![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
prosze o porade. widze ze jestescie specjalistkami szczegolnie od clinique
![]() wlasnie robilam sobie test skory na ich stronie i o dziwo wyszlo mi ze mam 2 a nie 3 dla ktorej wczesniej kupowalam. ja mam cere tlusta z wypryskami, ale bardzo mi sie przesusza szczegolnie na czole i na policzkach. na czole to mi sie wrecz luszczy. i juz nie wiem co z nia zrobic. boje sie uzywac kosmetykow do tlustej cery bo mam ja potem bardzo przesuszona. jakies rady ? spogladalam teraz na pore minimizer ale nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a Wy jakie kremy z filtrami stosujecie? Koleżanka bardzo mi polecała Soltan Anti-Agening 50 SPF i chyba się w końcu skuszę...
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniałam sobie jeszcze, że ma nieciekawy zapach i taki szarawy odcień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Hmm... i jak z tym odcieniem wygląda na buzi?
#635 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
niewazne ile w N7 jest filtra bo jak sama zauwazysz, zuywam kosmetykow Clinique od 2 dni, wiec ratuje sie czym moge na te 2-3 dni, bo dopiero jutro ide do sklepu i wtedy zaopatrze sie w solidny...niestety aktywny tryb zycia nie pozwala mi wyskoczyc z pracy i gym prosto do drogerii, w Dublinie nie ma metra
#637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek jesli dobrze kojarze - ten pore minimizer wcale nie jest jakis extra, z tego co czytalam...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
ok aniwila aniwila prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wracajac z pacy do domu, cala droge myslalam, co sobie kupic i tez doszlam do wniosku, ze skusze sie na Bluff Dust, tylko czy on ma drobinki? Blyszczyki i cienie juz wiem, ze sa fajne - czytalam wszystkie Twoje opinie na KWC ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
BAN stały
|
juz nie przesadzajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dominikinha - skoro Ci sie skora luszczy, zdecydowanie obstawalabym przy typie cery 2. trojka moze Cie podraznic i dodatkowo wysuszyc, a wiem bo bylam sobie sama krolokiem doswiadczalnym i tez mialam tendencje do miejscowego wysuszania po zbyt inwazyjnych (czyt: bogatych w wysokoprocentowy trunek ![]() Nic nowego Ci nie poradze, stawiam na moje stale hity. Moja lista ''koniecznie musisz kupic'', wyglada tak: niekwestionowany nr1: repairwear night lotion - skoncza sie problemy z wysuszonymi partiami, stan buzi sie poprawi i ogolnie zrobi Ci sie takie czary mary na pyszczku, ze bedziesz w szoku ![]() tonik nr2, eeeeeeeweeeeentuuualnieee eee ( tutaj musze powiedziec, ze sie z nim przeprosilam ostatnio) DDMG no i moj super duet do zadan specjalnych, ale bardziej polecam maseczke - turnaround. Afro - jak tam po dwoch dniach? szczegolnie interesuje mnie Twoja opinia o repairwear? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
DDMG to nie dla mnie, mialam go w miniaturce ale zdecydowanie nie. ma za lekka konsystencje juz chyba za stara na niego jestem
![]() ![]() a ta maseczka wydajna jest ? |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrezygnowalam z 10 bo stwierdzilam, ze za czesto pewnie nie bede uzywala. To taki gadzet bardziej chyba, ale ja przeciez lubie gadzety ![]() ![]() Piling do ust jest w zestawie z balsamem razem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale...teraz stoje przed dylematem -krem z filtrami...zalozylam ze to Clinique ...tylko ze wpadlam na pomysl ze chcialabym jednak miec Avene bo na biochemii doczytalam sie ze filtry tam zawarte sa fotostabilne i ze moge na nie pokladac sobie i puder i podklad i nie bedzie zadnej reakcji neutralizowania filtrow... ech filtry to gruby temat... a czytalam tez o superdefense i opinie sa bardzo podzielone , a po drugie-rzekome filtry w nim to zadne stabilne filtry... no i sama teraz nie wiem...
![]() |
#645 |
BAN stały
|
Afro wiem, wiem to temat dyskusyjny...Myslisz, ze ja nie zaopatrzylam sie w apteczne filtry?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mam jeszcze jedno pytanie ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Rozeznanie
|
widzisz ja generalnie dopiero od niedawna w ogole zaczelam sie interesowac tematem starszenia sie skory, jej jakosci i wygladu itd...wczesniej poprostu troche ja maskowalam, ale mam juz dosyc i marzy mi sie ladna cera bez wypryskow, przebarwien i strefy T...
no i juz wlasciwie sie zdecydowalam wczesniej na cos z Clinique, a teraz gdy mam taki fajny swoj ZESTAWIK topomyslalam ze superdefence jest w sam raz ale... poczytalam jego opinie i mnie zwalilo z nog..mysle sobie - no to co jest z tymi filtrami nie tak? ale z drugiej strony pomyslalam sobie teraz-nie mam jakis strasznych klopotw z cera tfu tfu tfu wiec coz...nie zakwaszam jej niewiadomo czym, jakimis wyzeraczami itd, a tylko lagodnym Clinique ![]() wiec...jak sadzisz? p.s. zainteresowal mnie krem pod oczy ROC'a...
#648 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze szkoda, bo mimo tej niestabilnosci filtrow jakos mi tak przypasowal ten superdefense... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
no i co ja mam teraz zrobic???
przejrzalam oferte LRP i Avene i jakos wszystkie maja srednie opinie, do tego zostawiaja ten cholerny tlusty film... :/ ![]()
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja coraz bardziej lubie te kosmetyki. Ostani nabytek to paleta Hopelessly devoted to pink - 3 cienie do powiek i 3 blyszczyki i jak zwykle jestem zachwycona ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Niestety zadnymi nowymi odkryciami podzielic sie nie moge, bo takich nie mam. Ograniczam sie do zakupu mydla jezeli chodzi o kosmetyki ![]() Ale przymiarki robie do slawnego, kosmicznego Creme de la mer. Mam ochote na jakas mala pojemnosc, bo podejrzewam, ze jak nie przetestuje to nie bede spokojnie spac. Juz mam tak dosyc swojej twarzy i ciaglych niespodzianek jakie mi funduje, ze chwytam sie roznych cudow jak tonacy brzytwy ![]() Chcialabym byc juz stara, pomarszczona, leciwa i miec to wszystko w ..... ![]() edit: misiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Rozeznanie
|
no coz, w zasadzie nie mam ochoty na tlusta mordke, zwlaszcza teraz gdy moja cera juz robi sie slicznie jednolita, z delikatnym rumiencem i zmniejszonymi porami... nie wiem wiec czy stosowac cos bardziejchroniacego czy nei:/
wczoraj wyludzilam od babki probke Superdefence wiec dwa razy juz aplikowalam i bardzo mi sie ten krem podoba tfu tfu tfu...wiec jak bedzie dzialal poprawnie to chyba jednak zdecyduje sie na niego... do tego zamierzam sie zaopatrzyc w Vichy tHERMAL S/UV - moze od czasu do czasu cos tam sobie naloze na pyszczek... no straszna szkoda ze filtry w Clinique nie sa stale... chcialabym byc piekna na wieki ale nie da sie bez wyrzeczen ech...
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Contax, a moglabys podpowiedziec, czy Shiseido i Chanel ma dobre filtry? ![]() Teraz uzywam Avene SPF 50, ale zbliza sie wiosna, lato, zrobi sie cieplo i wolalabym cos lzejszego ![]() Jesli chodzi o Chanel to ponizej wklejam przyklady (Shiseido nie ma w KWC), http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12303 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8720 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
BAN stały
|
Cytat:
Afro czytajac Twoje relacje z wrecz cudownego dzialania jakie ma na Tobie kuracja klinikowymi mazidlami dochodze do wniosku, ze skoro tak dzialaja polecone przeze mnie mazidla to jakos MUSISZ MI SIE ODWDZIECZYC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do superdefense - ja jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() Camomille jak to kurcze nie ma Shiseido na KWC? ze niby w ogole czy chodzi Ci o kremy z filtrami ? zerknij no jeszcze raz ![]() btw: CO TU TAK CICHO???????????????????? ????? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
AfroJAzz: moge Cie nieśmiało zapytać jakie to cudowen kosmetyki stosujesz?? I jak podziałały na Twoją skórę?? Z tego co wyczytałam są to produkty Clinique, ale co dokładnie??
![]() ![]()
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filtry stabilne chemiczne to Mexoryl SX, Mexoryl XL, Tinosorb S i Tinosorb M, Univul A Plus, a mineralne to dwutlenek tytanu i tlenek cynku. I takich powinnaś szukać w składach kremów z filtrami. Chanel - Precision, Age Delay, Time-Fighting Rejuvenation Cream SPF 15 zawiera ethylhexyl methoxycinnamate (parsol MCX)– filtr UVB i buthyl metoxydibenzolmethane (parsol 1789) – filtr UVA. Oba to filtry chemiczne, ale niestety niestabilne. Poza tym zawiera poliakrylamid, który jest rakotwórczy i kumuluje się w organiźmie. Ciekawy artykuł o filtrach => http://www.pinezka.pl/content/view/2137/203/ Jak masz jakieś wątpliwości to polecam lekturę Biochemii Kosmetycznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() TADAM!!! Helen wrocila z USA, a tym samym ja mam: CLINIQUE!! claryfing lotion nr 2, Repeirwear Intense Night Lotion, , Turnaround Concentrate Visible Skin renewer, 15 minutes Turnaround facial mask, jajajajajaj!!!!! ale sie ciesze! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawiłabym sobie taki zestawik, ale zaczęłam oszczędzac - moze powolutku bede go kompletowac. Miałam kiedy kilka próbek Turnaround Concentrate i rzeczywiście byłam b. zadowolona z niego. Juz nie jestem napalona na tonik bo...to jest to samo co spirytus kosmetyczny który kupiłam za 2,50 :p; a skald mają ten sam (tylko ze spirytus ma jeszcze kwas salicylowy, a zamiast tego ekstraktu co w cilique, ma ekstrakt z aloesu)
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clinique 2: Alkohol denat., woda i i wyciag z hammamelisu pojemność 100 ml cena 55zł Spirytus kosmetyczny: Alkohol denat., woda, kwas salicylowy i wyciag z aloesu pojemność: 115 ml cena 2,49
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.