Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-01, 19:35   #661
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Obiad będzie. Dziadkowie są przyjezdni 2-3h drogi więc będą cały dzień
Obiad i ciasto
Nauczona chrzcinami, każda wielkanocna nie robię kolacji. Nikt tego nie je więc. Zimnej płyty też nie będzie tym razem bo ja później jem to do czwartku

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Noo jak robisz obiad to na pewno zimna płyta jest bez sensu.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-01, 19:47   #662
Eceea
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Bardzo, bardzo na poniedziałek umówiłam się do diabetologa, na jutro nikogo nie znalazłam. Ja się jeszcze łudzę, że to może błąd jakiś. Zapytam o powtórzenie wyników w laboratorium klinicznym ALAB. W ogóle dostałam też globulki clotrimazolum na 6 dni, bo w moczu wyszły pojedyncze drożdże, ale ph sie zgadza i dzisiaj ph badane na fotelu również więc sama nie wiem. Robiłam też tydy temu posiew i wszystko ok. Ja to jestem z tych co woli najpierw badanie albo i dwa dla potwierdzenia niż brać coś w ciemno. Eh nie wiem sama co robić. Ja nawet nie wiem co mogę jutro na śniadanie zjeść :|

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-01, 19:50   #663
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Bardzo, bardzo na poniedziałek umówiłam się do diabetologa, na jutro nikogo nie znalazłam. Ja się jeszcze łudzę, że to może błąd jakiś. Zapytam o powtórzenie wyników w laboratorium klinicznym ALAB. W ogóle dostałam też globulki clotrimazolum na 6 dni, bo w moczu wyszły pojedyncze drożdże, ale ph sie zgadza i dzisiaj ph badane na fotelu również więc sama nie wiem. Robiłam też tydy temu posiew i wszystko ok. Ja to jestem z tych co woli najpierw badanie albo i dwa dla potwierdzenia niż brać coś w ciemno. Eh nie wiem sama co robić. Ja nawet nie wiem co mogę jutro na śniadanie zjeść :|

https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/ sprawdz sobie. Tam sa menu na 2 tyg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-01, 20:00   #664
ladyfun
Raczkowanie

Hi. Udzielalam się w części 1 wątku. Później trochę zamilkłam, ale wątek śledzę... Po prostu chyba nie umiem tak i tyle pisać,...Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną na początku ciąży, czyli jestem tu chyba w tym temacie weteranem.. Eceea.. Nie martw się.. Jak znajdę zalecenia z poradni, to zaraz wrzucę.. Ogólnie zakaz białego pieczywa, mąki, słodyczy. Posiłki 6 x dziennie, małe, nie podnoszące gwałtownie cukru. Bardzo ważne, żeby przerwa nocna nie byla za długa, czyli tzw II kolacje powinnaś zjeść ok. 21.30, a śniadanie około 8.00 rano.. Śniadanie ciemne pieczywo, twaróg, warzywa będzie ok... Głowa do góry, a wszystkim miłego późnego wieczorku..

ladyfun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-01, 20:09   #665
agadzie
Zakorzenienie

Eh ja mam wyniki dopiero 11-ego ;/ nie wydaje mi się żebym miała ale czort wie. No poczekać muszę, a nie mam jak inaczej tutaj sprawdzić ;/

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-01, 21:48   #666
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyfun Pokaż wiadomość
Hi. Udzielalam się w części 1 wątku. Później trochę zamilkłam, ale wątek śledzę... Po prostu chyba nie umiem tak i tyle pisać,...Ja mam cukrzycę ciążową zdiagnozowaną na początku ciąży, czyli jestem tu chyba w tym temacie weteranem.. Eceea.. Nie martw się.. Jak znajdę zalecenia z poradni, to zaraz wrzucę.. Ogólnie zakaz białego pieczywa, mąki, słodyczy. Posiłki 6 x dziennie, małe, nie podnoszące gwałtownie cukru. Bardzo ważne, żeby przerwa nocna nie byla za długa, czyli tzw II kolacje powinnaś zjeść ok. 21.30, a śniadanie około 8.00 rano.. Śniadanie ciemne pieczywo, twaróg, warzywa będzie ok... Głowa do góry, a wszystkim miłego późnego wieczorku..

Dziękuję ;* już trochę ochłonęłam i nie będę się stresować, bo bejbiaszek jest najważniejszy, a nie tam jakieś stresy. Póki co czytam jadłospisy, mam wykupione paski do mierzenia ketonów i glukozy w moczu i w poniedziałek wizyta u diabetologa, który ma mi powiedzieć co i jak i chyba dać glukometr. Pogadam z nim o powtórzeniu badania.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/ sprawdz sobie. Tam sa menu na 2 tyg

Właśnie czytam. Dziękuję

Stary 2019-02-01, 22:14   #667
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Rany cały dzień mi niedobrze, zaraz się chyba położe z książką. Poprzednio aż tak źle nie reagowałam, a dziś to jakaś masakra.

Motyl śliczne ubrania!

Ecea, z dzieckiem na pewno wszystko ok, tyle że musisz dietę zastosować. Też znam kilkoro z ciąży cukrzycowej i nic im nie dolega

Sq i tak tym razem zrobiłabym tak samo, że catering. No w każdym razie dziś, a już mając chorego 2-latka w domu to w ogóle chociaż w sumie nie wiem co gorsze, chory 2-latek czy chory 3-latek

Nie wiem nie wiem. mój każe się jeszcze nosić. A 3latek też?
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Noo jak robisz obiad to na pewno zimna płyta jest bez sensu.
Noo normalnie miałam przygotowana kolacje. Ale nikt nic nie dawał rady jesc. Tej na ciepło nawet nie znaczynalam rovic... I tak oto po chrzcinach miałam 20 wydrazonych czerwonych papryk i wielki gar farszu

Stary 2019-02-02, 00:11   #668
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Śpiworek
Wszystko super
Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Kochana, dziekuje jeszcze raz, wyszly przepyszne

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-02, 00:13   #669
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:

Noo normalnie miałam przygotowana kolacje. Ale nikt nic nie dawał rady jesc. Tej na ciepło nawet nie znaczynalam rovic... I tak oto po chrzcinach miałam 20 wydrazonych czerwonych papryk i wielki gar farszu

Trochę też, ale już zdecydowanie mniej mój egzemplarz jest bardzo przytulasty, czasem prosi żeby go podnieść bo się chce przytulić ...no i jak tu go nie wziąć na ręce ?

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Kochana, dziekuje jeszcze raz, wyszly przepyszne

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Cieszę się na zdrowko! Też bym zrobiła ale nie mam gofrownicy 🤪

Stary 2019-02-02, 03:43   #670
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie wróciłam od lekarza i wyszła mi cukrzyca ciążowa ;( ;( ;( ;( ;( wyć mi się chce. Wynik 80/173/163

Oj współczuję! Ale przypilnujesz diety i będzie dobrze
Sama się boje o swoje wyniki, bo ostatnio miałam 90, a przed ciążą ok.80 było.

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Serio nie martw sie. Stres nie jest Ci teraz potrzebny. Ja się tak podlamalam jak dowiedziałam się że mam niedoczynność tarczycy gdzie przed ciąża wyniki tsh miałam dobre. Naczytałam się na necie z czym mogą się zmagać dzieci w przyszłości u których matka późno rozpoczęła leczenie na niedoczynność i też się bardzo martwiłam. Wyluzuj to nie koniec świata. Moja kumpela miała cukrzycę ciążowa a urodziła silnego zdrowego chłopczyka. Do tej pory nie ma problemów ze zdrówkiem a ma 5 lat

A to nie jest tak, że ciąża zaburza wynik? Ja robiłam komplet badań przed i wyszły mi nieciekawe, a w ciąży już książkowe były (w tym tsh). Po ciąży zamierzam powtarzać.

Ja już po śniadaniu od 3:30 na nogach także Dzień dobry
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-02, 05:50   #671
Eceea
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86449774]Oj współczuję! Ale przypilnujesz diety i będzie dobrze
Sama się boje o swoje wyniki, bo ostatnio miałam 90, a przed ciążą ok.80 było.

[/QUOTE]

Nie bój się, to chyba nie ma reguły, bo u mnie wręcz odwrotnie - wyniki glukozy zawsze miałam w normie, nawet nie pod górną granicą. W moczu też glukoza nie wyszła nigdy. A tu taka "niespodzianka". Teraz już tylko czekam na wizytę u diabetologa żeby wiedzieć co jeść i badać ten cukier. Wyszła mi teraz minimalna anemia i myślałam żeby zacząć pić sok z buraków, ale on ma cukier więc teraz nie wiem czy mogę. Chyba pietruszka bedzie lepsza.

Stary 2019-02-02, 06:47   #672
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

No nie wiem, moja 6 latka potrafi do tej pory urobić tatusia żeby ją ponosił
Jak jeździmy w góry to zawsze zrobi takie oczy że tż jest zgubiony i nosi
Za to jak moje chłopaki pobiegły przodem na Morskie oko, bo mieli za ambicję przegonić zaprzęg (przegrali dosłownie o kilka minut ) a córka szła ze mną, to co prawda lekko marudząc, ale doszła na własnych nogach, więc potrafi jakby co
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-02, 06:52   #673
AgataAgata9090
Zadomowienie

jestem na krzywej.. na czczo wyszło mi 107 z palca ;(

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-02, 06:54   #674
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Absolwentka, ja też coś dospac nie mogę. Poza tym mała jest mniej aktywna i też mnie to stresuje... Ale jednak rusza się.
Czy Wy jak się zdenerwujecie (chyba, że ktoś jest no stress ) to Wasze dzieci są bardziej aktywne czy mniej?

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-02, 07:13   #675
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczysz jak z żyły, ja miałam o 20 mniej. Oby i u ciebie tak było. Chociaż w sumie przy takim wyniku nie powinni chyba robić próby. Robisz próbę?

Patrycja, jak ja się denerwuje to po czasie się okazuje, że przestałam zwracać uwagę na ruchy. Ale w ostatnim tygodniu, a miałam nerwowy, te ruchy też były inne. Też takie nerwowe i gwałtowne. Więc zdecydowanie muszę się wyluzować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-02, 07:16   #676
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Anuhaaa, ale jak tu wyluzować... Ech. Trzy głębokie oddechy...

Stary 2019-02-02, 07:19   #677
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Absolwentka, ja też coś dospac nie mogę. Poza tym mała jest mniej aktywna i też mnie to stresuje... Ale jednak rusza się.
Czy Wy jak się zdenerwujecie (chyba, że ktoś jest no stress ) to Wasze dzieci są bardziej aktywne czy mniej?

Chyba tak to działa. Wczoraj się tak wierciło jak chyba nigdy do tej pory. Nad ranem też. Generalnie to chyba zmieniło pozycję na miednicowa. Tak powiedziała dr wczoraj po badaniu na fotelu. A dzisiaj chyba już z lewej na prawą stronę, bo brzuch bym kanciasty

Stary 2019-02-02, 07:22   #678
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Zobaczysz jak z żyły, ja miałam o 20 mniej. Oby i u ciebie tak było. Chociaż w sumie przy takim wyniku nie powinni chyba robić próby. Robisz próbę?

Patrycja, jak ja się denerwuje to po czasie się okazuje, że przestałam zwracać uwagę na ruchy. Ale w ostatnim tygodniu, a miałam nerwowy, te ruchy też były inne. Też takie nerwowe i gwałtowne. Więc zdecydowanie muszę się wyluzować.
Jaką próbę? Miałam pobraną z palca przed wypiciem, teraz mam iść do niej za godzinę czyli o 8:50 i potem o 9:50. Mówiła że będzie jeszcze pobierać krew z żyły

Stary 2019-02-02, 07:25   #679
Eceea
Zakorzenienie

A co do anemii, to dzisiaj zamawiam suszoną natkę pietruszki i liofilizat z buraków. Zobaczymy. Poza tym chyba wybiorę się do hematologa, albo przynajmniej zbadam poziom b12 bo moja dr kazała dużo szpinaku, a wiadomo, że on ma niewiele żelaza a obciąża nerki więc chyba muszę się wybrać do kogoś innego akurat w tej sprawie

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Jaką próbę? Miałam pobraną z palca przed wypiciem, teraz mam iść do niej za godzinę czyli o 8:50 i potem o 9:50. Mówiła że będzie jeszcze pobierać krew z żyły

Próbę obciążenia czyli pobierają krew z palca po to by sprawdzić czy mogą Cię obciążyć czyli podać glukozę do wypicia. Pobierają krew z żyły na czczo, później pijesz glukozę, wychodzisz na godzinę posiedzieć pod gabinetem (nie łazić) wracasz do gabinetu na pobranie krwi, znowu wychodzisz na godzinę i wracasz na pobranie

Stary 2019-02-02, 07:30   #680
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
A co do anemii, to dzisiaj zamawiam suszoną natkę pietruszki i liofilizat z buraków. Zobaczymy. Poza tym chyba wybiorę się do hematologa, albo przynajmniej zbadam poziom b12 bo moja dr kazała dużo szpinaku, a wiadomo, że on ma niewiele żelaza a obciąża nerki więc chyba muszę się wybrać do kogoś innego akurat w tej sprawie

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Próbę obciążenia czyli pobierają krew z palca po to by sprawdzić czy mogą Cię obciążyć czyli podać glukozę do wypicia. Pobierają krew z żyły na czczo, później pijesz glukozę, wychodzisz na godzinę posiedzieć pod gabinetem (nie łazić) wracasz do gabinetu na pobranie krwi, znowu wychodzisz na godzinę i wracasz na pobranie

No to ja tak mam. Zmylil mnie post anuhy czyli rozumiem że przy takim wyniku raczej nie powinni mi już robić próby bo wynik jednoznacznie wskazuje na cukrzycę?

Stary 2019-02-02, 07:32   #681
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Anuhaaa, ale jak tu wyluzować... Ech. Trzy głębokie oddechy...

Wiem Patrycja. Zależy skąd te nerwy. Ja akurat miałam związane z pracą, więc czw i pt wolny sobie zrobiłam po prostu i od razu bobas spokojny.

Agata u mnie mówili, że po to robią z palca, żeby się przekonać czy można podać glukozę. Jak z palca ok, to od razu biorą z żyły i po tym pijesz glukozę. I później dwa pobrania co godzinę.
Ale nie wiem ile musi być z palca by nie przeprowadzać próby.
Kiedy będziesz miała wyniki?
Stary 2019-02-02, 07:33   #682
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bój się, to chyba nie ma reguły, bo u mnie wręcz odwrotnie - wyniki glukozy zawsze miałam w normie, nawet nie pod górną granicą. W moczu też glukoza nie wyszła nigdy. A tu taka "niespodzianka". Teraz już tylko czekam na wizytę u diabetologa żeby wiedzieć co jeść i badać ten cukier. Wyszła mi teraz minimalna anemia i myślałam żeby zacząć pić sok z buraków, ale on ma cukier więc teraz nie wiem czy mogę. Chyba pietruszka bedzie lepsza.

Ja nadal polecam amarantus ekspandoaany. Bardzo bogaty w żelazo. Bardzo. Można sypać na wsyztsko od jogurtu po sos do obiadu.
Cytat:
No nie wiem, moja 6 latka potrafi do tej pory urobić tatusia żeby ją ponosił
Jak jeździmy w góry to zawsze zrobi takie oczy że tż jest zgubiony i nosi
Za to jak moje chłopaki pobiegły przodem na Morskie oko, bo mieli za ambicję przegonić zaprzęg (przegrali dosłownie o kilka minut ) a córka szła ze mną, to co prawda lekko marudząc, ale doszła na własnych nogach, więc potrafi jakby co
No to tak, ale mój nadal chce żeby go nosić bo chce zobaczyć co na stole, a to po schodach sam nie idzie a to na spacerze w wózku nie ale na nogach też nie... Eh

Cytat:

Ajajjjj. Mi nigdy z palca nie brali...

Cytat:

U mnie wtedy cisza na pokładzie.. Nic się nie dzieje..
Cytat:

Ale z żyły na czczo nie?!? to od razu wpisz sobie ciążowa cukrzycę skoro oni wynik z palca biorą jako ten pierwszy :/

Stary 2019-02-02, 07:47   #683
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja tak mam. Zmylil mnie post anuhy czyli rozumiem że przy takim wyniku raczej nie powinni mi już robić próby bo wynik jednoznacznie wskazuje na cukrzycę?

Tego nie wiem, niby to jest ponad normą. A może zjadłaś za późno albo się stresowalas. To też ma wpływ na badanie. Ja swoje będę chciała powtórzyć, bo dzień wcześniej miałam problemy żołądkowe. Łudzę się, że może to miało wpływ na wynik.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Wiem Patrycja. Zależy skąd te nerwy. Ja akurat miałam związane z pracą, więc czw i pt wolny sobie zrobiłam po prostu i od razu bobas spokojny.

Agata u mnie mówili, że po to robią z palca, żeby się przekonać czy można podać glukozę. Jak z palca ok, to od razu biorą z żyły i po tym pijesz glukozę. I później dwa pobrania co godzinę.

Ale nie wiem ile musi być z palca by nie przeprowadzać próby.

Kiedy będziesz miała wyniki?
O to to, dokładnie tak

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Ja nadal polecam amarantus ekspandoaany. Bardzo bogaty w żelazo. Bardzo. Można sypać na wsyztsko od jogurtu po sos do obiadu.

No to tak, ale mój nadal chce żeby go nosić bo chce zobaczyć co na stole, a to po schodach sam nie idzie a to na spacerze w wózku nie ale na nogach też nie... Eh

Ajajjjj. Mi nigdy z palca nie brali...

U mnie wtedy cisza na pokładzie.. Nic się nie dzieje..

Ale z żyły na czczo nie?!? to od razu wpisz sobie ciążowa cukrzycę skoro oni wynik z palca biorą jako ten pierwszy :/

Dzięki, nie słyszałam o amarantusie. Kupię! A co do tej glukozy to zglupiec można. Mi brali z palca + 3 razy z żyły więc chyba wyniki mam 3 razy z żyły. Więc jest nadzieja, że u Ciebie wyjdzie z żyły na czczo inna nutz z palxa na czczo. U mnie z palca ok, z żyły ok, po 1 h ok, a po 2h juz pobad normę.

Stary 2019-02-02, 07:47   #684
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Tego nie wiem, niby to jest ponad normą. A może zjadłaś za późno albo się stresowalas. To też ma wpływ na badanie. Ja swoje będę chciała powtórzyć, bo dzień wcześniej miałam problemy żołądkowe. Łudzę się, że może to miało wpływ na wynik.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

O to to, dokładnie tak

W poniedziałek pójdę jeszcze raz bo to niewielki koszt a wolę się upewnić. Ostatni posiłek zjadłam po 19. A krew z palca miałam pobraną o 7:30 więc po 12 godzinach. Babeczka powiedziała że to wystarczająco dużo czasu żeby spadł cukier i był w normie czego u mnie niestety nie ma. Zjadłam ciasto po 18 i pytałam czy może mieć to wpływ ale mówi że nie, ze zbyt dużo czasu upłynęło.

Wam też nie pozwolili pić przed badaniem wody mineralnej niegazowanej? Pytam jej czy mogę się napić a ona że raczej nie, że mam być całkowicie na czczo. Łudzę się 🤣 że ten cukier przez wodę taki wysoki bo zawsze w nocy popijam...

Stary 2019-02-02, 07:53   #685
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
W poniedziałek pójdę jeszcze raz bo to niewielki koszt a wolę się upewnić. Ostatni posiłek zjadłam po 19. A krew z palca miałam pobraną o 7:30 więc po 12 godzinach. Babeczka powiedziała że to wystarczająco dużo czasu żeby spadł cukier i był w normie czego u mnie niestety nie ma. Zjadłam ciasto po 18 i pytałam czy może mieć to wpływ ale mówi że nie, ze zbyt dużo czasu upłynęło.

Wam też nie pozwolili pić przed badaniem wody mineralnej niegazowanej? Pytam jej czy mogę się napić a ona że raczej nie, że mam być całkowicie na czczo. Łudzę się że ten cukier przez wodę taki wysoki bo zawsze w nocy popijam...

Ja bym się na Twoim miejscu łudziła, że to przez to ciasto Oby!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Ja piłam rano wodę. Tak było na stronie internetowej w opisie badania w zaleceniach. Kiedyś poszłam na morfologię z rana o łyku widy tylko to miala babka problem z pobraniem i pytała czy przynajmniej szklankę wypilam

Stary 2019-02-02, 07:56   #686
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Od paru dni mam obawy, na mamowej grupie na fb widzialam ze dziewczyna urodzila przez cc w 26 tygodniu takie maleństwo.. saczyly jej sie wody plodowe..caly czas o tym mysle.. a ja w nocy obudzilam sie z wilgotnymi udami ale w sumie cala bylam mokra chyba bylo mi za goraco. Caly czas z tylu glowy mam zbyt wczesny porod, caly czas skupiam się czy Mała się rusza ehh.. w pon wizyta..
Dodatkowo kosc lonowa boli tak ze ledwo chodze, chyba na l4 pojde juz nie bede czekac do konca miesiaca
Edit. Czuje ruchy tuż nad wzgorkiem bardzo nisko i chyba Mala uciska mi na ta kosc lonowa stad tez pewnie ten bol

Edytowane przez N4TI
Czas edycji: 2019-02-02 o 07:59
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-02, 07:59   #687
Eceea
Zakorzenienie

I wiecie co, z tymi laboratoriami to różnie bywa. Nie mówię akurat o glukozie ale np. o badaniu moczu. Codziennie naczczo pije sok z żurawiny. I mocz ok, nie wykryto kwasu askorbinowego. Był taki czas że soku piłam mniej i niecodzienne to wtedy mi wyszło 20 kwasu askorbinowego i dr do mnie że pewnie dużo witaminy c pije, a właśnie wtedy piłam najmniej w całej ciazy. Podobnie teraz, zero słodyczy, dużo widy, urosept, zurawina codziennie, posiew z pochwy tydzień temu ok, dość liczne te dobre bakterie, pH dobre i nic poza tym, a przedwczoraj w moczu pojedyncze drożdże. Imam globulki na 6 dni. Myślę, że nie są one w ogóle potrzebne, no ale wzięłam bo clotrimazolum więc nie jakiś nie wiadomo jaki kaliber

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-02, 08:02   #688
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Od paru dni mam obawy, na mamowej grupie na fb widzialam ze dziewczyna urodzila przez cc w 26 tygodniu takie maleństwo.. saczyly jej sie wody plodowe..caly czas o tym mysle.. a ja w nocy obudzilam sie z wilgotnymi udami ale w sumie cala bylam mokra chyba bylo mi za goraco. Caly czas z tylu glowy mam zbyt wczesny porod, caly czas skupiam się czy Mała się rusza ehh.. w pon wizyta..
Dodatkowo kosc lonowa boli tak ze ledwo chodze, chyba na l4 pojde juz nie bede czekac do konca miesiaca
Nati nie denerwuj się, takie rzeczy niestety się zdarzają ale tak ciągle nie ma co o tym myśleć, bo ty się stresujesz a to też wpływa na małą. Jak w poniedziałek masz wizytę to super, na pewno potwierdzi ci że wszystko ok, uszy do góry!

Sq mój też się tak kazał nosic, chodzić za bardzo nie chciał, ale na szczęście mu to minęło jakoś jak miał 2,5 roku choć też inaczej ze mną jak idzie a inaczej z tz, tatuś zawsze wezmie na barana

Stary 2019-02-02, 08:03   #689
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym się na Twoim miejscu łudziła, że to przez to ciasto Oby!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Ja piłam rano wodę. Tak było na stronie internetowej w opisie badania w zaleceniach. Kiedyś poszłam na morfologię z rana o łyku widy tylko to miala babka problem z pobraniem i pytała czy przynajmniej szklankę wypilam

A więc tak: jestem po drugim pobraniu krwi tym razem z żyły. Za godzinę ide po raz ostatni. Pytałam jej czy to przez wodę lub to ciasto ale mówiła że nie ma takiej opcji. Powiedziała też że po takiej krzywej trzeba odczekać kilka dni, podobno nie można robić tak często.

Stary 2019-02-02, 08:03   #690
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Edit. Czuje ruchy tuż nad wzgorkiem bardzo nisko i chyba Mala uciska mi na ta kosc lonowa stad tez pewnie ten bol
Jakbym o sobie czytała... Boje się tak samo przedwczesnego porodu, ruchy czuje również bardzo nisko. Ciągle się boję, że mała jest za nisko, że zacznę rodzić. Do tego przedwczoraj moja kuzynka w 27 TC trafiła do szpitala, bo rozpoczęły się dość mocne skurcze. Na szczęście zahamowali akcje...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości