11-22 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
czy przy zmianie tabletek zmienia się też dzień wystąpienia krwawienia?
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
![]()
Te tabletki to koszmar, zmieniłam je po yasminellenie bo były dla mnie za drogie. Gdy brałam yasminllen zero skutków ubocznych tycia itp, zmieniłam je tylko ze względu na cenę. Ginekolog przepisał mi microgynon 21 i przeżyłam koszmar,. po 5 tabletkach odstawiłam, bo wszystko mnie bolało czułamm się tak jakbyś przytyła z 5 kilo w ciągu tygodnia:/ Fakt na wadze nic nie przytyłam ale wizualnie byłam taka opuchnięta. Już nigdy nie wróce do tych tabletek, jesli chodz o działanie to działają antykoncepcyjnie i w sumie wskaźnik maja dobry. Mysle że tabletek nie można nikomu polecać czy tam odradzac bo na każdego inaczej działają. ja mówie co ze swojej strony doświadczyłam przy tych pigułkach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Moderatorka z pazurem
|
dlaczego tak szybko odstawilas? organizm potrzebuje znacznie wiecej czasu na przywykniecie do nowych tabletek. Ja po drugim opakowaniu chcialam je zmieniac ale lekarz mi poradzil zeby zobaczyc co bedzie przy trzecim...no i jest dobrze, nadal je biore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc ja również nie wyciągałabym pochopnych wniosków, organizm potrzebuje czasu, żeby przystosować się do nowych warunków. Ja z kolei tycia nie zauwazyłam u siebie zupełnie, wręcz przeciwnie mam wrażenie, że schudłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Wcale się nie dziwię, że gizix odstawiła tak szybko M21. Ja niestety też przeżywam przez niego koszmar, na dodatek to dziadostwo rozpiep...ło mi układ nerwowy! A było to tylko jedno opakowanie. Gdybym przyjęła więcej to skończyłoby się to tragicznie.
Edytowane przez mysza007 Czas edycji: 2008-12-02 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu potwierdza się zasada, że nie ma co wybierać leków hormonalnych na podstawie doświadczeń innych kobiet. Reakcja na hormony u kazdej z nas może być zupełnie inna przy zażywaniu tych samych tabletek. Należy szukać tak długo aż znajdzie się odpowiednie dla siebie. Mi na szczęście udało się za pierwszym razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Przyczajenie
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
Ja już biore Microgynon 21 około 2 lat i jak dla mnie tabletki są naprawde super. Ani nie przytyłam,nie mam żadnych mdłości ani krwawień ,jedynie biust mi się powiekszył ,co zaliczam oczywiście do plusów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rigevidon - wątek zbiorczy
a mi właśnie dzisiaj przepisał te tabletki ginekolog
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam w Nowym Roku
![]() Mam pytanie odnośnie tabletek anty, a właściwie recept. Jak wiadomo tabletki anty może przepisać i ginekolog i lekarz rodzinny(po otrzymaniu zaświadczenia od gin). Mój ginekolog przyjmuje prywatnie i dwa razy w tygodniu -fakt babeczka jest dobra, ale przyjmuje na drugim koncu miasta i nie zawsze mam czas podjechac ![]() Za pomoc dziękuje. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Magdosia Czas edycji: 2009-01-02 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Przyczajenie
|
ja bralam rigevidon miesiąc (to były moje pierwsze tabletki) wypisał mi je starszy ginekolog ,przy zakupie 2 opakowan zapłaciłam ok.11 zł(szok pozytywny). Miesiąc czasu miałam bardzo obfite krwawienie (masakra) .Poszlam do innego ginekologa , zdziwił sie i powiedział ,ze rigevidon jest raczej dla kobiet po przejsciach. Mam 18 lat i jestem dosyc drobnej budowny . Pani ginekolog zmienła mi na yasminelle i jestem z nich bardzo zadowolona. To jest tylko moje zdanie i moje osobiste doświadczenie z rigevidonem i nie chce nikogo zniechęcać tylko mówię jak było ze mną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Ja po braniu tych tabletek również miałam spadek libido, nawet bóle głowy, po każdej przerwie także bez zastanowienia je zmieniłam.
Nie wiem dlaczego takie tabletki są jeszcze na rynku skoro w sumie każda dziewczyna odczuwa po ich coś negatywnego, mimo że każdy ma inny organizm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i powodzenia co do dzidziusia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I nie dziękuję za życzenia powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
skoro te tabletki są takie złe a te nowsze takie super to dlaczego właśnie rigevidon jest refundowany a tamte nie???
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myslę, że jakby były takie bardzo złe, to by e wycofano ze sprzedaży chyba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
ja brałam Rigewidon przez 8 lat z roczną przerwą na Diane35. Mam 27 lat. Rok temu odstawiłam, bo zapragnęłam zostać mamą, ale do tej pory nie udało mi się zajść mimo usilnych starań. Może to wina tabletek? Przez te lata nie odczułam prawie żadnych skutków ubocznych, miałam bardzo duże krawienia, ale jak w zegarku i z czasem okres zaczął się skracać. Czsami brałam po 2 opakowania bez przerwy i też nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Uważam też, że Rigewidon, to jedne z lepszych tabletek w tych czasach, kiedy ja zaczynałam je brać, były one zalecane dla młodych dziewczyn. Na początku ich brania miałam wzmożony apetyt, ale tylko 3 miesiące. Co do libido, to uważam, że nie tylko tabletki mają wpływ na jego zmniejszenie. Nigdy nie zapomnę, że z 5 lat temu można było kupić opakowanie za 2,50 zł i to było super. Pozdrawiam, margolka82 Edytowane przez margolka82 Czas edycji: 2009-01-07 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
mój lekarz uważa rigevidon za tabletki starej daty i kobietom po przejściach. Zdziwił sie strasznie ,ze poprzedni lekarz wypisal takie tabletki ,tak młodej dziewczynie. Wydaje mi się ,ze głowną tego przyczyną było to ,ze są refundowane. Ja osobiście odradzam ,ale kazdy tu wie ,ze to jest tylko subiektywna ocena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#660 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.