|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Bardzo, bardzo
na poniedziałek umówiłam się do diabetologa, na jutro nikogo nie znalazłam. Ja się jeszcze łudzę, że to może błąd jakiś. Zapytam o powtórzenie wyników w laboratorium klinicznym ALAB. W ogóle dostałam też globulki clotrimazolum na 6 dni, bo w moczu wyszły pojedyncze drożdże, ale ph sie zgadza i dzisiaj ph badane na fotelu również więc sama nie wiem. Robiłam też tydy temu posiew i wszystko ok. Ja to jestem z tych co woli najpierw badanie albo i dwa dla potwierdzenia niż brać coś w ciemno. Eh nie wiem sama co robić. Ja nawet nie wiem co mogę jutro na śniadanie zjeść :|Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Hi. Udzielalam się w części 1 wątku. Później trochę zamilkłam, ale wątek śledzę... Po prostu chyba nie umiem tak i tyle pisać,...Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną na początku ciąży, czyli jestem tu chyba w tym temacie weteranem.. Eceea.. Nie martw się.. Jak znajdę zalecenia z poradni, to zaraz wrzucę.. Ogólnie zakaz białego pieczywa, mąki, słodyczy. Posiłki 6 x dziennie, małe, nie podnoszące gwałtownie cukru. Bardzo ważne, żeby przerwa nocna nie byla za długa, czyli tzw II kolacje powinnaś zjeść ok. 21.30, a śniadanie około 8.00 rano.. Śniadanie ciemne pieczywo, twaróg, warzywa będzie ok... Głowa do góry, a wszystkim miłego późnego wieczorku..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Eh ja mam wyniki dopiero 11-ego ;/ nie wydaje mi się żebym miała ale czort wie. No poczekać muszę, a nie mam jak inaczej tutaj sprawdzić ;/
|
|
|
#666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój każe się jeszcze nosić. A 3latek też? Noo normalnie miałam przygotowana kolacje. Ale nikt nic nie dawał rady jesc. Tej na ciepło nawet nie znaczynalam rovic... I tak oto po chrzcinach miałam 20 wydrazonych czerwonych papryk i wielki gar farszu Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko super
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój egzemplarz jest bardzo przytulasty, czasem prosi żeby go podnieść bo się chce przytulić ...no i jak tu go nie wziąć na ręce ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
na zdrowko! Też bym zrobiła ale nie mam gofrownicy 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#670 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj współczuję! Ale przypilnujesz diety i będzie dobrze Sama się boje o swoje wyniki, bo ostatnio miałam 90, a przed ciążą ok.80 było. Cytat:
A to nie jest tak, że ciąża zaburza wynik? Ja robiłam komplet badań przed i wyszły mi nieciekawe, a w ciąży już książkowe były (w tym tsh). Po ciąży zamierzam powtarzać. Ja już po śniadaniu od 3:30 na nogach ![]()
|
||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86449774]Oj współczuję! Ale przypilnujesz diety i będzie dobrze
Sama się boje o swoje wyniki, bo ostatnio miałam 90, a przed ciążą ok.80 było. [/QUOTE] Nie bój się, to chyba nie ma reguły, bo u mnie wręcz odwrotnie - wyniki glukozy zawsze miałam w normie, nawet nie pod górną granicą. W moczu też glukoza nie wyszła nigdy. A tu taka "niespodzianka". Teraz już tylko czekam na wizytę u diabetologa żeby wiedzieć co jeść i badać ten cukier. Wyszła mi teraz minimalna anemia i myślałam żeby zacząć pić sok z buraków, ale on ma cukier więc teraz nie wiem czy mogę. Chyba pietruszka bedzie lepsza. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, moja 6 latka potrafi do tej pory urobić tatusia żeby ją ponosił ![]() Jak jeździmy w góry to zawsze zrobi takie oczy że tż jest zgubiony i nosi Za to jak moje chłopaki pobiegły przodem na Morskie oko, bo mieli za ambicję przegonić zaprzęg (przegrali dosłownie o kilka minut ) a córka szła ze mną, to co prawda lekko marudząc, ale doszła na własnych nogach, więc potrafi jakby co
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
jestem na krzywej.. na czczo wyszło mi 107 z palca ;(
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Absolwentka, ja też coś dospac nie mogę. Poza tym mała jest mniej aktywna i też mnie to stresuje... Ale jednak rusza się.
Czy Wy jak się zdenerwujecie (chyba, że ktoś jest no stress ) to Wasze dzieci są bardziej aktywne czy mniej?Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrycja, jak ja się denerwuje to po czasie się okazuje, że przestałam zwracać uwagę na ruchy. Ale w ostatnim tygodniu, a miałam nerwowy, te ruchy też były inne. Też takie nerwowe i gwałtowne. Więc zdecydowanie muszę się wyluzować. |
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Anuhaaa, ale jak tu wyluzować... Ech. Trzy głębokie oddechy...
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do anemii, to dzisiaj zamawiam suszoną natkę pietruszki i liofilizat z buraków. Zobaczymy. Poza tym chyba wybiorę się do hematologa, albo przynajmniej zbadam poziom b12 bo moja dr kazała dużo szpinaku, a wiadomo, że on ma niewiele żelaza a obciąża nerki więc chyba muszę się wybrać do kogoś innego akurat w tej sprawie
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli rozumiem że przy takim wyniku raczej nie powinni mi już robić próby bo wynik jednoznacznie wskazuje na cukrzycę?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata u mnie mówili, że po to robią z palca, żeby się przekonać czy można podać glukozę. Jak z palca ok, to od razu biorą z żyły i po tym pijesz glukozę. I później dwa pobrania co godzinę. Ale nie wiem ile musi być z palca by nie przeprowadzać próby. Kiedy będziesz miała wyniki? |
|
|
|
|
#682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal polecam amarantus ekspandoaany. Bardzo bogaty w żelazo. Bardzo. Można sypać na wsyztsko od jogurtu po sos do obiadu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie wtedy cisza na pokładzie.. Nic się nie dzieje.. Cytat:
to od razu wpisz sobie ciążowa cukrzycę skoro oni wynik z palca biorą jako ten pierwszy :/Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wam też nie pozwolili pić przed badaniem wody mineralnej niegazowanej? Pytam jej czy mogę się napić a ona że raczej nie, że mam być całkowicie na czczo. Łudzę się 🤣 że ten cukier przez wodę taki wysoki bo zawsze w nocy popijam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby!Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Ja piłam rano wodę. Tak było na stronie internetowej w opisie badania w zaleceniach. Kiedyś poszłam na morfologię z rana o łyku widy tylko to miala babka problem z pobraniem i pytała czy przynajmniej szklankę wypilam Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Od paru dni mam obawy, na mamowej grupie na fb widzialam ze dziewczyna urodzila przez cc w 26 tygodniu takie maleństwo.. saczyly jej sie wody plodowe..caly czas o tym mysle.. a ja w nocy obudzilam sie z wilgotnymi udami ale w sumie cala bylam mokra chyba bylo mi za goraco. Caly czas z tylu glowy mam zbyt wczesny porod, caly czas skupiam się czy Mała się rusza ehh.. w pon wizyta..
Dodatkowo kosc lonowa boli tak ze ledwo chodze, chyba na l4 pojde juz nie bede czekac do konca miesiaca Edit. Czuje ruchy tuż nad wzgorkiem bardzo nisko i chyba Mala uciska mi na ta kosc lonowa stad tez pewnie ten bol
Edytowane przez N4TI Czas edycji: 2019-02-02 o 08:59 |
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
I wiecie co, z tymi laboratoriami to różnie bywa. Nie mówię akurat o glukozie ale np. o badaniu moczu. Codziennie naczczo pije sok z żurawiny. I mocz ok, nie wykryto kwasu askorbinowego. Był taki czas że soku piłam mniej i niecodzienne to wtedy mi wyszło 20 kwasu askorbinowego i dr do mnie że pewnie dużo witaminy c pije, a właśnie wtedy piłam najmniej w całej ciazy. Podobnie teraz, zero słodyczy, dużo widy, urosept, zurawina codziennie, posiew z pochwy tydzień temu ok, dość liczne te dobre bakterie, pH dobre i nic poza tym, a przedwczoraj w moczu pojedyncze drożdże. Imam globulki na 6 dni. Myślę, że nie są one w ogóle potrzebne, no ale wzięłam bo clotrimazolum więc nie jakiś nie wiadomo jaki kaliber
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sq mój też się tak kazał nosic, chodzić za bardzo nie chciał, ale na szczęście mu to minęło jakoś jak miał 2,5 roku choć też inaczej ze mną jak idzie a inaczej z tz, tatuś zawsze wezmie na barana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

na poniedziałek umówiłam się do diabetologa, na jutro nikogo nie znalazłam. Ja się jeszcze łudzę, że to może błąd jakiś. Zapytam o powtórzenie wyników w laboratorium klinicznym ALAB. W ogóle dostałam też globulki clotrimazolum na 6 dni, bo w moczu wyszły pojedyncze drożdże, ale ph sie zgadza i dzisiaj ph badane na fotelu również więc sama nie wiem. Robiłam też tydy temu posiew i wszystko ok. Ja to jestem z tych co woli najpierw badanie albo i dwa dla potwierdzenia niż brać coś w ciemno. Eh nie wiem sama co robić. Ja nawet nie wiem co mogę jutro na śniadanie zjeść :|
chociaż w sumie nie wiem co gorsze, chory 2-latek czy chory 3-latek 
mój każe się jeszcze nosić. A 3latek też? 

) to Wasze dzieci są bardziej aktywne czy mniej?

czyli rozumiem że przy takim wyniku raczej nie powinni mi już robić próby bo wynik jednoznacznie wskazuje na cukrzycę?
to od razu wpisz sobie ciążowa cukrzycę skoro oni wynik z palca biorą jako ten pierwszy :/
że ten cukier przez wodę taki wysoki bo zawsze w nocy popijam...