![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
A mi się wydaje, że nie tyle co czują się lepsze innych, ale może wydaje im się że są mądrzejsze.
W każdym razie sądzę, że tekst o wyruchaniu był chamski i aż się nieprzyjemnie tutaj zrobiło :/
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2014-09-14 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() jak Wam minęła niedziela? bo nam na słodkim lenistwie - stosunkowo słodkim ![]() a teraz mamy przerwę w oglądaniu Losta, kończymy ostatni sezon - chyba najbardziej tajemniczy i zakręcony ![]() macie jakieś propozycje na seriale? bo zanim wyjdzie nowy sherlock to nieco czasu minie jeszcze... no, wkrótce chyba się zacznie gra o tron - oglądacie może? ale mi mało ![]() Romanaccia donka_bez_ogonka dla mnie obie jesteście niekulturalne, tyle, że donka nie przebiera w słowach... najlepiej przerzućcie się na priv i tam po swojemu wyjaśniajcie niesnaski, pozostawiając wątek "czystym"...
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-09-14 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Jesli moje pytanie się powtorzylo - proszę nie linczujcie mnie ![]() Z TŻ chcmey przeprowadzic sie do UK, myślelismy o Londynie ale ja jednak za bardzo boję się / czuję się niebezpiecznie przy Muzłumanach (np akcje z odciętą głową dla żołnierza dokonane przez ortodoksyjnego muzłumanina, itp) - czy kojarzycie może miejsca w UK gdzie jest w miarę bezpiecznie? Mniej napadów, morderstw, muzłumaninów? Manchester? Cambridge? Luton odpada bo widziałam ten filmik: The Horrific Muslim Infiltration Of Britain - Luton 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Sg90QGuD7V4 Będę wdzięczna za rady! Dobrego poniedziałku Wam życzę ![]()
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem w stanie Ci powiedzieć gdzie tak jest, sądzę że może w małych miasteczkach/wioskach jest więcej Anglików, ale jeśli chodzi o miasta to autentycznie nie wiem. Ostatnio byłam w Bognor Regis i również szok, sami Polacy i Muzułmanie. Wiec tutaj wchodzi w grę znajomość całej Anglii :p Ja sądzę, że kontaktu z nimi nie unikniesz a zakładanie z góry że wszyscy oni są źli i trzeba się od nich trzymać z daleka raczej Ci wielkiej kariery w uk nie wróży :p bo niestety ale w każdej pracy sa Muzułmanie, często na wysokich stanowiskach. Moze najpierw warto zobaczyć jak jest, bo telewizja czasami kłamie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2014-09-15 o 08:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co mi wiadomo, to Luton, królowa Elżbieta podarowała Pakistańczykom właśnie - nie wiem w jakich okolicznościach, można się jedynie domyślać... Jednak w związku z tym burmistrzem tam jest Pakistańczyk i w ogóle rządzą tam "ciapaki" na każdej płaszczyźnie życia... Osobiście nie chciałabym tam mieszkać, ale mam koleżankę Polkę, która od bodajże 5 lat tam żyje z rodziną i nie narzeka... ![]() Fakt, na początku trochę się bała, ale się przyzwyczaiła i teraz radzą sobie świetnie... ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
mieszkam w małym typowo angielskim mieście i tutaj także są, bo Oni są wszędzie... a w ogóle ciekawe masz podejście Friese ![]()
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-09-15 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ok dziekuje za odp, nie mam rozeznania jak sie zyje w UK dlastego tutaj Was pytam ![]() inaczej jest gdy ktos mieszka w danym kraju, ja np moge duzo opowiadac jak sie zyje w korei i gdzie w jakich miastach kto mniej wiecej zyje i jak sie zyje ![]() dlatego tutaj was zapytam czy znacie jakies bezpieczniejsze miasta niz Londyn ![]()
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Przejrzyj sobie crime rate w miastach Angli
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Tez bym chciala uciec od tych wszystkich Muzulmaninow i Pakistanczykow ale wlasnie, gdzie? A o tym jak odcieli starszej babce glowe na Edmonton slyszalyscie?
#639 | |
Zakorzenienie
|
Nie da sie od nikogo uciec. Ja tez bym chętnie uciekła przed niektórymi ludźmi, ale daruje sobie pisanie bo jeszcze kogoś niechcacy uraze i sie będą na mnie gniewac :p
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Ta kobieta to byla matka bylej landlordki faceta z mojej pracy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie tez jestem zla? Rozczarowana? ,, poprawnoscia polityczna" bo no w ferguson zastrzelono czarnego I teraz takie pieklo tam robia ciemnoskorzy krzyczax ze chcq martwego policjanta ktory strzeljl a np jak w londynie czarny odcial glowe bialemu to juz jest okej I nikt nie pali sklepow nie rabuje I jest w porzadku.. - kurcze nie chce sie nakrecac ale tak jak mowicie nie da sie uciec od nikogo, jddnak jak moge wybrac miasteczko gdzie muzulmanie stanowia 10% ludnosci, a takie gdzie stanowia 80% to wole zdecydowanie to pierwsze (mimo ze znam wielu wyjatkowych I swietnych ciemnoskorych ludzi ![]()
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
trochę się pogubiłam. najpierw napisałaś, że Muzułmanie, a teraz, że czarni i ciemnoskórzy? to o kogo wreszcie Ci chodzi? ogólnie o wszystkich ludzi, którzy mają inny kolor skóry czy o Muzułmanów?
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a chcialam podac przyklad ze w ferguson zabito czarnego i jest dym, ale jak czarni zabijaja bialych to jest cisza bo poprawnosc polityczna tego wymaga - tak mnie na refleksje zaniosło
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
MonnieB, a ja mam pytanie do Ciebie. Przejrzałam wątek i widzę, że też jesteś studentką. Zastanawiam się jak to jest jak pracujesz i jeszcze studiujesz? Trudno to pogodzic? Masz czas na naukę?
Też zamierzam robic i to i to, ale nie wiem czy wszystko ogarnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
kk
Edytowane przez vogue1987 Czas edycji: 2015-10-05 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
£580 za jedynke?
![]() ale z jedzeniem to szok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
W oczekiwaniu na maleństwo... <3 Edytowane przez sylwiakaa Czas edycji: 2014-09-15 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Bez sensu jest pytanie ile sie wydaje, Monika wydaje ok 40£, vogue wydaje 120£ na tydzien a Sylwia tyle wydaje na miesiac, wiec zadnej tutaj dobrej odpowiedzi na temat wydatkow nie ma.
Zalezy kto co je, gdzie kupuje jedzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
kk
Edytowane przez vogue1987 Czas edycji: 2015-10-05 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci że daję radę ale czasami bywa trudno.
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Przyczajenie
|
Dzięki za podpowiedzi ze skórą. Na co dzień się nie maluję, nie mam ani czasu ani tym bardziej chęci chodzić do pracy z makijażem. Będę szukać kosmetyków innych, metodą prób i błędów może coś znajdę. Planuję też polecieć do PL na kilka dni to może pójdę do dermatologa. Akurat będzie to czas przed okresem, kiedy mam nasilenie tego, więc może coś poradzi.
Z innej beczki- ma któraś kartę kredytową. Mój TŻ się starał 2 razy i nie chcą dać. Dochody ma spore, pieniądze zostają na koncie, a Barclays odmawia. Wnioski były składane w banku. Nie chodzi o to, że potrzebujemy tej karty,ale trzeba jakąś przyszłość kredytową budować, jeśli chcemy zostać tu na stałe. Mamy znajomych, co po 2 miesiącace dostali kartę bez problemu, a tu odmowa (dodam, że nie ma w Anglii żadnych zadłużeń). Ja mam wpływy na konto ok. 900 miesięcznie ito nieregularnie,a mnie propozycję karty wysyłają co 2 miesiące, tylko wniosek składać. A on nie dostał ani razu takiego listu. Myślimy nad zmianą banku, coś polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
choć bardzo się dziwię, skoro wszystko jest ok... to teraz albo pójść osobiście do banku i dopytać o co chodzi... albo odczekać i próbować z innego banku wnioskować... ofert jest co nie miara i wiele dla osób, którzy mają słaby credit rating - tyle, że wtedy oprocentowanie znacznie wyższe, aczkolwiek warto od czegoś zacząć, by budować sobie historię kredytową...
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-09-15 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
hej czytam juz was od polowy drugiego watku ale jeszcze nie znalazlam informacji o polskich sklepach. Pytalyscie o restauracje to pamietam ale moze ktos moze mi polecic polski sklep w okoliach kensington, hammersmith albo fulham ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Barclays jak dla mnie to najgorszy bank, jednak bardzo latwo zalozyc w nim konto dla osoby, ktora tu przyjechala. Adam przeszedl do Loyds i od reki dali mu debet i wciskaja karte, w barclaysie nawet nie wyszli z taka propozycja. Moze warto przejsc do innego banku ? Niech zaczeka ze skladaniem na karte, bo z kazda proba jego obniza credit rating. W barcaysie nie chcieli nam dac kredytu na TV w currysie bez problemu dostalismy tv na rady, potrzebny byl tylko numer linii telefonicznej(podpiety pod to jest internet). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Konto usunięte
|
Koło mnie pełno polskich sklepow, ale często tez w tych international supermarket maja pełno polskich produktów, w Tesco i Sainsbury's oraz Asda tez zawsze półka z polska żywnoscia jest
![]() Poza tym dziewczyny mam trzy tygodnie żeby znaleźć pracę i wyprowadzić się od obecnej rodziny, więc jakby któraś z was szukała współlokatorki albo znała kogoś kto szuka, to będę bardzo wdzięczna za odzew ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
A tam, można dać radę
![]() ![]() [1=6746bdedfa49379c2543594 dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f 24d671;48152091]Koło mnie pełno polskich sklepow, ale często tez w tych international supermarket maja pełno polskich produktów, w Tesco i Sainsbury's oraz Asda tez zawsze półka z polska żywnoscia jest ![]() Poza tym dziewczyny mam trzy tygodnie żeby znaleźć pracę i wyprowadzić się od obecnej rodziny, więc jakby któraś z was szukała współlokatorki albo znała kogoś kto szuka, to będę bardzo wdzięczna za odzew ![]() ![]() U mnie w Tesco dość spory dział, Syl potwierdzi :p
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
O tak, sa chyba 4 rodzaje szynki, kielbasy, maslo, margaryna, sledzie w roznych postaciach , nawet moja ukochane ogorki kiszone flipsy czekoladowe. Juz nie mowie o polce z przyprawami, kaszki dla dzieci sa i cena w polskim sklepie a w tesco jest bardzo duza. Za to truskawki z tesco nie moga sie rownac tym z waitrose, a z sainsburego truskawki nie maja nawet zapachu, a najlepsze truskawki sa u nas na tych straganikach, pachna i sa pyszne. Tez chodzicie i wachacie warzywa i owoce w sklepie ?
Edytowane przez Syl993 Czas edycji: 2014-09-15 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Na Hammersmith sa 2 polskie sklepy, na Kings Road jak sie idzie w strone Ravenscourt Park. Jeden jest po lewej a drugi po prawej 50m od stacji i od Posku.
#660 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.