![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: olejek rycynowy
Ahhh zapomniałam !
![]() ![]() ![]() No i jeszcze jedno małe pytanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
chyba magnez masz na myśli a nie mages
![]() Ja olejku dodawałam do szamponu i odzywki. nie stosowalam go na noc. czasem na kilka godzin przed myciem nakladałam go na suche wlosy ale efekt byl ten sam co dodatek do mycia ![]() Jak często? Tak jak mi się chciało ale przewaznie do kazdego mycia (co 2-3 dni)
#633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może ktoś jeszcze się wypowie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja stosuje olejek rycynowy od tygodnia. Mam włosy zniszczone po trwałej,którą robilam 9 miesięcy temu, więc mam już spory odrost. Olejek nakładam co wieczór na zniszczone trwałą włosy i muszę przyznac że efekt jest niesamowity, mam cudowne miękkie błyszczące włoski
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
chciałam sobie wczoraj wysmarować olejkiem paznokcie, a tu surprise!! olejek miał w środku jakiegoś zielonkawo-szarego gluta!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
![]()
Ehhh... Zaczynam się niepokoić... Kurcze kolejny raz po kompresie z olejku przy myciu wypało mi mnóstwo włosów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Przyczajenie
|
Nie no panie...tyle się tego naczytałam, że dzisiaj wysłałam mame po ten olejek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
ooo matko jaki długasny wątek
![]() ![]() ![]() ![]() troche mnie przeraziły te wypowiedzi, ze po tym olejku włosy bardziej wypadały, bo mnie juz teraz wypadają bardziej niz powinny (albo ja poprostu jakies shizy juz na tym punkcie mam heh) ale skoro olejek nie jest drogi to moze zaryzykuje ![]() tak wiec jutro do apteki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a teraz wieści z pola bitwy (ewelinka vs. rzęsy): dalej wypadają dziady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za to są jakby grubsze i dłuższe, no bo końcówki to mi na pewno pociemniały... no i teraz mam problem: lecieć na ilośc czy jakość?? ![]() nic to, dalej się babram w olejku, pocieszam się, że nie można oceniać za szybko efektów kuracji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Przyczajenie
|
Ok dzisiaj już zmyłam ten olejek z głowy
(miałam całą noc) i jakiś efekt jest ale minimalny...Mam nadzieję, że jednak pomoże wiecej w końcu to pierwsza moja przygoda z olejkiem ![]() ![]() ![]() P.S benito_mruffkolini ile już używasz olejku na rzęsy?
#642 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj postanowiłam pierwszy raz nałożyć olejek na włosy. I narazie poprawy nie widzę (ale wiem że musi to trochę potrwać), moje włosy tak samo się puszą i mam suche, zniszczone i rozdwojone końcówki.
Mam z natury kręcone włosy, ale żeby były takie spiralki to po każdym myciu nakładam odżywkę Ziaja - olejek rycynowy i są boskie. Wystarczy jej odrobina, delikatnie ściskam włosy dłońmi, czekam aż same wyschną i miodzio. Od dzisiaj olejek nakładam też na brwi i rzęsy. Jestem ciekawa czy pomoże moim tragicznym rzęsom :/ I jeszcze jedno ![]() olejek od dawna jest moim towarzyszem przy paznokciach. Codziennie na wieczor przecieram je wacikiem. Uzywam również Silk Wrap Inglota i moje pazurki są piękne. Błyszczą, są mocne i się nie łamią ! co u mnie jest niesamowite ![]() ![]()
#643 |
Rozeznanie
|
Jeju to wy go nakładacie na suche włosy
![]() ![]() ![]() A tak pozatym to jestem jasną blondynką i mi niezle przyciemnił włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
no wiec kupilam ten olejek wczoraj rano i od razu zaczelam "intensywną kuracje" rzes i paznokci... jak narazie mam wrazenie ze mi tak ciut ciut koncowki rzes zciemniały
![]() ![]() na włosy też dzisiaj postanowiłam sprobowac (wymieszałam troche rozgrzanego olejku z odrzywką i trzymałam na włosach pod workiem i recznikiem ponad trzy godzinki), zadne cuda wianki sie nie podziały na włosach, są miekkie i takie jakies pozytywnie dziwne ![]() ![]() ![]() tak sie też teraz zastanawiam... zaniedlugo rok szkolny i znowu czasu nie bedzie tyle, wiec kiedy ja ten olejek bede nakładac? spanie w reczniku na glowie raczej nie wypali bo sie wierce zabardzo, czapka pewnie też by spadła... hmm... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Przyczajenie
|
Eh ja już użyłam olejku dwa razy
![]() ![]()
#648 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuje nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym. Nie zauwazylam, zeby wlosy mi sciemnialy (naturalnie mam ciemny blond z rudawym odcieniem). Moze dlatego, ze nie stosuje samego olejku tylko z dodatkiem nafty.
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Lea88 mam troche zniuszczone i mocno rozdwojone końcówki włosów. myslisz ze gdybym dała tą nafte+olejek na końcówki to pomoze mi? ile bym to musiała trzymac?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kadunia - z tego co wiem nafta nie pomaga na rozdwojone konce- raczje na wypadajace i splatane wlosy. Mysle, ze stosowanie samego olejku rycynowego na konce bedzie duzo lepszym pomyslem.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Ok, tyle sie naczytalam, wiec tez dzisiaj smigam po olejek
![]() ![]() Lepiej wg Was do olejku dodac odzywki czy jajka..? Zastanawia mnie to..Hmm czy trzymanie ok 1-2h wystarczy? ![]() Poza tym: naloze olejek na 2h przed myciem glowy, potem dokladnie umyje, splucze i naloze maske na 30 min. Co o tym myslicie..? Ta maska w tym przypadku jest potrzebna..? Bo juz sama nie wiem co robic. Czekam na odpowiedz, bo zamierzam dzis sie obkupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Raczkowanie
|
A więc tak... Zrezygnowałam z olejku
![]() ![]() ![]() Kupiłam WAXa... Wczoraj pierwszy raz uzyłam i... O ZGROZO !!! Włosy leciały nawet podczas dnia bardziej niż zwykle, nie wspominając już o myciu głowy, Fakt faktem ładnie błyszczą i są miękkie w dotyku. No ale naczytałam sie juz o tym efekie ubocznym więc zaryzykuje dalszym stosowaniem , jakoś bardziej mu ufam niz olejkowi :P Skoro pomaga osobom po chemioterapii to może i mi pomoże. Będę uzywała w takich rozsądnych dawkach co 5 dni jeśli po miesiącu włosy nadal będą niemiłosiernie wypadać odstawie i zostane już na samym Vitapilu ![]() Niewiem już czy pomaga mi szampon sunsilk z serii odnowa i pielęgnacja, ale z dystansem podchodze do skuteczności jego działania, napewno świetnie się sprawdza odżywka z olejkiem rycynowym Plantica V ! ![]() Więc zyczę Wam kobietki wiele cierpliwości i burzy zdrowych włosków ! ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
OMG ile literówek -.- Wybaczcie !:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
nafiyqa - olejek nalozony na noc pewnie przyciemnia, bo trzymany jest b dlugo na glowie. 1-2 godz na pewno wystacza:P Ja trzymam 15-20 min i jest ok.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, chcialam olejek polaczyc z odzywka (wczesniej czytalam tutaj o tym), zeby troszke go rozcienczyc. W takim razie moze podgrzeje..? Bo podobno ciezko go rozprowadzic.. O wlasnie, jeszcze jedna rzecz! Jaka ilosc olejku jest wskazana do jednorazowego uzycia..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie mozesz tak zrobic- mi osobiscie szkoda marnowania odzywki.
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
a mnie ienteresuje ze niby jak, w jaki sposob olejek przyciemnia wlosy?!
![]()
#659 |
Raczkowanie
|
No więc tak wszystko fajnie...nałożyłam sobie na rzęsy i brwi ten olejek, na włosy też.
Tylko się zastanawiam czym ja mam rano zmyć ten olejek z brwi i rzęs ![]() ![]()
#660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.