30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 12:55   #631
Michell72
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Jadę do Was zrobić badania.4 osoby x 80zł ...W najbliższym mieście jak dzwoniłam 110zł mi powiedzieli

Mam dzis jechac na dopieszczanie włosów.Jakieś zabiegi plus pobyt w saunieNie bardzo mi się chce ruszyćAle widziałam efekt po
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 13:01   #632
__Amelia _
Rozeznanie

Miszka ale masz fajnie, dopiescisz wloski, sie zrelaksujesz. Zazdroszcze ! Wlosy masz przepiekne. Prawdziwa ozdoba.
__Amelia _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 13:26   #633
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Mam dzis jechac na dopieszczanie włosów.Jakieś zabiegi plus pobyt w saunieNie bardzo mi się chce ruszyćAle widziałam efekt po

Wow! Fajnie! A nie wiesz co ci będą robić? Przyjemności!
Stary 2015-01-09, 19:03   #634
uklika
Zadomowienie

Gosia u mnie badanie zrobili za darmo i bez problemu, wystarczylo poprosic GP, wiec moze idz zapytaj. Ja niedawno robilam na witaminy, mineraly, cholesterol i cos tam jeszcze. Robilam dwa razy w odstepie okolo roku.
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 22:46   #635
JUKA73
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Jestem, nadrobiłam czytanie i baaaaaaardzo dziękuję za wsparcie
Kochane jesteście.

Młoda już prawie zdrowa. Nawet wczoraj teściowa zawiozła ją na godzinkę do szkoły na konkurs.
Mnie coś nie chce puścić Chodzę do pracy zakatarzona i nie najlepiej się czuję. Nie chcę brać kolejnego antybiotyku. Nie chcę iść na zwolnienie, bo nie chce mi się potem nadrabiać roboty.
Mam nadzieję, że po weekendzie będzie lepiej.

Kama, też mam książki w trzech rzędach. Kiedy zaczynasz nową pracę ?

Gubię się w tym, co należy łykać dla zdrowia

Dostałam dziś mleczko i tonik Chantarele. Mleczko takie sobie, trochę za rzadkie, jak dla mnie. Tonik - boski, tzn. buźka super po jego użyciu.

Gdzie Wy jesteście ? Tak jakoś pustawo tu Przydałaby się jakaś zażarta dyskusja Nie wiem dlaczego, ale "byk" mi się przypomniał, ale było .....(mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym wspomnieniem )
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 08:49   #636
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Gosia u mnie badanie zrobili za darmo i bez problemu, wystarczylo poprosic GP, wiec moze idz zapytaj. Ja niedawno robilam na witaminy, mineraly, cholesterol i cos tam jeszcze. Robilam dwa razy w odstepie okolo roku.
Zapytam, dzięki za radę, ale wątpię, bo chciałam dziecku zbadać, to tylko usłyszałam, że takich badań profilaktycznie się nie robi, że nie ma potrzeby, że wystarczy spacerować, by dostarczyć wit D itd, itp.

Dzień dobry

Juka o bydle była zażarta dyskusja?
Stary 2015-01-10, 08:59   #637
aussiewoman
Zakorzenienie

Helo witam się z kawą.
Muszę chatę ogarnąć, ale póki co nie mogę się zmobilizować Może po kawie będzie lepiej

Gosia- hahaha nie o bydle były dyskusje, chociaż jak się bliżej przyjrzeć

Młody znowu zgubił spodenki na wf
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 09:05   #638
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Juka o bydle była zażarta dyskusja?
Nie o bydle , tylko byku...Dokładnie - o corridzie, jeśli dobrze zrozumiałam Jukę...Ale moim zdaniem - o Urodzie była zabawniejsza

Kawa.I placuchy z serem

Skończyłam 2 sezon the Fall...Szkoda, że czasami nie kończą na 1, ktory był świetny...No, lubię brytyjskie snuje i będę ich bronić, ale koncówka tego to jakaś tragedia...Jak lubię dłużyzny - nie mogłam wytrzymać po prostu..
Weekend z 4 sezonem Homeland na przemian z Outlander...

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość

Młody znowu zgubił spodenki na wf

Ma chlopak talent!
Aussie, jakiś patent jak z rekawiczkami dla dzieci by mu się przydał...O ten sznurek mi chodzi
Może zapowiedz mu, że sam będzie musiał zapłacić za kolejne?!?

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2015-01-10 o 09:09
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 09:27   #639
uklika
Zadomowienie

Gosia to moze pokaz lekarzowi to:

Vitamin D supplements should be taken by all pregnant and breastfeeding women, children aged six months to five years, and people aged 65 and over.
People who are not exposed to much sun – for example, people who are housebound (stay indoors) for long periods of time or cover up their skin when outdoors should also take vitamin D supplements.

Wiecej tutaj: http://www.nhs.uk/chq/pages/1122.aspx
Zreszta jak wpiszesz w google "vitamin D nhs" to Ci wyskoczy wiecej artykulow.

Ja co prawda nie robilam badan w kierunku witaminy D, tylko badania z powodu wypadania wlosow i rodzinnej historii wysokiego cholesterolu, ale to lekarz wrecz nalegal, ze musze zrobic. Przypomnialo mi sie, ze oprocz witamin, mineralow i cholesterolu mialam jeszcze robione hormony.

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-01-10 o 09:32
Stary 2015-01-10, 09:29   #640
fuertavertura
Rozeznanie

Witam!

od rana mam straszny ból głowy, jak to miło przywitać wolną sobotę tabsami przeciwbólowymi

jestem trochę zmiażdżona, dowiedziałam się wczoraj, że mam koleżanki ma raka, zostało jej 3-6 miesięcy życia...bolała ją kość udowa od 3 miesięcy, okazało się, że jest złamana...rak zaatakował kości, "przeszedł" najprawdopodobniej z piersi...kobieta nigdy się nie badała, bo bała się, że jak zaczną szukać to coś znajda...

Beata, ja wczoraj obejrzałam ostatni odcinek the fall.. lapidarnie rzecz ujmując, nie czekam na kolejny sezon...

Juka, zdrowiej spróbuj może starej, niezawodnej metody, natarcia popiersia maścią rogrzewającą, polopiryna i pod kołdrę ja od 2 miesięcy mam problem z krtanią jak wnoszę, już zapomniałam jaki mam głos...albo to coś z krtanią albo przechodzę mutację

nowość pauli dla fanek olejków http://www.paulaschoice.pl/pl/p/Resi...ster-20-ml/285
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 09:35   #641
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fuertavertura Pokaż wiadomość

Beata, ja wczoraj obejrzałam ostatni odcinek the fall.. lapidarnie rzecz ujmując, nie czekam na kolejny sezon...
Na szczęście nie będzie...Ponaddwudziestom inutowa rozmowa agentki Scully z seryjnym mnie dobiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 09:39   #642
Michell72
Zakorzenienie

Hormony za darmo?Uklika Ty to masz fajnie kobieto.

Gosia zakładasz ,że jestes w gronie 10% szczęśliwców?To o spacerkach to stare blablanie.Uwierz wpływ wit D na organizm jest zbawienny.Nazywają ją ,witaminą życia>Gdy jej brak..Poczytaj w google..Badanie to chwilka,a można sporo zyskać...

Wro dziś.Mam szwędacza

Włosy mi wczoraj umyto szamponem(specjalnym ponoć)nałozono gęsto jakies mazidło(specjalne rzecz jasna)i wsadzono pod saunę(taka maszyna..oczywiście specjalna)Para z tyłu leciała,głowę mi przyjemnie grzało..Poczytałam plotki w brukowcach.Godzinny zabieg.Włosy faktycznie miękkie,miałkie,łuski podomykane. 50zł płaciłam.Za dwa tyg następny,a póżniej raz w mcu.Muszę dopieszczać ,bo omre mi wysuszyło włosy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (22,2 KB, 9 załadowań)
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 10:53   #643
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Gosia to moze pokaz lekarzowi to:

Vitamin D supplements should be taken by all pregnant and breastfeeding women, children aged six months to five years, and people aged 65 and over.
People who are not exposed to much sun – for example, people who are housebound (stay indoors) for long periods of time or cover up their skin when outdoors should also take vitamin D supplements.

Wiecej tutaj: http://www.nhs.uk/chq/pages/1122.aspx
Zreszta jak wpiszesz w google "vitamin D nhs" to Ci wyskoczy wiecej artykulow.

Ja co prawda nie robilam badan w kierunku witaminy D, tylko badania z powodu wypadania wlosow i rodzinnej historii wysokiego cholesterolu, ale to lekarz wrecz nalegal, ze musze zrobic. Przypomnialo mi sie, ze oprocz witamin, mineralow i cholesterolu mialam jeszcze robione hormony.
On to też mówił. Chciałam najmłodszego badać, powiedział że zwykłe suplementy ze sklepu wystarczą jeśli chcę dawać.

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość

Gosia zakładasz ,że jestes w gronie 10% szczęśliwców?To o spacerkach to stare blablanie.Uwierz wpływ wit D na organizm jest zbawienny.Nazywają ją ,witaminą życia>Gdy jej brak..Poczytaj w google..Badanie to chwilka,a można sporo zyskać..
Nie, absolutnie nic takiego nie zakładam, pisałam co lekarz mówił. Daję dzieciakom wit D, sama biorę witaminy dla karmiących, tam też jest ta witamina, ale w małej dawce.
A powiedzcie mi, bo dieta też ma wpływ, tak? Bo ja np dużo ryb jem, a tam chyba sporo jej jest, co?
Stary 2015-01-10, 11:25   #644
uklika
Zadomowienie

Gosia jesli bierzesz witamine D i dajesz dzieciom plus jesz duzo ryb to chyba mozesz byc spokojna Zreszta witamina D nie jest droga, wiec spokojnie mozna kupic, co czesto jest prostsze i mniej czasochlonne niz wycieczki do lekarza Ja ostatnio kupilam synowi 180 tabletek za £2.
Stary 2015-01-10, 13:18   #645
Kamlisa
Zakorzenienie

Juka, miałam zaczynać od lutego, z jakims poniedziałkiem już w styczniu. wczoraj pani pyta, czy można od przyszłego czwartku
Ilana, brutalnie powiedziane, ale rozwój choroby na własne zyczenie. to kwestia lat, by rak piersi dał przerzuty do kosci, az do ich złamania.
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 16:06   #646
JUKA73
Zadomowienie

Dzień dobry

Beata, bardzo dobrze mnie zrozumiałaś, właśnie tego byka miałam na myśli. O dyskusji o Urodzie wspominałyście, ale to było zanim do Was dołączyłam.

Kama, normalnie nie mogę się doczekać relacji z pierwszego dnia

Miszka, rozpieszczasz się I super Jakbym miała takie włosy, jak Ty też pewnie chciałoby mi się je pielęgnować.

Ila, może będziesz miała głos jak Janis Joplin ? Popiersie nacieram Amolem. Ale dziś jest już prawie dobrze

Aussie, które to spodenki ? Liczysz jeszcze ?

A tak w ogóle, to gdzie Was wszystkie wywiało ? O tak, wywiało to adekwatne określenie do tego, co się dzieje za oknem.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2015-01-10 o 16:08
Stary 2015-01-10, 16:21   #647
aussiewoman
Zakorzenienie

Za oknem u mnie się dzieje....znowu silniejszy wiatr. Co chwilę jakaś karetka lub straż pożarna na sygnale przejeżdża.
W taką pogodę głowa mnie boli

Wczoraj oglądaliśmy Instruction not included. Popłakałam sobie, polecam
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 16:33   #648
uklika
Zadomowienie

Aussie my to ogladalismy w swieta, jak mielismy gosci i wszyscy na koncu plakali

Moj syn byl dzisiaj z kolegami na Taken 3, a ja kupilam sobie koszule w H&M. U mne tez wieje, juz od kilku dni

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-01-10 o 16:36
Stary 2015-01-10, 17:13   #649
Kamlisa
Zakorzenienie

U nas tez wichura i ulewa
Na pocieszenie - piekę ciasto czekoladowo-pomarańczowe, szybkie i pyszne. Piekłam wczoraj, ale miałam jeszcze produkty - to powtarzam
Wiecie, ze za 4 miesiące mam urlop...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 17:39   #650
JUKA73
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
U nas tez wichura i ulewa
Na pocieszenie - piekę ciasto czekoladowo-pomarańczowe, szybkie i pyszne. Piekłam wczoraj, ale miałam jeszcze produkty - to powtarzam
Wiecie, ze za 4 miesiące mam urlop...?
Ja nie wiem. Proszę o szczegóły
Stary 2015-01-10, 19:46   #651
gosia261282
Gang Iren

Kama co to za ciasto? Dałabyś przepis?
Stary 2015-01-10, 21:43   #652
dircikowa
Zadomowienie

Za oknem rzeczywiście paskudnie, brr ...

Kama - czekolada i pomarańcze to nardzo udane połączenie, więc przychylam się z prośbą o przepis.
Juka - to dobrze, że lepiej, życzę pełnego powrotu do sił i zdrowia!

Teraz z dyżurnych tematów kontrowersyjnych jest Orkiestra. Ech ...

Mnie dziś wywiało (wreszcie) na film Bogowie. Widziałyście? Słyszałam bardzo dużo dobrych opinii i się nie zawiodłam. Dobrze poprowadzona opowieść o wielkim pasjonacie, sile i słabości, jego pewności siebie, ale i rozterkach. Z relacji tych, którzy działali w świecie medycznym w tym czasie - wiem, że naprawdę wiernie oddaje fakty. Premiera była już 3 miesiące temu, a nadal sala nie świeciła pustkami.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-10, 22:24   #653
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez dircikowa Pokaż wiadomość

Teraz z dyżurnych tematów kontrowersyjnych jest Orkiestra. Ech ...
Zaciekawiłaś mnie. Czemu Orkiestra jest kontrowersyjna?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 22:59   #654
dircikowa
Zadomowienie

Gosia - wystarczy trochę poszperać w polskim internecie, mieć konto na FB czy t.p. i już zalewa Cię fala ... Jak co roku trwa nagonka na Owsiaka i Wielką Orkiestrę z podejrzeniami, że przy okazji dobroczynności tworzy swój własny majątek, poprzez powiązania fundacji z innymi podmiotami gospodarczymi i nie do końca jasne przepływy finansowe między nimi. Dla mnie osobiście najważniejsze jest, że skala pomocy jest naprawdę ogromna, a procent datków bardzo wysoki w stosunku do innych kosztów. Przy czym o ile w zeszłych latach, mimo szumu, ręka mi nie drgnęła, jak wrzucałam do puszki pieniądze, o tyle w tym roku sama się waham. Niepoważny sposób, w jaki Owsiak reaguje na zarzuty, nawet te postawione przed sądem rzuca jednak cień na wiarygodność i czystość intencji. Zawieszanie działalności spółek i powoływanie kolejnych - nie podoba mi się to. Wolałabym jasną sprawę -(a tak się nazywa nota bene jedna ze spółek) robimy coś wielkiego, poświęcamy na to cały swój czas, więc MUSIMY godziwie na tym zarabiać. Bierzemy z Fundacji na obsługę i wynagrodzenia kasę X, co stanowi taki a nie inny procent datków. Wtedy wiedziałabym, czy jest to dla mnie akceptowalne, czy nie. Ale wiem, to mrzonka ...
Dobranoc
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 08:41   #655
Kamlisa
Zakorzenienie

wczoraj nie dało się siedzieć przy komputerze, wichura wyłączała mi ups To niby ma podtrzymywać zasilanie, a działa tak, ze przy skokach napięcia w sieci - wyłacza się Wszystko w chałupie działa - komputery co chwila odpływają...
W maju mam urlop, Egipt, of course
Ciasto jest proste, lekko zmodyfikowałam przepis...Rozpuszczam 2 tabliczki gorzkiej, min 70% czekolady z o,5 kostki masła. Dodaje skórke z 1 pomarańczy i sok. osobno mieszam 4 zółtka ze słodzikiem ( stevia), ubijam 4 białka. do lekko przestudzonej czekolady dodaje zółtka, trochę mąki i proszku ( w przepisie tego nie było, wiec na oko), ubite białka. pieke ok 30 minut. Wychodzi mocno czekoladowe, niezbyt duże, słodkość regulujemy sami. dodałam jeszcze kakao dla wzmocnienia efektu...
Stary 2015-01-11, 09:13   #656
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zaciekawiłaś mnie. Czemu Orkiestra jest kontrowersyjna?
Dla mnie najgorsze jest to, ze przez lata Owsiak zrobił dużo dobrego. I robi. ale uznał się przy tym za niemal świetego i nieomylnego. i ten mit podtrzymuje pewna gazeta...Żeby bylo jasne- nie podoba mi się, co robią gazety i portale przeciwnej op[cji...Nie chce mi się tytułów wymieniać...Ale doszło do tego, że Owsiak po każdej nieco mniej przychylnej opinii na swój temat obraża sie i zapowiada, ze spakuje swoje zabawki. I wtedy oczywiscie jest chórek-ach, nie rób tego, Jurku, bez ciebie upadnie polska służba zdrowia... I wszystko zaczyna się od nowa.
Parę lat temu zrugał kogoś, kto nie chciał zagrać podczas orkiestry..To było paskudne, w końcu nie ma obowiązku uczestniczenia w tej imprezie...I nie ma obowiązku wrzeszczenia z zachwytu co roku...

Żeby była jasność, szanuję i doceniam to, co robi. Ale-nie lubię Owsiaka jako czlowieka. Acz nie podobają mi się pomyje wylewane na niego w necie. Ale z drugiej strony-swoim zachowaniem i obrażaniem się, niestety, często sam je prowokuje...
Stary 2015-01-11, 09:24   #657
gosia261282
Gang Iren

Beata to w sumie ja mam podobne zdanie jak ty.

Kama dzięki za przepis

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 09:41   #658
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, abstrahując od Owsiaka ( opinie mamy podobna ) - nie podoba mi się jeszcze brutalizacja i zchamienie netu, bo tu się koncentrują wypowiadane bezkarnie opinie - tu, potem w gazetach. w zasadzie każdego można obrzucić błotem. ba, dla zwiększenia klikalności - stosuje się swiadome dwuznaczności! Jeśli zostanie napisane: "Beti zamieszana w kradzież z wymuszeniem", "Kamlisa a pornobiznes" - to nie każdy wczyta się w tekst, ze Beti została okradziona, a zdjęcia Kamlisy nielegalnie kolportowano w pornogazetce Dla sporej ilości osób - czy okradł czy jego okradziono - był umoczony i już.
Stary 2015-01-11, 09:45   #659
201608151053
Konto usunięte

Net jest anonimowy, to wielu ludzi daje upust swoim frustracjom...
Stary 2015-01-11, 15:44   #660
201608151053
Konto usunięte

U mnie kolejne popołudnie/wieczór z wichurami...
W dzień jako./tako.
Wczoraj jeszcze ulewa była. Zastanawiałam się, czy jakiejs burzy nie bedzie
dziwna ta zima, naprawdę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości