![]() |
#631 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Wydaje mi się ze jest to kwestia przyzwyczajenie jeżeli mąż zaczoł by chodzić na nocki to pewnie bym sie przyzwyczaiłam ale juz długo nie spaliśmy osobno
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Z tego co wiem to co Cię nie zabije to cię wzmocni a wiem że ty jkesteś twarda
![]() |
![]() |
#633 |
BAN stały
|
Witajcie Mediona i wifey!
Przepraszam, ale roześmiałam się na słowa o teściowej przekonującej, że można spać 4 godziny żeby prasować. Ja rozumiem, że ktoś jest chirurgiem i nie spał w nocy, bo ratował ludzie życie. Ale ratowanie po nocach koszuli od pogniecenia jest komiczne. Też nam takie panie dla których ugotowanie zupy jest misją ich życia i młode i starsze. W sumie to mi ich trochę szkoda, bo to pewnie jakaś reakcja obronna, żeby nie czuć się niepotrzebną. Nie żebym miała coś do zup, bo są dobre, ale mam mnóstwo innych powodów dla których mogę czuć się wartościowa. Co do nieobecności męża, to powinnam być przyzwyczajona, bo mój pracuje za granicą. Co nie zmienia faktów, że mam z tego powodu postępującego doła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś mija 2 miesiące od naszego ślubu- tylko ja o tym pamiętam, bo mąż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ![]() ![]() megamag Jak często Twój mąż wraca? Siostra mojego męża jest w podobnej sytuacji- jej mąż pracuje zagranicą, pracuje przez miesiąc, a potem ma dwa tygodnie wolnego. Zarabia bardzo dobre pieniądze, ale najgorsze jest to, że mają niespełna roczną córeczkę. Można powiedzieć, że zupełnie go omija jej rozwój... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
u nas spanie bywa różnie bo raz meża nie mam przez 5 dni i wtedy mam łózko dla siebie i futra a jak jest maz to spiemy w 3 ( a raczej w 4 bo juz 10 tydz idzie ciąży),
zawsze jak zmieniamy opcję z 2na 3 lub z 3 na 2 to 1 noc sie męcze bo albo za mało miejsca albo nie mam sie do kogo przytulic bo kota ucieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio stwierdziłam, że jego obecność jest mi potrzebna do normalnego funkcjonowania - cieszył się bardzo. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też dzisiaj 2 miesiące ![]() Mój Mąż rano pojechał na szkolenie z pracy, wraca jutro... ![]() ![]() Rano wstałam, miałam jechać na miasto do nowego centrum handlowego i dowiedzieć się co z moim spotkaniem z Dyrektorem. I już się ubierałam telefon - dzwoni sekretarka i łączy mnie z kadrami. czyli nawet szanowny pan nie chciał ze mną się spotkać i porozmawiać i baba mi mówi, że po przeanalizowaniu sytuacji (długo ją analizowali, bo 1 podanie złożyłam ponad rok temu, a ostatnie w lutym) nie potrzebują pracownika, i że w przyszłości też narazie nie, bo mają całą kadrę. i wyślą pismo.... Szkoda mi już słów... ![]() Zaraz idę po jedzenie dla kota i do rodziców na obiad...ale tak mnie zaczyna głowa boleć od tego wszystiego, że szkoda gadać. Może dla Męża się uda, bo przeszedł 1 etap w pracy i we wtorek 2 go czeka... ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
Gotowanie sprawia mi wielką radość ale nie porównuję tego z misją ratowania świata
![]() Uwielbiam jak ktoś chwali moją kuchnie , ale osobiście wole z mężem robić coś innego ![]()
![]() |
#639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieszkamy ze sobą też od pół roku (od maja) i niestety ten stan mi wcale nie przechodzi... Dobrze, że rzadko nie wraca na noc, bo albo bym się przyzwyczaiła albo wykończyła ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do tesciowej to ja moja trzymam na duza odleglosc-2 tys km ![]() ale powiem wam,ze pomimo tego,ze tak rzadko ja widuje to i tak dostaje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#641 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co prawda na swoją nie mogę narzekać zbytnio, ale posiada pewne cechy, które mnie drażnią, ale tak naprawdę u każdego coś tam może przeszkadzać. Jednak muszę przyznać, że mam całkiem dobrze z nią.
![]() |
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ale dlugo nie pisalam :P rozmawiacie o spaniu bez mezusków, . . ja moge powiedziec, że nie umiem, podobnie jak Wy zasnac nie majac go pod bokiem. Wprawdzie zdarza sie to baaardzo rzadko. w zasadzie mieszkajac z nim juz prawie 2 lata to zdarzylo sie moze z 5 razy. ale jak go nie ma to sie krece,wierce i brakuje mi go. Czasem wiedzac nawet, że gada z kolega na podworku a ja w lozku nie moge zasnac ;p apropos gotowania - ja tez lubie gotowac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
BAN stały
|
Cytat:
Powiem szczerze, że jak ja nie miałam pracy to gorzej to znosiłam, siedziałam sama w mieszkaniu i nie było mi za wesoło, teraz jadę do pracy i dzień jakoś schodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że masz pracę, chociaż czas szybciej mija, ale przyznam, że Twój mąż jeszcze ma gorszy system pracy. Dwa, trzy miesiące z dala od domu to strasznie długo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Rozeznanie
|
dawno mnie tu nie było
![]() ![]() ![]() na szczęście mąż ma pracę w wymarzonych godzinach 7-15 więc mam go codziennie i weekendy dla nas. Dzisiaj akurat poszedł na imprezę z pracy, a ja pichcę w kuchni, bo jutro jedziemy do znajomych na nockę, oglądnąć płytkę z wesela, zdjęcia no i się spotkać ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
u nas też kiepsko z językiem i jakoś ciężko się zmotywować do nauki ![]() ja od początku tego roku zajęłam się rękodziełem, by jakoś czas zabić i trochę zarobić ![]() ![]() ![]() technik jest mnóstwo z pewnością każda znajdzie coś dla siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zupełnie nie mam pojęcia o takich rzeczach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
to link do bloga: http://krainafilcu.flog.pl/albumy
jest tam prawie wszystko co zrobiłam do tej pory (choć niektórych rzeczy nie zdążyłam nawet sfotografować) bo na allegro niewiele ![]() przez jakiś czas miałam linka w podpisie, ale teraz nawet przy wykasowaniu większości tego co mam obecnie i tak linka mi nie chce wkleić i pokazuje że za dużo znaków:/ a niektóre wizażanki mają takie obszerne podpisy...
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2011-11-18 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym podpisem to też miałam taki problem i niestety nie wiem od czego to zależy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Dorka ja od 4 lat robie biżuterie,ostatnio zaczełam robic kartki i zaproszenia ślubne i ozdoby świąteczne - muszę znów do tego wrócic by sobie doorbic bo teraz jest dobry okres do tego :0
popieram ze to super sprawa tylko czasochłonna... Dziewczyny moge was prosic o klikanie w baner w podpisie ? zeby sobie "dorobić" zaszczepiłam sie i biorę udział w wielu konkursach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Dorka fajne te rzeczy robisz- podobają mi się zwłaszcza te figurki aniołków, baranków, zajączków
![]() ![]() Margolka proszę bardzo- kliknęłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
no dobrych kilka godzin, ale wiesz jak to jest niby robię, ale między czasie zakupy, obiad ugotować, sprzątanie... mogłabym o wiele więcej ale jakoś czasu mi brak. Ale to mnie podtrzymuje na duchu, kiedy coś się sprzeda to czuje że warto i mam większą motywację do robienia kolejnych rzeczy
![]() |
![]() |
#654 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tesknie za rodzina i za PL,ale oni przylatuja tutaj,ja latam tam i jakos leci.Widujemy sie kilka razy w roku.A do tego jak skoncze studia to nawet jesli dostane minimalna place w swoim zawodzie to bedzie mnie stac,zeby nawet co weekend latac.
![]() |
![]() |
#655 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super sprawa... ![]() ![]() ![]() ![]() A ja mam jakiś gorszy dzień...Nie wiem czemu ale mój Mąż mnie drażni, denerwuje mnie swoim zachowaniem, i aż nie chce mi się do niego odzywać. Po prostu chodzi mi o brak romantyzmu. Wieczorem zamiast miłego wieczoru to mój Maż leży przed tv, je, i najlepiej jakbym wcale się do Niego nie odzywała. Teraz tak samo. Rano zaczęłam się do Niego przytulać, to usłyszałam, że On jeszcze śpi. Zrobiłam sobie kawę i poszłam do drugiego pokoju ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Wczoraj z mężem stuknęło nam 5 miesięcy po ślubu i postanowiłam dołączyć w końcu do wątku ![]() Miłej soboty życzę wszystkim żonkom ![]() Dorka fajne rzeczy robisz ![]() Morenica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Cytat:
![]() ![]() co do humoru to też tak ostatnio mam, ale pewnie to z braku pracy. Wiecznie jestem wkurzona i bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi. Niestety faceci są bardzo mało domyślni i trzeba im czasami po prostu powiedzieć czego się chce bo tak możemy się nie doczekać. Ale wiadomo że fajnie by było jakby mąż od czasu do czasu sam wpadł na jakiś pomysł.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez 8 lat uczyłam się niemieckiego, gdybym chciała to wiem, że bym go opanowała, ale po prostu lenistwo wygrało ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie mój mąż też dziś wkurzył. Wczoraj się umówiliśmy, że dziś posprzątamy łazienki- on kibelek, ja łazienkę z wanną. I co? Oczywiście, jak to on wstał, zjadł śniadanie i usiadł na komputerze. Potem obiad zrobiłam, no to zjadł, chwilę poleżał, w końcu musiał wstawać i jechać do pracy. I tak jest ciągle. Wiem, że on pracuje, ale kurdę, sytuacja się zmieniła i też powinien coś zrobić. Ostatnio miał skręconą nogę, więc mu darowałam te sprzątanie, ale teraz to już w ogóle się odzwyczaił i myśli, że wszystko ja będę robić. Zapowiedziałam więc mu, że tego kibla na pewno nie sprzątnę- będzie czekał specjalnie na niego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.