![]() |
#661 |
Przyczajenie
|
Dot.: karmelkowe wlosy:))
śliczny jest ten garniera movida kolorek a gdzie można kupić taką farbe ?? mozna ją dostać w polsce? ja takich nigdzie nie widziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Movida Garniera to koloryzajca ton w ton. Niestety nie ma jej w Polsce (podobno wieki temu byla, ale ja nie pamjietam tych czasow. Pamietam, ze byla z Garniera Lumia, a z Loreala Open Color bodajze ). Na pewno jest w Niemczech.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
suzana masz piekne wlosy!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz ich nie mam chcialam poprawic kolor, tzn to co nie chwycilo i pofarbowalam je lekko inna farbka i w niektorych miejscach sa czerwone ![]() odczekam az sie spiorą (juz jest lepiej) i przefarbuje je znowu na marchewkowy (cale szczescie, ze ta farbka rozjasnia)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja Castingiem farbuję włoski już długo. Kiedyś byłam jasną blondynką i postanowiłam po eksperymentować z brązami. Najpierw był mroźny beż 2x, później ciemny blond i wreszcie nugat. Nugat wyszedł bardzo ładnie, tak jak wcześniej pisałam to taki jasny brąz/ciemny blond z karmelową poświatą. W słońcu ładnie ten rudawy połysk widać. Mi osobiście nie wyszedł dokładnie tak jak pokazuje zdjęcie z opakowania, troszkę delikatniej. Kolor długo się trzyma, pomimo że nie jest to farba i świetnie pokrywa siwe włosy (moja mama go również używa). W ogóle na moich włosach trzyma się tak jak farba, nie ma wyraźnej granicy odrostów i blaknie powoli. Zauważyłam też że nie niszczy tak strasznie włosów (jak np palette=porażka). Pomimo częstego prostowania i suszenia włosy nie wyglądają źle, mają taki naturalny połysk. Wszyscy się mnie pytają czy to mój naturalny kolor włosów...
![]() Teraz mam ochotę na bursztynowy blond ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Wtajemniczenie
|
Obiecane fotki nugatu Castinga po okolo 10 myciach
DSC00685.JPG DSC00691.JPG DSC00692.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
u mnie zapewne wyjdzie bardziej rudawo, bo mam naturalnie dużo pigmentu karmelkowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
misiapisia ostatnie zdjecie kolorek cudo
![]()
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Ja po nugacie mam teraz identyczny kolor, taki jak na 1 zdjęciu wklejonym przez Praline na początku wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak tak wroc do niego, jest piekny, swietnie do Ciebie pasowal ![]() ![]() ja tez chce! ![]()
![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
dziewczynki pomozcie
jaka farba da mi taki kolorek jak na fotce ponizej ?? dodam ze mam bardzo jasne blond wlosy ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
Hej Wtracam sie do dyskusji Jest szampon Loreal Casting Creme Gloss VANILLA CARAMEL nr724 (w UK) ale pewnie w Polsce tez jest Powinien ladny wyjsc na ciemny blond Sama mam ciemny blond w dziwnym cieplym tonie, po wieku eksperymentach Poczekam az sie troszke spierze i uzyje ten szampon Czy ktos probowal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
W Polsce 724 to jest właśnie Nugat
![]() A tak w ogóle to naszej ofercie farb Casting nie ma wszystkich kolorów które są w UK. Znalazłam na angielskiej stronce śliczne kolory Caramel i Praline, ale u nas ich niestety nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
A w Niemczech 724 to Krokant
![]() Ale za to w PL jest Orzech Laskowy, czy jakos tak, a tu w DE go nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
ja też jestem w trakcie spierania czekoladowego brązu :P. Nugat stoi i czeka na swoj dzien;D i sobie jeszcze poczeka, bo wloski myje raz na 3 dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
Od jakiegoś miesiąca mam manie na ten kolor włosów
![]() i czy pasuje taki kolor do jasnej karnacji i bardzo jasnych niebieskich oczu? Jak myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
Hipnagogia, będzie ciężka sprawa. Czy palette Ci się spiera? Bo wielu osobom nie. Ja również uzyłam tego szamponu (czekoladowy brąz) i powoli schodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
On się w ogóle nie zmywa...już od 2 miesięcy czyli wyszlo z 50 myć =/ W dodatku mam już odrosty więc muszę coś zrobić z tymi włosami. Na szczęście nie są w ogóle zniszczone...Nigdy nie zrobie już pallet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez chce Praline i Caramel :P Ale najpierw Nugat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Niech szybko te nowe kolory przychodzą do nas bo Nugacik mi sie już prawie wypłukał z włosów. Chciałabym mieć Caramel...A swoją drogą ciekawi mnie bursztynowy blond i orzech laskowy, ale ryzykowne są i trochę za bardzo pomarańczowe
![]() Więc pewnie ostatecznie skończy się znowu na Nugacie, to mój pewniak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
Niech szybko te nowe kolory przychodzą do nas bo Nugacik mi sie już prawie wypłukał z włosów. Chciałabym mieć Caramel...A swoją drogą ciekawi mnie bursztynowy blond i orzech laskowy, ale ryzykowne są i trochę za bardzo pomarańczowe
![]() Więc pewnie ostatecznie skończy się znowu na Nugacie, to mój pewniak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
dajanaa na jaki kolor kładłaś Nugat? I czy były to naturalne czy farbowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
Nugat kładłam na farbowane włosy, tzn takie wyblakłe po poprzedniej farbie (zresztą tez castingu). Z Castingiem u mnie było tak... najpierw około rok temu 2 razy pod rząd mroźny beż (wyszedł ciemniejszy niż na opakowaniu), później ciemny blond (też wyszedł ciemny raczej brąz niż blond) i ostatnio Nugat. Ciemny blond wypłukał sie i miałam takie jasno brązowe włosy i na to położyłam Nugat.
Naturalne moje włosy mają kolor mysiego blondu, kiedyś cały czas farbowałam je na jasny blond aż w końcu już nie mogłam patrzeć i strzeliłam brąz. I do tej pory eksperymentuje...Nugat ze wszystkich mi najbardziej pasuje, taki ciepły kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
a masz może fotkę z tym Nugatem? byłabym bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Myślę że ładnie wyjdzie
![]() A u mnie nie ma za bardzo co fotografować, bo bardzo mi te włoski wyblakły, tylko w słońcu taki karmelowy połysk widać ale aparat tego nie pokazuje. Jeszcze zauważyłam ze jakieś pasemka mi powychodziły. Za około tydzień (po wizycie u fryzjera) będę znowu farbowała, więc zrobię zdjęcia świeżo pofarbowanych i wkleję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
dobrze, a więc czekam na fotoraport
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
AAA w rossmannie jest promocja na Castinga - jutro ide robic zakupy :P Mam nadzieje ze bedzie Nugat :P Tylko teraz mysle kiedy nim sobie zrobic wlosy.
PS: Bardzo podobny kolor do Nugata wyszedl mi po nalozeniu na resztki Castinga balsamu z henna Venita- zmieszane kolory- orzech + blond + miedz :P Szkoda, ze efekt jest tak malo trwaly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Witajcie Karmelki
![]() Mam zamiar rozjaśnić sobie jeszcze parę pasemek i położyć na włosy Joanne Multi Soft "Karmelowy blond" Miałyście już z nim do czynienie? Jestem ciekawa jak wyjdzie na włosach. P.S. Jestem chora na Nugat, boję się jednak zbyt ciemnego koloru ![]()
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy jaki masz kolor wlosow. Ja mam ciemny blond i pewnie sie nie uda uzyskac karmelkowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.