Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Pokaż wyniki sondy: Zadecyduj o przyszłości karmy na forum
zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym 720 44,01%
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną 236 14,43%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, moc dotknięcia bez zmian 84 5,13%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, ale wszyscy mają mieć jednakową moc dotknięcia 83 5,07%
całkowicie rezygnujemy z karmy 513 31,36%
Głosujący: 1636. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-13, 14:28   #661
ruda7816
Zakorzenienie

Dot.: KARMA: głosowanie

Cytat:
Napisane przez spray
no w sumie fajnie pięknie, ale..

żeby uzyskać na przykład 1000 punktów karmy nowa wizażanka bedzie musiała stanąć na głowie, a tak i miną całe miesiące zanim osiągnie taki status na jaki teraz wystarczyło popracować w cztery tygodnie i jaki ma większość (popatrzcie na te efektowne zielone wężyki). Dysproporcje więc zostaną, bo wizaż podzieli się na te szczęsciary, które nabiły sobie konto przed zmianami i na te, które nie zdązyły uzyskać karmy tak łatwo i przyjemnie..
hmmm.
niby jo.
hmmm.
Stary 2006-06-13, 14:30   #662
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez spray

żeby uzyskać na przykład 1000 punktów karmy nowa wizażanka bedzie musiała stanąć na głowie, a tak i miną całe miesiące zanim osiągnie taki status na jaki teraz wystarczyło popracować w cztery tygodnie i jaki ma większość (popatrzcie na te efektowne zielone wężyki). Dysproporcje więc zostaną, bo wizaż podzieli się na te szczęsciary, które nabiły sobie konto przed zmianami i na te, które nie zdązyły uzyskać karmy tak łatwo i przyjemnie..
zresztą, wg mnie karma w ograniczonym stopniu działa jako podziękowanie za coś, częściej jest to masowe przyznawanie osobom ze swojego kręgu ot tak.

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:31   #663
Albertyna
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: zmalała mi moc dotyku

Albertynka bedzie płakac
Bardzo, bardzo!
Fakt jest taki, ze nie udzielam się na wielu forach wizazu, uwazam, ze nie powinnam wtracać swoich trzech groszy, w dziedziny o których nie mam pojęcia i nabijac postów, zatem postów mam niezbyt wiele, bo pisze głównie na pod forum paznokcie- tam moge sie wypowiadac, bo jestem w tej dziedzinie specjalistka.

Karme mam niezbyt wielka, bo nie wiele osób w ogole wie o moim istnieniu- głównie , te wizazanki, które siedza "w paznokciach", a tych jest mniejszośc.

Moja karma jest w 90% "wypracowana" poprzez niewielkie dotykanka kolezanek, a nie za staz, czy liczbe postów i byam z mojej czterokwadracikowej karmy dumna. z mojej mocy dotyku- 13 tez, to chciaz mialam nieco wieksze, bo ilośc kwadracików- skromna, a teraz
NAWET I TO MI ODEBRANO!

To, co teraz powinnam zacząć pisac posty w stylu "Mi tez sie podoba" i wazic na wszystkie fora, zeby nabic sobie punktów?

Gdybym wiedziuała, ze tak to się skończy, to nie głosowałabym ZA, BEZ ZMIAN , na co głosowała, wiekszość! ale przeciw!

Mo ze i jestem rozżlona, ale nie zauważyam, zeby opcja- "ZA, ale zmiana liczby punktów" wygrała! A raczej wygrała "Jesetm za, nic nie zmieniajmy"! To, w takim razie, gdzie tu demokracja?! I po co głosowanie, skoro admini, moderatorzy i tak robią, co uważają za słuszne?
Stary 2006-06-13, 14:32   #664
rachela
Zakorzenienie

Dot.: zmalała mi moc dotyku

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Aż mi serce stanęło, myślałam, że to jakiś rodzaj upomnienia
Też się o zawał otarłam

A jaka ja teraz szczupła jestem, no no...

Albertyna - wiesz co, rozumiałabym, gdyby tylko Tobie zmniejszono Karmę. Ale przecież wszystkim się Moc uszczupliła!
I dobrze, że się to tak zmieni. Różnice w Mocy były zbyt duże - ponad 100 punktów za jednym hapnięciem?

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:44   #665
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANKA20
zresztą, wg mnie karma w ograniczonym stopniu działa jako podziękowanie za coś, częściej jest to masowe przyznawanie osobom ze swojego kręgu ot tak.
bo w wiekszosci przypadkow jak ktos ma podziekowac to dziekuje w swoim watku a nie widze nic zlego w macaniu kogos bo sie go lubi, bo ma fajny podpis, czy avatar ktory mnie rozsmiesza a czy swoj krag? oj to chyba nie, po prostu jedne dziewczyny lubi sie bardziej, zna sie lepiej itp i nie ,wcale nie trzeba moim zdaniem dawac tylko karme komus zeby za cos dziekowac jakbym miala dziekowac komus karma to chyba bym nikomu jeszcze nie dala, gdyz nie szukalam pomocy ani razu na wizazu oj raz sklamalabym
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:46   #666
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez spray

To fakt

Zeby bylo to sprawiedliwe starym Wizazanka musialby zostac ciachniety wezyk - a o tym juz byla dyskusja dosc dluga, ze niby o komentarze chodzilo [ ktore i tak nota bene znikaja ]

Nie da sie zadowolisc wszytskich

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:48   #667
i_n_e_s
Zadomowienie

I dobrze, że zmieniono w końcu to tylko moc dotknięcia
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:49   #668
kate1991
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray

też o tym pomyślałam.
moim zdaniem, albo karmy w ogole nie powinno byc (tak zagłosowałam) albo od samego poczatku powinna być jednakowa moc dotknięcia.
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 14:51   #669
Albertyna
Zakorzenienie

Cytat:
Albertyna - wiesz co, rozumiałabym, gdyby tylko Tobie zmniejszono Karmę. Ale przecież wszystkim się Moc uszczupliła!
I dobrze, że się to tak zmieni. Różnice w Mocy były zbyt duże - ponad 100 punktów za jednym hapnięciem?
Szczerze powiem, ze dla mnie WAŻNIEJSZA była moc dotyku.

Fajna była swiadomość, ze jednym dotknieciem, moge tyle sprawic1
Że niekiedy zmieniałam kolezankom karme!

A teraz... nie mam prawie nic!
Stary 2006-06-13, 15:13   #670
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek
ja dzis wchodze na kompa ( a nie bylo mnie przynajmniej dzien na forum) patrze..
Stary 2006-06-13, 15:15   #671
cattt
Mrs Mrau

podoba mi się to
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 15:17   #672
Jelonek
Zakorzenienie

Mój Boże, a ja nawet nie zauważyłam...
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 15:30   #673
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Dobrze jest, mi sie podoba
Stary 2006-06-13, 15:45   #674
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia
nic nie poradzisz na to, ja tam bylam za zupelnie starym systemem, czyli bez zmniejszania mocy dotkniecia.
szefostwo zrobilo co uznalo za sluszne.
Ja tez wolałam Karmę na starych zasadach ale stało się jak się stało.
Stary 2006-06-13, 16:06   #675
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Pomadka
O ile dobrze pamiętam większość zagłosowała na opcję A, zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym.

Po co była sonda jak w efekcie podjeliście sami decyzję o karmie i mocy dotknięcia? Trzeba było od razu ciąć po swojemu i nie bawić się w sondaże...
Bo Pomadko oprócz sondy jeszcze były komentarze i uwagi, które czytałam z wielką uwagą.
Mimo iż większość zagłosowała za opcją A, to uważam, że sprawiedliwszy w tej sytuacji jest wybór B.

Przepraszam, jeśli ktoś się poczuł oszukany, ale taka jest czasami moja niewdzięczna rola.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 16:07   #676
olunias
Raczkowanie

GG do olunias

Cytat:
Napisane przez Albertyna
Szczerze powiem, ze dla mnie WAŻNIEJSZA była moc dotyku.

Fajna była swiadomość, ze jednym dotknieciem, moge tyle sprawic1
Że niekiedy zmieniałam kolezankom karme!

A teraz... nie mam prawie nic!
Albertynko-pociesz się że wszystkim nam się tak stało.Nie ma co nad tym płakać.Ja tez nie nabijam sztucznych postów żeby tylko pisac głupoty, ale staram się byc pomocna w sprawach w których mogę się przydac. I za to mnie dziewczyny "macały"Jesli będziesz dalej miłą dziewczynką to nic sę przecież nie zmieni.
Stary 2006-06-13, 16:15   #677
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Aż mi serce stanęło, myślałam, że to jakiś rodzaj upomnienia
widac mamy coś na sumieniu
Stary 2006-06-13, 16:23   #678
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

w sumie dobre rozwiazanie, mniejsze przepascie sa teraz miedzy nami, ciezej bedzie zdobyc wieksza moc dotkniecia... weze dalej zostaly, ale moze to i lepiej
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:37   #679
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

CZO TO JESZT??!!! AAAłAAAA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 16:38   #680
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Jak dla mnie, skoro karma już ma być, to węże też powinny zostać skrócone o połowę

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:45   #681
Pomadka
Zakorzenienie

Smile Dot.: KARMA: głosowanie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Bo Pomadko oprócz sondy jeszcze były komentarze i uwagi, które czytałam z wielką uwagą.
Mimo iż większość zagłosowała za opcją A, to uważam, że sprawiedliwszy w tej sytuacji jest wybór B.

Przepraszam, jeśli ktoś się poczuł oszukany, ale taka jest czasami moja niewdzięczna rola.
POzwolę sobie zauważyć, że opcja B w sondzie przewidywała takie rozwiązanie:
Cytat:
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną
Teraz wszyscy mają moc różną, ale zmniejszoną.

A to co jest teraz to nie jest ani A, ani B ani C rozwiązanie...

NIKT nie pisał o tym, że zostaną zmniejszone moce i nastąpi zmiana warunków nabywania mocy - 1 pkt za np. 500 postów.

A przede wszystkim wygrała opcja, której NIE było w sondzie, nikt jej nie ujął jako ewentualnego rozwiązania.
TO trochę tak jakbym oddała w wyborach prezydenckich głos na Tuska, a wygrał Kaczyński, który w ogóle nie kandydował. A Marszałek Senior wyszedł na Trybuny sejmowe i ogłosił: przepraszam jeśli ktoś poczuł się oszukany, ale taka moja niewdzięczna rola. Wybrałem to co chciałem, a nie co naród sobie życzył.

NO Sorry Aga, ale tak to wygląda.
Pomadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:49   #682
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Przykro to mówić ale Pomadka ma absolutną rację....

Po kiego grzyba był w takim razie taki szum wokół sondy skoro i tak na nic się ona nie przydała....?
Czy gdyby wygrala opcja "likwidujemy" również Góra zadecydowałaby o tym ,że np karma zostaje ale ucinamy spasionym 3/4 mocy?

Dziwne

I tak jak ktoś zauważył wczesniej - najbardziej poszkodowane są nowe Wizazanki ,ktore na karmę porownywalną ze stałymi bywalczyniami będą musiały dużo dłuzej pracować.
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:52   #683
Malla
Nie depcze krokusów

Bronię decyzji Sił Wyższych. To udany kompromis. Wężyki, komentarze, różna moc zostają, ale zmniejszyły się dysproporcje między nowymi a starymi. Jeśli chodzi o trudność w zdobywaniu "upasienia", to cóż... coś trzeba poświęcić, żeby zaprowadzić nowy, lepszy porządek. Im trudniej zdobyć karmę, tym mniej wielgachnych wężyków i wielkich mocy, tym mniej się na to zwraca uwagę i tym mniej się tym przejmuje. Jak w ogóle można się przejmować czymś takim, co jest zabawą? Lepiej się pozastanawiać nad technicznymi sprawami związanymi w funkcjonowaniem forum, ale w tej kwestii mniej osób ma coś konkretnego do powiedzenia, stąd znikoma ilość konfliktów.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:05   #684
amber2046
Zakorzenienie

Zgadzam się z argumentami przedstawionymi przez Pomadkę bezsprzecznie wygrała opcja, której nie bylo. W sumie to mnie to rozśmieszyło, bo wychodzi na to, że glosownie było zbędne. Nie zgłaszałabym pretetensji na odgórne oświadczenie o przeprowadzonych zmianach w końcu święte prawo szefostwa, a tak mamy jakąś dziwną demokrację i kilka obszernych wątków z dyskusją o karmie.
Czy można stwierdzić, że mamy co wybrała większość...

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:13   #685
awia
Zakorzenienie

w takim razie karma tez powinna zostac obcieta o polowe.
a nawet jesli nie karma to wezyki
tak, ze zalozmy dusza w krysztalkach bylaby od 4000pkt.
wtedy mysle wizazanki takze bylby mniej wypasione, nie byloby takich roznic w spoleczenstwie
tzn generalnie przykroby mi bylo skrocic swojego weza, ale wnosze wniosek o wyrownanie wypasienia
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:17   #686
moee
Zakorzenienie

a ja za tym jestem..aby bylo to co wygralo , w koncu bylo ilestam na ta opcje glosow i to by bylo najsprawiedliwsze, byla ankieta, glosowanie i to co przeszlo powinno zostac
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:20   #687
króliczek
Zakorzenienie

Moim zdaniem robienie ankiety, a następnie wybieranie opcji innej niż wygrała jest bez sensu i niesprawiedliwe.
Ale decyzja została podjęta, a my musimy się z nią zgodzić.
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 17:26   #688
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Zgadzam sie całkowicie z Pomadką Po pierwsze: wygrała opcja A, waszego wyboru w opcjach nie było, wiem, że Aga jest właścicielką i może robić co chce, ale tak naprawde bez nas tego forum by nie było, a tu taka trochę marna demokracja Poza tym nie zgadzam się z tym podziałem na nowe/stare wizażanki... ja udzielać się zaczęłam całkiem niedawno, bardzo szybko zostałam zauważona i macana, tak, że uzbierała mi się moc 27 przed cięciami- jak dla mnie to bardzo duża moc. I zawsze macałam osoby, któe jakoś wywołaly uśmiech na mojej twarzy, często to były takie z mocą 3 i jak widziałam, że zamienia im sie na 4, to mi również dawało to satysfakcję, że moge kogoś wynagrodzić i wspieram go w rozkręcaniu się na forum... i mała moc dotknięcia osób z małym wężykiem wydaje mi się uzasadniona- nowe osoby często nie wiedzą o co tu chodzi, nie czytają regulaminu, a potem bezsensu klikają, a jeśli są to wyjątkowi "nowi" to szybko im się karma zwiększa i moc dotyku też... to było jak dla mnie sprawiedliwe, teraz jest bezsensu...
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:27   #689
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moee
a ja za tym jestem..aby bylo to co wygralo , w koncu bylo ilestam na ta opcje glosow i to by bylo najsprawiedliwsze, byla ankieta, glosowanie i to co przeszlo powinno zostac
Dokładnie Jeśli juz wygrała opcja a, to niech będzie a
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:31   #690
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Albertyna
Albertynka bedzie płakac
Bardzo, bardzo!
Fakt jest taki, ze nie udzielam się na wielu forach wizazu, uwazam, ze nie powinnam wtracać swoich trzech groszy, w dziedziny o których nie mam pojęcia i nabijac postów, zatem postów mam niezbyt wiele, bo pisze głównie na pod forum paznokcie- tam moge sie wypowiadac, bo jestem w tej dziedzinie specjalistka.

Karme mam niezbyt wielka, bo nie wiele osób w ogole wie o moim istnieniu- głównie , te wizazanki, które siedza "w paznokciach", a tych jest mniejszośc.

Moja karma jest w 90% "wypracowana" poprzez niewielkie dotykanka kolezanek, a nie za staz, czy liczbe postów i byam z mojej czterokwadracikowej karmy dumna. z mojej mocy dotyku- 13 tez, to chciaz mialam nieco wieksze, bo ilośc kwadracików- skromna, a teraz
NAWET I TO MI ODEBRANO!

To, co teraz powinnam zacząć pisac posty w stylu "Mi tez sie podoba" i wazic na wszystkie fora, zeby nabic sobie punktów?

Gdybym wiedziuała, ze tak to się skończy, to nie głosowałabym ZA, BEZ ZMIAN , na co głosowała, wiekszość! ale przeciw!

Mo ze i jestem rozżlona, ale nie zauważyam, zeby opcja- "ZA, ale zmiana liczby punktów" wygrała! A raczej wygrała "Jesetm za, nic nie zmieniajmy"! To, w takim razie, gdzie tu demokracja?! I po co głosowanie, skoro admini, moderatorzy i tak robią, co uważają za słuszne?
ty rozpaczasz przez 13 a ja 30
e tam. ja tez nie udzielam sie byle gdzie, siedze na plotkowym-fakt, ale w watkach w ktorych wpisuje sie jedno słowo jestem sporadycznie, kiedy sie nudze i juz kompletnie nie mam co robic.
karma to karma. dla mie mogłaby nie istniec mimo, ze głosowałam zeby bylo po staremu.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości