|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Konto usunięte
|
O szczepionkach i wolności
https://m.facebook.com/story.php?sto...08752937428043 Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczepicie się na koronawirusa?
Zapisałam się na listę w pracy, ale jeszcze nie wiem, czy pójdę.
![]() |
#665 |
Konto usunięte
|
na razie się nad tym nawet nie zastanawiam, skoro nie jestem w pierwszej grupie dostępu i nie wiadomo kiedy udałoby sie zapisać itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Szkoda, że pandemia się zaczęła w marcu/kwietniu, a oni to po pół roku opublikowali ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Konto usunięte
|
Szwajcaria zatwierdziła szczepionkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Tak, zaszczepię się, aczkolwiek jako jeszcze młoda i zdrowa osoba, która nie ma nic wspólnego ze służbą zdrowia, ani żadnymi państwowyi instytuacjami, będę na końcu listy.
Mam chłopaka po biotechnologi i jak już będziemy wiedzieli, która szczepionka będzie dostępna u nas, to weryfikacje dostępnych danych zrobimy jeszcze raz. Na dzień dzisiejszy oboje mamy zamiar się zaszczepić. Jedyne czego się boje, to nieudolności naszego państwa w kwestii przewożenia i przetrzymywania szczepionek. Samej szczepioni nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() IMG_20201219_141039_Easy-Resize.com.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
Szczepionka AstraZeneca ma być zatwierdzona pod koniec grudnia w UK.
Słyszałyście jak Austria zaostrza przepisy covidowe? Mają mieć całkowity lockdown, godzina policyjna przedłużona na całą dobę, możliwość poruszania się tylko z negatywnym testem i tylko w masce ffp2. Prawda to, czy ktoś popłynął z fantazją? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Potencjalne skutki uboczne, opublikowane przez FDA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88372712]Ja to samo, dlatego czytam, czytam. Podpytuję lekarzy.
Ale w moim wypadku wynika to ze skrajnego braku zaufania do rządu, po prostu, i rozwalania czego się da. Na przykład nie wierzę, że oni potrafią zorganizować transport szczepionki rzetelnie. Albo punkty szczepień tak, by były odpowiednio zaopatrzone np. w środki w razie wstrząsu. Nie samej szczepionki się obawiam ![]() Tego też się obawiam. Nie wierzę im ani odrobinę. W życiu nie spotkałam ludzi tak nastawionych na własny interes. Nawet w PRLu "towarzysze" byli bardziej ludzcy. A ci lekarze, co to ich podpytujesz, jak się wyrażają? Bo jedyny lekarz któremu ufam bezwarunkowo sam walczył o życie z covidem, dochodzi do siebie teraz, i nie mam możliwości z nim pogadać.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88372987]I to chyba do 24.01?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Lockdown chyba do końca stycznia, w międzyczasie masowe testowanie i po lockdownie osoby tylko z negatywnym wynikiem będą mogły się poruszać (?) Do tego maski ffp2 A my narzekamy. Jeśli AstraZeneca wejdzie do obiegu w styczniu, to chyba się nią zaszczepię, bo mam dość tego wszystkiego. Jestem ciekawa czy w Anglii wprowadza 3 lockdown, Walia wprowadza i Irlandia Płn. Szkocja i Anglia narazie nic nie postanowiły. Chodzą przecieki w prasie, że na być wprowadzony 4 najwyższy stopień restrykcji w najbardziej dotkniętych miejscach i będzie to oznaczać całkowity lockdown, taki jak w marcu. Dzisiaj po południu Borys będzie przemawiał, mam nadzieję że 26 grudnia mi nie zamknie sklepów, bo wybieram się na wyprzedaże. W Anglii obłożenie szpitali to 90%, z tymże podali, że jest mniejsze w porównaniu do tego samego okresu z zeszłego roku. Moje dzieciaki mają o tydzień przedłużone ferie świąteczne, tzn. od 5 stycznia do 11 stycznia nauczanie zdalne. Ogólnie odkąd wrócili do szkoły, były pojedyncze przypadki wirusa, ale wirus się nie rozniósł i szkoła funkcjonowała normalnie. Poza tym, wchodzi w życie masowy program testowania uczniów i kadry nauczycielskiej w szkołach. Ja też dostałam pakiet testów jako pracownik służby zdrowia. Od stycznia miliony testów miały też być rozesłane do gospodartw domowych, ale dzisiaj czytałam że jest to wstrzymanie ze względu na ryzyko złego przeprowadzenia testu. I wreszcie ruszyłam z dentysta dla córki, wczoraj miała wizytę, założyli jej kolejne tymczasowe wypełnienie, następna wizyta 4 stycznia, tym razem już normalne leczenie. Dentystka powiedziała, że do tego musi mieć inne ubranie ochronne, także wczoraj zrobiła co mogła, reszta po świętach. Kamień z serca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88373039]Jeśli Cię to interesuje, mam koleżankę-lekarkę (około mojego wieku), mówi, że jest pierwsza w kolejce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Te szczepienia będą co pół roku odnawiane? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88373069]Te szczepienia będą co pół roku odnawiane?
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie wiem, ale przypuszczam, że będą sezonowe, jak na grypę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Co do transportu i w ogóle całej logistyki to raczej możemy być w miarę spokojni. Zarówno firmy przewozowe (a biorą jedna z największych w pl gwarantująca transport w temp kontrolowanej) jak i później hurtownie które będą ja dystrybuować musza spełniać odpowiednie normy i warunki przechowywania są monitorowane non stop. O to bym się tak bardzo nie martwiła.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
Tak, zrobię to tak szybko jak to możliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
bede sie na pewno szczepic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88372712]
Na przykład nie wierzę, że oni potrafią zorganizować transport szczepionki rzetelnie. Albo punkty szczepień tak, by były odpowiednio zaopatrzone np. w środki w razie wstrząsu. Nie samej szczepionki się obawiam ![]() Tu sie zgadzamy. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88373039]Jeśli Cię to interesuje, mam koleżankę-lekarkę (około mojego wieku), mówi, że jest pierwsza w kolejce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Znam też blisko jednego lekarza, który jest zdecydowany. Miał okazję naoglądać się tych trudniejszych przypadków i bardziej boi się zachorowania niż szczepionki. A ja osobiście ciągle nie wiem, tym bardziej, że przez kilka miesięcy powinnam mieć przeciwciała. Chociaż pielęgniarkę-ozdrowieńca, która też w miarę łagodnie przeszła chorobę, a chce się zaszczepić, też znam. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#686 |
BAN stały
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W moim szpitalu lekarze zapisali się od razu. Nawet ozdrowieńcy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wspolczuje Brytyjczykom... Beda to ciekawe swieta dla calej Europy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Konto usunięte
|
Nie zamierzam się na to szczepić.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
W życiu się nie zaszczepię. Przecież teraz to czysty eksperyment medyczny. Nie chcę być królikiem doświadczalnym. Poza tym nie przekonują mnie badania na temat skuteczności tej szczepionki. W skrócie: po podaniu szczepionki przetestowano tylko tych z objawami (na obecność covida), w grupie placebo liczba zachorowań była niewiele większa od grupy zaszczepionych. Więc na razie pozostanę przy nieszczepieniu, za dużo wątpliwości. I trochę mnie dziwi, że tyle Was chętnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
Ja się zaszczepię, jeśli będzie możliwość. Póki co jestem na szarym końcu "kolejki" ustalonej przez władze.
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.