![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Bardzo, bardzo
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Hi. Udzielalam się w części 1 wątku. Później trochę zamilkłam, ale wątek śledzę... Po prostu chyba nie umiem tak i tyle pisać,...Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną na początku ciąży, czyli jestem tu chyba w tym temacie weteranem.. Eceea.. Nie martw się.. Jak znajdę zalecenia z poradni, to zaraz wrzucę.. Ogólnie zakaz białego pieczywa, mąki, słodyczy. Posiłki 6 x dziennie, małe, nie podnoszące gwałtownie cukru. Bardzo ważne, żeby przerwa nocna nie byla za długa, czyli tzw II kolacje powinnaś zjeść ok. 21.30, a śniadanie około 8.00 rano.. Śniadanie ciemne pieczywo, twaróg, warzywa będzie ok... Głowa do góry, a wszystkim miłego późnego wieczorku..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Eh ja mam wyniki dopiero 11-ego ;/ nie wydaje mi się żebym miała ale czort wie. No poczekać muszę, a nie mam jak inaczej tutaj sprawdzić ;/
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Wszystko super
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj współczuję! Ale przypilnujesz diety i będzie dobrze ![]() Sama się boje o swoje wyniki, bo ostatnio miałam 90, a przed ciążą ok.80 było. Cytat:
A to nie jest tak, że ciąża zaburza wynik? Ja robiłam komplet badań przed i wyszły mi nieciekawe, a w ciąży już książkowe były (w tym tsh). Po ciąży zamierzam powtarzać. Ja już po śniadaniu od 3:30 na nogach ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86449774]Oj współczuję! Ale przypilnujesz diety i będzie dobrze
![]() Sama się boje o swoje wyniki, bo ostatnio miałam 90, a przed ciążą ok.80 było. [/QUOTE] Nie bój się, to chyba nie ma reguły, bo u mnie wręcz odwrotnie - wyniki glukozy zawsze miałam w normie, nawet nie pod górną granicą. W moczu też glukoza nie wyszła nigdy. A tu taka "niespodzianka". Teraz już tylko czekam na wizytę u diabetologa żeby wiedzieć co jeść i badać ten cukier. Wyszła mi teraz minimalna anemia i myślałam żeby zacząć pić sok z buraków, ale on ma cukier więc teraz nie wiem czy mogę. Chyba pietruszka bedzie lepsza. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, moja 6 latka potrafi do tej pory urobić tatusia żeby ją ponosił ![]() Jak jeździmy w góry to zawsze zrobi takie oczy że tż jest zgubiony i nosi ![]() Za to jak moje chłopaki pobiegły przodem na Morskie oko, bo mieli za ambicję przegonić zaprzęg (przegrali dosłownie o kilka minut ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
jestem na krzywej.. na czczo wyszło mi 107 z palca ;(
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
Absolwentka, ja też coś dospac nie mogę. Poza tym mała jest mniej aktywna i też mnie to stresuje... Ale jednak rusza się.
Czy Wy jak się zdenerwujecie (chyba, że ktoś jest no stress ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrycja, jak ja się denerwuje to po czasie się okazuje, że przestałam zwracać uwagę na ruchy. Ale w ostatnim tygodniu, a miałam nerwowy, te ruchy też były inne. Też takie nerwowe i gwałtowne. Więc zdecydowanie muszę się wyluzować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
Anuhaaa, ale jak tu wyluzować... Ech. Trzy głębokie oddechy...
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
A co do anemii, to dzisiaj zamawiam suszoną natkę pietruszki i liofilizat z buraków. Zobaczymy. Poza tym chyba wybiorę się do hematologa, albo przynajmniej zbadam poziom b12 bo moja dr kazała dużo szpinaku, a wiadomo, że on ma niewiele żelaza a obciąża nerki więc chyba muszę się wybrać do kogoś innego akurat w tej sprawie
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata u mnie mówili, że po to robią z palca, żeby się przekonać czy można podać glukozę. Jak z palca ok, to od razu biorą z żyły i po tym pijesz glukozę. I później dwa pobrania co godzinę. Ale nie wiem ile musi być z palca by nie przeprowadzać próby. Kiedy będziesz miała wyniki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal polecam amarantus ekspandoaany. Bardzo bogaty w żelazo. Bardzo. Można sypać na wsyztsko od jogurtu po sos do obiadu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie wtedy cisza na pokładzie.. Nic się nie dzieje.. Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#683 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wam też nie pozwolili pić przed badaniem wody mineralnej niegazowanej? Pytam jej czy mogę się napić a ona że raczej nie, że mam być całkowicie na czczo. Łudzę się 🤣 że ten cukier przez wodę taki wysoki bo zawsze w nocy popijam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Ja piłam rano wodę. Tak było na stronie internetowej w opisie badania w zaleceniach. Kiedyś poszłam na morfologię z rana o łyku widy tylko to miala babka problem z pobraniem i pytała czy przynajmniej szklankę wypilam Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Od paru dni mam obawy, na mamowej grupie na fb widzialam ze dziewczyna urodzila przez cc w 26 tygodniu takie maleństwo.. saczyly jej sie wody plodowe..caly czas o tym mysle.. a ja w nocy obudzilam sie z wilgotnymi udami ale w sumie cala bylam mokra chyba bylo mi za goraco. Caly czas z tylu glowy mam zbyt wczesny porod, caly czas skupiam się czy Mała się rusza ehh.. w pon wizyta..
Dodatkowo kosc lonowa boli tak ze ledwo chodze, chyba na l4 pojde juz nie bede czekac do konca miesiaca Edit. Czuje ruchy tuż nad wzgorkiem bardzo nisko i chyba Mala uciska mi na ta kosc lonowa stad tez pewnie ten bol
Edytowane przez N4TI Czas edycji: 2019-02-02 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
I wiecie co, z tymi laboratoriami to różnie bywa. Nie mówię akurat o glukozie ale np. o badaniu moczu. Codziennie naczczo pije sok z żurawiny. I mocz ok, nie wykryto kwasu askorbinowego. Był taki czas że soku piłam mniej i niecodzienne to wtedy mi wyszło 20 kwasu askorbinowego i dr do mnie że pewnie dużo witaminy c pije, a właśnie wtedy piłam najmniej w całej ciazy. Podobnie teraz, zero słodyczy, dużo widy, urosept, zurawina codziennie, posiew z pochwy tydzień temu ok, dość liczne te dobre bakterie, pH dobre i nic poza tym, a przedwczoraj w moczu pojedyncze drożdże. Imam globulki na 6 dni. Myślę, że nie są one w ogóle potrzebne, no ale wzięłam bo clotrimazolum więc nie jakiś nie wiadomo jaki kaliber
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sq mój też się tak kazał nosic, chodzić za bardzo nie chciał, ale na szczęście mu to minęło jakoś jak miał 2,5 roku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.