Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-27, 19:05   #631
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Melonade powiem Ci, ¿e mia³abym zbyt du¿e wyrzuty sumienia, ¿eby zje¶æ co¶ s³odkiego jakie¶ mas³o orzechowe etc
Bardzo przestrzegam diety. Czasem jak nie wytrzymam zjem suchego kabanoska
Nie wiem za bardzo co zrobiæ. Jak je¶æ.

Z ka¿dym dniem coraz mniej jedzenia potrzebujê. Mimo du¿ej ilo¶ci ruchu.
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:11   #632
siabra
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 434

[QUOTE=klapkowa;46620083]Dziêkujê i nie dziêkujê!
A z tym soleniem i s³odzeniem to prawda.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

powiedz mu, ¿e nie podoba Ci siê takie traktowanie. Chyba, ¿e ju¿ to zrobi³a¶?

gratulujê zaliczeñ! a co za kurs robi³a¶?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

kurs dla pielêgniarek jako pigu³a muszê siê szkoliæ
Stary 2014-05-27, 19:11   #633
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade powiem Ci, ¿e mia³abym zbyt du¿e wyrzuty sumienia, ¿eby zje¶æ co¶ s³odkiego jakie¶ mas³o orzechowe etc
Bardzo przestrzegam diety. Czasem jak nie wytrzymam zjem suchego kabanoska
Nie wiem za bardzo co zrobiæ. Jak je¶æ.

Z ka¿dym dniem coraz mniej jedzenia potrzebujê. Mimo du¿ej ilo¶ci ruchu.
Ale mas³o orzechowe to przecie¿ zdrowa rzecz, tylko trzeba wybraæ takie bez cukru, a jeszcze lepiej samemu zrobiæ .
Ja nie mówiê o takich typu nutella, tylko prawdziwych .

To pewnie te¿ przez pogodê, jak jest ciep³o to siê☠mniej chce je¶æ. Dobrze, ¿e chcesz je¶æ zdrowo, dlatego te¿ wspomnia³am o znalezieniu zdrowych posi³ków, ale o wy¿szej kaloryczno¶ci .

A jeszcze mówisz, ¿e jak nie wytrzymasz to zjesz kabanosa. Nie wytrzymasz w sensie masz ochotê czy jednak jeste¶ g³odna?

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-27 o 19:13
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:22   #634
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

Hej kobitki!
Od d³u¿szego czasu czytam Wasz w±tek nie ukrywam, ¿e udzielam siê na innym ale Wasz jest taaaaki aktywny i czasami lubie sobie poczytaæ i siê zainspirowaæ wiecie, ¿e wiedzy nigdy za wiele, a i mo¿e komu¶ co¶ uda mi siê doradziæ

Zacznê od pocz±tku. JU¯ nie mieszczê siê w przedziale kilogramowym, który chcecie zgubiæ, ALE kiedy¶ siê mie¶ci³am... kiedy¶ znaczy niedawno Wszystko da siê zrobiæ! Podoba mi siê Wasze samozaparcie i wspieranie siê nawzajem, doping jest bardzo wa¿ny dla niektórych osób

Dlaczego postanowi³am napisaæ?
Nigdy nie liczy³am kcal, od pocz±tku odchudzania te¿ tego nie robi³am, ale pó¼niej przyszed³ zastój, o którym wspomnia³a jedna z dziewczyn... Jad³am za ma³o kcal, nie by³o ju¿ z czego "obci±æ". Æwiczy³am bardzo intensywnie, a to nic nie dawa³o. Dlatego dziewczyny nie róbcie g³upot! To prosta droga do efektu jojo i zastoju (organizm zacznie siê broniæ i kumulowaæ ka¿d± dodatkow± kcal w postaci tkanki t³uszczowej).

Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie do siebie i siê trochê poudzielam

1992MaDziuLeK jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:28   #635
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Ale mas³o orzechowe to przecie¿ zdrowa rzecz, tylko trzeba wybraæ takie bez cukru, a jeszcze lepiej samemu zrobiæ .
Ja nie mówiê o takich typu nutella, tylko prawdziwych .

To pewnie te¿ przez pogodê, jak jest ciep³o to siê☠mniej chce je¶æ. Dobrze, ¿e chcesz je¶æ zdrowo, dlatego te¿ wspomnia³am o znalezieniu zdrowych posi³ków, ale o wy¿szej kaloryczno¶ci .

A jeszcze mówisz, ¿e jak nie wytrzymasz to zjesz kabanosa. Nie wytrzymasz w sensie masz ochotê czy jednak jeste¶ g³odna?
Jak nie wytrzymam. Nie to, ¿e jestem g³odna. Tylko smaki ró¿ne za mn± chodz±
Wczoraj 3 h ze sob± walczy³am i siê uda³o Nie przyssa³am siê do lodówki A by³y pyszniutkie kabanoski
A jeszcze odno¶nie posi³ków... nie chce mi siê przewa¿nie staæ przy garach i co¶ przygotowywaæ. Najchêtniej na szybko co¶ wszamaæ. Albo w ogóle nie je¶æ jak siê nie chce,
Po prostu nie chce mi siê gotowaæ dwóch obiadów. Dla rodziny i dla siebie. Oni nie zjedz± tego co ja. A ja tego co oni...
Trudno dogodziæ
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 19:29   #636
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

szczerze to ja nie licze kcal wcale ,to chyba zle tak,????
ale jakos nie potrafie .....jem co uwazam za stosowne ,zdrowo oczywiscie
najadam sie ale nie opycham lecz nie licze kalorii mam nadzieje ze przy moim zdrowym odzywaniu oraz aktywnosci fizycznej nie bedzie mowy o zastoju
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:32   #637
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
najadam sie ale nie opycham lecz nie licze kalorii mam nadzieje ze przy moim zdrowym odzywaniu oraz aktywnosci fizycznej nie bedzie mowy o zastoju
Poda³aby¶ jaki¶ przyk³adowy jad³ospis? Dociera do mnie, ¿e za ma³o jem a u Ciebie takie fajne efekty
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 19:43   #638
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1992MaDziuLeK Poka¿ wiadomo¶æ
Hej kobitki!
Od d³u¿szego czasu czytam Wasz w±tek nie ukrywam, ¿e udzielam siê na innym ale Wasz jest taaaaki aktywny i czasami lubie sobie poczytaæ i siê zainspirowaæ wiecie, ¿e wiedzy nigdy za wiele, a i mo¿e komu¶ co¶ uda mi siê doradziæ

Zacznê od pocz±tku. JU¯ nie mieszczê siê w przedziale kilogramowym, który chcecie zgubiæ, ALE kiedy¶ siê mie¶ci³am... kiedy¶ znaczy niedawno Wszystko da siê zrobiæ! Podoba mi siê Wasze samozaparcie i wspieranie siê nawzajem, doping jest bardzo wa¿ny dla niektórych osób

Dlaczego postanowi³am napisaæ?
Nigdy nie liczy³am kcal, od pocz±tku odchudzania te¿ tego nie robi³am, ale pó¼niej przyszed³ zastój, o którym wspomnia³a jedna z dziewczyn... Jad³am za ma³o kcal, nie by³o ju¿ z czego "obci±æ". Æwiczy³am bardzo intensywnie, a to nic nie dawa³o. Dlatego dziewczyny nie róbcie g³upot! To prosta droga do efektu jojo i zastoju (organizm zacznie siê broniæ i kumulowaæ ka¿d± dodatkow± kcal w postaci tkanki t³uszczowej).

Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie do siebie i siê trochê poudzielam
Cze¶æ, fajnie, ¿e piszesz . A ile Ci jeszcze zosta³o do zrzucenia? Jasne, udzielaj siê, wiedzy nigdy za wiele .
Cytat:
Jak nie wytrzymam. Nie to, ¿e jestem g³odna. Tylko smaki ró¿ne za mn± chodz±
Wczoraj 3 h ze sob± walczy³am i siê uda³o Nie przyssa³am siê do lodówki A by³y pyszniutkie kabanoski
A jeszcze odno¶nie posi³ków... nie chce mi siê przewa¿nie staæ przy garach i co¶ przygotowywaæ. Najchêtniej na szybko co¶ wszamaæ. Albo w ogóle nie je¶æ jak siê nie chce,
Po prostu nie chce mi siê gotowaæ dwóch obiadów. Dla rodziny i dla siebie. Oni nie zjedz± tego co ja. A ja tego co oni...
Trudno dogodziæ
Z tymi smakami to ciê¿ko czasem walczyæ, oj ciê¿ko . No ale kabanos to chyba nie jest taka z³a opcja, a zawsze trochê kcal i trochê bia³ka wpadnie, wiêc mo¿e siê tak nie powstrzymuj? Nie wiem, jakie s± Twoje za³o¿enia i nie chcê namawiaæ do z³ego, ale z mojej perspektywy to wygl±da rozs±dnie .
Cytat:
Wiesz co, kurczê, ciê¿ko stwierdziæ. Tak w ogóle to nie mo¿na powiedzieæ, ¿e ¼le. S± osoby, którym to nie s³u¿y, a s± osoby, którym siê to dobrze sprawdza.
Ja zawsze mia³am problem, bo jad³am zdrowo, æwiczy³am, a efekty wcale nie by³y takie jak chcia³am no i co? Zaczê³am liczyæ kalorie i okaza³o siê, ¿e jad³am stanowczo za ma³o, po 500-700 kcal dziennie! A wcale siê nie g³odzi³am, wydawa³o mi siê, ¿e jem du¿o i zdrowo. I po prostu liczenie kalorii pozwoli³o mi zrozumieæ, gdzie pope³niam b³±d i go naprawiæ.
Problem siê zaczyna wtedy, jak siê schudnie jedz±c tak ma³o, a pó¼niej waga staje i nie wiadomo co zrobiæ. I trzeba je¶æ wiêcej (czêsto na si³ê), najpierw trochê przytyæ, ¿eby metabolizm ruszy³, a potem siê w³a¶ciwie odchudzaæ. A to jest frustruj±ce. Dlatego ja ka¿demu polecam przez chocia¿ kilka dni liczyæ kalorie i zobaczyæ, czy nie je siê przypadkiem za ma³o. Je¶li po tych kilku dniach wychodzi, ¿e jest ok, a liczenie kalorii siê nam nie podoba to ju¿ tego nie robiæ. Ale czasem lepiej sprawdziæ po prostu .

Stary 2014-05-27, 19:49   #639
BlankaSz
Zakorzenienie

Melonade po prostu w moim przypadku najlepiej by³oby schudn±æ jeszcze 30 kg. Niecierpliwo¶æ czasem za bardzo potrafi mn± zaw³adn±æ.
Ale mam kilka celi... staram siê nieco luzowaæ. Mam wiêcej wiedzy i samozaparcia ni¿ do tej pory
Pierwszym celem jest wesele za 3 tygodnie. ¯eby ju¿ lepiej wygl±daæ. Nastêpnym celem jest sierpieñ - i moje urodziny. Potem wrze¶niowe wesele. A co do nastêpnych, na pewno z czasem nowe wyznaczê
Zdajê sobie sprawê, ¿e takiego balastu nie zrzucê w miesi±c. Tylko mo¿e mi to zaj±æ rok. Ale baaardzo bym chcia³a do sierpnia/wrze¶nia wygl±daæ tak, ¿eby siê akceptowaæ...
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 20:02   #640
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Poda³aby¶ jaki¶ przyk³adowy jad³ospis? Dociera do mnie, ¿e za ma³o jem a u Ciebie takie fajne efekty
nie mam sta³ego jad³ospisu ;(

np: sniadanko:
2 kromki chlebka razowego z szynk± ,pomidor ,ogórek ,sa³ata 1/2szkl mleka 1,5%
lub 1 jajo +kromka chlebka
lub sa³atka warzywna +kromka chlebka lub bez

2 ¶niadanie:

-owoc
-jogurt
-kefir ze swierzymi owocami tj. sezonowo truskawki,czy arbuzy
zalezy czasem zapomne albo nie mam czasu ;(

obiad:

1/2 fileta z piersi indyk /kurczak gotowane na 1/2 kostki roso³owej pietruszka ,koper
fasolka szparagowa/brokó³/kalafior /marchew ---do wyboru ostatecznie jak nie mam to pomidor w æwiartki

lub:
zupa szczawiowa z miesem z kurczaka

lub:

ry¿ 1/2 paczki 1/2 fileta w kostce duszone na oliwie z oliwek (1 ³y¿ka)
jogurt jako sos + dodatek sa³atka lub warzywa j.w
lub jako sos 1,2³y¿ sosu terayaki jest do sa³at ryb,miês jest s³odki i w takiej mikro ilosci nie jest kalorycznuy a nadaje smaku potrawie

lub :

1/2 ziemniaka a¿ liscie sa³aty ,pomidor w cwiartki
befsztyk bez panierki na 1³y¿ oliwie

czy grillowana rybka

kolacja :

2 ma³e kromki chlebka ciemnego b±d¿ styropian
na kanapkach zawsze znajduj± sie warzywa
rzodkiew,ogórek,pomidor,s a³ata,papryka czerwona

lub

kromka chlebka 1 jajko na twardo 1/2szkl mleka b±dz herbata b/c oczywiscie

sa³atka z warzyw sa³ata lodowa,pomidor ,ogórek,papryka,groszek,o liwki itp...itd
zalezy kto z czego lubi tê sa³atke
ostatnio da³am nawet kraby lubiê te¿ z /feta light/mozarella

oczywiscie takiej sa³atki nie zjem ca³ej ! zawsze zostaje mi po³owa np na rano na sniadanko.

du¿o by pisac naprawde rózne kombinacje robie do jedzenia to co mam w lodówce ,nie lubie marnowac jedzenia dlatego nie mam rozpiski co jadam dzis a co jutro staram je¶c z g³ow±
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3424.jpg (72,8 KB, 8 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3673.jpg (71,6 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3671.jpg (56,0 KB, 7 za³adowañ)
Stary 2014-05-27, 20:03   #641
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Melonade po prostu w moim przypadku najlepiej by³oby schudn±æ jeszcze 30 kg. Niecierpliwo¶æ czasem za bardzo potrafi mn± zaw³adn±æ.
Ale mam kilka celi... staram siê nieco luzowaæ. Mam wiêcej wiedzy i samozaparcia ni¿ do tej pory
Pierwszym celem jest wesele za 3 tygodnie. ¯eby ju¿ lepiej wygl±daæ. Nastêpnym celem jest sierpieñ - i moje urodziny. Potem wrze¶niowe wesele. A co do nastêpnych, na pewno z czasem nowe wyznaczê
Zdajê sobie sprawê, ¿e takiego balastu nie zrzucê w miesi±c. Tylko mo¿e mi to zaj±æ rok. Ale baaardzo bym chcia³a do sierpnia/wrze¶nia wygl±daæ tak, ¿eby siê akceptowaæ...
Doskonale Ciê rozumiem! Ja te¿☠mam te 25kg do zrzucenia i nie powiem, chcia³abym za miesi±c byæ super szczup³a i fit, no ale wiem,☠¿e tak siê☠nie da. Strasznie mnie to frustruje, ¿e wygl±dam tak ¼le, ¿e nie mam si³y na nic, ¿e ³apiê zadyszkê po byle czym, ¿e siê pocê jak ¶winia. ¯e czêsto nie mam ochoty gdzie¶ wyj¶æ, tylko dlatego, ¿e nie chcê byæ na zdjêciach ... Ci±gle sobie obiecujê, ¿e za rok w wakacje ju¿☠bêdzie super, ¿e tym razem siê uda, a wychodzi z tego tyle, ¿e nic siê nie zmienia albo tyjê z ró¿nych powodów.
Szczerze mówi±c, odk±d za³o¿y³am ten w±tek to po raz pierwszy od bardzo dawna zaczê³am na powa¿nie my¶leæ o odchudzaniu. Nadal siê bojê,☠¿e mi nie wyjdzie, przera¿a mnie to! Ale po raz pierwszy faktycznie próbujê nie je¶æ "z³ych rzeczy", faktycznie staram siê co¶☠zmieniæ.
Te¿ jestem niecierpliwa. Niesamowicie mnie to irytuje, ¿e tydzieñ siê super od¿ywiam i æwiczê, ale równie¿ zbli¿a mi siê okres i przez to na wadze nie widaæ ró¿nicy. A jak sobie pomy¶lê o tym, ¿e np. 3 miesi±ce temu zaczê³am æwiczyæ, ale siê podda³am, a gdybym siê nie podda³a, to ju¿ bym wygl±da³a super to ju¿ w ogóle mnie ogarnia straszna frustracja!
Tylko wiesz, prawda jest taka, ¿e tu nie ma drogi na skróty. Bo nawet jak sobie zrobisz liposukcjê to pó¼niej 3-6 miesiêcy wracasz do siebie. G³odówka (bo tak trzeba nazwaæ dietê, w której jest za ma³o kalorii) oczywi¶cie, ¿e zadzia³a na pocz±tku. Schudnie siê kilka-kilkana¶cie kilogramów, w zale¿no¶ci od tego ile to bêdzie trwa³o i jaka jest waga wyj¶ciowa. Ale co z tego, skoro t³uszcz nadal zostanie, zdrowie podupadnie, wygl±d bêdzie pozostawia³ wiele do ¿yczenia, a wprowadzenie w takim momencie zdrowego odchudzania jest niemo¿liwe bez wcze¶niejszego przytycia. Tabletki czy kremy nas nie wyszczupl±. Trzeba po prostu racjonalnie siê od¿ywiaæ i æwiczyæ. Takie to proste, a jakie trudne! I jeszcze przy tym uwa¿aæ, ¿eby niczego w diecie nie zabrak³o, nie je¶æ za ma³o ani za du¿o, to samo z æwiczeniami, dostosowaæ to wszystko do naszego trybu ¿ycia ... Ale za to jak ju¿ siê uda, to jaka bêdzie satysfakcja? I pewnie, ¿e teraz by¶my chcia³y na ju¿, ale za te parê miesiêcy na pewno siê bêdziemy u¶miechaæ i mówiæ,☠¿e warto by³o czekaæ! I mo¿e dziêki temu,☠¿e to kosztuje tyle czasu i wysi³ku, ju¿ nigdy nie pozwolimy sobie na to,☠¿eby siê doprowadziæ do takiego stanu ...

Stary 2014-05-27, 20:06   #642
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam sta³ego jad³ospisu ;(

np: sniadanko:
2 kromki chlebka razowego z szynk± ,pomidor ,ogórek ,sa³ata 1/2szkl mleka 1,5%
lub 1 jajo +kromka chlebka
lub sa³atka warzywna +kromka chlebka lub bez

2 ¶niadanie:

-owoc
-jogurt
-kefir ze swierzymi owocami tj. sezonowo truskawki,czy arbuzy
zalezy czasem zapomne albo nie mam czasu ;(

obiad:

1/2 fileta z piersi indyk /kurczak gotowane na 1/2 kostki roso³owej pietruszka ,koper
fasolka szparagowa/brokó³/kalafior /marchew ---do wyboru ostatecznie jak nie mam to pomidor w æwiartki

lub:
zupa szczawiowa z miesem z kurczaka

lub:

ry¿ 1/2 paczki 1/2 fileta w kostce duszone na oliwie z oliwek (1 ³y¿ka)
jogurt jako sos + dodatek sa³atka lub warzywa j.w
lub jako sos 1,2³y¿ sosu terayaki jest do sa³at ryb,miês jest s³odki i w takiej mikro ilosci nie jest kalorycznuy a nadaje smaku potrawie

lub :

1/2 ziemniaka a¿ liscie sa³aty ,pomidor w cwiartki
befsztyk bez panierki na 1³y¿ oliwie

czy grillowana rybka

kolacja :

2 ma³e kromki chlebka ciemnego b±d¿ styropian
na kanapkach zawsze znajduj± sie warzywa
rzodkiew,ogórek,pomidor,s a³ata,papryka czerwona

lub

kromka chlebka 1 jajko na twardo 1/2szkl mleka b±dz herbata b/c oczywiscie

sa³atka z warzyw sa³ata lodowa,pomidor ,ogórek,papryka,groszek,o liwki itp...itd
zalezy kto z czego lubi tê sa³atke
ostatnio da³am nawet kraby lubiê te¿ z /feta light/mozarella

oczywiscie takiej sa³atki nie zjem ca³ej ! zawsze zostaje mi po³owa np na rano na sniadanko.

du¿o by pisac naprawde rózne kombinacje robie do jedzenia to co mam w lodówce ,nie lubie marnowac jedzenia dlatego nie mam rozpiski co jadam dzis a co jutro staram je¶c z g³ow±
Dziêki Ci wielkie
Kurcze mam problem. Nie jem pieczywa, ziemniaków, ry¿u, makaronów, kaszy. Tak¿e na obiad tylko miêso duszone i warzywa. A czêsto jest tak, ¿e nie mam si³y gotowaæ obiadu to zjem drobiow± parówkê lub jaki¶ serek i tyle...
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 20:13   #643
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Doskonale Ciê rozumiem! Ja te¿☠mam te 25kg do zrzucenia i nie powiem, chcia³abym za miesi±c byæ super szczup³a i fit, no ale wiem,☠¿e tak siê☠nie da. Strasznie mnie to frustruje, ¿e wygl±dam tak ¼le, ¿e nie mam si³y na nic, ¿e ³apiê zadyszkê po byle czym, ¿e siê pocê jak ¶winia. ¯e czêsto nie mam ochoty gdzie¶ wyj¶æ, tylko dlatego, ¿e nie chcê byæ na zdjêciach ... Ci±gle sobie obiecujê, ¿e za rok w wakacje ju¿☠bêdzie super, ¿e tym razem siê uda, a wychodzi z tego tyle, ¿e nic siê nie zmienia albo tyjê z ró¿nych powodów.
Szczerze mówi±c, odk±d za³o¿y³am ten w±tek to po raz pierwszy od bardzo dawna zaczê³am na powa¿nie my¶leæ o odchudzaniu. Nadal siê bojê,☠¿e mi nie wyjdzie, przera¿a mnie to! Ale po raz pierwszy faktycznie próbujê nie je¶æ "z³ych rzeczy", faktycznie staram siê co¶☠zmieniæ.
Te¿ jestem niecierpliwa. Niesamowicie mnie to irytuje, ¿e tydzieñ siê super od¿ywiam i æwiczê, ale równie¿ zbli¿a mi siê okres i przez to na wadze nie widaæ ró¿nicy. A jak sobie pomy¶lê o tym, ¿e np. 3 miesi±ce temu zaczê³am æwiczyæ, ale siê podda³am, a gdybym siê nie podda³a, to ju¿ bym wygl±da³a super to ju¿ w ogóle mnie ogarnia straszna frustracja!
Tylko wiesz, prawda jest taka, ¿e tu nie ma drogi na skróty. Bo nawet jak sobie zrobisz liposukcjê to pó¼niej 3-6 miesiêcy wracasz do siebie. G³odówka (bo tak trzeba nazwaæ dietê, w której jest za ma³o kalorii) oczywi¶cie, ¿e zadzia³a na pocz±tku. Schudnie siê kilka-kilkana¶cie kilogramów, w zale¿no¶ci od tego ile to bêdzie trwa³o i jaka jest waga wyj¶ciowa. Ale co z tego, skoro t³uszcz nadal zostanie, zdrowie podupadnie, wygl±d bêdzie pozostawia³ wiele do ¿yczenia, a wprowadzenie w takim momencie zdrowego odchudzania jest niemo¿liwe bez wcze¶niejszego przytycia. Tabletki czy kremy nas nie wyszczupl±. Trzeba po prostu racjonalnie siê od¿ywiaæ i æwiczyæ. Takie to proste, a jakie trudne! I jeszcze przy tym uwa¿aæ, ¿eby niczego w diecie nie zabrak³o, nie je¶æ za ma³o ani za du¿o, to samo z æwiczeniami, dostosowaæ to wszystko do naszego trybu ¿ycia ... Ale za to jak ju¿ siê uda, to jaka bêdzie satysfakcja? I pewnie, ¿e teraz by¶my chcia³y na ju¿, ale za te parê miesiêcy na pewno siê bêdziemy u¶miechaæ i mówiæ,☠¿e warto by³o czekaæ! I mo¿e dziêki temu,☠¿e to kosztuje tyle czasu i wysi³ku, ju¿ nigdy nie pozwolimy sobie na to,☠¿eby siê doprowadziæ do takiego stanu ...
To juz jest sukces ze powaznie podesz³as do tego! Ja nieukrywam ze to mój piewrwszy powa¿ny krok i wierze ¿e sie uda!

NIE mo¿esz dopuszczaæ mysli ze Ci siê nie uda! wiecej optymizmu i wiary we w³asne mo¿liwosci!
Ka¿da z nas jest nie cierpliwa i chcia³aby byc chuda w miesiac! ale nie da sie schudn±c JU¯ jak sie ty³o lata ! w moim przypadku 3 lata nic nie robienia! a wcale nie ob¿erania siê! nie przepadam za s³odyczami .

otó¿ TO!
Stary 2014-05-27, 20:14   #644
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Mam chyba jaki¶ kryzys. Jak wszystko do mnie zaczyna docieraæ. Tak naprawdê nie wiem jak± drogê obraæ, ¿eby by³o dobrze. Nie potrafiê je¶æ wiêcej. A zdajê sobie sprawê z tego, ¿e np za miesi±c, dwa mog± stan±æ i nic siê nie bêdzie zmienia³o...
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 20:16   #645
201709081028
Konto usuniête

Cytat:
Dziêki Ci wielkie
Kurcze mam problem. Nie jem pieczywa, ziemniaków, ry¿u, makaronów, kaszy. Tak¿e na obiad tylko miêso duszone i warzywa. A czêsto jest tak, ¿e nie mam si³y gotowaæ obiadu to zjem drobiow± parówkê lub jaki¶ serek i tyle...
Sama parówk± czy serkiem nie dostarczysz organizmowi potrzebnej energii i napewno za pó³ godziny z³apie CIÊ DUUU¯Y G£ÓD! to najwiekszy b³ad w³asnie jaki mozna robic
jak nie masz si³y czy czasu przygotój sobie obiad np na 2 dni ! ja czesto ugotuje miesko czy zupe na 2 dni a na drugi dzieñ tylko ugotujê ryz czy zrobie sa³atke wiec 20min i gotowe
Stary 2014-05-27, 20:18   #646
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 578

Cytat:

A Ty jaki masz rozk³ad makro?

A nie wysz³o Ci BMR 1537?
A¿ mi siê nie chce wierzyæ, jeste¶ ni¿sza ni¿ ja, wa¿ysz tyle samo, a Ty jeszcze sporo æwiczysz .
No w³a¶nie wpisa³am aktualn± wagê, wzrost i ilo¶æ æwiczeñ - czyli 3-5 razy w tygodniu i wysz³o mi w³a¶nie te 1537.

Zaczynam za wami nie nad±¿aæ, chwile was opu¶ci³am a tu ju¿ strona do nadrobienia i kupa nowych informacji. W³a¶nie zapisujê sobie co jad³am, chcê zobaczyæ jak u mnie wygl±da ilo¶æ zjadanych kalorii.

A tak poza tym to jestem ju¿ po herbatce i uciekam ogl±daæ piekieln± kuchnie. papa

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:21   #647
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Sama parówk± czy serkiem nie dostarczysz organizmowi potrzebnej energii i napewno za pó³ godziny z³apie CIÊ DUUU¯Y G£ÓD! to najwiekszy b³ad w³asnie jaki mozna robic
jak nie masz si³y czy czasu przygotój sobie obiad np na 2 dni ! ja czesto ugotuje miesko czy zupe na 2 dni a na drugi dzieñ tylko ugotujê ryz czy zrobie sa³atke wiec 20min i gotowe

Tzn jako¶ mi wystarcza. I nie mam potem napadu g³odu. Nie rzucam siê na jedzenie. Tylko nie raz ssie w ¿o³±dku.
Wiem, ¿e to b³±d
Nie raz gotujê na dwa dni. Ale od soboty jako¶ ¼le siê czujê i nie mam ochoty na gotowanie, na jedzenie, na nic...
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 20:31   #648
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Dziêki Ci wielkie
A czemu nie jesz tych rzeczy?
Niejedzenie obiadu to du¿y b³±d, a w takiej parówce to nic dobrego nie ma . Serek (zak³adam, ¿e jaki¶ wiejski czy twaro¿ek?) zostaw sobie na kolacjê.
Ja sprawê z brakiem czasu i chêci na gotowanie za³atwiam tak, ¿e kupujê sobie wiêcej kurczaka i przyrz±dzam go jednego dnia w wiêkszej ilo¶ci, a resztê dajê do lodówki i jem przez kilka nastêpnych dni, a jak chcê mieæ na d³u¿ej to zamra¿am. Odgrzanie takiego kurczaka to 10 minut.
Jak mam czas i ochotê to robiê sobie do tego kalafiora, broku³y i/lub inne warzywa na parze. Jak nie to robiê jak±¶ sa³atkê, po prostu krojê te warzywa które mam. Jak totalnie nie mam czasu to biorê sobie tylko jakiego¶ ogórka i tyle .
Jeden z trenerów te¿ poleca fajny patent, mianowicie jak kupuje np. cebulê, paprykê i zamierz jej u¿yæ do gotowania to kroi ca³o¶æ, u¿ywa tyle, ile potrzebuje, a resztê wk³ada do woreczka strunowego i do lodówki. W ten sposób w lodówce ma same rzeczy, które wystarczy wyj±æ, wrzuciæ na patelniê czy do garnka i po chwili s± gotowe. Tak samo trzyma np. start± marchewkê, sa³atê itp. od razu kroi/rwie na kawa³ki. Strasznie mi siê spodoba³ ten sposób.

Cytat:
To juz jest sukces ze powaznie podesz³as do tego! Ja nieukrywam ze to mój piewrwszy powa¿ny krok i wierze ¿e sie uda!

NIE mo¿esz dopuszczaæ mysli ze Ci siê nie uda! wiecej optymizmu i wiary we w³asne mo¿liwosci!
Ka¿da z nas jest nie cierpliwa i chcia³aby byc chuda w miesiac! ale nie da sie schudn±c JU¯ jak sie ty³o lata ! w moim przypadku 3 lata nic nie robienia! a wcale nie ob¿erania siê! nie przepadam za s³odyczami .

otó¿ TO!
Wiem, ¿e nie powinnam my¶leæ, ¿e czeka mnie pora¿ka, ale jak patrzê na to, ¿e pozwoli³am sobie na to, ¿eby siê tak zapu¶ciæ to my¶lê, ¿e ju¿ nic mi siê nie uda .
U mnie to s± prawie 4 lata nic nierobienia, tak¿e podobnie . Ja uwielbiam s³odycze, niestety. Ale nie jem ich ci±gle, tylko cierpiê na kompulsy i potrafiê wtedy zje¶æ górê s³odyczy naraz.

Ale dziêki za s³owa otuchy

Cytat:
Mam chyba jaki¶ kryzys. Jak wszystko do mnie zaczyna docieraæ. Tak naprawdê nie wiem jak± drogê obraæ, ¿eby by³o dobrze. Nie potrafiê je¶æ wiêcej. A zdajê sobie sprawê z tego, ¿e np za miesi±c, dwa mog± stan±æ i nic siê nie bêdzie zmienia³o...
To jest pierwszy krok do tego, ¿eby te b³êdy zmieniæ!
Ja te¿ nie umiem wiêcej je¶æ, a przynajmniej tak mi siê wydaje. Ale nie poddam siê i bêdê próbowaæ, bo wiem,☠¿e daleko nie zajdê jedz±c po 800kcal.

I ju¿ mam dzisiaj pierwszy sukces, po raz pierwszy mi siê uda³o zje¶æ w super proporcjach makro - 37% wêglowodanów 28% t³uszczy i 35% bia³ka : jupi:

Gorzej, ¿e jest 20;30, wiêc jeszcze co¶ pewnie zjem i to ju¿ pewnie takie bia³kowe nie bêdzie :/. Ale i tak my¶lê, ¿e uda mi siê utrzymaæ za³o¿one 40%/30%/30% .

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
No w³a¶nie wpisa³am aktualn± wagê, wzrost i ilo¶æ æwiczeñ - czyli 3-5 razy w tygodniu i wysz³o mi w³a¶nie te 1537.

Zaczynam za wami nie nad±¿aæ, chwile was opu¶ci³am a tu ju¿ strona do nadrobienia i kupa nowych informacji. W³a¶nie zapisujê sobie co jad³am, chcê zobaczyæ jak u mnie wygl±da ilo¶æ zjadanych kalorii.

A tak poza tym to jestem ju¿ po herbatce i uciekam ogl±daæ piekieln± kuchnie. papa
BMR to nie jest ilo¶æ kalorii . Wejd¼ jeszcze raz na t± stronê i masz podane BMR, a pod spodem jest dla utrzymania wagi ilo¶æ kalorii, to pewnie Ci wysz³o ponad 2000 .
Lepiej, jak siê du¿o dzieje, ni¿ jak jest cisza w w±tku!

Stary 2014-05-27, 20:36   #649
siabra
Raczkowanie

hej moja dzisiejsza waga - 59,7kg BMI= 22,2 pomiarów dalej nie mam... w 1,5 miesiaca spadlo mi 30 deko heheheheh sza³
Stary 2014-05-27, 20:39   #650
BlankaSz
Zakorzenienie

Melonade Super, ¿e Ci siê uda³o

Takie metody znam. Nie raz tak z mam± robiê.
Wiesz co? Chyba przez t± pogodê taki niedobitek ze mnie. Jestem tylko cz³owiekiem. Nie do¶æ, ¿e dieta, nie do¶æ, ¿e æwiczenia to raz upa³, raz burza, raz duchota! Masakra!
Jutro muszê spi±æ po¶lady i zrobiæ sobie obiad
Mam ochotê w sumie na duszon± na wodzie w±tróbkê drobiow± z cebul±... Mia³am dzi¶ robiæ. Ale nie wysz³o. Jutro spróbujê. Mam jej chyba z pó³ kilo to na dwa obiady bêdzie
A ¶mieszne jest to, ¿e nie przepadam za w±tróbk±. Chyba jakie¶ niedobory we mnie siê odzywaj±. I kubki smakowe potrzebuj± czego¶ wiêcej
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 20:51   #651
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Melonade Super, ¿e Ci siê uda³o

Takie metody znam. Nie raz tak z mam± robiê.
Wiesz co? Chyba przez t± pogodê taki niedobitek ze mnie. Jestem tylko cz³owiekiem. Nie do¶æ, ¿e dieta, nie do¶æ, ¿e æwiczenia to raz upa³, raz burza, raz duchota! Masakra!
Jutro muszê spi±æ po¶lady i zrobiæ sobie obiad
Mam ochotê w sumie na duszon± na wodzie w±tróbkê drobiow± z cebul±... Mia³am dzi¶ robiæ. Ale nie wysz³o. Jutro spróbujê. Mam jej chyba z pó³ kilo to na dwa obiady bêdzie
A ¶mieszne jest to, ¿e nie przepadam za w±tróbk±. Chyba jakie¶ niedobory we mnie siê odzywaj±. I kubki smakowe potrzebuj± czego¶ wiêcej
Te¿ mnie to bardzo cieszy, bo jeszcze nigdy mi siê nie uda³o .
Jak dot±d pilnowa³am tylko kalorii, bo makro mi nie wychodzi³y w ogóle (rejestrowa³am, stara³am siê, ale bia³ka zawsze za ma³o).

Mo¿liwe! Na mnie tak wp³ywa paskudna pogoda, tzn. jak jest szaroburo, nie ma s³oñca, pada deszcz i jest zimno. Przez jesieñ-zimê to ja bym mog³a spaæ jak nied¼wiedzie .
Ja i dziewczyny, które te¿ pisz±, staramy siê pomóc nie po to,¿eby nie wiem, dowie¶æ naszej racji itd. tylko ¿eby¶ zobaczy³a, ¿e na pewno siê znajdzie jakie¶ rozwi±zanie. I ja te¿ jestem leniwa albo jest mi wygodniej co¶ innego zrobiæ, albo nie wepchnê w siebie wiêcej jedzenia, ale my¶lê, ¿e jak bêdziemy o tym rozmawiaæ to w koñcu jako¶ siê uda to wszystko przezwyciê¿yæ! Poza tym zawsze ra¼niej, jak widaæ, ¿e kto¶ inny te¿ ma podobne problemy . No i nie mo¿emy siê poddawaæ!
Mam nadziejê, ¿e Tobie to pomo¿e . Ja, jak mówiê, ¿e mam problem i kilka osób mi mówi, ¿e faktycznie ¼le robiê, ale mogê zrobiæ to, tamto, siamto i owamto to jako¶ mnie to motywuje i my¶lê sobie, ¿e mo¿e faktycznie co¶ z tego mi siê uda, a przynajmniej bêdê próbowaæ .

Tak¿e Ty siê motywuj do robienia obiadów, a ja do robienia ¶niadañ!
I czekam jutro na relacjê!
Widzisz, zrobisz t± w±tróbkê raz i bêdzie na dwa obiady, pó¼niej mo¿esz kupiæ jakie¶☠inne miêsko czy rybê i przygotowaæ nawet jeszcze wiêcej .

A co do tych metod, to ja sama w³a¶nie stosowa³am gotowanie na parê dni, ale nie przysz³o mi do g³owy, ¿eby sobie tak warzywa ju¿ kroiæ itd., a to jest wg mnie rewelacyjny pomys³ .

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez siabra Poka¿ wiadomo¶æ
hej moja dzisiejsza waga - 59,7kg BMI= 22,2 pomiarów dalej nie mam... w 1,5 miesiaca spadlo mi 30 deko heheheheh sza³
Lepsze to ni¿ 30 deko na plusie
I wpisa³am Ciê do naszej tabelki .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-27 o 20:55
Stary 2014-05-27, 20:57   #652
BlankaSz
Zakorzenienie

[QUOTE=Melonade;46635715]Te¿ mnie to bardzo cieszy, bo jeszcze nigdy mi siê nie uda³o .
Jak dot±d pilnowa³am tylko kalorii, bo makro mi nie wychodzi³y w ogóle (rejestrowa³am, stara³am siê, ale bia³ka zawsze za ma³o).

Mo¿liwe! Na mnie tak wp³ywa paskudna pogoda, tzn. jak jest szaroburo, nie ma s³oñca, pada deszcz i jest zimno. Przez jesieñ-zimê to ja bym mog³a spaæ jak nied¼wiedzie .
Ja i dziewczyny, które te¿ pisz±, staramy siê pomóc nie po to,¿eby nie wiem, dowie¶æ naszej racji itd. tylko ¿eby¶ zobaczy³a, ¿e na pewno siê znajdzie jakie¶ rozwi±zanie. I ja te¿ jestem leniwa albo jest mi wygodniej co¶ innego zrobiæ, albo nie wepchnê w siebie wiêcej jedzenia, ale my¶lê, ¿e jak bêdziemy o tym rozmawiaæ to w koñcu jako¶ siê uda to wszystko przezwyciê¿yæ! Poza tym zawsze ra¼niej, jak widaæ, ¿e kto¶ inny te¿ ma podobne problemy . No i nie mo¿emy siê poddawaæ!
Mam nadziejê, ¿e Tobie to pomo¿e . Ja, jak mówiê, ¿e mam problem i kilka osób mi mówi, ¿e faktycznie ¼le robiê, ale mogê zrobiæ to, tamto, siamto i owamto to jako¶ mnie to motywuje i my¶lê sobie, ¿e mo¿e faktycznie co¶ z tego mi siê uda, a przynajmniej bêdê próbowaæ .

Widzisz, zrobisz t± w±tróbkê raz i bêdzie na dwa obiady, pó¼niej mo¿esz kupiæ jakie¶☠inne miêsko czy rybê i przygotowaæ nawet jeszcze wiêcej .

A co do tych metod, to ja sama w³a¶nie stosowa³am gotowanie na parê dni, ale nie przysz³o mi do g³owy, ¿eby sobie tak warzywa ju¿ kroiæ itd., a to jest wg mnie rewelacyjny pomys³ .
[COLOR="Silver"]

/QUOTE]

Po to te¿ tu jestem, ¿eby wspólnie z tym walczyæ wspieraæ siê. A gdy wkracza siê na z³± drogê mo¿na znów wróciæ na dobr± stronê mocy. Dziêki samozaparciu i Waszej pomocy To niezast±pione!
Zw³aszcza gdy nie ma siê wsparcia od najbli¿szych. Gdy rodzice nie wierz±, ze siê uda. Gdzie T¿. powiedzia³, ¿e na pewno mi siê uda, jak ostatnio wybuchnê³am p³aczem, ¿e w ogóle mnie nie wspiera w walce ze zbêdnymi kg.

Co do jedzenia, mam du¿o miês i ró¿nych warzyw w zamra¿alniku. Tak¿e to tylko kwestia by wyci±gn±æ, rozmroziæ i po prostu zrobiæ. S± piersi z kuraka, s± ryby, jest w±tróbka, kurczak. Warzywa na patelnie, marchewka, broku³. Spory wybór. Tylko, ¿eby mi siê chcia³o Kochana tak jak mi siê nie chce
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 21:02   #653
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Po to te¿ tu jestem, ¿eby wspólnie z tym walczyæ wspieraæ siê. A gdy wkracza siê na z³± drogê mo¿na znów wróciæ na dobr± stronê mocy. Dziêki samozaparciu i Waszej pomocy To niezast±pione!
Zw³aszcza gdy nie ma siê wsparcia od najbli¿szych. Gdy rodzice nie wierz±, ze siê uda. Gdzie T¿. powiedzia³, ¿e na pewno mi siê uda, jak ostatnio wybuchnê³am p³aczem, ¿e w ogóle mnie nie wspiera w walce ze zbêdnymi kg.

Co do jedzenia, mam du¿o miês i ró¿nych warzyw w zamra¿alniku. Tak¿e to tylko kwestia by wyci±gn±æ, rozmroziæ i po prostu zrobiæ. S± piersi z kuraka, s± ryby, jest w±tróbka, kurczak. Warzywa na patelnie, marchewka, broku³. Spory wybór. Tylko, ¿eby mi siê chcia³o Kochana tak jak mi siê nie chce
Moja mama uwa¿a, ¿e wszystkie moje metody s± z³e, chocia¿ wie, ¿e mam o wiele wiêksz± wiedzê ni¿ ona ...
A takiego T¯ siê ca³kiem niedawno pozby³am .

Ooo kochana, to bêd± baciki!
Mo¿e to miêso czy rybê sobie wrzucaj wieczorem do lodówki? Nie wiem, czy Ciê to zmotywuje, mnie na pewno mobilizuje fakt, ¿e muszê to nastêpnego dnia zje¶æ, bo ju¿ siê nie bêdzie nadawa³o inaczej .
¯eby siê nam wszystkim tak chcia³o ... Zdecydowanie za czêsto wypowiadam/my¶lê to zdanie

Stary 2014-05-27, 21:04   #654
siabra
Raczkowanie

Cytat:
Te¿ mnie to bardzo cieszy, bo jeszcze nigdy mi siê nie uda³o .

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Lepsze to ni¿ 30 deko na plusie
I wpisa³am Ciê do naszej tabelki .
jestem w tabelce! fajnie
Stary 2014-05-27, 21:06   #655
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama uwa¿a, ¿e wszystkie moje metody s± z³e, chocia¿ wie, ¿e mam o wiele wiêksz± wiedzê ni¿ ona ...
A takiego T¯ siê ca³kiem niedawno pozby³am .

Ooo kochana, to bêd± baciki!
Mo¿e to miêso czy rybê sobie wrzucaj wieczorem do lodówki? Nie wiem, czy Ciê to zmotywuje, mnie na pewno mobilizuje fakt, ¿e muszê to nastêpnego dnia zje¶æ, bo ju¿ siê nie bêdzie nadawa³o inaczej .
¯eby siê nam wszystkim tak chcia³o ... Zdecydowanie za czêsto wypowiadam/my¶lê to zdanie
Ja np czêsto s³ysza³am, ¿ebym tyle nie jad³a. A teraz, ¿ebym jad³a.
Denerwuje mnie to strasznie i nawet nieco deprymuje...

Na mnie to nie dzia³a. Ile razy wyci±gnê³am miêso a potem znów mrozi³am, bo nie chcia³o mi siê zrobiæ. Szczyt szczytów
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 21:16   #656
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Cze¶æ, fajnie, ¿e piszesz . A ile Ci jeszcze zosta³o do zrzucenia? Jasne, udzielaj siê, wiedzy nigdy za wiele .

W sumie to mam 160 cm wzrostu (czyli jestem kurdupelek ). Zaczyna³am z wag± 87,4 kg!!! obecnie wa¿ê nie wiem ile, w sobotê siê zwa¿ê dok³adnie, ale co¶ ko³o 65 kg

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Nie chodzi o skrupulatne liczenie co do 1 kcal
Chodzi mi raczej o stosunek bia³ka, wêglowodanów i t³uszczów przy redukcji
Masz moje my¶lenie ale z pocz±tków odchudzania jakbym by³a m±drzejrza o t± wiedzê nabyt± to dzi¶ bym mia³a cel osi±gniêty... ale có¿ - nic mi nie pozosta³o jak dalej walczyæ

Stary 2014-05-27, 21:21   #657
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1992MaDziuLeK Poka¿ wiadomo¶æ
W sumie to mam 160 cm wzrostu (czyli jestem kurdupelek ). Zaczyna³am z wag± 87,4 kg!!! obecnie wa¿ê nie wiem ile, w sobotê siê zwa¿ê dok³adnie, ale co¶ ko³o 65 kg

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Nie chodzi o skrupulatne liczenie co do 1 kcal
Chodzi mi raczej o stosunek bia³ka, wêglowodanów i t³uszczów przy redukcji
Masz moje my¶lenie ale z pocz±tków odchudzania jakbym by³a m±drzejrza o t± wiedzê nabyt± to dzi¶ bym mia³a cel osi±gniêty... ale có¿ - nic mi nie pozosta³o jak dalej walczyæ
Te¿ reprezentujê krasnale, mam 163cm .
Oj 65, jak tyle wa¿y³am to my¶la³am, ¿e jestem wielkim kulfonem, a teraz bym chêtnie do tego wróci³a . To ju¿ niewiele Ci zosta³o pewnie ko³o 10kg?

otó¿ to, nie chodzi o to, ¿eby liczyæ ka¿d± kaloriê, wrêcz niektórzy mówi±, ¿eby np. w ogóle nie liczyæ warzyw, poza kilkoma (np. gotowan± marchewk±).
Ja wpisujê sobie wszystko, bo lubiê wiedzieæ co dok³adnie jad³am. Ale jak jem na mie¶cie i nie wiem ile co wa¿y to siê nie przejmujê tylko zapisujê na oko. Chocia¿ akurat ostatnio na mie¶cie w ogóle nie jem .

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Ja np czêsto s³ysza³am, ¿ebym tyle nie jad³a. A teraz, ¿ebym jad³a.
Denerwuje mnie to strasznie i nawet nieco deprymuje...

Na mnie to nie dzia³a. Ile razy wyci±gnê³am miêso a potem znów mrozi³am, bo nie chcia³o mi siê zrobiæ. Szczyt szczytów
Ajjj, wiem, ja te¿ s³yszê - jedz mniej, a jak mówiê - ale ja jem za ma³o - to wszyscy siê na mnie patrz± dziwnie. No wiem, wiem, jak kto¶ jest gruby to na pewno je za du¿o ... NIEKONIECZNIE!

No szczyt . I to niezbyt zdrowe, nie powinno siê zamra¿aæ czego¶ ju¿ rozmro¿onego . To nie wiem, chyba bêdê Ciê codziennie pytaæ czy ju¿ zjad³a¶ obiad i mo¿e bêdziesz mia³a tego do¶æ i zaczniesz je¶æ .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:26
Stary 2014-05-27, 21:24   #658
BlankaSz
Zakorzenienie

Melonade ja mam takie jakie¶ dziwne prze¶wiadczenie, ¿e niewa¿ne ile schudnê do koñca ¿ycia bêdê mieæ metkê grubej.

Ooo jak fajnie! Jestem za! Dziêki takiemu wsparciu i tej m±dro¶ci - damy radê, wszystkie!
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-27, 21:25   #659
Melonade
Zadomowienie

Moje drogie (przysz³e) chudzinki .
Oto nasza tabelka na ten moment. Plus wersja poszerzona o BMI. W sumie zrobi³am tak± dawno temu, a jeszcze Wam nie wrzuca³am. Nie bêdê takiej du¿ej wrzucaæ tak czêsto, bo to chyba nie ma sensu, ale dzisiaj siê przewin±³ temat BMI, wiêc mo¿e kogo¶ zainteresuje .
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg tabela.jpg (74,9 KB, 12 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg posz.jpg (83,6 KB, 15 za³adowañ)

Stary 2014-05-27, 21:27   #660
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Te¿ reprezentujê krasnale, mam 163cm .
Oj 65, jak tyle wa¿y³am to my¶la³am,☠¿e jestem wielkim kulfonem, a teraz bym chêtnie do tego wróci³a . To ju¿ niewiele Ci zosta³o pewnie ko³o 10kg?

otó¿ to, nie chodzi o to, ¿eby liczyæ ka¿d± kaloriê, wrêcz niektórzy mówi±, ¿eby np. w ogóle nie liczyæ warzyw, poza kilkoma (np. gotowan± marchewk±).
Ja wpisujê sobie wszystko, bo lubiê wiedzieæ co dok³adnie jad³am. Ale jak jem na mie¶cie i nie wiem ile co wa¿y to siê nie przejmujê tylko zapisujê na oko. Chocia¿ akurat ostatnio na mie¶cie w ogóle nie jem .

No moja wymarzona waga to 55 kg dok³adnie nie wiem ile wa¿ê, ale tak przypuszczam ¿e co¶ kolo 65 jak zejdê poni¿ej 60 kg to te¿ bêdzie dobrze

Ja tam warzyw jem "no limit" - to samo zdrowie!
Unika³am jak ognia t³uszczów - nie róbcie tego, bo to b³±d... Zdrowe t³uszcze s± bardzo potrzebne do prawid³owego chudniêcia

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.