|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Trochę mnie nie było, ale czytałam i wiem, że kilka postów piło do mnie, że nie wolno się chwalić/żalić
Ja niczego nie broniłam, tylko uważam, że narzekanie nic nie daje (wiem, że ja też narzekałam). Swoją drogą, jak was czytam, to nie wiem, czy chcę w ogóle pracować. Stawiałam na ZUS/US, mimo, że wiem jak tam ciężko się dostać. Ale interesują mnie podatki i inne, ale po waszych postach - to ja już nic nie wiem... Oglądam ogłoszenia i myślę sobie... kurdę! ogłoszenie dla studenta, nabite ponad 2 tys wyświetleń. Ok, nie każdy wysłał, ale dajmy na to, że nawet 1/4 = 500 osób. Koszmar tutaj jest. Nie chciałam wyjeżdżać, ale powoli to rozważam, będę musiała wszystko zostawić, będzie mi przykro, ale chyba tylko to mi zostaje... |
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie do końca się zgadzam, że w takim przypadku jak podałaś jesteś spalona na starcie tzn. oczywiście dużo zależy od wymagań jakie były w ogłoszeniu. Niektórzy pracodawcy wolą kogoś bez doświadczenia bo mogą taką osobę "urobić" po swojemu. Poza tym osoba która jest długo bezrobotna jak już dostanie prace to zwykle bardzo się stara. No i najbardziej prawdopodobny argument: osoba bez doświadczenia jest zwykle tańszym pracownikiem niż osoba z doświadczeniem, nierzadko jest trochę zdesperowana więc przystanie na warunki pracodawcy, podczas gdy osoba z doświadczeniem stawia warunki.
|
|
#635 |
|
Konto usunięte
|
A od tej strony na to nie patrzyłam hmm dzięki
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam ponownie do wątku
zaczynam znów szukać pracy, zobaczymy co będzie, ale strasznie się boje (nie śmiać się) mam też bardzo zaniżone poczucie własnej wartości, ale muszę się zmobilizować i szukać do skutku. Mam też nadzieję, że poszukiwania pracy, nie przysłonią mi wszystkiego innego tylko spokojnie znajdę coś sensownego.
|
|
#637 |
|
Konto usunięte
|
Niezłą ofertę "pracy" znalazłam
Witam, Zatrudnię na maksimum kwadrans - pół godziny, parę młodych ludzi (młodych ze względu na prawdopodobnie większą tolerancję światopoglądową),uczniów, studentów, którzy są pełnoletni i posiadają dowód osobisty w czwartek 9 października. Chodzi o zgodę na bycie świadkiem mojej apostazji. Świadek przychodzi i ma jedynie przedstawić księdzu dowód, złożyć podpis i na tym koniec. Spotkanie miałoby się odbyć pod kancelarią Archikatedry na ul. ***. Wizyta z księdzem jest już umówiona na 9:45. Płacę 10zł dla jednej osoby. Wolałabym się umówić z dwiema osobami, które się znają by spotkanie przebiegło sprawniej. Zainteresowanych proszę o kontakt. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lanakila Czas edycji: 2014-12-22 o 08:54 |
|
|
|
#639 |
|
Konto usunięte
|
LanaKila witaj
Administracja publiczna. Fajnie. A tak, można zadać osobiste pytanie? Od zawsze sama dostawałaś stanowiska? Czy po protekcji? |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lanakila Czas edycji: 2014-12-22 o 08:51 |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie właśnie pojawiło się ogłoszenie na bip starostwa o stanowisku referenta. Spełniam warunki więc złożę papiery. Czy na rozmowach są pytania które zawsze się powtarzają? Czego się spodziewać? |
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś zadowolona z pracy w budżetówce?
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No właśnie, jesteś zadowolona? |
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lanakila Czas edycji: 2014-12-22 o 08:50 |
|
|
|
#646 |
|
Konto usunięte
|
Ja to wiem, że urzędnicy nie piją kawki.
Wiem to i Ci wierzę. Tak samo stereotyp "Zapracowanej (ironicznie) Pani z dziekanatu" też nie jest prawdą, bo na prawdę Panie w dziekanacie mają roboty od ch...olery ![]() Ja myślę, że nie masz się co bać. Masz doświadczenie i może powinnaś brać pod uwagę wciąż te zastępstwa? Ja wiem, że każdy chce umowę na stałe, ALE może ta kolejna oferta pracy na zastępstwo przejdzie już w stałą pracę (bo ktoś odejdzie?). Może warto tak na to patrzeć
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
Ja? Nie
![]() Ja studiuję ostatni rok i szukam zawzięcie pracy, z chęcią bym chciała właśnie w budżetówce, dlatego pytałam Ciebie
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony zawsze można mieć nadzieję, że kiedyś zastępstwo przerodzi się w coś stałego, z drugiej jednak może to być niestety droga donikąd.
|
|
#650 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie przed chwilą z rozmowy... i mam wrażenie, że chyba powinnam się przekwalifikować albo sama nie wiem ;/ Rozmowa poszła dobrze, spełniałam wszystkie wymagania, pani kadrowa była bardzo zadowolona, a podczas czekania na rozmowę z prezesem, usłyszałam jego rozmowę z chyba zastępcą, w której stwierdził, że on to kobiety nie potrzebuje, nawet wykształconej, bo zaraz mu ucieknę na macierzyński i w ogóle ;/
Później byłam u niego na rozmowie, widać było pewnie uprzedzenia, ale na wszystkie jego pytania odpowiedziałam prawidłowo, był nawet zadowolony... ale już i tak wiem że nie zadzwoni. Cóż, chyba powinnam zostać bibliotekarką albo inną nauczycielką :P |
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dalej pracujesz tam gdzie pracowałaś, czy coś się zmieniło ? Jak tam u Ciebie ? ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od 4 miesięcy pracuję w innym miejscu, zgodnie z moim kierunkiem, no i tam gdzie zawsze chciałam. Poprzednią pracę wspominam baardzo niemiło. A co tam u Ciebie? |
|
|
|
|
#654 |
|
Konto usunięte
|
Hej
I ja chciałabym do was dołączyć. Pod koniec czerwca obroniłam licencjat i zaczęłam szukać pracy. Ale trafiła się świetna okazja wyjazdu za granicę to wyjechałam i wróciłam kilka dni temu. W piatęk zarejestrowałam się w PUP i zaczynam aktywne poszukiwanie pracy. |
|
|
|
#655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle po zajęciach na uczelni trochę żałuję, że nie dostałam jednak żadnej pracy. Mam taki plan i prowadzących, że myślę, że nawet jakbym nie przeniosła się na zaoczne to bym dała radę spokojnie pracować i studiować. No ale cóż nie udało się. Myślicie, że jakbym poszła do jakiejś firmy i bym zapytała czy by mnie nie chcieli przyjąć na 3 dni w tygodniu to by pomyśleli, że z księżyca spadłam czy by ktoś chciał ze mną rozmawiać? Mam na myśli teraz firmy z wąskiej dziedziny, z której przez cały okres moich poszukiwań znalazłam aż 1 ofertę pracy.
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
To super, że zajmujesz się czymś co Ci odpowiada, od razu lepiej się chodzi do pracy.
![]() U mnie tak sobie, zaczynam (wreszcie) szukać nowej pracy, bo w obecnej źle się dzieje, kto może ten odchodzi, marne zarobki, brak premii, średnia atmosfera pracy zbierają żniwo.
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48417860]Strasznie mnie wkurza takie podejście. Zwłaszcza, że widziałam np. na budowie kobiety w akcji i nie raz o wiele lepiej sobie radziły, niż faceci.
![]() W ogóle po zajęciach na uczelni trochę żałuję, że nie dostałam jednak żadnej pracy. Mam taki plan i prowadzących, że myślę, że nawet jakbym nie przeniosła się na zaoczne to bym dała radę spokojnie pracować i studiować. No ale cóż nie udało się. Myślicie, że jakbym poszła do jakiejś firmy i bym zapytała czy by mnie nie chcieli przyjąć na 3 dni w tygodniu to by pomyśleli, że z księżyca spadłam czy by ktoś chciał ze mną rozmawiać? Mam na myśli teraz firmy z wąskiej dziedziny, z której przez cały okres moich poszukiwań znalazłam aż 1 ofertę pracy. [/QUOTE]Też widziałam kobiety i na budowie i w biurze projektowym i nie wiem czy one miały jakieś szczęście czy co? Mam wrażenie, że niektórzy pracodawcy są jeszcze w czasach PRL-u, gdzie kobieta-inżynier to było jak spotkanie UFO :PJa na Twoim miejscu bym próbowała, a czemu nie Może akurat przyda im się ktoś do pomocy te 2-3 dni w tygodniu, szczególnie, że masz status studenta bo wtedy o wiele łatwiej o pracę mam wrażenie :P
|
|
|
|
#658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48417860]Strasznie mnie wkurza takie podejście. Zwłaszcza, że widziałam np. na budowie kobiety w akcji i nie raz o wiele lepiej sobie radziły, niż faceci. ![]() W ogóle po zajęciach na uczelni trochę żałuję, że nie dostałam jednak żadnej pracy. Mam taki plan i prowadzących, że myślę, że nawet jakbym nie przeniosła się na zaoczne to bym dała radę spokojnie pracować i studiować. No ale cóż nie udało się. Myślicie, że jakbym poszła do jakiejś firmy i bym zapytała czy by mnie nie chcieli przyjąć na 3 dni w tygodniu to by pomyśleli, że z księżyca spadłam czy by ktoś chciał ze mną rozmawiać? Mam na myśli teraz firmy z wąskiej dziedziny, z której przez cały okres moich poszukiwań znalazłam aż 1 ofertę pracy. [/QUOTE]Ja też wybrałam jedną dziedzinę i jej się trzymam,ale ciężko jest. Myślę, że spróbować możesz. Popatrz na to z tej strony - pójdziesz, powiesz, że chcesz pracować 3 dni - popatrzą się na ciebie (w najgorszym wypadku), pośmieją i...zapomną ![]() Takie jest życie. Ja też mam lekki plan, spokojnie bym mogła pracować A nie mam gdzie
|
|
|
|
|
#659 |
|
Raczkowanie
|
Już się przyzwyczaiłam w czasie studiów do takich komentarzy :P Ale po co umieszczać ofertę pracy "Asystent/-ka projektanta" jeżeli nie szuka się kobiet? Poza tym, w twarz już mi nic nie powiedział, że na stanowisko nie szuka kobiety i to najbardziej boli, bo nie dość, że musiałam przejechać 70 km w jedną stronę to jeszcze przesiedzieć pół niedzieli nad zadaniem, które mi wysłali...
|
|
|
|
#660 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

zaczynam znów szukać pracy, zobaczymy co będzie, ale strasznie się boje (nie śmiać się) mam też bardzo zaniżone poczucie własnej wartości, ale muszę się zmobilizować i szukać do skutku. Mam też nadzieję, że poszukiwania pracy, nie przysłonią mi wszystkiego innego tylko spokojnie znajdę coś sensownego.

U mnie właśnie pojawiło się ogłoszenie na bip starostwa o stanowisku referenta. Spełniam warunki więc złożę papiery. 

Mam wrażenie, że niektórzy pracodawcy są jeszcze w czasach PRL-u, gdzie kobieta-inżynier to było jak spotkanie UFO :P
A nie mam gdzie