Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 21:54   #631
melisska
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Och ... mi się też bardzo spodobała ta kolekcja , szczególnie paletki cieni do powiek
Ciekawe ile będą kosztowały ?

Coś mi nie zacytowało oczywiście chodzi mi o kat. 3 a też oglądałam tylko wersję rosyjską.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
Magocha jestem, nie magdocha :P:P

Teraz mogę powiedzieć, ze ten rosyjski jest prawie identyczny jak nasza trójka Różnice są minimalne

Aalica24 przykro mi, ale chyba jednak zbankrutujesz

ta seria o której pytasz cenowo wygląda tak:
szminka - 15,90, cienie - 19,90, lakier - 11,90 i do tego żelowa kredka za 14,90,

Jeśli chodzi o okulary Anula ( na fotce z czarną torbą i portfelem z takim zameczkiem z przodu) to będą za 34,90,

Budzik Ella będzie za 39,90, a ręczniczek za 12,90.

I seria dla dzieci z Naturalsa też jest :P
Jest płyn do mycia ciała Wirująca truskawka, płyn do mycia ciała pyzata jagoda, pachnąca mgiełka do włosów wesołe jabłuszko i szampon i odżywka Szalony arbuz - każde za 9,90.

Ale nazwy produktów dla dzieci - genialne
Teraz doczytałam odpowiedź magochy i już wszystko wiem

Edytowane przez melisska
Czas edycji: 2011-12-06 o 21:52
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 21:59   #632
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
A tego to nie wiem czy będą :/ Przynajmniej w polskim katalogu nie ma takiego zdjęcia jak tam z dodatkowymi produktami, nie ma też żadnego info na ten temat.

a chyba już wiem o które zielone ci chodziło ;P
To jest linia naturalna ochrona z portulaką wielokwiatową i tam po kolei będzie:
krem na dzień, na noc, krem pod oczy każdy za 19,90,
maseczka żelowa - 11,90
serum kojąco naprawcze- 19,90
Dziekuje jeszcze raz!
W K03 zostane bankrutem...
Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:04   #633
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy u was w zamówieniu jak ktoś zamawiał Incandessence (30ml) na flakoniku jest naklejka bo u mnie nie ma, jes tylko mało widoczny druczek z logo, a przy Eternal Love (30ml) jest inna nakrętka czarna zamiast tej przezroczystej...
No ja zamawiałam oba te zapachy i teraz spojrzałam jak te flakony wyglądają. Na incadessence nie ma naklejki z nazwą, logo też żadnego nie zauważyłam. Może dlatego, że ślepa jestem :P
A eternal magic ma czarną kwadratową zatyczkę...
Dziwne.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 23:42   #634
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
w końcu mam wszystkie zamówione wcześniej perfumki Barbie...i Signature do mnie wędruje też, więc generalnie nie jest źle
A kiedy składałaś zamówienie?

Stan z poniedziałku - 21 tysięcy dostępnych paletek do makijażu oczu i ust, przy czym dziennie schodzi im 13 tysięcy.. Tak powiedziała Pani na infolinii. Mam nadzieję, że składając dziś wieczorem zamówienie nie będę w 3 tys, które nie dostaną ich
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 06:37   #635
Nana93klb
Zakorzenienie

GG do Nana93klb

Cytat:
w końcu mam wszystkie zamówione wcześniej perfumki Barbie...i Signature do mnie wędruje też, więc generalnie nie jest źle
ja wczoraj robilam zamowienie wieczorem, faktura z nocy i Barbie nie ma... dosla potem.. ;/
Nana93klb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:12   #636
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yennifer47 Pokaż wiadomość
Tak, ten. Tylko ze ja na fakturze mam normlanie go policzonego, żadnej informacji o zakończeniu produkcji, czyli pewnie w chwili pakowania mojego zamówienia jeszcze byl. Tylko ze go nie dostałam. Napisać do nich z reklamacją?

Cytat:
Napisane przez Yennifer47 Pokaż wiadomość
U mnie wszystko w porządku. Ale będe pisała reklamację, bo czemu mam płacić za coś, czego nie dostałam przed świętami dużo jest takich pomyłek. Tylko problem polega na tym, jak ja im udowodnie ze tego balsamu nie dostałam?
pisz, pisz koniecznie, czemu masz płacić za coś czego nie dostałaś
Mi tez kiedyś czegoś nie przysłali to po prostu opisałam sytuację i zapytałam co w takim razie mam zrobić i czy mi doślą produkt czy zrobią korektę. Zrobili korektę bardzo szybko, bo sie okazało, że kremu już nie produkują. (z netto jakiś krem brałam)
Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość

Wprowadzają nowe żele Senses a ja nie wyrabiam się ze zużywaniem - mam już ponad 10 w zapasie (Senses, Naturals, ori, YR i inne). Aktualnie jestem na etapie Enchanted a jego już ponad rok nie ma w katalogu....

można go chyba teraz w COKu kupić jako "gorąca 5"
a czy wtedy na te produkty jest opust?
Stary 2011-12-07, 07:26   #637
emza
Rozeznanie

hej
wieczorkiem skladalam zamowienie i juz jest faktura. mimo zoltych krop Just Play'e są. zolta byla jeszcze przy konturowce podwojna koncowka z CT i jest produkt zamienny. dolaczyli mi tez i malą i duzą torebke Belive

Licencjonowana Kosmetolog

Studia magisterskie:

1. Kosmetologia PUM
2. technologia chemiczna ZUT
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:48   #638
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
tylko to a żółtych krop było duuuuużo
Wydaje mi się, że oni przed świętami dają żółte kropy, żeby się zabezpieczyć

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
rozliczyli mi zwrot dziś, także dotarł i jest wszystko ok
zauważyłyście w katalogu 2 nowości z planet spa z masłem shea? będę testować na pewno
A ja nie Nie mogę znieść zapachu niestety. Ale stety dla mojego portfela

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 07:55   #639
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

wie ktoś może ile może czekać paczka w paczkomacie??

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:10   #640
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Dlaczego oni wycofuja najfajniejsze produkty?
bo nie spełnaiją wymogów sprzedaży.
a to że się sprzedają u ciebie nie znaczy że sprzedają się w całej Pl.
Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Udowodnisz. Po prostu powiesz, że nie dostałaś. Ja dziś dostałam paczkę i okazało się, że do obu zestawów z pięcioma produktami... nie pamiętam jak on się tam nazywa, brakuje mi balsamów. A na fakturze wszystko było. Zadzwoniłam, powiedziałam. Wyślą.
owszem, ale nie gdy taka sytuacja zdarza się co 1-2 kat. wtedy na słowo nie wierzą.

A powiedzenie, że nie dostałam dowodem nie jest.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 08:34   #641
meggykotka
Rozeznanie

Oni ważą paczki, więc jak brakuje czegoś ciężkiego to mogą to łatwo sprawdzić czy rzeczywiście czegoś nie bylo czy konsultantka ściemnia.

Swoją drogą ostatnio kupiłam w COK pomadkę tą z różowymi drobinkami i była felerna i się nie wykręcała. Napisałam do nich że właśnie dwa dni temu rozliczyli mi zwroty(a zwracam raz na trzy miesiące jak mi się troszkę zbierze) i średnio mi się widzi zwracanie jednej pomadki. Odliczyli mi ją a ja ją do śmieci. Kupię sobie nową Kolorek Glisten czyli taka czerwoniasta.
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:00   #642
gosius91
Zakorzenienie

Hej. 5 grudnia skladalam zamowienie po godz 11, termin dostawy mial byc 7 grudnia. Nadal jest status 'pobrane' fakture mam papierowa. Nawet zadnego maila od UPS.
Co w takiej sytuacji powinnam zrobic?
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:16   #643
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Hej. 5 grudnia skladalam zamowienie po godz 11, termin dostawy mial byc 7 grudnia. Nadal jest status 'pobrane' fakture mam papierowa. Nawet zadnego maila od UPS.
Co w takiej sytuacji powinnam zrobic?
Narazie to chyba czekać, ja zamówiłam wczoraj o 10.50 i juz paczuszka do mnie jedzie, dopiero rano miałam email od ups, ale jak po 11 zamawialas to powinnas dzis miec.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:17   #644
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

W poniedziałek dostałam jedną z dwóch paczek, które zamawiałam 1 grudnia przed 11, kurierem. Jako, że w podglądzie widziałam, że nie będzie BST z zestawu, to w poniedziałek przed 11 puściłam kolejne zamówienie. Mimo, że w strefie była wiadomość, że BST uzupełnili w magazynach- w żadnej z dwóch wczorajszych paczek (zamówiona 1 grudnia i zamówiona w poniedziałek) nie doszły. Żeby było śmieszniej, wczoraj puściłam trzecie już zamówienie, które dojdzie dziś i też BST nie ma. Miało być dla klientki na Mikołajki, miałam z nią wczoraj bardzo nieprzyjemną rozmowę Wkurzyła się strasznie, przepraszałam, wreszcie zdecydowała się na Patricka Dempseya (z programu), którego zaproponowałam jej w zamian w tej samej cenie.. Ehh... W sumie to chyba aż 5 klientek tak "zawiodłam", niektóre dostały tylko część zamówienia. Najgorsze były sytuacje, w których panie zamawiały np. kolczyki i naszyjnik- prezenty dla dwóch córek. No i przyszedł na czas tylko prezent dla jednej Dzwoniąc teraz do Avonu dowiedziałam się, że BST będzie dopiero 9 grudnia, więc te ich wiadomości w strefie też są wysyłane nie wiadomo na jakiej podstawie i wiedzy o stanie magazynów. No nic, przestaję już smęcić, czekam na kolejną wizytę pana kuriera, 3 dni pod rząd, tego jeszcze nie miałam:P Mam nadzieję, że nie wysnuje z tej sytuacji dziwnych wniosków-_-'
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:25   #645
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Narazie to chyba czekać, ja zamówiłam wczoraj o 10.50 i juz paczuszka do mnie jedzie, dopiero rano miałam email od ups, ale jak po 11 zamawialas to powinnas dzis miec.
Albo zadzwon do nich, do Avon, bedziesz miala informacje pewną.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość
W poniedziałek dostałam jedną z dwóch paczek, które zamawiałam 1 grudnia przed 11, kurierem. Jako, że w podglądzie widziałam, że nie będzie BST z zestawu, to w poniedziałek przed 11 puściłam kolejne zamówienie. Mimo, że w strefie była wiadomość, że BST uzupełnili w magazynach- w żadnej z dwóch wczorajszych paczek (zamówiona 1 grudnia i zamówiona w poniedziałek) nie doszły. Żeby było śmieszniej, wczoraj puściłam trzecie już zamówienie, które dojdzie dziś i też BST nie ma. Miało być dla klientki na Mikołajki, miałam z nią wczoraj bardzo nieprzyjemną rozmowę Wkurzyła się strasznie, przepraszałam, wreszcie zdecydowała się na Patricka Dempseya (z programu), którego zaproponowałam jej w zamian w tej samej cenie.. Ehh... W sumie to chyba aż 5 klientek tak "zawiodłam", niektóre dostały tylko część zamówienia. Najgorsze były sytuacje, w których panie zamawiały np. kolczyki i naszyjnik- prezenty dla dwóch córek. No i przyszedł na czas tylko prezent dla jednej Dzwoniąc teraz do Avonu dowiedziałam się, że BST będzie dopiero 9 grudnia, więc te ich wiadomości w strefie też są wysyłane nie wiadomo na jakiej podstawie i wiedzy o stanie magazynów. No nic, przestaję już smęcić, czekam na kolejną wizytę pana kuriera, 3 dni pod rząd, tego jeszcze nie miałam:P Mam nadzieję, że nie wysnuje z tej sytuacji dziwnych wniosków-_-'
Hehe, a cały czas ten sam, fajny chociaz?
No to są przykre sytuacje a my świecimy oczami... ja sie nie sugeruje juz niczym, ani wiadomosciami na strefie ani tym ze ktos pisze ze cos jest, bo to jest tylko los. Licze zawsze na szczesliwy los na swojej fakturze, ale przed swietami powinni miec to zorganizowane bo ludzie zamawaijac prezenty licza na dostawe na czas, i nam zalezy na tym by ich nie zawiesc. Wiec zycze powodzenia no i szybkiego dzwonka do drzwi
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 09:31   #646
Alice In Nightmareland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Hehe, a cały czas ten sam, fajny chociaz?
No to są przykre sytuacje a my świecimy oczami... ja sie nie sugeruje juz niczym, ani wiadomosciami na strefie ani tym ze ktos pisze ze cos jest, bo to jest tylko los. Licze zawsze na szczesliwy los na swojej fakturze, ale przed swietami powinni miec to zorganizowane bo ludzie zamawaijac prezenty licza na dostawe na czas, i nam zalezy na tym by ich nie zawiesc. Wiec zycze powodzenia no i szybkiego dzwonka do drzwi
Cały czas ten sam:P Młody, przystojny, sympatyczny;P Chyba przez to mój TŻ go nie lubi:P

Nie powstrzymałam się też i wysmarowałam Avonowi wiadomość ze strefy, z prośbą o prezenty przeprosinowe dla klientek, które tak się dzięki Naszej firmie nacięły:/
Alice In Nightmareland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:55   #647
GosienkaC
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
ja miałam kiedyś podobnie z InPostem.. pani w Avonie mi podała numer paczki, ja sobie sprawdziłam na str paczkomatów i miałam napisane, że paczka czeka na odbiór czy coś takiego.. a smsa nie dostałam.. dzwonię więc na infolinię [po kilku próbach dodzwonienia się ktoś odebrał...] a pan mi mówi, że paczki nie ma jeszcze w paczkomacie.. po czym po chwili jego grzebania w komputerze dowiedziałam się, że zaraz dostanę smsa.. rozłączyłam się, minęło dosłownie 5min i już paczka na mnie czekała.

powiedzcie mi jeszcze, zamawiała któraś z Was z demo tą nową wodę ProEnergy?
brat mi uraczył świetną wiadomością, że ma dla mnie prezent pod choinkę (nigdy nic sobie nie kupowaliśmy!;]), więc muszę mu coś kupić, a muszę poważnie ciąć koszty więc myślałam o tej wodzie. bardzo śmierdzi, czy da się znieść? tzn. ładnie pachnie?
ProEnergy ładnie pachnie, ale nie ma atomizera przez co utrudnione jest użytkowanie
GosienkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 09:57   #648
Charlotte York
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30926358]

owszem, ale nie gdy taka sytuacja zdarza się co 1-2 kat. wtedy na słowo nie wierzą.

A powiedzenie, że nie dostałam dowodem nie jest.[/QUOTE]

Gdyby taka sytuacja zdarzała się tak często, to myślę, że przestałabym być konsultantką, bo ile można pisać czy dzwonić i ciągle zgłaszać reklamacje i czekać na coś.

Edytowane przez Charlotte York
Czas edycji: 2011-12-07 o 10:02
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:24   #649
mode24
Raczkowanie

Faktura dzisiejsza, z braków Little White Dres jest, Signature jest, Eternal Magic 30 ml jest, jedyny ponowny brak to:

17 0960-5 ONYX CIEN/POW.ONYX QUARTZ 1
Produkcja opóźniona. Przepraszamy. Doślemy w jednym z kolejnych zamówień.

może to komuś pomoże
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:27   #650
magocha
Raczkowanie

Jest już nowa świąteczna oferta:
- woda perfumowana Perceive
- woda toaletowa urban edge
- woda toaletowa Jet Homme Holiday
- woda toaletowa secret star
- woda toaletowa Aromadisiac dla Niej

2 za 65.90
magocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:28   #651
kaki23
Raczkowanie

Witajcie!
nie wiem czy taka sytuacja była już poruszana na forum, chodzi o to czy wy też czekacie po 2 miesiące na dosłanie przez Avon czegoś co określają jako "opóźniona produkcja" i towar dośla przy kolejnym zamówieniu, składa się zamówienie a ten produkt dalej jest opóźniony produkcją...
Od wielu lat jak jestem konsultantka kilka razy to mi sie zdarza w przeciągu ostatnich miesięcy.
Klientkom tłumacze że taka jest sytuacja jak mi pisze Avon na formularzu zamówień ale ile można czekać na coś co się zamówiło Ja sama się wkurzam jak coś nie przychodzi co sama zamówiłam a pomyśleć co myślą sobie klientki. Wstyd mi przed nimi bo reprezentuje firmę, która nie wywiązuje się z obowiązków zapewnienia produktu, który zamawiam.
kaki23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:30   #652
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alice In Nightmareland Pokaż wiadomość
ja dlatego przed złożeniem zamówienia już mówiłam, że mogą być braki i opóźnienia, u mnie klientki brały prezenty już na gwiazdkę, na mikołaja kazałam im brać z 16. Na tyle mi się udało, że już wszystkie braki do mnie jadą, więc nie jest źle. Paletki z minikatalogu z tego co widzę po kwocie z dzisiejszej faktury.
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:42   #653
magocha
Raczkowanie

Dziewczyny mam do wam pytanie w sprawie liderów.
Bo powiem szczerze, że po podpisaniu umowy 7 lat temu, nie miałam z moim liderem/ liderką ( bo nie wiem kto teraz jest) kompletnie żadnego kontaktu.

Z tego co się orientuję lider ma dzięki mnie (czyli podległej pod siebie konsultantce) jakieś profity. Zwłaszcza, ze jestem aktywną konsultantką. Przez całe 7 lat nie było katalogu z którego bym nie miała zamówienia. I stąd moje pytania. Czy lider ma w obowiązku jakiś kontakt ze mną? Tzn czy czasami nie powinnam zostać w jakiś sposób przez niego nagrodzona? Chodzi mi nawet o jeden mały prezent raz na rok. Ja nie orientuje się w tym za bardzo, dlatego pytam was. Bo może faktycznie po podpisaniu umowy mogę zapomnieć o jakimkolwiek geście/ zainteresowaniu z jego strony. Jak to jest?

Najchętniej bym zmieniła liderkę, ale nie opłaca mi się teraz na nowo podpisywać umowy z avon, bo nie dość, że będę miała limity w zamówieniach to jeszcze przepadnie mi już uzbierana kwota do AC :/

A która z was jest liderką? Dbacie jakoś o swoje klientki? Czy np klientki mogą coś zamawiać od was z tego przeglądu liderów? Z góry dzięki za odpowiedz
Stary 2011-12-07, 10:46   #654
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co się orientuję lider ma dzięki mnie (czyli podległej pod siebie konsultantce) jakieś profity. Zwłaszcza, ze jestem aktywną konsultantką. Przez całe 7 lat nie było katalogu z którego bym nie miała zamówienia. I stąd moje pytania
tak, ma wynagrodzenie.
Cytat:
Czy lider ma w obowiązku jakiś kontakt ze mną?
zależy to od niego.
Cytat:
Tzn czy czasami nie powinnam zostać w jakiś sposób przez niego nagrodzona?
również zależy od niego, ale z drugiej strony po co, jak siedzisz cicho?
Cytat:
Chodzi mi nawet o jeden mały prezent raz na rok. Ja nie orientuje się w tym za bardzo, dlatego pytam was. Bo może faktycznie po podpisaniu umowy mogę zapomnieć o jakimkolwiek geście/ zainteresowaniu z jego strony. Jak to jest?
jw.
Cytat:
Najchętniej bym zmieniła liderkę, ale nie opłaca mi się teraz na nowo podpisywać umowy z avon, bo nie dość, że będę miała limity w zamówieniach to jeszcze przepadnie mi już uzbierana kwota do AC :/
dlatego umowę się podpisuje przed obowiązywaniem nowego AC.
Cytat:
A która z was jest liderką? Dbacie jakoś o swoje klientki? Czy np klientki mogą coś zamawiać od was z tego przeglądu liderów? Z góry dzięki za odpowiedz
moja dba wręcz za bardzo

zamawiać mogą przy pomocy liderów, ale to zależy od lidera.

ps.po prostu sama się z nią skontaktuj, może okaże się równą babką?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:47   #655
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
U mnie nawal zoltych krop... oszalec mozna
AT FARBA DO WLOSOW NR 10.0
AT FARBA DO WLOSOW NR 9.13
BRELOK CHINSKI SMOK
EDP INCANDESSENCE LUMIERE
EDT BARBIE 50ML
EDT JUST PLAY DLA NIEGO 75ML
ZESTAW BLACK SUEDE TOUCH
Wczoraj zolte kropy, a znich brakuje 3 rzeczy (faktura z dzisiaj):
1258-3 EDT BARBIE 50ML 1
4180-6 BRELOK CHINSKI SMOK 1
5236-5 BLACK SUEDE TOUCH EDT 75ML

Breloczek dla mnie wiec to nie koniec swiata... bedzie mi dyndal przy torebce .. jak juz przyjdzie
Stary 2011-12-07, 10:53   #656
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Dziewczyny mam do wam pytanie w sprawie liderów.
Bo powiem szczerze, że po podpisaniu umowy 7 lat temu, nie miałam z moim liderem/ liderką ( bo nie wiem kto teraz jest) kompletnie żadnego kontaktu.

Z tego co się orientuję lider ma dzięki mnie (czyli podległej pod siebie konsultantce) jakieś profity. Zwłaszcza, ze jestem aktywną konsultantką. Przez całe 7 lat nie było katalogu z którego bym nie miała zamówienia. I stąd moje pytania. Czy lider ma w obowiązku jakiś kontakt ze mną? Tzn czy czasami nie powinnam zostać w jakiś sposób przez niego nagrodzona? Chodzi mi nawet o jeden mały prezent raz na rok. Ja nie orientuje się w tym za bardzo, dlatego pytam was. Bo może faktycznie po podpisaniu umowy mogę zapomnieć o jakimkolwiek geście/ zainteresowaniu z jego strony. Jak to jest?

tak, ma obowiazek kontaktu i zrobi to do końca grudnia bo teraz mamy taką jakby "inwentaryzację"

co do prezentów - to on nie ma w umowie takich obowiązków. Firma sama dba o konsultantkę w programach motywacyjnych. Lider jest od organizacji pracy, np jak masz problem z czymś to powinnaś sama się skontaktować w nim (dane do kontaktu masz w strefie: dane personalne/wsparcie i kontakt) i zgłosić problem a on powinien go rozwiązać . Sam nie musi do Ciebie dzwonić i pytać czy masz problemy, bo mogłabyś się denerwowac że z takimi głupotami wydzwania. Są też nadgorliwi liderzy którzy molestują telefonicznie o programy motywacyjne, przypominają , pytają czemu nie zrobiłaś zamówienia na wyższy opust- to też przecież jest męczące dla konsultantki. A ciężko wypośrodkować aby każda była zadowolona- jedne fukają o brak zainteresowania ze strony lidera, drudzy o ich przesadną nadgorliwość w temacie .
Weź zadzwoń do swego lidera i powiedz że życzysz sobie aby dzwonił do Ciebie raz na katalog i z pewnością będzie to robić - takie moje zdanie - ja swoje konsultantki pytam czasem co slychac i czy potrzebuja jakiegoś wsparcia lub mają jakies pytania ... ale nie chcę ich zamęczyć swoją osobą- one wiedzą że jak jest problem to jestem po to aby im pomóc

Po prostu wyjdź naprzeciw swoim oczekiwaniom i zadzwoń do lidera i powiedz mu co myślisz i czego chcesz a będzie dobrze i będziesz zadowolona powodzenia
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:54   #657
magocha
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30928955]tak, ma wynagrodzenie.
zależy to od niego.również zależy od niego, ale z drugiej strony po co, jak siedzisz cicho?
jw.
dlatego umowę się podpisuje przed obowiązywaniem nowego AC.

moja dba wręcz za bardzo

zamawiać mogą przy pomocy liderów, ale to zależy od lidera.

ps.po prostu sama się z nią skontaktuj, może okaże się równą babką?[/QUOTE]

Wolałam najpierw dowiedzieć się jak jest u was

A siedziałam cicho bo nawet nie wiedziałam, że mam jakąś liderkę (wiem dziwne - ale jak podpisywałam umowę to nikt nic o tym nie mówił)
dopiero jak zaczęłam czytać forum to dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy
Stary 2011-12-07, 10:58   #658
Konto usunięte

Cytat:
tak, ma obowiazek kontaktu i zrobi to do końca grudnia bo teraz mamy taką jakby "inwentaryzację"
Dorciu, jestem przekonana, że niektóre tego nie zrobią mimo nagonki, tylko wpiszą że kontakt był
Stary 2011-12-07, 11:10   #659
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30929164]Dorciu, jestem przekonana, że niektóre tego nie zrobią mimo nagonki, tylko wpiszą że kontakt był[/QUOTE]
możliwe ... niestety możliwe- to zalezy jaki to człowiek, aczkolwiek firmie potrzebny papier

w takiej sytuacji konsultantka kontaktując się z infolinią moze to zgłosić i powiedziec że przeszkadza jej brak kontaktu z liderką, ale wtedy pewnie usłyszy że firma jej podała dane tej osoby na strefie
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:30   #660
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
wie ktoś może ile może czekać paczka w paczkomacie??
ja mam prośbę o odebranie przesyłki w ciągu 3 dni z paczkomatu
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości