Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-28, 12:46   #631
dominikinha
Raczkowanie

GG do dominikinha
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

prosze o porade. widze ze jestescie specjalistkami szczegolnie od clinique
wlasnie robilam sobie test skory na ich stronie i o dziwo wyszlo mi ze mam 2 a nie 3 dla ktorej wczesniej kupowalam.
ja mam cere tlusta z wypryskami, ale bardzo mi sie przesusza szczegolnie na czole i na policzkach. na czole to mi sie wrecz luszczy. i juz nie wiem co z nia zrobic. boje sie uzywac kosmetykow do tlustej cery bo mam ja potem bardzo przesuszona.
jakies rady ? spogladalam teraz na pore minimizer ale nie wiem...
dominikinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 13:41   #632
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez AfroJAzz Pokaż wiadomość
jutro zamierzam zakupic kremik z filtrem, narazie na dzien uzywam No.7 moisturizera, z filtrem
dziekuje!
Hmm...w tym Twoim kremie W7 to fotostabilnego filtra jest tyle samo co w kremie do stóp...
Dziewczyny, a Wy jakie kremy z filtrami stosujecie? Koleżanka bardzo mi polecała Soltan Anti-Agening 50 SPF i chyba się w końcu skuszę...
Stary 2007-03-28, 14:00   #633
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
Koleżanka bardzo mi polecała Soltan Anti-Agening 50 SPF i chyba się w końcu skuszę...
Mam ten krem i nawet przy wsmarowaniu 2 ml w twarz zachowuje się jak normalny krem nawilżający, nie ma uczucia maski na twarzy i warstwy tłuszczu. Jednak coś za coś ma niską ochronę PPD.
Przypomniałam sobie jeszcze, że ma nieciekawy zapach i taki szarawy odcień.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 14:06   #634
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Mam ten krem i nawet przy wsmarowaniu 2 ml w twarz zachowuje się jak normalny krem nawilżający, nie ma uczucia maski na twarzy i warstwy tłuszczu. Jednak coś za coś ma niską ochronę PPD.
Przypomniałam sobie jeszcze, że ma nieciekawy zapach i taki szarawy odcień.
Hmm... i jak z tym odcieniem wygląda na buzi?
Stary 2007-03-28, 14:10   #635
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... i jak z tym odcieniem wygląda na buzi?
Na twarzy jest OK, nic nie widać, cały się wsmarowuje
Stary 2007-03-28, 14:12   #636
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Hmm...w tym Twoim kremie W7 to fotostabilnego filtra jest tyle samo co w kremie do stóp...
Dziewczyny, a Wy jakie kremy z filtrami stosujecie? Koleżanka bardzo mi polecała Soltan Anti-Agening 50 SPF i chyba się w końcu skuszę...
niewazne ile w N7 jest filtra bo jak sama zauwazysz, zuywam kosmetykow Clinique od 2 dni, wiec ratuje sie czym moge na te 2-3 dni, bo dopiero jutro ide do sklepu i wtedy zaopatrze sie w solidny...niestety aktywny tryb zycia nie pozwala mi wyskoczyc z pracy i gym prosto do drogerii, w Dublinie nie ma metra
Stary 2007-03-28, 14:14   #637
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominikinha Pokaż wiadomość
prosze o porade. widze ze jestescie specjalistkami szczegolnie od clinique
wlasnie robilam sobie test skory na ich stronie i o dziwo wyszlo mi ze mam 2 a nie 3 dla ktorej wczesniej kupowalam.
ja mam cere tlusta z wypryskami, ale bardzo mi sie przesusza szczegolnie na czole i na policzkach. na czole to mi sie wrecz luszczy. i juz nie wiem co z nia zrobic. boje sie uzywac kosmetykow do tlustej cery bo mam ja potem bardzo przesuszona.
jakies rady ? spogladalam teraz na pore minimizer ale nie wiem...
Najlepiej zapytaj ANI..AniaWila Ci pomoze
aczkolwiek jesli dobrze kojarze - ten pore minimizer wcale nie jest jakis extra, z tego co czytalam...
Stary 2007-03-28, 14:31   #638
dominikinha
Raczkowanie

GG do dominikinha

ok aniwila aniwila prosze o pomoc
Stary 2007-03-28, 15:06   #639
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej zapytaj ANI..AniaWila Ci pomoze
aczkolwiek jesli dobrze kojarze - ten pore minimizer wcale nie jest jakis extra, z tego co czytalam...
No, Ekspert tak powiedzial czyli AniaWila I bede za tym obstawac!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 16:08   #640
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Niestety z wymienionych przez Ciebie kosmetykow to zadnego nie testowalam Chyba na Twoim miejscu sklonilabym sie ku Bluff Dust - sama sie lamie, chyba jest najbardziej uniwersalny. Ja po zastanowieniu zrezygnowalam z 10, a Dallas wydawal mi sie zbyt ciemny.

BeneFit ma fajne palety, ladne i praktyczne. Moge polecic cienie do powiek, bo kolory bardzo nasycone i trwale. Lubie bardzo blyszczyk Her Glossiness. Z czystym sumieniem polecam tez baze pod makijaz Dr Feelgood (czy jak oni to nazywaja - balsam do twarzy ), no i oczywiscie balsam i piling do ust z tej samej serii. Wyprobowalam tez High Beam i Moon Beam (rozswietlacze) i wole ten pierwszy Mam nadzieje, ze troche pomoglam
Dzieki , pewnie, ze pomoglas qurcze nie zauwazylam wczesniej Twojego postu.

Wracajac z pacy do domu, cala droge myslalam, co sobie kupic i tez doszlam do wniosku, ze skusze sie na Bluff Dust, tylko czy on ma drobinki?
Blyszczyki i cienie juz wiem, ze sa fajne - czytalam wszystkie Twoje opinie na KWC Tez mam cere jasna i wlasnie obawiam sie, ze Dallas moze byc zbyt ciemny, dlatego z kolei zaintrygowala mnie 10 . Jesli wolono spytac dlaczego zrezygnowalas z niej. Wyglada fajnie, jest jasna, na MUA ma tez calkiem niezle noty jak na nowosc. O innych kosmetykach musze jeszcze poczytac, ale na pewno zwroce uwage na baze i peeling do ust.
Stary 2007-03-28, 18:41   #641
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikinha Pokaż wiadomość
ok aniwila aniwila prosze o pomoc
juz nie przesadzajcie A Ty Afro nie mow hop, bo za dwa dni Cie wysypie i moje porady bedziesz wysylac jako zle posty HAHAHAHAHA Nie no zartuje, obstawiam 99 do 1 ze to nierealne

dominikinha - skoro Ci sie skora luszczy, zdecydowanie obstawalabym przy typie cery 2. trojka moze Cie podraznic i dodatkowo wysuszyc, a wiem bo bylam sobie sama krolokiem doswiadczalnym i tez mialam tendencje do miejscowego wysuszania po zbyt inwazyjnych (czyt: bogatych w wysokoprocentowy trunek ) kosmetykach.

Nic nowego Ci nie poradze, stawiam na moje stale hity. Moja lista ''koniecznie musisz kupic'', wyglada tak:

niekwestionowany nr1:
repairwear night lotion - skoncza sie problemy z wysuszonymi partiami, stan buzi sie poprawi i ogolnie zrobi Ci sie takie czary mary na pyszczku, ze bedziesz w szoku

tonik nr2, eeeeeeeweeeeentuuualnieee eee ( tutaj musze powiedziec, ze sie z nim przeprosilam ostatnio) DDMG

no i moj super duet do zadan specjalnych, ale bardziej polecam maseczke - turnaround.

Afro - jak tam po dwoch dniach? szczegolnie interesuje mnie Twoja opinia o repairwear?
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-28, 19:29   #642
dominikinha
Raczkowanie

GG do dominikinha

DDMG to nie dla mnie, mialam go w miniaturce ale zdecydowanie nie. ma za lekka konsystencje juz chyba za stara na niego jestem dziekuje za porady wezme je do serca
a ta maseczka wydajna jest ?
Stary 2007-03-28, 20:02   #643
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki , pewnie, ze pomoglas qurcze nie zauwazylam wczesniej Twojego postu.

Wracajac z pacy do domu, cala droge myslalam, co sobie kupic i tez doszlam do wniosku, ze skusze sie na Bluff Dust, tylko czy on ma drobinki?
Melduje, ze drobinek blyszczacych nie zauwazylam. Na 100% jednak nie pamietam...ale raczej nie

Cytat:
Blyszczyki i cienie juz wiem, ze sa fajne - czytalam wszystkie Twoje opinie na KWC Tez mam cere jasna i wlasnie obawiam sie, ze Dallas moze byc zbyt ciemny, dlatego z kolei zaintrygowala mnie 10 . Jesli wolono spytac dlaczego zrezygnowalas z niej. Wyglada fajnie, jest jasna, na MUA ma tez calkiem niezle noty jak na nowosc. O innych kosmetykach musze jeszcze poczytac, ale na pewno zwroce uwage na baze i peeling do ust.
O, milo mi, ze czytalas
Zrezygnowalam z 10 bo stwierdzilam, ze za czesto pewnie nie bede uzywala. To taki gadzet bardziej chyba, ale ja przeciez lubie gadzety. Dzieki, poczytam recenzje na MUA w takim razie, hmm, jak takie dobre to moze sie skusze jeszcze
Piling do ust jest w zestawie z balsamem razem
Stary 2007-03-29, 21:39   #644
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
juz nie przesadzajcie A Ty Afro nie mow hop, bo za dwa dni Cie wysypie i moje porady bedziesz wysylac jako zle posty HAHAHAHAHA Nie no zartuje, obstawiam 99 do 1 ze to nierealne
...

Afro - jak tam po dwoch dniach? szczegolnie interesuje mnie Twoja opinia o repairwear?
kochana, ja ogolnie jestem bardzo na tak, po tych 4 dniach!!
ale...teraz stoje przed dylematem -krem z filtrami...zalozylam ze to Clinique ...tylko ze wpadlam na pomysl ze chcialabym jednak miec Avene bo na biochemii doczytalam sie ze filtry tam zawarte sa fotostabilne i ze moge na nie pokladac sobie i puder i podklad i nie bedzie zadnej reakcji neutralizowania filtrow...
ech filtry to gruby temat...
a czytalam tez o superdefense i opinie sa bardzo podzielone , a po drugie-rzekome filtry w nim to zadne stabilne filtry...
no i sama teraz nie wiem...
Stary 2007-03-30, 00:58   #645
AniaWila
BAN stały

Afro wiem, wiem to temat dyskusyjny...Myslisz, ze ja nie zaopatrzylam sie w apteczne filtry? a jakze...mam LRP 40. Tyle tylko, ze mam to w ''misiu'' o tej porze roku. Porzadne filtry sa okropne pod wzgledem konsystencji, przyswajania przez skore i w ogole bleeeeee... Ja mam wrazenie, ze mnie beda zapychac tak sa ciezkie Dlatego wszelkie porady o stabilnosci filtrow, o kremach z filtrami ktorych naprawde nie ma chowam narazie do kieszeni wole sobie uzywac superdefense, byc zadowolona, miec zagluszone poczucie winy bo jakies sladowe ilosci filtra mam na buzi i cieszyc sie wiosna troche nierozsadne, wiem....ale mam dosyc problemow z buzia, zeby jeszcze dodatkowo katowac sie ''smalcowaniem'' wysokimi filtrami. A jezeli chodzi o Ciebie, to mysle, ze bardzo wysokich filtrow nie potrzebujesz, bo turnaround az tak inwazyjny nie jest. No ale, autorytetem nie jestem, traktuje temat troche po macoszemu, wiec biegnij na biochemie i popytaj
Stary 2007-03-30, 08:56   #646
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje, ze drobinek blyszczacych nie zauwazylam. Na 100% jednak nie pamietam...ale raczej nie
To fajnie, bo nie chcałabym wyglądać jak popruszona rozbitą bombką

Cytat:
Napisane przez aaliyah
O, milo mi, ze czytalas
Zrezygnowalam z 10 bo stwierdzilam, ze za czesto pewnie nie bede uzywala. To taki gadzet bardziej chyba, ale ja przeciez lubie gadzety. Dzieki, poczytam recenzje na MUA w takim razie, hmm, jak takie dobre to moze sie skusze jeszcze
Piling do ust jest w zestawie z balsamem razem
Własnie uzupełniłam braki edukacyjne na MUA i nie tylko. I same ohy i ahy piszą dziewczyny na temat kosmetyków Benefitu. Jak póki co poprzestanę, przynajmniej na razie na Bluff Dust , no i może 10 .

Ale mam jeszcze jedno pytanie gdzie poza Bootsem można kupić w Londynie Benefit ?

Cytat:
kochana, ja ogolnie jestem bardzo na tak, po tych 4 dniach!!
ale...teraz stoje przed dylematem -krem z filtrami...zalozylam ze to Clinique ...tylko ze wpadlam na pomysl ze chcialabym jednak miec Avene bo na biochemii doczytalam sie ze filtry tam zawarte sa fotostabilne i ze moge na nie pokladac sobie i puder i podklad i nie bedzie zadnej reakcji neutralizowania filtrow...
ech filtry to gruby temat...
a czytalam tez o superdefense i opinie sa bardzo podzielone , a po drugie-rzekome filtry w nim to zadne stabilne filtry...
no i sama teraz nie wiem...
Dobrze czytałaś filtry ma niestabilne. Wg mnie szkoda kasy na niego. Jak nie chcesz kupować typowego filtra, to zaopatrz się w dobry krem nawilżający ze stabilną ochroną. Szukaj ich w oferecie La Roche - Posay, czy Avene: La Roche Posay Hydraphase XL, Active C XL, Rosaliac XL, Avene Antirougeurs SPF 10 i Avene Hydrance Optimale SPF 15.
Stary 2007-03-30, 08:56   #647
AfroJAzz
Rozeznanie

widzisz ja generalnie dopiero od niedawna w ogole zaczelam sie interesowac tematem starszenia sie skory, jej jakosci i wygladu itd...wczesniej poprostu troche ja maskowalam, ale mam juz dosyc i marzy mi sie ladna cera bez wypryskow, przebarwien i strefy T...
no i juz wlasciwie sie zdecydowalam wczesniej na cos z Clinique, a teraz gdy mam taki fajny swoj ZESTAWIK topomyslalam ze superdefence jest w sam raz ale... poczytalam jego opinie i mnie zwalilo z nog..mysle sobie - no to co jest z tymi filtrami nie tak?
ale z drugiej strony pomyslalam sobie teraz-nie mam jakis strasznych klopotw z cera tfu tfu tfu wiec coz...nie zakwaszam jej niewiadomo czym, jakimis wyzeraczami itd, a tylko lagodnym Clinique
wiec...jak sadzisz?
p.s. zainteresowal mnie krem pod oczy ROC'a...
Stary 2007-03-30, 17:33   #648
AniaWila
BAN stały

Cytat:

Dobrze czytałaś filtry ma niestabilne. Wg mnie szkoda kasy na niego. Jak nie chcesz kupować typowego filtra, to zaopatrz się w dobry krem nawilżający ze stabilną ochroną. Szukaj ich w oferecie La Roche - Posay, czy Avene: La Roche Posay Hydraphase XL, Active C XL, Rosaliac XL, Avene Antirougeurs SPF 10 i Avene Hydrance Optimale SPF 15.

to ja tez powinnam? tymbardziej, ze teraz troche sie kwasze, wiec wypadaloby wrocic do mojego LRP spf 40?
kurcze szkoda, bo mimo tej niestabilnosci filtrow jakos mi tak przypasowal ten superdefense...
Stary 2007-04-01, 09:03   #649
AfroJAzz
Rozeznanie

no i co ja mam teraz zrobic???
przejrzalam oferte LRP i Avene i jakos wszystkie maja srednie opinie, do tego zostawiaja ten cholerny tlusty film... :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 12:52   #650
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie uzupełniłam braki edukacyjne na MUA i nie tylko. I same ohy i ahy piszą dziewczyny na temat kosmetyków Benefitu. Jak póki co poprzestanę, przynajmniej na razie na Bluff Dust , no i może 10 .

Ale mam jeszcze jedno pytanie gdzie poza Bootsem można kupić w Londynie Benefit ?
BeneFit kupisz w duzych centrach handlowych - Debenhams, House of Frasier, w zasazie to chyba w wiekszosci.
Ja coraz bardziej lubie te kosmetyki. Ostani nabytek to paleta Hopelessly devoted to pink - 3 cienie do powiek i 3 blyszczyki i jak zwykle jestem zachwycona

Cytat:
Afro wiem, wiem to temat dyskusyjny...Myslisz, ze ja nie zaopatrzylam sie w apteczne filtry? a jakze...mam LRP 40. Tyle tylko, ze mam to w ''misiu'' o tej porze roku. Porzadne filtry sa okropne pod wzgledem konsystencji, przyswajania przez skore i w ogole bleeeeee... Ja mam wrazenie, ze mnie beda zapychac tak sa ciezkie Dlatego wszelkie porady o stabilnosci filtrow, o kremach z filtrami ktorych naprawde nie ma chowam narazie do kieszeni wole sobie uzywac superdefense, byc zadowolona, miec zagluszone poczucie winy bo jakies sladowe ilosci filtra mam na buzi i cieszyc sie wiosna troche nierozsadne, wiem....ale mam dosyc problemow z buzia, zeby jeszcze dodatkowo katowac sie ''smalcowaniem'' wysokimi filtrami. A jezeli chodzi o Ciebie, to mysle, ze bardzo wysokich filtrow nie potrzebujesz, bo turnaround az tak inwazyjny nie jest. No ale, autorytetem nie jestem, traktuje temat troche po macoszemu, wiec biegnij na biochemie i popytaj
Wlasnie, ja tez nie uzywam specjalnych filtrow, najwyzej fluid z filtrem, krem na dzien z filtrem SPF15... Ale zadnych profesjonalnych, fotostabilnych... Boje sie ze to ciezkie, marze sie, zapycha pory (?) Jak to jest?
Stary 2007-04-02, 00:43   #651
AniaWila
BAN stały

Cytat:

Wlasnie, ja tez nie uzywam specjalnych filtrow, najwyzej fluid z filtrem, krem na dzien z filtrem SPF15... Ale zadnych profesjonalnych, fotostabilnych... Boje sie ze to ciezkie, marze sie, zapycha pory (?) Jak to jest?
no wlasnie...ja zmuszalam sie juz nie raz. Najdluzszy okres to moze jakis tydzien, pozniej wysiadam i mam to w ....misiu

Niestety zadnymi nowymi odkryciami podzielic sie nie moge, bo takich nie mam. Ograniczam sie do zakupu mydla jezeli chodzi o kosmetyki
Ale przymiarki robie do slawnego, kosmicznego Creme de la mer. Mam ochote na jakas mala pojemnosc, bo podejrzewam, ze jak nie przetestuje to nie bede spokojnie spac. Juz mam tak dosyc swojej twarzy i ciaglych niespodzianek jakie mi funduje, ze chwytam sie roznych cudow jak tonacy brzytwy

Chcialabym byc juz stara, pomarszczona, leciwa i miec to wszystko w .....

edit: misiu
Stary 2007-04-02, 09:25   #652
AfroJAzz
Rozeznanie

no coz, w zasadzie nie mam ochoty na tlusta mordke, zwlaszcza teraz gdy moja cera juz robi sie slicznie jednolita, z delikatnym rumiencem i zmniejszonymi porami... nie wiem wiec czy stosowac cos bardziejchroniacego czy nei:/
wczoraj wyludzilam od babki probke Superdefence wiec dwa razy juz aplikowalam i bardzo mi sie ten krem podoba tfu tfu tfu...wiec jak bedzie dzialal poprawnie to chyba jednak zdecyduje sie na niego...
do tego zamierzam sie zaopatrzyc w Vichy tHERMAL S/UV - moze od czasu do czasu cos tam sobie naloze na pyszczek...
no straszna szkoda ze filtry w Clinique nie sa stale...
chcialabym byc piekna na wieki ale nie da sie bez wyrzeczen ech...
Stary 2007-04-03, 18:39   #653
Camomile
Zadomowienie

Cytat:

Contax, a moglabys podpowiedziec, czy Shiseido i Chanel ma dobre filtry?
Teraz uzywam Avene SPF 50, ale zbliza sie wiosna, lato, zrobi sie cieplo i wolalabym cos lzejszego, tylko zalezy mi zeby filtry byly stabilne.

Jesli chodzi o Chanel to ponizej wklejam przyklady (Shiseido nie ma w KWC),
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12303
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8720

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 01:04   #654
AniaWila
BAN stały

Cytat:
no coz, w zasadzie nie mam ochoty na tlusta mordke, zwlaszcza teraz gdy moja cera juz robi sie slicznie jednolita, z delikatnym rumiencem i zmniejszonymi porami... nie wiem wiec czy stosowac cos bardziejchroniacego czy nei:/
wczoraj wyludzilam od babki probke Superdefence wiec dwa razy juz aplikowalam i bardzo mi sie ten krem podoba tfu tfu tfu...wiec jak bedzie dzialal poprawnie to chyba jednak zdecyduje sie na niego...
do tego zamierzam sie zaopatrzyc w Vichy tHERMAL S/UV - moze od czasu do czasu cos tam sobie naloze na pyszczek...
no straszna szkoda ze filtry w Clinique nie sa stale...
chcialabym byc piekna na wieki ale nie da sie bez wyrzeczen ech...

Afro czytajac Twoje relacje z wrecz cudownego dzialania jakie ma na Tobie kuracja klinikowymi mazidlami dochodze do wniosku, ze skoro tak dzialaja polecone przeze mnie mazidla to jakos MUSISZ MI SIE ODWDZIECZYC no bo jak czytam, ze buzia robi sie slicznie jednolita, pory zmniejszone i ogolnie jestes zachwycona to ja tego tak za darmo nie moge zostawic

a co do superdefense - ja jestem zadowolona niestabilnych filtrow ( yyyy to na 100% udowodnione?) wole nie pamietac najwyzej pozaluje za pare lat

Camomille jak to kurcze nie ma Shiseido na KWC? ze niby w ogole czy chodzi Ci o kremy z filtrami ? zerknij no jeszcze raz http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj...gdzie=produkty

btw: CO TU TAK CICHO???????????????????? ?????
Stary 2007-04-04, 08:02   #655
Hosenka*
Zakorzenienie

AfroJAzz: moge Cie nieśmiało zapytać jakie to cudowen kosmetyki stosujesz?? I jak podziałały na Twoją skórę?? Z tego co wyczytałam są to produkty Clinique, ale co dokładnie??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 08:30   #656
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Contax, a moglabys podpowiedziec, czy Shiseido i Chanel ma dobre filtry?
Teraz uzywam Avene SPF 50, ale zbliza sie wiosna, lato, zrobi sie cieplo i wolalabym cos lzejszego, tylko zalezy mi zeby filtry byly stabilne.

Jesli chodzi o Chanel to ponizej wklejam przyklady (Shiseido nie ma w KWC),
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12303
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8720
Filtry mają dobre tylko niestabilne, czyli żeby uzyskać właściwą ochronę gwarantowaną przez producenta tzn. SPF 15 (ochrona UVB), powinno się nakładać go na 2 mg/cm2 i często replikować. Poza tym takie kosmetyki mają zbyt małą ochronę UVA. Filtry niestabilne powinny być stabilizowane innym filtrami właśnie stabilnymi, a tu tego nie ma.

Filtry stabilne chemiczne to Mexoryl SX, Mexoryl XL, Tinosorb S i Tinosorb M, Univul A Plus, a mineralne to dwutlenek tytanu i tlenek cynku. I takich powinnaś szukać w składach kremów z filtrami.

Chanel - Precision, Age Delay, Time-Fighting Rejuvenation Cream SPF 15
zawiera ethylhexyl methoxycinnamate (parsol MCX)– filtr UVB i buthyl metoxydibenzolmethane (parsol 1789) – filtr UVA. Oba to filtry chemiczne, ale niestety niestabilne. Poza tym zawiera poliakrylamid, który jest rakotwórczy i kumuluje się w organiźmie.

Ciekawy artykuł o filtrach => http://www.pinezka.pl/content/view/2137/203/

Jak masz jakieś wątpliwości to polecam lekturę Biochemii Kosmetycznej
Stary 2007-04-04, 09:09   #657
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Afro czytajac Twoje relacje z wrecz cudownego dzialania jakie ma na Tobie kuracja klinikowymi mazidlami dochodze do wniosku, ze skoro tak dzialaja polecone przeze mnie mazidla to jakos MUSISZ MI SIE ODWDZIECZYC no bo jak czytam, ze buzia robi sie slicznie jednolita, pory zmniejszone i ogolnie jestes zachwycona to ja tego tak za darmo nie moge zostawic
Aniu , dziekuje Ci za te probki, maseczka Clinique zeczywiscie jest warta tych pieniedzy. Uzylam dopiero raz, ale efekt super. Na pewno sie odwdziecze...Ty wiesz jak

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
AfroJAzz: moge Cie nieśmiało zapytać jakie to cudowen kosmetyki stosujesz?? I jak podziałały na Twoją skórę?? Z tego co wyczytałam są to produkty Clinique, ale co dokładnie??
Hosenko, pozwalam sobie zacytowac AfroJazz:

TADAM!!! Helen wrocila z USA, a tym samym ja mam: CLINIQUE!! claryfing lotion nr 2, Repeirwear Intense Night Lotion, , Turnaround Concentrate Visible Skin renewer, 15 minutes Turnaround facial mask, jajajajajaj!!!!! ale sie ciesze!
Stary 2007-04-04, 09:25   #658
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu , dziekuje Ci za te probki, maseczka Clinique zeczywiscie jest warta tych pieniedzy. Uzylam dopiero raz, ale efekt super. Na pewno sie odwdziecze...Ty wiesz jak

Hosenko, pozwalam sobie zacytowac AfroJazz:

TADAM!!! Helen wrocila z USA, a tym samym ja mam: CLINIQUE!! claryfing lotion nr 2, Repeirwear Intense Night Lotion, , Turnaround Concentrate Visible Skin renewer, 15 minutes Turnaround facial mask, jajajajajaj!!!!! ale sie ciesze!
dzięki wielkie

Sprawiłabym sobie taki zestawik, ale zaczęłam oszczędzac - moze powolutku bede go kompletowac. Miałam kiedy kilka próbek Turnaround Concentrate i rzeczywiście byłam b. zadowolona z niego. Juz nie jestem napalona na tonik bo...to jest to samo co spirytus kosmetyczny który kupiłam za 2,50 :p; a skald mają ten sam (tylko ze spirytus ma jeszcze kwas salicylowy, a zamiast tego ekstraktu co w cilique, ma ekstrakt z aloesu)

Instagram

Stary 2007-04-04, 09:56   #659
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Juz nie jestem napalona na tonik bo...to jest to samo co spirytus kosmetyczny który kupiłam za 2,50 :p; a skald mają ten sam (tylko ze spirytus ma jeszcze kwas salicylowy, a zamiast tego ekstraktu co w cilique, ma ekstrakt z aloesu)
Czy aby na pewno? Jak to sie mowi - diabel tkwi w szczegolach Ja uzywam toniku nr3, czyli wg Eksperta (AniaWila ) "czystego spirytu", a jednak cos w nim jest bo cera sie poprawia i nie wysusza. A pamietam, jakie efekty byly po spirytusie...jak kiedys mialam takie pomysly
Stary 2007-04-04, 09:59   #660
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Czy aby na pewno? Jak to sie mowi - diabel tkwi w szczegolach Ja uzywam toniku nr3, czyli wg Eksperta (AniaWila ) "czystego spirytu", a jednak cos w nim jest bo cera sie poprawia i nie wysusza. A pamietam, jakie efekty byly po spirytusie...jak kiedys mialam takie pomysly
ja mialam próbki toniku 2 i od spirytusu kosmetycznego jego dzialanie rózniło sie tylko tym, że lekko chłodzi. Sprirytus kosmetyczny tez dokładnie oczyszcza i nie wysusza.

Clinique 2: Alkohol denat., woda i i wyciag z hammamelisu
pojemność 100 ml
cena 55zł

Spirytus kosmetyczny: Alkohol denat., woda, kwas salicylowy i wyciag z aloesu
pojemność: 115 ml
cena 2,49

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości