Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 08:37   #631
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

U mnie na Olgierda wołają : Oli, Ogi, Olo, Odi, Odi, Oduś, Odyś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 08:55   #632
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Hejka wszystkim
Meta:wspolczuje ci ale jak się kochacie to walczcie o swoja milosc bo warto.

A mnie znowu wczoraj wieczorem bolał brzuch taki jakby wielki skurcz i nie chciał puścić ale polozyl się na lewym boku i jakoś powoli przeszło aż mi do szyjki macicy ten skurcz był ale nie wiem. Ja myślę ze tak się dzieje może dlatego ze jestem mutantem bo mam jelito w macicy i jak jedzenie przechodzi czy jak to pewnie dlatego trochę też się tym martwię bo lekarz też był zdziwiony jak u mnie to zobaczył na początku myślał ze to krwiak ale jednak jelito i mogę mieć problem z tym na późniejszym etapie ciąży. No i wiec też się martwię bo próbowałam czytać w wujku Google ale nic o tym nie było wiec nie wiem co tym myśleć o bym tylko wytrwała di 24tyg ciąży bo od tego tygodnia płuca są dość wykształcone ale może też i dramatyzuje.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:08   #633
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
No no szalejesz
I idziemy łeb w łeb z tygodniami

Jeszcze taki pomysł mi sie przypomniał dla podsycenia związku i dla lepszych relacji, a mianowicie przygotować sobie słoik, wazon czy inne szklane naczynie, ozdobić ładnie, kokardka, wstazką - po swojemu i raz w tygodniu wrzucać do tego słoika karteczki z napisem tego co nas miłego spotkało w minionym tygodniu I tu nie chodzi tylko o tż kupił mi kwiatka, dałam buzi, spędzilismy cudowny wieczór, ale też inne wydarzenia z życia i np. raz na 3-6 miesiecy oprożnić słoik i razem czytać karteczki i wspominać, opowiadać

A ja mam problem z imieniem dla dziecka moja mama mówi, weźcie dajcie inne imie, bo jak przyjedziecie do polszy i ja bede go bawic na podwórki to jak ja bede na niego wołac : luki, laki, luka a mamie imie Luca kojarzy sie z luką w prawie, albo jakaś szparą więc szukam fajnego imienia, bez polskich znaków, uniwersalnego w polszy i dojczlandi
Ja też mam problem z imieniem dla synusia bo też musi być uniwersalne.Typowo holenderskie imiona odpadają bo są obleśne a polskie z polskimi znakami też bo w NL mają problemy z sz cz rz ch i kilkoma innymi.Więc to imię musi być piękne, proste, krótkie i międzynarodowe.Istnieje takie😐? Nic mi się nie podoba 😑

Stary 2014-05-02, 09:13   #634
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj ide na szoping bo jutro idziemy na wesele
Nonono, imprezka się szykuje.Udanej zabawy ! Zrób się na bóstwo, nie szalej za mocno, za to pojedz sobie jakichś pyszności, których nie masz na co dzień

dzanet2108 twardy zawodnik z Ciebie, że tyle wytrwałaś, a no i za 20 tydzień.
ZygaEffka, miłego wypoczynku!
małaPaulina, mały upominek, a pewnie sporo radości
88Ekaterina88, my na razie nie myśleliśmy jakoś mocno nad imieniem, może czekam na jakieś wytyczne odnośnie płci, może we wtorek się dowiemy, jak się uda. Chociaż czasem jak jakieś nam się nasunie to dyskutujemy, czy w najbliższej rodzinie takiego czasem nie ma No możliwe, że takie uniwersalne najlepsze dla Twojej dzidzi. Kuzynka TŻta ma Oliwię i Aleksandrę, nie wiem jak ona to pisze, czy np. Oliwia czy Olivia, bo mieszka w Belgii, ale imiona wygodne dla obu krajów.
humant gratki 6 miesiącaoby tak dalej w zdrowiu! Fajne propozycje imion, znajoma ma kolegę Olafa i też zmówią do niego Olo
nmartyna, u mnie póki co nic nie zauważyłam, by coś kapało tfu tfu tfu
anesh_ to faktycznie miałaś ciężką nockę, biedna Majusia też się umordowała, a wy razem z nią

U mnie już pranko się suszy, zakupy zrobione, zaraz idę jeszcze coś porobić, bo chłodno jest, ale słonko świeci i napawa mnie pozytywną energią, więc muszę to wykorzystać
Wczorajszy dzień męczył mnie zagazowanym brzuszkiem i kilkudniowym zaparciem. Pojadłam kilka śliwek suszonych i się ruszyło, ojjj jakaż ulga była, no i pod wieczór wyglądało, że ustąpiło. Jak już leżałam w piżamkach poczułam coś w lewym boku, tak nisko, położyłam dłoń i dwukrotnie poczułam takie właśnie jak było porównywane do pękających bąbelków i pomyślałam, że może to już TO Było cicho, ja leżałam spokojnie, a tam COŚ się działo. Będę dalej się obserwować, może to już maleństwo się uaktywnia. Jeśli tak, to ciekawe uczucie, tym bardziej, że póki co tak nieregularne, więc się czeka na to, prawie na bezdechu, jakby się kogoś podsłuchiwało hehe.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:15   #635
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z imieniem dla synusia bo też musi być uniwersalne.Typowo holenderskie imiona odpadają bo są obleśne a polskie z polskimi znakami też bo w NL mają problemy z sz cz rz ch i kilkoma innymi.Więc to imię musi być piękne, proste, krótkie i międzynarodowe.Istnieje takie😐? Nic mi się nie podoba 😑

Oj nie wiem jak tam w holandii, ale ja chyba mam nieco lżej
Zawsze mogę nazwać Adolf i bedzie po problemie
A tak serio to wczoraj nieco poszukalam i wynalazłam: Olivier czy Oliver, Fabian, Max, Marcel - taka sama pisownia w pl i de wiec moze z tego cos wybierzemy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:19   #636
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Meta-nie pamiętam ile ze sobą jesteście,ale początki związku,nawet pierwsze kilka lat, bywają trudne, bo ludzie się jeszcze docierają,a jak jeszcze dochodzą do tego inne trudne wydarzenia, np. ciąża, to bywa nieciekawie,ale może warto to przeczekać i przemyśleći nie działać pod wpływem chiwli i nastroju.Poza tym trzbea zdać sobie sprawę z tego,że konflikty pewnie będą też po porodzie i jest to normalne.Wszystko powinno wrócić do normy kiedy już się odnajdziecie i zorganizujecie w nowych rolach
Naprawdę nie chcę, żeby to brzmiało jak wymądrzanie,ale piszę na podstawie własnych doświadczeń ,a w zwiążku jestem już 17 lat.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:22   #637
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
A tak serio to wczoraj nieco poszukalam i wynalazłam: Olivier czy Oliver, Fabian, Max, Marcel - taka sama pisownia w pl i de wiec moze z tego cos wybierzemy
Ha, ja też biorę pod uwagę Olivier, Marcel, Alan nawet.Ładne, ale nie powalają.A ja chcę extra imię co bym potem nie żałowała, bo jak córa się rodziła to chciałam w razie chłopaka Klaudiusz i dobrze że wyszła córka bo miałabym teraz jakiegoś Klaudiusza😆

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 09:26   #638
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Nadrobiłam...
Meta dziewczyny już wszystko napisały. Jak Was czytałam łzy leciały mi po policzku... W każdym związku raz jest z górki, raz pod górkę. Zawsze na początku jest wyjątkowo radośnie, poznaje się dopiero tą drugą osobę ale zauważa się tylko to co się chce zauważać, zalety. Z czasem widać wady, uczucie się umacnia, dojrzewa. I te chwile, które się pamięta z początków, do nich warto wracać w kryzysowych sytuacjach. 3mam kciuki i tulę Cię mocno
Latte, Miss, aa2 super jej doradziłyście Zresztą nie tylko jej myślę, że do każdej dotarły Wasze słowa.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
bo wiecie co, ogolnie to od drugiego trymestru mam zawsze mokre troszkę majteczki, poprostu wiecej śluzu czy czegoś tam, ale to wiem, że normalne bo nie ja jedna tutaj to mam. Ale np. jak wrócilam z tej dzialki poszlam do toalety i patrze a tam pół majtek mokrych i dziwnie pachnących jak mocz czy coś.. Aż musialam przebrać bielizne jeszcze tak to nie mialam..
Ja sobie życia bez wkładek nie wyobrażam. Serio... WCześniej używałam sporadycznie, ale teraz od początku ciąży mam bardziej intensywne upławy. Raz się nastraszyłam że o mogą sączyć się wody, poszłam do gin, sprawdziła ph i okazało się że jest prawidłowe. Dała mi papierki lakmusowe, są dostępne w aptekach. Gdyby któraś miała wątpliwości - polecam. Można samemu sprawdzić czy odczyn wydzieliny jest prawidłowy. Nie są drogie.
Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Tak zrobiła xD się najadlam do pełna a teraz już w domku i mam mielone... I chyba zaraz pójdę je jeść
Też wczoraj wcinałam mielone Jak nigdy za tym nie przepadałam, teraz wcinałam aż mi się uszy trzęsły
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam z rana,słoneczka brak i na dworzu 4 stopnie
Tz mi chrapie i chyba zaraz go obudzę
Zapomnialam sie pochwalic ze Tz wczoraj mi przyniosl malego pluszowego pieska
Jesssu aż tak? Matko jaka pizgawica... U mnie już koło 18st, byłam w krótkim rękawku na zakupach, słonko świeci i aż nie mogę uwierzyć że kilkadziesiąt kilometrów stąd tak pissssggggaaa....

Mi dzisiaj brzuszek wywaliło bardziej Może po wczorajszym ognisku, seżarłam 2 kiełbasy, bułkę z grilla, do tego 0,3 tej Bavarii i brzuch jak w 3 trymestrze
Miałam trochę wyrzuty że tak wczoraj swoje maleństwo wymęczyłam, pierw zoo, potem ognisko, w sumie 12h na nogach. Ruchów wczoraj nie czułam. Ale dzisiaj jak zjadłam rogala z dżemem jagodowym dostałam kopniaczki
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:28   #639
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam problem z imieniem dla synusia bo też musi być uniwersalne.Typowo holenderskie imiona odpadają bo są obleśne a polskie z polskimi znakami też bo w NL mają problemy z sz cz rz ch i kilkoma innymi.Więc to imię musi być piękne, proste, krótkie i międzynarodowe.Istnieje takie😐? Nic mi się nie podoba

Daniel? Dawid? Damian? Adam? Tom? Filip?
Takie na szybko przychodzą mi do głowy jako hmmm "normalne" i na tyle uniwersalne, że prawie wszędzie brzmią podobnie. Chyba.

Metka trzymam kciuki żebyście sobie wszystko poukładali. Jak już dziewczyny pisały związek wymaga (nie)stety pracy i wciąż ewoluuje. I czy tego chcemy czy nie to zakochanie mija, tzn zmienia się. I trzeba to zaakceptować. Inaczej musielibyśmy zmieniać partnerów dość często
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:32   #640
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, ja też biorę pod uwagę Olivier, Marcel, Alan nawet.Ładne, ale nie powalają.A ja chcę extra imię co bym potem nie żałowała, bo jak córa się rodziła to chciałam w razie chłopaka Klaudiusz i dobrze że wyszła córka bo miałabym teraz jakiegoś Klaudiusza😆

U mnie na wiosce byłą wielodzietna rodzina i mieli chłopaka w moim wieku o imieniiu Klaudiusz, a po nim urodziła sie dziewczynka i nazwali Klaudyna
Nam ostatnio brat tzta podpowiadał imiona i myślałam, że padnę ze śmiechu, bo on jakieś dziwne, nowoczesne podawał : zamiast Natan to Nathaniel i jeszcze kilka ktorych juz nie umiem powtorzyć, a ja chce właśnie uni, bo nie wiem gdzie to moje dziecko pózniej wyląduje, w pl, de czy jeszcze dalej
Jest jeszcze Eryk, Leon, Felix, Jakob, Jan - ale ja sie skłaniam bardziej do tych poprzednich

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267179]Nadrobiłam...
Meta dziewczyny już wszystko napisały. Jak Was czytałam łzy leciały mi po policzku... W każdym związku raz jest z górki, raz pod górkę. Zawsze na początku jest wyjątkowo radośnie, poznaje się dopiero tą drugą osobę ale zauważa się tylko to co się chce zauważać, zalety. Z czasem widać wady, uczucie się umacnia, dojrzewa. I te chwile, które się pamięta z początków, do nich warto wracać w kryzysowych sytuacjach. 3mam kciuki i tulę Cię mocno
Latte, Miss, aa2 super jej doradziłyście Zresztą nie tylko jej myślę, że do każdej dotarły Wasze słowa.

Ja sobie życia bez wkładek nie wyobrażam. Serio... WCześniej używałam sporadycznie, ale teraz od początku ciąży mam bardziej intensywne upławy. Raz się nastraszyłam że o mogą sączyć się wody, poszłam do gin, sprawdziła ph i okazało się że jest prawidłowe. Dała mi papierki lakmusowe, są dostępne w aptekach. Gdyby któraś miała wątpliwości - polecam. Można samemu sprawdzić czy odczyn wydzieliny jest prawidłowy. Nie są drogie.

Też wczoraj wcinałam mielone Jak nigdy za tym nie przepadałam, teraz wcinałam aż mi się uszy trzęsły

Jesssu aż tak? Matko jaka pizgawica... U mnie już koło 18st, byłam w krótkim rękawku na zakupach, słonko świeci i aż nie mogę uwierzyć że kilkadziesiąt kilometrów stąd tak pissssggggaaa....

Mi dzisiaj brzuszek wywaliło bardziej Może po wczorajszym ognisku, seżarłam 2 kiełbasy, bułkę z grilla, do tego 0,3 tej Bavarii i brzuch jak w 3 trymestrze
Miałam trochę wyrzuty że tak wczoraj swoje maleństwo wymęczyłam, pierw zoo, potem ognisko, w sumie 12h na nogach. Ruchów wczoraj nie czułam. Ale dzisiaj jak zjadłam rogala z dżemem jagodowym dostałam kopniaczki [/QUOTE]
Maluszka raczej nie wymęczyłas, a raczej fajnie mu sie kołysało i mogł spokojnie sobie spać Moj mi jeszcze przed śniadankiem zasadzał kopniaczki malutkie - chyba miałam sie pospieszyć ze wstaniem i jedzeniem a potem po jedzonku chyba sie wyciagał
I brzuszek tez mam wielki- po wczorajszym komplemencie się przeraziłam po połodu kupuje odrazu taki wozek do joggingu dla dziecka i bedziemy biegać - mam nadzieje ze zimy w tym roku tez tu nie bedzie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-02, 09:35   #641
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Latte,Masz we wszystkim rację Czasem jednak trzeba dać na wstrzymanie i pozwolić dwóm stronom zatęsknić... I on jest twardziel jakich mało ale wczoraj dzwonił i płakał jak małe dziecko a ja razem z nim a na koniec dodał"ja wiem,że Ty nie chcesz ode mnie odejść i że mnie kochasz,ja to czuję po prostu". Może i ma rację... A siebie pokochać muszę w pierwszej kolejności,bo sama wiesz,że moje kompleksy mnie zabijają...

aa2,wiesz chyba tego starania było za dużo też z jego strony a muszę teraz dać też więcej od siebie...

elffirka,ja za Ciebie też trzymam kciuki i mam nadzieję,że więcej u was takich kłótni w których myślisz o rozstaniu nie będzie

Ewka,Też się nie stresuj,bo zepsujesz sobie wyjazd!! Mam nadzieję,że będzie udany a skurcze ustąpią.Oby podróż była szczęśliwa

Misstic,ja wiele razy próbowałam się zmienić,ale coś we mnie jest takiego,że zmiana następuje na kilka dni a potem znowu to samo..Może za mało samozaparcia z mojej strony...
Ja zawsze krzyczę on tylko krzyczy jak już wybuchnie... Do wczoraj zbierał wszystkie emocje całymi tygodniami a jak już krzyknął to mnie zniechęcił do siebie i ja zaczęłam krzyczeć i kłótnia gotowa...
I masz rację z tym wszystkim,całkowitą rację. Szczególnie w tym,że musimy razem częściej coś wspominać,bo u nas to działa i uśmiechy są zawsze od ucha do ucha.

Monika,gratulacje! A ja myślę skąd Ty tak wszystko intensywnie czujesz a przecież Ty tutaj z maluchem chyba najstarsi jesteście od nas To teraz będzie z górki
Skoro nie wyobrażasz sobie życia bez niego to walcz,bo nie ma nic gorszego niż zostawić coś co się na prawdę kocha.. Mam nadzieję,że zmiany Twojego Tż już zostaną takie na zawsze i już w końcu będzie super u was

Paulina, a Ty też tak narzekasz na Tż czasem a on takie niespodzianki robi dla Ciebie Widzisz jakiego masz kochanego faceta

Humant,też gratuluję 6 miesiąca !

Małgosia,może skonsultuj się z lekarzem? Zadzwoń,zapytaj?

Golgie,u nas początki były raz trudne raz lepsze ale mimo wszystko byliśmy razem. Może jak się oboje ogarniemy to też dojdziemy do tych 17 lat razem

Postanowiłam coś dziś zrobić dla siebie i posłuchałam Pauliny jak zawsze stara się być sexy mamą i jadę na zakupki Nie noszę spódniczek,praktycznie ich nie lubię ale odważę się ją kupić i zobaczyć jak mi w niej będzie. A z Tż nie wiem jak jest,na razie doszliśmy do wniosku,że oboje musimy to naprawić tylko musimy tego chcieć i robić więcej rzeczy razem i wzajemnie się we wszystkim wspierać. Przyznał mi się,że on jest też taki,bo ma problemy w pracy,w rodzinie i nie umie sobie z tym poradzić i dlatego czasem jest taki charakterny...
Ale dziękuję wam za słowa wsparcia ! Bardzo mi pomogło

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:41   #642
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem i jestem nażartaTeraz piję kawkę i wizążuję, potem jedziemy do marketu kupić nową kuwetę kotu, piasek i żarełkoCórcią dzisiaj powiedziała:,,nóż do pindola", mówiąc o nożu do pomidoraNieźle się uśmialiśmy z małżem
Patrzyłam na ceneo za tymi pralko-suszarkami i najlepsze opnie miała ta:
http://www.ceneo.pl/17758097#tab=reviews
Chyba ją właśnie kupimyJuż się nie mogę doczekać takiej wygody

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Meta-a dlaczego ma się nie udać, jeśli oboje się postaracie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:43   #643
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem i jestem nażartaTeraz piję kawkę i wizążuję, potem jedziemy do marketu kupić nową kuwetę kotu, piasek i żarełkoCórcią dzisiaj powiedziała:,,nóż do pindola", mówiąc o nożu do pomidoraNieźle się uśmialiśmy z małżem

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

jajeczniczka ze szczypiorkiem
dopisze do listy szczypior - zrobie sobie w niedziele na śniadanko
Do tego teście jutro zajadą i musze zaopatrzec lodówke coby nie mysleli, ze mamy zawsze pusto
A jak sobie radzisz z kotem ? Bo moj tż jak dowiedział sie o tej toxo ze sie mozna od kota zarazic to jak tylko wołam do kota jakiegos : kici kici to juz krzyczy- nie dotkaj a ja mu tłumacze, ze są ciezarne co mają koty i odrazu ich nie wywalają za okno, tylko poprostu wiecej higieny itd.
co do pralko-suszarki - to jeśli nam popsuje sie pralka i osobno nasza suszarka - a to pewnie juz niedlugo bo gwarancja sie konczy to tez kupuje 2in1 bo zaoszczedza wiele miejsca w lazience

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-02, 09:54   #644
Konto usunięte

Ekaterina ja czuję ruchy tylko jak się położę i głównie wtedy jak Was czytam hehe Chyba macie pozdrowienia A i też mam nadzieję że zima znowu ominie nas szerokim łukiem i skończy się na straszenia jak poprzednio. A my z maluchami będziemy mogły wychodzić na dworek
Meta poszalej w sklepie Nic tak nie poprawia kobiecie humoru i nie rozjaśnia umysłu jak udane zakupy I wstąp po drodze na dobre lody, albo tuczącego hamka w zależności od tego jakie w chwili obecnej masz preferencje smakowe hehe Raz na jakiś czas można pogrzeszyć pustymi kaloriami

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
-
Noż do pindola, hihi dobre
Ja nie mam pralki z suszarką, ale jak szukaliśmy też zastanawiałam się nad electroluxem. Wygrała w końcu beko dlatego, że bardziej energooszczędna była i ma opcję prania krótkiego (17minut). Mój mąż codziennie do pracy bierze białą koszulę, która po jednym dniu nadaję się tylko do tzn odświeżenia, dlatego dla mnie ta opcja była bardzo ważna. Najdłuższe pranie na tej pralne mam 2h45min, bawełna 60st i jeszcze nigdy z tej opcji nie korzystałam ;p nie jestem zbyt cierpliwa No i ma funkcję prania ubranek dziecięcych, a już wtedy planowaliśmy bejbika więc zdecydowaliśmy się na beko
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:59   #645
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Mmm..jajecznica ze szczypiorkiem... Szkoda,że jestem już po śniadaniu.. Hehee nóż do pindola Zabawne jak te dzieci mówią

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267401]
Meta poszalej w sklepie Nic tak nie poprawia kobiecie humoru i nie rozjaśnia umysłu jak udane zakupy I wstąp po drodze na dobre lody, albo tuczącego hamka w zależności od tego jakie w chwili obecnej masz preferencje smakowe hehe Raz na jakiś czas można pogrzeszyć pustymi kaloriami

-
[/QUOTE]
Teraz póki mi się chce i mogę to zakupy są wręcz wskazane na poprawę humoru A na lody to chyba za zimno,bo ja zmarźluch niesamowity jestem a u mnie pada,wieje i aż kaloryfery mam ciepłe... A w ciąży sobie pozwalam na puste kalorie,a co Teraz nad wagą nie mamy żadnej kontroli

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:07   #646
etusiaaa
Wtajemniczenie

Meta trzymaj sie mocno i walczcie o siebie!

u mnie dzis sloneczko swieci i wiaterek zimny wieje a ja dalej te kochane porzadki w domu po remoncie ale juz blizje konca.

A moja corcia takie popisy daje w brzuszku ze szo, od wczoraj skacze jak szalona.
Szczesliwa mama = szczesliwe dziecko

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:09   #647
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta zakupy to jest dziś sobie nawet wlaczylam muzyke i potanczylam uwielbiam wywijać tyłkiem
Ja to dąże do tego zeby byc sexy mamą na lato 2016 bo w to lato moze byc cięzko

Wczoraj jak siedzialam z rodzicami to ciągle się na mnie gapił taki przystojny motocyklista... jejuuuuuuuuuu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:13   #648
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Meta zakupy to jest dziś sobie nawet wlaczylam muzyke i potanczylam uwielbiam wywijać tyłkiem
Ja to dąże do tego zeby byc sexy mamą na lato 2016 bo w to lato moze byc cięzko
Wczoraj jak siedzialam z rodzicami to ciągle się na mnie gapił taki przystojny motocyklista... jejuuuuuuuuuu
Dziewczyno przy takim ruchu jaki serwujesz, tu fitness, tu rowerek, pazurki czerwone na pewno już jesteś sexy mamą 2014 Nie wierzę że nie Motocyklista pewnie się ze mną zgodzi

Etusia kończ już te porządki Ale super że Ty i dzidzi szczęśliwe
Stary 2014-05-02, 10:28   #649
Mandragorrka
Zakorzenienie

Bylam na zakupach, kupilam sobie dwie pary balerinek - takie same tylko jedne czarne drugie granatowe
Corci też kupilam butki, ale bez szalu bo w sumie nie było wyboru.

Też zaczęłam 20 tc, ruchów brak. Ech...

Anesh moja mała teŻ się w nocy obudziła z krzykiem, musiało coś jej się snic.
Ale malż ja utulil i szybciutko zasnela.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:34   #650
aa2
Zakorzenienie

bryyyy
u nas fajnie , za niedługo wybywam na grilaaaa
Golgie u nas dzis tez jajecznica -mniam mniammm
Anesh współczuje nocki, bednA Majcia musiała sie umeczyc i ty pewnei tez

Cytat:
Max fajnie, ale u nas dużo
a Marcele to fajne chłopaki

Cytat:

Oliwier mi sie podoba i Alan, niestety mój maz wybredny

ostatnio narysowąły sie szkice jakiś imion ale decyzja nei zapadła, na razie Artur, Dawid gdzies tam po drodze Patryk (jeszcze jest opcja Sebastiana, al etak mam mój mąż i Tomka-tak brat męża i dlatego mamy ciezkie myślenie)

Meta skoro piszesz z eteraz musisz cos od ciebie dac to próbuj , jak widzisz sens ratowania to pewnei ze działaj, a my cie tu postaramy wesprzec

jejka ja po wczorajszej wycieczce do zoo mam zakwasy a mały wczoraj cały dzien na nogach zoo sam zwiedził na nózkach, potem szalał na rynku w Opolu a dziś od rana juz tez wariuje-ja nei wiem skad on ma energie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bylam na zakupach, kupilam sobie dwie pary balerinek - takie same tylko jedne czarne drugie granatowe
Corci też kupilam butki, ale bez szalu bo w sumie nie było wyboru.

Też zaczęłam 20 tc, ruchów brak. Ech...

Anesh moja mała teŻ się w nocy obudziła z krzykiem, musiało coś jej się snic.
Ale malż ja utulil i szybciutko zasnela.

u mnie te ruchy to raz na jakis czas, sama sie zaczynam zasytanawiac czy to to leniwe te nasze dzieci, a ja tak liczyłam ze teraz w drugiej ciazy to szybciej bede czuła
gratki za zakupy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:39   #651
etusiaaa
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267732]Dziewczyno przy takim ruchu jaki serwujesz, tu fitness, tu rowerek, pazurki czerwone na pewno już jesteś sexy mamą 2014 Nie wierzę że nie Motocyklista pewnie się ze mną zgodzi

Etusia kończ już te porządki Ale super że Ty i dzidzi szczęśliwe [/QUOTE]

to juz koncowki porzadkow i moich sil ale po to juz leze do gory tylkiem ile sie da

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:48   #652
elffirka
Rozeznanie

A mój chrześniak ma na imię Natan i jak miał 6 miesięcy to wyjechał na stałe do Anglii więc imię przypasowało... A teraz coś moja siostra wspomniała o powrocie do Polski... i też się imię nadaje... Wiec tez uniwersalne...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 10:49   #653
Mo_onika_ika
Rozeznanie

no właśnie odnośnie wieku dzidzi lekarka powiedziała że jest większa niż by się mogło wydawać. i ona obstawia termin na 3 września. czyli jakby połowa 23 tygodnia. ja nadal liczę od OM czyli 22 tydzień. Jeżeli na połówkowym lekarz określi inaczej to będę liczyła inaczej Mój dzieć razem z nóżkami ma około 24 cm czyli kawał bobasa w środę idę na połówkowe więc dowiem się więcej

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-02, 10:52   #654
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie odnośnie wieku dzidzi lekarka powiedziała że jest większa niż by się mogło wydawać. i ona obstawia termin na 3 września. czyli jakby połowa 23 tygodnia. ja nadal liczę od OM czyli 22 tydzień. Jeżeli na połówkowym lekarz określi inaczej to będę liczyła inaczej Mój dzieć razem z nóżkami ma około 24 cm czyli kawał bobasa w środę idę na połówkowe więc dowiem się więcej
Łooo to faktycznie już spory Super No Twoja dzidzia jest 3 tygodnie starsza od mojej Niby termin a ten sam miesiąc a jakie różnice
Stary 2014-05-02, 11:00   #655
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja Wam powiem, że ten przypływ apetytu zaczyna mnie denerwować i robi sie to nieco niebezpieczne własnie zajadam świeżą bułeczkę słodką z piekarni biały serek plus czerwone porzeczki
Rabie liste na te zakupy i wpisuje same owoce i warzywa żadnych słodyczy bo sie pochlastam za miesiac

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-02, 11:10   #656
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

u mnie te ruchy to raz na jakis czas, sama sie zaczynam zasytanawiac czy to to leniwe te nasze dzieci, a ja tak liczyłam ze teraz w drugiej ciazy to szybciej bede czuła
gratki za zakupy
No własnie liczylam że w tej ciąży poczuje konkretne ruchy, a szykuje się że dziecię w brzuchu będzie tak samo spokojne i leniwe.
Szkoda że po porodzie nie zostało tak samo moje dziecię jest bardzo żywe i ruchliwe.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 11:16   #657
Mo_onika_ika
Rozeznanie

ja trzymam moje 5 kg na plusie od 3 tygodni nie jem słodyczy, chyba że cukierkiem się zapcham czasami, jem więcej owoców, jabłka, winogrona, truskawki, banany Zamiast 5 kanapek zwykłych jem 3 wypasione w warzywa i powiem Wam że to działa Waga stanęła w miejscu co mnie cieszy

Dzisiaj wystraszyłam się własnych cycków
Sutki wielkie i bordowe, otoczki jak denka od kubków wielkie i jakby spuchnięte I tam mnie cyce swędzą na dole że szok. Smaruję je 10 x dziennie bo wiem że to może być od rozciągania skóry i zaraz popękają Mam kilka starych malutkich rozstępów na nich i mam nadzieję że więcej nie będzie Chociaż patrząc po wielkości sutków i otoczek mam wrażenie że moje C zaraz wybuchnie i będzie wyglądało to jak arbuzy hahaha

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-02, 11:20   #658
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ja trzymam moje 5 kg na plusie od 3 tygodni nie jem słodyczy, chyba że cukierkiem się zapcham czasami, jem więcej owoców, jabłka, winogrona, truskawki, banany Zamiast 5 kanapek zwykłych jem 3 wypasione w warzywa i powiem Wam że to działa Waga stanęła w miejscu co mnie cieszy

Dzisiaj wystraszyłam się własnych cycków
Sutki wielkie i bordowe, otoczki jak denka od kubków wielkie i jakby spuchnięte I tam mnie cyce swędzą na dole że szok. Smaruję je 10 x dziennie bo wiem że to może być od rozciągania skóry i zaraz popękają Mam kilka starych malutkich rozstępów na nich i mam nadzieję że więcej nie będzie Chociaż patrząc po wielkości sutków i otoczek mam wrażenie że moje C zaraz wybuchnie i będzie wyglądało to jak arbuzy hahaha
a ja jem normalnie, sniadanie, obiad, kolacja, i w miedzy czasie owocek, czy jakiś kisiel, budyń, czy bułeczkę słodką jak juz przyciśnie a ostatnio na badaniu w 4 tygodnie przytyłam 4 kg tz sie smieje, ze grubasek, ale też że mam jeść bo mały rośnie, mama sie martwi zeby mi w biodra nie poszło i nie zostało, a ja mam nadzieję, że mój mały jest taki wielki a nie mój tłuszcz No wczoraj kebabcia zjadłam, ale raz na jakiś czas można a i małemu smakowało czasami też cukierka, czy porcje lodow, ale żeby po tym aż tak tyć ?
Idę napis sie soku z truskaweczek

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-05-02 o 11:22
Stary 2014-05-02, 11:33   #659
ZygaEffka
Zadomowienie

Meldujemy sie w Warszawie

mandat za 100 złoty zaliczony miało być 250 złoty za nie zauważenie nakazu skrętu w prawo , no ale tż wyprosil że żona w ciązy i spieszy sie do hotelu i wypisali nas za "brak pasów " Policjant już mi imię dla dziecka prawie wymyslał

Buziaczki dla Was
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 11:34   #660
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Jest jeszcze Eryk, Leon, Felix, Jakob, Jan - ale ja sie skłaniam bardziej do tych poprzednich
Moją propozycją też był Felix, ale TŻ stwierdził, że nasze dziecko nie będzie się nazywało jak ketchup (tutaj firma Felix jest m.in. od ketchupów i mrożonek).

My mamy dwa koty i jest ok Od kiedy jestem w ciąży nie sprzątam kuwety i nie dotykami rzygów, no i myję ręce po każdym głaskaniu
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości