Żony 2011 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 20:39   #631
Mediona
Zadomowienie

Dot.: Żony 2011 :)

Wydaje mi się ze jest to kwestia przyzwyczajenie jeżeli mąż zaczoł by chodzić na nocki to pewnie bym sie przyzwyczaiłam ale juz długo nie spaliśmy osobno

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Jakbym słyszała moją teściową. Kiedy od Nas wyjeżdzała to powiedziała do G. Synu trzymajcie porządek w domu. Poczułam w tych słowach jakaś dziwną aluzję. na szczęście mieszka od Nas około 100 km więc rzadko przyjeżdza

Odkąd nie mieszkam z Mamą, też mam lepszy kontakt. nie widzimy się tak często, dzwonimy do siebie codziennie i nie ma kłótni przez to. Nasze relacje się polepszyły

U mnie za oknem śliczna słoneczna pogoda. Mąż dzwonił, że prowizję wypłacą pod koniec miesiąca dopiero. Super a kasa już Nam się kończy
Ja dzwoniłam do Dyrektora placówki gdzie chcę pracować, oczywiście Go nie było i sekretarka ma dzwonić do mnie i powiedzieć kiedy i czy w ogóle będzie miał czas na rozmowę ze mną
Morenica pewnie bedzie dobrze zawsze sobie jakoś dawałaś rade nie daj sie
Z tego co wiem to co Cię nie zabije to cię wzmocni
a wiem że ty jkesteś twarda
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 06:49   #632
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość

Niunia jak sie czuje twoja dzidzia
rośnie
jutro idziemy na wizytę i liczę na usg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 09:12   #633
megamag
BAN stały

Witajcie Mediona i wifey!

Przepraszam, ale roześmiałam się na słowa o teściowej przekonującej, że można spać 4 godziny żeby prasować. Ja rozumiem, że ktoś jest chirurgiem i nie spał w nocy, bo ratował ludzie życie. Ale ratowanie po nocach koszuli od pogniecenia jest komiczne. Też nam takie panie dla których ugotowanie zupy jest misją ich życia i młode i starsze. W sumie to mi ich trochę szkoda, bo to pewnie jakaś reakcja obronna, żeby nie czuć się niepotrzebną. Nie żebym miała coś do zup, bo są dobre, ale mam mnóstwo innych powodów dla których mogę czuć się wartościowa.

Co do nieobecności męża, to powinnam być przyzwyczajona, bo mój pracuje za granicą. Co nie zmienia faktów, że mam z tego powodu postępującego doła.

megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 09:37   #634
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wifey Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie mozna sie dolaczyc?Ja w niedziele bede miala juz 3 miesiace po
Witaj

Dziś mija 2 miesiące od naszego ślubu- tylko ja o tym pamiętam, bo mąż nie zwraca uwagi na takie rzeczy Dopiero i już 2 miesiące...

megamag Jak często Twój mąż wraca? Siostra mojego męża jest w podobnej sytuacji- jej mąż pracuje zagranicą, pracuje przez miesiąc, a potem ma dwa tygodnie wolnego. Zarabia bardzo dobre pieniądze, ale najgorsze jest to, że mają niespełna roczną córeczkę. Można powiedzieć, że zupełnie go omija jej rozwój...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 10:01   #635
diablica071086
Zadomowienie

u nas spanie bywa różnie bo raz meża nie mam przez 5 dni i wtedy mam łózko dla siebie i futra a jak jest maz to spiemy w 3 ( a raczej w 4 bo juz 10 tydz idzie ciąży),
zawsze jak zmieniamy opcję z 2na 3 lub z 3 na 2 to 1 noc sie męcze bo albo za mało miejsca albo nie mam sie do kogo przytulic bo kota ucieka
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 10:27   #636
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale roześmiałam się na słowa o teściowej przekonującej, że można spać 4 godziny żeby prasować. Ja rozumiem, że ktoś jest chirurgiem i nie spał w nocy, bo ratował ludzie życie. Ale ratowanie po nocach koszuli od pogniecenia jest komiczne. Też nam takie panie dla których ugotowanie zupy jest misją ich życia i młode i starsze. W sumie to mi ich trochę szkoda, bo to pewnie jakaś reakcja obronna, żeby nie czuć się niepotrzebną. Nie żebym miała coś do zup, bo są dobre, ale mam mnóstwo innych powodów dla których mogę czuć się wartościowa.
Ja też Na szczęście mąż uważa zachowanie mamy za chore. Ona jest pedantką, choć teraz już trochę mniej.
Cytat:
Co do nieobecności męża, to powinnam być przyzwyczajona, bo mój pracuje za granicą. Co nie zmienia faktów, że mam z tego powodu postępującego doła.
Ja bym chyba ryczała cały czas. I tak mam doła, że go pare dni nie ma, a co dopiero gdyby za granica pracował.
Ostatnio stwierdziłam, że jego obecność jest mi potrzebna do normalnego funkcjonowania - cieszył się bardzo. W sumie ja też się cieszę, że po 8latach nadal za nim tęsknię, jestem zazdrosna i kocham go bardziej niż wcześniej.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 10:56   #637
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
No i wkońcu ja zostałam Żonką 2011 w tą sobotę
Mam nadzieje ze mnie przygarniecie
Witaj Kochana

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Hej, napisz cos o sobie

Dziewczyny, czy Wy też macie problemy ze snem jak TŻ nie ma w domu? Ostatnio praktycznie męża nie widuje, a noce to już w ogóle tragedia. Nie dość, że bardzo tęsknię to spać nie mogę przez to wszystko.
Ja nie umiem zasnąć kiedy TZ nie ma obok mnie. Odkąd mieszkamy razem (czyli tak pół roku) to dzisiaj będzie pierwsza noc kiedy Go nie będzie, bo tak zawsze wracał na noc, ale i tak nie spałam kiedy nie przyszedł. niby zasnęłam z kotem, ale zaraz wstawałam, chodziłam, budziłam się. i nie wiem jak dzisiaj zasnę

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witaj

Dziś mija 2 miesiące od naszego ślubu- tylko ja o tym pamiętam, bo mąż nie zwraca uwagi na takie rzeczy Dopiero i już 2 miesiące...
.

U mnie też dzisiaj 2 miesiące

Mój Mąż rano pojechał na szkolenie z pracy, wraca jutro... pewnie będzie wesoło tam... A ja już za Nim tęsknię.
Rano wstałam, miałam jechać na miasto do nowego centrum handlowego i dowiedzieć się co z moim spotkaniem z Dyrektorem. I już się ubierałam telefon - dzwoni sekretarka i łączy mnie z kadrami. czyli nawet szanowny pan nie chciał ze mną się spotkać i porozmawiać i baba mi mówi, że po przeanalizowaniu sytuacji (długo ją analizowali, bo 1 podanie złożyłam ponad rok temu, a ostatnie w lutym) nie potrzebują pracownika, i że w przyszłości też narazie nie, bo mają całą kadrę. i wyślą pismo....
Szkoda mi już słów...

Zaraz idę po jedzenie dla kota i do rodziców na obiad...ale tak mnie zaczyna głowa boleć od tego wszystiego, że szkoda gadać. Może dla Męża się uda, bo przeszedł 1 etap w pracy i we wtorek 2 go czeka...

Miłego dnia
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 15:24   #638
Mediona
Zadomowienie

Gotowanie sprawia mi wielką radość ale nie porównuję tego z misją ratowania świata
Uwielbiam jak ktoś chwali moją kuchnie , ale osobiście wole z mężem robić coś innego
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 18:02   #639
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie umiem zasnąć kiedy TZ nie ma obok mnie. Odkąd mieszkamy razem (czyli tak pół roku) to dzisiaj będzie pierwsza noc kiedy Go nie będzie, bo tak zawsze wracał na noc, ale i tak nie spałam kiedy nie przyszedł. niby zasnęłam z kotem, ale zaraz wstawałam, chodziłam, budziłam się. i nie wiem jak dzisiaj zasnę
Pewnie więc będziesz się dzisiaj męczyć przez całą noc
My mieszkamy ze sobą też od pół roku (od maja) i niestety ten stan mi wcale nie przechodzi... Dobrze, że rzadko nie wraca na noc, bo albo bym się przyzwyczaiła albo wykończyła

Cytat:
Rano wstałam, miałam jechać na miasto do nowego centrum handlowego i dowiedzieć się co z moim spotkaniem z Dyrektorem. I już się ubierałam telefon - dzwoni sekretarka i łączy mnie z kadrami. czyli nawet szanowny pan nie chciał ze mną się spotkać i porozmawiać i baba mi mówi, że po przeanalizowaniu sytuacji (długo ją analizowali, bo 1 podanie złożyłam ponad rok temu, a ostatnie w lutym) nie potrzebują pracownika, i że w przyszłości też narazie nie, bo mają całą kadrę. i wyślą pismo....
Szkoda mi już słów...
I znowu nadzieja odebrana... Przykro mi...

Dominika

Alicja
Stary 2011-11-17, 19:03   #640
wifey
Przyczajenie

Cytat:
Witaj Kochana
Mam ten sam problem,my juz mieszkamy ze soba 4 lata i do teraz jesli jego nie ma to spie moze ze 3 godziny w nocy,ale to jest bardzo slaby sen,na wszystkie dzwieki reaguje,co chwile sie budze,wiec do d takie 3 godziny

A co do tesciowej to ja moja trzymam na duza odleglosc-2 tys km

ale powiem wam,ze pomimo tego,ze tak rzadko ja widuje to i tak dostaje caly czas
Stary 2011-11-18, 08:03   #641
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój mąż (wtedy jeszcze chłopak) też kiedyś pracował za granicą i trwało to prawie rok, zanim do niego dojechałam i pamiętam, jak na początku było strasznie ciężko. Często płakałam, chodziłam przybita. Widywaliśmy się raz na około 2 m-ce. Mimo, że do wszystkiego można się przyzwyczaić i później już było nam lżej to i tak nie jest to komfortowa sytuacja. Niestety czasy, w jakich żyjemy zmuszają do podejmowania takich decyzji. Coś za coś...
Cytat:
Gotowanie sprawia mi wielką radość ale nie porównuję tego z misją ratowania świata
Uwielbiam jak ktoś chwali moją kuchnie , ale osobiście wole z mężem robić coś innego
Ja również bardzo lubię gotować, a jeszcze bardziej jak mąż robi to ze mną. Jestem z siebie dumna, że nauczyłam go radzić sobie w kuchni i widzę, że sprawia mu to również przyjemność.
Cytat:
A co do tesciowej to ja moja trzymam na duza odleglosc-2 tys km

ale powiem wam,ze pomimo tego,ze tak rzadko ja widuje to i tak dostaje caly czas
A ludzie się dziwią, skąd te dowcipy o teściowych...
Co prawda na swoją nie mogę narzekać zbytnio, ale posiada pewne cechy, które mnie drażnią, ale tak naprawdę u każdego coś tam może przeszkadzać. Jednak muszę przyznać, że mam całkiem dobrze z nią.
Stary 2011-11-18, 08:22   #642
magbes
Zadomowienie

Dzien dobry
ale dlugo nie pisalam :P
rozmawiacie o spaniu bez mezusków, . . ja moge powiedziec, że nie umiem, podobnie jak Wy zasnac nie majac go pod bokiem. Wprawdzie zdarza sie to baaardzo rzadko. w zasadzie mieszkajac z nim juz prawie 2 lata to zdarzylo sie moze z 5 razy. ale jak go nie ma to sie krece,wierce i brakuje mi go. Czasem wiedzac nawet, że gada z kolega na podworku a ja w lozku nie moge zasnac ;p
apropos gotowania - ja tez lubie gotowac i lubie urozmaicenia rozne w kuchni i kombinowanie :P wczoraj wymyslilam pysznosciowy sos miesno-pieczarkowy :P (prosty ale robilam na oko i z glowy - co wyjdzie to wyjdzie, a wyszlo doooobre )
magbes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 08:53   #643
megamag
BAN stały

Cytat:
megamag Jak często Twój mąż wraca? Siostra mojego męża jest w podobnej sytuacji- jej mąż pracuje zagranicą, pracuje przez miesiąc, a potem ma dwa tygodnie wolnego. Zarabia bardzo dobre pieniądze, ale najgorsze jest to, że mają niespełna roczną córeczkę. Można powiedzieć, że zupełnie go omija jej rozwój...
U nas też miał być taki system, ale firma ma dużo zamówień i wyjazdy się przedłużają, ostatnio nie było go prawie 3 miesiące, co prawda dostał po tym cały miesiąc wolnego... Teraz drugi miesiąc go już nie ma, ale za tydzień albo dwa powinien wrócić. Ja sobie nawet nie wyobrażam dziecka w takiej sytuacji, nawet z takich czysto praktycznych powodów, rodzice daleko i nie miał by kto mi nawet pójść po zakupy, albo zająć się dzieckiem żebym ja coś mogła załatwić, że szpitala bym pewnie wróciła autobusem. :p A tak bardziej serio to kolega mojego męża ma małe dziecko, które ojca widzi tak rzadko, że woła tato do obcych mężczyzn na ulicy. Ale w Polsce na prace są teraz małe szanse, ale tego chyba nie muszę mówić, bo tu prawie każdy ma z tym problem.

Powiem szczerze, że jak ja nie miałam pracy to gorzej to znosiłam, siedziałam sama w mieszkaniu i nie było mi za wesoło, teraz jadę do pracy i dzień jakoś schodzi.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 16:41   #644
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też miał być taki system, ale firma ma dużo zamówień i wyjazdy się przedłużają, ostatnio nie było go prawie 3 miesiące, co prawda dostał po tym cały miesiąc wolnego... Teraz drugi miesiąc go już nie ma, ale za tydzień albo dwa powinien wrócić. Ja sobie nawet nie wyobrażam dziecka w takiej sytuacji, nawet z takich czysto praktycznych powodów, rodzice daleko i nie miał by kto mi nawet pójść po zakupy, albo zająć się dzieckiem żebym ja coś mogła załatwić, że szpitala bym pewnie wróciła autobusem. :p A tak bardziej serio to kolega mojego męża ma małe dziecko, które ojca widzi tak rzadko, że woła tato do obcych mężczyzn na ulicy. Ale w Polsce na prace są teraz małe szanse, ale tego chyba nie muszę mówić, bo tu prawie każdy ma z tym problem.

Powiem szczerze, że jak ja nie miałam pracy to gorzej to znosiłam, siedziałam sama w mieszkaniu i nie było mi za wesoło, teraz jadę do pracy i dzień jakoś schodzi.
Gdybym znała jakiś język w stopniu komunikatywnych to być może też bym myślała nad wyjazdem. Ale niestety byłam leniem i języków nie chciało mi się uczyć, a teraz nie mam pieniędzy na kursy językowe...

Dobrze, że masz pracę, chociaż czas szybciej mija, ale przyznam, że Twój mąż jeszcze ma gorszy system pracy. Dwa, trzy miesiące z dala od domu to strasznie długo...

Dominika

Alicja
Stary 2011-11-18, 16:59   #645
dorka24
Rozeznanie

dawno mnie tu nie było co do spania bez męża to od 4 lat jak mieszkamy razem zdarzyło się to w zasadzie gdy jechaliśmy do naszych rodziców (mieszkają od siebie może 2 kilometry). U mnie nie było problemu ze spaniem, ale niestety teście mają dziwną zasadę, że mogę spać dopiero po ślubie, choć dobrze wiedzieli że mieszkamy razem więc nie chcieliśmy nadużywać spania u mnie i stwierdziliśmy że jakoś to przetrzymamy do ślubu
na szczęście mąż ma pracę w wymarzonych godzinach 7-15 więc mam go codziennie i weekendy dla nas. Dzisiaj akurat poszedł na imprezę z pracy, a ja pichcę w kuchni, bo jutro jedziemy do znajomych na nockę, oglądnąć płytkę z wesela, zdjęcia no i się spotkać

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Gdybym znała jakiś język w stopniu komunikatywnych to być może też bym myślała nad wyjazdem. Ale niestety byłam leniem i języków nie chciało mi się uczyć, a teraz nie mam pieniędzy na kursy językowe...

Dobrze, że masz pracę, chociaż czas szybciej mija, ale przyznam, że Twój mąż jeszcze ma gorszy system pracy. Dwa, trzy miesiące z dala od domu to strasznie długo...

u nas też kiepsko z językiem i jakoś ciężko się zmotywować do nauki

ja od początku tego roku zajęłam się rękodziełem, by jakoś czas zabić i trochę zarobić no i mnie wciągnęło szczególnie teraz gdy robię ozdoby świąteczne że na forum rzadko zaglądam i czasu mi brakuje na wszystko polecam dziewczynom które nie mają pracy jak ja i trochę chęci
technik jest mnóstwo z pewnością każda znajdzie coś dla siebie

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 17:44   #646
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
dawno mnie tu nie było co do spania bez męża to od 4 lat jak mieszkamy razem zdarzyło się to w zasadzie gdy jechaliśmy do naszych rodziców (mieszkają od siebie może 2 kilometry). U mnie nie było problemu ze spaniem, ale niestety teście mają dziwną zasadę, że mogę spać dopiero po ślubie, choć dobrze wiedzieli że mieszkamy razem więc nie chcieliśmy nadużywać spania u mnie i stwierdziliśmy że jakoś to przetrzymamy do ślubu
na szczęście mąż ma pracę w wymarzonych godzinach 7-15 więc mam go codziennie i weekendy dla nas. Dzisiaj akurat poszedł na imprezę z pracy, a ja pichcę w kuchni, bo jutro jedziemy do znajomych na nockę, oglądnąć płytkę z wesela, zdjęcia no i się spotkać

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

u nas też kiepsko z językiem i jakoś ciężko się zmotywować do nauki

ja od początku tego roku zajęłam się rękodziełem, by jakoś czas zabić i trochę zarobić no i mnie wciągnęło szczególnie teraz gdy robię ozdoby świąteczne że na forum rzadko zaglądam i czasu mi brakuje na wszystko polecam dziewczynom które nie mają pracy jak ja i trochę chęci
technik jest mnóstwo z pewnością każda znajdzie coś dla siebie
A gdzie swoje wyroby sprzedajesz?
Ja zupełnie nie mam pojęcia o takich rzeczach

Dominika

Alicja
Stary 2011-11-18, 17:51   #647
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie swoje wyroby sprzedajesz?
Ja zupełnie nie mam pojęcia o takich rzeczach
głównie na allegro, chociaż na wielkanoc sporo poszło że tak powiem pocztą pantoflową, mama wzięła trochę do pracy i mąż nawet mnie wspomógł i zajął się sprzedażą

Stary 2011-11-18, 18:16   #648
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
głównie na allegro, chociaż na wielkanoc sporo poszło że tak powiem pocztą pantoflową, mama wzięła trochę do pracy i mąż nawet mnie wspomógł i zajął się sprzedażą
Pochwal się swoimi dziełami. Z chęcią zobaczę co tworzysz

Dominika

Alicja
Stary 2011-11-18, 18:27   #649
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Pochwal się swoimi dziełami. Z chęcią zobaczę co tworzysz
to link do bloga: http://krainafilcu.flog.pl/albumy
jest tam prawie wszystko co zrobiłam do tej pory (choć niektórych rzeczy nie zdążyłam nawet sfotografować) bo na allegro niewiele

przez jakiś czas miałam linka w podpisie, ale teraz nawet przy wykasowaniu większości tego co mam obecnie i tak linka mi nie chce wkleić i pokazuje że za dużo znaków:/ a niektóre wizażanki mają takie obszerne podpisy...

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2011-11-18 o 18:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 18:39   #650
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
to link do bloga: http://krainafilcu.flog.pl/albumy
jest tam prawie wszystko co zrobiłam do tej pory (choć niektórych rzeczy nie zdążyłam nawet sfotografować) bo na allegro niewiele

przez jakiś czas miałam linka w podpisie, ale teraz nawet przy wykasowaniu większości tego co mam obecnie i tak linka mi nie chce wkleić i pokazuje że za dużo znaków:/ a niektóre wizażanki mają takie obszerne podpisy...
Biorę się za przeglądanie Dużo czasu dziennie poświęcasz na robienie tych różności?
Z tym podpisem to też miałam taki problem i niestety nie wiem od czego to zależy...

Dominika

Alicja
Stary 2011-11-18, 18:39   #651
margolka1986
Zakorzenienie

Dorka ja od 4 lat robie biżuterie,ostatnio zaczełam robic kartki i zaproszenia ślubne i ozdoby świąteczne - muszę znów do tego wrócic by sobie doorbic bo teraz jest dobry okres do tego :0

popieram ze to super sprawa tylko czasochłonna...

Dziewczyny moge was prosic o klikanie w baner w podpisie ?
zeby sobie "dorobić" zaszczepiłam sie i biorę udział w wielu konkursach tak tez mozna sobie radzic. będę wdzięczna za pomoc mozna klikac nawet co 5 min jakby którejś się nudziło :P

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 19:04   #652
Ewik86
Zakorzenienie

Dorka fajne te rzeczy robisz- podobają mi się zwłaszcza te figurki aniołków, baranków, zajączków I świnka jest też jest urocza

Margolka proszę bardzo- kliknęłam

Dominika

Alicja
Stary 2011-11-18, 19:17   #653
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Biorę się za przeglądanie Dużo czasu dziennie poświęcasz na robienie tych różności?
Z tym podpisem to też miałam taki problem i niestety nie wiem od czego to zależy...
no dobrych kilka godzin, ale wiesz jak to jest niby robię, ale między czasie zakupy, obiad ugotować, sprzątanie... mogłabym o wiele więcej ale jakoś czasu mi brak. Ale to mnie podtrzymuje na duchu, kiedy coś się sprzeda to czuje że warto i mam większą motywację do robienia kolejnych rzeczy

Stary 2011-11-19, 09:14   #654
wifey
Przyczajenie

Cytat:

Ja wyjechalam razem z moim wtedy jeszcze chlopakiem (to bylo przed tym jak nawet zaczelismy myslec o zareczynach) za granice 5 lat temu. Od razu po maturze. Powiem wam,ze nie zaluje. Mialam wyjechac tylko na 2 miesiace zeby zarobic sobie troche przez wakacje,ale ze nie dotalam sie na studia z tego wzgledu,ze po mojej operacji nie pozwolili mi wziac testow sprawnosciowych,to stwierdzilismy,ze zostaniemy sobie rok i popracujemy.Ale tak wyszlo,ze po tym roku pracy w durnym magazynie stwierdzilismy,ze idziemy tutaj na studia.Teraz juz oboje te studia konczymy a ja do tego jestem asystentem menagera w restauracji.

Tesknie za rodzina i za PL,ale oni przylatuja tutaj,ja latam tam i jakos leci.Widujemy sie kilka razy w roku.A do tego jak skoncze studia to nawet jesli dostane minimalna place w swoim zawodzie to bedzie mnie stac,zeby nawet co weekend latac.
Stary 2011-11-19, 09:33   #655
morenica
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tak samo z językami, nigdy nie uczyłam się, byłam nogą, a teraz żałuję troszkę.

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
Dorka ja od 4 lat robie biżuterie,ostatnio zaczełam robic kartki i zaproszenia ślubne i ozdoby świąteczne - muszę znów do tego wrócic by sobie doorbic bo teraz jest dobry okres do tego :0

popieram ze to super sprawa tylko czasochłonna...

Dziewczyny moge was prosic o klikanie w baner w podpisie ?
zeby sobie "dorobić" zaszczepiłam sie i biorę udział w wielu konkursach tak tez mozna sobie radzic. będę wdzięczna za pomoc mozna klikac nawet co 5 min jakby którejś się nudziło :P
Pomogłam

Cytat:
no dobrych kilka godzin, ale wiesz jak to jest niby robię, ale między czasie zakupy, obiad ugotować, sprzątanie... mogłabym o wiele więcej ale jakoś czasu mi brak. Ale to mnie podtrzymuje na duchu, kiedy coś się sprzeda to czuje że warto i mam większą motywację do robienia kolejnych rzeczy

Super sprawa... pamiętam, że mąż kiedyś zrobił mi kolczyki z filcu Będę musiała się nad tym zastanowić. Nie na sprzedaż, ale dla własnej satysfakcji... A są jakieś strony w necie jak robić takie cuda???

A ja mam jakiś gorszy dzień...Nie wiem czemu ale mój Mąż mnie drażni, denerwuje mnie swoim zachowaniem, i aż nie chce mi się do niego odzywać.
Po prostu chodzi mi o brak romantyzmu. Wieczorem zamiast miłego wieczoru to mój Maż leży przed tv, je, i najlepiej jakbym wcale się do Niego nie odzywała.
Teraz tak samo. Rano zaczęłam się do Niego przytulać, to usłyszałam, że On jeszcze śpi. Zrobiłam sobie kawę i poszłam do drugiego pokoju
Stary 2011-11-19, 09:37   #656
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Witam Was dziewczyny
Wczoraj z mężem stuknęło nam 5 miesięcy po ślubu i postanowiłam dołączyć w końcu do wątku
Miłej soboty życzę wszystkim żonkom

Dorka fajne rzeczy robisz
Morenica

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 09:38   #657
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
Wczoraj z mężem stuknęło nam 5 miesięcy po ślubu i postanowiłam dołączyć w końcu do wątku

Morenica
Witaj Kochana
Stary 2011-11-19, 10:40   #658
dorka24
Rozeznanie

dzięki dziewczyny za miłe słowa

Cytat:
Super sprawa... pamiętam, że mąż kiedyś zrobił mi kolczyki z filcu Będę musiała się nad tym zastanowić. Nie na sprzedaż, ale dla własnej satysfakcji... A są jakieś strony w necie jak robić takie cuda???

A ja mam jakiś gorszy dzień...Nie wiem czemu ale mój Mąż mnie drażni, denerwuje mnie swoim zachowaniem, i aż nie chce mi się do niego odzywać.
Po prostu chodzi mi o brak romantyzmu. Wieczorem zamiast miłego wieczoru to mój Maż leży przed tv, je, i najlepiej jakbym wcale się do Niego nie odzywała.
Teraz tak samo. Rano zaczęłam się do Niego przytulać, to usłyszałam, że On jeszcze śpi. Zrobiłam sobie kawę i poszłam do drugiego pokoju
hmm no jak wpiszesz w necie to pojawi się sporo blogów na ten temat, niektórzy wyjaśniają jak się robi niektóre rzeczy ale tak naprawdę trzeba samemu to opanować i znaleźć swój sposób. Jakbyś chciała to wyślę Ci na priv parę linków. Są też gazety na ten temat, ale szczerze mówiąc nigdy z nich nie korzystałam. Jakoś tak wystarczyło mi pooglądać, poczytać na forach i zaczęłam robić. Hehe to masz zdolnego męża pewnie z takiego filcu co w arkuszach się kupuje?

co do humoru to też tak ostatnio mam, ale pewnie to z braku pracy. Wiecznie jestem wkurzona i bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi. Niestety faceci są bardzo mało domyślni i trzeba im czasami po prostu powiedzieć czego się chce bo tak możemy się nie doczekać. Ale wiadomo że fajnie by było jakby mąż od czasu do czasu sam wpadł na jakiś pomysł.

Stary 2011-11-19, 12:54   #659
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za miłe słowa

hmm no jak wpiszesz w necie to pojawi się sporo blogów na ten temat, niektórzy wyjaśniają jak się robi niektóre rzeczy ale tak naprawdę trzeba samemu to opanować i znaleźć swój sposób. Jakbyś chciała to wyślę Ci na priv parę linków. Są też gazety na ten temat, ale szczerze mówiąc nigdy z nich nie korzystałam. Jakoś tak wystarczyło mi pooglądać, poczytać na forach i zaczęłam robić. Hehe to masz zdolnego męża pewnie z takiego filcu co w arkuszach się kupuje?

co do humoru to też tak ostatnio mam, ale pewnie to z braku pracy. Wiecznie jestem wkurzona i bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi. Niestety faceci są bardzo mało domyślni i trzeba im czasami po prostu powiedzieć czego się chce bo tak możemy się nie doczekać. Ale wiadomo że fajnie by było jakby mąż od czasu do czasu sam wpadł na jakiś pomysł.
To jak możesz to wyślij może będę miała co robić w długie zimowe i nudne wieczory
Stary 2011-11-19, 15:47   #660
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyjechalam razem z moim wtedy jeszcze chlopakiem (to bylo przed tym jak nawet zaczelismy myslec o zareczynach) za granice 5 lat temu. Od razu po maturze. Powiem wam,ze nie zaluje. Mialam wyjechac tylko na 2 miesiace zeby zarobic sobie troche przez wakacje,ale ze nie dotalam sie na studia z tego wzgledu,ze po mojej operacji nie pozwolili mi wziac testow sprawnosciowych,to stwierdzilismy,ze zostaniemy sobie rok i popracujemy.Ale tak wyszlo,ze po tym roku pracy w durnym magazynie stwierdzilismy,ze idziemy tutaj na studia.Teraz juz oboje te studia konczymy a ja do tego jestem asystentem menagera w restauracji.

Tesknie za rodzina i za PL,ale oni przylatuja tutaj,ja latam tam i jakos leci.Widujemy sie kilka razy w roku.A do tego jak skoncze studia to nawet jesli dostane minimalna place w swoim zawodzie to bedzie mnie stac,zeby nawet co weekend latac.
A język umiałaś, gdy wyjeżdżaliście?
Ja przez 8 lat uczyłam się niemieckiego, gdybym chciała to wiem, że bym go opanowała, ale po prostu lenistwo wygrało Być może miałabym nagraną pracę w Niemczech, ale przeszkodą jest ten cholerny język

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny

Morenica
Witaj

Mnie mój mąż też dziś wkurzył. Wczoraj się umówiliśmy, że dziś posprzątamy łazienki- on kibelek, ja łazienkę z wanną. I co? Oczywiście, jak to on wstał, zjadł śniadanie i usiadł na komputerze. Potem obiad zrobiłam, no to zjadł, chwilę poleżał, w końcu musiał wstawać i jechać do pracy. I tak jest ciągle. Wiem, że on pracuje, ale kurdę, sytuacja się zmieniła i też powinien coś zrobić. Ostatnio miał skręconą nogę, więc mu darowałam te sprzątanie, ale teraz to już w ogóle się odzwyczaił i myśli, że wszystko ja będę robić. Zapowiedziałam więc mu, że tego kibla na pewno nie sprzątnę- będzie czekał specjalnie na niego Tylko nie wiem czy wytrzymam, bo we wtorek koleżanka ma wpaść do mnie i trochę taki wstyd...

Dominika

Alicja
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości