|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki? | |||
| tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki |
|
1 221 | 92,71% |
| nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki |
|
96 | 7,29% |
| Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł
a może, gdyby powstało to osobne podforum, nie trzeba by było niczego zmieniać tylko w każdym wątku ocenę próbki oznaczałoby się w ocenie wątku? tam też jest 5 gwiazdek, nie trzeba by było wiele zmieniać.
to pierwsze, co mi przyszło do głowy
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Jestem jak najbardziej ZA
|
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem kolejną osobą, która najpierw zagłosowała, a później pomyślała
(żarcikCytat:
|
|
#664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomysł z udostępnieniem próbek odpowiedniej grupie zainteresowanych osób jest dobry, niemniej psucie opiniami KWC już nie takie dobre. Proszę, nie mieszajmy w to KWC, chyba, że jak napisałam wyżej - próbki zachęcą do kupienia całego opakowania , a po jego miesięcznym użyciu piszemy recenzję w KWC. Cytat:
W tych działach byłyby wątki - robione np. przez moderatora, który w tytule wpisywałby firmę, serię i pełną nazwę preparatu, w pierwszym poście link do tego specyfiku w KWC. W tym wątku opisywałyby recenzentki swoje wrażenia po użyciu próbki danego specyfiku. Nie wiem jednak, jak z wpisywaniem opinii innych użytkowników, bo: ktoś mógł próbować dostawszy próbkę z innego źródła i też mógłby się podzielić (?), ktoś miałby jakieś pytanie dot. tego, co recenzentka napisała - rozpoczyna się dyskusja, często może być bardzo ciekawa ![]() Na takie forum sama bym chętnie zaglądała. Miałam nawet pomysł założyć wątek typu 'Co ostatnio testowałyśmy' ale nie miałam czasu sprawdzić, bo może już taki jest (to taka dygresja )
|
|||
|
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No ale jak się nie da - zawsze zostaje stworzenie nowego forum i tak jak mówiły Wizażanki: dostępnego jedynie dla recenzentek i w którym próbki oceniane byłyby albo za pomocą sondy, albo - ten pomysł bardzo mi sie podoba - za pomocą gwiazdek przy wątku.
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo myślałam na ten temat. W pierwszej chwili byłam entuzjastycznie nastawiona do pomysłu. Obecnie zgadzam się z dziewczynami, które widzą mroczne strony metamorfozy KWC.
Dopuszczenie recenzji próbek zachwieje wiarygodnością KWC i zniszczy budowaną od lat solidną bazę wiedzy. Pewne produkty można ocenić na podstawie kilku testów (np. błyskawiczna maseczka odświeżająca przed balem; coś co nam wyjątkowo nie podpasowało konsystencją, składem, zapachem) ale większość kosmetyków wymaga jednak używania a nie użycia. Na opinię o produkcie wpływa również: ergonomiczne / nieergonomiczne opakowanie; trefna pompka, która wciąż się zacina, wspaniała tuba, z której można wycisnąć produkt do ostatniej kropli; itd.. Ponadto, pewne osoby mogą poczuć się zobligowane do pisania recenzji (dostałam próbki --> napiszę recenzje --> przyślą mi nowe, bo jestem produktywna). Może się okazać, że część recenzentek odwala robotę dla przyszłych profitów (nic nie wiem o produktach po dwóch maźnięciach, ale przecież muszę napisać cokolwiek, bo inaczej nie dostanę kolejnych darmowych próbek). Jeśli dałoby się stworzyć bazę podłączoną pod KWC (taki guziczek obok recenzji danego kosmetyku w KWC "sprawdź też opinie Klubu Recenzentek") to może i Klub byłby pożyteczną działką. Może sens miałoby osobne pod-forum, gdzie tytułami wątków byłyby nazwy testowanych kosmetyków, do tego jakieś sondy i inne zabawy. Bardzo nie chciałabym jednak, aby KR był integralną częścią KWC. Chyba, że firmy kosmetyczne byłyby w stanie zapewnić pełnowymiarowe opakowanie produktu recenzentkom (i oczywiście prawo do wystawiania również negatywnych komentarzy).
|
#668 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Myślę, że stworzenie forum Klubu Recenzentek to dobry pomysł. Każdy wątek w tytule to byłaby:
KR; nazwa firmy; nazwa produktu na przykład: KR; dr Irena Eris; Rosalgin krem łagodzący W pierwszym poście można by dodawać skład i obowiązkowo sondę; Dostęp do forum mieliby wszyscy. Może tylko trzeba by było zrobić jakieś ograniczenia warunkujące dostanie się do tego Klubu. Na przykład okres rejestracji na wizażu plus jakaś liczba postów lub recenzji w KWC; Takie forum może być oparte na działaniu klubu, ale wydaje mi się, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodawać próbki z innego obiegu; Chodzi o to, żeby to były recenzje, opinie jedynie "próbkowe", czyli to czego unikamy w Kosmetyku Wszech Czasów; Najgorszy feler tego pomysłu, to brak możliwości wyłowienia tego najlepszego na podstawie jakiegoś rankingu, punktacji. Muszę o tym pogadać ze Złosiem
|
|
|
|
#669 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo chętnie
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Ja też za!
![]() Chętnie potestuję różniaste specyfiki-kosmetyki
|
|
|
|
#671 | |
|
Przyczajenie
|
Jestem za i chętnie się zgodzę na testowanie mam wyjatkowo problematyczną cerę więc sporo juz kosmetyków przetestowałam
Cytat:
|
|
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
Ja też sądzę, że to dobry pomysł
|
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
AgoZ
Bardzo dziekuję za odpowiedzi!!!! A co do ostatniego Twojego posta - to jeśli ten Klub Recenzentki miałby tak właśnie wyglądać to jestem jak najbardziej ZA! Jeśli będzie to autonomiczne podforum to myślę, że się świetnie sprawdzi. A co do oceny kosmetyku - to czy nie może być traktowana osobno ocena na podstawie próbki oraz ocena z KWC? Może na początek byłby to dobry pomysł! Może się potem okazać, że w czołówce będą te same produkty. Jeśli tak się nie okaże wtedy będzie to powód do zastanowienia, ale nie tyle nad sensownością istnienia KWC czy KR, ale nad jakością i miarodajnością próbek. Choć moim zdaniem naprawdę dobry kosmetyk zawsze się obroni - bez względu na to czy to będzie próbka czy całe opakowanie. Zakładając oczywiście, że w przypadku pielęgnacyjnych są dobrane odpiwednio do cery! Dlatego też tak ważnym, moim zdaniem, jest pełny zestaw informacji w profilu użytkownika. Co do możliwośći zakwalifikowanai się do KR jestem absolutnie za zastosowaniem przez was jakichś ograniczeń! (mimo, iż tu strzelam sobie samobója - bo musiałabym poczekać na zakwalifikowanie do KR ) Na wielu forach one istnieją i nikogo to nie oburza. Generalnie uważam, iż tak duże i profesjonalne forum jak wasze powinno stosować tzw. "okres próbny". Jest to dla mnie jak najbardziej uzasadnione i słuszne! Tym bardziej w sytuacji, w której bycie Wizażanką ma się wiązać z jakimiś wymiernymi korzyściami (a za takie niektórzy uważają np. próbki). Pragnę zwrócić waszą uwagę na problem osób niepełnoletnich! Prawnik wam wszystko oczywiście odpowiednio przygotuje, niemniej warto zwrócić uwagę na pytania typu "czy osoba niepełnoletnia będzie musiała się zapisać na kogoś dorosłego"??? To jest trochę niepokojące, a niestety do takich praktyk przyzwyczaiły niektóre firmy i organizacje, co nie jest poprawne Przeanalizowawszy całą dyskusję i uzyskawszy odpowiedzi na pytania postanowiłam zagłosować na TAK!!! ![]() PS. AgoZ - co do odpowiedzialności to myslę, że przy dobrej organizacji nie będzie się czego obawiać - szczególnie mnie uspokoiłaś ostatnimi postami! Będzie dobrze - popieram ten projekt
|
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
jestem za zawsze lepiej jest najpierw przetestowac a potem kupic dany produkt tym bardziej że bedzie ku temu okazja mam tylko nadzieje że kosmetyki beda tez przeznaczone dla osób dojrzałych
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli znowu chodzi o ograniczenie wiekowe,to już wogóle. ![]() Bo jeżeli będe musiała 'zapisać się' na dane swojej mamy,to nie będe mogła używac wtedy 'jej' próbek,a ona recenzji za mnie nie wystawi ![]() Chyba ,że podam jedynie dane teleadresowe mamy,a próbki będą dostosowane do potrzeb mojej skóry.
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może,źle zrozumiałam |
|
|
|
|
#678 |
|
Przyczajenie
|
Ja także jestem jak najbardziej za. Przecież każdy chciałby czasami zmienić kosmetyk tylko boi się źle wydać pieniądze. Ile mamy w domu kosmetyków poleconych przez ekspedientkę lub znajomą , zupełnie nie pasujących do naszej cery. Bardzo mi się podoba możliwość przetestowania kosmetyków, nareszcie każdy będzie dokładnie sprawdzony przez nas,
|
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też się to podoba...ostatnio mało mnie tutaj, ale recenzje często przeglądam i pod ich wpływem sama czasem chcę coś wypróbować, lubię kosmetyczne eksperymenty na sobie
tak więc jestem ZA
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
W sumie czemu nie?? Jestem za!! ![]()
|
|
|
|
#681 |
|
BAN stały
|
AgaZ coś mi się wydaje, ze trzeba będzie dobrze, ale naprawdę dobrze przemyśleć jak to zorganizować. To będzie trudne wiem.
Myślę, że rzeczywiście trzeba będzie wprowadzić jakieś ograniczenia. NIe co do wieku, ale co do postów raczej tak. |
|
|
|
#682 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!
To mój pierwszy raz ... na tym forum Co do pomysłu to mi się jak najbardziej podoba, jestem za POZDRAWIAM ciepło!!!
|
|
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Uważam, że jest to świetny pomysł, jestem jak najbardziej na TAK
|
|
|
|
#685 |
|
Przyczajenie
|
Jak dla mnie pomysł jest dobry, jestem za
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie jestem za..po pierwsze moze znalezc sie cos co mi bedzie rewelacyjnie pasowalo a sama nie kupila bym tego chodzac po sklepie,po drugie jak cos bedzie fuj a bedzie super reklamowane i juz bede sie slinic przed szyba w sklepie to powiem STOP bez straty pieniedzy
![]() J E S T E M ZAAAAA!!!! |
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetny Pomysł
Również ZA!!"CHce proste włosy"
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
tez jestem za
|
|
|
|
#689 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
Trzeba tylko pomyśleć nad kryteriami członkostwa nie lubię podziałów i ograniczeń, ale tu wydają się konieczne ![]() A co do rankingu najlepszych produktów... chyba nie jest konieczny. Wyniki sondy i opinie będą wystarczająco przejrzyste dla tego, kto zechce kupić produkt.
|
|
#690 |
|
Przyczajenie
|
jestem baaaardzoooo za!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

(to taka dygresja
jestem również