|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Hej a co myślicie o takim nosidełku ?
|
|
|
|
#662 |
|
Konto usunięte
|
Aranka dopisz mi syna
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Femme Fatal - tobie tez poprawiłam! Prosze o dalsze instrucje co do poprawek! Ja jak zwykle napisze o żarciu - zrobiłam dzis pierwszy raz sajgonki!!!A za godzinkę wyjeżdżamy na grila do znajomych A tak co do płci to ja też może 22 sierpnia się dowiem cóż tam mnie tak telepie od środka! Córka mi dziś oznajmiła, że ona wie co się urodzi - siostra! Ja pytam skąd ona to wie a Julka na to, że ona wie wszystko
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuję dla maluszka chustę lub specjalna torbę do noszenia w pozycji leżącej, a nosidełko - jak dzidziuś będzie umiał samodzielnie i bez podparcia dość długo utrzymywać się na siedząco - to oznacza, że kręgosłup jest gotowy na przyjmowanie takiej pozycji. Niestety - moim zdaniem- w nosidełku pokazanym na fotce dzidziuś ma kręgosłup w pionie, a ciężar ciała opiera na miednicy. Aranka, u mnie prawdopodobnie córcia ![]() ![]() Pozdrawiam
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Witam babeczki!!!
To teraz ja się pochwalę...dzisiaj byliśmy u lekarza, bo wczoraj dostaliśmy mocnych skurczy i kazał nam przyjechać rano...i co się okazało na usg? Że nasza dzidzia to synuś ![]() ![]() . Według usg siedzi w brzuszku 24 tydzień a nie jak wychodzi z wyliczeń ostatniej miesiączki 22 tydzień...no i waży 600 gram - chłop jak dąb!!! Najważniejszy, że jest zdrowiutki.Jednak ja muszę dalej leżeć dostałam mocniejsze leki rozkurczowe i jeśli po nich mi nie przejdzie to mamy przyjechać do szpitala pod kroplówkę.Lekarz powiedział mi offem, że muszę jeszcze 2 miesiące przenosić, żeby niunia miała szanse na przeżycie. Ale ja jestem silna babka i wiem, że dam radę, a to dzisiejsze usg i ta buźka maleństwa tylko mi uświadomiło, że muszę leżeć choćby nie wiem co-bo warto!!! Aż nam się łezki w oku zakręciły ![]() ![]() . Pozdrawiam gorąco |
|
|
|
#666 |
|
Konto usunięte
|
dziunia, trzymam kciuki i gratuluję synusia. Koniec roku 2006 nalezy do facetów!
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Dziunia, trzymam kciuki!
PS.nie bierz zbyt powaznie teminu z usg - ten z wyliczeń jest najwazniejszy i najbardziej prawdopodobny - jeśli miesiaczki były w miarę regularne. U mnie z usg tez termin wyszedłduzo wcześniej,tzn na 13 grudnia, a z wyliczeń na 23. I tak zawsze lekarz trzyma sie tej daty z wyliczeń.Poza tym czesto dzidziuś rosnie nierównomiernie,ma skoki wzrostu i potem może sie wyrównać. Ciesze się, że sie cieszycie ![]() Buziaki i trzymajcie sie ![]()
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda jestem częściej na styczniowych mamusiach , ale tu tez zaglądam. I coś czuję ,że moja córeczka urodzi się w grudniu Najlepiej by było mieć wątek grudniowo -styczniowy.... |
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Instruktorka zamieniłam ci syna na córcie! Fibian w związku z twoim przeczuciem, że urodzisz w grudniu - dopisałam cię do naszego terminarza! Myślę, że przeczucie matki jest tu najważniejsze!
Byłam wczoraj na grilu u znajomych. Ponieważ wszystkie normalne spodnie podczas siedzenia piją po jakimś czasie w brzuch - ubrałam dresy...białe...A znajomi nabyli w międzyczasie ok. 2 letniego psa kilera - małe wypasione g..., które najpierw chciało żywcem pozażerać współtowarzyszy biesiady a potem sobie mnie upatrzyło! Po czym namolnie na mnie wskakiwał! Łącznie ponad kilkadziesiąt razy lądował mi na kolanach nawet wtedy kiedy akurat piłam cokolwiek! W efekcie czego wyglądałam jakbym ziemniaki kopała...
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie po długiej nieobecności!Co by nie odstawać za bardzo od reszty muszę uzupełnić niektóre wiadomości
Przewidywany termin to 6 grudnia,płci niestety nie znamy,dzidzia upodobała sobie prawa stronę i podczas wizyt lekarskich uparcie nie chce się ujawnić,zwykle też buźką zwrócona jest do mojego kręgosłupa co ostatnio utrudniło badanie połówkowe dotyczące m.in rozszczepienia wargi,dlatego 16 sierpnia idziemy na badanie ręczne i spróbujemy jeszcze raz podglądnąć twarzyczkę A tak to wszystko ok.Serduszko ma dwa przedsionki i dwie komory,żołądek jest,faldy brzuszne też,nerki,pęcherz moczowy,móżdzek,pomiary dotyczace wodogłowia w porządku,dwie rączki, dwie nóżki słodko wygląda na monitorku jak tymi łapkami wymachuje Moja krótka szyjka macicy na szczęście się nie skróciła, ale nadal mam prowadzic oszczędny tryb życia.Ruchy czuję codziennie, raz mocniej raz słabiej,waga od poczatku to ok.5-6 kilo in plus.Najwięcej przybyło mi w przeciągu ostatnich 3 tygodni(nie wiem jak wam ,ale mi przynajmniej teraz leci do góry w zastarszającym tempie).To chyba na tyle,odezwę się w środę po wizycie, może uda się nam coś podglądnąć...caluję,pa
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za opinie co do nosidełka i gratuluję kolejnych synów wizażankom
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
ups odpowiedzialam z nie swojego kompa - madziula 8 to ja nita82.
Taki wybryk już się nie powtórzy |
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Aranka super pomysł z tym terminarzem.
Ja idę do lekarza w środę więc też może będę miała jakieś nowe wiadomości. Mam nadzieje że dzidzia jest zdrowa i wszystko ok, tak dawno jej nie widziałam, że już nie mogę sie doczekać. No i wreszcie będzie z nami mój mąż, ciekawe jak zareaguje jak zobaczy po raz pierwszy swoje dziecko Yasminek co to jest to badanie ręczne? |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
yasminek fajnie, że znów do nas zajrzałaś. Właśnie "edytowałam" cie w terminarzu! Najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Chyba muszę stanąc na wadze bo ostatnio wpylam tyle, że hoho! Ciekawe ile mnie więcej? No i faktycznie boysband możemy zakładać na tym wątku. Moja babcia by pewnie powiedział, że się chłopy rodzą jak na wojnę...
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zauważyłyście, że godziny wpisów naszych postów są z godzinną obsuwą?
|
#676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jutro zaczynam 6 miesiąc! PS. czy ktos jeszcze ma tak wsciekającego się syna??? Leżę -on skacze, siedzę-on skacze, stoję-on skacze, tylko dreptanie mi zostało... Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2006-08-13 o 20:41 |
|
|
|
|
#677 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki!
juz jestesmy bylo super! bylismy w libercu.faktycznie cos duzo chlopcow w tym grudniowym watku, na innych przewazaja dziewuszki mi juz nareszcie zaczyna byc widac brzuszek |
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co mi fika w brzuszku :chłopak czy dziewuszka. W każdym bądź razie nie jest to żaden mały piłkarz tylko wiercipięta. Pokopuje z lekka jak mu niewygodnie. A tak to anioł nie dziecko
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Aranka to u mnie tak samo! czasem jakis mocniejszy kopniaczek, a tak to leniuszek
fajnie zeby bylo takie spokojne jak sie urodzi i dalo mamusi i tatusiowi czasem pospac |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#680 |
|
Konto usunięte
|
to już wolę żeby szalał teraz a poźniej dał pospać, ale jak tak mu zostanie.... przekopane!
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
Astrzyk, badanie ręczne
to moja nazwa na zwykłe badanie ginekologiczne na fotelu z wziernikiem .Mojemu Tż zawsze mówię ,że albo bedzie reczne albo usg
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Yasminek tak myślałam szczerze mówiąc tylko zmyliło mnie, bo napisałaś:
"16 sierpnia idziemy na badanie ręczne i spróbujemy jeszcze raz podglądnąć twarzyczkę". I dlatego się pogubiłam . Mnie też kopie mały rozrabiaka. Ostatnio ma nową technikę, kopie po dwóch stronach brzucha na zmiane a czasem równocześnie Bardzo to jest zabawne.
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
A moje maleństwo od kilku dni się uspokoiło i tylko czasem jakieś kopniaczki a tak to delikatne wiercenia. W te upały chyba to dawał czadu a teraz mam troszkę spokojniej. dzisiaj mam wolne więc wybieram się na jakieś zakupy - bo na zewnątrz zimno a ja mam same letnie ciuszki ciążowe i muszę chodzić w bluzach męża- wszystkie moje bluzeczki sięgaja mi do połowy brzucha. Mam nadzieje ze cos uda mi sie wychaczyć w dobrej cenie
))
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim mamusiom za gratulacje!!!
Co do terminu porodu właśnie też tak myślałam, że się później zbiegną. Nasz Kacperek też kopie jak szalony!! Łobuziak mały tylko, żeb mu nie zostało . Ustalone mamy nawet nasze pory kopniaczków. Maluszek szaleje rano ok. 9-10, później 15-16 i w nocy 22-23 - to tak standardowo. Czasem się zdarzy też jakiś kopniaczek o 5 rano na przykład, albo o 3 rano .Pozdrowionka |
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
dziunia20 to ty masz dobrze ułożonego syna poprostu! Moja córcia-diablica szamotała mi sie w brzuchu jak kot w worku o totalnie różnych porach i to kopanie i pokręcenie dnia z nocą jej dłuuuugo zostało. Muszę przynac, że ma 5 lat a od roku w końcu nie muszę do niej w nocy wstawać....I chyba za tym nocnym wstawaniem tak bardzo zatęskniłam że znów jestem w ciąży! Ale tak na serio to był dla mnie najgorszy koszmar wstawać do karmienia w nocy, bo po kilku dniach idzie za przeproszeniem na pysk paść! Ale to wszystko przez mój plan odkładania po każdym karmieniu małej do łóżeczka...System podziałał po XXX nocy ale warto było!
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wsztstkie mamusie po krótkej wakacyjnej przerwie
mówią że syn.Podczas tyh dwóch tygodni co byłam w pl, brzuch powiększył mi się niewiarygodnie,ja już mam 7 kg na plusie.Maleństwo fika koziołki i jest bardzo aktywne, zwłaszcza wieczorem.W tym tyg idę robić tą nieszczęsną gluokze,bleee na samą myśl. Pozdawiam serdecznie. |
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
Ela, moja córeczka jest tak samo skoczna jak Twój synek, tylko czasami jest spokój w brzuchu....
rano, w południe, wieczorem i w nocy, przed jedzeniem i po jedzeniu.... Jak chcę, aby trochę uspokoiła się to proszę męża, aby położył swoją rękę na brzuchu i wówczas o dziwo! chwilowy spokój ![]() |
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie dzisiaj powodz!!! Mam nie spie od 6tej i wycieram podloge w pokoju. Mam wielka mokra plame na suficie, przemoczona tapete i teraz boje sie, ze woda dostala sie pod panele, bo jak tak sie stalo to grzyb murowany, a to nic fajnego w pokoju (zwlaszcza, ze to bedzie pokoj dziecka). Czekam az ktos przyjdzie i cos z tym zrobi. Najbardziej wkurza mnie fakt, ze kilka miesiecy temu remonowalismy ten pokoj. Pocieszam sie faktem, ze moze jakies odszkodowanie wskoczy, na wszelki wypadek zrobilam kilka zdjec. Sliczny pokoik bedzie mial bobas na poczatek, z pieknym zaciekiem na suficie. Wrrr... jestem wsciekla!!!
|
|
|
|
#689 |
|
Konto usunięte
|
Jak wysuszysz pokoj, a teraz aura sprzyja to nie będzie problemu z grzybem. Nam woda z grzejnika lała się przez pół dnia (zalalismy 2 sąsiadów) panele leżały 2 tygodnie, okazało się że tylko gdzie niegdzie się rozszczelniły(były na zatrzask i dodatkowo klejone), ale jak ktos nie wie nie zauważy.
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie.
Jutro rano ide na 75 ml glukozy naczczo,nie wiem jak to zniose bo dzis ledwo wypiłam to 50.Szklanka obrzydliwie słodkiego płynu,bleee piłam to i miałam odruchy wymiotneMartwię się troszkę tymi wynikami,ale musze czekać do jutra.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Femme Fatal - tobie tez poprawiłam! Prosze o dalsze instrucje co do poprawek! Ja jak zwykle napisze o żarciu - zrobiłam dzis pierwszy raz sajgonki!!!

dostałam mocniejsze leki rozkurczowe i jeśli po nich mi nie przejdzie to mamy przyjechać do szpitala pod kroplówkę.