|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#632 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
quote=Kejka - mam od kilku lat konto w tym banku i jestem zadowolona.
Co do zwolnienia - a jesteś pewna tej baki, która przekazała Ci info?Może ona bruździ albo zwyczajnie coś pokręciła. Jeżeli to jest niezgodne z prawem to nie sądzę, żeby mieli taki plan, przecież każdy zdaje sobie sprawę z konsekwencji. Nie denerwuj się na zapas bo Ci mleko skiśnie ![]() Zaliczyłam dziś pierwszą samotną wyprawę samochodem z dzieckiem Bosz jaki ten wózek, w dodatku sam stelaż, ciężki... |
|
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Madziara tu jest fotka sukienki
Kejka nie mogą cie zwolnić wiec nie wiem co oni kombinują? Velika my z tz tez bez roweru nie mozemy żyć wiec tez bedziemy kupować cos dla małej zeby z nami jeździła ![]() Martinix podziwiam za wytrwałość. Moja tez sie często rzuca przy cycu i tez nie wiem czemu bo ciśnienie w cyckach duże i az jej z buzi wylatuje. A smoka ona nie toleruje żadnego! ImageUploadedByWizaz Forum1465482827.019962.jpg
|
|
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Linaewen w naszej przyczepce są pasy, takie pięciopunktowe jak w foteliku w środku własnie, więc nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak w to fotelik wpiąć
![]() Cieszę się, że szczepienie tak dobrze poszło Lulka, Kejka ja jak miałam okres 2 tygodnie temu, to używałam tamponów i podpasek jednocześnie przez dwa dni, tak ze mnie leciało, że te o najwyższej chłonności zmieniałam co godzinę
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Tylko nie wiem które buciki?
ImageUploadedByWizaz Forum1465483227.889302.jpg
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#637 |
|
Winter is coming
|
ja głosuję za złotymi
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Melduje, że młody zaliczył 3 drzemke 20 min i nadal stawia opór. Ile można żyć powietrzem??? ja chyba myślę, że Oskara dostanę za ten upór a jestem po prostu głupia matka sadystka 😟
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciężki wybór, ale chyba te złote metaliczne z kokardkami na taka uroczystość bedą wyglądać "na bogato" ![]() Dzieki Dziewczyny za odpowiedz ile kasiory księdzu to te 200 max damy. Musze wyszukać jakis strój dla księcia na chrzest, oczywiście byle nie świecące garniturki 15-częściowe ![]() ![]() Macierzyński-- Kuźwa juz drugi miesiąc od porodu, a ja macierzyńskiego ani widu ani słychu cały czas jakies pisma z zasr.anego Z.USu przychodzą ze mam uzupełnić podpis, a oświadczenie jakies dosłać, a TŻ ma coś podpisać, nosz co za ćwoki, chce swoją kasę! A Wy dostałyście? Annihilate--- Adaś pije Enfamil i nie ma żadnych problemów, kupki codziennie 1-3 szt, brzuszek nie boli, a bąki aż sie chata trzęsie ![]() Kejka--- ale sie uśmiałam z tej kupy Mikiego co z każdej strony leciała niezły gagatek z niego a praca sie nie martw, moze to pomówienia z tym wypowiedzeniem, przecież nie mogą na macierzyńskim 🤔
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() za kwiecien bylo normalnie bo jeszcze firma płaciła a teraz juz zus i nie wiem kiedy sie doczekam |
||
|
|
|
|
#641 |
|
Winter is coming
|
ja dostałam normalnie w maju, w dodatku przekazem pocztowym
cyrk na kółkach !
|
|
#642 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do konta- okej. Wszystko inne jest totalnie beznadziejne. Oszukują najbardziej przy ubezpieczeniach do kredytów i pożyczek a ludzie jak potrzebują to biorą i nie czytają, także uważajcie. Tak samo jak dzwonią z ofertą, nie wyrażać zgody, nie rozmawiać, bo oni robią zapytanie do BIK a każde zapytanie zabiera 14 pkt scoringowych, a to jak się ich w ciągu 6 mcy straci (a traci się na różnych rzeczach- np. szara strefa zatrudnienia, krótki okres zatrudnienia, małe wynagrodzenie, młody wiek, brak telefonu na abonament, brak własności typu samochód/mieszkanie/dom..itp) ok 70 pkt to jest tak jakby się miało egzekucję komorniczą i z kredytu nici. To tak na marginesie. Super, że wypad Ci się udał!! ![]() ![]() a wózki i ich waga...mój jest niby lekki, ale...do lekkości mu daleko.. Cytat:
to znaczy że raczej nic się nie stało. Co nie znaczy, że przy następnym tak będzie, także kwestia ryzyka ![]() Cytat:
złoteeeeee Cytat:
![]() Cytat:
Ja się tak uśmiałam z tej kupy że hej...i uwieczniłam na zdjęciach ale smród... ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Laski, a słyszałyście o cudownej metodzie ukojenia bólu w ząbkowaniu? Gadałam z kuzynką, że mi z IRL przywiezie bransoletkę z bursztynu na rączkę albo nóżkę. Zakłada się dziecku na czas ząbkowania. Nie wierzyłam, ale ona mówi, że jej pracodawca ma 3 dzieci i żadne nie było rozdrażnione, nie płakało itp w trakcie ząbkowania właśnie przez to i że jest to jakoś udowodnione (podobno nasze babki to stosowały, ale jako gryzak). Teraz tak poczytałam i wyczytałam m.in. to: "Kwas bursztynowy, substancja zawarta w bursztynie działa jak naturalny środek przeciwbólowy i przeciwzapalny dzięki czemu dzieci zachowują spokój i są zrelaksowane w czasie ząbkowania." Ciekawe nie? I niby działą też na kolki ktoś coś słyszał ?
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Malis pewnue nie wszystkie dokumenty wyslalas. Ja dostaje z zusu na bieżąco
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka wspolczuje, bo niepotrzebny stres dla Ciebie co udziela sie tez dziecku.
Okej a to babcia ma ochrzczone spodnie ![]() A czemu kontrola bioderek? Linaewen to teraz zyczyc tylko spokojnej nocy Potem napisze wiecej mlody mi spi na reku. Bo oczywiscie spac nie chce
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niektóre dziewczyny wiem, że miały jeszcze w szpitalu
|
|
|
#646 |
|
Matka Smoka
|
Kejka - mieszkasz w kraju slynacego z bursztynow a sprowadzasz je z Irl?
cos o tym slyszalam, nawet widzialam chyba wisiorki czy cos z bursztynem.A ja zapomnialam ze zus juz placi i czekam sobie spokojnie na przelew z pracy jak zawsze Wkladki laktacyjne Doszly moje lansioh i potwierdzam, ze sa super. Maja klej w dwoch miejscach i ten klej trzyma. I sa jakby przepolowione takze idealnie mozna je zgiac zeby pasowaly do zszycia w misce stanika - no ktos naprawdę mial pomysl. I miekkie, przyjemne. Wzielam tez tansze po domu nuka - i to jest tylko o oczko wyzej niz bella. Nosze tez wielorazowe aventu. |
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso ja nie sprowadzam!
kuzynka powiedziala ze kupi (chrzestna mlodego) i podejrzewam ze ten bursztyn pochodzi z baltyku chodzi o to ze te bransoletki sa przystosowane dla malego dziecka, specjalnie dedykowane- oszlifowane i na bezpiecznym sznureczku pewnie. Ja jakos polakom nie ufam...nawet na szkle po piwsku potrafia zarabiac jako ze niby bursztyn
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso- macierzynski wyplaca firma zatrudniajaca powyzej 20 osob
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Hehe a wy juz o zabkowanie sie martwicie:p niektore dzieci je lajtowo przechodza Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Smarrita no ja sie martwie booo to moje dziecko sie mocno slini i wklada MOJE palce do swojej buzki i jezdzi po dziaslach. Az maz nagral
wiec stach sie bac co bedzie przy zabkowaniu
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek dziś cały dzień się drze, od rana! nie wiem jak jego gardło to znosi. TZ mi mało pomaga, a mi rece odpadają. Mam dość. Jak się pojawi to mu nagadam!!!
|
|
|
|
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale slini sie pewnie nie na zabkowanie. Dzieciaki w tych tygodniach po prostu zaczynaja wydzielac wiecej sliny i sie pocic a to czesto jest mylone z zabkowaniem. W tym okresie mija starsza tam sie slinila i ręce do buzi pchala ze kazdy tylko gadal ze na zęby a pierwszy zab miala ok 5 miesiąca ( musiałabym sprawdzic w ksiazeczce) ale na pewno jeszcze dlugi dlugo czekalam na niego
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Lulka- moze przejedzony? Pruknac albo kupy nie umie zrobic? Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za pocieszenie
️ ️ ️
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na pewno wróciły kolki. Bo co to może być. Bączki są, a kupę tez zrobił. Nie spał dziś cały dzień. Usypia żywcem, ale coś nie daje mu spać... |
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Lulka skok?
a na powaznie, moze faktycznie cos z brzuszkiem.Probowalas go zawinac w pieluche lub otulacz. No albo niech pospi na Tobie... Moj dzis tez straszny marudek. Mam nadzieje ze choc noc bedzie w porzadku
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale rączek nie gryzie.Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- No i cały dzień dziś nie spał. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#656 |
|
Matka Smoka
|
Tak a propos - rozmawiam dziś z bratem przez telefon i on pyta jak tam mały, więc ja coś tam opowiadam i mówię, że chyba zaliczył właśnie skok rozwojowy kolejny, a on pyta na czym to polega, a ja mu mówię że np. zaczął się ślinić. Brat: wtf? to chyba regres
![]() W ogóle jak te skoki są zaznaczone np. 7-9 tydz. to oznacza, że on trwa tyle?czy że w tym okresie może nastąpić? |
|
|
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
Ineso może trwać tyle a może się zacząć 😊
Lulka współczuję. Ja tak mam na własne życzenie, świadomie glodze dziecko 😆 Kejka No to sobie Oskara przyznaje bo ogórek mały na koniec dnia przed kąpielą dopadł cycków i tak ssal jak szalony. Nie najadl się bo nie chciał jeść a też nie miałam czasu na laktator. Ostatecznie dostał 80 ml w nagrodę, które nie poradził i śpi już od 19.30. Mam tyle czasu, że się o nogi zabijam😊 O butsztynie nie wiedziałam. Ciekawe. Młoda nie szalał a, tylko czasami łapki zadała, ale nie mogę narzekać. Liczę, że młody też tak temat ogarnie. |
|
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Macierzyński
Ja dostałam w terminie takim jak wypłatę. Moje dziecko zwariowalo. Zasnela jak zawsze ok. 22, godzinę pozniej sie obudzila na początku radosna później zaczela plakac i to dawała czadu, mąż ją uspil, odłożył a ona znowu oczy otwarte... wzięłam ja i aktualnie karmię, mam nadzieję że zasnie bo padam.
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Kejka mój się ślini juz dobry miesiąc a od 2 tyg wklada sobie cala rękę do buzi i tez wszyscy mówią ze na zęby ale ja nie wierze, jeszcze czas, z reszta na zapas nie ma się co martwic!
Lulka wspolczuje! Wez tz w obroty! Dziewczyny jak to u was ze spacerkami z wózkiem? Ja odkąd zaczelam wychodzić na wies to poznałam wiecej osób niż przez czas 6 lat mieszkania na wsi urodzilo sie oprócz Igora 3 dzieci w tym roku i kazda z tych matek zaczepila mnie na rozmowę i teraz jestem mega szczęśliwa ze mam z kim pogadać (temat na tapecie: Dzieci ) ba! Kawe wypic nawet a czas milej mija
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso w tym czasie moga nastapic. A jak dziecko urodzine przed TP to dodajesz jeszcze ten czas
![]() Martinixx graty ️Tabaska nie wiem czy pamietasz ale ja pisalam juz jak mlody mial 2 tygodnie ze sie slini. Ale teraz to juz jest masakra?!! No i bierze sobie nie tylko swoje paluchy ale tez moje i jezdzi po dziaslach. Kolezanki syn w tym czasie juz zabkowal i wyszly mu dwa zeby na raz wiec wszystko mozliwe! Co do mam wozkowych..ja jestem niezaczepialna ![]() ![]() Przespane 6.5h!! Nie ja oczywiscie Obudzilam sie cala mokra bo wkladka nie dala rady.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

sorry ze tak pisze ale nie moge inaczej bo lustruja wpisy o sobie i boje sie ze tafia i na mnie
a pracowalam w SKOK Wyszyn. 

wiec tez bedziemy kupować cos dla małej zeby z nami jeździła

to te 200 max damy. 

cały czas jakies pisma z zasr.anego Z.USu przychodzą ze mam uzupełnić podpis, a oświadczenie jakies dosłać, a TŻ ma coś podpisać, nosz co za ćwoki, chce swoją kasę! A Wy dostałyście? 
cyrk na kółkach !

ktoś coś słyszał ?
️