|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
Super, że wyjazd się udał, na pewno odpoczęłaś od smutnych myśli ![]() I zdrowia dla Twojej Mamy ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Chrześniak męża - 6 miesięczniak, zastrzyki ma. Zapalenie ucha i ogólnie przeziębiony całkiem. Już 8 dostał, a poprawy nie widać. Biedactwo straszne. Ma siostrę w przedszkolu i to już drugi raz jak antybiotyki dostaje. |
|||
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
uff nadrobiłam
![]() koziemleko - kciuki! rossa - super wieści pozostałaym gratuluję pozytywnych wieści i ujawniających się dzidków ![]() witam też mamusię bliźniaków ![]() co do tych fotelików 0-13, to tak jak dziewczyny piszą. decyduje albo waga, albo wzrost dziecka. ale prawda jest taka, że im starsze dziecko, tym mniej zadowolone z tego, że w podróży widzi tylko tylną kanapę :P my młodą przesadziliśmy jakoś przed roczkiem na pewno. głowa się jeszcze mieściła, wagowo też było ok, ale się buntowała, więc jak już miała te 9kg, to zaczęliśmy poszukiwania większego. Ewa znów przeziębiona, od wczoraj w domu. dziś nawet wzięłam ją do pediatry osłuchać, bo kaszle paskudnie. na szczęście wszystko czyste, to tylko przeziębienie. mamy się inhalować i łykac syrop. zastanawiałam się, czy ją puścić w czwartek na przedszkolną wycieczkę, ale prawdopodobnie będzie odwołana, więc możliwe, ze zatrzymam ją w domu do końca tygodnia. |
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Ja także gratuluję
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Kurcze przykro mi z powodu mamy... Ale dochodzi juz do siebie? Natomiast gratuluje udanego wypoczynku ![]()
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
hej
fotelik ja mailam 0-9 i jak miał pol roku to wymienilismy na większy do 18 kilo.Zalezy to od wielkości dziecka, kiedy nastepuje przejscie na wyższy level ![]() ja mam komody z ikei w pokoju małego tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40176318/ i tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00176320/ plus http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79871745/ do ☠☠☠☠☠☠☠ek , tam mam pieluchy tetrowe, śliniaki, skarpetki rajstopki, dokumenty malego, broszurki szpitalne itd my bralismy akurat wtedy duzo rzeczy, bo robilismy remont wiec w ieki bralismy na raty |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Nie śpię, czekam na telefon ze szpitala, bo nie wiem na którą jechać. Mam czekać do 10.00 i jak nie zadzwonią to sama dzwonić
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie spie od dwoch h bo syn mi nie dal spac:p
|
|
|
|
#640 |
|
Moderator
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Ja tez nie spie od 2h bo tak sa tutaj pobudki
Mam nadzieje ze dzisiaj mnie juz wypuszcza
|
|
|
|
#641 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Koziemleko trzymam kciuki ![]() teQiba za Was też trzymam kciuki, zeby już wszystko było dobrze i żeby Was już wypuścili a jak się w ogóle czujesz? plamienia jeszcze są? czarnamadonna1982 świetne te mebelki z Ikei |
|
|
|
#642 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny juz odpowiedzialy, u nas mala tez miala ok roku Cytat:
a jak zareagowal tz, nie czul sie zawiedziony ?? bo moj by pewnie troche byl, teraz mu sie syn marzyCytat:
teqiba
|
|
|
#643 | ||||
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
koziemleko bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki Cytat:
Mój męzus od poczatku zajmował sie nasza córcią. Nawet pierwszą kapiel sam wykonał. Przewijał, ubierał i teraz napewno tez tak będzie. Cytat:
![]() Niby sie sprawdziło bo będzie chłopak. Moja bratowa za to jadła całyczas słodycze a urodziła chłopczyka, więc chyba nie ma reguły. Co do chińskiego kalendarzyka to mi sie sprawdził po raz drugi. Kiedys pisałam jeszcze że jak dziecko jest spłodzone przed owulacja to bedzie dziewczynka a jak w trakcie to chłopak i to mi sie nie sprawdziło. Ostatnie przytulanki mielismy w 10 dc a owulacje miałam w 12 dc, bo wtedy miałam bóle owulacyjne. Niedługo sie dowiesz kto mieszka w twoim brzuszku! A wolisz chłopca czy dziewczynkę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj nie mogłam sie oprzeć i kupiłam maluszkowi pierwszą czapeczkę. Taką malutką, słodziutką. ![]() Wczoraj tak sobie liczyłam tygodnie ciązy i do terminu porodu jest dokładnie 40 tygodni od poczatku ciązy a poprzednio urodziłam w 38 tc i tak patrząc na kalendarz to mój maluszek może sie urodzić nawet w połowie lutego. Miłego dnia dziwczyny!
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą zastanawiam się jakby to było gdyby u nas w taki sposób zgłaszało się urodzenie dziecka z jednej strony super, byłoby mniej chodzenia, z drugiej znając bałagan i chaos jaki jest zarówno w szpitalach jak i w urzędach byłoby ciekawie to by dopiero były pomyłki
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od samego początku mówił, że mu to obojętne ale jakby już miał wybierać to stawiał na drugą dziewczynkę ![]() Jeszcze wczoraj go podpytywałam i zdania nie zmienił. W sumie dziwne, bo prowadzi firmę i jest to typowa praca fizyczna więc syn byłby jak najbardziej na miejscu ![]() Co do płci i zmian w wyglądzie to u siebie nie zauważyłam. Dwa razy dziewczynka i wcale źle nie wyglądam. Jedynie mam bardziej suchą twarz niż zwykle ale to wina hormonów.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#646 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szczęka mi opadła jak się na usg okazało ze to bliźnięta, a mój mąż zaniemówił na jakieś 2 h ![]() Jutro mam usg genetyczne, już bym chciała być po ![]() Też jestem bardzo ciekawa płci dzieci, fajnie, ze niektóre z Was już wiedzą. Ja bym chciała chociaż jedną dziewczynkę. Na usg jedno dziecko jest mniejsze od drugiego według pomiarów o jakieś 3 dni wiec mam teorie że to mneijsze to dziewczynka a większe chłopiec i taki układ bym chciała najbardziej Natomiast mąż twierdzi,ze są dwie dziewczynki. W pierwszej ciąży na usg genetycznym właśnie lekarz dojrzał siusiaka wieć doś wcześneij wiedzieliśmy co będzie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Ja znów załamana po wczorajszej kłótni (m. in. o nieumytą wannę) i wyciu przez pół wieczoru. Deprecha trwa dalej i myślę o przeprowadzce do rodziców. Tylko kota musiałabym zostawić a tego nie chcę. Na razie będę jak najmniej czasu spędzać w domu a jeśli już tam będę to schowam się w sypialni. Piszecie o opiece ojca nad dzieckiem... tia... już to widzę. ![]() Ale chociaż za pół roku będę miała kruszynkę, którą będę kochać całym sercem i która będzie kochać mnie. |
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera jasna, znowu coś
Dzwonie do tego szpitala, bo oni nie raczyli do mnie zadzwonić i okazuje sie, że na dzisiaj nie ma miejsc! To po co się ze mną umawiali ![]() Torba spakowana, wszystko czeka, a oni lecą w kulki. Czy ktoś wie gdzie takie wybryki można zgłosić? Bo nie puszczę im tego płazem
|
|
|
|
#649 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Plamien nie mam juz ![]() Wlasnie wrocilam z USG - lozysko sie podnioslo troszke Jeszcze z lekarzem nie rozmawialam, ale chyba mnie wypisza
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od dawna macie takie kłopoty w związku? może powinnaś z nim porozmawiać i powiedzieć co czujesz?Cytat:
|
||
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazali czekać na ich telefon Chore! Pewnie się nie doczekam wcale Najgorsze jest to, że ktoś musi mnie tam zawieźć (ciężka torba) a to będzie ponad 60 km. Mieli to zrobić dziadki Tż (bo on w pracy), zrezygnowali ze swoich planów, a tu takie rzeczy
|
|
|
|
|
#652 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O takie pier.doly ciezarna stresowac Cytat:
no co za konowaly I co masz teraz niby zrobic, a na kiedy maja miejsca ??Cytat:
|
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buntować się próbowałam - ale to zawsze ja kapitulowałam jak nie mogłam już znieść jedzenia samych kanapek z dżemem, zabijał mnie zapach gnijących garów w zlewie i brudy atakowały mnie w łazience. Na twardego zawodnika trafiłam. Bo jego to wszystko nie rusza. Najgorsze jest to, że mój mąż wiele lat mieszkał sam (szybko stracił rodziców) i świetnie gotuje, uprać potrafi, sprzątnąć, uprasować, nawet upiec. |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mają dzwonić, ale nie rozumiem po co umawiają, a potem nie ma miejsc ![]() Płakać mi się chce, miałam mieć dzisiaj USG z podglądaniem maluszka, specjalnie to przekładałam i pewnie znowu będę musiała przełożyć. Tak bym go sobie chociaż zobaczyła
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skoro tak, pojechałabym tam jutro i powiedziała, że dostałam telefon żeby się zgłosić (nie pamiętam od kogo ) i musieliby znaleźć miejsce! jeśli mają tam taki burdel trzeba być bezczelnym, a nóż się nie zorientują, że ściemniasz
|
|
#656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na jaki większy sie zdecydowaliście? my zastanwiamy sie nad maxi cosi priori albo romer king biedulka, czyżby ząbkowanie daje się we znaki? Cytat:
![]() koniecznie musicie jakoś podzielić obowiązki. nie mozesz wszystkiego sama robić w domu. jak on tylko słucha i nic, to rozpiszcie na kartce zakres obowiązków każdego z Was i niech mąż się pod swoim podpisze, żeby nie było, że coś mu wcisnęłaś bez jego "zgody".
|
|
|
#657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
barankosia1
Czyli dowiedziałaś się już na pierwszym USG? W którym tygodniu? Trzymam kciuki za genetyczne ![]() Brzuchatka To ja nie wiem w takim razie, czy krótki wyjazd do rodziców nie byłby dobrym rozwiązaniem... Odpoczniesz trochę od nerwów i roboty domowej. Strasznie mi przykro, że teraz tak się układa. koziemleko Magduś dobrze proponuje, tylko to ryzyko jechac tyle kilometrów Ale pojechali po całości. Przecież Twoja sprawa też niecierpiąca zwłoki. Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie mam pojęcia co mogłoby pomóc. Może jak poczuje Twój tż ruchy to się w nim coś obudzi. Mój od początku był zakochany w mojej ciąży, ale podchodził tak do niej z dystansem. Po usg na którym wszystko zobaczył bardziej do niego dotarło, że będzie tatą Może u Ciebie też tak będzie? Weź go na usg niech popatrzy Myslę że wtedy bardziej dotrze do niego że powinien Ci pomagaćCytat:
Ja dzisiaj dziewczyny miałam iść po zakupy i do biblioteki, ale coś się średnio czuje boli mnie głowa i jestem jakaś wypluta nie mam dosłownie siły na nic
Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-09-25 o 10:58 |
||||
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas, ja nie pracuję, a i tak do czasu do czasu mąż w sobotę, jeśli jest w domu, a nie na fuszce, myje podłogi w mieszkaniu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

na 100% natomiast 3 w 1 to gondola, spacerówka i fotelik
oprócz tego zamierzamy kupić komodę na ciuszki, i tu myślę o czymś z Ikei
Perfect Housewife 

musiałam wcześniej coś jeść, co mnie wywalało. Mam taki mały, ale można by spekulować czy ciążowy, czy piwny 
no co za konowaly I co masz teraz niby zrobic, a na kiedy maja miejsca ??
Ale pojechali po całości. Przecież Twoja sprawa też niecierpiąca zwłoki.