Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 07:39   #631
Kasik1313
Raczkowanie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
najazniejsze aby wszystko było ok i jajowody drozne...
no mam taką nadzieję, że będzie ok...

Lekarka mówiła że później to już na inseminacje mamy się szykować, bo szkoda czasu, ale ja chyba sobie odpuszczę, bo mam już dość!!! Może moja pora na dziecko już minęła, moje koleżanki mają już prawie pełnoletnie dzieci... a ja czekałam nie wiem na co!!!
Kasik1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:47   #632
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość

Lekarka mówiła że później to już na inseminacje mamy się szykować, bo szkoda czasu, ale ja chyba sobie odpuszczę, bo mam już dość!!! Może moja pora na dziecko już minęła, moje koleżanki mają już prawie pełnoletnie dzieci... a ja czekałam nie wiem na co!!!
Kasik tak daleko zaszlas wiec sie nie poddawaj! Daj sobie jeszcze szanse. Moze inseminacja to dobry pomysl.

Sent from my U8650 using Wizaz Forum mobile app
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:50   #633
nanka30
Rozeznanie

Kasik a co ja mam powiedzieć jestem po IUI i in vitro i dalej nic
A walcze mam dość, jestem załamana ale dziecko samo nie przyjdzie wiec trzeba walczyć
nanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:16   #634
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość

Kasik, nie możesz się poddać! Musisz walczyć, skoro jest jeszcze szansa. Wiem, że jest Ci cieżko - każda z nas ma chwilę zwątpienia. Ale walcz kobieto, bo wiesz jaka czeka Cię nagroda!
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:43   #635
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Kasik tak daleko zaszlas wiec sie nie poddawaj! Daj sobie jeszcze szanse. Moze inseminacja to dobry pomysl.

Sent from my U8650 using Wizaz Forum mobile app
Dziękuję Wam, że jesteście...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez nanka30 Pokaż wiadomość
Kasik a co ja mam powiedzieć jestem po IUI i in vitro i dalej nic
A walcze mam dość, jestem załamana ale dziecko samo nie przyjdzie wiec trzeba walczyć
wiem że trzeba walczyć ale czasami mam dość...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez malosympatyczna Pokaż wiadomość
Kasik, nie możesz się poddać! Musisz walczyć, skoro jest jeszcze szansa. Wiem, że jest Ci cieżko - każda z nas ma chwilę zwątpienia. Ale walcz kobieto, bo wiesz jaka czeka Cię nagroda!
Koleżanka w pracy prawie nakopała mi do dupy, za to moje gadanie... jej udało się przy 2 inseminacji ale oni mieli problem z nasieniem...

Czekam na to HSG i nie wiem co dalej... zobaczymy

Dzięki za wsparcie, dziś mam trochę kiepski dzień
Stary 2014-02-20, 09:16   #636
nanka30
Rozeznanie

Każda z nas ma taki dzień ja praktycznie mam tak co 2 dni no ale cóż
Stary 2014-02-20, 09:31   #637
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Każda z nas ma taki dzień ja praktycznie mam tak co 2 dni no ale cóż
U mnie też zaczyna to występować coraz częściej...
Stary 2014-02-20, 10:32   #638
Lea_ny
Zakorzenienie

Hej
Przekleję Wam z innego wątku staraczkowego opis mojej dzisiejszej wizyty (coraz bardziej rozkłada mnie to choróbsko i nawet nie mam siły przy kompie za bardzo siedzieć ).

Już po wizycie Okazało się, że pęcherzyk nie pękł i urosł już do 28 mm No więc ja już miałam przed oczami torbiel Na co lekarz stwierdził, że jak pęcherzyk robi nam na złość, to on sam go przebije Musiałam mieć bardzo głupi wyraz twarzy, bo nie sądziłam, że tak można zrobić
Kazał mi się przenieść z leżanki na fotel: jedną ręką naciskał jajnik przez piczkę, drugą przez brzuch - w pewnym momencie mało mnie nie skręciło z bólu, ale pan doktor stwierdził wtedy z radością, że się udało i pęcherzyk pękł
Tak więc kazał dziś serduszkować, a od jutra mam brać Dupka, no i czekać co się wydarzy na koniec

No i niestety potwierdził moje obawy: powiedział, że wybrałam sobie najgorszy moment na chorowanie i że to niestety zmniejsza szanse na ciążę...
No nic, zobaczymy Dwa pęcherzyki pękły, więc może coś z tego będzie
Stary 2014-02-20, 10:53   #639
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hej
Przekleję Wam z innego wątku staraczkowego opis mojej dzisiejszej wizyty (coraz bardziej rozkłada mnie to choróbsko i nawet nie mam siły przy kompie za bardzo siedzieć ).

Już po wizycie Okazało się, że pęcherzyk nie pękł i urosł już do 28 mm No więc ja już miałam przed oczami torbiel Na co lekarz stwierdził, że jak pęcherzyk robi nam na złość, to on sam go przebije Musiałam mieć bardzo głupi wyraz twarzy, bo nie sądziłam, że tak można zrobić
Kazał mi się przenieść z leżanki na fotel: jedną ręką naciskał jajnik przez piczkę, drugą przez brzuch - w pewnym momencie mało mnie nie skręciło z bólu, ale pan doktor stwierdził wtedy z radością, że się udało i pęcherzyk pękł
Tak więc kazał dziś serduszkować, a od jutra mam brać Dupka, no i czekać co się wydarzy na koniec

No i niestety potwierdził moje obawy: powiedział, że wybrałam sobie najgorszy moment na chorowanie i że to niestety zmniejsza szanse na ciążę...
No nic, zobaczymy Dwa pęcherzyki pękły, więc może coś z tego będzie
Lea_ny, miałaś dwie owulację Bo pamiętam, że pisałaś, że kilka dni temu jeden pęcherzyk Ci pękł.
No i nie sądziłam, że ugniataniem można doprowadzić do owulacji...
Stary 2014-02-20, 10:56   #640
gosik2279
Przyczajenie

A ja po 50 dniach dostałam @ wpierw baaardzo skapa a teraz tak sie rozkręciła, że wygląda na krwotok jakaś masakra
Owulacja miała być za pare dni, a tu końca okresu teraz nie widać jakis koszmar....Teraz przyjdzie czekać az sie krwawienie skończy i czas obserwować śluz - pewnie się przesunie wszystko albo wcale ;(
Może jak zajmę się ślubem to nie będę tyle myśleć o dziecku...Poczekamy..cóż dołaczam sie do Was dziewczyny testy ciążowe już mi się snią, ze są te dwie kreski... na głowę idzie dostać
gosik2279 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:10   #641
cicci
Rozeznanie

gosik, kiedy slub?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 11:11   #642
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Lea_ny, miałaś dwie owulację Bo pamiętam, że pisałaś, że kilka dni temu jeden pęcherzyk Ci pękł.
No i nie sądziłam, że ugniataniem można doprowadzić do owulacji...
Na to wychodzi W poniedziałek lekarz powiedział, że jest tuż po pęknięciu jednego pęcherzyka (brałam w tym celu Pregnyl przed weekendem); a przy okazji po Pregnylu zaczął rosnąć drugi pęcherzyk Lekarz liczył, że ten już pęknie sam, ale dzisiaj okazało się, że No więc stwierdził, że musi mu pomóc - no i faktycznie jak mnie tak przycisnął, to poczułam ostry ból i miałam właśnie takie uczucie pękania.

Wierzę, że lekarz wiedział co robi Facet ma w internecie praktycznie same dobre opinie (w dużej mierze pisane właśnie przez kobiety, które nie mogły zajść w ciążę), pod gabinetem też tylko bardzo dobre rzeczy o nim słyszałam, no i przede wszystkim sama mam poczucie, że facet zna się na rzeczy - już w drugim cyklu u niego zadziały się takie pozytywne rzeczy, a wcześniej jak chodziłam do jakiegoś niby specjalisty od niepłodności ponad pół roku, to tylko coraz gorzej było i owulki ani razu nie miałam
Stary 2014-02-20, 11:47   #643
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Na to wychodzi W poniedziałek lekarz powiedział, że jest tuż po pęknięciu jednego pęcherzyka (brałam w tym celu Pregnyl przed weekendem); a przy okazji po Pregnylu zaczął rosnąć drugi pęcherzyk Lekarz liczył, że ten już pęknie sam, ale dzisiaj okazało się, że No więc stwierdził, że musi mu pomóc - no i faktycznie jak mnie tak przycisnął, to poczułam ostry ból i miałam właśnie takie uczucie pękania.

Wierzę, że lekarz wiedział co robi Facet ma w internecie praktycznie same dobre opinie (w dużej mierze pisane właśnie przez kobiety, które nie mogły zajść w ciążę), pod gabinetem też tylko bardzo dobre rzeczy o nim słyszałam, no i przede wszystkim sama mam poczucie, że facet zna się na rzeczy - już w drugim cyklu u niego zadziały się takie pozytywne rzeczy, a wcześniej jak chodziłam do jakiegoś niby specjalisty od niepłodności ponad pół roku, to tylko coraz gorzej było i owulki ani razu nie miałam
No to pieknie może coś z tego będzie.
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:18   #644
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
No to pieknie może coś z tego będzie.
Byłoby miło Tylko to głupie choróbsko mnie rozkłada - idę wieczorem do lekarza, pewnie zapisze mi antybiotyk Niestety taka infekcja może utrudnić zajście... ale nadzieja jest
Stary 2014-02-20, 12:56   #645
malosympatyczna
Raczkowanie

Lea_ny, czasem tak bywa, że myślisz "dopadło mnie choróbsko, nic z tego nie będzie" a potem piękne 2 krechy są na teście
Ja dziś po 4 teście owulacyjnym. Wynik znowu negatywny. A śluzu tyle co nigdy. Ja już nie wiem co się dzieje Człowiek sobie tylko nadziei narobi a potem jedna wielka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 14:06   #646
Caroline203
Raczkowanie

Ja już najchętniej to zrobiłabym test . Ale za wcześnie. Pewnie i tak nic nie wyjdzie bo nie mam żadnych objawów. Nic nie boli piersi nie swędzą. Jak nie wyjdzie w tym miesiącu to idziemy zbadać spermę.

Jest : 99kg
Cel I: 90kg
Cel II: 80kg
Cel III: 70kg
Caroline203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:21   #647
Kasik1313
Raczkowanie

Dziewczyny czekamy na następne dwie kreski...
Stary 2014-02-20, 15:33   #648
Lea_ny
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Metformax nie mając insuliooporoności? Bo mi lekarz zapisał na lepszy wzrost endometrium (i faktycznie po raz pierwszy ładnie rosło ) i mówił, że teoretycznie mam brać do 18 dc, ale że będziemy to korygować w zależności od tego, co będzie widać podczas monitoringu... i zapomniałam dziś zapytać czy mam brać dalej Bo niby dziś mam właśnie 18 dc, no ale dopiero dzisiaj pękł ten drugi pęcherzyk (a nie wiem czy z tym pierwotnym zaleceniem nie mówił tak, bo sądził, że owulka będzie wcześniej). I teraz nie wiem czy brać dalej czy nie

Chociaż niby zostały mi te tabletki jeszcze chyba na 3 dni, więc może po prostu wezmę do końca?
Stary 2014-02-20, 16:09   #649
dziadzia237
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ja mam do wyboru hsg albo laparoskopie - jeszcze nie wiem na co się zdecyduje, ale jak poczytałam o laparoskopii to jestem troszkę przerażona. Już mi się również nie chce nic, jestem zmęczona! Ale staram się nie poddawać - dzisiaj upadam by jutro się na nowo podnieść i walczyć, nie wiem jak długo jeszcze dam radę. Dziś 25dc, po miesiączce do lekarza i wtedy już inwazyjnie zaczynamy działać...

Małosympatyczna a jak się nazywa lekarz do którego chodzisz? chwalisz Go sobie? ( bo wspominałaś chyba, ze z wrocka uciekasz na weekend:p )
dziadzia237 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:18   #650
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Byłoby miło Tylko to głupie choróbsko mnie rozkłada - idę wieczorem do lekarza, pewnie zapisze mi antybiotyk Niestety taka infekcja może utrudnić zajście... ale nadzieja jest
albo twój organizm zajmie się zwalczaniem infekcji a byc może zarodek wykorzystując odwrócenie uwagi przeciwciał miał by szanse na zagniezdzenie sie to by było super...
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:01   #651
nanka30
Rozeznanie

Co ja bym dała żeby zobaczyć dwie kreski
Stary 2014-02-20, 20:01   #652
Caroline203
Raczkowanie

Cytat:
Co ja bym dała żeby zobaczyć dwie kreski
nanka30 na pewno zobaczysz, wszystkie zobaczymy trzymam kciuki za nas wszystkie

Jest : 99kg
Cel I: 90kg
Cel II: 80kg
Cel III: 70kg
Caroline203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:37   #653
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
albo twój organizm zajmie się zwalczaniem infekcji a byc może zarodek wykorzystując odwrócenie uwagi przeciwciał miał by szanse na zagniezdzenie sie to by było super...
Fajny scenariusz
Niestety okazalo sie, ze to angina No ale teraz nic juz nie poradze, trzeba czekać... Mam tylko nadzieje, ze antybiotyk szybko zadziała
Stary 2014-02-20, 21:48   #654
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziadzia237 Pokaż wiadomość

Małosympatyczna a jak się nazywa lekarz do którego chodzisz? chwalisz Go sobie? ( bo wspominałaś chyba, ze z wrocka uciekasz na weekend:p )
wojciech świdrak. różne miałam z nim przygody, były chwile, że postanawiałam, że za żadne skarby już do niego nie pójdę. ale kiedy zgłosiłam się do niego z problemem z zajściem w ciążę poczułam się jakby mnie ktoś w ramiona przytulił i powiedział, że będzie wszystko dobrze.
podczas monitoringu wszystko ładnie mi tłumaczył i (o zgrozo) pokazywał zbliżenia na takie rzeczy w moim ciele, na które niekoniecznie patrzeć chciałam:P widzę, że chce bardzo pomóc (w przeciwieństwie do lekarki, do której chodziłam równolegle z nim na początku, bo ta nawet usg nie zrobiła, tylko powiedziała, że jak się przez 4 miesiące nie uda, to proponuje się udać do kliniki leczenia niepłodności).
na razie nie narzekam.
jutro endokrynolog - grzegorz gawryś.
Stary 2014-02-21, 02:18   #655
martha330
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj wisielczy humor zdalam sobie sprawe ze przez moja nieco podwyzszona wage te wszystkie problemy...
a moja kolezanka z pracy, z ktora ciagle walkowalysmy temat dzieci, przyszla dzis do mnie i powiedziala ze jest w 6 tyg ciazy wysciskalysmy sie az sie poplakalam!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 07:54   #656
gosik2279
Przyczajenie

Cytat:
gosik, kiedy slub?
Cici ślub 12 lipca, i przygotowania ida pełną parą. Może jak bedę latać to ten na górze zrobi mi niespodziankę...taką z zaskoczenia Byloby miło Tymczasem wizyta u lekarza za dwa tygodnia odczytać progesteron, pierwsze podejście zobaczymy co tam wyjdzie
Stary 2014-02-21, 07:55   #657
nanka30
Rozeznanie

Ja tez mam dość wszystkie koleżanki zachodzą a ja co????
Jeszcze w pracy mam taki stres ze już sie nic nie chce
Stary 2014-02-21, 07:58   #658
gosik2279
Przyczajenie

Cytat:
Biedaku, u nas już wszystkie porodziły i kolejne zachodzą ja drugi cykl starań mam za sobą a teraz zamiast owulki mam krwotok ktory sie chyba nie skonczy ;/
Stary 2014-02-21, 08:07   #659
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosik2279 Pokaż wiadomość
Biedaku, u nas już wszystkie porodziły i kolejne zachodzą ja drugi cykl starań mam za sobą a teraz zamiast owulki mam krwotok ktory sie chyba nie skonczy ;/
Gosik a bylas z tym u ginekologa?
Stary 2014-02-21, 08:11   #660
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
doskonale Cię rozumiem. ja nawet już nikomu nie mówię, że staramy się o dziecko, bo się boję, że zaraz ta osoba przyjdzie do mnie i mi ogłosi, że jest w ciąży
znajomym urodziła się 2 miesiące temu córeczka i mnie zapraszają, żebym ich odwiedziła, a ja się boję, że jak zobaczę taką mała kruszynę to się rozpłaczę
Cytat:
Napisane przez gosik2279 Pokaż wiadomość
a nie jest to jakieś krwawienie okołoowulacyjne? albo może miałaś jakieś badanie teraz? j

Edytowane przez malosympatyczna
Czas edycji: 2014-02-21 o 08:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości