|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Witamy sie po południowo
Wrociłam z tż od rodziców uważam za bardzo udany Rodzinka nad stawem łowiła rybki a ja z siostrą wpadłyśmy na genialny pomysł i ulepiłyśmy pierożki z truskaweczkami polane słodką smietanką- żeby nie było złapałam parę sztuk do domku :P Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cześć, kochane !
Myślałam, ze będę miała więcej czasu na zwolnieniu a jakoś tak umyka mi przez palce. Na szczęście dziś zmobilizowałam się i zrobiłam 1/2 prezentacji na egzamin na mianowanie w pracy... uff. Chociaż tyle. Tż przyniósł pizzę, więc idziemy szamać .Miłęgo!
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
A ja tak nie mam, bo nie mam stałych pór jak mały się porusza - tak jak pisałyście np. po wstaniu albo po jedzeniu. Nie zauważyłam, żeby się uaktywniał w konkretnych sytuacjach, więc rusza się to się rusza, nie to nie. Może to dobrze, bo bym się stresowała jak Wy, a ja zupełnie tak nie myślę i się nad tym jakoś specjalnie nie zastanawiam.
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dzidzia odzywa się jak ledwo się poloze, albo jak usiade po dluzszym staniu/spacerku. ale jak nie daje o sobie znac raczej tez nie panikuje, bo czuje ruchy coraz częściej ale nadal rzadko
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gosia Mój to lubi jazde samochodem , nauke włoskiego i jak oglądamy mecze ![]() ![]() bo wtedy daje o sobie znać
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego napisałam że w późniejszym etapie, skoro teraz nie masz stałych ruchów to jest zupełnie inna sprawa…
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Tez jestem panikara jak dzidzius za dlugo sie nie rusza i to wtedy, kiedy wydaje mi sie, ze powinien. Na szczescie pozniej solidnie mi to wynagradza kopniaczkami
![]() Co do liczenia to lekarz mi juz kazal to robic, wieczorem po kolacji. Chociaz uwazam, ze to troche za wczesnie, to jednak zwracam delikatna uwage czy mniej wiecej 10 kopniakow w ciagu godz sie uzbieralo po 28 tygodniu chyba mozna juz zaczac liczenie, tak gdzies wyczytalam.Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Byliśmy w lunaparku i jestem wyczerpana na maxa, ![]() ale córcia zadowolona i to najważniejsze Przepraszam, że nie zacytuje żadnej z was, ale nie pamiętam o czym pisałyście mój budyń jest zaawansowany do tego stopnia, że wczoraj zapomniałam ile mam lat Teściowa koleżanki mnie zapytała o wiek a ja nie byłam w stanie jej odpowiedzieć Co do ruchów to czuje je bardzo regularnie i o stałych porach. Są momenty, że już czekam na kopniaczki, jednak jak dzidziuś sie nie rusza, staram się nie panikować. Już kilka razy tak było, ale wszystko wraca do normy po kilku chwilach. Jutro zaczynam 23 tc
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-19 o 20:36 |
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotko wg 1 str. Chyba tak.
Dziewczynki uspokajam się powoli. Po obiedzie miała, jeszcze mocz z krwią, teraz juz robi sie zolty wiec mam nadz, ze juz ok bedzie. Pewnie ta zurowina, duzo plynu i urofuraginum pomogly ale ile nerwów to moje. NIGDY WIECEJ !
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Chcialam Wam tylko napisac, ze wreszcie sie spakowalam, jutro jade na urlop do Pl, wiec w trakcie nie bede za bardzo sie odzywac, ostatnio w Pl bylam rok temu
a i dostalam prace, zaczynam odrazu po urlopie, wiec tez bedzie mnie jeszcze mniej tu, no ale bede zagladac od czasu do czasu!! Trzymajcie sie
|
#644 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Oglądałam dzisiaj jakiś dokument o narodzinach wrześniaków i urodziło się dziecko w 29tyg ciąży. Maleństwo, ale aż nieprawdopodobne, że to taki mały człowieczek, jak normalny, terminowy noworodek, tylko malutki. Cytat:
|
|
#645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz np. trochę się martwię, że mi się brzuch spina. ale to normalne chyba. eh. ciekawe, ile jest % takich zupełnie bezproblemowych i bezstresowych ciąż. ![]() też jeszcze nie liczę ruchów, bo chyba za wcześnie i tylko bym się denerwowała, że jest za mało/za dużo/za mocne/za słabe ;-P Cytat:
![]() miłego urlopu |
||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Ever. Milego pobytu.
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo bardzo dziekuje
![]() A z pracy- po skonczeniu szkoly wlasnie chcialam pracowac z niepelnosprawnymi i udalo sie, wymarzona praca
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja mam dzisiaj jakiś rozbity dzień...normalnie śpię i jem! W ogóle od jakich 2 dni zauważyłam, że jestem non stop głodna U mnie dzidzia się nie rusza o określonych porach czy w konkretnych sytuacjach, ale rusza się na tyle często żeby się nie martwić
|
|
|
|
#649 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie tak pracowałam i nie wyobrażam sobie robić coś innego. Zajęcie trudne, ale daje dużo satysfakcji.
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja sie wykoncze, czy wy tez jestescie ciagle glodne?? juz sobie nie radze, mam nadzieje, ze chociaz ten moj apetyt przeklada sie na intensywne wzrastanie dzidziola, juz sama nie wiem co mam jesc, zeby sie najesc
![]() poszlabym spac, ale mysle, co by tu jeszcze zjesc.. ja jak moje dziecie w pozycji lezacej lub pollezacej sie nie rusza to sie niepokoje odrazu, bo on sie caly czas praktycznie rusza, chwilami mocniej, chwilami slabiej, ale prawie bez przerwy, raczej spi jak ja spie,zle bywa ,ze ja spie a on buszuje. dobranoc dziewczyny moze uda mi sie zasnac nie podjadajac juz nic.
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kup sobie sok z żurawiny taki prawdziwy mega kwaśny, nie z zagęszczonego soku ja za 500ml placilas 14zl. Do tego brałam urofuraginum i najważniejsze to załatwiają sie do końca, jak myślisz ze juz koniec to posiedz jeszcze, zmień lekko pozycje i spróbuj jeszcze chociaż pare kropel. Mnie długo męczylo i w moczu wychodziły cały czas bakterie, a jak zrobiłam posiew to nic nie wyszło... A i dużo pij, ja piłam wodę z cytryna. Wszystko razem zdziała cuda. Powodzenia
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i staram sie nie obżerać tuż przed snem i w nocy.. ale jeśli nie ograniczenie to mogę żarcie wpychać 24h/dobę do ust.. Ja, Słomka i Sweetdream zaczynamy dziś 25 tydzień ![]() lece robić ciasto na naleśniki i gofery...
Edytowane przez siasiolka Czas edycji: 2014-06-20 o 08:06 |
||
|
|
|
#653 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
za 11 tyg, no 12, mogę rodzić, prawie nic nie mam, oł jesssssss daj kawałek gofera
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
nie mam weny nie mam siły - pisałam w K.
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Dolaczam do tego grona... Od leżenia koszmarnie mnie wszystko boli, chciałabym wstac, porobic cos, wyjsc do sklepu...cokolwiek!
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Laila dzieki
Siasiol własnie sie zbieram i ide z tymi siuskami. Do potem :-*
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Kochane
dziś opierdzielanko. Obiadek odgrzewana fasolka I może dziś będę miała gościa-kuzynkę z 4 miesięcznym Dzidziolkiem ![]() Cytat:
Lilotuś - zazdroszczę lunaparku
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
Witam po dwudniowej przerwie - oczywiście jesteście nie do nadrobienia
My byliśmy całą środę na zakupach, kupiłam sukienkę na wesele i kilka rzeczy dla Maluszka. W Smyku mogłabym zamieszkać A właśnie, miała któraś z Was do czynienia z wózkiem Recaro? Myślałam, że oni produkują tylko foteliki, ale oglądaliśmy też wózek. Mi się tak średnio podoba wizualnie, ale mężowi się bardzo spodobał, bo bezpieczny, dobra firma i w ogóle. A i witam się w 23 tygodniu, czyli zaczynamy 6. miesiąc
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pożalę Wam się trochę...wczoraj się strasznie pożarłam z mężem, wyszło od tego, że nigdzie chyba nie pojedziemy, bo on się o mnie boi i że zawsze coś może się stać...no przykro mi się zrobiło nie powiem, bo i lekarzy wypytawalam czy ok, wyniki ok, czuję się dobrze, planowaliśmy wyjazd i on mi nagle wypadal, że nic z tego.......no i to był zapalnik.
Potem zaczęłam mu próbować wytłumaczyć, że nie chodzi o to, że wyjazd jest super hiper ważny, tylko o to, że siedzę w tych 4 ścianach, zblazowana, on przychodzi po pracy zestresowany, jedyne na co ma ochote to TV i komputer i tak sobie mija czas, który moglibyśmy wykorzystać, na to on mi mówi, że przecież nie zabrania mi wychodzić z domu, umawiać się z koleżnkam itp....taa tylko kto wyjdzie z kobietą w ciąży Wiadomo raz można na kawę się ugadać pogadać, ale poza tym to lipa, nikt nie chce słuchać za bardzo o dolegliwościach czy kompletowaniu wyprawki.No ale idąc dalej mówię, że on się zachowuje tak jakby wszystko miało automatycznie się stać, nie interesuje się teraz kompletnie niczym, a ja nie wiem czy sobie potem sama poradzę, na porodówce ze mną być nie chce, chodzić po sklepach nie chce (tzn. jak będzie po drodze i będę chciała wejść, to pójdzie, ale żeby np. pochodzić wózki pooglądać to ma wywalone), stwierdził, że jak się dziecko urodzi to mu wszystko pokażę......czyli po prostu zwala na mnie wszystko.... No to usłyszałam, że się nie cieszę tą ciążą, i się nie cieszę wcale, że będę mamą i że on widzi, że ciąża to dla mnie koniec życia, a tak na prawdę to mi chodzi tylko o wyjazd....To chyba normalne, że mam jakieś obawy i chciałabym trochę wsparcia? Ja wiem, że on się cieszy, każdemu chwali, wiem też, że duuużo mi pomoże przy dziecku, ale kurcze to nie oznacza, że ja mam wszystko sama teraz ogarnąć, ale przynajmniej wiem na czym stoję, że nie mam co na niego czekać, tylko wyszstko kupić na gotowe. Sorry, że tak Wam wywalam, ale jest mi bardzo smutno, pół nocy nie przespałam, a on się zachowuje na zasadzie: popłakala sobie, sprawy nie ma. Cytat:
![]() No własnie... Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-20 o 09:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

polane słodką smietanką- żeby nie było złapałam parę sztuk do domku :P 
coś ostatnio nie mam weny do pisania a i mój budyń nie przetwarza nic a nic także ciężko mi odpisać którejkolwiek z Was…

.

Teściowa koleżanki mnie zapytała o wiek a ja nie byłam w stanie jej odpowiedzieć 

a i dostalam prace, zaczynam odrazu po urlopie, wiec tez bedzie mnie jeszcze mniej tu, no ale bede zagladac od czasu do czasu!! Trzymajcie sie 
13.12.13 

za 11 tyg, no 12, mogę rodzić, prawie nic nie mam, oł jesssssss