Olejek rycynowy do włosów - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-24, 11:16   #631
moonshine
Raczkowanie

Dot.: olejek rycynowy

Ahhh zapomniałam ! Powedzcie mi jeszcze jak często zostawiacie sobie olejek tak na noc ? Bo w sumie niewiem w jakich odstepach robić taka całonocna kuracje... I jesli będę łączyła takie zabiegi z robieniem kompresów na ciepło z olejku i żółtka może to przynosić jakieś dodatkowe rezultaty ? Ahhh... sama juz niewiem jak najlepiej Ale będę wytrwała

No i jeszcze jedno małe pytanko czy któraś z was je magnesik ? Bo w sumie tez myslalam czy nie dorzucić go do "uzdrawiania i wzmacniania" swoich włosków, a czytałam kilka postów w których był on zachwalany, jestem ciekawa czy macie z tym jakies doświadczenia ?
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 11:28   #632
karolca
Zakorzenienie

chyba magnez masz na myśli a nie mages
Ja olejku dodawałam do szamponu i odzywki. nie stosowalam go na noc. czasem na kilka godzin przed myciem nakladałam go na suche wlosy ale efekt byl ten sam co dodatek do mycia

Jak często? Tak jak mi się chciało ale przewaznie do kazdego mycia (co 2-3 dni)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-24, 11:37   #633
moonshine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca
chyba magnez masz na myśli a nie mages
Ja olejku dodawałam do szamponu i odzywki. nie stosowalam go na noc. czasem na kilka godzin przed myciem nakladałam go na suche wlosy ale efekt byl ten sam co dodatek do mycia

Jak często? Tak jak mi się chciało ale przewaznie do kazdego mycia (co 2-3 dni)
Zdecydowanie magnez Sorry literówka... Hmmm dziękuję za odpowiedź
Może ktoś jeszcze się wypowie ?
Stary 2006-08-25, 11:54   #634
fuxia
Raczkowanie

Talking Dot.: olejek rycynowy

Ja stosuje olejek rycynowy od tygodnia. Mam włosy zniszczone po trwałej,którą robilam 9 miesięcy temu, więc mam już spory odrost. Olejek nakładam co wieczór na zniszczone trwałą włosy i muszę przyznac że efekt jest niesamowity, mam cudowne miękkie błyszczące włoski nie spodziewałam się takiego efektu. Włosy miałam spalone przez fryzjera paproka, który trzymał mi trwałą ponad godzine, inna fryzjerka powiedziała że powinnam sie cieszyć że wogóle włosy mam. Nie myślałam że może im cokolwiek pomóc, a jednak. Włosy przestały mi wypadac, chociaż nie wiem czy to efekt stosowania olejku, bo przecież używam go krótko, ale i tak jestem bardzo zadowolona
fuxia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-25, 16:43   #635
palema
Zadomowienie

chciałam sobie wczoraj wysmarować olejkiem paznokcie, a tu surprise!! olejek miał w środku jakiegoś zielonkawo-szarego gluta!!! data wazności jest w porządku, więc nie mam pojęcia co się stało. Muszę kupić nowy, ale co to powstało w środku? na pewno odpada pomysł, że ktoś mi coś tam wrzucił

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-26, 13:34   #636
moonshine
Raczkowanie

Question Dot.: olejek rycynowy

Ehhh... Zaczynam się niepokoić... Kurcze kolejny raz po kompresie z olejku przy myciu wypało mi mnóstwo włosów Wystraszyłam się strasznie i tak teraz mysle czy warto dalej, czy może przerwać i rozpocząć jakies leczenie... Sama już niewiem. Pozatym pojawił się bardzo drobniutki, ledwo zauważalny łupież ! A ja problemó z łupieżem raczej nie miałam Ahhh ! Ale najlepsze jets to że na rzęsy i brwi też nakładam olejek i nie zauwazyłam wzmozonego wypadania, norma czyli jakaś jedna rzęsa na dzień... I co tu robic ?! Mam jeszcze jedną prośbe, poradźcie mi jakieś tableteczki na włoski, musze je chyba troche ratować od wewnątrz, jednak wolałabym zacząć od czegoś tańszego. Jak nie poskutkuje będę się chwytała droższych środków... aHA. Jak oceniacie WAXa ? spisał się na waszych włosach ?
Stary 2006-08-27, 20:18   #637
moonshine
Raczkowanie

up

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-28, 20:57   #638
aanah
Przyczajenie

Nie no panie...tyle się tego naczytałam, że dzisiaj wysłałam mame po ten olejek i aktualnie mam go na głowie... POlanuję trzymać go calutką noc :d obiłam jak pisałyście: wziełam 3 łyżeczki i wklepałam go w suche włosy...miałam wrażenie, ze niee starczyło na całą głowę Wmasowałam coś w skórę , potem na końcówki...i jeszcze na pasma...ale mam wrażenie, że za mało jednak :/ Możecie coś poradzić Jutro sobie zrobię maskę z cytryny z olejku i jajka Napiszę jakie osiągnełam efekty
aanah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 22:32   #639
elolka
Raczkowanie

ooo matko jaki długasny wątek ale uparta jestem i przeczytałam calutki... chyba ponad godzine mi zeszło ale chyba warto było - duzo sie dowiedziec mozna na tym forum wizazowym no i posmiac momentami tez (malo sie nie poplakalam przy tych reklamówkach i czapkach na noc - wybaczcie no i siebie sobie od razu wyobraziłam z workiem na łbie )
troche mnie przeraziły te wypowiedzi, ze po tym olejku włosy bardziej wypadały, bo mnie juz teraz wypadają bardziej niz powinny (albo ja poprostu jakies shizy juz na tym punkcie mam heh) ale skoro olejek nie jest drogi to moze zaryzykuje zwłaszcza ze taka ilosc pozytywów tu była
tak wiec jutro do apteki
elolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-28, 23:43   #640
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kadunia
Hm moze jestes wyjątkowa Ale mnie sie wydaje ze te wypadające rzęsy nie były od olejku Nie martw sie nie wyłysiejeszs my o to zadbamy
heh, dzięki za wsparcie

a teraz wieści z pola bitwy (ewelinka vs. rzęsy): dalej wypadają dziady
za to są jakby grubsze i dłuższe, no bo końcówki to mi na pewno pociemniały... no i teraz mam problem: lecieć na ilośc czy jakość??
nic to, dalej się babram w olejku, pocieszam się, że nie można oceniać za szybko efektów kuracji...
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-29, 08:20   #641
aanah
Przyczajenie

Ok dzisiaj już zmyłam ten olejek z głowy
(miałam całą noc) i jakiś efekt jest ale minimalny...Mam nadzieję, że jednak pomoże wiecej w końcu to pierwsza moja przygoda z olejkiem Chciałabym zrobić wieczorem sobie jeszcze z jajkiem i cytryną Ale czy to nie będzie przasada?
P.S benito_mruffkolini ile już używasz olejku na rzęsy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-30, 17:18   #642
Taosi
Raczkowanie

GG do Taosi

Ja dzisiaj postanowiłam pierwszy raz nałożyć olejek na włosy. I narazie poprawy nie widzę (ale wiem że musi to trochę potrwać), moje włosy tak samo się puszą i mam suche, zniszczone i rozdwojone końcówki.
Mam z natury kręcone włosy, ale żeby były takie spiralki to po każdym myciu nakładam odżywkę Ziaja - olejek rycynowy i są boskie. Wystarczy jej odrobina, delikatnie ściskam włosy dłońmi, czekam aż same wyschną i miodzio.
Od dzisiaj olejek nakładam też na brwi i rzęsy. Jestem ciekawa czy pomoże moim tragicznym rzęsom :/

I jeszcze jedno
olejek od dawna jest moim towarzyszem przy paznokciach. Codziennie na wieczor przecieram je wacikiem. Uzywam również Silk Wrap Inglota i moje pazurki są piękne. Błyszczą, są mocne i się nie łamią ! co u mnie jest niesamowite i przede wszystkim jak dla mnie najważniejsza rzecz, nie są rozdwojone

studentka Technolgii Żywności i Żywienia Człowieka

za dwa miesiące praca inżynierska i egzamin inżynierski
Taosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 17:37   #643
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Jeju to wy go nakładacie na suche włosyJa robie tak ze mocze głowe nakladam obficie olejek na to czepek ide spac i rano myje głowe tak jak zwykle Nie wiem czy to dobrze
A tak pozatym to jestem jasną blondynką i mi niezle przyciemnił włosy Ale i tak niedlugo farbuje na czekolade
żanetka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 19:07   #644
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żanetka91
Jeju to wy go nakładacie na suche włosyJa robie tak ze mocze głowe nakladam obficie olejek na to czepek ide spac i rano myje głowe tak jak zwykle Nie wiem czy to dobrze
A tak pozatym to jestem jasną blondynką i mi niezle przyciemnił włosy Ale i tak niedlugo farbuje na czekolade
wszscy widza ciemniejące wlosy. a mi sie wydawalo, ze niedosc ze sa "jasniejsze" to mialam wrazenie ze są mokre tak ladnie blyszczały

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2006-08-30, 19:50   #645
elolka
Raczkowanie

no wiec kupilam ten olejek wczoraj rano i od razu zaczelam "intensywną kuracje" rzes i paznokci... jak narazie mam wrazenie ze mi tak ciut ciut koncowki rzes zciemniały jak na trzy malowania to i tak już jakiś efekt
na włosy też dzisiaj postanowiłam sprobowac (wymieszałam troche rozgrzanego olejku z odrzywką i trzymałam na włosach pod workiem i recznikiem ponad trzy godzinki), zadne cuda wianki sie nie podziały na włosach, są miekkie i takie jakies pozytywnie dziwne nie wiem jak to określic heh, ale mialam wrazenie ze ich wiecej przy myciu wypadło mam nadzieje ze po miesiącu stosowania nie bede zmuszona do kupna peruki?
tak sie też teraz zastanawiam... zaniedlugo rok szkolny i znowu czasu nie bedzie tyle, wiec kiedy ja ten olejek bede nakładac? spanie w reczniku na glowie raczej nie wypali bo sie wierce zabardzo, czapka pewnie też by spadła... hmm...
elolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-30, 20:43   #646
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żanetka91
zmartwiłaś mnie tym ciemnieniem ale mysle ze włosy bardziej ciemnieją jak sie je zostawia na noc z olejkiem a ja tylko raz zostawiłam na noc i to tylko końcówki a tak to godzinke przed myciem daje i oby mi nie sciemniały bo...

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 21:13   #647
aanah
Przyczajenie

Eh ja już użyłam olejku dwa razy Raz przed snem nałozyłan sam olejek na suche włosy...i spałam tak, a potem nałożyłam go z jakiem i cytryna na 2 godz. nie widze poprawy Tylko włosy zaczeły wypadać...strasznie...!:c onfused:
Stary 2006-08-30, 21:14   #648
lea88
Zakorzenienie

Ja stosuje nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym. Nie zauwazylam, zeby wlosy mi sciemnialy (naturalnie mam ciemny blond z rudawym odcieniem). Moze dlatego, ze nie stosuje samego olejku tylko z dodatkiem nafty. Szczerze mowiac, efekt przyciemnienia by mi sie bardzo przydal . Poprawe stanu wlosow widze (koncowki nie rozdwajaja sie tak szybko po obcieciu), ale nie wiem czy zasluga tej mikstury, czy tez odzywki, ktorej uzywam. Niestety poki co nie widze jakiejs wielkiej zmiany, jesli chodzi o wypadanie wlosow (mieszanke stosuje od ok 4 miesiecy) . Na poczatku stosowania nie wypadalo mi ich jednak wiecej, jak to zdaza sie niektorym. Od miesiaca biore dodatkowo Silice, wiec licze jednak na jakas pozytywna zmiane .
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-30, 22:07   #649
Kadunia
Zakorzenienie

Lea88 mam troche zniuszczone i mocno rozdwojone końcówki włosów. myslisz ze gdybym dała tą nafte+olejek na końcówki to pomoze mi? ile bym to musiała trzymac?

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 00:39   #650
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Cytat:
Napisane przez Kadunia
zmartwiłaś mnie tym ciemnieniem ale mysle ze włosy bardziej ciemnieją jak sie je zostawia na noc z olejkiem a ja tylko raz zostawiłam na noc i to tylko końcówki a tak to godzinke przed myciem daje i oby mi nie sciemniały bo...
Wiesz to jest tak ze ja mam jasny blond włosy a do tego takie moje naturalne ciemny blond pasemka i po tej kuracji jakby wyostrzył sie kolor tych naturalnych skad fryzurka jest przyciemniona...Mam nadzieje ze na Twoich całych jasniutkich nic takiego sie nie zadziejeAle to oczywiscie zawsze zalezy od wlosa
Stary 2006-08-31, 08:56   #651
lea88
Zakorzenienie

Cool Dot.: olejek rycynowy

Kadunia - z tego co wiem nafta nie pomaga na rozdwojone konce- raczje na wypadajace i splatane wlosy. Mysle, ze stosowanie samego olejku rycynowego na konce bedzie duzo lepszym pomyslem. Ja mam nafte + olejek, takie 2 w 1 butelce, kupilam tak w aptece, bo potrzebowalam do maseczki z jajkiem, ale ta w ogole nie skutkowala, wiec tylko wcieram specyfik we wlosy i trzymam okolo 20 min. Teraz zamierzam kupic sam olejek rycynowy i nakladac go wlasnie na konce. Co do mniej rozdwajajacych koncow, to jak napisalam- nie wiem czy to wynik uzywania olejku czy odzywki..
Stary 2006-08-31, 09:06   #652
nafiyqa
Zakorzenienie

Ok, tyle sie naczytalam, wiec tez dzisiaj smigam po olejek Tylko qrcze od tego czytania juz mi sie pomieszalo w glowie..Zdecydowalam, ze naloze go na dzien, bo z tego co piszecie, to nakladanie na noc przyciemnia wlosy, a nie chce miec jeszcze ciemniejszego brazu..
Lepiej wg Was do olejku dodac odzywki czy jajka..?
Zastanawia mnie to..Hmm czy trzymanie ok 1-2h wystarczy?
Poza tym: naloze olejek na 2h przed myciem glowy, potem dokladnie umyje, splucze i naloze maske na 30 min. Co o tym myslicie..? Ta maska w tym przypadku jest potrzebna..? Bo juz sama nie wiem co robic. Czekam na odpowiedz, bo zamierzam dzis sie obkupic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 09:12   #653
moonshine
Raczkowanie

A więc tak... Zrezygnowałam z olejku Niestety włosy leciały niemiłosiernie więc jak najszybciej odstawiłam, niewiem czy dobrze czy xle zobaczymy... Na rzęsy i brwi nakładam juz 10 dzień i widze poprawe, zobiły się bardziej sprężyste, ciemniejsze, niewiem czy sie wydłuzyły czy nie może to tylko efekt przyciemnienia optycznie je wydłużył W każdym razie podoba mi się ten efekt. Na brwiach tez wszystko ładniutko

Kupiłam WAXa... Wczoraj pierwszy raz uzyłam i... O ZGROZO !!! Włosy leciały nawet podczas dnia bardziej niż zwykle, nie wspominając już o myciu głowy, Fakt faktem ładnie błyszczą i są miękkie w dotyku. No ale naczytałam sie juz o tym efekie ubocznym więc zaryzykuje dalszym stosowaniem , jakoś bardziej mu ufam niz olejkowi :P Skoro pomaga osobom po chemioterapii to może i mi pomoże. Będę uzywała w takich rozsądnych dawkach co 5 dni jeśli po miesiącu włosy nadal będą niemiłosiernie wypadać odstawie i zostane już na samym Vitapilu

Niewiem już czy pomaga mi szampon sunsilk z serii odnowa i pielęgnacja, ale z dystansem podchodze do skuteczności jego działania, napewno świetnie się sprawdza odżywka z olejkiem rycynowym Plantica V ! POLECAM !!!

Więc zyczę Wam kobietki wiele cierpliwości i burzy zdrowych włosków !
Pozdrawiam
Stary 2006-08-31, 09:14   #654
moonshine
Raczkowanie

OMG ile literówek -.- Wybaczcie !:P
Stary 2006-08-31, 09:17   #655
lea88
Zakorzenienie

nafiyqa - olejek nalozony na noc pewnie przyciemnia, bo trzymany jest b dlugo na glowie. 1-2 godz na pewno wystacza:P Ja trzymam 15-20 min i jest ok. Z odzywka olejku chyba nie ma sensu mieszac, bo i tak ja zaraz spluczesz i umyjesz wlosy. Zoltka osobiscie nie polecam, bo mi strasznie taka mieszanka placze wlosy . Ta maseczka po umyciu mysle, ze bedzie ok (ja tez stosuje potem odzywke do splukiwania i jest lepszy efekt). Powodzenia! Mam nadzieje, ze bedzie Ci sluzyc.
Stary 2006-08-31, 09:30   #656
nafiyqa
Zakorzenienie

Wiesz, chcialam olejek polaczyc z odzywka (wczesniej czytalam tutaj o tym), zeby troszke go rozcienczyc. W takim razie moze podgrzeje..? Bo podobno ciezko go rozprowadzic.. O wlasnie, jeszcze jedna rzecz! Jaka ilosc olejku jest wskazana do jednorazowego uzycia..?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 09:36   #657
lea88
Zakorzenienie

Teoretycznie mozesz tak zrobic- mi osobiscie szkoda marnowania odzywki. Jakos nie sadze, zeby olejek sie tak bardzo trudno nakladalo. Owszem jest bardzo tlusty, ale wystarczy wylac troche na rece i wetrzec we wlosy, zeby byly rownomiernie nim pokryte. Z reszta jak kupisz to zobaczysz jak bedzie ci latwiej. Ja np biore konce wlosow i leje moja mieszanke bezposrednio na nie (oczywiscie z umiarem) . Olejku naprawde nie potrzeba duzo, zeby zadzialal
Stary 2006-08-31, 10:02   #658
karolca
Zakorzenienie

a mnie ienteresuje ze niby jak, w jaki sposob olejek przyciemnia wlosy?!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2006-08-31, 12:16   #659
Taosi
Raczkowanie

GG do Taosi

No więc tak wszystko fajnie...nałożyłam sobie na rzęsy i brwi ten olejek, na włosy też.
Tylko się zastanawiam czym ja mam rano zmyć ten olejek z brwi i rzęs bo za nic on nie chce się zmyć, nawet mydłem

studentka Technolgii Żywności i Żywienia Człowieka

za dwa miesiące praca inżynierska i egzamin inżynierski
Taosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-31, 12:20   #660
żanetka91
Rozeznanie

GG do żanetka91

Cytat:
Napisane przez karolca
a mnie ienteresuje ze niby jak, w jaki sposob olejek przyciemnia wlosy?!
mysle ze tak samo jak rumianek rozjasnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości