![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy rok małżeństwa w pigułce, jestem w rozsypce
Proponuje, żebyś przeczytała jeszcze raz swój pierwszy post. Naprawdę chciałabyś spędzić całe życie w takim związku? W związku gdzie jest zero czułości ( wybacz,ale jesli misiu od czasu do czasu Cię przytulił to nie jest ani miłość ani czułość), on Cię wyzywał. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, aby mój tż nazwał mnie dzi** albo ku**.
jestem pewna, że za jakiś czas - rok czy dwa, wstaniesz rano z uśmiechem na ustach i z poczuciem wolności, z kimś u boku kto pocałuje Cię na dzień dobry i szczerze przytuli. Będziesz dziękować losowi, że tak to wszystko się skończyło. Mimo, że teraz tego sobie nie wyobrażasz. Zobaczysz, że tak będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
plum plum
|
1. Nie próbuj tego zrozumieć, na myślenie jeszcze przyjdzie czas, teraz nie musisz tego robić.
2. Idź do lekarza- psychiatry 3. Idź do pracy, brawo, że szukasz 4. Gdzie mieszkasz? Zobacz, w dziale Kobieta jest wątek spotkań wizażanek, poszukaj swojego miasta albo jakiegoś okolicznego i przywitaj się, może znajdziesz koleżanki? 5. Odnów stare znajomości, zagadaj do jakiś koleżanek, spróbuj się z nimi umówić na kawę i na ploty. 6. Sylwestra spędź u rodziców, a nie sama.
![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
Rodzice idą na przyjęcie. Siostra jedzie w góry,więc nie mam wyjścia i zostaje sama, planowaliśmy iść do znajomych męża.
Czuję się jak w amoku. Niby rozumiem co do mnie piszecie,a jakby jak grochem o ścianę. Bardzo sie boję przyszłości. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ja chyba zaluje, ze ten zwiazek nie byl taki jak sobie wymarzylam ze bedzie. A na dodatek caly czas bylo mowione,ze nic sie nie uklada bo ja wszystko zawalilam. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#634 |
plum plum
|
To spędź ten czas z wizażem, tu juz się dziewczyny umawiają na wspólne oglądanie filmów i gadanie na forum. Na pewno Cię przygarną.
jesteś w szoku, ale powiedz mi tak po cichu - nie kusi Cię, by porobić teraz rzeczy, o które wiesz, że miałabyś awanturę i długie dni milczenia? Są takie rzeczy? Na co masz ochotę w tej chwili? Dłuuuuugą kąpiel w pianie? Słuchanie głośno ulubionej piosenki? Zjedzenie całej tabliczki czekolady? Porób takie rzeczy.
![]() |
![]() |
#635 |
Naczelna Nastolatka
|
To normalne, że przeżywasz takie emocje. Przejdziesz przez różne etapy, pozwól sobie na to. Tylko jednocześnie nie zaniedbuj sama siebie i swojego zdrowia. I naprawdę poszukaj wsparcia u lekarzy.
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Stracilam juz ochote do wszystkiego. Ide sie dziewczyny polozyc. Dzieki ze sie odezwalyscie, bo wiem ze ze mnie beznadziejny przypadek i dzialam wam na nerwy. Jutro napisze.
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
autorko - nie poddawaj się. pisz, przejdziesz przez to, a my postaramy się pomóc, jak tylko możemy.
dziś - wypij melisę, puść sobie muzykę relaksacyjną, idź spać. jutro rano - idź na rozmowę o pracę. przez całą drogę na rozmowę powtarzaj sobie: jestem super, jestem super. jak zaczniesz coś innego myśleć, wróć na tę mantrę. po rozmowie idź do lekarza. umów się do psychiatry, poproś o doraźne leki uspokajające. pomogą Ci one przejść przez prozę życia codziennego. sylwester? dobra książka, film, wizaż ![]() ![]() po prostu się nie poddawaj, bo warto. masz 26 lat, całe życie przed sobą. ok, nie udał się związek, ale to już za Tobą. zostaw przeszłość tam, gdzie jej miejsce i idź do przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Byłam na rozmowie. Czekam na jakąś decyzję. Będzie na poczatku roku. Do lekarza idę na 15. Jakoś to muszę ogarnąć.
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
common nie mam czasu zeby czytac caly watek teraz, moze ktos juz linkowal tego bloga ale jesli nie, to czytaj: http://mojedwieglowy.blogspot.no/
Prosze Cie poczytaj najpierw tam, zanim pobiegniesz spowrotem na pierwsze jego skinienie. Sama bylam w toksycznym zwiazku i czulam sie podobnie. On zachowywal sie jak Twoj maz, choc nie byl swiadkiem Jehowy, a zagorzalym katolikiem (moim zdaniem wyznanie nie ma tu znaczenia...). Tez wszystko bylo moja wina, w klotniach (codziennych) slyszalam jakie mam szczescie ze ktos mnie chcial z bachorem (mam syna z pierwszego malzenstwa), wiecznie wisial na skype i rozmawial z mama i siostra, zarabial kupe kasy i nie dokladal sie do zycia choc mielismy wspolny dom i kredyt...a jak poronilam jego dziecko wyszedl na silownie bo "mial wazniejsze sprawy na glowie". To czubek gory lodowej, nie chce mi sie opisywac jak mnie szmacil, ublizal mi i jezdzil po moim poczuciu wlasnej wartosci przez te lata. Trzy razy zrywalam z nim ale wracalam na kazde jego skinienie, jak pies co lasi sie do wlasciciela bo ten na chwile przestal go katowac i podsunal miske z woda. Teraz to wszystko jest za mna, spotkalam wspanialego faceta, jestem szczesliwa i doceniam to wszystko co teraz mam, bo przeszlam przez toksyczne pieklo. Jestes mloda, nie marnuj sobie zycia. Nie jest sukcesem zyciowym trwac w nieszczesliwym zwiazku. Sukcesem jest sie budzic i zasypiac w poczuciu blogiego szczescia i tego Ci zycze ![]() Jesli sie teraz poddasz bedzie tylko gorzej, on sie nie zmieni i nie zacznie Cie nagle kochac. Bedzie Cie tylko mniej szanowal i gral na Tobie jak przedszkolak na trojkacie. PS: Przepraszam za brak PL znakow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() to świetnie, idziesz do przodu ![]() Zaplanuj sobie najbliższe dni, zmuszaj się do pewnych rzeczy. Posprzątaj dokładnie mieszkanie, idź na godzinny spacer, umów się z kimś na chodzenie po sklepach. Zrób sobie listę czynności, fajnych i przyjemnych, nawet jak nie sprawiają Ci przyjemności, to je odhaczaj. Będą Cię trzymały w pionie. Nie musi to być nic ambitnego, może to być np obejrzenie 3 odcinków serialu pod rząd, przeczytanie książki i pół godziny aerobiku do filmiku z yt, ale rób coś, bo inaczej zwariujesz. Obejrzyj sobie wątek o postanowieniach na 2016 rok i sama stwórz sobie listę celów, niekoniecznie na nowy rok, ale tak ogólnie, co byś chciała osiągnąć w życiu. No i zamknij oczy i spróbuj sobie przypomnieć swoje marzenia z dzieciństwa, kim chciałaś być? Co robić? Moje dwie głowy do świetna propozycja, poczytaj, jeśli tego nie robiłaś. Stamtąd są też odnośniki w inne miejsca, gdzie znajdziesz sporo ciekawych informacji. Trzymam kciuki za to, byś dostała pracę. Popatrz, jesteś sama od niedawna i zaczyna się już układać. Wiem, że trudno Ci w to uwierzyć, ale już niedługo odczujesz, o ile lepiej Ci się żyje i że rozkwitasz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Czerwcowa PM
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
Nigdy więcej nie popełnij tego błędu.
Małolata jesteś, za wcześnie, żeby się martwić, że nie zdążysz mieć rodziny i dzieci! Jest ciężko, ale nareszcie coraz bliżej do innej jakości życia. Teraz płacisz cenę, inwestujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Właśnie czekam u lekarza. Oglądałam też filmik o postanowieniach noworocznych i wpadłam przypadkiem na taki bardziej o braniu i własne zdrowie,dlatego planuje też umówić wizytę u ginekologa,bo trochę to zaniedbalam.
![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() polecam postanowienia i cele krótkoterminowe, na początek maks. na tydzień w przód. łatwiej je zrealizować, efekt widać dość szybko i dzięki temu mamy więcej satysfakcji, że coś się udało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
Nie dam rady. Mówił mi że jestem obrzydliwym wstrętny Bańskiej z okropnym charakterem. Czuję się dziewczyny jak śmieć.
![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
puść sobie Louise Hay. niech leci cały czas, w dzień, w nocy, non stop. musisz sobie przypomnieć, jaką jesteś wartościową osobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
plum plum
|
Cytat:
Nie wierz mu, on Cię próbował zniszczyć, nawet jeśli nie mówił tego celowo, to były to słowa wypowiedziane w złości, nienawiści. Męczyliście się razem oboje. Jak było u lekarza?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
Dostałam skierowanie. Ale nie wiem czy iść do psychiatry czy psychologa,bo się rozplskalam i nie mogłam się pozbierać. Jestem atakiem człowieka. Na dodatek mam straszny kompleks nosa i jak się tylko o tym dowiedział maz,to cały czas mówił że mam paskudny ryk.
![]() |
![]() |
#650 |
Naczelna Nastolatka
|
Do psychiatry nie potrzebujesz skierowania. Dostałaś skierowanie na psychoterapię?
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Rozplakalam i ryj *
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Mówił to celowo,bo doprowadził mnie tym do histerii. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem idź do psychoterapeuty (nie do psychologa; musi też być terapeutą, sam psycholog to za mało). nawet nie skomentuję jego zachowania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Choć czujesz się kiepsko, masz szansę na otrzymanie konkretnej i dobrej pomocy. Poza tym, pięknie kończysz ten rok. Pozbyłaś się zbędnego balastu, który ciagną cię w dół. Życzę, by nadchodzący rok był o wiele lepszy i szczęsliwszy ![]()
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Własnie przeczytałam cały wątek, nie raz popukałam się w głowę nad Twoim zachowaniem, ale jak dowiedziałąm się że "mąż" Cię zostawił to, może głupio to zabrzmi, ale poczułam ogromną, ogromną ulgę. Też byłam kiedyś w toksycznym związku, może nie aż takim jak Twój, ale podobnie jak Ty, miewałam momenty olsnienia, kiedy zdawałam sobie sprawę, że z tego nic nie będzie, że nie można tego dłużej ciągnąc, że nigdy nie będziemy w stanie założyć normalnej rodziny, a zaraz potem znowu do głosu dochodziły te głupie mysli, że przeciez bylismy tacy szczczęśliwi, jak ja mogę to psuć, że to moja wina i że powinnam może bardziej się starać. Otóż nie, czasem nei warto sie starać, bo po prostu nie ma po co. Należy odpuścić i iśc dalej, chociaż w takim momencie sie wydaje że przyszłość nie istnieje, że straciliśmy to co najcenniejsze mieliśmy w życiu i to z własnej winy. Ale uwierz mi, o wiele lepsze jest to cierpienie po roztaniu, bo ono jest tymczasowe, a po nim przychodzi nadzieja na lepsze życie, na normalny związek i uwierz mi, że Ty też ją poczujesz, to tylko kwestia czasu. Bardzo Cię prosze, pod żadnym pozorem nie słuchaj, jesli on będzie chciał wrócić, bo z nim już nigdy nie zaznasz szczęscia. Jedyna dobra rzecz jaka dla Ciebie zrobił, to paradoksalnie to, że Cię zostawił. Wyobrażasz sobie go w roli ojca Waszych dzieci? Wyobraź sobie jak wyzywa Cię od szmat, a Wasze dzieci słuchają tych przekleństw, tej szarpaniny i zasypiają w takiej atmosferze? To co się stało, to dla Ciebie blogosławieństwo, teraz musisz być silna bo jesteś w najgorszym momencie, ale na prawdę, z dnia na dzień będzie coraz lepiej, aż w końcu zaczniesz sie zastanawiać co za głupota skłoniła Cię to tego, że tak długo z nim byłaś. Trzymaj się autorko, wierze że podołasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Autorko życzę Ci wszystkiego dobrego w 2016 roku, mądrych decyzji i dużo wiary w siebie.
Jak po Sylwestrze?
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
Hej. Też życzę wam wszystkiego dobrego ☺ po sylwestrze ok, widziałam się z koleżanką. Dużo gadaliśmy i jakoś mi łatwiej. Duża też wasza w tym zasluga
![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.