|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
Ja też w wakacje startowałam z wagą 72kg i teraz schudłam do 67,1kg z czego jestem dumna ![]() Zaraz się pokaże 66 na wadzę, aż się chce dalej ćwiczyć. Dlatego dziś idę na callanetics
|
|
#632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę daj ten link https://docs.google.com/spreadsheet/...0E&usp=sharing do pierwszego postu na wątku ![]() A i dopiero teraz zauważyłam, że nie pozwoliłam Wam tego edytować Już jest wszystko ok. Teraz każda z Was sama może sobie tam wpisywać dane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny Jutro oficjalny dzień ważenia i mierzenia, więc dzisiaj żadnych grzeszków !
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- A o twierdzeniu ,że jestem chuda przy wadze 70kg już nie wspomnę. Pytania po co się odchudzasz, dobrze wyglądasz , tylko jakiś cudem wszyscy mężczyźni oglądają się za dziewczynami noszącymi rozmiar xs i s. Nigdy nie widziałam,aby kobieta "L" przykuwała czyjeś spojrzenie. Mężczyźni... ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Jutro robię oczyszczanie wątroby ,więc dziś na pewno będzie bez grzeszków. Będę musiała wytrzymać ponad dobę bez jedzenia ![]() a to metoda jaką się posługuję: http://naturafall.pl/oczyszczanie Może któraś z Was skusi się ? Mówię wprost efekty takie jak w linku Od znajomej słyszałam o proszku zasadowym,zna to ktoś? Ponoć odkwaszanie organizmu przyspiesza metabolizm,w efekcie lepsze chudnięcie. Przymierzam się zakupić ten proszek zasadowy. Stosujecie jakąś suplementację wspomagającą odchudzanie? |
|
|
|
|
#635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym chciała wiedzieć jak się robi ten kisiel z siemia i czy jest dobry? laski a wypróbujcie sobie galaretkę-ja dziś mam na podwieczorek w sumie zawiera 6 g białka, 10 węgli, zero tłuszczu i ma 70 kcal a to naprawdę duża porcja i fajnie zapycha no i jest pyszna ja chyba się nie skuszę...jakoś mi ta mikstura nie siada ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
no i jutro nie mam się gdzie zważyć, bo na razie nie mogę chodzić na siłownię, pozwolicie że wpiszę te same wymiary co ostatnio, a zważę się z wami następnym razem? obiecuję, że będę Wam jutro bić brawo za chude dupki
|
||
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, jutro się ważymy i mierzymy:P ale szybko te 2 tygodnie minęły
ja jestem przy końcówce okresu mam nadzieję, że to nie wpłynie na wymiary ale dziś mam głoda :P chodzi za mną czekolada ale cała, nie tam kawałeczek na smak więc nie mogę kupić bo zjem cała a od 2 dni chodziły za mną laysy pikantna papryka a dziś mi wreszcie minęło tzn przeszło na czekoladę
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i głodówka, to dla mnie nie wykonalne
. Zresztą ja jakoś nie umiem się przekonać do tego, żeby to miało być zdrowe, ale co kto chce O takim proszku nigdy nie słyszałam, ale słyszałam za to, że dieta zasadowa dobrze robi na organizm i odchudzanie.Kupiłam sobie obciążniki 2x1 kg, bo rehabilitantka zaleciła mi ćwiczenia z nimi więc przy okazji wykorzystam je też do ćwiczenia nóg, zakładając je sobie na kostki.No właśnie ja też nie chcę się nastawiać na to, że miałoby mnie coś ubyć. Jak nie będzie mniej to mi będzie smutno Poza tym, mam jeszcze @ :/
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zjadłam obiad-warzywa na patelnie gotowane i kurczaka pieczonego na soli bez tłuszczu![]() a potem...dwie kosteczki czekolady i trudno, resztę posiłków mam tak zaplanowaną, że i tak wyjdę poniżej 1200a zaraz spadam na basen ![]() ale dziś piękna pogoda
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama kiedys taki przepis od kogos dostala ze na blache wysypuje sie gruba warstwe soli ( nie wiem czy nawet nie cały kg? :P ) i kurczaka juz sie niczym nie doprawia tylko na tym kladzie i on sie tak piecze na tej soli powiem, że bylam w szoku ze bez marynaty i innych dodatkow byl taki smaczny i 'prawdziwy' :p
|
|
#640 |
|
Konto usunięte
|
Ja kisiel z siemienia lnianego robię tak, że wrzucam 1,5 łyżki siemienia do pół litra wody i gotuję ok. 40 minut na bardzo małym ogniu. Później odcedzam ziarenka przez sitko i to jest właśnie ten kisiel. Piję codziennie wieczorem, podobno dobrze działa na pracę jelit.
Ja daję całe ziarenka, można też mielone, ale trzeba mielić bezpośrednio przed zrobieniem, bo siemię po zmieleniu traci swoje właściwości. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Widzi np. cellulit, drobne pajączki na nogach, tłuszczyk na biodrach. Ale chwalić też mnie chwali - to jest miłe, kiedy zauważa, że mam mniej tłuszczyku np. na biodrach i że moje uda są jędrniejsze. Dodatkowa motywacja.![]() Też mnie nie przekonuje ta mikstura, nie wyobrażam sobie picia tego, odruch wymiotny byłby u mnie jak nic. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44030657]Ja kisiel z siemienia lnianego robię tak, że wrzucam 1,5 łyżki siemienia do pół litra wody i gotuję ok. 40 minut na bardzo małym ogniu. Później odcedzam ziarenka przez sitko i to jest właśnie ten kisiel. Piję codziennie wieczorem, podobno dobrze działa na pracę jelit. Ja daję całe ziarenka, można też mielone, ale trzeba mielić bezpośrednio przed zrobieniem, bo siemię po zmieleniu traci swoje właściwości. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Powiem, że nie brzmi to zbyt zachęcająco, bo spodziewałam się chyba czegoś słodkiego, a tu zonk. ![]()
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Ej, ale siemie lniane jest smaczne :P Może nie na słodko, ale mi tam smak nie przeszkadza. Mam len mielony, zalewam go wrzątkiem, mieszam i odstawiam - mówicie, że taki nie ma wartości odżywczych - no trudno, może coś tam zdrowego mimo wszystko dostarczy, a plus jest taki, że faktycznie zapycha.
Ja to się nie będę w tym tygodniu mierzyła i ważyła, wszystko takie same jak wczoraj zapewne :P Poza tym wagi nie mam w domu, więc jutro nawet nie będę miała okazji Przy kolejnym uzupełnianiu tablelki się dołączę, bo teraz to tak bez sensu nieco.
|
#643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2013-12-05 o 21:37 |
|
|
|
|
#644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teść go robi przynajmniej raz w tygodniu-samo zdrowie![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44030657]Ja kisiel z siemienia lnianego robię tak, że wrzucam 1,5 łyżki siemienia do pół litra wody i gotuję ok. 40 minut na bardzo małym ogniu. Później odcedzam ziarenka przez sitko i to jest właśnie ten kisiel. Piję codziennie wieczorem, podobno dobrze działa na pracę jelit. Ja daję całe ziarenka, można też mielone, ale trzeba mielić bezpośrednio przed zrobieniem, bo siemię po zmieleniu traci swoje właściwości. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Gryzelda załamałaś mnie- my z TŻ codziennie jemy nan śniadanie owsiankę i mamy całą półkę pudełeczek, w których są cary do robienia owsianki, a w tym pudełko z siemieniem zmielonym na zapas chyba dwa tygodnie temu ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
a laski to będzie zaraz przed świętami prawda? ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- dziewczyny u Was też tak okropnie wieje? ![]() pośmigałam na basenie godzinkę, a jak wyszłam to myślałam, że wiatr mi głowę urwie |
|||
|
|
|
#645 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zjadłam obiad. Dopiero co wróciłam z pracy...
masakra... 11 godzin, prawie 12 w sumie poza domem. Dzisiaj 2 "pałki" z kurczaka, warzywa z patelni, ryż i tzatzik (ale bez mięty) Mmmmm pycha!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Rano mówiłam o tym, żeby nie grzeszyć, a sama zgrzeszyłam
Wypiłam kieliszek domowego wina z jeżyn z okazji urodzin ojca. To i tak chyba nie najgorzej.Mimo to w sumie zmieszczę się w 1300 kcal ![]() ś: bułka z dynią + kawa z mlekiem 2ś: pomarańcza. ob: kurczak gyros z sałatką i sosem na jogurcie naturalnym podw. 50 gr ryżu, troszkę twarożku, pół banana kol. kieliszek wina i 50 gr. kukurydzy. B:62 g T: 26 g W: 186 g Bł: 26 g Ćwiczeń znowu nie było poza spacerem... Brat na cały dzień przyjechał z dzieckiem i nie miałam gdzie.
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
Ehhh a ja znowu jestem do tyłu z ćwiczeniami :/ wczoraj byłam wieczorem w kościele na mszy za górników, bo mój Narzeczony i brat pracują w kopalni, więc wróciłam późno i już nie wyrobiłam się z ćwiczeniami, a dzisiat też tak późno wróciłam, bo miałam zebranie w pracy i też :dupa: Mam już 2 dni do nadrobienia... Na bieżąco będę dopiero w następny weekend, tak, żeby mieć przerwę co 2 dzień... W niedzielę się mierzę, mam nadzieję, że będzie mniej
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
Ta mikstura nie jest aż taka zła
efekty są takie same jak na zdjęciach, to już moje 4 oczyszczanie w życiu Dziś zrobiłam na obiad chińszczyznę taka ostrą mniaam---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Nie cierpię gotować dla TŻ będąc na diecie
|
|
|
|
#650 |
|
Konto usunięte
|
Może Cię zainspiruję
kupiłam dzisiaj zupę wiosenną mrożonkę, mam plan ugotować sobie pierś z kurczaka z kostką rosołową, później wrzucić do wywaru z kurczaka warzywa, ugotować. Jutro chcę pokroić pierś na małe kawałki a zupę zblendować i zjeść krem warzywny z kurczakiem![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
oj jak ja uwielbiam takie zupki
Sabrina a może spróbuj dla niego też gotować dietetycznie? takie potrawy tez mogą być pyszne i świetnie wyglądać- mój TŻ je najczęściej to co ja tylko więcej i jest zadowolony, różnią się tylko nasze podwieczorki bo on może placki i słodycze |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jednak dzisiaj poćwiczyłam. 30 minut
ćwiczyłam takie ćwiczenia jak z mel b. tylko, że wzięłam te kilogramowe obciążniki, o których pisałam wcześniej i zapięłam je sobie na kostkach. I wiecie co Wam powiem dziewczyny !? Że to daje mega efekty. Niby tylko kilogram to każdej nogi więcej, a jest kolosalna różnica. O wiele intensywniej czułam pracujące mięśnie ![]() A teraz film !
|
#653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja podam wyniki w poniedziałek i nie ukrywam że mam spore oczekiwania co do nich jak nie będzie dobrze to będę wyć do księżyca ![]() Cytat:
![]() ja w takie "głodówki" nie wierzę, jak dla mnie to one tylko robią więcej zamieszania w organizmie ale jeśli ktoś uważa że mu to pomoże to proszę bardzo ![]() 45 min ćwiczeń zaliczone
|
|
|
#654 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a widziałyście tą reklamę na górze? "Testuj batoniki Duplo i wygraj marzenia"... Achh jak sobie przypomnę smak tego Duplo...
i to mi w zupełności wystarczy :P
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44037465]Dziewczyny a widziałyście tą reklamę na górze? "Testuj batoniki Duplo i wygraj marzenia"... Achh jak sobie przypomnę smak tego Duplo...
i to mi w zupełności wystarczy :P[/QUOTE]Widziałam ale mnie na szczescie to nie kusi az tak bardzo. Mialam wziac udzial w tym konkursie ale stwierdzilam ze nie chce byc twarza czekoladek ![]() Wiecie co, probowalam dzis zrobic popcorn bez tluszczu w mikrofali i wyszedl ale to nie to samo co na tluszczu, chociaz i tak jest smaczny. Ale przynajmniej mnie tak nie bedzie kusic :P
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sol sie ich nie chce trzymac bo sa suche a nie obtluszczone Smakuja jak platki kukurydziane. aczkolwiek do filmu do chrupania daja rade i na 50 gram maja tylko jakies 150 kcal.
|
|
#658 |
|
Konto usunięte
|
Jutro na śniadanie robię placuszki Burego Kota
z dżemem jagodwym - kupiłam wczoraj w lidlu oczywiście nie wiedzieć czemu wszystkie dżemy kosztowały 4,99 albo 5,99 a jagodowy 7,99 :/ ale raz nie zawsze![]() Miłego dnia Dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Piękna Tabelka Burego Kotka w pierwszym poście - proszę się wpisywać z dzisiejszymi pomiarami.U mnie prawie bez zmian wrrrr Jadę na usg, buziaki.
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
Ja się wpiszę w niedzielę, to jest dla mnie dzień pomiarów
mam nadzieję, że będzie czad dzisiaj będę tylko Was podglądać![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Mamy wspólny cel do wiosny
w czasie ciąży sporo mi się przytyło, aż 20 kg! Po porodzie 72kg ,zostało mi 8kg do schudnięcia i wcale nie jest prawdą ,że karmienie piersią "odchudza" . Od połowy października chodzę na zumbę 3 razy w tygodniu czego efektem jest 69 kg na wadze. Ograniczam jedzenie,staram sie jeść te 5 razy dziennie,ale nie głodzę się. Piję dużo zielonej herbaty i dwie mega kawy dziennie. Wkurza mnie ,że tak powoli chudnę na wadze
-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60

Mój Tż to samo - niby z jednej strony wspiera, doradza, zauważa efekty, ale z drugiej strony twierdzi, że np. raz na tydzień mogę sobie pozwolić. I dajmy na to robi jakiś obiad/kolację to oczywiście mi daje wielki kawał albo wlewa michę, ze słowami żebym zjadła ile mogę. Problem w tym, że to jest zazwyczaj bardzo smaczne więc jem sporo ponad program.
Oczywiście jakbym nie zjadła to by się obrazil, że na pewno niedobre, bo się pyta po sto razy, czy mi smakuje - chodzi o to, że mam go chwalić jak najwięcej.

no i jutro nie mam się gdzie zważyć, bo na razie nie mogę chodzić na siłownię, pozwolicie że wpiszę te same wymiary co ostatnio, a zważę się z wami następnym razem? 

masakra... 11 godzin, prawie 12 w sumie poza domem. Dzisiaj 2 "pałki" z kurczaka, warzywa z patelni, ryż i tzatzik (ale bez mięty) Mmmmm pycha!