Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 11:44   #631
Ainnel
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
kurka wodna tylko ta metoda miskowa jest dla mnie strasznie męcząca. Kapie mi z włosów potem czego nienawidzę, i wlosy strasznie długo schną zanim mozna je związac. Może z krótszymi jest wygodniej ale z moim długim to męczarnia.
Dla mnie nie jest męcząca, ale chyba mało efektywna . Próbowałam dzisiaj i szału nie zrobiła, spróbuję jeszcze z kolejnymi olejami.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 11:51   #632
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Też miałam takie wrażenie dopóki nie skorzystałam z metody spodkowej

Wczoraj zakupiłam olejek Alterra z granatem i od razu zaaplikowałam go na noc. No i masakra... Mam strasznie przyklapnięte włosy, bez życia, a dodam, że dobrze go spłukałam. To chyba przez oliwę z oliwek i olej rycynowy, które wybitnie mi nie służą (tak myślę...)

Czy jeśli zakupiłabym wersję z brzozą i pomarańczą mogę uzyskać lepsze efekty? . Nie wiem czy ryzykować?
mnie ten z granatem nie służy, a z brzozą i pomarańczą jest jakoś lepiej
ale nie załamuj się po 1. razie
Stary 2012-02-10, 11:52   #633
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
kurka wodna tylko ta metoda miskowa jest dla mnie strasznie męcząca. Kapie mi z włosów potem czego nienawidzę, i wlosy strasznie długo schną zanim mozna je związac. Może z krótszymi jest wygodniej ale z moim długim to męczarnia.
Nooooo mnie też to troche męczy,ale kurde no działa... Raz w tygodniu chociaż można się poświęcić dla efektu
Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Dla mnie nie jest męcząca, ale chyba mało efektywna . Próbowałam dzisiaj i szału nie zrobiła, spróbuję jeszcze z kolejnymi olejami.
A robiłaś z samą ciepłą wodą? Spróbuj może tak jak ja dodać coś odżywczego bądź nawilżającego

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:07   #634
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Nooooo mnie też to troche męczy,ale kurde no działa... Raz w tygodniu chociaż można się poświęcić dla efektu

A robiłaś z samą ciepłą wodą? Spróbuj może tak jak ja dodać coś odżywczego bądź nawilżającego
no wiem że działa robiłam raz z lnianym i było super, włosy bardziej miękkie i nawilżone. Ale jakoś na razie olejuje normalnie
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:14   #635
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

ktos pytal sie mnie o maski bingo
na moich wlosach chyba sa za slabe, zmieszalam 50/50 z waxem z pilomaxu i mam w sumie nawilzone wlosy, ale jakos nie powala, dodatkowo nie sa wygladzone i się pusza i elektryzują

izus to ja jeszcze pomysle, ale i tak czaje sie na jantar z dozu wiec moe dorzuce do koszyka. ale te detergenty hm
Stary 2012-02-10, 12:27   #636
Haggat
Zakorzenienie

Jantar był dziś na DOZie o 8.21 ale już dawno nie ma .... Ja mam maski Bingo i są super. Teraz mam inny problem bo walcze z oklapem i to takim maksymalnym. Nie pomogło ani oczyszczanie, ani maska proteinowa. Na razie nawilżam skalp żelem aloesowym zobaczymy co będzie dalej.....
Dziewczyny co jest lepsze czysty pantenol kupiony np. na mazidłach czy ten apteczny z Gorvity - chodzi mi o dodawanie do masek
Stary 2012-02-10, 12:33   #637
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Jantar był dziś na DOZie o 8.21 ale już dawno nie ma .... Ja mam maski Bingo i są super. Teraz mam inny problem bo walcze z oklapem i to takim maksymalnym. Nie pomogło ani oczyszczanie, ani maska proteinowa. Na razie nawilżam skalp żelem aloesowym zobaczymy co będzie dalej.....
Dziewczyny co jest lepsze czysty pantenol kupiony np. na mazidłach czy ten apteczny z Gorvity - chodzi mi o dodawanie do masek
Ja mam dpantenol z mazideł i dodaję go do masek, do psikadła i mieszam z olejemi na włosy. Jest rewelacyjny i używa się go tak mało, że buteleczka wystarczy na bardzo długo.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 13:17   #638
pannahanna
Raczkowanie

Po nocy z Alterra brzozowa wymieszana z migdalem dla blasku mam cudne, gladkie i miekkie wlosy Wybieram sie dzis na poszukiwanie zelu aloesowego!

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:45   #639
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
izus to ja jeszcze pomysle, ale i tak czaje sie na jantar z dozu wiec moe dorzuce do koszyka. ale te detergenty hm
No ja nie mam wrażliwej skóry ani głowy, ani twarzy, ani ciała także mi to nie przeszkadza, ale z tego co pamiętam Ty masz, dlatego Ci zaznaczyłam to żebyś wzięła to pod uwagę

Dziewczyny wykończyłam kokosa, teraz będę testować sezam, ciekawe jak się sprawdzi
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:55   #640
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

mam, mam
wczoraj slyszalam multum komplementow na temat moich wlosow, od znajomych, ktorzy nie widzieli mnie pol roku (bylam na imprezie) no normalnie zyc nie umierac tylko musze podciąc dół 2 cm bo mam dosyc puszenia i chce wkoncu powoli schodzic do rownej dlugosci.
Stary 2012-02-10, 14:25   #641
CLARA_F
Wtajemniczenie

Ja testuję kokos, olej z pestek winogron i alettrę papaja-słodki migdał
Stary 2012-02-10, 14:58   #642
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Shazney - według mnie ten pomarańczwoy olejek jest dużo lżejszy,dla mnie chyba aż za lekki... Ale może Tobie się sprawdzi
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
mnie ten z granatem nie służy, a z brzozą i pomarańczą jest jakoś lepiej
ale nie załamuj się po 1. razie
Czekać tylko na promocję brzozy i pomarańczy

justynalenka,
dobrze pamiętam, że Ty również zamawiałaś l-cysteinę? Neutralizujesz czymś jej zapach? Bo coś mi się wydaje, że inni ją czują na moich włosach

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:11   #643
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No ja nie mam wrażliwej skóry ani głowy, ani twarzy, ani ciała także mi to nie przeszkadza, ale z tego co pamiętam Ty masz, dlatego Ci zaznaczyłam to żebyś wzięła to pod uwagę

Dziewczyny wykończyłam kokosa, teraz będę testować sezam, ciekawe jak się sprawdzi
Tak szybko skonczylas kokosa? Wow, chyba rzeczywiscie jest to dla Ciebie multikosmetyk

Ja kojarze, ze kupilam go niewiele przed Toba, uzywalam czasem na twarz i cialo, a jeszcze mam ponad pol sloiczka

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:20   #644
liz95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Tak to zdecydowanie ten sam olej Moje też są prostsze, ale niestety nie takie gładkie jak po innych olejach... Może jeszcze kiedyś do niego wrócę

Myślisz że to jest prawdziwy olej z orzechów, czy raczej jakieś oszukane badziewie?
Jak dla mnie to jest na razie najlepszy ale nie mam dużego porównania bo używałam do tej pory tylko oleju z pestek winogron z Biedronki i oliwkę BD dla dzieci A jakie ty oleje polecasz ?

Nie wiem czy prawdziwy czy nie Nie mi to oceniać, jestem początkująca
liz95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:56   #645
lucciola
Zakorzenienie

Właśnie zaczynam eksperymentować z olejkami Alterry. Mam ten z granatem i awokado, na razie miałam go na włosach raz. Ładnie je wygładził, no i ten blask Jest chyba nawet lepszy od kokosa. Ale niestety włosy trochę szybciej mi się po nim przetłuszczają
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:14   #646
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak szybko skonczylas kokosa? Wow, chyba rzeczywiscie jest to dla Ciebie multikosmetyk

Ja kojarze, ze kupilam go niewiele przed Toba, uzywalam czasem na twarz i cialo, a jeszcze mam ponad pol sloiczka
Miałam go jakieś 4 miesiące, ale ostatnio go nie żałowałam na włosy i ciało, bo zaraz by mi się data ważności skończyła Pewnie gdyby nie ta data, to bym go jeszcze miała baaardzo długo, bo w ostatnim czasie poszło prawie pół słoiczka
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-10, 16:16   #647
mosia07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liz95 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to jest na razie najlepszy ale nie mam dużego porównania bo używałam do tej pory tylko oleju z pestek winogron z Biedronki i oliwkę BD dla dzieci A jakie ty oleje polecasz ?

Nie wiem czy prawdziwy czy nie Nie mi to oceniać, jestem początkująca
To szkoda, bo ja właśnie też początkująca i myślałam że może coś wiesz na temat tego oleju Ja lubię Sese i właśnie oliwkę BD ale dla mam A ogólnie to cały czas testuję i takiego ulubieńca nad którym bym się mogła jakoś zachwycać szczególnie to nie mam jeszcze.. A ten olej z biedronki jak? dobry ?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:19   #648
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Miałam go jakieś 4 miesiące, ale ostatnio go nie żałowałam na włosy i ciało, bo zaraz by mi się data ważności skończyła Pewnie gdyby nie ta data, to bym go jeszcze miała baaardzo długo, bo w ostatnim czasie poszło prawie pół słoiczka
Moja data waznosci tez sie powoli zbliza (z tego, co kojarze to jest taka sama jak Twojego ), kombinuje na wszystkie sposoby, a jego i tak pelno.
Uzywam do twarzy, ciala, wlosow, przelozylam troche mamie do innego pudeleczka, dodaje do ciast...
Chyba zaczne go jesc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:29   #649
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Czekać tylko na promocję brzozy i pomarańczy

justynalenka,
dobrze pamiętam, że Ty również zamawiałaś l-cysteinę? Neutralizujesz czymś jej zapach? Bo coś mi się wydaje, że inni ją czują na moich włosach
Ja za pierwszym razem zrobiłam według przepisu Anwen - z aloesem i panthenolem, Smród straszny przez kilka dni Po tygodni powtórzyłam,ale pół na pół z octem (spirytusowym, innego nie miałam xD ) i powiem Ci,że jakoś mniej śmierdziało ale nie wiem czy to kwestia dodatkowego smrodu octu czy on jakoś zneuralizował siarę... Kupiłam sobie właśnie olejek eteryczny grejfrutowy i w przyszłym tygodniu spróbuję z nim :P

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:47   #650
VanilQ
Rozeznanie

Dziewczyny planuję zrobić psikacza bądź olejek z ziół: pokrzywa, rozmaryn, skrzyp i korzeń łopianu. I tak się zastanawiam właśnie co będzie lepszym rozwiązaniem zalać to spirytusem i rozcieńczyć wodą czy zrobić z tego olejek? Może któraś z Was zna się na tych sprawach. Zależy mi przede wszystkim na wzmocnieniu włosów, żeby nie wypadały. I czy taka mieszanka nie zabarwi mi włosów? Byłabym wdzięczna za wskazówki.
Stary 2012-02-10, 17:54   #651
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Przeprosiłam się z Sesą

Dziewczyny, ma któraś z Was to serum?
http://www.helfy.pl/serum-wlosy-niesforne-suche
kusi mnie strasznie, ale nie wiem czy jest sens...może lepiej jakiś olej nowy albo maskę...
co myślicie?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 18:07   #652
liz95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
To szkoda, bo ja właśnie też początkująca i myślałam że może coś wiesz na temat tego oleju Ja lubię Sese i właśnie oliwkę BD ale dla mam A ogólnie to cały czas testuję i takiego ulubieńca nad którym bym się mogła jakoś zachwycać szczególnie to nie mam jeszcze.. A ten olej z biedronki jak? dobry ?
Właśnie planuje kupić tą oliwkę dla mam i Sese I olej lniany też Ten z biedronki taki sobie... dużo nie kosztuje, można spróbować ale wole z orzechów włoskich niż ten biedronkowy
liz95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 18:59   #653
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za pierwszym razem zrobiłam według przepisu Anwen - z aloesem i panthenolem, Smród straszny przez kilka dni Po tygodni powtórzyłam,ale pół na pół z octem (spirytusowym, innego nie miałam xD ) i powiem Ci,że jakoś mniej śmierdziało ale nie wiem czy to kwestia dodatkowego smrodu octu czy on jakoś zneuralizował siarę... Kupiłam sobie właśnie olejek eteryczny grejfrutowy i w przyszłym tygodniu spróbuję z nim :P
Olejek eteryczny! Dobra myśl . Dziękuję

and random compliments.
Stary 2012-02-10, 19:50   #654
Prinz
Raczkowanie

No, po miesiącu czekania mam Sesę, ale zapach straszny WC kaczka czy Domestos Miejmy nadzieje, ze chociaz efekty mnie zadowolą. Na plus, ze jest wydajna, bo wystarczyło mi pół łyżki.

Zrobiłem zamówienie na ZSK; olej ze śliwki i składniki na płukankę z l-cysteiną. Czy smród utrzymuje się po spłukaniu? :|
Prinz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:13   #655
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moja data waznosci tez sie powoli zbliza (z tego, co kojarze to jest taka sama jak Twojego ), kombinuje na wszystkie sposoby, a jego i tak pelno.
Uzywam do twarzy, ciala, wlosow, przelozylam troche mamie do innego pudeleczka, dodaje do ciast...
Chyba zaczne go jesc
No to trzeba przyznać, wydajny jest strasznie
Ja bardzo go polubiłam, ale mimo efektów i zapachu, który uwielbiam robię sobie przerwę z tym olejem, na końcu zapach był już dla mnie męczący i chcę popróbować nowych olei, aż w końcu znajdę swój ideał
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-10, 20:29   #656
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Przeprosiłam się z Sesą

Dziewczyny, ma któraś z Was to serum?
http://www.helfy.pl/serum-wlosy-niesforne-suche
kusi mnie strasznie, ale nie wiem czy jest sens...może lepiej jakiś olej nowy albo maskę...
co myślicie?

Doobra, kusiło, kusilo i już jest w drodze. Zobaczymy czy faktycznie nadaje taki olśniewający blask i wilgoć zatrzymuje
Stary 2012-02-10, 20:48   #657
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Doobra, kusiło, kusilo i już jest w drodze. Zobaczymy czy faktycznie nadaje taki olśniewający blask i wilgoć zatrzymuje
długo nie czekałaś zdaj relację
Stary 2012-02-10, 21:16   #658
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
No, po miesiącu czekania mam Sesę, ale zapach straszny WC kaczka czy Domestos Miejmy nadzieje, ze chociaz efekty mnie zadowolą. Na plus, ze jest wydajna, bo wystarczyło mi pół łyżki.

Zrobiłem zamówienie na ZSK; olej ze śliwki i składniki na płukankę z l-cysteiną. Czy smród utrzymuje się po spłukaniu? :|
Oj, to chyba nie Sesa

Co do l-cysteiny to trochę ten zapach czuć we włosach...

and random compliments.
Stary 2012-02-10, 21:59   #659
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
długo nie czekałaś zdaj relację
No jakoś tak pzypadkiem mi się kliknęło
Zdam, zdam

A teraz siedzę z mixem BD dla mam, lniany, żel aloesowy, wit E i żel hialuronowy...obaczymy jaki bedzie efekt..
Stary 2012-02-10, 22:07   #660
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
No jakoś tak pzypadkiem mi się kliknęło
Zdam, zdam

A teraz siedzę z mixem BD dla mam, lniany, żel aloesowy, wit E i żel hialuronowy...obaczymy jaki bedzie efekt..
no nieźle miksujesz
ja zawsze kładę tylko jeden olej i koniec.
Ale teraz jestem zachwycona dodawaniem kilku kropli oleju do maski po myciu. Normalnie kocham moje włosy po tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości