Uniwersytet Łódzki część II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 19:49   #631
Zuzanka3
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Monka543 Pokaż wiadomość
Dostać możesz się na wszystkie trzy, a na ten, który chcesz, zanosisz dokumenty i wtedy dopiero "jesteś" na danym kierunku
Serdecznie dziękuję za szybką i konkretną odpowiedz
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 20:10   #632
Dwojnik
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41623217]A nie myślałaś o jakiejś neofilologii lub lingwistyce? Regionalistyka jest bez wątpienia bardzo ciekawa, ale bardzo niepraktyczna. Studiując np. filologię germańską na II stopniu i tak możesz chodzić na wybrane zajęcia z regionalistyki, bo są prowadzone w dużej mierze przez kadrę germy i można się na nie zapisać jako na przedmioty do wyboru (również na I stopniu, ale w znacznie mniejszym wymiarze h).[/QUOTE]
Myślałam o germanistyce od podstaw, jednakże słyszałam, że wszystkie podstawowe grupy odpadają. Znam też przypadek chłopaka, który po klasie dwujęzycznej odpadł na filologii przez literaturę. W LO zastanawiałam się nad filologią rosyjską, ale wyszło jak wyszło. Boję się, że z podstawowym angielskim nie dostanę się na żadną filologię, miałam w tym roku poprawiać, ale nie wyszło. Czasem czuję się jak nieudacznik życiowy, bo tak długo szukałam miejsca w życiu.
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 20:18   #633
lucrais
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to lucrais
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Dwojnik Pokaż wiadomość
Myślałam o germanistyce od podstaw, jednakże słyszałam, że wszystkie podstawowe grupy odpadają. Znam też przypadek chłopaka, który po klasie dwujęzycznej odpadł na filologii przez literaturę. W LO zastanawiałam się nad filologią rosyjską, ale wyszło jak wyszło. Boję się, że z podstawowym angielskim nie dostanę się na żadną filologię, miałam w tym roku poprawiać, ale nie wyszło. Czasem czuję się jak nieudacznik życiowy, bo tak długo szukałam miejsca w życiu.
Wszystkie podstawowe grupy z niemieckiego odpadają? Na germanistyce od zera też!?!? To po co tworzą!?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Lingwistyka dla biznesu UŁ
lucrais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 20:20   #634
Dwojnik
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez lucrais Pokaż wiadomość
Wszystkie podstawowe grupy z niemieckiego odpadają? Na germanistyce od zera też!?!? To po co tworzą!?

Tak słyszałam, ale nie wiem, czy to prawda. Ostatnio jestem sceptyczna wobec takich wypowiedzi. Pewnie jeżeli ma się chęci, stara się, to można przetrwać.
Stary 2013-07-03, 20:28   #635
lucrais
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Tak słyszałam, ale nie wiem, czy to prawda. Ostatnio jestem sceptyczna wobec takich wypowiedzi. Pewnie jeżeli ma się chęci, stara się, to można przetrwać.
Mówię, bez sensu by to otwierali..jak się deklarują, że od zera nauczą Cię niemieckiego to niech to zrobią ;// Teraz mi dałaś twardy orzech do zgryzienia, bo miałam germanistykę od podstaw na drugim miejscu nie chcę wypaść po roku !
Hmm... mam nadzieję, że mają trochę wyrozumiałości dla początkujących.

Stary 2013-07-03, 20:39   #636
idontknow13
Raczkowanie

.

Edytowane przez idontknow13
Czas edycji: 2014-09-04 o 08:03
idontknow13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 20:55   #637
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Azulaya Pokaż wiadomość
Nie no opierdo***** babki w dziekanacie to dopiero szkoła życia .
A po co dawać sobie w kasze dmuchać?
Wchodzisz i mówisz jak jest - to nie Ty jesteś dla babek z dziekanatu, tylko one dla Ciebie.
Zresztą te babki są mało ogarnięte, nawet podstawowych rzeczy o ECTS nie wiedzą ( przynajmniej te, które spotkałem ).
Cytat:
Skoro rodzice płacili podatki na edukację dzieci to mają prawo wybierać kraj pracy jak tylko im się zamarzy.
Rodzice spłacali dług swojej edukacji jak już.
Zresztą w innych krajach jest to nieco lepiej rozwiązane ( przy darmowych studiach ) - kończysz i masz obowiązek przepracowania "n" lat w danym kraju.

Cytat:
i co wtedy
Na IiE jest ponoć zawsze II tura ( sprawdź ile jest chętnych w stosunku do miejsc ), więc możesz sobie tego po prostu nie wpisywać i poczekać na ewentualną II turę.

Cytat:
Uwielbiam takich pseudo cwaniaków
Wszelkie zażalenia proszę kierować na pw, zamiast robić spam w temacie.

Edytowane przez Japanication
Czas edycji: 2013-07-03 o 20:56
Japanication jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 20:55   #638
paulinna93
Raczkowanie

Odp: Uniwersytet Łódzki część II

O faktycznie :O nie pomyślałam o tym @idontknow13. Podbijam pytanie :P

Stary 2013-07-03, 21:12   #639
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Studiuję germanistykę i jestem po klasie dwujęzycznej - w dalszym ciągu mnie nie wywalili i niedługo bronię licencjat Jak się nauczysz na egzamin i przeczytasz lektury (albo wykujesz na pamięć streszczenia ) to nie odpadniesz. Grupa od podstaw ma najciężej, bo muszą dużo nadrobić, ale znam osoby, które to studiują i żyją.

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2013-07-03 o 21:13
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:25   #640
lucrais
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41625869]Studiuję germanistykę i jestem po klasie dwujęzycznej - w dalszym ciągu mnie nie wywalili i niedługo bronię licencjat Jak się nauczysz na egzamin i przeczytasz lektury (albo wykujesz na pamięć streszczenia ) to nie odpadniesz. Grupa od podstaw ma najciężej, bo muszą dużo nadrobić, ale znam osoby, które to studiują i żyją.[/QUOTE]

Ale jesteś po dwujęzycznej..to wiadomo..
Czyli jednak da się od podstaw? Ja się boję, że jak uwalą pierwszy egzamin - taki sam jak dla grupy zaawansowanej to..
Nauka od zera, rozumiem szybkie tempo, byle mieli na uwadze to, że jesteśmy zieloni ale wiadomo, nikt nie będzie się z nami cackał.
teraz to już nie wiem czy nie lepiej pójść na anglistykę z niemieckim...byłoby łatwiej..tylko po co zawsze iść najłatwiejszą drogą..

Stary 2013-07-03, 21:29   #641
Konto usunięte

Cytat:
Czyli jednak da się od podstaw? Ja się boję, że jak uwalą pierwszy egzamin - taki sam jak dla grupy zaawansowanej to..
Nauka od zera, rozumiem szybkie tempo, byle mieli na uwadze to, że jesteśmy zieloni ale wiadomo, nikt nie będzie się z nami cackał.
teraz to już nie wiem czy nie lepiej pójść na anglistykę z niemieckim...byłoby łatwiej..tylko po co zawsze iść najłatwiejszą drogą..
Bez przesady. Jestem po dwujęzycznej, więc byłam w najwyższej grupie i pisałam po I semestrze egzamin na poziomie C1. Naprawdę myślisz, że grupa od podstaw dostanie ten sam egzamin po pół roku nauki? To po co ja się tyle lat niemieckiego uczyłam, skoro można to rzekomo nadrobić w pół roku

Po IV semestrze będziesz pisać egzamin B2 razem z innymi grupami (poza najlepszą). Dużo osób zdających niemiecki na maturze zaczyna od poziomu np. A2...

Czas edycji: 2013-07-03 o 21:31
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 21:36   #642
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Azulaya Pokaż wiadomość
Panie w dziekanacie na filologii angielskiej to jakaś porażka.Tylko tyle wiem .
Tu się nie zgodzę - pani od anglistyki (jest jedna, pozostałe dwie w pokoju są od kulturoznawstwa i rosyjskiej) to naprawdę fajna, ogarnięta babeczka. I bardzo pomocna Nie trzeba być od razu jakimś chamem, wchodzić do dziekanatu i robić rozrubę, jak to polecał 'japanication', ale zgodzę się z nim [sic] w tym, że te kobiety w dziekanacie pracują dla nas, a nie my dla nich - dlatego nie trzeba też być jakimś przesadnie wystraszonym i mówić cieniutkim głosikiem. Wchodzisz pewnie, załatwiasz co masz do załatwienia i wychodzisz, finał.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Jeżeli jesteś zdecydowana na filologię, to mogę Ci polecić anglistykę z niemieckim. W tamtym roku składałam i na germanistykę od podstaw i właśnie na to. Z tym, że musisz wziąć pod uwagę, że na angielską jest się trudniej dostać. Na germańskiej byłam bodaj na 6 czy 7 miejscu (na kilkadziesiąt osób przyjętych) a na angielskiej (z tym samym przelicznikiem punktów) dopiero gdzieś w drugiej połowie przyjętych

Edytowane przez FrankieGoesToHLWD
Czas edycji: 2013-07-03 o 21:37
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:38   #643
lucrais
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41626182]Bez przesady. Jestem po dwujęzycznej, więc byłam w najwyższej grupie i pisałam po I semestrze egzamin na poziomie C1. Naprawdę myślisz, że grupa od podstaw dostanie ten sam egzamin po pół roku nauki? To po co ja się tyle lat niemieckiego uczyłam, skoro można to rzekomo nadrobić w pół roku

Po IV semestrze będziesz pisać egzamin B2 razem z innymi grupami (poza najlepszą). Dużo osób zdających niemiecki na maturze zaczyna od poziomu np. A2...[/QUOTE]

To było z mojej strony wyolbrzymienie, aby ukazać moje obawy

Hmm.. w sumie miałam niemiecki w liceum więc jakbym zajrzała do książki i coś sobie poprzypominała to może nie byłoby tak źle W każdym bądź razie dziękuję za informacje

Stary 2013-07-03, 21:39   #644
Dwojnik
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41625869]Studiuję germanistykę i jestem po klasie dwujęzycznej - w dalszym ciągu mnie nie wywalili i niedługo bronię licencjat Jak się nauczysz na egzamin i przeczytasz lektury (albo wykujesz na pamięć streszczenia ) to nie odpadniesz. Grupa od podstaw ma najciężej, bo muszą dużo nadrobić, ale znam osoby, które to studiują i żyją.[/QUOTE]

Zdziwiło mnie to, że ktoś po klasie dwujęzycznej odpadł przez literaturę, ale szczerze mówiąc, nie każdy lubi czytać lub ma predyspozycję do wytrwałego czytania.
Mam jeszcze jakąś godzinkę na zastanowienie. Mam nadzieję, że nie będzie to kolejna zła decyzja, bo to świadczyłoby o upośledzeniu społecznym.
Dzięki za informację o poziomie egzaminu (do niej nie dotarłam).
Stary 2013-07-03, 21:43   #645
lucrais
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FrankieGoesToHLWD Pokaż wiadomość

Jeżeli jesteś zdecydowana na filologię, to mogę Ci polecić anglistykę z niemieckim. W tamtym roku składałam i na germanistykę od podstaw i właśnie na to. Z tym, że musisz wziąć pod uwagę, że na angielską jest się trudniej dostać. Na germańskiej byłam bodaj na 6 czy 7 miejscu (na kilkadziesiąt osób przyjętych) a na angielskiej (z tym samym przelicznikiem punktów) dopiero gdzieś w drugiej połowie przyjętych
Hmm..obawiałam się, że na anglistyce z niemieckim ten niemiecki będzie po macoszemu traktowany, i po czasie ten niemiecki dalej będzie u mnie na o wiele niższym poziomie niż angielski, a jednak na germanistyce z angielskim będą mnie cisnąć i skończę ze świetną znajomością dwóch języków.. świetnie by było jakby mnie ktoś wyprowadził z błędu

Pamiętasz może ile miałaś pkt? Mi wychodzi 685.

Jeszcze godzina na zmianę priorytetów...

Stary 2013-07-03, 21:45   #646
Konto usunięte

Cytat:
Zdziwiło mnie to, że ktoś po klasie dwujęzycznej odpadł przez literaturę, ale szczerze mówiąc, nie każdy lubi czytać lub ma predyspozycję do wytrwałego czytania.
Mam jeszcze jakąś godzinkę na zastanowienie. Mam nadzieję, że nie będzie to kolejna zła decyzja, bo to świadczyłoby o upośledzeniu społecznym.
Wbrew pozorom klasa dwujęzyczna nie jest kuźnią talentów i nie wszyscy są tam rozgarnięci. Znam 2 chłopaków, którzy odpadli z germy, a byli po klasie dwujęzycznej, więc może mówimy o tym samym Jak się nie przygotujesz do egzaminu z historii literatury, to choćbyś była Niemcem - oblejesz. Tak samo jest przecież u Ciebie na polonistyce - niby wszyscy mówicie biegle po polsku, a na pewno nie każdy zdaje literaturę na same piątki

Cytat:
Hmm..obawiałam się, że na anglistyce z niemieckim ten niemiecki będzie po macoszemu traktowany, i po czasie ten niemiecki dalej będzie u mnie na o wiele niższym poziomie niż angielski, a jednak na germanistyce z angielskim będą mnie cisnąć i skończę ze świetną znajomością dwóch języków.. świetnie by było jakby mnie ktoś wyprowadził z błędu

Pamiętasz może ile miałaś pkt? Mi wychodzi 685.

Jeszcze godzina na zmianę priorytetów...
Na germie na pewno lepiej nauczysz się niemieckiego, ale na anglistyce jest przyjemniej. Wykładowcy na germanistyce sieją postrach i moi znajomi, którzy studiują 2 filologie, zawsze narzekają na atmosferę na germie. Mnie akurat atmosfera odpowiada, idzie się przyzwyczaić Z takim wynikiem dostaniesz się na obie filologie.

Cytat:
Poziom egzaminu zależy od rocznika (egzamin przygotowują wykładowcy, którzy prowadzą ćwiczenia z języka i znają poziom swoich grup). W moim roczniku i w roczniku niżej jest to B2 po 2 latach, więc pewnie będziecie mieć tak samo.

Czas edycji: 2013-07-03 o 21:53
Stary 2013-07-03, 21:56   #647
Jace4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fitness2520 Pokaż wiadomość
Jakby ktoś chciał mieć info na temat administracji to mogę coś powiedzieć bo właśnie kończę
No to ja z chęcią się dowiem czy dobrze jest prowadzona na UŁ? I może jakieś przydatne inf na jej temat
I czy jakoś znajomi czy ktoś, daje radę złapać pracę po tym kierunku?
Jace4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:01   #648
idontknow13
Raczkowanie

.

Edytowane przez idontknow13
Czas edycji: 2014-09-04 o 08:03
idontknow13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:02   #649
Dwojnik
Raczkowanie

Vanilde - Osoba, o której mówię, zapisała się później na kierunek zamawiany na UŁ, bardzo możliwe, że możecie się znać.
Lucrais - Wydaje mi się, że ze swoimi wynikami dostaniesz się na każdy kierunek z palcem w plecach.

Dam sobie jeszcze 30 minut na przemyślenia, boję się kolejnej niewłaściwej decyzji.
Stary 2013-07-03, 22:07   #650
Konto usunięte

Cytat:
Vanilde - Osoba, o której mówię, zapisała się później na kierunek zamawiany na UŁ, bardzo możliwe, że możecie się znać.
Lucrais - Wydaje mi się, że ze swoimi wynikami dostaniesz się na każdy kierunek z palcem w plecach.

Dam sobie jeszcze 30 minut na przemyślenia, boję się kolejnej niewłaściwej decyzji.
Znam
Stary 2013-07-03, 22:07   #651
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Lucrais - czyżbyś teraz skłaniała się bardziej w stronę germanistyki niż lingwistyki ?
I w ogóle to masz super wyniki, na pewno dostaniesz się na każdy z wybranych kierunków!
Vanilde - z ciekawości, chodziłaś do dwujęzycznej w ósemce ?

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:12   #652
lucrais
Raczkowanie

Cytat:

Na mój priorytetowy kierunek ( lingwistyka dla biznesu) mam 589, a jest tyle chętnych, że zaczynam się obawiać, dlatego myślę, żeby prawidłowo ustawić kolejne priorytety...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41626461]

Na germie na pewno lepiej nauczysz się niemieckiego, ale na anglistyce jest przyjemniej. Wykładowcy na germanistyce sieją postrach i moi znajomi, którzy studiują 2 filologie, zawsze narzekają na atmosferę na germie. Mnie akurat atmosfera odpowiada, idzie się przyzwyczaić Z takim wynikiem dostaniesz się na obie filologie.

.[/QUOTE]

Nie ma to jak niemiecka musztra i urok germanistów

dobra..koniec paniki...jeszcze tydzień.. w międzyczasie dostanę sie na UJ ( po co ja na niego traciłam pieniądze węgierski popadnie w niepamięc..trochę mi smutno)..czas się relaksować!

Stary 2013-07-03, 22:13   #653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
Vanilde - z ciekawości, chodziłaś do dwujęzycznej w ósemce ?
Tak. A czemu skłaniasz się bardziej w stronę germanistyki?

Anja92, lucrais - Może się spotkamy na lingwistyce w tym roku

Cytat:
Na mój priorytetowy kierunek ( lingwistyka dla biznesu) mam 589, a jest tyle chętnych, że zaczynam się obawiać, dlatego myślę, żeby prawidłowo ustawić kolejne priorytety...
Prawie na pewno wystarczy Na żadną filologię próg nigdy nie był tak wysoki, a na lingwistykę wcale nie ma aż tylu chętnych, jeśli wziąć pod uwagę, że jest 60 miejsc, a przyjmą pewnie z 90 osób.

Czas edycji: 2013-07-03 o 22:17
Stary 2013-07-03, 22:15   #654
lucrais
Raczkowanie

Cytat:
Lucrais - czyżbyś teraz skłaniała się bardziej w stronę germanistyki niż lingwistyki ?
I w ogóle to masz super wyniki, na pewno dostaniesz się na każdy z wybranych kierunków!
Nie, nie, nie, lingwistyka to mój number one! Życie sobie pod nią układam w głowie
a ty jak?wiem, że kilka dni temu myślałaś o germanistyce zamiast lingwistyki.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41626883]Tak.
Anja92, lucrais - Może się spotkamy na lingwistyce w tym roku [/QUOTE]

Mam nadzieję, że nam się uda.. jak każdej wizażance
chcę mieć spokój przez resztę wakacji i nawet o tym nie mysleć

Stary 2013-07-03, 22:16   #655
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41626883]Tak.
Anja92, lucrais - Może się spotkamy na lingwistyce w tym roku [/QUOTE]
Będę bardzo tęsknić za tą szkołą ! Same miłe wspomnienia.
Super , chciałabym być już z kimś wcześniej "zaznajomiona". Zawsze jakoś raźniej na początku.

Obecnie jestem w sumie zdecydowana na lingwistykę.
Cały czas mam jakieś wątpliwości, takie jak brak porządnego rozwoju jeżeli chodzi o niemiecki.
No cóż, podejmę ryzyko

Edytowane przez Anja92
Czas edycji: 2013-07-03 o 22:18
Stary 2013-07-03, 22:18   #656
lucrais
Raczkowanie

Dla rozluźnienia obejrzę sobie kolejny odcinek jakiegoś głupiego komediowego serialu na dobranoc

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Super , chciałabym być już z kimś wcześniej "zaznajomiona". Zawsze jakoś raźniej na początku.
Zawsze człowiek się czuje mniej zagubiony Zresztą..trza będzie to uczcić jak się wszystkie dostaniemy

Stary 2013-07-03, 22:23   #657
Konto usunięte

Cytat:

Obecnie jestem w sumie zdecydowana na lingwistykę.
Cały czas mam jakieś wątpliwości, takie jak brak porządnego rozwoju jeżeli chodzi o niemiecki.
No cóż, podejmę ryzyko
Ja mam w stosunku do ósemki mieszane odczucia, tak jak do germanistyki. I miałam podobne rozterki odnośnie niemieckiego - bałam się, że moja znajomość niemieckiego stanie w miejscu lub wręcz się pogorszy, więc poszłam na germanistykę, mimo że marzyłam o innej filologii Z perspektywy czasu nie żałuję, bo mój poziom niemieckiego po liceum a teraz to niebo i ziemia, choć zdałam maturę dwujęzyczną i DSD C1 bez żadnych problemów.

Dziewczyny, a przeglądałyście plan lingwistyki? Najbardziej spodobało mi się to, że w V semestrze będziemy mieć tylko 3 zajęcia, a resztę czasu spędzimy na praktykach w Infosysie lub HP - w dodatku podobno płatnych

Czas edycji: 2013-07-03 o 22:25
Stary 2013-07-03, 22:29   #658
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
No, już 294 osoby się zapisały Ja mam 626 na lingwistykę. A na jaki język złożyłaś?
Aha, no i tak jak dziewczyny wcześniej pisały, na filologie się na pewno dostaniesz, ja na anglistykę w tamtym roku też miałam podobnie jak Ty Ale lepiej już nic nie zmieniaj, pierwsza myśl jest zawsze najlepsza

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41627007]

Dziewczyny, a przeglądałyście plan lingwistyki? Najbardziej spodobało mi się to, że w V semestrze będziemy mieć tylko 3 zajęcia, a resztę czasu spędzimy na praktykach w Infosysie lub HP - w dodatku podobno płatnych [/QUOTE]

No plan jest super
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:37   #659
lucrais
Raczkowanie

[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41627007]

Dziewczyny, a przeglądałyście plan lingwistyki? Najbardziej spodobało mi się to, że w V semestrze będziemy mieć tylko 3 zajęcia, a resztę czasu spędzimy na praktykach w Infosysie lub HP - w dodatku podobno płatnych [/QUOTE]

Przeglądałam i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez FrankieGoesToHLWD Pokaż wiadomość
No, już 294 osoby się zapisały Ja mam 626 na lingwistykę. A na jaki język złożyłaś?
Aha, no i tak jak dziewczyny wcześniej pisały, na filologie się na pewno dostaniesz, ja na anglistykę w tamtym roku też miałam podobnie jak Ty Ale lepiej już nic nie zmieniaj, pierwsza myśl jest zawsze najlepsza
No właśnie..jak widzę, że tyle osób ma powyżej 600pkt to stwierdzam, że lepiej się nie nastawiam, bo nienawidzę tego uczucia rozczarowania na włoski, ale ztego co czytałam to działa w ten sposób, że kto pierwszy ten lepszy i trzeba jak najszybciej zawozić papiery, żeby wejść na swój język.. mają gdzieś co zaznaczyłaś przy rekrutacji.. a ty na który?
zresztą.. jeśli nie dostanę się z pierwszej listy, ale dostanę się na germe i tak złożę papiery, i nagle wskoczę na lingwistykę bo ktoś zrezygnuje, to bez problemu papiery mogę przenieść, czy w momencie złożenia na germe już nie bierze się mnie pod uwagę przy lingiwistyce?
Jezu..co za chaotyczna wypowiedź

dokładnie..pierwsza myśl najlepsza.. ile razy tak pomyślałam po maturze jak sprawdzałam odpowiedzi

btw. UJ już maile jakieś wysyła buhaha xP

Edytowane przez lucrais
Czas edycji: 2013-07-03 o 22:39
Stary 2013-07-03, 22:58   #660
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Taak, też przeglądałam plan
Jest naprawdę super, jak dla mnie dużo bardziej interesujący niż na filologiach.

Vanilde- dużo osób po dwujęzycznych ma mieszane uczucia
Ja byłam w humanistycznej, lecz przez to że moja historia z niemieckim jest bardzo długa zdawałam z niego maturę rozszerzoną i próbne DSD również.
W końcu jednak do niego nie podeszłam, ale za dużo opowiadania. Nie na ten wątek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości