![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
ech ale nadrabiania !
Kurcze ja też już mam zapasy, peelingu z Joanny nie używałam nigdy, ale zapoluje na niego ![]() Fajnie, że pojawił się ktoś kto używa Lusha, paranojo a szampony w kostach testowałaś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#633 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Co ty mówisz? Poważnie? A ile kosztują? Pakowane są po 3? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
paranoja
Tak powaznie. Też bylam zdziwiona. Są na szt. Troche mały wybór bo żel pod prysznic był tylko cukrowy i jakieś dwa inne neutral chyba i bez zapachowy. Szampony tez nie wszystkie. Cena 1 szt 29 zł a w aptekach czy sklepach naturalnych kosztują od 35-40 zł. Za szampon cena 19 zł, a ja zapłaciłam w sklepie naturalnym 29 ![]() Dezodoranty tez były po 19 zł.Maja też śrdki czystości eko. Podam firmę jak przypomnę sobie, ale nie wiem czy jest cruelty free. taki eko regał jest w selgrosie w Warszawie na połczyńskiej Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2011-05-12 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki za informację. Będę w Selgrosie w listopadzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Z mazideł do ust polecam błyszczyki Eveline. Tanie jak barszcz, mam od siostry kilka sztuk - wszystkie nawilżają usta, więc smaruję się nimi przez cały dzień. Trzymają się niezbyt długo (może z godzinę), ale trwałość nie jest cechą, której powinnyśmy oczekiwać po błyszczyku, prawdaż? Ponoć w Biedronce jest na nie aktualnie promocja. Polecam, Sorbeciak
![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-05-12 o 18:26 Powód: no bo zawsze coś skrewię podczas pisania i trza poprawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Kici kici miau miau
|
Linu, uzywam olejku pomaranczowego- szkoda tylko ze nie ma wiekszych pojemnosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Spróbuj użyć błyszczyka, którego skład jest oparty na wosku pszczelim - gwarantuję kilka godzin na ustach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znalazłam świetny poradnik, który ujawnia wszystkie powiązania między największymi potentatami w różnych dziedzinach, a poszanowaniem człowieka, zwierząt, związku z przemysłem zbrojeniowym i niszczeniem środowiska, na prawdę WARTO PRZECZYTAĆ, jest w formacie pdf, więc można go wydrukować
http://www.ekonsument.pl/materialy/p...bre_zakupy.pdf Dla wszystkich, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
Wosk pszczeli? Hmm, hmm - nie słyszałam jeszcze o tym.
Brokatowe, tanie błyszczyki to jednak nieporozumienie - drapie toto, drobinki są wielkie i nieprzyjemnie się nosi. Z Eveline mam same kremowe, nie zawierające brokatu - te polecam. Co do innych się nie wypowiadam. BalbinkaMadzia - oczywiście przeczytamy od deski do deski ![]()
![]() |
#642 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26890640]O wosku pszczelim nie słyszałaś???[/QUOTE]
Haha, dobre, dobre. Oczywiscie ze slyszala o wosku, pewnie chciala, jak ja, spytac o blyszczyki Z WOSKIEM. Mozesz podac pare nazw? ![]() Informuje, ze napisalam wyczerpujaca odpowiedz na Bezpiecznych Firmach w sprawie testow i dyrektywy UE - chyba znalazlam odpowiedz. Daj znac jak bys miala jeszcze jakies watpliwosci. Link do watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post26891858 Pozwole sobie sie jeszcze ustosunkowac do argumentu agatri, ze w sprawie testow chodzi tu o import i Twojej odpowedzie, ze przeciez L'Oreal ma swoje fabryki w Polsce. Troche mnie to rozsmieszylo, bo posiadanie fabryk gdziekolwiek nie wyklucza absolutnie importu wszystkich mozliwych skladnikow, robi tak tysiace firm na calym swiecie. Dla przykladu pozwole sobie podac baterie do samochodow teoretycznie spalajacych mniej i bardzie eko przyjaznych w USA. Nie wiem jak sie po polsku te baterie nazywaja, po angielsku bodajze lithium. Surowce wydobywane sa z Kanady, stamtad przesylane w celu obrobki do Chin (tansze koszty), z Chin do Japonii w celu obrobienia ich i nadania im formy baterii, z Japonii w formie baterii do USA, gdzie sa skladane samochody. Z latwiejszych przykladow masa firm kosmetycznych ma napisy na swoich kosmetykach: wyprodukowane w Chinach z importowanych z USA surowcow. Dziewczyny, nie dajcie sie oglupic, to ze cos wyglada na pierwszy rzut oka na oczywiste, nie znaczy, ze takim jest. ZAWSZE trzeba miec na uwadze szerszy kontekst oraz znajomosc tego jak dzialaja firmy i miedzynarodowy handel przy takich tematach. Na przyklad zawsze mnie zastanawia jak dziewczyny sobie wyobrazaja, ze takie przejecie firmy wyglada. No przeciez nie tak, ze jedna pani i dzie do drugiej pani (pani z L'Oreala do pani, na przyklad, z TBSu) i mowi: podoba mi sie Twoja firma, dam Ci za nia tyle a tyle, a Ty rob co chcesz i ja nawet nie chce pieniedzy, ktore dla mnie zarobisz. Zazwyczaj nastepuje to za pomoca wykupowania akcji i na czys takim zarabiaja zawsze akcjonariusze, przeciez inaczej byc nie moze. Dlatego mozliwe jest wykupienie firm w 95% - inna firma posiada 95% akcji, na ktorych zarabia, 5% akcji nalezy do bog wie kogo, moze nawet pracownikow. No i sprawa z nami, aktywistkami ma sie tez tak, ze jak sie chce kogos do czegokolwiek przekonywac, to niestety trzeba byc specem w tej dziedzinie, umiec wyjasnic watpliwosci, rozwiac panujace mity i miec zawsze gotowe argumenty. Samym argumentem, ze cos jest be, nigdzie sie nie dojdzie. Dlatego dziewczyny, czytajcie, poszerzajcie swoja wiedze, wam to wyjdzie na dobre, nauczycie sie pieknie argumentowac, a i ludzie moze zaczna na nas patrzec jak na osoby z glowa na karku i duza wiedza, a nie mocnym pyskiem i robieniem zamieszania o nic ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-13 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja używam akurat Burt's Bees z woskiem pszczelim (którego wy nie uznajecie), ale są tez inne marki, później poszukam konkretnych. Jeszcze chciałam powiedzieć coś odnośnie tytułu tego wątku i naszej wcześniejszej dyskusji - wątek ma w nazwie "cruelty free", zatem nie możecie zgłaszać jako perełki cruelty free kosmetyków, których składniki pochodzą z uboju zwierząt lub wiążą się z cierpieniem zwierząt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Naprawdę nie wiedziałam, że jest coś takiego jak wosk pszczeli... Ja miastowa od dziecka - to pewnie stąd moja prymitywna znajomość natury.
Cruelty-free to termin odnoszący się do produktów, których powstanie nie wiązało się z testami na zwierzach (czyt.: cierpieniem zwierząt). Nie używanie składników pochodzących np z uboju podchodzi pod termin wegańskie kosmetyki.
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26892483]Ta dziewczyna mówiła o imporcie kosmetyków, a nie składników.
Ja używam akurat Burt's Bees z woskiem pszczelim (którego wy nie uznajecie), ale są tez inne marki, później poszukam konkretnych. Jeszcze chciałam powiedzieć coś odnośnie tytułu tego wątku i naszej wcześniejszej dyskusji - wątek ma w nazwie "cruelty free", zatem nie możecie zgłaszać jako perełki cruelty free kosmetyków, których składniki pochodzą z uboju zwierząt lub wiążą się z cierpieniem zwierząt. [/QUOTE] wosk pszczeli chyba nie pochodzi z uboju zwierząt , chyba że sie mylę ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26892483]Ta dziewczyna mówiła o imporcie kosmetyków, a nie składników. [/QUOTE] chodziło mi o składniki co do kosmetyków przecież formuła może być testowana poza UE a tu produkowana więc dla mnie to różnicy nie robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
W sumie to żadnej różnicy nie robi. Importowany może być caluśki kosmetyk (którego można testować poza UE), a w |Polsce może być tylko pakowany (czyli Polska fabryka może tylko konkretne kosmetyki rozdzielać i na przykład produkować nalepki). Tak czy siak, miałaś rację, import może być używany też w takim celu, co by ładnie obejść przepisy (wiele firm tak robi na przykład ze względu na podatki, łatwiej im po prostu trzymać fabrykę produkującą część czegoś w jednym kraju, a inną część gdzieś indziej. Wszystko zależy od kosztów produkcji, podatków, kosztów siły roboczej i innych takich).
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup, a co będziesz sobie żałować :P Wczoraj zachęcona wybrałam się kupić ten peeling cukrowy, a że już nie był w promocji, wylądowałam w domu z peelingiem Eveline. Wypróbowałam na jednej ręce i już czuję, że chyba mi nie przypasuje. Zamówiłam antyperspiranty Kanion ![]() Edytowane przez Mahdab Czas edycji: 2011-05-13 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Kici kici miau miau
|
dziewczyny z znacie jakies produtky zwiazan typowo z higiena osobista? podpaski, tampony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY, PODPISUJCIE
![]() ![]() http://www.nocruelcosmetics.org/sign_up.php?lang=poland |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
Ja też poluję na peeling cukrowy z Perfecty ale w szafce czekają na mnie 3 peelingi z Joanny :/ Ostatnio mam skłonności do magazynowania kosmetyków
![]() BalbinkaMadzia, podpisane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Konto usunięte
|
Nie mówiłam o wosku pszczelim tylko o dyskusji, która się toczyła jakiś czas temu.
![]() Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-05-14 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26908143]Nie mówiłam o wosku pszczelim tylko o dyskusji, która się toczyła jakiś czas temu.
![]() [/QUOTE] No wybacz paranojo, ale skoro sama nie jesteś zainteresowana przyłączeniem się do grupy to jakim prawem próbujesz nam mówić jak tę grupę prowadzić? No to to jest już post - hit ![]() ![]()
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że @regretsareuseless podpisałaś, uważam, że to bardzo ważne!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BalbinkaMadzia Czas edycji: 2011-05-14 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-05-14 o 15:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaszalałam dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
BalbinkaMadzia, udostępniam to na swoim fb, może ktoś z moich znajomych zainteresuje się tematem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Kici kici miau miau
|
kurcze a mi sie zdawalo ze Bella testuje no ale moze cos pokrecilam
edit: no pokrecialm jednak ![]() Edytowane przez ranka Czas edycji: 2011-05-14 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.