|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.
Cytat:
![]() |
![]() |
#662 |
Konto usunięte
|
Ja z lidla tego w worku też nie polecam. Sama kupuję w biedronce benitonowy. Lepiej się zbryla niż ten z lidla. A w kartoniku nie widziałam, ale ja też częściej jednak w biedronce jestem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Od paru lat zdarzają mi się plamienia międzymiesiączkowe. Jest to zwykle przy kilku cyklach w roku i ZAWSZE jeśli są, to wypadają w 3-4 dni po miesiączce. Mówiłam o tym ginekolog, ale trochę olała sprawę. Czy powinnam iść do kogoś innego i znaleźć przyczynę? Może któraś z was miała coś podobnego? Nie zauważam innych objawów.
Dodam, że badałam hormony (w ostatniej fazie cyklu) i wyszło ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy odczuwacie czasem takie pulsowanie w brzuchu? Jakbym wam waliło serce tylko w brzuchu? Jestem po usunięciu czerniaka i co roku mam USG jamy brzusznej. Wiem, ze jestem panikara i doszukuje się chorób, ale odkąd zdiagnozowano tego czerniaka popadam w paranoje. Naczytałam się że takie pulsowanie w brzuchu może być oznaka tetniaka aorty brzusznej. Tak jak pisałam raz w roku mam USG brzucha (miałam w styczniu a w marcu rezonans magnetyczny). Wszytko było ok. Zastanawiam się czy moglo coś tak szybko urosnąć. A z drugiej strony to też może być chyba aorta (bez tetniaka) u osób szczupłych niby pracująca aorte się wyczuwa (ale ja nie jestem szczupła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na yt po angielsku kitten lady. Z książek - Kocie mojo Galaxy. Bo Kitten lady też ma, ale to do mniejszych kotków. Kuwety kup już na zaś dwie większe, a oprócz tego jakaś małą (nawet z kartonu) w okolicy, gdzie będą przebywać, żeby nie zapomniały. Miseczki ceramiczne (lepiej się myje, nie zachodzą tak kamieniem jak metalowe, u mnie po metalowych był koci trądzik) i dość płaska, żeby nie dotykały wąsikami. Ja kupuje karme I żwirek na zooplusie, cenowo jest ok. Jeśli chodzi o puszki to nie musi być żadna wersja kitten, wystarczy, żeby była wysoko mięsna. Na grupie o kotach merytorycznie jest cała lista karm, na szybko pamiętam animonda carny, mac's, Butchers, niektóre smille. Definitywnie nie kitekat i Whiskas. Nie wprowadzaj suchej karmy. Proponuję, żebyś na start wzięła jakieś pakiety próbne, może nawet małych puszek 200, żeby zobaczyć, co będą jeść. Później na spokojnie kupuj 400/800, pomoże to też ekonomicznie, bo wychodzą taniej na kg. Drapak - dużo powierzchni drapiącej, żeby mogły się powyginać. Zależy jaki masz budżet, dużo osób poleca ani life, ale trochę kosztują. My na start owiązalismy deseczkę sznurkiem (chyba juta?) i nasza Misia po dziś dzień go używa, mimo, że jest za mały już dla niej. Najlepiej kilka drapaków w różnych, często przebywanych miejscach. Minimalizuje to szanse, że będą niszczyć meble. Oczywiście muszą być stabilne drapaki, inaczej mogą nie chcieć używać. Kup nożyczki dla kotów i obcinaj pazurki, chyba kitten lady miała filmik, jak robić to poprawnie. Kup kilka zabawek, takie podstawowe to lekkie myszki, akurat dla takich maluchów. Do tego wędka lub patyk z piórkami. Jak co, to pytaj, może akurat będę mogła jeszcze coś podpowiedzieć. No i nastaw się na Kocie harce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja muszę kupować saszetki 100g dla psiaka ~7kg, bo jak otworzę taką dużą puszkę to ona się zsycha i ona nie chce tego jeść. Musi być świeżo otworzone. Nie wyobrażam sobie otworzyć puszki 800g-1000g i ją tak dawać ze 2-3 dni. Ona nie ruszyłaby tego pyskiem. Gdzie to przechowywać i jak? Na półce jakoś tego nie widzę, bo to jednak mięso, temperatura pokojowa, psuje się. W lodowce to znowu chyba fujka. Takie zimne mięso jeść? Podgrzewać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Rozeznanie
|
Szukam świecy zapachowej, która wydziela zapach subtelnie, delikatnie. Chciałabym, żeby świeczki mogła się długo palić i zeby dawała lekki zapach jako dodatek. Nie jak yankee candle, ze wali w całym domu po 5 minutach od odpalenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88222908]Tak zapytam, bo czytam o tych pojemnościach puszek i dla mnie to trochę kosmos.
Ja muszę kupować saszetki 100g dla psiaka ~7kg, bo jak otworzę taką dużą puszkę to ona się zsycha i ona nie chce tego jeść. Musi być świeżo otworzone. Nie wyobrażam sobie otworzyć puszki 800g-1000g i ją tak dawać ze 2-3 dni. Ona nie ruszyłaby tego pyskiem. Gdzie to przechowywać i jak? Na półce jakoś tego nie widzę, bo to jednak mięso, temperatura pokojowa, psuje się. W lodowce to znowu chyba fujka. Takie zimne mięso jeść? Podgrzewać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mam puszki 400g I moja Misia sama je ją takie 2.5-3 dni Max, bo już nie rośnie. Na trzy koty w wieku poniżej roku moja mama zużywała dziennie puszkę 800g. Otwieram puszkę i wywalam wieczko, mam plastikowe z Trixie. Nic dzięki temu nie zasycha, akurat mój kot je taką chłodną i nie wybrzydza, niektórzy odstawiają nałożone do odstania, żeby nabrało temperatury pokojowej lub zalewają ciepłą wodą w małej ilości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88222985]A to musiałabym się rozejrzeć za takim wieczkiem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Firmy Trixie, jest też do dużych puszek 800. Ja zamawiałam na zooplus, ale kiedyś widziałam chyba w jakimś dużym markecie też (Leclerc lub Kaufland). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
![]() Kocie harce? Mam się bać? ![]() ![]() Zapisałam się do grupy o kotach merytorycznie na FB ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drapaki są na zooplus ie takie płaskie, które się przykręca do ściany, nie zajmuje wtedy miejsca. No i kuwete polecam gdzieś w pokoju, żeby koty miały ciągły dostęp. No i jeśli bierzesz w dwupaku to super, będzie lżej, bo będą się też ze sobą bawić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88223017]Ava&May. mają często kody rabatowe, teraz powinien jeszcze wchodzić COZYNOW, który daje 35% rabatu i drugą świeczkę w gratisie. pachną właśnie tak delikatnie i dyskretnie, mnie się podobają
![]() Masz jakieś ulubione? Fajnie wyglądają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88223262]teraz pali mi się Sycylia, która obłędnie pachnie pomarańczą
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88223262]teraz pali mi się Sycylia, która obłędnie pachnie pomarańczą
![]() ![]() Tym bardziej mnie dziwi, za ktoś kupuje wielkie świece za 100 zł. Chyba bym do końca życia tego nie wypaliła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Jaki polecacie balsam do ust (w formie pomadki) z lekko czerwonym zabarwieniem?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#685 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Może ja mam takie wrażenie, bo po prostu mam mały pokój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88222908]Tak zapytam, bo czytam o tych pojemnościach puszek i dla mnie to trochę kosmos.
Ja muszę kupować saszetki 100g dla psiaka ~7kg, bo jak otworzę taką dużą puszkę to ona się zsycha i ona nie chce tego jeść. Musi być świeżo otworzone. Nie wyobrażam sobie otworzyć puszki 800g-1000g i ją tak dawać ze 2-3 dni. Ona nie ruszyłaby tego pyskiem. Gdzie to przechowywać i jak? Na półce jakoś tego nie widzę, bo to jednak mięso, temperatura pokojowa, psuje się. W lodowce to znowu chyba fujka. Takie zimne mięso jeść? Podgrzewać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Na zooplus są zatyczki do puszek. Chowam do lodówki. Uprzedzając pytanie. Nie, nic mi nie śmierdzi kocim żarciem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jak był maleńki to co chwilę trzeba było się z nim bawić - kilka minut zabawy - kilka minut spania - znowu zabawa - znowu krótkie spanie, dosłownie padał w trakcie ale jak się przebudził to od razu chciał żeby się nim zajmować ![]() ![]() I jeszcze co mnie zaskoczyło to ssanie ucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.