|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI
Cytat:
![]() Wróciłam piję sobie soczek pomarańczowy i czekam na małża. Musi mi znieść deskę do prasowania i tonę prania prze tv |
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi odwyk od Ciebie... never ever
i co wyszlo z tymi smieciami??Ana a czemu nie zniesiesz sama? ![]() padam na twarz! zostaly zakupy i ciacho. ale jestem master!!
|
|
#633 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, padam
a to dopiero połowa tygodnia.Dalej nie wiem gdzie jedziemy już za dwa tygodnie na wakacje, w pracy zakopana po uszy, audyt się jeszcze nie skończył i na dodatek wlepili nam studenta na praktyki, czysty obłęd. Muszę jeszcze ogarnąć mieszkanie, poszukać letnie ciuchy i wyprać, kupić sandałki i się zdecydować kiedy lecę do Polski na jesieni. To by było na tyle ![]() Ana - gratuluję ukończenia studiów Gucia - pozwalam nazwać Ci ten nowy pęd moim imieniem ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że masz niezły zapal na sprzątanie, nie ogarnęłabyś też u mnie???
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Pat wymiata
![]() co do śmieci, u nas dalej pojemników nie ma, żadnej informacji oficjalnej nie ma gdzie wpłacać, tylko ogłoszenie jakieś na klatce które ciągle ktoś zrywa dziś 10-ty a ja nie wpłaciłam, bo nie wiem gdzie ani za co??jak pojemników nie ma, a ze starych się śmieci wysypują
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, Kliwia - dzięki, wlasnie sie zastanawiałam jak oni mieli by to sprawdzac....
![]() Marta - Pat jak zwykle boski ![]() ![]() Ale ale... musze sie wam pochwalic, że jakiś niecały miesiac temu Tomusiowi coś sie chyba w główce odblokowało i... zaczął mówić...w koncu zaczął powtarzać, próbować nowych słów i sie cały czas rozkręca...a ja nie moge sie nasłuchać a co do śmieci to u nas też totalny bałagan, nikt nie wie ile placimy, jak segregujemy w zasadzie nie wiemy nic.... |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie co do śmieci to przyszła info, że dopóki nie dadzą dodatkowych pojemników mamy nie segregować
![]() i zabrali niesegregowane dzisiaj właśnie a płatność ja miałam do 12.07 ale to za czerwiec a czerwiec po staremu.... za lipiec będę płacic w sierpniu |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
my segregujemy od dawna nawet mamy kilka koszy wdomu.. i u nas sie nic nie zmienilo bo kosze do segregowania jak staly tak stoja ta sama firmaje oproznia
no i placimy w czynszu a oni sie rozliczaja z firma
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Bo była z toną ciuchów i bałam się, ze się z nią sturlam po schodach
![]() ze 2h prasowałam ![]() dziękuję --- Patrzcie co ciekawego znalazłam ![]() "Czy opalanie nie powoduje czerniaka? Teoretycznie jest kilkuprocentowe (dosłownie) zwiększenie ryzyka na skutek silnych oparzeń słonecznych, ale badania na szeroką skalę wykazały, że osoby z krajów gdzie słońca niemal w ogóle nie ma zapadają na czerniaka dokładnie tak samo często (albo nawet częściej) jak osoby z krajów, gdzie słońce spala ziemię na proch. Co więcej, osoby z wysokim poziomem witaminy D mają 2 krotnie większą szansę przeżycia czerniaka, mają też o wiele niższą szansę zapadnięcia na inne nowotwory. Jest więc dokładnie odwrotnie - to brak słońca powoduje raka. Na każdy przypadek uniknięcia czerniaka brakiem opalania, mamy sto przypadków zachorowań na inne nowotwory na skutek spadku poziomu witaminy D. " (http://zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=3249 w ogóle mega ciekawy artykuł) Także dziewczynki opalać się, opalać i słońca sobie nie żałować
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że przekręca, opuszcza sylaby jest normalne i wieeeeele innych![]() Dzień dobry!
|
|
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiem wiem bo w gole brak wit d pozoduje depresje i inne dziwne rzeczy a w 100% zapotrzebowanie maja tylko rolnicy pracujacy8h na sloncu wiec cale zycie powinnismy ją uzupełniaćhmm u nas sa tak samo kontenery jak byly - papier, plastik (razem z puszkami i z kartonami po sokach i mlekach), szklo.
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
ponoć trzeci raz obniżyli stopy procentowe
gdzie??bo chyba nie u mnie podnieśli nam ratę o 27zł, długo się nie nacieszyłam niską ratą, aż jeden miesiąc
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
i tak mam już dość teraz wchodzę/schodzę ze schodów znacznie więcej niż jak mieszkałam w bloku na 4 piętrze ![]() Albo ludzie z krajów z ciepłym klimatem podobno idealnie by było gdybyśmy podczas zimy udawali się 2 razy do ciepłych krajów ja tam mogę jeździć, ale kto mi to za sponsoruje ![]() Oj tak to co powoduje jej niedobór to ja w tym roku często byłam przeziębiona i jak domniemam to jej sprawka ![]() My też segregujemy od kilku lat |
||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szklo to nawet pojmenika miec nie musze, bo u mnei szklane to zazwyczaj... w sumie nie wiem co.
i jak ammy cos szklanego to idad do samochodu od razu wywalamy, na biezaco ![]() makulature segregujemy na wies do spalenia jako podpalka, plastik tez mamy kosz, maly pod zlewem ![]() Myjecie plastiki po jogurtach etc? bo np do plastiku brudna foliowa reklamowka/woreczek ufajdany, to sie nie nadaje, nie mozna wrzucac takich plastikow. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-07-11 o 08:51 |
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień spędzam w domu
W końcu mam czas na ogarnięcie się z papierów z pracy, studiów i obrony - także zaczynamy generalne porządki papierowe ![]()
|
|
|
|
#647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wczoraj dostaalm list ze spadla nam rata o 90 cos zlotych nie cała 100 wkoncu.. przez 3 mce bedziemy placic mniej ![]() Cytat:
![]() ![]() my segregujemy odkad tu mieszkamy.. czyli 3 lata a wczesniej u rodzicow tez segregowalam bo mielismy kosze, ale maz nie ![]() dlatego u nas zakupilam i mam 4 kosze, moze to nie wyglada najpiekniej ale mam to w nosie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko kosz ze szklem oprozniamy raz w tygodniu raz na 1.5 tyg... a z papierem czy plastikiem ok 2 razy w tygodniu inaczej 3 razy na dwa tygodnie ![]() tak jak ten glowny smiecowy ;Dmy myjemy zreszta jakbysmy nie myli to by tak smierdzialo w tych temperaturach ze awaria Cytat:
dzis planuje zrobic obiad - nalesniki z farszem meksykanskim ![]() i i wiecej nic ![]() Rosi upielklam twoj brownes.. zreszta wiesz bo mi pomagalas, aleee nie potrafil sie upiec.. dopeiro po godzinie pieczenia byl zrobiony tzn z gory mocno spieczony ale latwo sie dalo uratowac.. a w srodku upieczony z takim mokrym ciezkim.. po pol godzinie to byl jak budyn rzadki.. nie wiem czemeu...
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i najlepiej poruszać się wszędzie z telefonem. Najczęściej zostawiam na dole, jestem u góry - to dzwoni ale mam nie raz przez to nerwa ![]() My w domu mamy jeden kosz, a jak coś plastikowego albo szklanego to się idzie od razu wyrzucić do głównych koszy Dawaj papierzyska jak się rozpędzę to oblecę wszystko
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Żonki 2009 cz. XXXVI
A ja nie wiem czy u nas sie cos zmienilo co do smieci, bob wyjechalismy przed 1 lipca
ale niby mieli pojemniki postawic no i oplata teraz do urzed miasta a nie do wspolnoty ale tez nic nie przyszlo do tego 26 jak wyjezdzalismy. Ja sie tylko zastanawiam gdzie sobie 4 pojemniki ustawie????!!!! Jak mam szafke 45cm :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A ja nie wiem czy u nas sie cos zmienilo co do smieci, bob wyjechalismy przed 1 lipca ale niby mieli pojemniki postawic no i oplata teraz do urzed miasta a nie do wspolnoty ale tez nic nie przyszlo do tego 26 jak wyjezdzalismy. Ja sie tylko zastanawiam gdzie sobie 4 pojemniki ustawie????!!!! Jak mam szafke 45cm :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Żonki 2009 cz. XXXVI
Cytat:
![]() ![]() ja tak u cioci zawsze mialam chyba musisz sobie opaske kupic taka jak do biegania i na ramieniu nosic hahahaha ![]() pewnie jakbym miala kosze przy domu to tez bym wnosila ale przeciez ja mam kosz na osiedlu to chyba z 5 razy dziennie musialabym chodzic ![]() ![]() oki bierz i moje papiery ![]() Cytat:
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka dasz rade. ja mam naroznikowa co prawda, i mam dwakosze tam, duzy na zwykle smieci i maly na plastik, do malego miesci sie jednorazowka, wiec na prwde maly. a makulature mamy w pokoju za regalem a sciana
zaraz pod deska do prasowania
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domku jako tako się to sprawdza, jakbym miała latać z mieszkania to już gorzej jeszcze gorzej niż tym telefonem u mnie, bo z wyższego piętra nooo chyba, że na pierwszym piętrze bym mieszkała
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Ja porządnie segreguję już od 2 miesięcy, wcześniej odkładałam tylko plastik, szkło i papier. Teraz doszły mi jeszcze odpadki bio i stwierdzam, że śmietnik na zmieszane mogłabym mieć wielkości kubka po dużym jogurcie
, potem bio, a szkła mam naprawdę niewiele. Jak w ciągu 1,5 miesiąca uzbieram reklamówkę jednorazowa, to będzie dużo.Śmieję się tylko, że przed wrzuceniem czegoś do smietnika trzeba pomyśleć, nie można robić już tego bezmyślnie. A Madzialenka zaczęła budować dom? Stąd ten brak czasu na wizaz? Martucha - spódnica już przyszła? Odszycie jest ładne? Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2013-07-11 o 10:16 |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkamy w domu, więc nas zaopatrzyli w worki do segregacji. No i co mnie najbardziej szokuje to to,że chcą żeby kartony po mleku wrzucać do makulatury. Ale przecież to nie jest makulatura-taki karton składa się z kilku materiałów. No ale robię jak każą. Wcześniej też segregowaliśmy- plastików było najwięcej, papier do spalenia, a słoiki w większości do zapraw, jedynie butelki szklane się wyrzucało. |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez uczono, i bylo o tym kilka programow, ze po sokach i mleku sie nie wrzuca do makulatury bo maja alumioniowa wysiolke
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko teraz niby plastik i tak z makulaturą wrzuca, ale nowych pojemników nie ma więc bądź tu mądra martucha nam przychodzi list po każdej zmianie, czyli czasem co miesiąc, hmmm a raczej teściowej, podałam nasz adres a i tak do teściów przychodzą listy, teściowa kilka razy dzwoniła bo otworzyła list nie do niej
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Żonki 2009 cz. XXXVI
Miejsca w kuchnie tez nie mam by sobie smietnik ustawic :/ plastiki wieszam w zrywce na grzejniku na przedpokoju, szklo tez tam laduje pod warunkiem ze nie sa to zwrotne butelki. Papier do kanciapki z piecem. Puszki zbieram bo tato pozniej na skup razem z innym zlomem wiezie to i to oddaje. Sama segregacja nie jest dla mnie problemem, zeby nie było
Marta o tych pojemnikach myslalam ale coz...ikee mam 150km od lubania wiec nie bede jechac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka moze ktos bedzie jechal w niedlugim czasie ze znajomych? zawsze mozna zamowic na allegro ale o wiele drozej wychodzi, czasami udaje sie znalesc sprzedawce ktory nie ładuje super narzutu
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na szczęście aż tak się nie trzeba gimnastykować.
Rozbawiło mnie wyciąganie zszywek ![]() POJEMNIKI NIEBIESKIE Do niebieskich pojemników: wrzucamy papier po usunięciu zszywek i innych metalowych lub plastikowych elementów: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

dwa chyba musze isc na mejlowy odwyk 

a to dopiero połowa tygodnia.
dziś 10-ty a ja nie wpłaciłam, bo nie wiem gdzie ani za co??jak pojemników nie ma, a ze starych się śmieci wysypują