|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pokażcie Wasze Pokoje :)
pomóżcie .... pliss
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
hmmm- na tej stronie jest wiele inspiracji i wiele wątków na temat pokoju nastolatki
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
ooo, w końcu, piersza odp.
![]() czekam na kolejne ... wiem, już sobie pooglądałam ![]() ale szczególnie chodzi mi o to płótno i fotki Waszych pokoi |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
kolejna prosba o pomoc z pokojem
Planuje maly remoncik pokoju, ktory ma byc salonem i musi sie w nim do tego zmiescic kacik do pracy - w zwiazku z czym grzebie po internecie i po forum szukajac inspiracji. Caly problem w tym ze pokoj jest maly, malo ustawny i ciemny :-( - ma tylko jedno okno ktore pomimo ze wychodzi na poludnie to jest zasloniete daszkiem z werandki na zewnatrz, moje fundusze, nie sa zbyt wielkie i raczej nie wchodzi w gre kupownie nowych mebli. A mam w nim duza sofe rogowa - musi niestety zostac.
Ze wzgledu na to ze jest ciemny no i maly - wydaje mi sie ze kolorow musze uzywac jasnych wiec zamiast dywanu - chcemy zrobic panele - w miare jasne. Kolory scian tez jasny krem a maz mowi nawet o bialym. Okno chyba zostawie tak jak jest zrobione w tej chwili - czyli jasny krem.... Nio i wszystko super - tylko, az mnie cofa na mysl o szpitalnym pomieszczeniu - czy to nie jest zbyt mdle??? Jak ja mam ozywic ten pokoj? Moze jakies pomysly na ozdoby/aranzacje/dodatki ktore ta biel troche ozywia. Wklejam kilka fotek zeby bylo wiadomo z jak malenkiej klitki probuje cos wykrzesac ![]() Druga strona pokoju - z dnia przeprowadzki ![]()
#666 |
Zadomowienie
|
Dot.: kolejna prosba o pomoc z pokojem
hmmm, nie sa to super zdjecia - wiem, ale moze choc troche przybliza problem z pokojem. Jak trzeb apostaram sie zrobic jakies inne - choc pokoj jest tak maly ze trudno go objac aparatem
![]()
#667 |
Zakorzenienie
|
Ejva- pokój wygląda na bardzo sympatyczny
![]() Skoro jest niewielki- więc to dobry pomysł z jasnymi barwami ![]() Jeśli możesz- narysuj kształt pokoju z wymiarami,będzie łatwiej go "ustawić". Jeśli da radę- odwróciłabym narożnik,aby dłuższy bok był po krótszej ścianie. Okno jest ładne, takie romantyczne- gdybyście zdecydowali się na mocne kolorystycznie dodatki- zasłonki możesz dać zamiast białych-w tym właśnie kolorze; takie z woalu lub organtyny- prześwitujące. Edit: nie zauważyłam schodów,więcchyba nie da się przestawić kanapy... wklej rysunektaki ogólny w paincie- będzie łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Ja bym raczej biel w małym pokoiku ożywiła kolorami ale pastelowymi: jasnozielony, jasnoróżowy, beżowy, błękitny. Szczególnie, że przez białe okno i drzwi, no i werandkę pokoik wygląda tak lekko.
Wydaje mi się też, że w tak małym pokoiku lepiej dać minimum wzorków, najwyżej 1-2 drobne i to kwiatuszki (z tym się kojarzy werandka), a jak najwięcej gładkich powierzchni z delikatnym kolorem. Może coś Cię zainspiruje ze zdjęć, tylko nie patrz na meble a na zestawy kolorystyczne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Trochę mocniejsze uderzenia:
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
i jeszcze 1:
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
przede wszystkim dziekuje dziewczyny
![]() Jutro mam dzien wolny to siade i wymaluje cos w paincie
#672 |
Rozeznanie
|
Mój pokój,... przydałaby się metamorfoza... !!
Więc,.. chciałabym zmienić swój pokój za niewielkie fundusze, chciałabym, aby był artystyczny, muzyczny i oryginalny. To jest mój dotychczasowy pokój...:
http://img84.imageshack.us/img84/6669/dsc05800vf8.jpg http://img209.imageshack.us/img209/7364/dsc05801ie7.jpg http://img225.imageshack.us/img225/8347/dsc05802vq9.jpg http://img143.imageshack.us/img143/9293/dsc05803uq9.jpg http://img150.imageshack.us/img150/2599/dsc05804tv2.jpg http://img164.imageshack.us/img164/4884/dsc05805ox0.jpg http://img107.imageshack.us/img107/391/dsc05806ig5.jpg http://img164.imageshack.us/img164/5727/dsc05807fl4.jpg Doradźcie mi jak mogę zmienić pokój, jakie własnoręczne rzeczy mogę zrobić do niego, a poza tym to mogę wydać na niego ok.30 zł, a resztę chce zrobic własnoręcznie, ale co?... Pomóżcie...
#673 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój,... przydałaby się metamorfoza... !!
przede wszystkim postarałabym się zrobić porzadek i wyzucić wszystkie rzeczy które są zbędne
Mam mały pokój i nauczyłam się wyrzucać wszystko co naprawde niepotrzebe Jak już będzie mniej rzeczy to znacznie łatwiej będzie coś wykąbinować. Poza tym zmieniłabym firanki a nawet nie zmieniła a inaczej upieła, takie długie pomniejszają pokój Nie wiem czy chcesz pomalowac pokój czy nie, Na ściane popowieszałabym jakieś wymyślniejsze ramki, bo te są ładne ale takie tradycyjne. Nie musisz kupowac nowych wystarczy je jakoś pomalować i no coś do nich doczepić Pewnie jeszcze długobym mogła tak pisać. Mam nadzieje, że nie powymądrzałam się za bardzo ;-).
#674 |
Rozeznanie
|
Carrantuohill wcale się nie wymądrzasz, tylko mi pomagasz.. Ludzie dawajcie mi swoje pomysły ile tylko wlezie!!!
#675 |
Zadomowienie
|
Proponuję wejść na podforum DOM I OGRÓD http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=59
Jest tam wiele pomysłów i przykładów. Przejrzyj wątek Dekoracja wnętrz- wszystkie zebrane wątki Może warto zrobić jakieś ramki samodzielnie, lub świeczniki ![]() ![]()
#676 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
Popieram carrantuohill
![]() Fajnie bybyło jakbyś mogła pomalowac sciany na jaśniejszy kolor, Nad łóżkiem możesz powiesić prace(obrazy-w brązowej ramce) lub namalowac gitarę(w rogu ściany koło okna), |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
oooo mój temacior zaraz wszytko zapytam i wszytko ci doradze
1.czy sciany chcialabys zmienic tzn.farba zamaist tapety?? 2.czy mozna zmienic firanki?? nio zaraz wszytko ci doradze bo duzo nie tzreba zmieniac...tylko mam inna wizje kochaniutka czy moge twoje zdjecia zapisac na komputer łatwiej mi bedzie opisywac jak i co?? |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Już odpowiadam...
1. Nie chcę zmienić tapety 2.Mońna zmienić firanki, ale żeby tylko nie były krótkie, bo są brzydkie kaloryfery... heh ;d;d 3.Możesz zapisac zdjęcia... ![]() Doradź mi w każdym calu... heh ;d
#679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
masz mzoe fotki kaloryferu twego ja zaraz psozukam mojego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Rozeznanie
|
Kaloryfer widać na 2 zdjęciu z imageshack u góóry...., jest pod zasłoną... , ja niechce zmieniac jego koloru raczej,... doradź mi ogólnie co zmienić, jakie ozdoby zrobić lub co fajnego można kupic [tylko nie ikea w toruniu nie ma tego sklepu jest tylko leroy merlin...]
#681 |
Zadomowienie
|
1.mam taki sam kaloryfer jak ty...zaraz pokaze go na zdjeciu
firanki...krotkie aby te kolorwe doniczki widac bylo...i najlepiej z takiego gładkiego materiału->jak by z rajstopy 2.wszytko co jest na meblach (do kartoników kolorowych)bo jest tego za duzo taki pzrepych 3.ksiazki oprawic jakims ozdobnym papierem 4.zdjecia obrazy w jakies kolorwe ramki dac 5.kabelki które widac przy komputerze zamknac w takich rynienkach specjanych na kable( jest to bardzo tanie) 6.na łozko jakas kolorwa kape ogolnie pokoik jest extra tylko za duzo jest pzrepychu... jak to zmienisz bedzie extra ja zaraz poszukam jakis zdjec...zebys mogla sobie wyobrazic |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
zobacz jaki ja mam kaloryfer
jest brzydki.. a jak był bialy to juz koszmar fajnie sie komponuje niebieski z zoltymi scianaymi u ciebie mzoe byc zolty kaloryfer zielony lub pomarancz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
No może spróbuję,.. zobaczy się... hehh ;p;p..
Powiedz mi jakie moge zrobić rzeczy do pokoju własnoręcznie? Jak zrobić ramke [bo juz dawno nie robila i zapomnialam? Co mogę kupic nie drogiego w Leroy Merlin? Pokaż mi swoją wizję co byś zmieniła w nim...
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i zaraz cos wykombinujemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
oto przykłady pudełek
![]() ![]() wogóle mozna isc do sklepu po kartony kupic papier ozdobny i samemu zrobic takie cosik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim pochowaj wszystkie maskotki i pierdółki. Pozdejmuj tez ze ścian te wszystkie obrazki. Kup kilka plakatów, antyramy i powieś to na ścianie. A mniejsze obrazki- ja widziałabym tutaj ramy w kolorze brązu, pod kolor mebli. Białe na niebieskiej tapecie wydają mi się wyjątkowo mdłe. Firana- ja bym z niej całkiem zrezygnowała. Powieś na oknie roletę (koszt ok 40 zł) i ewentualnie jakieś szyfonowe zasłonki, w delikatnym kolorze, np. beż. Dodaj tez jakieś akcenty w innym kolorze, np wsciekleżółte poduszki na kanapie, brązowa kapa. Żeby ożywić trochę ten pokój.
Myślę, że jak juz pozbędziesz sie tych wszystkich pierdółek to będzie lepiej ![]() ![]() Co możesz zrobić sama: => ozdobić pudełka po butach- w najróżniejszy sposób- swietne do przechowywania zdjeć, kartek, kaset, płyt CD, kosmetyków do malowania i całej reszty ![]() => pomalować stare ramki i powycinać z kolorowego kartony pass partout- ja proponuję kolor albo beżowy albo czekoladka => kupić w necie albo w sklepie wszystko za 5 zł drewniane szkatułki, które możesz pomalowac, polakierować, ozdobić decoupage- świetne do przechowywania biżuterii, spinek do włosów... jak coś jeszcze wymyślę to napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
jak moze posciel zmienic pokoj
![]() ![]() wystarczy jakas kolorowa i prosze |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
next
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
i jakies drobnostki
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
ostanie fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.