|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poznańskie Śluby :D
Cytat:
![]() tu kilka fotek http://www.motur.pl/cichowo/index.html "Soplicowo" Skansen Filmowy w Krzywiiu tel (65) 5177177 nie mam pojecia czy jest jakas woda w poblizu ![]() tu okolica troche opisana http://www.wielkopolskagoscinna.pl/i...d=66&Itemid=18 nic wiecej nie umiem sie doszukac
|
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko super, ale dworek Soplicowo jest dosc daleko od Poznania. Na dodatek w nim nie ma mozliwosci urzadzenia noclegow dla gosci.
Czy ktos wiec cos wiecej o tej gajowce? Jakies opinie? Troche mnie przeraza, ze taka cisza na jej temat. Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2007-09-07 o 15:24 |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała wesele w Gajówce. Sama koniecznie chciałam zamówić tą salę (pracuję w Śremie), ale ze względu na rodzinę TŻ stanęło na Jarocinie. Sala klimatyzowana, piękna zieleń dookoła. Koleżanka była bardzo zadowolona z wyboru.Świetne jedzenie i obsługa. Dodatkowo pan, który zajmował się roznoszeniem wódki, nie trzeba wtedy męczyć nikogo z rodziny
. Fajni właściciele, nawet doradzili, żeby zamiast dużej ilości słodkich soków zrobić wodę z cytryną. Nie dość, że taniej to faktycznie dużo tej wody poszło (ślub miała pod koniec czerwca). Dodatkowym atutem są pokoje na miejscu, nawet kilka jeszcze dobudowali. To tyle informacji. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Pozdrawiam Dziewczyny WIELKIE DZIĘKI za namiary na Mielcarka. Obejrzałam, pojechałam, zamówiłam Edytowane przez Integra Czas edycji: 2007-09-07 o 21:24 Powód: Skleroza |
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Palac w Iwnie
a ja pomęczę trochę temat pałacu w IWnie
Proszę bardzo o informacje, czy ktos tam mial wesele, czy cos o nim slyszalyscie?? prawdopodobnie w poneidizalek podpiszemy umowe z nimi, a trochę się boję bez jakiejkolwiek rekomendacji ich brać Proszę, proszę proszę o jakies info!! pozdrawiam marta |
|
|
|
|
#665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam juz zarezerwowany termin To chyba dla Fuszerki, bo od niej sie zaczelo |
|
|
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Wstepna umowa w dwoch stawach podpisana, zaliczka wplacona
|
|
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
iwusek, ja mysle ze moze troche za wczesnie
pomysl, o ktorej bedziesz musiala wstac zeby wszystko zdazyc zrobic, poza tym blogoslawienstwo rodzicow jeszcze, moze zdjecia przed slubem wszystko bedziesz musiala mega szybko robic mysle, ze 16 byalby lepsza, jesli masz taka mozliwosc |
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Tez tak pomyslalam jak wyszlismy z kosciola
![]() Zmienimy na 16.00 tymbardziej ze mamy taka mozliwosc
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki kochane
wracam do tematu IWNO czy na prawde NIKT nie byl na weselu tam? prosze bardzo o informacje!! |
|
|
|
|
#670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wygooglalam wlasnei opinie dotyczaca organizacji wesela w tym palacu, mam nadzieje, ze Ci sie przyda...http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...894165&v=2&s=0 |
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byliśmy tam na ślubie u znajomych, i tak nam się spodobało, że Gajówka została bo zawsze w innych miejscach coś nam nie pasowało!! Choć sami mamy do niej kawałek drogi - ja z kościana, radek spod grodziska wielkopolskiego. Właściciele naprawde super - doradzają ile mogą, jedzenia naprawdę dużo, można z dekoracją sali się dogadać (mają 2 warianty), otoczenie przepiękne, po prostu cud miód ![]() Ale mam jeszcze coś warte uwagi - http://villanatura.com.pl/ równie piękne miejsce, w dodatku nad samym jeziorem, stara chata i inne atrakcje
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj, sami dużo biegaliśmy za zespołem i w końcu wybraliśmy 4 facetów z wykształcenia muzyków ![]() http://www.zespol-awans.neostrada.pl/galeria.html wesele z poprawinami - 2400zł samo wesele 1700zł pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Mohini bardzo dziękuję za wygooglowanie
![]() sama czegos tez szukalam, ale na to nie natrafilam ![]() myslę, ze na Iwno się zdecydujemy, licząc ze firma do przyszlego roku nei padnie
|
|
|
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serdeczne dzieki Oj z orkiestra jeszcze gorzej niz z restauracja![]() Dziewczyny a macie jakies namiary na sprawdzonego kamerzyste? Edytowane przez iwusek Czas edycji: 2007-09-10 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znów moge jedynie polecić kogoś, kogo sami zamówiliśmy, ale z tego co wiem to działają tylko razem - kamerzysta + fotograf My jesteśmy bardzo zadowoleni - nie ma to jak zgodność i wspólne działanie obu specjalistów ![]() http://www.rr-studio.pl/kontakt.html |
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Poznańskie Śluby :D
Hmm ciesze sie, ze zajrzałam na forum ślubne dopiero teraz bo inaczej doszłabym do wniosku, że ślub trzeba planować kilka lat w przód
![]() Drogie Panie, nam organizacja ślubu i wesela nie zajęła więcej niż miesiąc! Owszem rok wcześniej zrobiliśmy kurs przedmałżeński. Sami płaciliśmy zatem nie widziałam powodu by ciągać ze sobą rodzinę, przyjaciółki czy siostrę....i dlatego szybciej podejmowałam decyzję! Po prostu trzeba na początku ustalić sobie co sie chce i być zorganizowanym - kupno sukienki zajęło mi dwa dni...mój narzeczony dłużej biegał za garniturem. Zatem nie dajcie się wrzucić w jakiś obłędny wir! Tak naprawdę nie stanie się wielka rzecz jeśli kolor sukni nie będzie w 100% dostosowany do kamizelki pana młodego! Jeśli będziecie sie takimi drobiazgami przejmować, no cóż goście co najwyżej zapamiętają zdenerwowanego pana młodego i naburmuszoną pannę młodą-a chyba nie o to chodzi... Ślub bierzemy w Słopanowie, zaś wesele organizujemy w Kobylnikach. Dodam, że oboje bardzo intensywnie pracowaliśmy, czasem nawet po 12 godzin na dobę, nie mniej przy "okazji" załatwiania spraw służbowych kupowaliśmy obrączki, buty czy załatwialiśmy ciasta. Z reszta po drodze spotkanie sporo życzliwych Wam osób...mamy taka teorię, że ludzie "litują się" nad tymi co sie decydują na ślub Polecam fotografa i kamerzyste ....www.szczesliwi.pl Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-09-11 o 16:25 Powód: post pod postem |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, musze przyznac, ze troche dziwnie sie poczulam po Twoim poscie... Nie zauwazylam, przynajmniej w tym watku, dylematow co do odcienia kamizelki itp... Zastanawiamy sie i doradzamy sobie, szukamy opinii np o salach, co by wlasnie nie bylo przykrej niespodzianki i niepotrzebnie naburmuszonych twarzy.. Slub i wesele to dla wielu najwazniejsze chwile w zyciu, dlatego chca by nawet drobnostki,moze dla nich akurat bardzo wazne byly takie jak trzeba. Fajnie, ze Wam udalo sie wszystko zalatwic w iscie ekspresowym tepie... |
|
|
|
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
prawda jest taka, ze wszystko zalezy od pory
i lokalu moj brat rezerwowal 3 miesiace przed, na lipiec, hotel dorrian wszystko tez zrobili szybko i ekspresowo wiec sie udaje ale racje ma Mohini, ze niektorzy LUBIA przygotowania, chca poswiecic im czas i wszystko rozwazyc, bo to jest specjalny dzien dlatego ja przygotowuje wszystko 8 miesiecy wczesniej, a mimo przymerzenia wielu sukien slubnych, jeszcze nei wybralam swoej i czy to zle? nie, kazdy robi to co lubi pozdrowionka |
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli moja wypowiedź Cię uraziła. Czytajac wpisy odniosłam wrażenie, że niektórym Paniom niepotrzebnie przygotowania spedzaja sen z powiek
![]() Fakt dużo mielismy szczęścia, ale wybraliśmy ślub na wsi, gdzie terminy wą wolne. Marto pewnie, że wyszsytko zależy od osobowości...my na codzień w pracy koordynujemy projekty zatem pewnie weszło nam już to w krew ![]() Jednak co niektóre moje koleżanki narzekają że suknie ślubna tak trudno wybrać a biegają po wszystkich salonach i przymierzają (nie zauważam w tym ich radości). Ja jak już wybrałam tą idealną, w której dodatkowo wyglądałam szczupło i nie widziałam powodu aby dalej biegać i szukać.Przecież tak naprawde liczy się suknia w tym dniu...ale to, że wybieramy osobę ca całe życie, ustalamy zasady naszego zycia wg uczciwości i milosci małżeńskiej. Wolałam czas przed ślubem poświęcić na dogadanie między sobą spraw (nawet w tak długim, 10 letnim związku jak nasz). Trochę zajęło nam przygotowanie słów przysiegi - można je trochę modyfikować, o czym nie każdy ksiądz mówi i na co chce sie zgodzić. Ja chcę aby ten dzień nie był spełnieniem dzieciecych pragnień bycia księżniczką ale aby był świadomym przeżyciem tego co dla nas najważniejsze... Pozdrawiam wytrwale! Szczerze powiedziawszy, znam małżeństwo architektów, któremu ślub cywilny udało się przygotować w dwa tygodnie ![]() Wprawdzie ja nie chciałam aby nasz ślub był tylko "przerwą" pomiędzy projektami...ale dziś zaraz po przymiarce sukni lecę na budowę :/ Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-09-12 o 17:05 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoj pierwszy post zabrzmial dla mnie po prostu jak zbagatelizowanie tego, co jest wazne dla innych, ale coz jestesmy tu tylko literkami, wiec czasem mozna sie zle zrozumiec... Dla mnie tez wazniejsze jest to co wewnatrz, jednak formalne przygotowania musialam zaczac jakies 1,5 roku przed slubem. To znow sytuacja extremalna (w druga strone), ale gdyby nie to, nie moglibysmy teraz powiedziec sobie TAK... U nas sytuasja jest formalnie zdecydowanie bardziej skomplikowana... co niestety czesto odbiera (niezaleznie od naszych staran) radosc i sily... ale trzeba to przejsc... Zaintrygowalo mnie to, co napisaalas i mam prosbe, czy moglabys zdradzic slowa Waszej przysiegi? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie chce miec naprawde tradycyjne wesele w stylu stol-taniec-stol-taniec to faktycznie mozna zrobic to szybko. Gorzej, jak ktos ma dziwne widzimisie (jak ja
) i musi szukac.Heh, chce zaproszenia pisac recznie na preparowanej brzozowej korze (nie mam duzo gosci). Kora byla uzywana wsrod Rusinow zamiast papieru. Trzeba jechac do tartaku, zalatwic okorowanie drewna i oczyszczenie kory z lyka. Ale gdybym chciala szybciej, kupilabym ozdobny papier i wydrukowala zaproszenia w domu lub zamowila gotowe. |
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Godzina w kosciele zmieniona na 16.00
Miałyscie juz nauki? Jak jest?
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
na naukach? Nuuuudno i długaśnie, ale da się wytrzymać.
Mój mąż zasnął na jednych na moim ramieniu, całe szczęście, że babka z poradni tego nie widziała, bo było sporo osób. |
|
|
|
|
#687 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zatem spytałam się znajomej copyrighter'a i przygotowałaysmy kilka wersji. Ostatecznie proboszcza przekonalismy do prostego " wybieram Cie na mojego męża" choć "decyduję się kroczyc z Toba droga zycia" mnie sie tez podobało - ale mój TŻ bał sie ze nie zapamieta Od siebie tez można dorzucić....w końcu w umowie wpisuje sie to co uznaje za istotne![]() Cytat:
mam jedno pytanie-wiecie czy można kupić balony i wypożyczyć butle z helem? Chciałam aby po ślubie goście puszczali balony....z życzeniami także dla siebie. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-09-13 o 07:10 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi o nauki, to my juz jestesmy po
bylismy w kosciele na Rocha, bylo neizle, oczywiscie lepsi i gorsi mowcy sie znalezli, ale ogolnie polecam bez fars w stylu sprawdzania obecnosci itp |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Balony najtansze w necie. Drozsze na ul. krolowej Jadwigi naprzeciw Multikina. Butle z gazem - szukaj "gazy szlachetne" w panoramie firm. Ja pamietam, ze na Wierzbiecicach stala reklama takiej firmy
|
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

. Fajni właściciele, nawet doradzili, żeby zamiast dużej ilości słodkich soków zrobić wodę z cytryną. Nie dość, że taniej to faktycznie dużo tej wody poszło (ślub miała pod koniec czerwca). Dodatkowym atutem są pokoje na miejscu, nawet kilka jeszcze dobudowali.
Dziewczyny WIELKIE DZIĘKI za namiary na Mielcarka. Obejrzałam, pojechałam, zamówiłam 

ale wygooglalam wlasnei opinie dotyczaca organizacji wesela w tym palacu, mam nadzieje, ze Ci sie przyda...