KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-23, 07:27   #661
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

a może, gdyby powstało to osobne podforum, nie trzeba by było niczego zmieniać tylko w każdym wątku ocenę próbki oznaczałoby się w ocenie wątku? tam też jest 5 gwiazdek, nie trzeba by było wiele zmieniać.

to pierwsze, co mi przyszło do głowy
Stary 2006-05-23, 08:16   #662
Anya_86
Raczkowanie

GG do Anya_86

Jestem jak najbardziej ZA
Anya_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 08:39   #663
kroofk@
Wtajemniczenie

Jestem kolejną osobą, która najpierw zagłosowała, a później pomyślała (żarcik).
Cytat:
Napisane przez emememsik
a może, gdyby powstało to osobne podforum, nie trzeba by było niczego zmieniać tylko w każdym wątku ocenę próbki oznaczałoby się w ocenie wątku? tam też jest 5 gwiazdek, nie trzeba by było wiele zmieniać.

Albo coś na podstawie wątku i sondy- jest dana próbka, co na jej podstawie możecie powiedzieć o kosmetyku.

kroofk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 09:01   #664
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Czytając Wasze posty i po przemyśleniu ważnych kwestii widzę takie plusy i minusy:

Plusy:
- większa popularność KWC w sieci i poza nią;
- większa opinio twórczość KWC;
- więcej recenzentek na KWC;
- więcej opinii, zwłaszcza nowych kosmetyków;

Minusy:
- ryzyko zachwiania rzetelności KWC;
- złamanie dotychczasowych zasad działania KWC;
- sztuczny napływ użytkowników za próbki;

Zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle warto mieszać w to KWC. Może lepiej wykorzystać do wymiany opinii forum?
Tak, dla mnie minusy przeważają nad plusami. Nic tu po większej ilości recenzentek i większej ilości opisów - na podstawie próbek - nierzetelnych, niedużo wnoszących i psujących wypielęgnowane KWC. Dużo lepiej by było, gdyby na podstawie próbek kupiono pełnowymiarowy produkt i dopiero na jego podstawie wpisano opinię do KWC. Ta opinia niekoniecznie byłaby pozytywna z musu - sama trafiałam na rewelacyjne próbki - niestety przy kupnie całego opakowania i dłuższym stosowaniu preparatu - koszmarnie psuł mi wypielęgnowany efekt na twarzy

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Bo z tego co widzę po wynikach sondy, sam pomysł się podoba, ale najbardziej kontrowersyjny jest KWC i opinie w nim wystawiane na podstawie próbek.
Do tej pory bardzo dbaliśmy o jakość recenzji. I to jest bezcenne. Taka akcja mogłaby jednak zepsuć ten misterny produkt.

Jedno jest już raczej pewne – nie chcę w to mieszać KWC. Przynajmniej na zasadach jakie były w pierwotnych założeniach tego pomysłu.
Jej, naprawdę - jak Jowisia - jestem pod wrażeniem i chylę czoła.
Pomysł z udostępnieniem próbek odpowiedniej grupie zainteresowanych osób jest dobry, niemniej psucie opiniami KWC już nie takie dobre. Proszę, nie mieszajmy w to KWC, chyba, że jak napisałam wyżej - próbki zachęcą do kupienia całego opakowania , a po jego miesięcznym użyciu piszemy recenzję w KWC.

Cytat:
Jaki macie pomysł jak rozwiązać ten pomysł, albo na jakich zasadach może działać KLUB RECENZENTEK – to będę wdzięczna za pomysły.
To mój pomysł: Stworzyć nowe forum Klub Recenzentek. Forum miałoby działy podobne, jak w KWC tylko ogólniejsze, typu: Pielęgnacja twarzy, Pielęgnacja ciała, Makijaż itp. To zależy ile tych próbek będzie dostępnych - jeśli baaaardzo dużo, to może zróżnicować to bardziej?

W tych działach byłyby wątki - robione np. przez moderatora, który w tytule wpisywałby firmę, serię i pełną nazwę preparatu, w pierwszym poście link do tego specyfiku w KWC. W tym wątku opisywałyby recenzentki swoje wrażenia po użyciu próbki danego specyfiku.

Nie wiem jednak, jak z wpisywaniem opinii innych użytkowników, bo: ktoś mógł próbować dostawszy próbkę z innego źródła i też mógłby się podzielić (?), ktoś miałby jakieś pytanie dot. tego, co recenzentka napisała - rozpoczyna się dyskusja, często może być bardzo ciekawa

Na takie forum sama bym chętnie zaglądała. Miałam nawet pomysł założyć wątek typu 'Co ostatnio testowałyśmy' ale nie miałam czasu sprawdzić, bo może już taki jest (to taka dygresja )

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 09:27   #665
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik

Ale przy ocenie wątku widać tylko średnią ocen a nie jak rozkładały się głosy poszczególnych osób. Trzeba by było wprowadzić ocenę 5-gwiazdkową przypisaną do każdego postu w wątku, a nie tylko ocenę wątku.
aferka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 09:27   #666
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jowisia

Nie mam w glowie rozwiazania. Nie wiem na jakie manipulacje pozwalaja kwestie informatyczne - ale jestem zdania, ze niezlym pomyslem byloby stworzenie czegos na ksztalt mini-KWC, ocenianego tylko po probkach. Taka testomania. Innym, stworzenie podforum poswieconego recenzjom kosmetyku po uzyciu probek. W tym wypadku jednak, jezeli pozostaniecie prz pomysle wprowadzenia filtrow - na tym forum beda mogly udzielac sie niektore tylko uzytkowniczki - reszcie pozostalaby lektura. DO niego przydaloby sie jednak - znajac czesto nieprecyzyjnosc niektorych postow- jakas mala "tabelka" sluzaca punktacji, w ktorej moznaby zawrzec swoja ocene - aby cale forum bylo bardziej przejrzyste i przypominalo jednak nieco KWC niz zwykle forum z postami. Ale o tym musialby juz wypowiedziec sie Zlos, czy sa takie mozliwosci z informatycznego punktu widzenia. Moze cos na ksztal sondy przypietej do watku (rozumiem, ze jeden watek = odpowiadalby jednemu ocenianemu produktowi?) W sondzie mozna by zawrzec wlasnie kilka kryteriow, takich jak : zapach, konsystencja, rozprowadzanie, wchlanianie, wrazenia po pierwszym uzyciu. TO by bardziej przypominalo wlasnie ocene w KWC.
To oczywiście zależy od Złosia, ale nie sądzę by ucieszył się, że chcemy tak obciązać serwer i jego jakimiś cudami . No ale jak się nie da - zawsze zostaje stworzenie nowego forum i tak jak mówiły Wizażanki: dostępnego jedynie dla recenzentek i w którym próbki oceniane byłyby albo za pomocą sondy, albo - ten pomysł bardzo mi sie podoba - za pomocą gwiazdek przy wątku.
aisne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 09:38   #667
sarenka
Zakorzenienie

Dużo myślałam na ten temat. W pierwszej chwili byłam entuzjastycznie nastawiona do pomysłu. Obecnie zgadzam się z dziewczynami, które widzą mroczne strony metamorfozy KWC.

Dopuszczenie recenzji próbek zachwieje wiarygodnością KWC i zniszczy budowaną od lat solidną bazę wiedzy.

Pewne produkty można ocenić na podstawie kilku testów (np. błyskawiczna maseczka odświeżająca przed balem; coś co nam wyjątkowo nie podpasowało konsystencją, składem, zapachem) ale większość kosmetyków wymaga jednak używania a nie użycia. Na opinię o produkcie wpływa również: ergonomiczne / nieergonomiczne opakowanie; trefna pompka, która wciąż się zacina, wspaniała tuba, z której można wycisnąć produkt do ostatniej kropli; itd..

Ponadto, pewne osoby mogą poczuć się zobligowane do pisania recenzji (dostałam próbki --> napiszę recenzje --> przyślą mi nowe, bo jestem produktywna). Może się okazać, że część recenzentek odwala robotę dla przyszłych profitów (nic nie wiem o produktach po dwóch maźnięciach, ale przecież muszę napisać cokolwiek, bo inaczej nie dostanę kolejnych darmowych próbek).

Jeśli dałoby się stworzyć bazę podłączoną pod KWC (taki guziczek obok recenzji danego kosmetyku w KWC "sprawdź też opinie Klubu Recenzentek") to może i Klub byłby pożyteczną działką. Może sens miałoby osobne pod-forum, gdzie tytułami wątków byłyby nazwy testowanych kosmetyków, do tego jakieś sondy i inne zabawy. Bardzo nie chciałabym jednak, aby KR był integralną częścią KWC. Chyba, że firmy kosmetyczne byłyby w stanie zapewnić pełnowymiarowe opakowanie produktu recenzentkom (i oczywiście prawo do wystawiania również negatywnych komentarzy).

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 09:46   #668
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Myślę, że stworzenie forum Klubu Recenzentek to dobry pomysł. Każdy wątek w tytule to byłaby:
KR; nazwa firmy; nazwa produktu
na przykład:
KR; dr Irena Eris; Rosalgin krem łagodzący

W pierwszym poście można by dodawać skład i obowiązkowo sondę;

Dostęp do forum mieliby wszyscy. Może tylko trzeba by było zrobić jakieś ograniczenia warunkujące dostanie się do tego Klubu. Na przykład okres rejestracji na wizażu plus jakaś liczba postów lub recenzji w KWC;

Takie forum może być oparte na działaniu klubu, ale wydaje mi się, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodawać próbki z innego obiegu;

Chodzi o to, żeby to były recenzje, opinie jedynie "próbkowe", czyli to czego unikamy w Kosmetyku Wszech Czasów;

Najgorszy feler tego pomysłu, to brak możliwości wyłowienia tego najlepszego na podstawie jakiegoś rankingu, punktacji.

Muszę o tym pogadać ze Złosiem
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 10:05   #669
Monika1
Przyczajenie

Bardzo chętnie
Monika1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 10:17   #670
Kot*
Raczkowanie

GG do Kot*

Ja też za!
Chętnie potestuję różniaste specyfiki-kosmetyki
Kot* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 10:42   #671
achma258
Przyczajenie

Jestem za i chętnie się zgodzę na testowanie mam wyjatkowo problematyczną cerę więc sporo juz kosmetyków przetestowałam

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Drogie Wizażanki
Urodził mi się nowy pomysł. Ale chciałabym poznać Waszą opinię.
Mianowicie, chciałabym stworzyć tzw. KLUB RECENZENTKI. Tak szkicowo zasady byłby takie:
a) tworzymy bazę Użytkowniczek, które byłby chętne testować próbki kosmetyków w zamian za recenzję do Kosmetyku Wszech Czasów;

Zło stworzyłby taki dodatkowy panel zgłaszający, gdzie wpisujecie (rok urodzenia, typy cery, rodzaj włosów itp... taki bardziej szczegółowy profil);

b) następnie firma X mówi, że chce osoby od 20 do 25 roku życia, z cerą taką a taką itp...
c) my wyławiamy takie osoby na podstawie profilu i przekazujemy im tę bazę. Z czego, tę bazę będą mogli wykorzystać tylko raz i tylko, i wyłącznie do wysłania próbki, próbek;

- Taka firma musi dostać: Imię, Nazwisko i adres wysyłki;

- Maile i oczywiście nicki zostają in cognito.
- W KWC pojawiłoby się nowe pole do zaznaczenia typu: jestem w Klubie Recenzentki i NIE jestem w klubie Recenzentki; pod zaznaczeniu tego pola wiadomo by było, że dana ocena jest oparta na podstawie testu próbki;

Oczywiście na razie to pomysł i do jego realizacji może troszkę upłynąć. Zwłaszcza stworzenie takiej bazy chętnych do współpracy firm. Ale jestem bardzo ciekawa Waszych opinii i czy w ogóle warto coś takiego tworzyć.
achma258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 11:20   #672
moniga
Rozeznanie

Ja też sądzę, że to dobry pomysł
moniga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 11:32   #673
Malena
Raczkowanie

AgoZ
Bardzo dziekuję za odpowiedzi!!!!

A co do ostatniego Twojego posta - to jeśli ten Klub Recenzentki miałby tak właśnie wyglądać to jestem jak najbardziej ZA! Jeśli będzie to autonomiczne podforum to myślę, że się świetnie sprawdzi.
A co do oceny kosmetyku - to czy nie może być traktowana osobno ocena na podstawie próbki oraz ocena z KWC? Może na początek byłby to dobry pomysł! Może się potem okazać, że w czołówce będą te same produkty. Jeśli tak się nie okaże wtedy będzie to powód do zastanowienia, ale nie tyle nad sensownością istnienia KWC czy KR, ale nad jakością i miarodajnością próbek. Choć moim zdaniem naprawdę dobry kosmetyk zawsze się obroni - bez względu na to czy to będzie próbka czy całe opakowanie. Zakładając oczywiście, że w przypadku pielęgnacyjnych są dobrane odpiwednio do cery! Dlatego też tak ważnym, moim zdaniem, jest pełny zestaw informacji w profilu użytkownika.

Co do możliwośći zakwalifikowanai się do KR jestem absolutnie za zastosowaniem przez was jakichś ograniczeń! (mimo, iż tu strzelam sobie samobója - bo musiałabym poczekać na zakwalifikowanie do KR )
Na wielu forach one istnieją i nikogo to nie oburza. Generalnie uważam, iż tak duże i profesjonalne forum jak wasze powinno stosować tzw. "okres próbny". Jest to dla mnie jak najbardziej uzasadnione i słuszne! Tym bardziej w sytuacji, w której bycie Wizażanką ma się wiązać z jakimiś wymiernymi korzyściami (a za takie niektórzy uważają np. próbki).

Pragnę zwrócić waszą uwagę na problem osób niepełnoletnich! Prawnik wam wszystko oczywiście odpowiednio przygotuje, niemniej warto zwrócić uwagę na pytania typu "czy osoba niepełnoletnia będzie musiała się zapisać na kogoś dorosłego"??? To jest trochę niepokojące, a niestety do takich praktyk przyzwyczaiły niektóre firmy i organizacje, co nie jest poprawne Nakreśli to też obraz osoby, która nie rozumie sensu powstania tego klubu, który ma dostarczyć rzetelnych informacji, a nie próbek! Bo jak ma zamiar wypełnić swój profil 15-latka,która zapisze się na mamę "mam młodzieńczą skóre, dlatego proszę o próbki kosmetyków dla nastolatek" Kolejny powód, dla którego powinny być ograniczenia i okres próbny!

Przeanalizowawszy całą dyskusję i uzyskawszy odpowiedzi na pytania postanowiłam zagłosować na TAK!!!

PS. AgoZ - co do odpowiedzialności to myslę, że przy dobrej organizacji nie będzie się czego obawiać - szczególnie mnie uspokoiłaś ostatnimi postami! Będzie dobrze - popieram ten projekt
Malena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 11:40   #674
j.a.n.k.a
Raczkowanie

jestem za zawsze lepiej jest najpierw przetestowac a potem kupic dany produkt tym bardziej że bedzie ku temu okazja mam tylko nadzieje że kosmetyki beda tez przeznaczone dla osób dojrzałych
j.a.n.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 11:50   #675
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Dostęp do forum mieliby wszyscy. Może tylko trzeba by było zrobić jakieś ograniczenia warunkujące dostanie się do tego Klubu. Na przykład okres rejestracji na wizażu plus jakaś liczba postów lub recenzji w KWC;
Kurczaki to wtedy nie będe mogła nalezeć do KR

Jeśli znowu chodzi o ograniczenie wiekowe,to już wogóle.
Bo jeżeli będe musiała 'zapisać się' na dane swojej mamy,to nie będe mogła używac wtedy 'jej' próbek,a ona recenzji za mnie nie wystawi,no bo to ja mam to zrobić
Chyba ,że podam jedynie dane teleadresowe mamy,a próbki będą dostosowane do potrzeb mojej skóry.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 12:02   #676
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez windykatorka
Kurczaki to wtedy nie będe mogła nalezeć do KR

Jeśli znowu chodzi o ograniczenie wiekowe,to już wogóle.
Bo jeżeli będe musiała 'zapisać się' na dane swojej mamy,to nie będe mogła używac wtedy 'jej' próbek,a ona recenzji za mnie nie wystawi,no bo to ja mam to zrobić
Chyba ,że podam jedynie dane teleadresowe mamy,a próbki będą dostosowane do potrzeb mojej skóry.
Windy, myślę że spokojnie bedziesz mogła należeć do KR. Według mnie dla Agi chodziło o ograniczenia dla osób, które rejestrują się na wizażu tylko po to, aby dostać darmowe próbki. Co do wieku - przecież kosmetyki dla nastolatek również istnieją
Stary 2006-05-23, 12:09   #677
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
Windy, myślę że spokojnie bedziesz mogła należeć do KR. Według mnie dla Agi chodziło o ograniczenia dla osób, które rejestrują się na wizażu tylko po to, aby dostać darmowe próbki. Co do wieku - przecież kosmetyki dla nastolatek również istnieją
No mam nadzieję,że Aga jakoś fajnie to wymyśli.
Być może,źle zrozumiałam
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 12:11   #678
jolkal
Przyczajenie

Ja także jestem jak najbardziej za. Przecież każdy chciałby czasami zmienić kosmetyk tylko boi się źle wydać pieniądze. Ile mamy w domu kosmetyków poleconych przez ekspedientkę lub znajomą , zupełnie nie pasujących do naszej cery. Bardzo mi się podoba możliwość przetestowania kosmetyków, nareszcie każdy będzie dokładnie sprawdzony przez nas, a nie w laboratorium.
jolkal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 12:49   #679
PATIS_79
Rozeznanie

GG do PATIS_79

Mnie też się to podoba...ostatnio mało mnie tutaj, ale recenzje często przeglądam i pod ich wpływem sama czasem chcę coś wypróbować, lubię kosmetyczne eksperymenty na sobie tak więc jestem ZA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 12:58   #680
aga_xy
Wtajemniczenie

GG do aga_xy Send a message via Skype™ to aga_xy

Witam!
W sumie czemu nie?? Jestem za!!
aga_xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 13:08   #681
Malutka466
BAN stały

GG do Malutka466

AgaZ coś mi się wydaje, ze trzeba będzie dobrze, ale naprawdę dobrze przemyśleć jak to zorganizować. To będzie trudne wiem.
Myślę, że rzeczywiście trzeba będzie wprowadzić jakieś ograniczenia. NIe co do wieku, ale co do postów raczej tak.
Malutka466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 13:09   #682
aga906
Przyczajenie

GG do aga906

Witam Wszystkich!

To mój pierwszy raz ... na tym forum
Co do pomysłu to mi się jak najbardziej podoba, jestem za

POZDRAWIAM ciepło!!!
aga906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 13:50   #683
Iam
Rozeznanie

Uważam, że jest to świetny pomysł, jestem jak najbardziej na TAK
Iam jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 13:51   #684
Hosenka*
Zakorzenienie

ja oczywiście też za

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 14:14   #685
panianusia
Przyczajenie

GG do panianusia

Jak dla mnie pomysł jest dobry, jestem za
panianusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 14:44   #686
sylwek
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Oczywiscie jestem za..po pierwsze moze znalezc sie cos co mi bedzie rewelacyjnie pasowalo a sama nie kupila bym tego chodzac po sklepie,po drugie jak cos bedzie fuj a bedzie super reklamowane i juz bede sie slinic przed szyba w sklepie to powiem STOP bez straty pieniedzy

J E S T E M ZAAAAA!!!!
sylwek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 14:44   #687
olcia 810
Wtajemniczenie

Świetny Pomysł Również ZA!!

"CHce proste włosy"
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 15:01   #688
caro_l_a
Wtajemniczenie

tez jestem za
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-23, 17:13   #689
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Myślę, że stworzenie forum Klubu Recenzentek to dobry pomysł. Każdy wątek w tytule to byłaby:
KR; nazwa firmy; nazwa produktu
na przykład:
KR; dr Irena Eris; Rosalgin krem łagodzący

W pierwszym poście można by dodawać skład i obowiązkowo sondę;

Takie forum może być oparte na działaniu klubu, ale wydaje mi się, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodawać próbki z innego obiegu;

Chodzi o to, żeby to były recenzje, opinie jedynie "próbkowe", czyli to czego unikamy w Kosmetyku Wszech Czasów;

Najgorszy feler tego pomysłu, to brak możliwości wyłowienia tego najlepszego na podstawie jakiegoś rankingu, punktacji.

Muszę o tym pogadać ze Złosiem
Ciekawa sprawa. Pomysł forum podoba mi się dużo bardziej niż recenzowanie na KWC
Trzeba tylko pomyśleć nad kryteriami członkostwa nie lubię podziałów i ograniczeń, ale tu wydają się konieczne
A co do rankingu najlepszych produktów... chyba nie jest konieczny. Wyniki sondy i opinie będą wystarczająco przejrzyste dla tego, kto zechce kupić produkt.
Stary 2006-05-23, 17:29   #690
witka
Przyczajenie

jestem baaaardzoooo za!
witka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości