|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
U mnie na Olgierda wołają : Oli, Ogi, Olo, Odi, Odi, Oduś, Odyś
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#632 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Hejka wszystkim
![]() Meta:wspolczuje ci ale jak się kochacie to walczcie o swoja milosc ![]() A mnie znowu wczoraj wieczorem bolał brzuch taki jakby wielki skurcz i nie chciał puścić ale polozyl się na lewym boku i jakoś powoli przeszło aż mi do szyjki macicy ten skurcz był ale nie wiem. Ja myślę ze tak się dzieje może dlatego ze jestem mutantem bo mam jelito w macicy i jak jedzenie przechodzi czy jak to pewnie dlatego trochę też się tym martwię bo lekarz też był zdziwiony jak u mnie to zobaczył na początku myślał ze to krwiak ale jednak jelito i mogę mieć problem z tym na późniejszym etapie ciąży. No i wiec też się martwię bo próbowałam czytać w wujku Google ale nic o tym nie było wiec nie wiem co tym myśleć o bym tylko wytrwała di 24tyg ciąży bo od tego tygodnia płuca są dość wykształcone ale może też i dramatyzuje.
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
Nonono, imprezka się szykuje.Udanej zabawy ! Zrób się na bóstwo, nie szalej za mocno, za to pojedz sobie jakichś pyszności, których nie masz na co dzień
![]() dzanet2108 twardy zawodnik z Ciebie, że tyle wytrwałaś, a no i ![]() ZygaEffka, miłego wypoczynku! małaPaulina, mały upominek, a pewnie sporo radości ![]() 88Ekaterina88, my na razie nie myśleliśmy jakoś mocno nad imieniem, może czekam na jakieś wytyczne odnośnie płci, może we wtorek się dowiemy, jak się uda. Chociaż czasem jak jakieś nam się nasunie to dyskutujemy, czy w najbliższej rodzinie takiego czasem nie ma ![]() humant gratki 6 miesiąca ![]() ![]() nmartyna, u mnie póki co nic nie zauważyłam, by coś kapało tfu tfu tfu ![]() anesh_ to faktycznie miałaś ciężką nockę, biedna Majusia też się umordowała, a wy razem z nią ![]() U mnie już pranko się suszy, zakupy zrobione, zaraz idę jeszcze coś porobić, bo chłodno jest, ale słonko świeci i napawa mnie pozytywną energią, więc muszę to wykorzystać ![]() Wczorajszy dzień męczył mnie zagazowanym brzuszkiem i kilkudniowym zaparciem. Pojadłam kilka śliwek suszonych i się ruszyło, ojjj jakaż ulga była, no i pod wieczór wyglądało, że ustąpiło. Jak już leżałam w piżamkach poczułam coś w lewym boku, tak nisko, położyłam dłoń i dwukrotnie poczułam takie właśnie jak było porównywane do pękających bąbelków i pomyślałam, że może to już TO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze mogę nazwać Adolf i bedzie po problemie ![]() A tak serio to wczoraj nieco poszukalam i wynalazłam: Olivier czy Oliver, Fabian, Max, Marcel - taka sama pisownia w pl i de wiec moze z tego cos wybierzemy ![]()
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Meta-nie pamiętam ile ze sobą jesteście,ale początki związku,nawet pierwsze kilka lat, bywają trudne, bo ludzie się jeszcze docierają,a jak jeszcze dochodzą do tego inne trudne wydarzenia, np. ciąża, to bywa nieciekawie,ale może warto to przeczekać i przemyśleći nie działać pod wpływem chiwli i nastroju.Poza tym trzbea zdać sobie sprawę z tego,że konflikty pewnie będą też po porodzie i jest to normalne.Wszystko powinno wrócić do normy kiedy już się odnajdziecie i zorganizujecie w nowych rolach
![]() Naprawdę nie chcę, żeby to brzmiało jak wymądrzanie,ale piszę na podstawie własnych doświadczeń ,a w zwiążku jestem już 17 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#638 | |||
Konto usunięte
|
Nadrobiłam...
Meta dziewczyny już wszystko napisały. Jak Was czytałam łzy leciały mi po policzku... W każdym związku raz jest z górki, raz pod górkę. Zawsze na początku jest wyjątkowo radośnie, poznaje się dopiero tą drugą osobę ale zauważa się tylko to co się chce zauważać, zalety. Z czasem widać wady, uczucie się umacnia, dojrzewa. I te chwile, które się pamięta z początków, do nich warto wracać w kryzysowych sytuacjach. 3mam kciuki i tulę Cię mocno ![]() Latte, Miss, aa2 super jej doradziłyście ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi dzisiaj brzuszek wywaliło bardziej ![]() ![]() Miałam trochę wyrzuty że tak wczoraj swoje maleństwo wymęczyłam, pierw zoo, potem ognisko, w sumie 12h na nogach. Ruchów wczoraj nie czułam. Ale dzisiaj jak zjadłam rogala z dżemem jagodowym dostałam kopniaczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie na szybko przychodzą mi do głowy jako hmmm "normalne" ![]() Metka trzymam kciuki żebyście sobie wszystko poukładali. Jak już dziewczyny pisały związek wymaga (nie)stety pracy i wciąż ewoluuje. I czy tego chcemy czy nie to zakochanie mija, tzn zmienia się. I trzeba to zaakceptować. Inaczej musielibyśmy zmieniać partnerów dość często ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam ostatnio brat tzta podpowiadał imiona i myślałam, że padnę ze śmiechu, bo on jakieś dziwne, nowoczesne podawał : zamiast Natan to Nathaniel i jeszcze kilka ktorych juz nie umiem powtorzyć, a ja chce właśnie uni, bo nie wiem gdzie to moje dziecko pózniej wyląduje, w pl, de czy jeszcze dalej ![]() Jest jeszcze Eryk, Leon, Felix, Jakob, Jan - ale ja sie skłaniam bardziej do tych poprzednich ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267179]Nadrobiłam... Meta dziewczyny już wszystko napisały. Jak Was czytałam łzy leciały mi po policzku... W każdym związku raz jest z górki, raz pod górkę. Zawsze na początku jest wyjątkowo radośnie, poznaje się dopiero tą drugą osobę ale zauważa się tylko to co się chce zauważać, zalety. Z czasem widać wady, uczucie się umacnia, dojrzewa. I te chwile, które się pamięta z początków, do nich warto wracać w kryzysowych sytuacjach. 3mam kciuki i tulę Cię mocno ![]() Latte, Miss, aa2 super jej doradziłyście ![]() ![]() Ja sobie życia bez wkładek nie wyobrażam. Serio... WCześniej używałam sporadycznie, ale teraz od początku ciąży mam bardziej intensywne upławy. Raz się nastraszyłam że o mogą sączyć się wody, poszłam do gin, sprawdziła ph i okazało się że jest prawidłowe. Dała mi papierki lakmusowe, są dostępne w aptekach. Gdyby któraś miała wątpliwości - polecam. Można samemu sprawdzić czy odczyn wydzieliny jest prawidłowy. Nie są drogie. Też wczoraj wcinałam mielone ![]() Jesssu aż tak? ![]() Mi dzisiaj brzuszek wywaliło bardziej ![]() ![]() Miałam trochę wyrzuty że tak wczoraj swoje maleństwo wymęczyłam, pierw zoo, potem ognisko, w sumie 12h na nogach. Ruchów wczoraj nie czułam. Ale dzisiaj jak zjadłam rogala z dżemem jagodowym dostałam kopniaczki ![]() Maluszka raczej nie wymęczyłas, a raczej fajnie mu sie kołysało i mogł spokojnie sobie spać ![]() ![]() I brzuszek tez mam wielki- po wczorajszym komplemencie się przeraziłam ![]() ![]()
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Latte,Masz we wszystkim rację
![]() aa2,wiesz chyba tego starania było za dużo też z jego strony a muszę teraz dać też więcej od siebie... elffirka,ja za Ciebie też trzymam kciuki i mam nadzieję,że więcej u was takich kłótni w których myślisz o rozstaniu nie będzie ![]() Ewka,Też się nie stresuj,bo zepsujesz sobie wyjazd!! Mam nadzieję,że będzie udany a skurcze ustąpią.Oby podróż była szczęśliwa ![]() Misstic,ja wiele razy próbowałam się zmienić,ale coś we mnie jest takiego,że zmiana następuje na kilka dni a potem znowu to samo..Może za mało samozaparcia z mojej strony... Ja zawsze krzyczę on tylko krzyczy jak już wybuchnie... Do wczoraj zbierał wszystkie emocje całymi tygodniami a jak już krzyknął to mnie zniechęcił do siebie i ja zaczęłam krzyczeć i kłótnia gotowa... I masz rację z tym wszystkim,całkowitą rację. Szczególnie w tym,że musimy razem częściej coś wspominać,bo u nas to działa i uśmiechy są zawsze od ucha do ucha. Monika,gratulacje! A ja myślę skąd Ty tak wszystko intensywnie czujesz a przecież Ty tutaj z maluchem chyba najstarsi jesteście od nas ![]() ![]() Skoro nie wyobrażasz sobie życia bez niego to walcz,bo nie ma nic gorszego niż zostawić coś co się na prawdę kocha.. Mam nadzieję,że zmiany Twojego Tż już zostaną takie na zawsze i już w końcu będzie super u was ![]() Paulina, a Ty też tak narzekasz na Tż czasem a on takie niespodzianki robi dla Ciebie ![]() ![]() Humant,też gratuluję 6 miesiąca ! ![]() Małgosia,może skonsultuj się z lekarzem? Zadzwoń,zapytaj? Golgie,u nas początki były raz trudne raz lepsze ale mimo wszystko byliśmy razem. Może jak się oboje ogarniemy to też dojdziemy do tych 17 lat razem ![]() Postanowiłam coś dziś zrobić dla siebie i posłuchałam Pauliny jak zawsze stara się być sexy mamą i jadę na zakupki ![]() Ale dziękuję wam za słowa wsparcia ! ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem i jestem nażarta
![]() ![]() ![]() ![]() Patrzyłam na ceneo za tymi pralko-suszarkami i najlepsze opnie miała ta: http://www.ceneo.pl/17758097#tab=reviews Chyba ją właśnie kupimy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Meta-a dlaczego ma się nie udać, jeśli oboje się postaracie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopisze do listy szczypior - zrobie sobie w niedziele na śniadanko ![]() Do tego teście jutro zajadą i musze zaopatrzec lodówke coby nie mysleli, ze mamy zawsze pusto ![]() A jak sobie radzisz z kotem ? Bo moj tż jak dowiedział sie o tej toxo ze sie mozna od kota zarazic to jak tylko wołam do kota jakiegos : kici kici to juz krzyczy- nie dotkaj ![]() co do pralko-suszarki - to jeśli nam popsuje sie pralka i osobno nasza suszarka - a to pewnie juz niedlugo bo gwarancja sie konczy ![]() ![]()
![]() |
#644 | |
Konto usunięte
|
Ekaterina ja czuję ruchy tylko jak się położę i głównie wtedy jak Was czytam hehe
![]() ![]() ![]() Meta poszalej w sklepie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Ja nie mam pralki z suszarką, ale jak szukaliśmy też zastanawiałam się nad electroluxem. Wygrała w końcu beko dlatego, że bardziej energooszczędna była i ma opcję prania krótkiego (17minut). Mój mąż codziennie do pracy bierze białą koszulę, która po jednym dniu nadaję się tylko do tzn odświeżenia, dlatego dla mnie ta opcja była bardzo ważna. Najdłuższe pranie na tej pralne mam 2h45min, bawełna 60st i jeszcze nigdy z tej opcji nie korzystałam ;p nie jestem zbyt cierpliwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267401] Meta poszalej w sklepie ![]() ![]() ![]() ![]() -[/QUOTE] Teraz póki mi się chce i mogę to zakupy są wręcz wskazane na poprawę humoru ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
Meta trzymaj sie mocno i walczcie o siebie!
u mnie dzis sloneczko swieci i wiaterek zimny wieje a ja dalej te kochane porzadki w domu po remoncie ale juz blizje konca. A moja corcia takie popisy daje w brzuszku ze szo, od wczoraj skacze jak szalona. Szczesliwa mama = szczesliwe dziecko ![]()
#647 |
Wtajemniczenie
|
Meta
![]() ![]() ![]() ![]() Ja to dąże do tego zeby byc sexy mamą na lato 2016 bo w to lato moze byc cięzko ![]() Wczoraj jak siedzialam z rodzicami to ciągle się na mnie gapił taki przystojny motocyklista... jejuuuuuuuuuu ![]()
#648 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Etusia kończ już te porządki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Bylam na zakupach, kupilam sobie dwie pary balerinek - takie same tylko jedne czarne drugie granatowe
![]() Corci też kupilam butki, ale bez szalu bo w sumie nie było wyboru. Też zaczęłam 20 tc, ruchów brak. Ech... Anesh moja mała teŻ się w nocy obudziła z krzykiem, musiało coś jej się snic. Ale malż ja utulil i szybciutko zasnela. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |||
Zakorzenienie
|
bryyyy
u nas fajnie , za niedługo wybywam na grilaaaa ![]() Golgie u nas dzis tez jajecznica -mniam mniammm Anesh współczuje nocki, bednA Majcia musiała sie umeczyc i ty pewnei tez Cytat:
a Marcele to fajne chłopaki ![]() Cytat:
ostatnio narysowąły sie szkice jakiś imion ale decyzja nei zapadła, na razie Artur, Dawid gdzies tam po drodze Patryk (jeszcze jest opcja Sebastiana, al etak mam mój mąż i Tomka-tak brat męża i dlatego mamy ciezkie myślenie) ![]() Meta skoro piszesz z eteraz musisz cos od ciebie dac to próbuj , jak widzisz sens ratowania to pewnei ze działaj, a my cie tu postaramy wesprzec ![]() jejka ja po wczorajszej wycieczce do zoo mam zakwasy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() gratki za zakupy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46267732]Dziewczyno przy takim ruchu jaki serwujesz, tu fitness, tu rowerek, pazurki czerwone na pewno już jesteś sexy mamą 2014
![]() ![]() ![]() Etusia kończ już te porządki ![]() ![]() to juz koncowki porzadkow i moich sil ale po to juz leze do gory tylkiem ile sie da ![]()
#652 |
Rozeznanie
|
A mój chrześniak ma na imię Natan i jak miał 6 miesięcy to wyjechał na stałe do Anglii więc imię przypasowało... A teraz coś moja siostra wspomniała o powrocie do Polski... i też się imię nadaje... Wiec tez uniwersalne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
no właśnie odnośnie wieku dzidzi
![]() ![]() ![]() ![]()
#654 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
ja Wam powiem, że ten przypływ apetytu zaczyna mnie denerwować i robi sie to nieco niebezpieczne
![]() ![]() ![]() Rabie liste na te zakupy i wpisuje same owoce i warzywa ![]() ![]() ![]()
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że po porodzie nie zostało tak samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Rozeznanie
|
ja trzymam moje 5 kg na plusie od 3 tygodni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wystraszyłam się własnych cycków ![]() Sutki wielkie i bordowe, otoczki jak denka od kubków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę napis sie soku z truskaweczek ![]()
![]() Razem już 10 lat ![]() 1.07.2012 Willkommen in Deutschland ![]() 29.09.2012 Ślub Cywilny ![]() 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-05-02 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
Meldujemy sie w Warszawie
![]() mandat za 100 złoty zaliczony ![]() ![]() ![]() Buziaczki dla Was ![]()
![]() |
#660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy dwa koty i jest ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.