|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Narzeczonych nam przybywa, dni do ślubu w mig ubywa!:D Czyli PM 2016 cz. 5!
Pamiętajcie tylko, że dopiero myha przywołała przykład osób chorych do tego stopnia, że niebezpiecznych.
W rozmowie od której to sie zaczęło a która działa się wczoraj była mowa po prostu o starzejących się rodzicach potrzebujących opieki.
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Narzeczonych nam przybywa, dni do ślubu w mig ubywa!:D Czyli PM 2016 cz. 5!
Alancia, ja akurat dzieci nie planuję więc nie wiem, co bym zrobiła, gdyby były jeszcze dzieci. Ale musiałabym wziąć ich dobro i bezpieczeństwo pod uwagę. Różne są choroby, różnie jest.
A co do wolontariatu to były dwa tygodnie ale opieka całodobowa No ale nieważne W każdym razie nie to samo, co robić to 365 dni w roku przez całą dobę.
|
|
|
|
#633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Ciebie, podziwiam
|
||
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
co do niebezpieczenstwa - to tez nie jest tak ze mysmy wiedzieli ze dziadek taki bedzie. na poczatku tuz po udarze bylo ok w miare, mial swoje humory ale kazdy ma gorszy dzien. ale z roku na rok bylo coraz gorzej, a teraz jest wogole bardzo ciezko
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Myha, macie inną sytuację. Tu już chodzi o coś ekstremalnego a nie o oddanie dziadka do domu opieki, bo czasem rozleje herbatę na wymuskany i drogi stół. Albo że dziadek nie pasuje do wystroju mieszkania.
Swoją drogą polecam film Mój rower - porusza min. tę tematykę. |
|
|
|
#636 |
|
Konto usunięte
|
wiem ze moja sytuacja jest zupelnie inna. alechce tylko powiedziec: zycie nauczylo mnie w ten i duzo innych sposobow zeby nie oceniac innych przez pryzmat tego co widac.
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4466060 8]wiem ze moja sytuacja jest zupelnie inna. alechce tylko powiedziec: zycie nauczylo mnie w ten i duzo innych sposobow zeby nie oceniac innych przez pryzmat tego co widac.[/QUOTE]
Niektórzy się nie kryją ze swoimi przekonaniami. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 | |
|
PeEma
|
Cytat:
I chciałam powiedzieć jeszcze, że sama kwestia wzięcia Rodziców do siebie nie wiąże się z tym, że zaraz będę musiała rzucić pracę. Wtedy wzięłabym pielęgniarkę, opiekunkę ale ważne żeby Rodzice byli przy mnie, przy najbliższej dla nich osobie. A reszta już została powiedziana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny, czas zmienić temat
![]() Pytałam już, ale zapytam jeszcze raz macie jakieś pomysły na prezenty dla babci i dziadka?
|
|
|
|
#640 | |
|
PeEma
|
Cytat:
więc tylko będę dzwonić a tak to kupowałam dla Babć kwiatki, a dla Dziadka śliwki w czekoladzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez kognisia Czas edycji: 2014-01-17 o 18:21 |
|
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się już skończyły pomysły, szczególnie dla babci, kupowałam już broszkę, apaszkę, kremy też jakieś były, pudełeczka na biżuterię... No nic, muszę jeszcze pomyśleć i się za czymś rozejrzeć, bo mama mówiła, że babcia już przygotowana na jutrzejsze odwiedziny
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#642 | |
|
PeEma
|
Cytat:
w święta się wzruszyła jak dostała ode mnie kubek z napisem "najlepsza Babcia na świecie" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
reszta jej wnuczków tak samo, albo wyfrunęła z domu albo zaraz wyfrunie.Świetny pomysł!!! Dostali już kubki ze swoimi imionami, ale to było dawno, poza tym to co innego tylko, że to raczej w necie trzeba zamawiać, bo u siebie raczej ciężko będzie znaleźć ale jeśli nie znajdę, wykorzystam w przyszłym roku!
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Japońska rzepa
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4465969 5]Wiesz co to tak na praqfe ladnie brzmi teraz. Powiem Ci jak realnie wyglada wziecie do siebie drugiej chorej osoby - ktos musi zrezygnowac ze swojego zycia na rzecz tej drugiej osoby. Pol biedy jak ta osoba poprostu ma jakas chorobe i nadal jest ta sama osoba. Gorzej jak z przemilego starszego pana stanie sie zlosliwa osoba mowiaca bardzo zle rzeczy tylko po to zeby Cie zranic. Idz do szpitala na oddzial np dla udarowcow. Bardzo czesto osoby te zmieniaja sie o 180 stopni. Czasem mimo szans na normalne sprawne zycie wola lezec w lozku bo ktos zawsze jest zeby za nich wszystko zrobic. Biorac taka osobe to domu nie raz bedziesz miala wzyqana do domu policje. Bo jak wyjdziesz do sklepu to np zacznie krzyczec ze go bija glodza i ratunku.
Dodatkowo wazysz czesto duxo mnoej niz taka osoba a ja trzeba nosic przenosic z wozka do lozka czy wanny. Karmic myc przewijac. Pielegniarki kosztuja chorendalne kwoty a tez nie beda dawac sie obrazac przez pacjenta. Mamy w polsce na prawde duzo super osrodkow do ktorych spokojnie mozna przyjezdzac na kilka godzin codziennie. I tak robilismy. Tyle ze co z tego skoro dla spoleczenstwo uznaje ze jestesmy wyrodni. Wrocil do domu bo nie chcial cwiczyc nic nie chcial robic. Moj dziadek przez swoja chorobe stal sie zupelnie inna osoba. I opieka nad nim w domu oznacza ze druga osoba musiala zupelnie zrezygnowac ze swojego zycia. Z calego serca nie zycze Wam takich sytuacji zyciowych ale krew mnie zalewa jak porownujecie dom opieki do schroniska i ze to beznadziejny przyklad dla dzieci. 100 razy bardziej wolalabym mojego dziadka w osrodku gdzie zapewniano by mu odpowiednia opieke i cwiczenia niz takiego jakim jest teraz wyzywajacrgo wszystkich od kur.w i suk potrafiacego zlosliwie wylac na podloge dopiero co podane mu picie i sikajacego na posciel mimo ze minute temu mowil ze nie chce mu sie. Nie zycze Wam wmawiania sobie ze to nie zlosliwosc tylko choroba i ze te usmiechy dziadka po tqkich akcjqch nic nie znacza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja się z tym absolutnie zgadzam ![]() Cytat:
|
|
#645 |
|
Żona Gargamel
|
Ja od dawnaaaa nie mam żadnej babci i żadnego dziadka (właściwie dziadka nie poznałam żadnego nawet)
Ale mogę polecić prezent totalnie uwielbiony przez moich rodziców - kalendarz z rodzinnymi zdjęciami. Mam sprawdzonego sprzedawcę na allegro i nie są drogie
|
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc muszę wymyśleć coś innego
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super prezent, tylko że już za późno, bo ja jutro idę kurczę, Dzień Babci i Dziadka powinien być latem, wtedy byłby czas, żeby na spokojnie pomyśleć o prezencie, dłużej posiedzieć. A tak to wypada w takim beznadziejnym okresie, kiedy mam najmniej czasu, bo to końcówka semestru i muszę się solidnie zająć studiami
|
|
|
|
|
#649 | |
|
PeEma
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Konto usunięte
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4466001 3]taka sytuacja jest dla mnie bardzo ciezka do wyobrazenia. wtedy na prawde wolalabym sie z tym sama zmierzyc.[/QUOTE]
i tacy ludzie są niestety.. Cytat:
A ja Was pytałam ile może "iść" list priorytetowy? Bo zamówiłam zaproszenia w tamta środe i jeszcze nie przyszły! |
|
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie orientuję się za bardzo ile dokładnie, ale wydaje mi się, że to powinien być okres kilku dni prawie dwa tygodnie (bo przecież teraz najwcześniej w poniedziałek przyjdą) to długo bardzo
|
|
|
|
|
#653 |
|
Konto usunięte
|
Też mi sie tak wydaje. Zastanawiam się czy napisać do tego faceta z all?
|
|
|
|
#654 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#656 |
|
Konto usunięte
|
Napisałam
jak on tak samo bedzie wysyłał zapro to chyba trzeba będzie pół roku wcześniej zamówić.
|
|
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Co tu tak cicho ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#658 |
|
Dostojna peema.
|
No właśnie żaden ciekawy temat się jakoś nie wywiązuje!
![]() Ja muszę pisać pracę semestralną, zamiast tego oglądam jakieś filmy i w ogóle ;D |
|
|
|
#659 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#660 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

No ale nieważne 

macie jakieś pomysły na prezenty dla babci i dziadka?
więc tylko będę dzwonić