Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 17:35   #631
Kasia.234
Rozeznanie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
O! A co się z nim dzieje? I tak głupio dopytam, co to jest ten PUL właściwie (wiem, że materiał "na górę" i na tym się moja wiedza kończy)
PUL pod wpływem wysokiej temperatury może sie rozwarstwić, zacznie przeciekać
PUL to tkanina poliestrowa z laminatem poliuretanowym, więcej tutaj http://www.dzieko.pl/ekodzieci/co-to-jest-ten-pul/ (to tylko tak strasznie brzmi )
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-07, 17:51   #632
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
można suszyć. PULa nie można.
Cytat:
PUL pod wpływem wysokiej temperatury może sie rozwarstwić, zacznie przeciekać
PUL to tkanina poliestrowa z laminatem poliuretanowym, więcej tutaj http://www.dzieko.pl/ekodzieci/co-to-jest-ten-pul/ (to tylko tak strasznie brzmi )
Dziękuję
To teraz tylko muszę się zorientować co z moich zbiorów pokryte jest PULem
Na razie tylko raz suszyłam na grzejniku, więc chyba nie zaszkodziłam im za bardzo.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 16:35   #633
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
A ja od jakiegoś czasu jestem posiadaczką otulacza z pula bawełnianego z nappime, super sprawa! Polecam. Prawdziwy pul bawełniany, nie żaden pul poliestrowy obszyty bawełną. I fason tez bardzo fajny. Nie robi duzej pupy jak wełna. Obecnie to moj najulubieńszy otulacz.

Podobnie jak kieszonka z pula bawełnianego super! Zaluje, ze nie kupiłam właśnie takich pieluszek na wakacje

Za to rozczarowałam sie nieco pieluszka issy bear. Jest ogromna, wejscie na wkładki jest z przodu pieluszki i to zapinane na rzep - trzeba uwazac zeby nie podrapac brzuszka. No i nie zawsze wytrzymuje noc
ja nappime bardzo lubię, super się układają od samego początku, a teraz na moim grubasku wyglądają coraz lepiej tylko tej bawełny się obawiam, że właśnie może przeciekać, ale może na przyszłe lato sobie sprawimy

Byłam bardzo zadowolona z tej issy bear którą mamy, ale... jakoś tak zniechęciłam się, faktycznie po paru praniach i po nocce wydaje mi się sztywna - w sumie może nie powinnam używać jej na noc, bo to wersja dzienna, ale póki co nam starczała, a na dzień takich nie potrzebuję wolę miękkie formowanki albo tetrę. I faktycznie przesiąka na górze przy napach

biankaa, gdybyś chciała, mogę Ci ją przesłać do przetestowania, bo póki co nie mam ochoty jej używać

Cena wełniaków faktycznie zaporowa :/ póki co tylko jeży franiszkowych używamy z wełniaków, są ok, ale nie pieję z zachwytu, na razie wolę jednak pule...

Też kupuję monkey snuggles i mam nadzieję, że spełnią oczekiwania

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
velluto - otulacz czy kieszonka?

Ja musze kupiec jakies kieszonki na noc, bo pielucha plus otulacz na noc juz sie nie sprawdza, Młody sie wierci wszystko przelane albo gorzej

A własnie co polecacie na noc?

A kikko tez polecam!!!! Ja na to kłade wkłądki mam sucho i Młody nie czuje wilgoci.
jakiś czas temu kupiłam petit dessous formowankę nocną i jest wg mnie bardzo chłonna, tylko oczywiście długo schnie... teraz będę testować cushie tushies

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 08:31   #634
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Co do wełniaków to ja używać niestety nie będę ponieważ mam uczulenie na lanolinę (a ściślej na nikiel, który jest w jej składzie). Zastanawiam sie co wobec tego na lato i tak się zastanawiam czy ten pul bawełniany byłby dobry.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 16:47   #635
Jezzebel
Raczkowanie

My już jesteśmy po wstępnych testach otulacza bawełnianego nappime i jest rewelacyjny, wcale nie nasiąka, jak się obawiałam, a nawet mam wrażenie, że wytrzymuje dłużej niż pulowy poliestrowy otulacz od babyetty - ten drugi ma lamówkę pul, która ma niby tak super chronić, a nam wilgoć na ubranko właśnie przez nią przechodzi na górze z przodu (może u dziewczynek nie ma takiego problemu).

Aha i wypróbowałam patent z włożeniem wkładów z issy bear do innej pieluszki (do chińskiej Happy Flute konkretnie) i wytrzymało całą noc! Dzięki Kasia!
Poza tym u Igora dziąsła na górne jedynki mocno rozpulchnione, więc może w końcu niedługo ujrzą światło dzienne i będzie trochę spokojniej... na jakiś czas

Edytowane przez Jezzebel
Czas edycji: 2011-10-09 o 16:50
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-10, 13:41   #636
dorwos
Raczkowanie

hej,

dziewczyny poradzcie mi proszę co mam wybrac (kupic) na moja pierwsza wyprawke wielorazową, bo sie troche zaczynam gubic

dzidziaka spodziewamy sie po koniec listopada (wiec czas już trochę nagli),

nastawiłam się na pieluchowanie wielorazowe od samego początku (mam nadzieje ze ten zapał mi szybko nie minie) i zdecydowałam się na sam początek na otulacze + tetra/ muslina/ prefoldy + ewentualnie wklad z mikropolaru / bambusa- pytanie ile mogę z niemowlakiem na takim zestawie pojechać? i
ile mam czego kupic? narazie mam 6 muslin (dokupie jeszcze 6)
12 tetry lux/ premium
i chce zamowic 6 prefoldów
i czy jest to dobry wybór w sensie ilosciowym, czy nie bedzie mi nic przeciekalo?

co do otulaczy to mam mały dylemat: wiem, ze potrzebuje ich minimum 5 i zdecydowałam się, że nie kupie wszystkich jednej firmy tylko poprobuje rozne
- zakupione narazie mam tylko 2 w rozmiarze one size- naszej rodzimej szyjącej matki polki, wykonane z pula poliestrowego
- i pytanie do Was jakie inne mam wybrac? czy jak wybiore z pula bawelnianego to czy mi przemokną? chciałabym dokonac dobrego - mozliwie najlepszego wyboru by moc pozniej korzystac z otulaczy

myslalam jeszcze nad tym czy nie kupic 2 kieszonek albo 2 formowanek, tylko czy przy niemowlaku sie to oplaca?

z gory dzieki za dobre rady

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Jezzebel Pokaż wiadomość
My już jesteśmy po wstępnych testach otulacza bawełnianego nappime i jest rewelacyjny, wcale nie nasiąka, jak się obawiałam, a nawet mam wrażenie, że wytrzymuje dłużej niż pulowy poliestrowy otulacz od babyetty - ten drugi ma lamówkę pul, która ma niby tak super chronić, a nam wilgoć na ubranko właśnie przez nią przechodzi na górze z przodu (może u dziewczynek nie ma takiego problemu).

Aha i wypróbowałam patent z włożeniem wkładów z issy bear do innej pieluszki (do chińskiej Happy Flute konkretnie) i wytrzymało całą noc! Dzięki Kasia!
Poza tym u Igora dziąsła na górne jedynki mocno rozpulchnione, więc może w końcu niedługo ujrzą światło dzienne i będzie trochę spokojniej... na jakiś czas

hej,
a tego otulacza z nappime uzywalas na noc?
a masz moze albo zamierzasz zakupic otulacz od eko_mamy?
Stary 2011-10-12, 22:24   #637
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorwos Pokaż wiadomość

co do otulaczy to mam mały dylemat: wiem, ze potrzebuje ich minimum 5 i zdecydowałam się, że nie kupie wszystkich jednej firmy tylko poprobuje rozne
- zakupione narazie mam tylko 2 w rozmiarze one size- naszej rodzimej szyjącej matki polki, wykonane z pula poliestrowego
- i pytanie do Was jakie inne mam wybrac? czy jak wybiore z pula bawelnianego to czy mi przemokną? chciałabym dokonac dobrego - mozliwie najlepszego wyboru by moc pozniej korzystac z otulaczy
ja kupiłabym jeszcze jeden pulowy, ale rozmiarowy (ewentualnie tak polecanego wszędzie flipa)
i dwa różne wełniane (ale otulacze, nie gatki)

pula bawełnianego (albo obszytego bawełną) nie bierz, bo będzie przemakać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 15:09   #638
dorwos
Raczkowanie

Cytat:
ja kupiłabym jeszcze jeden pulowy, ale rozmiarowy (ewentualnie tak polecanego wszędzie flipa)
i dwa różne wełniane (ale otulacze, nie gatki)

pula bawełnianego (albo obszytego bawełną) nie bierz, bo będzie przemakać

kurka blaszka - zamowiłam juz u eko-mamy 2 otulacze z bawełny - no nic bede miala jak coś na dzien, jak cos to wloze dodatkowy wkład z mikropolarka, albo kieszonke, moze w dzien nie bedzie przy noworodku przeciekac, gorzej bedzie juz pozniej, ale mysle ze na dzien sie nadaja co?

mam zamiar jeszcze dokupic jeden rozmiarowy pulowy, albo Imse Vimse albo wlasnie Flipa - jeszcze sie zastanawiam

a welniane to jakie? i czemu? mogłabys uzasadnic? ja wlasnie myslalam o gadkach Storcherkinder ale to pozniej myslalam kupic.

Myslisz, że taki zestaw na poczatek przy noworodku starczy?
w co sie pózniej zaopatrzyc? myslalam o kieszonkach Charlie Banana, myslisz ze byl by to dobry wybor? jakos formowanki mnie nie przekonuja (narazie)...
Stary 2011-10-13, 20:22   #639
Kasia.234
Rozeznanie

jak się otulacze nie sprawdzą to zawsze możesz odsprzedać

a wełnę polecam, ja bardzo lubię, chociaż też się długo przekonywałam
miałam gatki właśnie na początek, tylko my zaczynalismy z nimi jak synek miał kilka miesięcy. Dla noworodka polecam jednak otulacz, gatki dla dziecka większego, mobilnego już.
Wełna jest świetna, ale trzeba sprawdzić, czy nie uczuli dziecka, bo i tak się zdarza. Jest materiałem naturalnym (w przeciwieństwie do pula), niektórym bardziej odpowiada. Ale to musisz sama spróbować i stwierdzić. Tylko wełniane otulacze stosuje sie z formowankami albo samymi wkładkami czy tetrą. Nie wiem, na ile u noworodka sprawdzi się formowanka, bo wydaje mi się, że może robić za dużą pupę i dziecku będzie mało wygodnie. Ale już tetra i wełna ok wg mnie.
Kieszonki pul ok, na wyjścia np czy nawet po domu.
Stary 2011-10-14, 09:27   #640
dorwos
Raczkowanie

Cytat:
jak się otulacze nie sprawdzą to zawsze możesz odsprzedać

a wełnę polecam, ja bardzo lubię, chociaż też się długo przekonywałam
miałam gatki właśnie na początek, tylko my zaczynalismy z nimi jak synek miał kilka miesięcy. Dla noworodka polecam jednak otulacz, gatki dla dziecka większego, mobilnego już.
Wełna jest świetna, ale trzeba sprawdzić, czy nie uczuli dziecka, bo i tak się zdarza. Jest materiałem naturalnym (w przeciwieństwie do pula), niektórym bardziej odpowiada. Ale to musisz sama spróbować i stwierdzić. Tylko wełniane otulacze stosuje sie z formowankami albo samymi wkładkami czy tetrą. Nie wiem, na ile u noworodka sprawdzi się formowanka, bo wydaje mi się, że może robić za dużą pupę i dziecku będzie mało wygodnie. Ale już tetra i wełna ok wg mnie.
Kieszonki pul ok, na wyjścia np czy nawet po domu.
tez tak myślę, że jak się nie sprawdzi to sprzedam
dzięki wielkie za porady napewno wypróbuje otulacz z wełny a może masz już jakiś przetestowany i godny polecenia? a czy wełna nie przecieka? czytałam coś, że z wełnianymi otulaczami/gadkami trzeba raz na jakiś czas przeprowadzać kurację z lanoliną, mam nadzieję, że to tylko tak strasznie brzmi i nie ma z tym większych problemów
Stary 2011-10-14, 09:58   #641
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
tez tak myślę, że jak się nie sprawdzi to sprzedam
dzięki wielkie za porady napewno wypróbuje otulacz z wełny a może masz już jakiś przetestowany i godny polecenia? a czy wełna nie przecieka? czytałam coś, że z wełnianymi otulaczami/gadkami trzeba raz na jakiś czas przeprowadzać kurację z lanoliną, mam nadzieję, że to tylko tak strasznie brzmi i nie ma z tym większych problemów
ja mam gacie wełniane storchenkinder, moje ulubione no ale to dla nieco większego dziecka
z otulaczy mam tylko jeden - babybeehinds, używam już od dłuższego czasu, ale coś nie mogę dopasować do szczupłych nóżek mojego synka i zdarza się po nocy, że w pachwinie przecieka/moczy piżamke
poczytaj opinie, ale wg mnie ważne jest odpowiednie dopasowanie, czyli otulacz rozmiarowy przede wszystkim a nie one size

a co do prania - wełny nie pierzesz po każdym użyciu, wystarczy ją wywietrzyć, pierze sie średnio co 10 dni (ale to jeszcze zależy, jak intensywnie używasz i czy po drodze nie ma wpadek kupowych) Średnio raz w miesiącu robisz kuracje lanolinową, co ma zapewnić nieprzemakalność otulacza. Kurację możesz kupić gotową albo zrobić samemu (ja mam gotową, za leniwa jestem ), popraniu otulacz moczysz w roztworze lanoliny przez kilka godzin, potem płuczesz, odciskasz i czekasz, aż wyschnie (co trwa nawet i 2 dni niestety)
Stary 2011-10-17, 14:25   #642
dorwos
Raczkowanie

Cytat:
ja mam gacie wełniane storchenkinder, moje ulubione no ale to dla nieco większego dziecka
z otulaczy mam tylko jeden - babybeehinds, używam już od dłuższego czasu, ale coś nie mogę dopasować do szczupłych nóżek mojego synka i zdarza się po nocy, że w pachwinie przecieka/moczy piżamke
poczytaj opinie, ale wg mnie ważne jest odpowiednie dopasowanie, czyli otulacz rozmiarowy przede wszystkim a nie one size

a co do prania - wełny nie pierzesz po każdym użyciu, wystarczy ją wywietrzyć, pierze sie średnio co 10 dni (ale to jeszcze zależy, jak intensywnie używasz i czy po drodze nie ma wpadek kupowych) Średnio raz w miesiącu robisz kuracje lanolinową, co ma zapewnić nieprzemakalność otulacza. Kurację możesz kupić gotową albo zrobić samemu (ja mam gotową, za leniwa jestem ), popraniu otulacz moczysz w roztworze lanoliny przez kilka godzin, potem płuczesz, odciskasz i czekasz, aż wyschnie (co trwa nawet i 2 dni niestety)

dzieki wielkie za rady
Stary 2011-10-20, 15:25   #643
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Benek się wykluł 13.09, dość mały, bo 53 cm i 3 220 g. One sizy będą więc na zaś

A ten welurek bambusowy to jak wygląda?

Czy ktoś miał do czynienia z wkładkami bambusowo-węglowymi?
.
Gratulacje! A Benek nie taki mały - ja urodziłam Tomka 53 cm i 3030 g i po 3 tygodniach śmigał w kieszonkach one size

Welurek mambusowy to takie żółtobrązowe mokre coś. Trudno opisać A o wkłady bambusowo-węglowe sama pytałam, ale niczego się nie dowiedziałam.
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Zamowilam na probe jakies dwie tanie pieluszki i wklady i pieluszke TotsBots (moj facet - czapke kupilas? ).
Ojj tylko nie przejedź się na tanich pieluszkach - jak się trzyma takiego powiedzmy bumgeniusa i obok jakieś 'happy flute' czy 'naughty baby', to na pierwszy rzut oka jest różnica.
Cytat:
Podobnie jak kieszonka z pula bawełnianego super! Zaluje, ze nie kupiłam właśnie takich pieluszek na wakacje
Ja mam 3 z nappime i wszystkie szybko ciekną. Trzeba pamiętać że jest akurat ta pieluszka, bo wszystko zasikane. Oczywiście wkładam dodatkową mikrofibrę, bo oryginalny wkład jest chyba dobry tylko dla noworodka, już przy 2-miesięczniaku wymiękał. Teraz moja mama musiała trochę zostać z małym i musiałam jej przekazać ostrzeżenia, niewygodne to jest, a wzory pula bawełnianego niestety najładniejsze. Dlatego też zrezygnowałam z zakupów u ekomamy, ostatnio były super pule, ale bawełniane.
Cytat:
Ta pieluszka ma napy i narazie ciezko sie zapinaja - jak wy sobie radzicie z ruszajacym sie, niecierpliwym dzieckiem?
Moje dziecko chyba aż tak nie ucieka... przecież one nie mają dużego zasięgu a te napy to tak się ciężko wciska czy jak? U nas w pieluszkach czasem też się to zdarza, tzn. chyba tylko w nappime, raz nawet doszła nówka z jedną napką "lewą".
Cytat:
dziewczyny poradzcie mi proszę co mam wybrac (kupic) na moja pierwsza wyprawke wielorazową, bo sie troche zaczynam gubic
Ja mam wyłącznie kieszonki i jestem bardzo zadowolna, zużyłam dokladnie 2 duże paczki pampersów po porodzie i potem już żadnych jednorazówek.
Stary 2011-10-20, 19:30   #644
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość

Ja mam 3 z nappime i wszystkie szybko ciekną. Trzeba pamiętać że jest akurat ta pieluszka, bo wszystko zasikane. Oczywiście wkładam dodatkową mikrofibrę, bo oryginalny wkład jest chyba dobry tylko dla noworodka, już przy 2-miesięczniaku wymiękał. Teraz moja mama musiała trochę zostać z małym i musiałam jej przekazać ostrzeżenia, niewygodne to jest, a wzory pula bawełnianego niestety najładniejsze. Dlatego też zrezygnowałam z zakupów u ekomamy, ostatnio były super pule, ale bawełniane.
dziwne, co piszesz o tych pieluszkach
u nas się sprawdzają, mam oryginalne wkłady, używam już kilka miesięcy i stwierdzam, że są chłonne (może nie jakoś specjalnie mocno, ale też nie przeciekają)
Stary 2011-10-21, 07:29   #645
velluto
Zadomowienie

Cytat:
u nas się sprawdzają, mam oryginalne wkłady, używam już kilka miesięcy i stwierdzam, że są chłonne (może nie jakoś specjalnie mocno, ale też nie przeciekają)
zgadzam sie z Toba
Dla mnie nappime to najfajniejsze pieluszki handmade eko_mama ma śliczne wzory, ale te dodatkowe obszycia gumek wokół udek zdecydowanie nam nie pasują
Jako wkładów najczęściej używam perfoldów z pieluszkarni i przecieki zdarzaja sie wyjątkowo rzadko. Zdecydowanie częściej przecieki mamy w moich ukochanych IB SIO.
Dodam, że zmieniam pieluszkę po 1 siku

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 13:19   #646
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Zdecydowanie częściej przecieki mamy w moich ukochanych IB SIO.
u nas też było sporo przecieków w IB SIO
okazało się, że L były za duże na moją chudzinkę, a dokładniej za długie i odstawały w kroku, więc tam ciekło, kupiłam kilka w rozmiarze M i było o niebo lepiej (mój synek nawet w wieku 2 lat nosił M-ki)
Stary 2011-10-21, 21:11   #647
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Ojj tylko nie przejedź się na tanich pieluszkach - jak się trzyma takiego powiedzmy bumgeniusa i obok jakieś 'happy flute' czy 'naughty baby', to na pierwszy rzut oka jest różnica.
Nie chce wydawac zbyt wiele na pieluszki bo moze sie okazac, ze nic z tego nie wyjdzie.
Bumgenius i inne sa dosyc drogie i nie chcialabym zainwestowac mnostwa kasy w cos, co moze nie wypalic. Wiem, ze mozna kupic uzywki taniej, ale ta opcja odpada - nie do przeskoczenia dla mnie, tak mnie to obrzydza.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-21, 21:44   #648
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Nie chce wydawac zbyt wiele na pieluszki bo moze sie okazac, ze nic z tego nie wyjdzie.
Bumgenius i inne sa dosyc drogie i nie chcialabym zainwestowac mnostwa kasy w cos, co moze nie wypalic. Wiem, ze mozna kupic uzywki taniej, ale ta opcja odpada - nie do przeskoczenia dla mnie, tak mnie to obrzydza.
ja mam kilka tzw "tanich minkee", są np na allegro, nowe kosztują coś około 35 zł chyba (przynajmniej ja tyle płaciłam jakiś czas temu)
to ulubione pieluchy mojego synka, bo są zwierzaczki
w środku bambus, dziecko czuje mokro, mam po jednej cienkiej wkładce i jakoś sie na nich nie przejechałam, ja również bardzo je lubię
Stary 2011-10-25, 16:05   #649
prunelle
Wtajemniczenie

ja też mam dobre doświadczenia z tanimi pieluszkami, mamy krówkę minkee jakąś chińską i jest to jedna z naszych ulubionych pieluszek. Nigdy nie przeciekła, milutka i wygodna
i chyba nawet wolę od bumgeniusów, które niestety są na rzepy...

Stary 2011-10-27, 07:55   #650
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Masz ten wkład bawełna/frotte? Taki potrójny? Kurde on jest cieniutki, nie wiem czy po godzinie jak się u nas zmieni to da radę, ja go wsadzam jako mniejszy dodatek do mikrofibry:/ a wycieki przez pul bawełniany jak były tak są. Pul poliestrowy jest znacznie lepszy. Zastanawiam się też jak z wielkością pieluch, bo one są dość płytkie i wąskie, czy nappime rzeczywiście wystarczą do końca pieluchowania?

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Miałam na myśli to, że możesz zainwestować powiedzmy w dwie pieluszki za 35 zł i stwierdzić, że wielorazówki są kiepskie, a wydać raz koło 70 zł na rewelacyjną pieluszkę i się 'zarazić'. Ja proponowałabym chociaż po jednej wypróbować z tych droższych i tańszych, ja naprawdę widzę różnicę. Mój mąż też, a nie wie kompletnie która firma jest jaka i nie wie nic o różnicach w cenie; łapie za te droższe automatycznie. Jest wg mnie przepaść po pierwsze w wytrzymałości na przeciekanie, po drugie w odczuciu suchości no i po jakimś czasie prania też widać różnicę. Ja miałam ze cztery tańsze pieluszki i trzeba było za to kupić dwie lepsze, bo to żadna oszczędność - wyrzuciłam kasę w błoto.
Stary 2011-10-27, 08:34   #651
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się też jak z wielkością pieluch, bo one są dość płytkie i wąskie, czy nappime rzeczywiście wystarczą do końca pieluchowania?
Moja córka ma 17 miesięcy, wazy 10,5 kg - pieluszki zapinamy na przedostanie napy w pasie i wciaz zmniejszam ich "wysokość"

Bianka - gdzie zdjęcia otulacza wełnianego Leveybums?

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-27, 20:25   #652
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Masz ten wkład bawełna/frotte? Taki potrójny? Kurde on jest cieniutki, nie wiem czy po godzinie jak się u nas zmieni to da radę, ja go wsadzam jako mniejszy dodatek do mikrofibry:/ a wycieki przez pul bawełniany jak były tak są. Pul poliestrowy jest znacznie lepszy. Zastanawiam się też jak z wielkością pieluch, bo one są dość płytkie i wąskie, czy nappime rzeczywiście wystarczą do końca pieluchowania?
mam wkład bambusowy, duży i dopinany mały
ja tych pieluch używam od pół roku, na 14 kg są w sam raz, jest jeszcze zapas (ale moje dziecko szczupłe dość jest)
Stary 2011-10-28, 21:00   #653
biankaaa
Zadomowienie

Velluto, przepraszam, zupelnie zapomnialam o obiecanych fotkach. Przed chwilą wrzuciłam do klubu. Mając porównanie gatek i otulacza Loveybums to wolę jednak gatki. To mistrzostwo świata - w moim rankingu najlepszy produkt wielo Otulacz też jest super, materiał elastyczny, miekki i przewiewny, bardzo dobra regulacja w pasie, wielkość odpowiednia do kazdej formowanki, no i zalanolinowany trzyma jak ttzreba.

Ostatnio trochę uporządkowałam nas stosik. Po wielu probach i testach zbliżam się do swojego idealnego zestawu. Wszytskiego za dużo rzecz jasna, ale już wiem czego chce, a co mogę sobie odpuścić

I cóż, z naszych rodzimych handmade chyba najmniej lubie nappime. Do rozmiaru nic nie mam, one taki maja porpostu kroj ze wydaje sie maławe, ale leża ok. Natomiast nam tez przeciekały na wywijajacym sie welurku.
Bumgenius dla mnie jest takim uosobieniem porządnej pieluszki, ale bez wdzięku. Dobry materiał, dobre wykonanie, dobre rozwiązania - no ale jak dla mnie troche toporna w użyciu. Szeroka w kroku, z milionem nap - to mi nieco psuje radość z ubierania. No i nie lubimy polaru, a poza wersją organic, jest w każdym bumgeniusie. Mamy dwie wzorzyste - zachowałam z sentymentu bo to jedne z naszych pierwszych pieluszek.

Jaka była pierwsza pieluszka wielo jaką kupiłyście i czy nadal ją macie?

U nas IB SIO kolor czerwony. Nadal u nas i ma się świetnie. Mam do niej sentyment i pewnie zachowam na pamiątkę ))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 14:31   #654
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

U nas IB SIO kolor czerwony. Nadal u nas i ma się świetnie. Mam do niej sentyment i pewnie zachowam na pamiątkę ))
U nas chińskie Happy Flute, część odsprzedałam, ale kilka wciąż mamy i służą bardzo dobrze
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 18:34   #655
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

Dwie nowe formowanki i otulacz od Yetty i do tego dwie używane AIO też od niej. Formowanki i otulacz są u mnie do dzisiaj (to już ponad dwa lata), AIO dawno sprzedane.

(chociaż chyba kupiłam je jakoś jednocześnie z pieluchą AIO Kushiees, nową, która też juz dawno poszła dalej)
Stary 2011-11-24, 17:56   #656
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy!

Planuje zakup pieluszek wielorazowych Bambino Mio. W zestawie sa 3 otulacze i 12 pieluch. Mala ma teraz 5 mies. Na ile czasu wystarczy taki zestaw? 2 dni? A jesli chcialabym prac np co 3 dni to czy moge w taki otulacz wlozyc tetre albo cos innego? Bo nie moge znalezc pieluch do dokupienia. Same zestawy niestety.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:11   #657
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!

Planuje zakup pieluszek wielorazowych Bambino Mio. W zestawie sa 3 otulacze i 12 pieluch. Mala ma teraz 5 mies. Na ile czasu wystarczy taki zestaw? 2 dni? A jesli chcialabym prac np co 3 dni to czy moge w taki otulacz wlozyc tetre albo cos innego? Bo nie moge znalezc pieluch do dokupienia. Same zestawy niestety.
ja wkładam tetrę,a czasem takie ręczniki z ikea

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:37   #658
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ja wkładam tetrę,a czasem takie ręczniki z ikea
A jak wlozy sie tetre albo te reczniki, to nie trzeba za kazdym razem otulacza prac? Jak z chlonnoscia?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 19:30   #659
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
A jak wlozy sie tetre albo te reczniki, to nie trzeba za kazdym razem otulacza prac? Jak z chlonnoscia?
otulacz pierzesz jak się zabrudzi albo co około 4 zmiany pieluszki
chyba, że to bawełniany, to wtedy może przemoknąć
chłonność przy tetrze niewielka, ale też przy takim maluchu za dużo nie napakujesz w taki otulacz, żeby dziecko nie miało pupy za wysoko
możesz zawsze dokupić jakieś wkładki bambusowe czy konopne, czsem sklepy sprzedają takie jako dodatkowe wkładki, masz większą chłonność wtedy
Stary 2011-11-25, 09:17   #660
prunelle
Wtajemniczenie

a co do ilości pieluszek - 12 pieluch u mnie by na dwa dni nie starczyło, ale ja zmieniam praktycznie po każdym siku

a od niedawna sadzam Krzysia na nocnik i już nawet złapaliśmy pierwszą kupkę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości