![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Kostko ja nie wiem czy podołam, studia konczyłam 9 lat temu
![]() ![]() ![]() Oliwka własnie "zeszła" z maty - tyłem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Kaiulko dziękuję, wiadomość wysłałam Ci na PW.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka jak zwykle wzruszyła mnie do łez. Jaka ona słodka. Ma bardzo oryginalną urode.
![]() Płatku soczek na początku ok. 10-20 ml. Ja rozrabiałam z wodą ale nie jest to konieczne. Stopniowo zwiększałam ilość soku a zmniejszałam wody. Głupieje trochę z tym co dawać do picia. Julka uwielbia soki najchętniej doiłaby dwie butle dziennie ale tyle nie można. Herbatek za bardzo nie lubi, zwykła woda to juz wogóle ble. Moja córka ponownie przekonała się do leżenia na brzuchu. Ale ile przy tym jęczy i stęka! Niczym stara babcia. ![]() Kasiulka moja Julka też tak ma że najpierw płacze potem się śmieje i znowu ryk. TŻ twierdzi że to po mamusi ![]() Kostka mam plany żeby zostać na uczelni jako pracownik naukowy. Zobaczymy co wyjdzie, narazie obiecują mi że pomyślą o etacie. Jak będzie przyszłość pokaże. Tłumów to nie ma jesli chodzi o wakaty na takie stanowiska.
#664 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Joasiu
![]() Kasiulko ja sama zapytałam pediatrę o soczek bo są upały, a Mati nie chce pić koperkowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam ostanio bóle brzucha jak na okres, ale to przecież za wcześnie ![]() Ch_aga Twój synek to chyba aniołek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Płatku -- to prawda, żeby nie przechwalić, ale Mateuszek jest naprawdę wyjątkowo grzecznym chłopcem
![]() ![]() ![]() Muszę przyznać, że tak najczęściej wyglądają nasze popołudnia ale w dzień jest tak samo ![]() ![]() ![]() O teraz mężuś wyciągnął go z łóżeczka, bo widać znudziła mu się karuzelka. Ale i tak pora na kąpanko ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Ch aga normalnie pozazdroscic takiego grzecznego dzidziusia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
Pragnę radośnie donieść że posiadam w domu klona Oliwki Kasiulkowej. Mam dokładnie to samo. Julka potrafi przebywać w jednej pozycji jakieś 10-15 minut. Próbowałam kłaść ją na kanapie i np prasować. Jak ma dobry dzień to trochę wytrzyma, ale muszę w tym czasie do niej gadać. Czasem to mnie aż szczęka boli
![]() Widocznie tak musi być żeby się w przyrodzie wyrównało, jedne dzieci są spokojne, drugie to małe urwisy. Boje się tylko jednego mój brat był strasznie nadpobudliwym dzieckiem. Oj dawał w kość! Ciekawe czy z Julki też takie ziółko wyrośnie. Pewnie za wcześnie aby wyrokować ale na spokojne dziecko to ona nie wygląda.
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
witajcie
powrócilysmy do domu z upalnego weekendu na wsi.mala wykonczona juz sobie smacznie spi.od dwoch dni nie spi mi w dzien i strasznie marudzi wieczorem.przez godzine musialam placzacego szkraba nosic az padla mi na raczkach.uffff...Ch-aga czy Mateuszek jest bladyneo o ciemnych oczkach?weronice juz sie zmienil kolor oczu.z niebieskich na zielone.gdzies wyczytalam ze jak do 6 miesiaca kkolor sie nie zmieni to juz niebieskie beda ![]() zamieszczam zdjecia z nad wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Mallaga -- niestety nie. Muszek to typowy blondynek z niebieskimi oczkami. Jak się urodził, to były one cimne ale teraz są niebieskie. Mąż też blondasek z niebieskimi oczami. Ale muszę przyznać, że blondyn o brązowych oczach to niecodzienny widok
![]() ![]() A Twoja córcia wygląda uroczo ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
na zdjeciu oczka wygladaja na ciemne wiec dlatego pytalam nie powiem,ze zdziwieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
oj samochód
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak - fiesta i to jeszcze jakiś starszy model, ponad 10 lat już ma
![]() ![]() A teraz przejrzałam kilka zdjęć i pomijając, że nie umiem zlikwidować czerwonych oczu w aparacie, to na tych robionych z daleka oczka wydają się cimne ale już na zbliżeniach kolor jest ok ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Śliczne maluchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ten upał was zdziesiątkował? Sama zostałam na placu boju?
![]()
#675 |
Zakorzenienie
|
ja jestem.
Troche zestresowana bo Oliweira mi sie dzis zakrztusiła - bardzo mocno, az sama sie wystraszyła i zaczęła histerycznie płakac. Teraz bidulka śpi. Juz nie moge z tym ulewaniem, ciągły stres i nie sposób nad tym zapanowac, a w upały częsciej ją przystawiam wiec częsciej i więcej ulewa. ![]() jesli chodzi o oczka to Oliwce sie zmieniają - miała takie szaroniebieskie, teraz dostają coraz więcej pigmentów zielono-brązowych. Ja mam brązowe gały, małz zielone (oliwkowe własciwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
hello dziewczyny.
TŻ znow mnie zostawil na tydzien czasu i sama zostalam z Wiktoryjka. jakos w te upaly zipiemy. ale weekend mialysmy urozmaicony. TŻ zakupil mi poloneza. jako ze mam prawko od trzech lat a do tej pory jezdzilam z cztery razy TŻ stwierdzil ze musze sie podszkolic i ze latwiej bedzie robic zakupy czy nawet gdzies do rodzinki jechac. wiec stres bo mialam trase jak trza tym pyr pyrkiem. pojechalismy na wies do babci TŻ a potem odwiezlismy brata TŻ na druga strone Kielc. i tak ze Wiki lubi fotelik samochodowy i zmieniajace sie widoki za okienkiem wiec nie marudzi. Wiki dostala kilka dni temu malego uczulenia na policzku a dzis sie dowiedzialam ze to najprawdopodobniej od slonca ![]() powiem wam szczerze ze kiedy ogladam zdjatka waszych slicznych malenstw to lezka w oczku sie kreci. Wiki tez radzila sobie jak mogla a teraz jest najstarsza z tego naszego watkowego towarzystwa. biega juz i wsmiguje na meble w minute. kiedy zobaczy otwarte drzwi na taras to nie da sie jej dogonic. a wydaje mi sie ze to tak niedawno lezala na lozku oblozona poduchami i gulgala do trzymanej w raczce grzechotki. wtedy jeszcze bez obawy zostawialam ja na lozku bo nie potrafila sie przekrecac. a teraz nie da sie zostawic na, jak tylko widzi ze sie ubieram i dzwonia mi klucze w reku to lapie sie nogawki i robi mine " nie zapomnialas przypadkiem o mnie". zeby wszystko bylo ok to najpierw ja ubieram a potem siebie. buziaczki dla was i waszych pieknych pociech.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Biedna Oliwka. Musiała się najeść strachu Kasiulka. Ja to wogóle w takich sytuacjach tracę głowe.
Tiaara mnie trochę przeraża wizja dreptającej Julki. Nawet teraz nie zostawiam jej samej na dłużej niż 10 minut a co to będzie jak ona zacznie się przemieszczać. ![]() Zaczęła panicznie bać się obcych ludzi. Jak tylko ktoś jej zajrzy do wózka to jest żałosny płacz. W sumie jej się nie dziwie. To nie małpka w zoo. Strasznie mnie denerwuje jak mnie jakieś babcie zaczepiają ![]()
#678 |
Zakorzenienie
|
Raz Mati nie chciał mi spać w wózku, ale jakoś udało mi się go uśpić, a był bardzo maruny i poszłam na rynek.Stoję w kolejce, a jakaś babcia nagle pochyla się nad wózkiem i zaczyna gilgotać go w stópki
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak jest z oczkami u dzieci, podobno mogą zmienić się nawt do roczku. Mati ma nadal grafitowe, a my oboje piwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez przeraza wizja śmigającej po mieszkaniu Oliwki i tych wszystkich nabitych guzów. Jesli wda sie w mamusie to sie bedzie działo
![]() A czy Was tez denerwuje jak wszyscy do dziecka z łapami? Bo mnie normalnie diabli biorą, każdy musi Oliwke złapac za rączkę, jakby magnesem ich sciągało, mam wizje brudnych łapsk co to nie wiadomo co przed chwilą robiły. To juz wole to gilganie w nóżke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Kasiulka mam takiego samego nerwa jak Ty. Nie znoszę, kiedy ktoś obcy lezie z łapami do Natalki. Pamiętam jak mała miała 3 tygodnie i pojechaliśmy do znajomych. Teściowa znajomej, dawaj z łapami do Natalki, ja patrzę a ona ją cmoka w policzek. Tak szybko bestia nachyliła się nad Natalką, że nie zdążyłam zrobić uniku. Byłam tak na wejściu tym wkurzona, że myślałam że mnie rozniesie ![]() ![]() A propo biegających już dzieci, mnie to nie przeraża, tak bardzo chciałabym już sobie porozmawiać z Natusią. Pamiętam jak opiekowałam się dwuletnią Kosią, takie fajne były nasze spacery, jej pytania, nasze rozmowy, ach....ale z drugiej strony nie chcę stracić jej pierwszego kroczku, pierwszego, świadomie powiedzianego słowa, tych wszystkich pierwszych rzeczy, które dziecko wraz z dorastaniem odkrywa. To też jest cudowne ![]() Jeśli chodzi o oczka to Natusi robią się jasnoniebieskie i włoski też robią się coraz jaśniejsze. Będzie się upodabniać do tatusia ![]() Ja już idę spać, padam z nóg, to chyba przez ten upał.....dobrej nocki ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
wszystko z czasem dziewczyny. dziecko zaczyna pelzac, raczkowac a potem biegac po calym domu nie wiadomo kiedy. zacznie sie mantra codzienna "nie rusz, nie wolno, nie wchodz tam, zostaw" ja swoje delikatne rzeczy umiescilam na drugim poziomie ale pozostaja rzeczy mamy mojej ktore naleza do tych najkruchszych i niestety ciagle zajmuja poziom zero i jeden.
![]() ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro doskonale Cię rozumiem
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko taki kojec to super sprawa, moja koleżanka kupiła zamiast łóżeczka, teraz mały śpi już w normalnym łóżku, a kojec zapełniony jest zabawkami ![]() Jeżeli chodzi o całowanie dzieci to najbardziej wkurza mnie jak chrzesna Matiego(siostra tż) całuje go w usta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
Czytam wasze posty od godziny, bo nie zaglądałam od piątku bodajże. I oczywiście zachwycam się waszymi maleństwami (właściwie to już nie takie maleństawa
![]() Jeśłi chodzi o kolor oczu to Kamil w tej chwili ma dokładnie mój kolor niebieskiego. Tż też ma niebieskie, ale inny odcień - jak narazie to Kamilek jest cały tatuś z oczkami mamusi. Oprócz tego ma tylko moje palce u rąk i palce nóg (charakterystyczny dłuższy drugi palec od pierwszego) i mamusiowe chude szkity. Meme - my też planowaliśmy z mężem mieć od razu drugie dziecko i tak jak ty chciałam zaraz po zajściu iść na L4, ale po urokach porodu nie mogę się zdecydować. I ustaliliśmy (czytaj: ja ustaliłam i przekonałam męża ![]() Jak już się rozpisałam to jeszcze byliśmy dziś w lesie na spacerze - no i "przygód"co nie miara: 1. Kamil zrobił straszną kupę - a ja jak zawsze mam 2 pampersy tak nie było, więc była jazda z tetrą, 2. upadł nam smoczek na ziemię - zapasowego brak, 3. komary chciały nas zeżreć żywcem - mnie pierwsżą . mil chciał jeść więc go nakarmiłam - a komary przy tym się strasznie najadły 4.to ne koniec - byłyśmy wlesie, prawie wieczór, a Kamil się spiekł na twarzy, bo wyrodna matka go nie posmarowała, a krem mieliśmy ze sobą, ale ja myślałam ,że oncały czas w cieniu jest Ale w lesie było super, Jak pachniało pięknie po wczorajszym deszczu - jutro idziemy znowu - tylko lepiej przygotowane ![]() Dobranoc
#685 |
Zakorzenienie
|
aaaa mamuśkiiiiii - czytałyscie to? !!!
http://finanse.wp.pl/POD,15,wid,8386...?P%5Bpage%5D=1 kurna jak oni nam nie dadzą tych cholernych 2 tygodni to chyba pojade pod sejm pikietowac, co za kretynska argumentacja co poniektórych, chyba nigdy dzieci nie mieli.... rany az mnie podminowało, ide wziac prysznic zimny bo wybuchne normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
Ja też staję z Wami do boju. Płatku Tobie skończył się już macierzyński w ubiegłą sobotę. Czy dobrze liczę? Bo mi kończy się w następną sobotę. Idę złożyć wtedy podanie o urlop wypoczynkowy (mam jeszcze 53 dni), chyba że do tej pory dołożą te dwa tygodnie bo to już będzie po 13 lipca.
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety wypoczynkowego już nie mam
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisaj przyjechała moja przyjaciółka z synkiem, więc w domu mam pobojowisko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
macierzyński trwa dokładnie 16 tygodni. Mnie sie skonczył 1 lipca wiec Tobie Płatku chyba 7-mego, bo urodziłas równo tydzien po mnie.
Ja dzis byłam u gina - bebechy w porządku, mam porobic badania a jak OB bedzie wysokie to do neurologa. Podobno ciąża i poród wywołują czasem jakąs autoagresję organizmu i może dlatego tak zle sie czuję.... ano zobaczymy. Odpoczynek przy prasowaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
wiec mowicie ze prasowanie to odpoczynek.
![]() dziewczyny czy czytalyscie blog wawrzynca pruskiego?? ja czytam od kilku tygodni i co jakis bardzo krotki czas sikam po prostu pod siebie podaje dokladny link. www.wawrzyniecprusky.blog .onet.pl buziaczki kobietki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.