![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Jadę do Was zrobić badania.4 osoby x 80zł ...W najbliższym mieście jak dzwoniłam 110zł mi powiedzieli
![]() Mam dzis jechac na dopieszczanie włosów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
Miszka ale masz fajnie, dopiescisz wloski, sie zrelaksujesz. Zazdroszcze !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wow! Fajnie! A nie wiesz co ci będą robić? Przyjemności! ![]()
![]() |
#634 |
Zadomowienie
|
Gosia u mnie badanie zrobili za darmo i bez problemu, wystarczylo poprosic GP, wiec moze idz zapytaj. Ja niedawno robilam na witaminy, mineraly, cholesterol i cos tam jeszcze. Robilam dwa razy w odstepie okolo roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Jestem, nadrobiłam czytanie i baaaaaaardzo dziękuję za wsparcie ![]() Kochane jesteście. ![]() Młoda już prawie zdrowa. Nawet wczoraj teściowa zawiozła ją na godzinkę do szkoły na konkurs. Mnie coś nie chce puścić ![]() Mam nadzieję, że po weekendzie będzie lepiej. ![]() Kama, też mam książki w trzech rzędach. ![]() Gubię się w tym, co należy łykać dla zdrowia ![]() Dostałam dziś mleczko i tonik Chantarele. Mleczko takie sobie, trochę za rzadkie, jak dla mnie. Tonik - boski, tzn. buźka super po jego użyciu. ![]() Gdzie Wy jesteście ? Tak jakoś pustawo tu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Juka o bydle była zażarta dyskusja? ![]()
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Muszę chatę ogarnąć, ale póki co nie mogę się zmobilizować ![]() ![]() Gosia- hahaha nie o bydle były dyskusje, chociaż jak się bliżej przyjrzeć ![]() Młody znowu zgubił spodenki na wf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Konto usunięte
|
Nie o bydle , tylko byku...Dokładnie - o corridzie, jeśli dobrze zrozumiałam Jukę...Ale moim zdaniem - o Urodzie była zabawniejsza
![]() Kawa.I placuchy z serem ![]() Skończyłam 2 sezon the Fall...Szkoda, że czasami nie kończą na 1, ktory był świetny...No, lubię brytyjskie snuje i będę ich bronić, ale koncówka tego to jakaś tragedia...Jak lubię dłużyzny - nie mogłam wytrzymać po prostu.. Weekend z 4 sezonem Homeland na przemian z Outlander... ![]() ![]() ![]() Ma chlopak talent! ![]() Aussie, jakiś patent jak z rekawiczkami dla dzieci by mu się przydał...O ten sznurek mi chodzi ![]() Może zapowiedz mu, że sam będzie musiał zapłacić za kolejne?!? Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2015-01-10 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
Gosia to moze pokaz lekarzowi to:
Vitamin D supplements should be taken by all pregnant and breastfeeding women, children aged six months to five years, and people aged 65 and over. People who are not exposed to much sun – for example, people who are housebound (stay indoors) for long periods of time or cover up their skin when outdoors should also take vitamin D supplements. Wiecej tutaj: http://www.nhs.uk/chq/pages/1122.aspx Zreszta jak wpiszesz w google "vitamin D nhs" to Ci wyskoczy wiecej artykulow. Ja co prawda nie robilam badan w kierunku witaminy D, tylko badania z powodu wypadania wlosow i rodzinnej historii wysokiego cholesterolu, ale to lekarz wrecz nalegal, ze musze zrobic. Przypomnialo mi sie, ze oprocz witamin, mineralow i cholesterolu mialam jeszcze robione hormony. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-01-10 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Rozeznanie
|
Witam!
od rana mam straszny ból głowy, jak to miło przywitać wolną sobotę tabsami przeciwbólowymi ![]() jestem trochę zmiażdżona, dowiedziałam się wczoraj, że mam koleżanki ma raka, zostało jej 3-6 miesięcy życia...bolała ją kość udowa od 3 miesięcy, okazało się, że jest złamana...rak zaatakował kości, "przeszedł" najprawdopodobniej z piersi...kobieta nigdy się nie badała, bo bała się, że jak zaczną szukać to coś znajda... ![]() Beata, ja wczoraj obejrzałam ostatni odcinek the fall.. lapidarnie rzecz ujmując, nie czekam na kolejny sezon... ![]() Juka, zdrowiej ![]() ![]() ![]() ![]() nowość pauli dla fanek olejków http://www.paulaschoice.pl/pl/p/Resi...ster-20-ml/285 |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Hormony za darmo?Uklika Ty to masz fajnie kobieto.
Gosia zakładasz ,że jestes w gronie 10% szczęśliwców?To o spacerkach to stare blablanie.Uwierz wpływ wit D na organizm jest zbawienny.Nazywają ją ,witaminą życia>Gdy jej brak..Poczytaj w google..Badanie to chwilka,a można sporo zyskać... Wro dziś.Mam szwędacza ![]() Włosy mi wczoraj umyto szamponem(specjalnym ponoć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
A powiedzcie mi, bo dieta też ma wpływ, tak? Bo ja np dużo ryb jem, a tam chyba sporo jej jest, co?
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
Gosia jesli bierzesz witamine D i dajesz dzieciom plus jesz duzo ryb to chyba mozesz byc spokojna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Juka, miałam zaczynać od lutego, z jakims poniedziałkiem już w styczniu. wczoraj pani pyta, czy można od przyszłego czwartku
![]() Ilana, brutalnie powiedziane, ale rozwój choroby na własne zyczenie. to kwestia lat, by rak piersi dał przerzuty do kosci, az do ich złamania. |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Beata, bardzo dobrze mnie zrozumiałaś, właśnie tego byka miałam na myśli. ![]() Kama, normalnie nie mogę się doczekać relacji z pierwszego dnia ![]() Miszka, rozpieszczasz się ![]() ![]() ![]() Ila, może będziesz miała głos jak Janis Joplin ? ![]() ![]() ![]() Aussie, które to spodenki ? Liczysz jeszcze ? ![]() A tak w ogóle, to gdzie Was wszystkie wywiało ? O tak, wywiało to adekwatne określenie do tego, co się dzieje za oknem. Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2015-01-10 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Za oknem u mnie się dzieje....znowu silniejszy wiatr. Co chwilę jakaś karetka lub straż pożarna na sygnale przejeżdża.
W taką pogodę głowa mnie boli ![]() Wczoraj oglądaliśmy Instruction not included. Popłakałam sobie, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Aussie my to ogladalismy w swieta, jak mielismy gosci i wszyscy na koncu plakali
![]() Moj syn byl dzisiaj z kolegami na Taken 3, a ja kupilam sobie koszule w H&M. U mne tez wieje, juz od kilku dni ![]() Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-01-10 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
U nas tez wichura i ulewa
![]() Na pocieszenie - piekę ciasto czekoladowo-pomarańczowe, szybkie i pyszne. Piekłam wczoraj, ale miałam jeszcze produkty - to powtarzam ![]() Wiecie, ze za 4 miesiące mam urlop...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Gang Iren
|
Kama co to za ciasto? Dałabyś przepis?
![]()
#652 |
Zadomowienie
|
Za oknem rzeczywiście paskudnie, brr ...
Kama - czekolada i pomarańcze to nardzo udane połączenie, więc przychylam się z prośbą o przepis. Juka - to dobrze, że lepiej, życzę pełnego powrotu do sił i zdrowia! Teraz z dyżurnych tematów kontrowersyjnych jest Orkiestra. Ech ... Mnie dziś wywiało (wreszcie) na film Bogowie. Widziałyście? Słyszałam bardzo dużo dobrych opinii i się nie zawiodłam. Dobrze poprowadzona opowieść o wielkim pasjonacie, sile i słabości, jego pewności siebie, ale i rozterkach. Z relacji tych, którzy działali w świecie medycznym w tym czasie - wiem, że naprawdę wiernie oddaje fakty. Premiera była już 3 miesiące temu, a nadal sala nie świeciła pustkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Gang Iren
|
Zaciekawiłaś mnie. Czemu Orkiestra jest kontrowersyjna?
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Gosia - wystarczy trochę poszperać w polskim internecie, mieć konto na FB czy t.p. i już zalewa Cię fala ... Jak co roku trwa nagonka na Owsiaka i Wielką Orkiestrę z podejrzeniami, że przy okazji dobroczynności tworzy swój własny majątek, poprzez powiązania fundacji z innymi podmiotami gospodarczymi i nie do końca jasne przepływy finansowe między nimi. Dla mnie osobiście najważniejsze jest, że skala pomocy jest naprawdę ogromna, a procent datków bardzo wysoki w stosunku do innych kosztów. Przy czym o ile w zeszłych latach, mimo szumu, ręka mi nie drgnęła, jak wrzucałam do puszki pieniądze, o tyle w tym roku sama się waham. Niepoważny sposób, w jaki Owsiak reaguje na zarzuty, nawet te postawione przed sądem rzuca jednak cień na wiarygodność i czystość intencji. Zawieszanie działalności spółek i powoływanie kolejnych - nie podoba mi się to. Wolałabym jasną sprawę -(a tak się nazywa nota bene jedna ze spółek) robimy coś wielkiego, poświęcamy na to cały swój czas, więc MUSIMY godziwie na tym zarabiać. Bierzemy z Fundacji na obsługę i wynagrodzenia kasę X, co stanowi taki a nie inny procent datków. Wtedy wiedziałabym, czy jest to dla mnie akceptowalne, czy nie. Ale wiem, to mrzonka ...
Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
wczoraj nie dało się siedzieć przy komputerze, wichura wyłączała mi ups
![]() ![]() W maju mam urlop, Egipt, of course ![]() Ciasto jest proste, lekko zmodyfikowałam przepis...Rozpuszczam 2 tabliczki gorzkiej, min 70% czekolady z o,5 kostki masła. Dodaje skórke z 1 pomarańczy i sok. osobno mieszam 4 zółtka ze słodzikiem ( stevia), ubijam 4 białka. do lekko przestudzonej czekolady dodaje zółtka, trochę mąki i proszku ( w przepisie tego nie było, wiec na oko), ubite białka. pieke ok 30 minut. Wychodzi mocno czekoladowe, niezbyt duże, słodkość regulujemy sami. dodałam jeszcze kakao dla wzmocnienia efektu... |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Konto usunięte
|
Dla mnie najgorsze jest to, ze przez lata Owsiak zrobił dużo dobrego. I robi. ale uznał się przy tym za niemal świetego i nieomylnego. i ten mit podtrzymuje pewna gazeta...Żeby bylo jasne- nie podoba mi się, co robią gazety i portale przeciwnej op[cji...Nie chce mi się tytułów wymieniać...Ale doszło do tego, że Owsiak po każdej nieco mniej przychylnej opinii na swój temat obraża sie i zapowiada, ze spakuje swoje zabawki. I wtedy oczywiscie jest chórek-ach, nie rób tego, Jurku, bez ciebie upadnie polska służba zdrowia... I wszystko zaczyna się od nowa.
Parę lat temu zrugał kogoś, kto nie chciał zagrać podczas orkiestry..To było paskudne, w końcu nie ma obowiązku uczestniczenia w tej imprezie...I nie ma obowiązku wrzeszczenia z zachwytu co roku... Żeby była jasność, szanuję i doceniam to, co robi. Ale-nie lubię Owsiaka jako czlowieka. Acz nie podobają mi się pomyje wylewane na niego w necie. Ale z drugiej strony-swoim zachowaniem i obrażaniem się, niestety, często sam je prowokuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Gang Iren
|
Beata to w sumie ja mam podobne zdanie jak ty.
Kama dzięki za przepis ![]()
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Beti, abstrahując od Owsiaka ( opinie mamy podobna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Konto usunięte
|
Net jest anonimowy, to wielu ludzi daje upust swoim frustracjom...
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Konto usunięte
|
U mnie kolejne popołudnie/wieczór z wichurami...
W dzień jako./tako. Wczoraj jeszcze ulewa była. Zastanawiałam się, czy jakiejs burzy nie bedzie ![]() dziwna ta zima, naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.